Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asus blog: az UEFI boot beállítása
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
-
JimKirk
tag
válasz diegho #13197 üzenetére
Valoban, nekem kb. 1 honapig ment 4.4 ghz-n a 2500k-m, ehhez 1.325 voltot adtam neki.
Mondjuk a BIOS finomhangolgatasaval el lehet erni, hogy ilyen sebessegen kevesebb feszultseggel is menjen.Most 1.375 volton megy 4.6 ghz-en, igy most terhelve 67-70 fokos egy Sytech Mugen II-vel. Kicsit soknak tartom, lehet szarul pasztaztam fel. Szerintetek is tul meleg, vagy ez normalis?
-
Erdei88
veterán
válasz Dj Dekko! #13196 üzenetére
Szerintem, bár ez csak az én véleményem, nem lesz gondod.
Intel szerint 1,58V a max, de olvastam, illetve itt is írták, hogy az 1,64ös ramokkal is lehet használni. Nem hinném, hogy 1,58-1,6V-tól bár baja is lenne a gépednek, hacsak nem linXelsz hónapokon át.
Ha tönkre is menne, szó nélkül kellene hogy cseréljék. -
diegho
nagyúr
válasz Giovanny #13195 üzenetére
Nekem eddig csak 2400 és 2500k-val van tapasztalatom, de mindennapi használatra a 2400 is bőven elég szerintem, igaz húzni nem lehet, de fillérekből megvan hozzá egy H61-es lap és elég ütős páros így, mondjuk nálam a 2500k alatt is a legolcsóbb lap van és bár próbáltam már P67-es lapot, mégis maradt a H61. Ha ma lesz kedvem kipróbálom a 2500k igp-jét, mert ha kicsit húzok rajta, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy nem is lesz szükségem az 5770-re. Majd kiderül, viszont azt már bánom, hogy nem olyan lapot vettem, amin van dvi kimenet is, most kotorhatok elő valahonnan egy dsub kábelt, hogy ki tudjam próbálni. Amúgy én azt mondom, hogy egy egészséges 4400-as tuninghoz egy 2500k-val a legjobb ár/érték opció jelenleg az Asrock z68 pro3 (26k) vagy p67 pro3 (23k) mellé 1333-as kingston 8gb kit 12k és rá egy olcsóbb hűtő 7k körül, ez most a best buy szerintem és 4400-as tuning bőven elég, ehhez magas fesz sem kell és drága hűtő sem.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Giovanny #13195 üzenetére
Minden képen sandy választanék a helyedben.
AMD elvből nem vásárolnék.
Ha kell az erő, a sebesség... i7 avagy i5.
X58 már kiöregedő, nincs hozzá új processzor, komponensek.
LGA1556 szintén elmondható ez.
Értelem szerűen a legjobb választás a te esetedben én az LGA1155 mondanám.
(én is core2ről váltottam)Vissza térve próbáltam picit finom hangolni a gépem.
Nézegettem képeket, de nálam a VTT feszültség 1.142V alapon. Létezik ez?!
Most 2133Mhz hagytam a memóriákat és 1.65V ről levettem 1.59V re a VTT pedig 1.100V.
Próbálom meg találni a legalacsonyabb stabil beállítást a memóriában.
Mert most nincs pénzem új sandyra.[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
válasz Dj Dekko! #13194 üzenetére
Tudom miről beszélsz..én anno azért eladtam az asztali QX9770 gépem mert annyi pénz ment rá (mindig valami jobb/gyorsabb kell stb...) hogy vettem inkább X201 laptopot,de ott sem bírtam sokat mire eljutottam X201-hez előtte volt már 3 notim De most megint nem bírom magammal kell megint az asztali ( de itt már óvatos akarok lenni ) Kevésnek bizonyult egy laptop a családba,már 8 éves lányom is követeli a netes játékot,na meg ott az asszöny pajtás is
Zero Defect.No Compromise !
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Giovanny #13190 üzenetére
Azok már nem játékos konfigurációk. Hiszen már az i7 rendszert se lehet mindennapi használtban kihasználni.
Rengeteg játékhoz ezeknél a processzoroknál jóval *gyengébb i7 avagy i5 is elegendő.
Az új LGA2011 foglalatú rendszer marhára nem költség hatékony eljárással készül.
Ráadásul ugye extrém kategória lesz.
Jóval drágább a rendszer kiépítése mint egy x58 lapkészletes konfigurációé volt.
Igazából tényleg csak zsebbe nyúlós ügyfeleknek való.
Természetesen a szerver piac megint kap kopni fog értük mert ugye számítógép soha nem lehet elég gyors.[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Köszi srácok ! Akkor 2011 csak felső kategóriás cpu lesz..azt hittem lesz belőle emberi áron is.. akkor maradok az eredeti tervnél SB.
-
-
Giovanny
őstag
Akkor LGA-2011 1366 foglalatú lesz?
-
bonat
senior tag
most láttam egyébként egy youtube-os OC videót amiben a proci 150x33-as beállítással megy 4,95Ghz-en....
[link]
3:27-nél
a 150 az nem túl sok????? -
bonat
senior tag
most újra elkezdtem a próbálkozást a 2500k-val
kezdetektől a jelenig:
1. 4Ghz 1600Mhz/1866Mhz
VTT-1,16V
SAV-1,13V
DRAM-1,58V2. 4,1Ghz 1600Mhz/1866Mhz
3. 4,2Ghz 1600Mhz/1866Mhz
4. 4,3Ghz 1600Mhz/1866Mhz
5. 4,4Ghz 1600Mhz/1866Mhz
az 5.-képei:ezek után 4,5Ghz-nél már nem indult el a gép 1333-1600-1866-os beállítással sem
jelenleg hagyom ígyesetleg mit kéne átállítanom hogy ennél feljebb tudjak menni?
vélemények eddigiekkel, jó vagy rossz amit beállítottam?[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Végre jönnek a fincsi procik! Na majd jövőre! i7 EE
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Konflikt
addikt
p8z68-v-s asus lapja van itt vkinek K-s cpuval? ha igen milyen tuningot ert el vele?
en nemreg vettem egy ilyen lapot 2500K-val, 5 ev utan mar ideje volt a gepvaltasnakCommodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
XaraX
addikt
válasz Attix82 #13160 üzenetére
Így szerintem nem sok értelme van megadni a TDP értéket.
Az órajelet azért veszi vissza, mert pl 4 magon terhelve meghaladná az általad maximumnak állítottat.
Viszont, ha például olyan alkalmazást indítanál, ami kihasználná mind a 4 magot, bukód a sebességet.
Így nem sok értelme van a tuningnak szerintem.
De ezt Te is tudod, gondolom.
a 45-ös szorzó pedig..
Először keresd meg fix fesszel, mennyin stabil.
Aztán offsetben próbálj közel azonos feszt belőni.
Vagy ha nem akarod, offsetben emeld a feszt, amíg nem lesz stabil.
A fene, ez privi akart lenni, vedd úgy, hogy válasz a prividre.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
Hát hasznot nem nagyon...
Ha használni akarod, akkor az alaplapi kivezetést használd.
Ebben az esetben az IGP lesz az elsődleges vga-d, és szükség esetén kapcsolódik " össze" a diszkrét kártyával.
Ekkor a listához kell adnod az adott játék EXE -jét.
Ha nem szerepel benne.
Minimális energiamegtakarítást eredményez, ami némi teljesítménycsökkenéssel jár.
Nem használok msn-t, de feltelepítem, ígérem.[ Szerkesztve ]
-
ЯΞD
senior tag
akkor írd már le légy szíves, hogy tudok hasznot húzni belőle. a cikket elolvastam róla de gyakorlatban nem értem mi előnyöm származik és miképpen.
Vagyis az alaplapira kéne rádugnom a monitort? a listához hozzáadni a game-et amivel játszok és ha játéknál a pci-e vga-t használja mint erőforrást? vagy hogy nem értem. -
ЯΞD
senior tag
ezt a virtut elmagyarázná valaki egy kicsit? Van abban egy lista ahhoz hozzá kell adnom a játékokat? vagy ha ott nincs semmi és elindítok egy játékot akkor a PCIE- gpu-ját használja? és ha nem adom a listához akkor mi történik?
-
Attix82
addikt
Most belőttem úgy hogy
TDP értékek TB 120 /90 , Így 2 magon 4,4 Ghz 3 magon 3,7 Ghz 4 magon 3,3 Ghz
Kérdés: 45-re állítva a windows töltőképernyő megfagy , adjak még neki feszt? Most alap + offset +0,005 van. Vagy esetleg mást kell állítani?
így 0,952 és 1,280V között ingadoztatja a feszt.
Edit: Offset +0,1 V is lefagy 45-ös szorzón....közbe ha gyári lapos 5 Ghzet állítom simán megy ....valami biztos kell neki csak mi.
[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
Akkor akár 1333-as memóval is mehet 4GHz fölött is a proci?
Akkor úgy kérdem, hogy a maximális teljesítmény kiaknázásához jobb-e 1600-as memó mint pl 1333-as? És melyik márka ajánlott? Sebességben följebb nem akarok már menni ha nem muszáj, mert ugye a pénz az a legkevesebb... -
Chalez
őstag
Üdvözlet! 2500k és Asrock P67 Extreme4-hez mik az ajánlott memóriák? Mondjuk 1600-as legyen, és nagyon olcsó, de jó is, amivel 4-4.5 körülire is meg tudom hajtani a cuccot.
THX.
-
Attix82
addikt
Az normális, hogy beállítom 4,4 Ghz-re elindítom az ITB-t és eleinte felugrik 4,4-ra majd lecsökkenti 4.0ra....viszont játékba már 4.4-en megy.....
-
Dj Dekko!
őstag
Véleményed szerint jobban járok 1600Mhz 1.5V járatni a DDR3 ramokat (Kingston HyperX 2133Mhz 1.65V) mint 2133Mhz 1.6 - 1.65 Körül.
A Processzor tuningolva van tehát most 4500Mhz teljesít szépen.
Akkora teljesítmény csökkenést nem tapasztalnék 1600Mhz en 9-9-9 24 es időzítéssel?![ Szerkesztve ]
-
Wukiwo
senior tag
akinek van szabadideje rá nézzen nekem 3dmark -ban physics tesztet 720-as felbontásban 4.9-es órajelen
érdesek mert nálam majd 1000 pontot jelent a bios finomhangolása -
ЯΞD
senior tag
sziasztok
úgy gondoltam megpróbálkoznék egy kis tuningal. segítene benne valaki? nem akarok itt off-olni pm-be is jó. nem értek a tuninghoz bioshoz sem. ezért kicsit részletesebben kéne a help nem csak, hogy ezt ide azt oda és ennyi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Dj Dekko! #13139 üzenetére
VTT fesztől (is) függ. Vtt-ből max 1,2V adható boztonsággal, a VTT fesz és a ramfesz között 0,4-0,5V különbségnek kell lennie, tehát ha emeld a VTT-t 1,7V se káros.
Értelemszerűen minnél alacsonyabb feszen tolod annál jobb. Nő az élettartam, kevesebb hő termelődik.#nincsbennetarcsi
-
diegho
nagyúr
válasz KaiotEch #13142 üzenetére
Amint állítani fogod a feszt, a lapod nem fogja használni az energiagazdálkodást, tehát végig a beállított feszen fogja hajtani a procit. Tegyük fel 1.1V kell neki az alap órajelhez, akkor mindig annyin fog menni, ha auto-n hagyod, akkor meg terhelésnél 1.25V körül, terheletlenül akár 0.9V alatt. Lehet választani, hogy melyik tetszik.
-
nagyúr
Hali. Tudna vki segíteni alulfeszelésben? Annyira nem vagyok otthon ezek a téren. 2500K-t kéne alapjáraton van + turbo, ezt kéne kicsit alulfeszelni, illetve a ramjaim is 1,5V-ben benne maradjanak. BIOS szerint 1,488V[auton], de a win-es szoftveres mérést 1,507V-nak írja. Köszi.
Szerintem Qru megint Te leszel a segítségnyújtóm
-
Dj Dekko!
őstag
Nem. Auton hagytam az egészet. 9-11-9-27 Cr2
Így memória írásban 23134MB/mp kap. AIDA-64*ben.
Feszültséget vettem visszább mert említették kedves kollégák hogy nem ajánlott 1.65V (Memóriának írt gyári) feszültségen használni.
Így 0.1V-al visszább vettem.
Majd, Linx, Prime, és játékkal is teszteltem. De semmi gond vele. -
Dj Dekko!
őstag
Lentebb vettem a memória feszültséget 1.65V ről 1.545V -ra 2133 Mhz sebességet hagytam.
Teszteltem. De probléma mentesen viszi a Kingston ramok, gyári feszültség alatt.
1.54V még mindig sok a i7 2600K memória vezérlőjének?!
Vagy ez a dolog mitől függ?! -
bonat
senior tag
[link]
találtam egy jó cikket -
Qru
MODERÁTOR
Igen. Arra kell csak figyelned, hogy a VTT/QPI fesz és a ram fesz között legyen 0,4-0,5V különbség. VTT feszből a max 1,2V, ebből értelem szerűen biztonsággal el lehet menni akár 1,7V-ig is ram feszben DE csak akkor ha emeled mellé a VTT feszt.
Ha ezt betartod akkor nem lesz baja a procinak hosszútávon sem.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
bonat
senior tag
most egyébként a BIOS-ban mit jelent ez az XMP memoria cucc???
kell ez nekünk vagy hagyjuk letiltva?
mire jó ez? -
haky
senior tag
Próbáltam csökkenteni is. Igazából a gép stabil, csak néha indításnál visszaállítja 1333-ra, illetve nem tér vissza alvó módból. Ha 3.7-ig jó, fölötte a fenti két probléma jön elő. Indítás hiba kb minden 30-ik. Alvó állapotból indítás: soha nem sikerül ha 3.7 fölött van. Arányoknál a 0,5V különbségre gondolsz?
Aki másnak retyvetyutyu...
-
balpis
őstag
válasz adler741 #13122 üzenetére
elvileg ha nem emelsz feszt, akkor durván a freki arányában nő a felvett teljesítmény.
Azonban, ha csak megy a gép, de nem dolgozik komolyan, akkor emelt freki mellett is visszaveszi 1600MHz-re automatikusan.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Dj Dekko!
őstag
I7 2600K
Linx illetve prime stabil 1.28V 4600Mhz!
Kingston HyperX 2133 (1.65V), sokan mondtátok nem ajánlott 1.65V adni a memóriáknak Sandy processzor konfiguráció mellett.
Így visszább vettem 1600Mhz-re a ramokat 9-9-9 24 es időzítésre 1.5V-re.100% os terhelés alatt a processzor 75 - 74 fokos volt, gondolok itt a prime, illetve a linx-re.
Kérdezném a következőt. Hosszú távon 4600Mhz nagyon hazavágná a processzort?! -
adler741
tag
Kezdek összekavarodni ,ha meghuzom a k-s procit alapfeszen mennyit menne egy Ac freezer xtreme-n?Nálam a fogyi is szempont sokat megy a gép ha alapfeszen húzom mennyivel nő fogyasztás ,vagy ez csak a feszültség emeléskor ?
-
Viper26
nagyúr
Az összes "C" funkció legyen kikapcsolva tuning esetén?
Eddig nem bántottam ezeket.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
balpis
őstag
válasz adler741 #13116 üzenetére
automatikusan, persze, ez a lényege.
De szép is lenne, ha egy filmnél be kellene kapcsoljon, mikor azt egy Sempron is félgőzzel elvisz
Az IGP akkor lehet jó, ha épp bekrepál a VGA-d, s szeretnél pl. netezni vagy filmet nézni, míg szervizben van.
Na meg pl. video kódolásnál a Quick Syinc csak H és Z lapon használható, ami kb. 1/4-ére csökkenti a kódolási időt.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
adler741
tag
Az igp nem érdekel abszolut,diszkrét vga-t használok,egyébbként ez a turbo boost automatikusan bekapcsol ha elindítok egy gamet,vagy pl HD filmet nézek?
Lehet hogy K-s azért érné meg ,mert később ugyanannyival többért is lehetne eladni. -
balpis
őstag
válasz adler741 #13114 üzenetére
Szia!
A turbo boost megy mindben. De ha sima procit veszel, akkor szerintem felesleges a P-s alaplap (igaz, párszáz MHz elvileg a sima procikon is mehet a P-sben, de szerintem többet veszítesz az IGP teljes ignorálásával), s még drágább is, mint egy "rendes" H-s (a giga H61, H67 jó részének nincs VGA csatlakozója...).notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
adler741
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki veszek egy GA-P67A-D3-B3 kb 21 eFt lapot + i5 2500-s procit,az szeretném megtudni,hogy a turbo boost megy p67-s lapban vagy csak h67-ben?
Vacillálok sima i5 vagy i5 k közöztt is, a hűtőm egy AC cooling xtreme ezzel azért valamennyire meg lehetne ráncigálni a procit,habár nem tudom meddig menne vele.
Szóval a tuning annyira nem izgat de melyik proci a jó választás?
Valaki help,ez az alaplap megbízható egyébbként? -
haky
senior tag
Szia!
Én most pont ezzel szenvedek. Úgyhogy leírom a véleményem:
Nekem G.Skill ECO páros van 1600 CL7 1,35V-on. Na most ha a CPU-t 3.7Ghz-en járatom akkor a RAMok 1600 7-8-7-24-en 1,45V-al mennek. De amint Feljebb veszem a frekvenciát: 4,4Ghz-re azonnal megváltozik a helyzet. És ahogy észrevettem, hiába adok a ramoknak plusz feszt,, nem ott lesz a gond, hanem a CPu memória vezérlőnél. Ha annak adok +feszt egyből stabil lesz. Ergó: Ha 4,5Ghz mellett a ramot 2000 fölött akarod járatni akkor nagyon sok fesz kellene neki.Aki másnak retyvetyutyu...
-
Atimester
aktív tag
Szia!
Én egy ASUS P8P67 alaplapban (i7-2600) mellett próbáltam ki A-DATA 2000 G szériás RAM-ot, és simán ment stabilan 2133MHz-en is 1,57V-on. (Vagy 1866MHz-en egy Corsair 1333MHz-es RAM-párral együtt is 1,5V-on. Azt a Corsair típust nagyon lehet húzni.) Tovább nem teszteltem, mert 1,55-1,65V között volt a RAM gyári feszültsége megadva, és a Sandy Bridge RAM kezelése elvileg 1,5V +/- 5%, így inkább nem feszegettem a határát. De 2133MHz-et még simán megy!
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy a BIOS-ban a CPU I/O feszültséget kell állítani (alul feszelem a procit i5) vagy maradhat Auto beállításon?Van jelentősége a dolognak?
-
Tubi2
senior tag
Sziasztok!
Nem rég tértem át P45-ről P67-re egy 2600K társaságában.
Pár tuninggal kapcsolatos kérdésem lenne.
Mennyi a maximális fesz, amin folyamatosan használva még nem károsodik a CPU?
Mennyi a maximális hőmérséklet?- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
bonat
senior tag
lap: giga Z68P-DS3
cpu: i5 2500k
ram: A-data 2000 g series
ezeket a fentiek szerint tuningoltam eddig4.5ghz-nél tartok 45x100-ban
1600-ban a ramokkal2133-os is mennének a ramok szerintetek?
procit szerintem ennél jobban nem kell húznom...de majd meglátjuk..
nincs időm ma sajna rá..[ Szerkesztve ]
-
csdm
senior tag
Hali!
Kérdésem lenne a mac-ekben használatos Sandy Bridge procikkal kapcsolatban. Az új Mac mini alap processzora a dual-core i5 2,5 GHz-es modellnél van lehetőség egy dual-core i7 2,7 GHz-es processzora cserélni. Ez a dual core i7 mennyiben más az i5-ös társához képest? intel adatlapja szerint cache memóriában és órajelben térnek el egymástól az i7 javára. Ennél, gondolom, több különbség is van a két proci közt... Mik azok? -
bonat
senior tag
most azt nem tudom, hogy a 2000-es ram mért nem megy 1866-on
1600-on rendben megy
most 45x100-on vagyok
1600MHz-es ram beállításokkal
1866-ra felrakom a ramot..sípol mint a veszett malaclehet majd az időzítést kell megnéznem 1866-on hogy mit rak be autoba......
2000Mhz gyári időzítését megpróbálom rányomni...[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz diegho #13100 üzenetére
Ezért szoktam úgy csinálni, hogy beállítok egy kb értéket amit bírnak átlagban. Aztán Linx-be megy így kb 4-5 kört ha azt bírja akkor jöhet a játék teszt. Ha ott is ok mehet tovább a megrendelőnek, ha nem kicsit fnomítok és újra.
Kis Pisti nem Linxelésre vesz/kér tuningot, hanem hogy 2-vel több FPS-e legyen COD-ban.mod:
de az előbb is ezt írtam le... nem tudom minek írom le +1x...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Proxmox VE
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen GPS-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Politika
- E-book olvasók
- Hardcore café
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest