Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekkk
senior tag
Na bent van a 8 GB RAM a gépemben.
Érezhető a gyorsulás. Megszüntek az apróbb töltögetések. Minden azonnal megnyílik.
Eltüntek az apróbb üresjáratok. Végre nem csak 300-400 Mb szabad memóriám marad a WIN7 melett. 4 GB memóből a Win 7 ultimate megeszik 1,3 Gb-ot 2,3-at stand by memóriának foglal le. Marad ténylegesen 300-400 Mb szabad hely. Na most van 4300 Mb szabad.
Első blikkre nagyon megérte a 14 K-t a 8 GB Memó. -
agemate
addikt
Sziasztok, erre tudtok mondani valamit?
-
havri1
félisten
Én a Ramdisk Plus -t használom.
Vannak, akik vitatják, hogy felesleges a böngésző cacheját ramdrivera rakni, hisze elvileg, ameddig nem zárod be a böngészőt, memóriában vannak ezek. Akkor kerülnek a diskre, amikor az ember kilép.
Nos, nem tudom, én úgy vettem észre, gyorsabb így.
128 mb bőven elég, az egész pár mb csak.
Minden böngésző máshova pakolja, googleba meg lehet mind találni, itt le lehet csekkolni, kinek mekkora
mmint a cache.. 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
havri1
üzenetére
Wow, kb 10x gyorsabb mint az ssd-m. Rá is pattanok erre a ramdrive témára a'szem.
amúgy nem flame, csak a pontosság kedvéért:
XP 32bit: max 4GB memóriát tud megcímezni amiből lejön a gépben lévő egyéb memók mérete. Tehát ha 512-es vga-d van akkor a 4-ből 3,5GB-ot "lát" ha 1GB-os akkor már csak 3GB rendszer memót lát, ha 2GB-os akkor meg már csak a felét látja a 4GB rendszer memónak. Persze minden egyéb más ram is lejön belőle, pl ha ha van integrált vga és az nincs letiltva akkor annak a memórészét is elveszi.

-
havri1
félisten
válasz
Santiagain
üzenetére
Xpnél igen, mivel ha 32bites az oprendszer, max 3gbot kezel fizikai memóriából. Ha ennél több van a gépben, a 3gb feletti részt nem használja ki. Ilyenkor érdemes ezt ramdriveba rakni. AZ oda telepített programok, oda rakott fileok sokkal gyorsabban előhívhatóak, írhatóak.
A sokkal gyorsabbról..:
-
diegho
nagyúr
válasz
Santiagain
üzenetére
na megelőztek
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Santiagain
üzenetére
Lefoglal a ramból egy általad megadott területet amit úgy kezel a win mintha egy külön háttértár lenne (pl hdd, ssd).
Előnye hogy nagyon gyors, hátránya, hogy ha áramtalanítod a gépet akkor elveszik belőle az adat.mod: jah bocs, azt hittem a ramdrive-ot kérded, hogy az mi.

-
madgie
titán
válasz
Santiagain
üzenetére
Hát nem? Ha kifogysz a ramból, még lapozófájlozhat... a ramba

-
Uzmany
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát.
Z-68 m-atx lapot szeretnék, Asus Gene-Z-re várok (már, ha egyszer lehet is kapni...)
Olvastam, hogy 1,5V Corsair és G.Skill ramokat ajánlanak. Utóbbival szemezgetek, de visszatartott ez a 2N. De, ha mennek 1N beállitással, akkor kipóbálnám 2x4GB szettel.
Melyik a javasolt tipus? CL8 és CL9 között van érezhető különbség? -
MPowerPH
félisten
-
Uzmany
őstag
Most hogy is van ez? Z68-nál nincs bclk tuning, helyette a CPU szorzót emelgetjük K-s prociknál.
Viszont igy felesleges az 1600-as ill. "nagyobb" ram?
G.Skill ramoknál a 2x4GB cl8 és cl9 2N időzitésű. Ez a 2N a 2T beállitást jelöli?
Köszönöm. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
havri1
üzenetére
Miben volt mérhető? Kérlek alásan másodpercekben.

Gyorsabban betölött a win meg a háttérben futó appok is gyorsabban betöltöttek.Semmire nem használja nem tudja megcímezni, mert 32bit-es. De már áttért w7 (64bit)-re.
Ramdrive is okos megoldás.
Csak ahhoz tényleg sok memória kell. -
Ashooka
tag
Hali.
Most szeretnék venni új SB gépet! Csak nem tudom mit lenne érdemesebb.
Amit tudok z68 as lapot veszek.( ha esetleg későbbiekben húzni is akarom majd a procit) csak az a kérdés milyen cpu-t vegyek játszani nem játszok csak majd az új bf3-al tervezek. Van egy gtx 460-am.
Előre is köszi a segítséget!
-
dime27
őstag
Nah annak tudatában h nincs vmi tuningbajnok procim (asszem átlagosnak mondható),sikerült egy egész kellemes 24/7es hétköznapra még használható órajelet kicsikarnom belőle(2-3 éve még ha vki azt mondja h ilyet fognak tudni a quad procik kiröhögöm pláne léghűtéssel)
a teszt 23 fokos szobában készült!

talán jövő héten kapok egy uj 2600k-t és jobb prociba tenyerelek bele mint ez

-
havri1
félisten
Kérdésem konkrétan arra irányult, hogy az xp 47 mp helyett feláll 39 mp alatt?
És egyéb? Mondjuk 3 nap használat után? Xp képes annyira belassulni, hogy egy program indításnál kapásból elszáll, hogy kevés a memória.
Tudom, évekig használtam 4 gb memó melett xpt, és volt, hogy kilőttem a pagefilet.
Ugyanis, akár xp, akár vista, akár win7, nekem még nem volt 2 teljesen egyforma indulásom. Valamit mindig baszaxik a win, vagy registryt túr, vagy frissítést telepít, vagy csak recegteti a vinyót, vagy a hálózatot állítgatja, de hogy 2x pont ugyanannyi nem volt, az fix. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
havri1
üzenetére
Tesóm gépében: 4GB ram és XP. Vmem off-ra mérhetően gyorsabb lett a win felállása. Na most hogy az XP 32bit nem eszik meg 4G ramot az tutifix.
madgie: Jaja, ssd-re minek írkáljon feleslegesen.
JanR: Nincs. Illetve annyi, hogy kevesebb lesz a szabadon felhasználható memória. De 6GB-ból ha elvesz egy kicsit az fel se tűnik.
-
sith7
félisten
A "leggagyibb" H61 - es chipszettel rendelkező lapokban is be lehet kapcsolni a turbo módot ?
Tudtok egy olyan oldalt, ahol különböző procikat lehet összehasonlítani ? -
madgie
titán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
"van nem is egy olyan progi ami igényli a lapozófájlt, nélküle el se indul."
Példa? Komolyan nem tudok fejből egyet sem, 4 gigánál nekem is be volt kapcsolva, most 16-nál nincs, eddig semmi nem visított, hogy kéne a pagefile.
-
Brekkk
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Meg is rendelek gyorsan 2×4 Gb 1333-as Kingston value ramot. -
MPowerPH
félisten
válasz
dime27
üzenetére
Semmi köze az SSD -hez, nem azon múlik. Nálam Stalker és rFactor közben is mindig kidobálta, hogy kevés a memória. Mikor átmenetileg 6Gb volt benne, ilyen gond nem volt. Sőt, LinX indításra is egyből jött az üzi, hogy kevés a memória. ALL memory módban nem is akart elindulni. Szerintem manapság már a 4GB kevés, én túl naív voltam, mikor azt vettem a 8Gb-s kit helyett. 7k vs. 14k, és skót voltam.
-
MPowerPH
félisten
Annak is. Nekem eddig 6Gb volt X58 alatt, SB-re úgy gondoltam elég a 4Gb. Ugye SSD miatt ki volt kapcsolva a lapozófile. Most a 4GB -vel vannak problémák, egyfolytában kevés ramot ír. Vissza is kapcsoltam egy másik vinyóra, mert használhatatlan volt. Tehát kell a 8Gb, de minimum a 6. Ugye SB-hez a 8Gb illik.
-
VIGA77
tag
nekem x58 rendszerben 6 GB volt gta 4 alatt
simán 4.5 GB használt
már most ki lehet használni -
VIGA77
tag
megrendeltem a procit 2600k
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tudnátok segíteni egy tuti beállítás (stabil)
ajánlani mhz, volt
köszönöm
-
Brekkk
senior tag
Az lenne a kérdésem, lenne e értelme 4 Gb memóriáról fejleszteni 8 Gb-ra.
Annyira alacsonyak a memó árak, hogy kár lenne nem enni.
Van valakinek tapasztalata 8 Gb memóval? Milyen programoknál lehet igazán észrevenni a +4 Gb-ot. 2500 K-s procim van mellé. Tuning nincs. -
jancsiii
tag
-
VIGA77
tag
én őrülnék ha bírná a 4.7
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2600k meddig lehet húzni stabilan -
jancsiii
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne ha veszek egy i3 vagy i5 vagy i7 procit, amiben van integrált videó cucc és az alaplapom is olyan ami ezt támogatja, akkor azt teljes mértékben,normálisan tudom használni külön vga nélkül?
Bocsánat a valószínűleg mindenki által ismert válaszért, de rég nem foglalkoztam az új technológiákkal és lövésem sincs róla, viszont holnap elviszik a gépem és új vásárlásán gondolkodom.Köszönöm a válaszokat!

-
Jofi81
őstag
válasz
lordjancso
üzenetére
A bepattintós hűtőt le tudod venni anélkül is. A beszerelés meg azon múlik, hogy az új hűtőd milyen lesz, illetve hogy van-e kivágás az alaplatálcán a hűtő alatt.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
"Bepattintós" processzorhűtőt kaptam az i5-ömhöz.
Viszont ezt hamarosan szeretném lecserélni egy komolyabb hűtésre.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a hűtőt ki tudom valahogy szerelni anélkül is, hogy az alaplapot kivegyem? -
törölt tag
válasz
Santiagain
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Gaben01
üzenetére
Teljesen alapon autó energy saving módban 1,1 voltot állít a lap turbó boost. Legjobb ha nem is csinálsz mást. Ezt próbáld ki először (más megodásnak nincs is értelme/ haszna), meglátod takarékosan erős így a proci . Az 560-as vga-ad lesz a fogyasztás meghatározója és nem a proci 3D-ben. Idleben az energy saving+ 33x szorzó. Alapon 55/240W fogyasztást
tapasztalsz majd, az OC 25wattot dob loadban és kb 4 Wattot Idleben.röviden tömören ennyi.

-
VIGA77
tag
köszi akkor ez a ram marad

2600k procit meddig lehet húzni ASUS P8P67 Deluxe lapba -
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Nemrég beújítottam egy Sandy-t én is.Néztem az első hsz-ben lévő tuning segédletet,de van pár kérdésem.Azokat a feszeket,amiket nem állítok hagyjam auto-n vagy van valami normal/alapérték?
Engem főleg az alulfeszelős-energigazdálkodásos tuning hoz izgalomba.Az offset növelésével tudok feszt csökkenteni csak vagy van más mód is (úgy,hogy közben az energiagazdálkodás működjön)?A fixed beállítás mellett gondolom idle/terhelt állapotban ugyanazt a feszt kapja.Van-e felső határa az offset feszültségnek?Hirtelen ennyi lenne.
-
HaZsolt
őstag
Jók Sandyhez már a fesz miatt is (1,5v). Nagyobb időzítésekkel 2133Mhz-et is mehet.
-
VIGA77
tag
Corsair Vengeance 4 GB/1600 KIT 1.5v
valakinek van valami tapasztalata ramokrol
tunigot hogy birja? -
-
Tiszteletem.
Sikerult eladnom az amd lapot procit... jo aron szoval olcsobban is tudnek talan venni masikat
de erdeklne hogy a 2500k jatekszempontjabol felhuzva 4.5 re milyen teljesitmeny beli kulonbseg eszlelheto? pl min fps be biztos jobb mint a 965 be? ill ha lesz kov intel cpu belefog menni a 55 lapba v ahoz megint uj lapot kell venni? gyari hutese mennyire jo? kibir 1 kis tuningot vagy mindenkeppen cserelni kell? hirtelen ennyi de ha valami plusz elonyt tudtok ami a jatekra vonatkozik ne feljetek megosztani. Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

mmint a cache.. 

Ramdisk Plus

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)