Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy egy i7-2600 miért Throttle-gól 72 fokos magoknál. (CPU viszont csak 52 fokos)
i5-2500 ugyan úgy throttle-gól 72 foknál, viszont i7-2600K még 80 foknál se veszi vissza magát.Simákba van valami védelem?
-
-
Attix82
addikt
válasz
diegho
üzenetére
Amúgy ha csak játékra használjátok a gépet, akkor elég a 95 wattos keret is. Nem kell a limitet kimaxolni.
Ilyenkor az történik, hogy ha játszok , akkor 70 wattot mutat az i7-em és 4,4 Ghzen ketyeg.
Viszont ha terhelés tesztet nézem visszaveszi 3.6-3,7re mert elérte a limitet, olyan 87 wattot mutat.
Így biztos vagyok benne, hogy nem megy tönkre a CPU , mert a gyári teljesítményt tudjak csak felvenni

-
Attix82
addikt
válasz
F e Z o
üzenetére
Sajnos arra nem emlékszem. De talán megvan a megoldás.
1 magon kevés a 3.4 Ghz, és ahogy húzom a sok feladat mellett nem várnak egymásra a magok és ezért vágja 100%ra, megnézem mindjárt mennyi az a CPU Mhzen amin már 100%ra vágja.
Látom neked 2600-os CPUd van, megtudod nekem nézni ugyan ez a pálya ugyan ez a nézet és 50-60 emberrel? Beállítás ultra.
-
Attix82
addikt
Érdekes jelenség windows8 alatt. Vélemény?
-
Attix82
addikt
válasz
WaterWawe
üzenetére
De ugye a probléma az, hogy LOW az ember azt várná, hogy több az FPS az alap és a 4.3 Ghz között. GPU meg 60 % dolgozott mind2 esetben kb.
Itt pont az ultránál jött elő a különbség, ahol a VGA 99% dolgozik.
Én is azt vártam volna, hogy LOW-on jobban meghajtja a VGA-t és több FPS lesz (4.3 Ghz-en)....de fordítottan történt.
-
Attix82
addikt
Ezért érdemes tuningolni

Mértem CPUt 2500K vs 2500K 4.3 Ghz BF3 multiba.
Érdekes dolog van, de biztos látjátok .
Lowon egyforma az FPS érték, Ultran +10 fps átlagosan a 4.3 Ghz javára. Ugye minden tesztbe mit lát az ember, Ultran mindegyik egyformán teljesít, hát nem....épp ,hogy kell a kraft a távoli tárgyakhoz, és abba fogy el az alap CPU.
Low mérés: [link]
Ultra mérés: [link]
-
Attix82
addikt
Nehezen hiszem , hogy Real Timeba mennének az árfrissítések, ezért is kivitelezhetetlen amit Te szeretnél, hogy abban a pillanatban amikor megrendeled azaz ár legyen. Erre még rájön, hogy ha valaki 4et rendel egymás után, Te vagy a 4. és csak 3 db elérhető. Akkor neked már nem is jutott...felháborodásnak nincs helye véleményem szerint.
Akkor van gáz ha rendelés le lett adva, és drágábban érkezett meg. Az megint más, de amíg csak egy emailes rendelés történt, addig semmi extra nem történik.
-
Attix82
addikt
Mindig túlbonyolítjátok a dolgokat, illetve jönnek az okosságok...itt most a stabilitás határról volt szó, illetve bőven a megengedett feszültségértéknél...persze, hogy vannak olyanok, hogy akármennyit is adsz nem megy 6 ghzen, de ez nem az a kategória,. hogy valami megy 4.5 Ghzen egy SB, ami ezeknek kb optimális tuningérték. Látod én is csak 4.4en használom, mert 4.5ön már azért érezhetően többet kér, de feleslegesnek érzem a + 100Mhzet.
Vagyis nem kell túlkombinálni, ha feszemeléssel is bohóckodik néha akkor -1 szorzó, ilyen egyszerű.
Nem kell a határokat feszegetni, +-100 Mhz már oly mind1 játékban, főleg ha Sc2ről van szó

-
Attix82
addikt
-
Attix82
addikt
Mert rosszul csináljátok
.....ahogy én szoktam: ITB 10 kör , megnézem hol fut le hibátlanul. Aztán ráemelek 4 lépcsőt feszügyileg és lám tökéletes. Amikor kicentiztem akkor youtubnál kékhalál....játékokba meg jó volt.sose szabad kicentizni a feszt, inkább emeljetek rá és sehol se lesz gondotok.
-
Attix82
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Lapot már cseréltél, nehezen hiszem, hogy mind2 rossz. VGA is lett tesztelve sokáig akkor sok minden már nem lehet.
-
Attix82
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Alapon is csinálja? Tuning nélkül.
CPUt ki tudod próbálni másik gépbe? Ha igen akkor azt kéne, és akkor rögtön kiderül mi is a helyzet.
-
Attix82
addikt
-
Attix82
addikt
válasz
Diablo18
üzenetére
He? 5 ghz szerinted gyári órajel? Mert ha igen és hibázik akkor hibás a CPU
....ne vicceljünk már.Intel Burn Test indítsd el és ha eldobja magát akkor csökkentsd a szorzót. (Fix fesznél, vagy adj neki több kakaót)
"de elvileg nem sokára hozzák a vga-m" Kétlem, hogy segít ezen a problémán

-
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Kérdés:
Egy SB 2600 (nem K) , mennyire lehet felhúzni maximálisan?
-
Attix82
addikt
válasz
kemalboy01
üzenetére
Lehet nem elég a ventinek az induló feszültség, amit a lap ad neki. (vezérlés gyanánt). Ezért inkább kicsit emeld a szintet, és úgy vizsgáld meg a kérdést.
-
Attix82
addikt
válasz
kemalboy01
üzenetére
Próbáld a BIOSba a venti sebességét idéglenesen fullra tenni....vagy most milyen szinten van?
-
Attix82
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nekem mind1, csak produkálja és a CPU terheltséget figyeld.
-
Attix82
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Vagyis nem megy 100%ra, tehát a CPUtól nem lehet az akadozás.....de már most is akad a cucc?
-
Attix82
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem tűnik rossznak, töredezretségmentesítés közben a feladatkezelőbe a CPU % , hogy dolgozik amikor akadozik.
-
Attix82
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Persze, most csak a vinyót testeld, hogy megfelelő -e.
-
Attix82
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Akkor mindenképpen először a vinyót testeld le, hogy jó e , googleba baírod talál ezer fále kis programot amivel meg tudod nézni. (sebességügyileg). Esetleg a régi samuddal is kipróbálhatnád ha megvan még.
-
Attix82
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
E8400zal ugyan ez a vinyó volt?
-
Attix82
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Egy teljes konfigot be tudsz írni? Részletesen.
-
Attix82
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Prime95:
FFT maximalis CPU terheltség.
Blend: Memória terhelés kis CPUval
Large: mindent terhel de nem annyira mint az előző 2 . (CPUt és memóriát).Intel burn Test: ott beakad mindenkinek ha testel.
Amúgy miért baj az , hogy beakad?
-
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nekem meg az, hogy az SBk olcsóbbak lesznek feleslegesen
(használtba) -
Attix82
addikt
Kérdés:
Ez a HD2000 elég a filmekhez? Játék nem lényeg, csak lehessen rajta "komolyabb" minőségű filmeket nézni.
Mik a tapasztalatok?
-
Attix82
addikt
Hali!
Adott egy lap: [link]
CPU: i3 2130 (nem látom a listán)
Lehetséges, hogy ez miatt nem mennek a memóriák dual channelben? Mivel Kingmax, kingstone 2x2 gb kivitelben is csak single modba képesek menni + ha dual channelbe akarom hajtani, akkor nem indul el a masina.
-
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Bf3-hoz se kell 4-nél több, ugyan azaz eset mint a BC2....3 maggal már kitűnően fut. Sőt sokan 2 magossal is simán tolják. Játékra még mindig felesleges a 8 szál, pénzkidobás ha valaki csak arra használja. (Egyes játékok picivel lassabbak is HT-val)
-
Attix82
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
+0,005 x 5 ? Akkor nálad hamar szét fog fagyni a cucc randomra.
-
Attix82
addikt
Nah ennyit, hogy a BF3-hoz kell e 4 magnál több
Most nem tudom multiba mi lesz, de van tartalék rendesen.HT ahogy látom még lassítja is. SB-n viszont még jobban fog futni mint a i7 920as.
-
Attix82
addikt
Simán elég lesz 4 mag is, BC2 is elérte nálam a max fps értéket 3 maggal. 1 mag akad, 2 mag microlaggok, 3 mag tökéletes, 4 mag változatlan....32 player 1 mappon. Nem kell aggódni, jelenleg a gépátlag még mindig nem 4 magos rendszerek.
Sc2be viszont 8 player 200/200 egységnél viszont már el kéne, mert jelenleg 1.5 magot használ
...és SB 4.4 Ghz izom csatákba lemehet 35 fps-re is....VGA GPU meg csak 30 % megy. -
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Az lehet, de felesleges.
-
Attix82
addikt
válasz
orochi_gold
üzenetére
-
Attix82
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Van javítás, de persze nem arról van szó, hogy 4.5 Ghz 1,00 Volton kéne adnia mondjuk 100 Gflopsot és a kis fesz miatt lesz 30 Gflops....simán elhasal. Hanem mondjuk a teljes működéshez kell 1,4V és ha te 1,36-ot adsz akkor nem 100 lesz hanem 95 Gflops.....vagyis nagyon pici korrigálásról van csak szó. (Még kisebb fesznél már kék halál)
-
Attix82
addikt
Üdv!
i3 2100- ból lehet 2100T csinálni? gondolok itt 25-ös szorzóra..lejjebb vehető? Vagy ez fix 31 és ennyi.
-
Attix82
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ez attól függ milyen programot használsz, ha 4 szálnál többet nem használ,akkor jóval gyorsabb.....ugye itt ne feledd, hogy használtakról beszélve szerintem harmad vagy negyede a 2500K mint egy x980. Tehát érted... lényeg, hogy kb 4 magig , magonként 20%al gyorsabb mint az a proci (alapon), viszont ha már több szál van akkor már más a kérdés, mivel fizikailag képtelenség , hogy a 4 mag 6 szálon fusson
... ezt is mérlegeld, és szerintem pénzügyileg nem jöttel ki rosszul a rendszerváltással.....vagyis nem kell elkeseredni 
VGA renderelés meg mérföldekkel jobb mint egy akármilyen CPU, ha sikerül VGAval megoldanod, akkor pillanatok alatt megoldja neked.
-
-
Attix82
addikt
Mennyire zavaró az IGP használata filmnézés közben? Gondolok itt a nem támogatott 23.976 Hz miatt.....van valakinek tapasztalata?
-
Attix82
addikt
Előírt feszen használod nem lesz annak baja......én 4,4 hajtom 1,250-1,30 között mozog full terhelésen...persze én limitáltam 95 TDP, tehát az áramfelvétele se több mint a gyári.
Miért is jó ez? Amivel játszom 1-3 magot hasznának, és terhelése nem sok...így midnig 4.4-en mennek.
ITBbe viszont 1 mag 4,4 2 mag 4,4 , 3 mag eléri a 95 wattot lejön 3,7-re, 4 maggal meg gyári 3,4 Ghz....tökéletes számomra. Vagyis tudom, hogy az áramfelvétele nem haladja meg a gyáriét

-
Attix82
addikt
Én azt vettem észre, hogy az Offsetes beállításra kell ráhagyni picit, mivel üres és teljes járás között fesz ingadozás van....nekem pl a youtobnál észlelhető ez, ha nem adok neki + offszetet (tartaléknak), akkor elképzelhető a fagyás...gondolom 16x és 44x szorzót váltogatja, de közbe a fesz késik vagy nem annyi amennyinek kéne, pici terhelésnél is.
De kemény alkalmazásoknál viszont teljesen jó kisebb offsettel is.
-
Attix82
addikt
Épp kipróbáltam a Starcraft 2-be alapon a 2500k-t, full lowon a grafika kezdéskor 310 fps körül volt , 4,4 Ghz-en 470 fps ugyan abba a visszajátszásba és helyszínen

Másik dolog, hogy a limit 95 wattot a 45-ös szorzónál már emelnem kell mert amúgy szétfagy windows betöltésnél, valószínű a 4,5Ghz és a kb 1,32 V már meghaladja a beállított TDP-t.
(szorzó visszavétellel sem) -
Attix82
addikt
Nem értem minek durva lap, nekem Z68 pro3 van (4+2), de 1,35-1,4V 4800 Mhz a proci...5 Ghz is bootol ezen a feszen, de persze már kifagy a windows, több fesz kell neki. (tippre 1,45-1,5V)
Persze nem fogok világrekordot felállítani
, de 5 Ghzig simán jó bármilyen lap. -
Attix82
addikt
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
1,52 V mehet, de elég megnézned 1 magon az ITBt, ha bírja akkor 2 Mag stb stb...szépen lassan....nem kell sietni.
-
Attix82
addikt
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
Beállítod 1,5V-ra fixen, és emeled a szorzót
....megtudod hol a vége. -
Attix82
addikt
válasz
Landon
üzenetére
Szerintem nem olyan drasztikus a helyzet, lehet csak véletlen volt, hogy ment akkor annyi feszen.....4.5 Ghz 8 szálon hova nem elég? Normális feszekkel beállítod és használod

Tapasztalat: 4,5 Ghz 1,30V-1,35V a fölött már adagolni kell rendesen, 300-400 MHz-t kb 0,1 V emelés szükséges.
-
Attix82
addikt
Te tudod miket használsz a lapon....nekem ezek feleslegesek. Sokat nem kell költeni lapra, mert ha eladásra kerül sor, senki se fogja megfizetni a kis extrákat. Aki meg igen, az úgyse se használtat vesz.
Ugyan ez ramba is, tök felesleges csilli villit venni, mert kb ugyan annyiért lehet eladni majd mint egy olcsót....
-
-
Attix82
addikt
Nah sikerült a memóriákat 2133 Mhzre belőni. Minden időzítés auton van, kéveve a CL10 manuálra raktam, majd kipróbálom CL9en is hátha sikerül.
Kép: [link]
Igazándiból akkor lett Prime95 Blend 6 Gbal stabil ha a VTT-t 1,057 helyett 1,066-ra raktam
át.Nem is rossz egy Kingmax Hercules 1600-tól

-
Attix82
addikt
válasz
orochi_gold
üzenetére
ITB-t próbáltad?
-
Attix82
addikt
válasz
orochi_gold
üzenetére
Szép fekete. Jól néz ki tényleg.
-
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Jelenleg kb évente új generáció van, nincs értelme vitatkozni melyik mennyit lesz a piacon...mind eltűnik......
Amit linkeltem CPU terheltségileg stimmel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eladó egy 4790+a hozzá tartozo konfig!
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest