Hirdetés
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
Neke i5-2500k van, még nem volt szerencsém új i3-hoz. Amúgy szerintem érdemes lenne megpróbálkozni egy i5-2300 vagy 2400 beszerzésével az aprón, nem sokkal több, mint egy új i3 és tényleg megéri az árát. Van az aprón egy Asrock H61M-VS lap is 8ért, ehhez mondjuk 32-ért egy i5 és máris kész. Memóriát csak 1333-ig támogatja a H61, vagyis az 1600-as is 1333-on fog menni benne, de ez kb semmit nem jelent sebességben.
-
Alpachino
veterán
-
diegho
nagyúr
válasz
Alpachino
üzenetére
A DVID az a Vcore. Ez pl sokkal, jobb, mintha Vcore lenne, a magyarázat egyszerű. Mivel a VID-et állítod, ami a proci alapfesze, ezért az összes energiagazdálkodás működni fog, de ha Vcore-t állítasz, akkor az energiagazdálkodás nem biztos, hogy menni fog, lásd MSI lapok. Hogyan tudod belőni? Megnézed a procid VID értékét alapfeszen (nem vcore) és ahhoz viszonyítva emeled, vagy növeled annyival amennyivel szeretnéd. Ez pl egy nagyon jó megoldás szerintem, sokkal jobb, mint az MSI féle Vcore állítás.
-
SipiBcs
őstag
Ha játékról van csak szó, akkor elvileg a 2600K-ra nem lesz szükséged (egyenlőre). Viszont ebben a két játékban olyan minőségi változást veszel majd észre, amitől leesik az állad. Tapasztalat... mindkettőt tolom!
A HD5870-hez 4,2 GHz-en használom a 2500K-t. Addig erősíti a videó kártyát, afelett nincs jelentős változás.Momentán éppen visszaléptem E8400-asra, mert gariztatom a lapomat. Egy ismerősöm jóvoltából visszatértem a socket 775-höz. Hatalmas a különbség. Viszont érzem, hogy mi az oka annak, hogy éveken át nem váltottam le ezt a remek kétmagost.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Korrek lap jó áron. Ajánlott kategória simán.
-
xAttilax
őstag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
ami lényeges, hogy 1,5V járjon a memó. amúgy az 1333 és 1600 között nagyon minimális a különbség amit ki lehet mutatni (és azokat is inkább szintetikus tesztekben)
-
Cloud_s
aktív tag
Sziasztok!
Problémával fordulok hozzátok:
Zsír új i3 2100 egy Gigabyte H61 lapban. A proci GPU-ját használva ha 720x400-as felbontást kap a monitorom (pl. a BIOS fut ezzel), akkor pár másodpercenként elmegy, majd visszajön a kép. Más felbontáson nem tapasztaltam ezt.Viszont külső kártyát használva már nincs gond. A monitor menüje alapján mindenben egyezik az integrált és a külső kártya által adott jel, kivéve a horizontális képfrissítést (31.3 kHz vs. 31.5 kHz).
Találkoztatok már ilyesmivel?
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
s7evcsenko
üzenetére
A tuningtól független a RAM freki, a biosban fix értéket adhatsz meg neki és a BCLK-val tudod némiképp módosítani.
1333,1600,1866,2133
Csak a RAM-tól függ hogy bírja-e a névlegesnél nagyobb órajelet, vagy sem.
Egyébként 1600MHz bőven elég, a sávszélesség így is bődületes, bench-nél érdemes csak szórakozni vele, pl. időzítések vált. -
Üdv.
Ha berakom egy ilyen lapba az i5-2500k-t, és rakok mellé 1600MHz-es ramokat, akkor azokat rendesen ki tudom hajtani vele, vagy csak 1333MHz-ig, plusz amennyit a tuning enged?
Meg ha már belinkeltem, akkor meg is kérdeném, hogy van valakinek tapasztalata erről a lapról? (ezt a kérdést felteszem majd az aktuális topikban is)
-
Alpachino
veterán
válasz
AMATŐR
üzenetére
Megnyitottam a Advenced CPU CORE Features-t, de itt nem található cpu vcore, csak auto, disabled, enabled funkciók

Attix82 Próbáltam két lépcsőt -0.3xxx, de így a ramok 1600-ról visszaálltak 1333-ra, nem tudom ennek mi köze lehet hozzá, pedig a ram saját menűjében állítva 1.56v-al stabilan ment 1600-on....

-
Atimester
aktív tag
válasz
diegho
üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm diegho és fagy53! (Sima i7-2600 beállítása és húzása...)

Amióta eltűntek a néhány hónapja regisztrált lelkes okos-tojások, visszatért a szakmaiság a fórumba! Végre eltűntek az egysoros, vagy olykor egy szavas hozzászólások, amiknek sem értelme, sem tartalma nem volt.
Kár, hogy nincs szakmai moderálás, amivel ki lehetne iktatni a Mekk-Elek Mestereket, vagy esetleg az adás-vételekhez hasonló piros-fekete pontokkal minősíthetőek lennének a hozzászólások. És bizonyos mennyiségű baromság után likvidálni lehetne a "hülyéket".
(#12662) diegho válasza remek kiindulási támpont. Este kitesztelem….
-
diegho
nagyúr
VID vagy Offset néven fut. 1.4V elég sok, próbálkozz 1.3V-tól felfelé menni és majd meglátod hol lesz stabil.
-
fagy53
nagyúr
válasz
diegho
üzenetére
Így igaz, nem szorzózáras a sima, csak korlátozott szorzóemelést enged meg.
A 2400-nál 4+1 amennyivel fel lehet tolni az alap 31-es szorzót. Turbo módban az alap 3100MHz 4magnál 3200MHz lesz terhelésnél, ez a +1. Erre lehet rakni 4-et és így turbó módban a 4 mag terhelésre 3600MHz-en jár, erre a BCLK-val 100MHz-et simán rátehetsz bármelyik lappal, így 3.7GHz a plafon 4 magra, ezt mindenki meg tudja csinálni P-s és Z-s lapban.
Ki kellett hangsúlyozni a négy magot, mert 1 mag karcolhatja a 4GHz-et is, sok alkalmazás egy magra terhel időnként és akkor ez jól jön.
Valóban nem tuningbajnok mint a K-s verziók, de a semminél ez is jobb és ráadásul a korábbi platformokkal összehasonlítva elég is. Játékokban nem, de tömörítés, videóvágás stb esetén persze jól jönne a 4GHz feletti órajel, de ezt csak időben fizetjük meg. -
Alpachino
veterán
Hali !
Beléptem a klubba, egy 2500K-val
De van egy kis problémám a tuning terén. most minden autón az aláírásomban szereplő lapban, csak a szorzót állítottam 47X, ami ugye 4700MHz-et jelent. Ezt gond nélkül visz, több órás játék után sem okoz neki gondot, és nem is melegszik.....sőt még a lap által leadott autó fesz sem mondható vészesen soknak. Core temp szerint Prime95 futtatása alatt 1.4v-ot írt...Mégis szeretném lefixálni a feszeket, de nem találok V core menűt a biosban, vagy nem tudom milyen elnevezés alatt találhatóak, azok a feszek, amit feltétlenül le kellene fixálnom

-
diegho
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
Meleg? 42 fok az még a jégnél is hidegebb egy lapnak, 60 körül már melegecske, 70 körül mondható melegnek. Nem sok ez, abszolút. Simán megfogom a bordát linx közben az összes lapon ami itt van most nálam.
Ha még akartok valami tesztelgetést stb szóljatok van nálam pár lap+proci páros:
Q9400+EP45-UD3R+4x2GB 1066 OCZ Gold
i5-2400+MSI H61M-E33+2x2GB 1333 ADATA
X2-250+Asus M4A78LT-M LE+2x2GB 1333 ADATA
Ami az adatlapomon van az is itt vanplusz még vagy 30db régebbi X2 5600+, E5200 stb.
-
diegho
nagyúr
Ide is beteszem, ezt tudja egy HyperTX3 31 fokban, pwm szabályzás.
lap: MSI H61M-E33
proci: i5-2400
ház: Gigabyte GZ-X1 1db hátsó házventi 5V-on, oldallapok fent
vcore: 1.24V ez még akár 0.2V-al is csökkenthetőUgyanez Linx-el:
Ami észrevehető: 4 fokkal melegebb Linx alatt, holott gyorsabban forog a venti majdnem 20%-al. Kb 5 perc után mértem mindkettőt, a két mérés között volt kb 10 perc idle.
-
diegho
nagyúr
Egyik proci sem szorzózáras, hanem van limited szorzós és unlimited szorzós. A limited szorzós a sima, azokkal P-s és Z-s lapokban lehet szorzót állítani ha jól tudom 2600-nál 40-ig minimum, de talán 42-ig is. Ha ehhez hozzáveszünk egy olyan lapot, ami 105bclk-t tud, akkor 40x105=4200 42x105=4410. Én is azt hittem, hogy teljesen szorzózárasok ezek, de nem!
-
diegho
nagyúr
Privátot is kaptam, de sajnos nem másolhatom be a szabályzat szerint, ha jól tudom, pedig igazán tanulságos lenne számotokra is. Egy a lényeg ő örül neki, hogy nem ért hozzá, én meg örülök neki, hogy igen.
Kaio: itt van mellettem 4db i5-2400as gép, most raktam össze őket a héten, szóval van némi tapasztalatom mennyire jó, vagy rossz a gyári nekem is, ezeken az 2400-asokon 8 fok különbség van a prime blend és az avx-es linx között hőmérsékletben a gyárival, otthon csak 6 volt az AC-vel, mondjuk itt elég meleg van most (melóhelyen vagyok), 90 fokot is eléri a legmelegebb mag.
-
Atimester
aktív tag
Kösz Qru!

Más téma:
Nektek van tapasztalatotok a sima szorzó záras procikról? (nem K-s)
Mert még nem teszteltem ki az új konfigomat (Asus P8P67 alaplap + i7 2600), de a gyári 34x100 helyett 39x100-as szorzót is sikerült fixálni. Ha nem fixálom, akkor Turbó alatt meg olykor 41-42-re is felugrik, amikor pl. LinX teszttel meghajtom.Sima i7 2600-as procikat meddig lehet húzni ebben a lapban?
-
Atimester
aktív tag
válasz
diegho
üzenetére
Sajnos egyre gyakoribb, hogy néhány hónapja regisztrált felhasználók mindenütt neki állnak okoskodni, és rendszeresen teli szemetelik a topikokat értelmetlen hozzászólásokkal. Vitatkoznak évekkel korábban regisztrált, tapasztalt és nagy tudású tagokkal, őstagokkal. Ezzel alá ássák a fórumok szakmai színvonalát. Olyan témákban szóltak hozzá, és erősködtek igazukért, (egymás alá adva a lovat) amiben nem jártasok, nem értenek hozzá, sőt valótlant állítottak.
Két ilyen okos-tojásba én is bele futottam, és miután megjegyeztem nekik, hogy inkább figyeljenek és tanuljanak, és ne a hozzászólások számát gyűjtsék, (mert bár a rangjuk nőhet, de a tudásuk nem fog), még én voltam a rossz. Lassan egy Facebook vagy MyVIP színvonalára süllyed ez az egykor neves szakmai fórum, és majd „lájkoljuk” egymás egymondatos, vagy egyszavas hozzászólásait.
-
iSonic
addikt
-
diegho
nagyúr
válasz
davidsz
üzenetére
Csak azt nem értem, ha már ott a hivatalos intel pdf, kiemelem belőle a részt, hogy mi a TCase, akkor miért nem másolja be a google translate-be, ha már egy szót nem ért meg belőle. Pedig még le is fordítottam a lényeget magyarra, de én vagyok a hülye.
Ami még elgondolkodtató, hogy ha külföldi fórumban felteszik ezt a kérdést és ugyanezt a választ adom rá, akkor megköszönik a segítséget, itt meg én vagyok a rossz, mert én tudom, ő meg nem. Biztos a sok külföldiben van a hiba, no meg bennem természetesen 
-
diegho
nagyúr
Cpu hűtő topicban mi van... hihetetlen ezek a tizenéves gyerekek mennyire tudatlanok. Most egy ilyen "szakértő" két dolgot akar nekem megmagyarázni:
1: Az intel által megadott TCase az a processzor maximum megengedett hőmérséklete
(72.6 celsius)
2: Lehetetlen, hogy a gyári hűtővel 70 fok fölé menjen egy i5-2500kMindezt úgy, hogy soha nem is látott i5-2500k-t... komolyan mondom egyre lejjebb megy ez a ph színvonal. Vicc, hogy ilyen vérpisták akarnak kioktatni mindenkit itt. Nem elég, hogy buták, mint a segg, még a nyamvadt google-t se tudják használni, ha már úgy akarnak okoskodni, hogy közük nincs a témához. TJ Max-ról még nem hallott természetesen, amikor meg belinkelem a hivatalos Intel dokumentumot, akkor meg én vagyok a hülye
de jól esne négyszemközt beszélgetni egy 10 percet egy ilyennel... csak úgy barátilag, nem bántásból ofc 
-
diegho
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
Én írtam. Noname tubusos paszta. 1 vékony réteg és 3 szoros bekenés között nálam közel 20 fok különbség volt linx alatt, de ez betudható a kb 5 éves pasztának. Most van HyperTX3-hoz adott coolermaster pasztám, ez sokkal jobbnak tűnik már állagra is, mint a tubusos, ha egyszer lesz kedvem újrapasztázom vele.
-
Viktor77
titán
Ugye? Viszont azon filózok, hogy nem biztos, hogy ezen fogok tudni segíteni. A proci csak 60 fok max (31-2-3 fokos szobában), ez szerintem rendben van. Egy újrapasztázástól viszont miért csökkenne a magok hőmérséklete? Szerintem inkább a kupak nem fekszik rajtuk rendesen.
-
diegho
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
Nem sok lévén passzívan hűtöd, én tennék valami olcsó ventit ninjára, ami halk, a lap nagyon szépen szabályoz pwm-en keresztül, szóval a tápod és a vga-d el fogja nyomni a hangját, így 60 alá fognak menni a magok load.
Qru: nem sok. A vga-ja nem kifúj a házból, így a meleg levegő felmegy a procihoz és csak a táp szív el onnan némi meleget, szerintem teljesen érthető az ekkora hőmérséklet ilyen melegben.
-
Viktor77
titán
i3-2100-am van. Teljes terhelésen, 0.1V-al alulfeszelve, 60 fokig megy fel a hőmérséklet, és 75-80 fokosak a magok. Szerintem ez egy kicsit sok. Szerintetek? Délután újrapasztázom a procit. A CPU-n egy Ninja van, venti nélkül, és lévén mATX lapom van, így a GPU hátulja (ami felfelé néz) kb. 1 centire van a CPU hűtőtől.
-
Attix82
addikt
Ház úgy döntöttem, hogy ASROCK Z68 PRO3 helyett ASROCK P67 Pro3-B3 lesz.
Nem tudom mennyit számít a 4+1 és a 8+1 -os ellátás, persze húzva lesz a 2500k...
Vélemény? Vagy a Z68 is ellátja?
-
Hát remélem Te nem fogsz így járni mint én. Valószínűnek tartom, hogy itt a Z68 miatt van ennyi probléma.
Qru: Elnagyoltam, nem volt forró, de meleg.
De most ilyenkor mit érdemes tenni? prime fut, 3dmarkok lefutnak(vantage-l volt probléma ugye, hogy kiolvassa a gépem adatait aztán úgy befagyott, hogy nem lehetett feladatkezelőben kilőni), memtest 4.20 fut mondjuk 1 pass-nál tovább nem hagytam. Vigyem vissza az egészet a boltba darabonként?
-
Dj Dekko!
őstag
Én is szintén e8400 után váltottam a mostani rendszeremre (i7 2600K)
GTA4-et teljesen maximális beállítással az e8400 alatt 18-15-20 fps között ugrált...
Akadt mint a vadállat, és szaggatott a GTX580.
Ahogy megjött az új platform kipróbáltam....
Ahol 18-15 fps ig lement a játék, ott egy alap i7 2600k társaságában 40-45 fps-nél állt meg.
A különbség hihetetlenül sok...
Még az úgy nevezett két magos játékokban is nagyon durva gyorsulást tapasztaltam...
Mindenki azt mondta a crysisnak elég az e8400 bőven, csak két magot használ...
Ez így van..
A gond csak az hogy mikor olyan eseményes fizikai mozgást kap a processzor, akkor elvérez. Gondolok itt nagy tömeg, nagy akciókra. Ilyen helyzetben érezhetően lelassult a játék, míg egy mai i3/i5/i7 processzorral gond nélkül fut élvezhetően...
Én hatalmas különbséget tapasztaltam az e8400 (4.5Ghz) járatott processzor és az i7 2600k között...
Igaz, nekem 580GTX muzsikál(t) a gépben. -
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy ASUS P8P67-es alaplapban egy i7-2600 procim van. Én is úgy hallottam, hogy kis mértékben azért a sima (nem K-s) procik is húzhatóak. Az alaplap ASUS P8P67 topikjában már kérdeztem a beállításokról, de ott két gúnyolódó okos-tojás váltig állítja, hogy a 2600 szorzó záras, és nem lehet tuningolni.
Erről mi a tapasztalatotok?
Hogy érdemes beállítani? -
kribe
őstag
válasz
SipiBcs
üzenetére
Jelenleg két olyan cucc van aminek nem elég a procim, a BFBC2, és a Lag Ops, pardon, Black Ops.
Ezek mindketten jókora proci erőt igényelnek, és már a jövőre is igyekszem gondolni (BF3, MW3, ilyesmi). Ráadásul az E8400-as (3.6Ghz-en is) már visszafogja a GTX 460-ast ott is ahol a proci igény nem ekkora.
Azt hiszem igazad van hogy felesleges a 2600K, de ha rám esik némi pénz lehet hogy az lesz. Ha nem akkor 2500K. Egyikkel sem járok rosszul azt hiszem. -
SipiBcs
őstag
Szia!
Amennyiben nem valami speciális procit zabáló, HT-t igénylő alkalmazást futtatsz, akkor egyenlőre a nagy átlagot nézve teljesen felesleges a 2600K. Játékokhoz, mindennapi használathoz brutálisan jó választás a 2500K. Egy picit tuningolsz rajta és élvezni fogod nagyon az E8400 után. Magam is onnan váltottam. Nem csalódtam!

-
kribe
őstag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Nekem is hasonló problémáim vannak, ezért vagyok még platformváltás közben. Szintén E8400-at cserélek a következőkre:
Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3 (megrendelve)
Kingston HyperX Genesis Grey Series 8GB 1600-as RAM
Arctic Cooling Freezer 13 hűtőMár csak a proci hiányzik, nem tudom i5-2500K vagy i7-2600K legyen, ha az utóbbi, még minimum egy hónap...
Erről az alaplapról van valami jó-rossz tapasztalat esetleg valakinek?
-
XaraX
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Semmi extra.
Engedélyezd a vista oldalsávot.
Aztán beállítod, mit jelenítsen meg.
Végül a minialkalmazásoknál dupla klikk rajta.
[link] -
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Az külön gadget.

-
Ramokat lehet vmivel mérni, hogy mennyire melegszenek?
-
HellGreg
őstag
Ma megvettem életem első inteljét egy i3 2100 személyében, 11 év amd-zés után...
ez egy nagy pillanat az életemben...

és eddig úgy érzem, nem kellett csalódnom.
ja és elsőként ilyen processzorral ott is vagyok a toplista 67. helyén (az 1 gpu alap kategóriában)

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csabee.
üzenetére
Hát ez az 1155 topik nem az 1156. De amúgy jó, nem magas a fesz.
Amire érdemes figyelned, hogy az uncore a ram sebesség legalább duplája kell hogy legyen.
QPI fesz ne legyen 1,35V-nál magasabb, ram fesz meg 1,7V fölött ne legyen.
Ja és a QPI Link órajele legyen minimum a duplája az Uncore órajelének. -
madgie
titán
Srácok, befutott egy GTX 460, Virtu-znék egyet (nem a fogyasztás miatt, hanem azért, hogy játszani is tudjak, meg meg is maradjon a Quick Sync). Most az alaplapi DVI-ról megy a rendszer. Szép, meg jó, de játéko közben egy bazi Virtu logót mozgat. A Virtu oldalána még azt se találom, hogy lehet a Trial-állípotot megszüntetni, miafeneez?

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OpenMediaVault
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Temu
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
szobába.

A HD5870-hez 4,2 GHz-en használom a 2500K-t. Addig erősíti a videó kártyát, afelett nincs jelentős változás.

Ami még elgondolkodtató, hogy ha külföldi fórumban felteszik ezt a kérdést és ugyanezt a választ adom rá, akkor megköszönik a segítséget, itt meg én vagyok a rossz, mert én tudom, ő meg nem. Biztos a sok külföldiben van a hiba, no meg bennem természetesen 
(72.6 celsius)
de jól esne négyszemközt beszélgetni egy 10 percet egy ilyennel... csak úgy barátilag, nem bántásból ofc