Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
válasz Spirit #11864 üzenetére
Most nem kapcsolagat le, nincs kékhalál, kibírt egy egész éjszakás tesztelést(linx, orthos, 3dmark), erre most netezgetek, és egyszercsak megáll minden és szétfagy. Erre tudnátok valamit mondani?(most adtam a cpu-nak a memóravezérlőnek és a ram-oknak is egy minimális feszt, hátha.)
-
JanR
addikt
-
_stick_
őstag
Köszi!
-
_stick_
őstag
Erre valaki?
-
lala42
őstag
Az mitől van, hogy ha terhelést kap a proci, 2600K akkor a fesz visszaesik.Beállítottam 1,226-ot, majd elidítottam a P95-öt. Ekkor leesett 1,16-ra. LLC kilőve.(disable)
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
_stick_
őstag
Üdv!
Ilyen procit tervezek vásárolni, a memory spec.-nél a memory tipes alatt azt érti, hogy max 1333Mhz-ig kezeli a memóriát? Ha pl 1600Mhz-est raknék bele, akkor leszabályozná? -
Savanya
addikt
Sosem használtam ,csak CM Hyper 212+ hűtőt . Eddig maxilámilsan elégedett vagyok vele , igaz sima 2600-om van ,de legmelegebb napon se volt 52fokosnál melegebb , igaz offset -0,11V és 40x -es szorzó Asrock Z68 Pro3 lapban . Erre a lapra 775 hütő is jó és amint néztem az IFX lefogatóját a ferdeséget korrigálni lehet .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
JanR
addikt
válasz Savanya #11872 üzenetére
Akkor inkább várok még egy kicsit. A P6T-men is ez volt a mákom, hogy az IFX simán ráment, nem kellett 1366-s átalakítót vennem. Első neki futásra úgy sem fogom húzni a procit, azt meg kibírom stock cooler-el is, jól szellőző házam van hál' Istenek.
Amúgy egy 2600K-nak milyen hőmérsékletei vannak gyári hűtőalkalmatossággal?
-
JanR
addikt
Srácok, milyen értelmes hűtőt lehet venni lga1155-höz? Van egy IFX14em, de ehhez már szerintem nem lehet kapni 1155-s lefogatót, vagy ha tévedek, akkor cáfoljatok meg
-
törölt tag
-
Spirit
őstag
válasz diegho #11862 üzenetére
Kipróbáltam egy 3. táppal is, ugyanaz a jelenség. Milyen hibakóddal...hányszor írjam le, hogy nincs hibakód, nincs kék kép, nincs semmi, SEMMI, ami bármire utalna. Egyszerűen hang megáll, egér megáll, kép lemerevedik, semmire nem reagál, és a reset se segít, csak a kikapcsolás. (Linx alatt meg le is kapcsol)
Most berágtam rá és minden próbáltam fixálni. FIX 1,32V, fix 4400mhz(ne vegye vissza magát). TDP megemelve 200W-ra, és láss csodát, most nem kapcsol le 20 kör linx alatt.(1,30V-al 124-es hibakód, de ez egye egyértelmű hiba) Tehát amikor felvált a fesz+sebesség, 110W tdp fölött, akkor adja meg magát mindig a 18-24. mp között.
Attól függetlenül az alacsony terheléses random fagyás(nincs hibakód, csak megáll) még nem tisztázódott, lehet, hogy az is megoldódik így. 24 órán belül kiderül, de az tuti, hogy a 4,5-4,6ghz-hez már 1,4V-nál is többre lehet szükség, tehát örülnék, ha legalább ez menne. -
diegho
nagyúr
válasz Spirit #11861 üzenetére
Kizárt, hogy a lap ne tudja kiszolgálni, 1.4V 4800-at kiszolgál, sőt többet is. 8 fázis nem viccből van rajta, ott más gond lesz. Vagy valamit nem állítasz be jól, vagy gyári hibás a lap/táp. Kizárt, hogy lap ne tudná kiszolgálni, nálam 4400-on a 4 fázisos MSI olyan vígan ment, hogy öröm volt nézni. És még mindig nem tudjuk milyen kóddal száll el a Linx. Lekapcsolni pedig a lap miatt nem igazán fog, ez inkább táp gyanús.
[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
válasz diegho #11860 üzenetére
Igen, tudom, hogy ezért veszi vissza. 110W-nál naponta párszor random lemerevedik kékhalál, és minden egyéb nélkül. 120W-nál sűrűbben, linx alatt meg 20mp után ki is kapcsol!120-300W között mindenhol ezt csinálja. természetesen 4ghz alatt, alacsony fesszel nem kapcsol le, de olyankor nem lépi át még a 100W-ot sem. Szerintem egyszerűen annyi a történet, hogy a cpu magas fesszel hajlandó csak menni normálisan, de ahhoz magas fogyasztás társul, amit meg a lap nem tud kiszolgálni.
tehát 2 variáció marad:
3,8-4ghz, mondjuk 1,25V fix-en, 200-as TDP, és mindenhol megy szépen annyin a valós tdp meg 80W körül van talán.másik esetben 4,5gz, auto fesz(1-1,43V terhelés függően), 100-as TDP, és majdnem mindenhol megy 4,5-ön, de valahol visszaveszi magát.
Szerintem a második eset még mindig jobb.
-
diegho
nagyúr
válasz Spirit #11859 üzenetére
Na most nem azért, de nálad szimplán beállítás gond van. Azért veszi vissza magát 100-on, mert 100W fogyasztásnál visszaveszi a szorzót, hiszen ezt állítod be. Állíts be 200W limitet és nézd meg milyen hibakóddal száll el, abból tudni fogod mi miatt száll el Linx alatt. Nem nehéz ez, csak akarni kell.
-
Spirit
őstag
válasz diegho #11855 üzenetére
TDP 100-on tökéletes, 110-en naponta egyszer eldobja magát, 120-nál avx-es linx alatt 20-30mp után lekapcsol. A táp 2 hetes, direkt a biztonság kedvéért cseréltem egy 400-as fps-ről. Még csak nem is langyos a vmodos vga-val együtt hajtva sem. Ez van benne, ennyi. Csak mint tanulság osztom meg, hogy azért az a 4,5-5ghz nem általános, csak akinek nem megy annyit, nem irogatja.
AVX-es Linx alatt visszaveszi magát 3500-4500 közé(általában 3,5-3,8 között ugrál), normál linx alatt 4,2-4,5 között ugrál, minden másban normálisan megy 4,5-ön. Cinebench 11.5-ön 7,15 pont. 3Dmark11 Physics score: 8685. Azt hiszem elég komoly eredmények még így is. -
diegho
nagyúr
válasz gooool #11857 üzenetére
H61M-U3S3 ezen van usb3, sata3 szerintem elég jó választás, esetleg nézhetsz MSI H61M-E33, vagy Asus P8H61-M ezek mind 20k alatt vannak, de már H67-es lap is van 20k körül, elég széles a kínálat. Én a legolcsóbb asrockot használom (H61M-VS) és az ég világon semmi bajom nincs vele. Alap órajelen semmivel nem lassabb, mint az MSI P67A-C45, szóval, ha nem kell Sata3 és Usb3, akkor ez is jó választás lehet és akkor lehet erősebb procit venni, akár egy használt i5-2300-at is.
-
JanR
addikt
Ezt a Virtu-t ki lehet kapcsolni a Z-s alaplapokban?
-
Spirit
őstag
Most, úgy 3 hét után kezdek rájönni az új platform hülyeségeire. Irogattam már ide is, és a lap topicjába, kevés sikerrel, a saját hibáimból kell tanulnom.Asrock P67 Pro3+2500K+2*4gb Corsair Vengeance 1600cl9. Érdekesen viselkedik tuningban. 4Ghz-ig minden rendben van, ahogy itt is olvasom.(1,2-1,25V körül, semmihez nem nyúlva tökéletes.) Egyedül a ramok furcsák, hiszen alapbeállítások fölött(1866, VAGY cl8) be se jön a Win fesztől függetlenül. Mind1, úgyse számít szinte semmit.Amint 4ghz+-ra próbálkozok, kezdődnek a baromságok a cpu-nál is. Először is brutálisan megemelkedik a feszigény, ami még önmagában nem lenne probléma. A TDP limit emelésére viszont avx-es LinX alatt lekapcsolgat a gép. Értsd:110W+nál magasabb beállításra(alacsony fesszel, 4,2ghz-en is). Így beállítottam 100W-ra így nem kapcsol le. A sebességből csak linx közben vesz vissza, máshol nem. Azonban random fagyások még így is vannak.
2 hetes szórakozással lassacskán elérem, hogy 4,5Ghz-en sikerül stabillá tennem. Fix 1,35V fölött kis terhelésnél fagy a gép, auton is ennyit ad, de akkor nem. Mivel még az auto beállítás sem jó 4ghz fölött, így offset-et kell használnom.4,3ghz-nél +0,010V, 4,5ghz-nél 0,070V offsettel tökéletes(nek tűnik). Mivel a TDP 100W-ra van állítva, így a kritikus linx-nél visszaveszi az órajelet, így alig van 98-99gflops-om, de legalább nem kapcsol le, és még ott sem melegszik 78 fok fölé.(mindezt 1,43V-al, 4,5ghz-en) Még 4 magos superpi esetén sem megy 75 fölé, ahol viszont végig tartja a 4500mhz-et.Természetesen játékok alatt, és normál használatnál 32-55 fok között marad terheléstől függően.
Konklúzió: még próbálkozok betonstabillá tenni 4500mhz-en, ha végképp nem megy, leküldöm 4-re és kész. Kezdem unni. Beletenyereltem egy tuningolhatatlan memóriába, egy béna kis lapocskába, a CPU-ról meg fingom sincs mit tud. Tudtam, hogy nem egy tuningállat az összeállítás, de gondoltam a 4,5 meg lesz, onnantól meg lutri.Lehetőleg nem kérném a kioktatást, hogy "mire nem elég a 4ghz".
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz GeneraL_XTX #11845 üzenetére
Nem tudom h milyen feszültséget mért az Aida, de kizárt h annyit kapjon.
1,3-1,4 alatt a tuti! Tölts le legújabb progikat és nézd meg azzal.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Uzmany
őstag
Létezik olyan Z68-as lap amelyen külső órajel-generátor van?
® visions created with passion
-
gézu
őstag
válasz GeneraL_XTX #11839 üzenetére
[link] Amit a kolléga itt ír, az nagyjából a határ.
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
diegho
nagyúr
Kipróbálod és kiderül. 1.1V alatt tesztelgess, ahol lefut a Linx ott 90%, hogy jó, szépen fokozatosan kell csökkenteni a feszt és kiderül hol lesz jó.
-
XaraX
addikt
Ez nem meghatározható, erősen adott cpu függő.
-
GeneraL_XTX
veterán
sziasztok
érdeklődnék hogy melyik az a legalacsonyabb feszültségégérték ahol még biztonságosan hajtható alapon egy 2500-as proci (turbo boost bekapcsolása mellett)
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Ismerős gépet szeretne,azt már nagyjából tudom,hogy mik az igényei,de egy dologban nem vagyok biztos,az pedig a proci kérdése.
Vajon kell-e neki az i3-2100?Nem elég egy Pentium G850?
Szinte csak játszik rajta,1440x900-on,de viszont minőségi gammákkal: DiRT3,BFC2,hasonlók.
Ugyebár diszkrét VGA lenne a gépben,illetve egy Asrock H67M-ITX lap.
Mit gondoltok?Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
veresp
tag
válasz Santiagain #11834 üzenetére
Én is gondoltam hasonlóra, mivel elég új alaplapról van szó, remélem egy későbbi BIOS frissítés megoldja a dolgot.
-
XaraX
addikt
válasz whitehand #11833 üzenetére
Talán így próbáld, és nem veszi vissza:
[link]
Az értékek lehetnek kisebbek természetesen.
Szerintem rosszul közelíted meg.
Ha nem " az Én mindent tudok, de ez a sz@r nem akar működi" elv helyett a "nem megy, de kérdezek, hátha valaki tud segíteni" hozzáállást követnéd, többre jutnál.
De lehet, tényleg jobb, ha eladod. -
diegho
nagyúr
válasz whitehand #11833 üzenetére
Amiket írsz abból végig az jön le, hogy fogalmad sincs a géped beállításairól, ha manual-t kell olvasnod, az már régen rossz. És továbbra is attól, hogy nem értesz hozzá, nem a lap a hibás. Vegyél másikat akkor és próbáld ki, vagy ha fagy, gariztasd le, nem is értem, hogy ha bsod-zik a géped miért nem gariztatod le, azt ami szerinted rossz benne. De igazából úgy látom, hogy még véletlenül sem akarod megoldani a fagyási problémáidat inkább ugatsz, mint egy kölyökkutya amitől elvették a gumikacsáját. Ha a sok hülyeség helyett azt írtad volna le, hogy milyen géped van, bios-al, os-el együtt, már rég meg lett volna a problémád.
-
-
whitehand
senior tag
figyelj kisbarátom ha nem állitok semmit rajta akkor nem szabadna ilyen hibákat csinálnia
Más...Linx alatt visszaveszi a szorzót 45röl 42-41-re a core limit 300ra beállitva Speedstep vagy micsoda disable mi a tökömet kell még állitani ezen hogy normálisna müködjön? mert ehhez a fosadékhoz olyan könyvet adtak amiben a biosrol egy fia mondat nincs...
és még itt magyaráznak asrock mekkora minőség....hát a büdös nagy fingot...legszarabb alaplap ami életemben megfordult nálam...[ Szerkesztve ]
-
veresp
tag
válasz madgie #11831 üzenetére
Köszi a képet.
Sajnos ez csak arra jó, amit fentebb is írtam.
Szerintem nekem valami alacsonyabb szinten levő megoldás kellene.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen "egyszerű" dolgot nem lehet beállítani az alaplapon.
Az alaplapon csak annyi beállítási lehetőség van, hogy szeretnéd-e használni a processzorban lévő monitor vezérlőt és hogy mennyi memóriát használhasson.
Ez más alaplapgyártóknál is így van? Az enyém Gigabyte H67MA-UD2H-B3. -
veresp
tag
válasz madgie #11829 üzenetére
Én is valami ilyen megoldást keresek már régóta, de sehol nem találok olyan beállítást ahol konkrétan a portokra lehetne mondani bármit is.
Ha utólag dugom rá a HDMI-t akkor simán be tudom állítani hogy melyik legyen az elsődleges eszköz a TV, vagy a monitor, de ha később kikapcsolom a TV-n a megjelenítést, és újraindítom a gépet, úgy hogy be van dugva a HDMI is és a DVI is, akkor alapból csak a HDMI-re adja a képet.Esetleg le tudnád írni pontosan, hogy milyen beállításra gondoltál?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
veresp
tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésben nem vagyok biztos, hogy itt kellene feltenni, de hirtelen nem találtam jobb topicot. (Mivel a prociban van a monitorvezérlő, alaplapon pedig portok )
Ha tudtok jobb helyet neki szóljatok.Adott az alábbi konfig:
- Gigabyte H67MA-UD2H-B3 alaplap,
- 2500k proci
- Monitor (DVI)
- TV (HDMI)Alapvetően a monitort használom, viszont néha szeretném a TV-vel egyszerre használni. Viszont ha be van dugva a HDMI portba a TV, akkor bootolás után csak a HDMI-re kapcsolt TV-n van kép. Azt szeretném elérni hogy a default port a DVI legyen és ha akarom, akkor működés közben be tudjam kapcsolni a HDMI-re kötött TV-t is.
Ha utólag dugom rá a TV-t akkor nincs vele probléma, de nem akarom folyamatosan kihúzni bedugni, ráadásul ha elfelejtem kihúzni, következő induláskor csak a TV-n van kép.A biosban semmi ilyen beállítás lehetőséget nem találtam.
-
MPowerPH
félisten
válasz diegho #11819 üzenetére
Én nem nőttem ki ezekből, számomra ez a szórakozás. No, most még ez sem, nyárra leálltam. Majd ha végre jönnek a komolyabb LGA2011-es cuccok újra lehet a lendületet venni.
De tudod mit? Csinálj egy Vantage tesztet alapórajelen, majd utána emeld meg 300MHz -vel, és úgy is. Ha gondolod megcsinálom...azért alapórajelen, mert jelenleg nincs itthon a 6990, az 5870-et meg már túl alacsony órajelen kihajtja, és nem mutatkozna meg a különbség.Akkor átfogalmazom. Alkalmatlan komolyabb tuningra. Így megfelel?
Nőnemű egyén pedig mögöttem ül, és szépen kivárja a sorát. Így megy ez már 8 éve.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
madgie
titán
válasz diegho #11819 üzenetére
Főleg, hogy egy quick sync-es filmkódolásnál meg tényleg hóttmindegy az OC, mivel 20-25% CPU használattal teper
(egyébként nekem hóttmagas, miért jó 5 gigákra húzni ezeket. Okay, overclock, de milyen valós alkalmazásra nem elég mondjuk 4-4.2 GHz-n egy 2600k? Vagy akár alapórajelen, turbo core-ral... persze tudom a választ: ha ilyen jó tuningpotenciál van benne, akkor sokan úgy vannak vele, hogy miért ne?)
-
diegho
nagyúr
Még mielőtt félreértesz, nem kötekedni akarok, de ami írtál a Pro3-ról az hülyeség, akárcsak az, hogy mennyire sokat számít valósan 6% órajel különbség. A fatal1ty jobb lap, mint a Pro3 ez tény, jobban is lehet benne húzni, de hogy a Pro3 alkalmatlan tuningra az nem igaz.
-
diegho
nagyúr
válasz MPowerPH #11816 üzenetére
Tolj mondjuk egy filmkódolást 4950-en és 5250-en. 6% sem lesz a valós különbség. [link] ha 26% húzás eredményez valós 10% teljesítmény növekedést egy kódolásban, Far Cry 2-ben még átlag 3%-ot sem, akkor 6% órajel eltérés (mert ennyi a különbség a 4950 és 5250 között) mennyit hozna valósan? 1%-ot? Ráadásul benchmarkban is alig van a 26% fele meg pluszban. Ezek fényében pedig kijelenteni, hogy egy Asrock Pro3 egy tuningra alkalmatlan szemét, kb egyenértékű azzal, hogy a Ferrari Enzo egy lassú szemét, hiszen a Veyron "jóval" gyorsabb.
A benchmarkra izgulást már kb 10 éve kinőttem, szerencsére sokkal fontosabb dolgok is vannak az életemben, mint az értelmetlen benchmarkokkal szórakozni órákat. Inkább nő neműeket simogatok, mint, a pc-met +2 pontért valamilyen hülye benchmarkban.
-
N_A_S
veterán
válasz Boboly #11817 üzenetére
Emlékeim szerint olyan cikk is volt PH!-n amiben az mutatkozott meg hogy a Virtu kb 10W-ot spórol az IDLE fogyasztáson.
A memóriákkal nem valószínű hogy gond lesz, mivel az 1333MHz JEDEC szabvány szerint 1,5V-on kell mindegyik memóriának tudnia.
https://tinyurl.com/phnas
-
Boboly
csendes tag
Sziasztok!
Tervezem a gépem felújítását, ebben szeretnék tanácsot kérni.
A teljesítmény mellett a stabilitás is nagyon fontos szempont, tuningot nem tervezek.
A felhasználási terület munka esetén kb. 60% AutoCAD, 30% Illustrator, Photoshop, 10% Arcinfo, 3dsMax, stb. (ezen felül néha játék, és videoszerkesztés, de az nem lényeges)
Első kérdésem az lenne, hogy az előbb felsorolt programok miként hasznosítják a mai kor technikai újdonságait (több proci, HT, 64bit...)? (Pl. megérné-e a HT miatti teljesítménytöbbletért i7-ben gondolkodni?)Két hónapja volt a PH-n egy cikk, mely szerint az Intel spec. drivert ír a 3000-res grafikus magra, amivel az alsó kategóriás ATI FireGL-el akarnak konkurálni. Erről lehet már többet tudni? (Érdemes-e emiatt K-s procit beszerezni, ha egyébként tuning nem lesz?)
Videokártya lesz a gépben, de a fogyasztást optimalizálnám a Virtuval, ha már van ilyen lehetőség...Corsair XMS3 memóriáról nem nagyon találtam információkat a fórumban. 2x4Gb 1600-as kitben gondolkozom első körben, aztán később jönne egy duplázás. Gondolom nem probléma a memóriának, ha 1,65V helyett 1,5V-ot kap 1333MHz-en. Valakinek van tapasztalata ezzel a memóriával?
Nagyon szívesen olvasnék a PH-n egy olyan cikket, melyben a fenti programokhoz ajánlható vasakat veséznétek ki mélységekbe menően ;-) Ha tud ilyen linket valaki, azt is megköszönném (németül és angolul is ok)
-
MPowerPH
félisten
válasz #02119936 #11815 üzenetére
Így van. De az alapórajelhez szokás viszonyítani, azért írtam rá a 9%-ot. Úgy helyes, hogy 6% a valós teljesítmény növekedés, minimum.
Procit még lehet, de a lap is piszkosul melegszik. Múltkor kíváncsiságból hozzáértem a bordához nyúzás közben és kaptam egy vízhólyagot.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz fagy53 #11808 üzenetére
Nálam az még mindig 9%, számoljatok már. Ha a 3300MHz a 100%, akkor a 4950MHz 150%, az 5250MHz meg 159%. Én úgy látom, hogy 9% a difi. Nem a két tuningolt értéket kell egymáshoz hasonlítani, alapórajeltől kell nézni az értékeket.
Kvg: LinX az mióta bench? Ne viccelj már, Pro3-al a Vantage sem stabil mindig ekkora frekin, nemhogy a LinX.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hajdi
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Adott egy Asrock Z68 Pro3 lap, egy 2500k proci és egy Hyper 212+. A probléma, hogy a hűtő folyamatosan max rpm-el (2000) süvít. Nem veszi vissza a fordulatszámát. Biosban átállítottuk a "target levelt" 65 fokra, 40-en akármennyiről, de szinte semmit sem változott. Aida szerint átlag 27fokos a processzor, szóval nem meleg egyáltalán, ezért nem is értem, miért nem szabályozza le az alaplap. Minden ötletet szivesen veszek. Köszönöm előre is!
"The Man Who Sold the World"
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Nem igazán a processzor témához kapcsolódik, de megkérdem itt, biztos vagyok benne, hogy kapok rá választ.
Szóval jövő hónapban én is sb-re váltok (terveim szerint egy 2600K lesz). Ehhez milyen alaplapot ajánlatok? Nem fő szempont a tuning, de szoktam húzni a CPU-imat, így valószínű azt is kipróbálnám. Meg ha már van a prociba belső, vagy mi tudom én, hogy hívják VGA, akkor ezt melyik lapban tudom kihasználni? Természetesen szeretnék erős VGA-t is a gépbe, csak gondoltam, ha nem játszom, akkor bőven elég a CPU videó megjelenítője is
Előre is köszi a válaszokat.
Ja és lehet, hogy az elkövetkezendő időben sok hülyeséget fogok kérdezni
-
MPowerPH
félisten
válasz diegho #11805 üzenetére
Akkor tanuljunk számolni. 4950MHz és 5250MHz túlhajtás között pontosan 9% differencia van. Legalább jól számolnád, mindig az alapórajelet kell figyelni. A számítástechnikában, főleg bench -re ez elég jelnetős különbség. Elég csak a 300MHz-s órajelre gondolni. És míg a Pro3-al hiába emeltem a feszt, nem ment feljebb a freki, addig a Fatal1ty -vel nem 5250 volt a vége, csak nem akartam a procit kínozni.(igen, fesz emelésre ment az SPI 32M is magasabb frekin)
Az ember nem azért hajtja túl a procit, hogy janizzon. Hanem, hogy a különböző tesztprogramokban jó eredményt érjen el. És ha ezt nézzük, akkor hatalmas a különbség. Lehet Neked ez nem fontos, van akinek mondjuk az. Én nem szoktam a géppel játszani jelentősebben a szimulátoron kívül, ált. dolgozok vele, vagy ilyenekre használom.
Figyelem, nem 24/7-ről beszélek! Bár mint írtam ott is megmutatkozik, olyan 0.03v plusz kell neki.
HaZsolt: Nem kell a régebbi tesztprogramokat nézni, a mosta használatosak többsége is az MHz-re megy, nem a magok számára.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
diegho
nagyúr
válasz MPowerPH #11803 üzenetére
4900 és 5200 között mennyi is a különbség? 6% azaz HAT százalék. (ez súlyos? súlyos eset, akinek 6% megér dupla árat, az már biztos, főleg, hogy 6% órajel, nem jelent 6% teljesítménynövekedést sem, hanem talán 4%-ot) Mennyivel került többe az erősebb lap? Pont a duplájába! (vagyis 100% árkülönbözet hoz kb 4% teljesítménynövekedés, mekkora üzlet) Ha ez neked megéri, hát hajrá!
Az 5000 felett kezdődik a tuning, meg egy óriási baromság. Sosem fogod folyamatosan 5000 felett használni, mert túl nagy feszt kér hozzá, persze képzeletbeli szerszámnövekedést okozhat, csak ugye ez a csajoknál nem igazán jön be...(vérpistáéknál lehet) kinek mi a fontos ugyebár...
[ Szerkesztve ]
-
gézu
őstag
válasz MPowerPH #11803 üzenetére
Én pontosan értettem, mit akarsz mondani, csak a hsz-edből nem ez jött le, hanem, hogy úgy általában a pro3 alkalmatlan a tuningra, pedig ugye a 4.5-4.8ghz-et simán megugorja vele a jófajta proci.
Amit te tuningnak hívsz, az sokaknál már extrém tuning, ezt vedd figyelembe.If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
MPowerPH
félisten
válasz boogie84 #11800 üzenetére
Az 5GHz már necces vele, nem tudja stabilan tartani, és nem a proci a bűnös. De ezt csak azért írtam le, hogy megmutassam, hatalmas különbség van a két lap között. Az is igaz, hogy majdnem fele annyiba kerül. A tuning az 5GHz fölött kezdődik. Alatta maximum csak simogatod.
gézu:
Látom nem értettétek meg a lényeget. Ugyan az a proci a két említett lapban, ugyan akkora feszen lett letesztelve. És a Pro3-al 498x MHz -ig jutottam(néha random kifagyott még így is), míg a Fatal1ty -ben 52xxMHz -ig. Ne mondjátok már, hogy nem veszitek észre azt a kicsit több mint 200MHz különbséget?! Azért az elég súlyos, főleg ha százalékosítunk.
Én azért nem váltottam, mert beraktam a gépet energy saver módba, azt csókolom. Most nem kell a kraft, csak 24/7 megy a rendszer. Csak leírtam, hogy ha valaki Benchelni is szeretne, akkor ne a Pro3-at válassza.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
N_A_S
veterán
válasz boogie84 #11800 üzenetére
Van sima pro, és az mATX lapok is olcsóbbak a branden belül, de szerintem amennyibe a Pro3 kerül abban az árkategóriában simán megállja a helyet, sőt..
a szerkre:
igen, csak ezzel a márkával általában elég különleges(en sz@r) kapcsolata vannak az emberek többségének, így elég elolvasni pár ilyen jóindulatú hsz-t, és könnyen lemondanak a lapról, holott ugyanazt a teljesítményt és körítést megkapnák jóval olcsóbban. Bár én nem akarom isteníteni az ASRock-ot, csak szimplán nincs vele különösebb bajom.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
gézu
őstag
válasz MPowerPH #11797 üzenetére
Ezt írod pár hsz-szel ezelőtt:
P67 Pro3 -at semmiképpen ne vegyél...Tuning terén a Pro3 egy nulla.
Ebben meg azt, hogy nyűgösen, de megy az 5ghz a pro3-ban. Akkor most, mi is a helyzet a sz@r pro3-mal?
Szerintem páran összefosnák a bokájukat örömükben, ha náluk is csak ilyen nyűgösen menne az 5ghz.[ Szerkesztve ]
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság