- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
fagy53 #25348 üzenetére
Aki kicsit otthon van az elektronikában (látott közelebbről alaplapi VRM-et, vagy más PWM-es tápot), az érti, felfogja, nem kötözködik, aki meg nincs otthon benne, annak tökmindegy, hogy a kifogásolt elemek ott vannak-e vagy sem.
(#25347) Skizz: 90-95°C sem gond, de azzal a hűtővel nem lesz ennyi.
HGyu
-
flash-
veterán
válasz
fagy53 #25269 üzenetére
78 foknál is leveszi 3400re
különben mindegy hogy az adott Cpu Vcore feszültséget milyen additional turbo voltage és cpu voltage offset beállitásokkal érem el?
mert azt vettem észre hogy a kettő összege adja a cpu vcore feszültésget.de hogy hogy osztom el az értékeket a kettő között az mindegy? -
-
Speed®
titán
válasz
fagy53 #19065 üzenetére
Ha eddig alapon használtam volna a 860at, biztosan lobogna most a séró ;p
Tényleg, ha összedobom az ügyfélnél, majd csinálok gyorsan alap mérést..
Ettől függetlenül érzem, hogy iszonyat erős..de a fogyasztása agyeldobós..A gép 5850el, 3 vinyóval és SSDvel, ill. 8GB RAM és 4 venti idle csak 82W!
Barátnőm G41+E3300 ITXe 2.5" vinyóval és 1 ventivel alig 30Wal kevesebb..
Terhelve majd holnap ránézek, 860@4Gvel Vantage alatt bekajált 300Wot :S -
Speed®
titán
válasz
fagy53 #18879 üzenetére
Eléggé cseszteti az agyam egyébként a korlátozottság gondolata..az oké, hogy tuningolhattam volna a 860at, mint a barom, de 3.5ön bőven elég volt és megálljt parancsolt a vágyaimnak..node a zéró tuning..az vérlázító
Kéne valami BSEL szerű lock-mod
Egyébként jó a matekom, a 2600 nagyjából hozza a 4GHzes 860at?Kíváncsi leszek, elbír-e a Ninja vele félpasszívan a P180 Miniben..tényleg, feszcsökkentésre azért van lehetőség H61ben, vagy óra/dátum/bootsorrend?
-
Speed®
titán
válasz
fagy53 #18522 üzenetére
Lapra-procira ~60k a keretem..a választás nagyjából 2 procira korlátozódna, erdei 2500Kja vagy emericotól 2600. A 2600 HTja kikapcsolható, ellenben a 2500Kn nem lehet bekapcsolni, ha igény lesz rá..márpedig hosszútávra tervezek.
A fő kérdésem inkább az, hogy ha nekem a 2600 szimpibb az időtállóság miatt, ill. nem is akarok elvetemült tuningot, akkor lehet-e kezdeni értlemes keretek közt valamit a Kmentes 2600al?
Annyira nem vágom az elérhető frekiket, ill. a követelményeket, azt sejtem, hogy megfelelő lap (P67/Z68) esetén a Turbo +4es szorzóját ki lehet terjeszteni a 4 magra, ez fedi a valóságot? Ha igen, azért szerintem annyira nem lenne rossz az a 3.8GHz..főleg, ha idővel alárakom a Z68at és kap egy 105ös biciklit..4GHz.
Next-gen messze van..és nem az én zsebemhez szabták. Főleg, hogy esélyes az utolsó desktop címre a most épülő masina..lassan kiöregedek ;p
-
gordonfreemN
addikt
válasz
fagy53 #18328 üzenetére
Már csak annyi kérdésem maradt, hogy őszintén: mi a jó büdös franc értelme van az LLC-nek? Gyakorlatilag annyi jött le nekem, hogy ha használom, [ami csak bizonyos szintig ajánlatos (1,36)], akkor nyugodtan alszok, hogy azt az értéket látom a terhelt fesz értéknél, mint ami a beállitott.¿? Ez most komoly?
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
fagy53 #15538 üzenetére
Akkor nem értem, mert bit-tech -en azt írja, hogy up to 3.99MHz.
De igazad van:"While a combination of a 38x CPU multiplier and 105MHz Base Clock should have given us a 3.99GHz CPU frequency, the i5-2400 would only hit this frequency if a single-threaded application was locked to a single core (we set one instance of the smallfft test to run on core 0, for example). For the rest of the time, the i5-2400 fluctuated between a frequency of 3.78GHz and 3.99GHz – we’ll therefore say that we overclocked the i5-2400 to up to 3.99GHz. See How to Overclock an LGA1155 CPU for more details on how we overclocked all the CPUs on test."
bogyo112: H-s lapban sajnos csak a BCLK emelés marad.
Szóval ha tuningolni akartál, akkor rossz a lapválasztás.
-
dota1
aktív tag
válasz
fagy53 #15519 üzenetére
Ezt nem értem ezt az 1 mag terheléses dolgot, ha megkérhetlek, vagy valaki más fejtse ki bővebben.
egyebkent alapbol a 2400 ugy jar hogy ha épp nem dolgoztatom a gépet akkor 16xx MHZ 16 szorzóval, és ha bármit csinálok ami dolgoztatja akkor 3.4ghz harmincnemtommennyi szorzóval. Munkahelyen vagyok nem tudok pontos adatokat mondani -
-
MontyCrew
senior tag
válasz
fagy53 #15256 üzenetére
viszont én is meglepődtem, nekem eddig egy amd-m volt x4, szutyok asrock lapban, idle 28-33 fok.. egy asus m5a megoldotta 22 fokig lement, idle,, de most az i5 szintén 33, ugyan azzal a hűtővel persze, és nem azért mert a szobahőmérsékletem sokat változott volna, max 1-2 fok lehet a különbség, amúgy is vízzel hűtöm. szval nem értem h idle miért melegednek ennyire
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
fagy53 #11808 üzenetére
Nálam az még mindig 9%, számoljatok már.
Ha a 3300MHz a 100%, akkor a 4950MHz 150%, az 5250MHz meg 159%. Én úgy látom, hogy 9% a difi. Nem a két tuningolt értéket kell egymáshoz hasonlítani, alapórajeltől kell nézni az értékeket.
Kvg: LinX az mióta bench?
Ne viccelj már, Pro3-al a Vantage sem stabil mindig ekkora frekin, nemhogy a LinX.
-
Geller72
veterán
válasz
fagy53 #11525 üzenetére
Nagy vonalakban ez lett volna a tippem, de nem gondoltam volna, hogy ez ennyire számítani fog. Egy Z68-as lappal lenne kombóban. Milyenek a tapasztalatok ezekkel a - kimondottan még ebből is az olcsóbb verziós - megoldású lapokkal? Alapnak igazából a következő kritériumnak kellene megfelelnie:
-Szoftveres raid (2xSSD a rendszernek)
-Még ezen felül legalább 4 sata belső csati/1-2 eSATA csati (utóbbi nem létfontosságú)
-Nem akarok egy darabig natív VGA-t belerakni, de legalább egy teljes értékű PCI-Express x16 slot legyen benne
-Nem lenne rossz, ha lenne két másik slot is, elég egy 1x-es és egy 4x.
-Tuningbarát legyen, főleg feszt tudjak csökkenteni.., de ha kell a kakaó, lehessen cibálni.
.
-mATX/ATX tök mindegy.
Ócó legyen...
Ramokkal mik a kritériumok? Milyen ramok jó hozzá, amik olcsóak, de jók is? Fesz terén is érdekel s dolog.
(8gb kell, 2x4-et tervezek. 8 szál=8 gb ram)
Mekkora az átlag alapfesz egy 2600K esetében és ki próbálta már, hogy az alapfrekit milyen alacsony feszültséggel lehet elérni és stabilan tartani? Mennyit dob a fogyin a tuning nagy vonalakban? Alapfreki, vs cca 4Ghz. Tudja e alapfeszen a 4GHz-et.
-
boogie84
veterán
válasz
fagy53 #10923 üzenetére
2400: Max Turbo Frequency 3.4 GHz
BCLK emelésével pedig csak MHz-eket tud hozzá adni, ha egyáltalán bírja a proci a bclk emelést.
-
diegho
nagyúr
válasz
fagy53 #10335 üzenetére
A K-s nagyon sok, de volt itt 44-ért sima 2600, de inkább a 2500k, azt később húzni is tudom és ha el akarom adni könnyebb lesz, mert K-s. Szerintem is jó biznisz volt a K-s proci, ennyiért sima 2400-at adott volna az Ipon.
át is írtam az adatlapomat, nagyon hülyén néz ki tudom... mikor kibontottam a lapot, a tenyerem nagyobb - nagy tenyerem van tudom - gondoltam is magamban, hogy ez érdekes lesz, de megy!
-
DNS_65
senior tag
válasz
fagy53 #10272 üzenetére
Értem, tehát annyi hogy nekem kell postáznom a dobozt a megadott címre.
A mostani lapom a 4. évét tapossa, ugyhogy nem mindenki cserélgeti a cuccait félévente
Közben volt egy CPU upgrade+ram aztán csok(meg presze vga csere 2x-de az más tészta), valahogy ráuntam a folyamatos naprakészségre - tehát én fogok ezzel szorakozni (bár remélem nem lesz rá szükség). -
kurtz
aktív tag
én azt hallottam h pl ram tuningnál bírja az 1.65öt is persze ettől függetlenül nem ajánlott ha tuning akkor mondjuk g.skill ECO serie 1.35v 1.6mhzen vagy van 1 sniper az 1.2v ot tud mind 2 bivaly tuning alap
vki megtudja mondani h mekkora tuningot visel el 1 i5 2500k?
+ én is gépösszerakás előtt állok
i5 2500k
msi z68a gd 80 /asrock z68 extreme 4[ esetleg 6 ha nincs rajta az a hűtő mint a p67 es kiadáson]
sapphire 6950 2gb rev 1 [bios tuningal] x2 [elsőnek 1 + új monitor később esetleg még 1 ha szükségeltetik]
8 gb ram [azt mondják az okosok h sandy nem sokat profitál a nagyobb órajelből ez mennyire igaz? mit ajánlanátok?]
táp fajtája még nem eldöntött de moduláris táp lesz ami elég akár 2 tuningolt 6950nek is [és lehetőleg esetlegesen a következő gépembe is szvsz olyan táp ami évek múlva is táp lesz] ha tudtok 1 jó választást haf 932 / cm 690II házikóhoz ne tartsátok magatokban
+ vmi jó kis vinyó [adnak a gépházakhoz 3.5 helyre keretet amivel 2.5-öst lehet belőle csinálni a 2.5 vinyók mivel jobbak? nem melegednek annyira v hasonló? (tudom azok eredetileg nem asztaliba lettek kitalálva azért 2.5esek csak ha már van rá lehetőség érdekelne van-e előnyük )
[tápos topicban már kérdeztem de másod vélemény sose árt][game videóvágás hd film nézés orrvérzésig ] (videó vágás csak néha ezért nem i7 2600k)
-
TomiLi
addikt
Igen!
A kis p4-es a fix gépem.... Bár már jó lenne, ha ami most van az is fixszé válna.....
De tudom, hogy nem! Az ivy már nagyon közelít az "álomgépemhez"
Csak az a kérdéses, hogy mennyire lesz megbízható, és működő képes. Gondolok itt a lekapcsolható vga(k)-ra... Mennyire fog a teljesítmény rovására menni.. -
Brekkk
senior tag
Köszi az infót, akkor az energiatakarékos módot kilövöm.
Nekem szerintem gyárilag igen alacsony a VID, ha levennék 0,180-at akkor már benéznék 0,79 körülre, már 0,848 nál is voltak gondok, heti 1-2 alkalommal. Érdekes, hogy csak WIN7 betöltés altt volt halál, ha elindult a rendszer semmitől nem omlott össze.
Csak a VCORE-t vegyem le a többit gondolom hagyhatom AUTO beállításon. Igaz?
Most -0,090-et kap. Így használom 1-2 hétig meglátom így is lesz e WIN boot halál. -
Landon
addikt
És éppen ez az ami aggaszt most a Giga tekintetében, hogy mindenhol azt írják, hogy a fordítottja jön be.
Újabb BIOS és uazon a feszen amin addig ment egy adott OC, már nem megy.
N_A_S mondj valami pozitívumot/bíztatót mert még meg sincs a lap de kezdek aggódni, a választást illetően.
-
Amartus
senior tag
A Kingston honlapja alapján a grey series memóriákat SB-hez csinálták. De ezeknek a feszültség szintje 1.65 a honlap alapján. tehát eszerint a teljesítményüket nem befolyásolja ha alacsonyabb feszültséget kapnak?
Kb. hat éves a rendszerem, úgyhogy kicsit lemaradtam, ezért kérdezek ilyen alap dolgokat. -
-
JarrekStar
tag
Az offset-el vigyázni kell. Ugyanis, ha pl csak egy magot kezd el használni a gép és annak a szorzója megemelkedik emiatt, akkor a lap nem fog elég feszt adni neki és crash lesz. Ugyanis az offset-el csak mind a 4 mag használatára lehet belőni a feszt. Ezt tapasztalatból mondom. Mióta fixed-re tettem a feszt, azóta nem volt még random crashem.
-
fsb1000
nagyúr
Köszi, ez hasznos volt.
----
Az USB-vel senkinek sincs gondja?
Nekem 5-10 percenként eldobja az egeret és újra csatlakozik.USB3-at kikapcsoltam Energiagazdálkodást nem találtam hozzá.
Még az lehet. hogy az egér MX518 rendetlenkedik, de volt hogy a billenytűvel együtt álltak meg.
(tuning nélkül is van ez a jjelenség...) -
Scarabe
csendes tag
Ekkora gáz csak nincs a lapok körül?! Az én olvasatomban legalábbis, csak az utolsó szállítmányokkal amiből nem is igazán van még 1se kishazánkban.
Mindenesetre köszi a tanácsot, de számomra eddig is tiszta volt, hogy jelenleg a 2500k bőven elegendő lenne, de mivel én éveben gondolkodom és a kettő közti különbség nem verne a földhöz meg tudnám előlegezni már most ha esetleg az okosok szerint lehet számítani arra hogy játékok + fraps HTvel jobb mint anélkül. De nem venném meg azért habira hogy semmit ne profitáljak igazán a "cél eszközömmel".Remélem most érthetőbb voltam.
-
HSM
félisten
Azt tudod, hogy a sima PCI az 133MB/sec ELMÉLETI maximális sebességű? A sata2 portonként tud 150MB/sec-et...
A tároló HDD meg a DVD-nek jó a gyári, "hibás" vezérlő is, amit benéz, javítja az ECC... Gondolom, pár hónap múlva úgyis becseréltetnéd egy javított reves lapra, nem?
(#1801) eziskamu:"Régen én is azzal szórakoztam, hogy kéthavonta szétkaptam a gépet, de most inkább másokét, az enyém meg maradjon egyben, amíg nincs baj, vagy nem bővítek. (már több mint egy éve ugyanaz az alaplapom van, új rekord
)"
Na ja, ez is egy fontos szempont.Én is pont így vagyok vele, nálam is új rekord, hogy több, mint egy éve azonos a proci, lap, memória.... És az előző VGA-m is megélte nálam az első évfordulóját, és az 5850 is úgy néz ki, megfogja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest