Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Térdkalács
üzenetére
Kizárólag játékra? Egyértelműen 2500K, megéri a +10-12k felárat. nagyon gyorsan futnak a játékok vele. Az X6 némelyik gémet nem szereti az alábbi PH-tesztben eszt olvasni.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Térdkalács
üzenetére
sztem egy x4 is bőven elég játékra és a maradék pénzt egy jobb vga-ra fektetheted
de ha a kettő közül akarsz, akkor midnenképpen a 2500k, mert ha csak kicsit is tuningolod, akkor is a magasabb órajeleket a játékok jobban szeretik, de én most adtam el a 2500k-mat és egy x4et szereztem helyette, semmi változást nem vettem észre ez a legviccesebb az egészben...
-
Térdkalács
csendes tag
Sziasztok!
Melyik a jobb, kizárólag játékra? core i5 2500K vagy Phenom II X6 1090T?
Nem tudok dönteni.
Válaszokat előre is nagyon köszönöm! -
ЯΞD
senior tag
válasz
KaiotEch
üzenetére
én sem tudom hány fok van most de nálunk is csukva minden idle és a képen több cpu-s hőfok is van nem tudom melyik a pont lényeges.

játéknál igen 50 fok fölött van... most ezeknél mi az a hőmérséklet ami már nem frankó? Illetve gondoltam beruházok egy mugen3-ra. nem tudom érdemes-e. tuningolni szeretnék ha már megismerkedtem az alaplappal. jelenleg csont hülye vagyok hozzá. Csak jó gépet akartam és amit javasoltak a ph-n azt válogattam össze.... a vidi karit nem tudtam még cserélni de hamarosan jönni fog. -
ЯΞD
senior tag
jó estét. 2500k-nál mik az optimális hőmérsékletek? üresjárat és terhelés alatt? mert én a gyári hűtőt fel sem tettem hanem AC Freezer Xtreme Rev 2-öt tettem át e7500-ról. Nos a C2D-ot szépen hűvösen is tartotta de ennél a procinál mintha ez nem lenne elég. Szerintetek a gyári hűtő jobb?
Én próbáltam keresni teszteket hőmérsékletről de nem jutottam sokra. ha tudtok szánjatok meg. köszike
-
Atimester
aktív tag
Az rendben van, hogy nem adat tárolásra vennék egy SSD-t. De akkor is felháborító, hogy míg két közel azonos áru tárolót összemérve, pl: 2TB HDD és 64GB SSD, a HDD 30-szor nagyobb, míg az SSD csupán 2-szer, max 3-szor gyorsabb. És az előállítási költségéről sem gondolom, hogy több lenne, mint egy HDD-nek.
SSD vs HDD teszt:
http://www.youtube.com/watch?v=pJMGAdpCLVgVan tapasztalata valakinek RAID-be kötött HDD-k sebesség növekedéséről?
-
Gaben01
őstag
válasz
Giovanny
üzenetére
Én 2010-10-11-én ezt a választ kaptam engusztól lefogató ügyben:
Szia,sajnos már nem tudok ilyen Thermalright cuccot rendelni. Meg sok mást se. A partnernél kezd eltűnni az árlistáról minden TR. (Szerintem már csak raktárról nyomják.)

Szerk. Látom közben már választ is kaptál. -
kene 1 kis segitseg... regebben 4x2 gb ddr rammal 110gflops volt linxel a teljesitmeny amit mert msotmeg 52 igaz 1xer 4 gb ramom van most ennek van koze hozza? illetve akkor masik lappal is volt merve az eredmeny, de elmeletileg most meg jobb lapom is van. win7 64bit sp1 meg minden egyebb frissites fent van amit ra lehet rakni elmeletileg. masik bfbc2 nel megfigyeltem csak az egyik mag van full leterhelve a tobbi kb 20-30% mozog ez normalis? nem mindnek kene terhelve lennie ill jobban? esetleg valamit a lapon kene beallitani? 4.6 ra van allitva a turbo. nem manualisan aliottam a szorzot ez lehet gond esetleg? ill az hogy nem 110 hanem most 52 a gflops jatekban ez jelent barmilyen teljesitmeny kiesest?
-
ЯΞD
senior tag
ha jól tudom van valami gyári száma vagy kódja a prociknak ami alapján minősíthető. Én most vettem 2500k-t és leírtam róla az adatokat.
intel i5 2500k
SR008 3.30GHZ
L104A398
8943ez milyen kategóriába tartozik?
-
hermanyi
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
A hülye felfogásom miatt

Bőven elég a 460 mellé erről szó sincs ,csak hát ugye a 2600k az csak 2600k és nem 2500k
De ha belegondolsz és hosszú távra tervezel akkor csak jobban megérte volna .
De semmi baj jövőre elvileg jön az új Ivy és majd kiderül mi lesz a 2500K-m helyett
-
Atimester
aktív tag
KaiotEch: Ahogy írtam: egy áron vannak. Tehát mind a kettőt azonos feltételekkel tudom megvenni.
GeneraL_XTX: Ha a tuningot nem vesszük figyelembe, akkor egyértelmű az i7-2600 előnye. Akkor meg sem kérdezem.

-
Atimester
aktív tag
Az i5-2500K és az i7-2600 itt a PH-n közel egy áron forog. Melyik a jobb vétel? Természetesen a tuning lehetőségeket is bele számítva!
-
Atimester
aktív tag
János: A kinézett alaplapodhoz itt egy topik (ASROCK Z68)
Qru: Ár/érték aránnyal van gondom.
24 ezer Ft 64GB-ért. Az rendben, hogy gyors, de kicsi! Elfér rajta a rendszer, meg néhány program… Miközben én 19 ezer Ft-ért 2TB-os HDD-ket adok.
De hamarosan az SSD-k is olcsóbbak lesznek, mint a RAM-ok. Már elkezdődött az árkorrekciójuk, csak telítődnie kell a piacnak! -
Atimester
aktív tag
Basszus! Milyen árak. Ennyiért én is simán megvettem volna. Ha más nem, egy teszt erejéig. És eladtam volna ez és a régi közül a gyengébbet.
A DDR3-asok ára folyamatosan lejt menetben van. Követhetné már végre az SSD is.
XaraX! És milyen RAM-ot vettél helyette?
Az mivel tud többet? -
boogie84
veterán
válasz
Giovanny
üzenetére
Ha kihasználod a 8 szálat CSAK akkor érdemes a 2600K-t választani. Kül nem érzed a különbséget! Ugyan olyan jól tuningolható a 2500K is. Lásd a topicot, nem kevés teszteredményt találsz.
+ aki csak azért vesz i7-et h elmondhassa h neki olyanja van akk hajrá. Megérdemli, persze ha van felesleges lóvé akk szintén hajrá.

-
Atimester
aktív tag
válasz
Attix82
üzenetére
RAM ügyben érdemes még az alaplap topikját is felkeresned.
(Persze csak ha van. Nem tudom, milyen alaplapra építed.)Ugyan az a RAM másképp viselkedik az egyik- illetve a másik alaplapban. De általában az új alaplapokban mindegyik jól húzható.
Nekem pl: egy CORSAIR XMS3 1333MHz-es RAM fut 1866 MHz-en azonos késleltetés mellet alap 1,5V-on stabilan! -
Attix82
addikt
4gb Kingmax 1600Mhz Hercules 2 db mit gondoltok? 2500K-hoz. 1600Mhz a cél.
-
Giovanny
őstag
Most elméletben rakom össze a konfigomat,de a Ram ügyben kérnék egy kis segítséget hogy melyiket vegyem ( 1.5V ,1600Mhz ) ? A cpu valszeg 2600K lesz és "egészséges" tuning is lesz.Köszönöm.
-
madgie
titán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én nem bírom feljebb venni a szorzót az asrock lapomban, 38x a max, amit elfogad

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Bőven jók a hőfokok, normál használat mellett közleébe se leszel a 80-nak
-
fixer92
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Már azt hittem, hogy alap hűtővel használod.
Csodálkoztam volna, az itt látottak alapján. -
fixer92
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Milyen hűtőd van?
-
GeneraL_XTX
veterán
Nah lefuttattam pár tesztet a maximális beállítható szorzóval így kerek 4ghz-en járt a proci, de ehhez már elég kevés a hűtőm, pedig még alul is van feszelve a proci.
De azért jó tudni hogy van tartalék a prociban, én azt hittem hogy nem k-s modelleknél nuku tuning, fasza hogy ha kell megy ez is 4ghz-en

-
XtremLor
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére

-
GeneraL_XTX
veterán
én is megpróbáltam ma állítani a p67-es lapomban a sima 2500 szorzóját, és érdekes módon sikerült, most 3600mhz-en megy a proci.

most akkor nem szorzózáras a 2500 vagy mi?

-
Giovanny
őstag
Jelenleg ár/teljesítmény arányban van jobb vétel mint 2600K az AMD oldalán?
-
törölt tag
válasz
Térdkalács
üzenetére
X6 ami labdába tud rúgni, de kódolásban 3D game-ben is sokkal gyorsabb az SB i5
Csak a 6 magos INTEL gyorsabb nála ha jó tudom , de majd a többiek megmondják a tutit.
Teszt:[link]
-
Térdkalács
csendes tag
azt szeretném töletek kérdezni hogy arányaiba az intel i5 ös proci az kb amd oldalon melyik procival van egy szinten? pl phenom II x4 vagy x6?
-
diegho
nagyúr
Úgy néz ki, hogy korlátozottan, de megy a tuning dolog tényleg H61/67-ben is, de 100%-ot csak hétfő délután tudok mondani. A korlátozott is 4ghz+, szóval jók az előjelek, de ez nagyban múlik a gyártón, eddig úgy tűnik egy gyártó van aki minden lapjában engedélyezi ezt, de nem lövöm le a poént, majd hétfőn.
-
Joczeek
addikt
válasz
Giovanny
üzenetére
Kérdezd meg az eladót, hátha lesz megint.
[Thermalright rögzítőszettek] -
Giovanny
őstag
Sziasztok, egy Thermalright Ultra-120 eXtreme hűtőhöz lehet szerezni Sandy Bidge procihoz lefogatót,mert nekem csak 775-höz van,eladtam a régi gépemet és csak a hűtő maradt meg.
-
diegho
nagyúr
Fontos infó
Némelyik gyártó engedélyezi a H67-es lapokban is a tuningot, ugyanis ez csakis BIOS függő, a chipset képes szorzót állítani!!!
info: Please wait for a site operator to respond.
info: You are now chatting with 'Victor'
xx@xxxx.xxx: Hi,
Victor: Hello. Thank you for using the Intel Customer Support chat service. We are glad to be of service. How can I help you today?
xx@xxxx.xxx: According to http://www.intel.com/consumer/game/gaming-power.htm, overclocking 2nd Gen Core processors requires a P67 chipset. According to http://www.intel.com/Assets/PDF/prodbrief/324586.pdf, H67 supports the overclocking features of unlocked 2nd gen Core processors. Which is correct?
xx@xxxx.xxx: I may add that the overview page for the F67 chipset refers to P67.
xx@xxxx.xxx: H67, I mean, not F.
Victor: On the information that I have, both chipset's H and P will support the overclocking on unlocked processors. This will depend on the integration of the chipset and the BIOS.
xx@xxxx.xxx: Very interesting! Nearly all the reviews I have read state that only P67 supports overclocking.
Victor: Currently in our motherboards the P67 chipset motherboard has enabled the overclocking features.
xx@xxxx.xxx: Thankyou. So it is dependent on the motherboard manufacture as to whether an H67 board can overclock or not, I believe.
Victor: Correct.
xx@xxxx.xxx: OK. Now I know what I'll be doing, thankyou.
Victor: You are welcome and thank you for contacting Intel Customer Support.
Victor: Thank you for using chat. We value your suggestions and would appreciate it if you would take a moment to complete our survey. The survey will appear when you click "Close'' to close the chat window. Have a nice day. -
diegho
nagyúr
Valamit nem igazán értek. H67-el nem lehet tuningolni ugyebár, de én már több embertől olvastam, hogy pedig igen. Ráadásul a komolyabb H67 lapoknál van auto tuner is. Na most akkor hogy is van ez?
-
Atimester
aktív tag
Szia!
Asus p8p67 lapban legtöbben 2500k procit hajtanak. Ennek az alaplapnak külön topikja is van:
http://prohardver.hu/tema/asus_p8p67/friss.html
Ott is találhatsz majd hasznos infókat. (Nekem i7-2600-as procim van, az kicsit más, ezért én inkább tartózkodom, de itt is sokan használnak i5-2500K-t. Én is kíváncsian várom azzal kapcsolatban a hozzászólók leírásait!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Elemlámpa, zseblámpa
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de ha a kettő közül akarsz, akkor midnenképpen a 2500k, mert ha csak kicsit is tuningolod, akkor is a magasabb órajeleket a játékok jobban szeretik, de én most adtam el a 2500k-mat és egy x4et szereztem helyette, semmi változást nem vettem észre ez a legviccesebb az egészben...