Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ventur@ #3770 üzenetére
Nem vagy már egy kicsit pofátlan? Még képes vagy ilyen időt berakni, holott mindenki tudja mekkora egy csíter vagy
Így van és ha már csíter vagyok, akkor illendő legalább ideiglenesen becsítelni Dani elé, nem?
csak benyomtál gép gombot a csíten
Na, ezt majd fogalmazd újra.
-
KaraDani
addikt
válasz
Ventur@ #3563 üzenetére
Köszi srácok!
Leírom itt offba inkább, hátha mást is érdekel, hogy működik a free move rFactorban. Két féle van ami követi az adott autót és ami fix a pályán, attól függ melyik kameraállásból indulsz ki. Ami nem követi az "end"-es kameraállás amivel alapból a pályán előre elhelyezett fix pontok között tudsz váltogatni és egérrel tudsz nézegetni. Innen mozgatni akarjuk a kamerát, amihez a controller beállításoknál be kell konfigolni a vezérlő billentyűket. Első a Toggle Free Move (free move bekapcs-kikapcs) valahol a közepe táján van, ez nálam egy két tengelyes analóg gamepad bal mutatóújjas egyik billentyűje, alapból az U betű. Maga a mozgatáshoz használt cuccok eléggé az alján vannak: Camera move forward, backward, left, right, ezt a bal analóg tengelyre állítottam be. Aztán Camera tilt up down left rigt ezt a Dpadra állítottam. Camera move up down, és turn right left, ezt a jobb analóg stickre. a Camera Zoom in Out pedig ment a jobb mutatóujjas két gombra. És van még egy Camera move Slowly gomb, amit nyomva tartva fixen lassan mozog a kamera, ez a bal mutatóujj másik gombja lett.
Ha konfiggal megvagy mehet a móka, ha fix kamerát akarsz nyomsz egy endet, aztán a megadott gombokkal elindulsz amerre akarsz vele. Ugyanezt lehet alkalmazni autóhoz rögzített kamerával is, váltasz valamilyen autós nézetre nyomsz egy toggle free move gombot és úgy mozgatod az camerát ahogy akarod, viszont így az autóhoz képest mozgatod nem a pályához.
Billel körülményesebb lehet a beállítás, mert ennyi szabad gomb alapbeállításon szerintem nincs is, a gamepaddal meg amúgy is jobban kézre esik a sok gomb, illetve mivel analóg tőlem függ a max mozgás és a 0 közötti mozgás sebessége.
Remélem nagyjából világos, sry, hogy angolul írtam a megnevezéseket, én angolul raktam fel a játékot, nagyjából meg nem akartam fordítani, úgyis megtalálja aki akarja. -
válasz
Ventur@ #3542 üzenetére
2. PH! WTCC mod patch 1.1 (Az 1.0-as patch nem kell!)
Má' hogy a viharba' ne kéne?? Nem tartalmazza az 1.0-ban lévő dolgokat!
#3541: Ezek mind jelszóval védett dolgok. A mod eredeti verzióját anélkül is ki tudod próbálni, az lenne az rfactor wtcc 2010, a letöltések között alul. Ami felette van az mind egybe tartozik, és ez külön dolog (meg a map plugin).
-
KaraDani
addikt
válasz
Ventur@ #3503 üzenetére
Naiv voltam, elismerem az összeesküvéselméletedben nincs hiba
Gratula a VB-séghez, és kemény idegrendszert. Neuro meg felkötheti a bajuszt, most már egyenlő rangban levő diktátortól kapja a lelki terrort, nem csak úgy a néptőlAz a Subaru az egyik legjobban megcsinált autó, amit eddig próbáltam. Kinézetre, fizikára, és hangra is
-
válasz
Ventur@ #3473 üzenetére
Minden vasárnap kikapcsolom a szerót, hétfő reggelig. Azért nem tudtál felmenni.
JJ Matchmaker nem kell ahhoz, hogy fel tudj menni, állítsd le (piros X) az internetes frissítést, és utána pluszolhatod a szerót.
AZ meg, hogy "nem tudok gyakorolni"... offline is lehet gyakorolni, ha gáz van.
-
nervus.v
tag
válasz
Ventur@ #3210 üzenetére
Nanehogymár. A húsvéti prémiumot kormányban kapod meg. Komolyan.
Egyébként, hogy megint belepofázzak: szerintem nincs túl nagy gond a segítéssel, nem vérre megy a játék. Egyébként én még akkor is lelkiismeretfurdalást érzek, ha valaki megmutogatja a féktávokat
Ha úgy nyernék meg egy versenyt -erre nincs esély, de tegyük fel-, hogy más setupját használom, nem érezném túl jól magam.
De ha valaki besegít néha a másiknak, azzal nincs semmi gond. Szerintem. -
zsomboor
tag
válasz
Ventur@ #3210 üzenetére
Azért még ráér szomorkodni később(ha már mindenképpen ezt akarod tenni
), mert egyelőre csak offline fogom használni amíg nem tanulom meg, majd ha kb. olyan időt megyek mint bill.-el(persze lehet jobb is, nem leszek szomorú
) akkor jöhet a bajnokság...
(+még nincs is itt
)
-
HorCsa
csendes tag
válasz
Ventur@ #3210 üzenetére
Ha a NAGT-re gondolsz, akkor azt le lehet. Mindenki számára elérhető itt a honlapjuk akik készítették. Az rFactor mods menüpont alól mindent le tudsz szedni. Ezzel megyünk minden változtatás nélkül (csak festések vannak sajátok).
A kTCC mod legutolsó verziója már reggel sem elérhető, csak ligatagoknak. Az előzőeknek már úgy is mindegy... de vannak tőletek regelve nálunk, ők oda tudják adni ha elkéred tőlük (de amúgy nagyjából pont ugyan az a tiétek is).Amúgy meg ha ennyire "hülyén jön ki..." ez az egész dolog, hogy segítünk meg ilyenek, akkor van még mindkét ligánkban hely. Segítünk a tagjainknak. Én a részemről befejeztem... ez nálam kiverte a biztosítékot.
-
válasz
Ventur@ #3056 üzenetére
De, veled jó volt. Láttam, hogy figyelsz/vigyázól, úgyhogy nem akartam durvulni (pedig agyilag plafonon voltam az előzmények miatt
).
De amit Julezkótól kaptam, az nem semmi.Amúgy meg nála hiányzott Roli .veh fájlja valamiért, és állítása szerint az általa letöltött 1.0 patch-ben sincs benne. Ez úgy derült ki, hogy mikor észrevettük, hogy Roli kilépése után javult meg a helyzet, elküldtem neki Roli szerveren meglévő kocsi fájljait, és akkor kiderült a hiány.
Btw szombatokra be van tervezve minden estére "előfutam", vagy nevezzük akárminek. Így is elég dögunalmas volt az egész hét, valamivel fel kéne kicsit dobni a dolgokat...
(elkörözgetek én a Nordslájfén, ha épp' nincs jobb ötletem, de egyedül az se olyan izgalmas
)
-
zsomboor
tag
válasz
Ventur@ #3003 üzenetére
nyugi én is maradok bill.-el amig nem szerzek egy DFGT-t
A Cruze pedig továbbra sem tetszik, mint mondtam már nekem nagyon alulkormányzott
A lacetti viszont nekem most a probálgatás alatt nagyon bejött, alap setuppal nem jù' de állitgatás után nagyon stabil és gyors+ nem olyan alulkormányzott mint a cruze -
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ventur@ #2971 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy eszembe sem jutott volna kormányt venni, ha itt a közelemben nem tűnt volna fel, egy eladó, és tűrhető áron, újszerű állapotban.
Nem tudom, hogy mennyi billes marad sokáig, mert láttam adyz-t is érdeklődni eladó kormány iránt, és ha jól tudom, Zyl-nek és Zsombi-nak is volna lehetősége kormánnyal menni.
Ha ez vígasztal, én a szívem mélyén, talán billes maradok örökre. -
KaraDani
addikt
válasz
Ventur@ #2901 üzenetére
Raceben a hondát szerettem a legjobban, kezes volt gyorsnak éreztem magam vele minden körben, aztán a kör végén mindig koppantam, hogy még se lett olyan gyors a kör, mint a seattal. Aztán néztem GTR mastersen, hogy van aki meg gyors a Hondával, fene tudja
Kipróbálom asszem majd az összes autót én is, kíváncsi vagyok.
-
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Ventur@ #2653 üzenetére
"Istenem, ezt de szép látni"
Eddig nem szóltam, de többször felfigyeltem hogy a logitecheseskre is a "lelki terror" erejét próbálod alkalmazni.
Figyelmeztetlek rajtunk nem hat!Sőt, menekülj ahogy csak tudsz!
(#2679) smisa
Elvileg Karadani linkjén le van írva a telepítés menete is ha múltkoriban jól láttam.
Ha jól csináltad akkor valahol a garázs menü felső sávjában lesz egy Telemetria menüpontod.
Belépéskor ez még inaktív. Ahhoz hogy aktív legyen ugye menni kell minimum egy gyors kört.
Innentől én se vágom, de valahogy be kell hívni egy felugró ablak segítségével a szemlélni vágyott kör adatait és onnantól szűrhetsz mindenre kiterjedő görbéket.
Sok sikert! -
-
Ted-Mosby
senior tag
válasz
Ventur@ #2622 üzenetére
nem fog összeakadni, de le is töltheted , amelyikről Te beszélsz az minimum
a Map plugin 1.06a lényeges dolog amibe ha lehet ne nyúljatok bele az a Gamedata és az rfm mappa
-
-
zodo
nagyúr
válasz
Ventur@ #2454 üzenetére
Na aztán, nekem is volt mit olvasnom, mint Dzsavernak.
"Tednek igaza van: Nem kell túl bonyolítani a dolgokat, mert pont az tűnik el ami a lényeg: a verseny és a játék"
Tudom én leszek megint a hőbörgő gyerek, de akárhonnan nézem is a dolgot egyre jobban elmegy a kedvem az egésztől.
Miért?
, mert ha jól gondolom akkor ez itt, nem profi liga és ahhoz mérten túlságosan kötöttek és szigorúak a szabályok, hogy játszani is lehessen.
, ha jól tudom itt sokan ismerjük egymás vezetési képességeit és oly mértékű eltérések sincsenek vezetéstechnikailag mint hinnénk.
Persze ott van a kormány vs. bill téma és a segítségek vs. auto setup, de ez most mellékes. Köztünk direktbe csalók, szerintem nincsenek. (, de lehet tévedek csak eddig nem vettem észre.), tegnap este a futam után 7 főt kielemeztem.
Magamat és Zyl-t ugye nem kívántam és nem lett volna értelme így ez majdnem 2/3 rész a futamon résztvevők létszámnak.
Igaz egy A4-es papírt teleírtam, de hű de büntetendő kihágást nem találtam, ha én lennék az elbíráló. (nem akarok csak hát megkaptam hogy könnyű nekem)
Elsősorban magamat büntetném a rajtbaleset okozásáért ill. vizsgálnám ha óvás érkezne
a szenvedő alany részéről, Neuro-t a 2. kör 1:55mp -ben történt KaraDani pályáról való kitessékelése végett.
Apróbb hibák, koccanások persze voltak, de sokszor vissza is kapta az okozója.
Pályaszélesítés és vágás is dögivel amiben voltak koccanásból adódóak is, de összességébe nézve én egyáltalán nem venném figyelembe ezeket, mert hű de nagy előnyök nem származtak és nem is származhatnak az ilyen jellegű esetekből.Viszont a billes játékosok nagyon szépen mentek, gratulálok nekik!
Adyz-tól nem kértem elnézést a "boxutca hosszan tartó piros lámpája végett", most pótolnám. Bocsánat!
Egy szónak is száz a vége ha ekkora szigorral és nem kevés VB munkával szeretnétek lebonyolítani a bajnokságot akkor úgy vélem nem lesz egyszerű sem játszani, sem vizsgálni/büntetni. Ámen.
Tudom most jönne az hogy akkor miért nem mondom vagy mondtam min kellene változtatni vagy épp hogy gondolom a lebonyolítást.
Sehogy........ , mert látom hogy nektek csak a büntetés "ami jár az jár" alapon az elfogadható irányelv.
, de ha nagyon muszáj akkor az én elképzeléseim ezeken az alapokon nyugodnának:
Nyilván az időmérő nem játék, ezt kell ellenőrizni/büntetni.
Minden egyéb helyzetben a versenyzőre bíznám a fair play vezetés/küzdelem szellemében a versenyzést eztán VB vizsgálat nélkül (akár rutin ellenőrzés mellett) lehetne óvni a résztvevők részéről a megadott formában.
Következő bajnokságban a már kellő rutin és tanulság(ok) megszerzése után mehetne a "csak szabályosan" kiírású sorozat.Igaz büntetni kell amit a játék nem tesz automatikusan, de nem ilyen mértékben.
Ha mindenki profi lenne és végig tudna menni az aszfalt csíkon, időben fékezne vagy adna gázt, stb. akkor megérteném.
Jelen helyzetben tudom hogy ha már elkezdtétek akkor komolyan kell venni, mert úgy van értelme, de szerintem ez már több annál ami elvárható egy a játékkal vagy a szimulátor világával ismerkedő személytől.
, de az is lehet én vagyok csak ennyire béna és hőbörgő típus hogy ez nekem már így sok, mert pont a lényeget veszítem el mint az idézetben szerepel a játékélményt.Ui. Ha lehet, szívesen kocsikázok veletek a bajnokságon kívül.
Saját vélemény, nem kötelező lereagálni!
-
válasz
Ventur@ #2405 üzenetére
Röviden ennyi, igen. Mivel jól megértetted, ezért ezek szerint volt értelme normálisan (hosszan
) leírni.
Annyi, hogy a rajtsorrend nem vasárnap 19:00-kor kerül kihirdetésre, hanem még a délelőtt folyamán. Így mindenki előre tudni fogja, hogy honnan indul este.
A futambüntetések kiosztása a futam utánra marad természetesen, de azzal kicsit később foglalkozunk, most csak a lebonyolítás a lényeg, hogy jó lenne-e ez így?
Este 10-ről szó sincs, ugyanakkor lenne minden, mint eddig.
-
feri1014
senior tag
-
válasz
Ventur@ #2254 üzenetére
Megmondom őszintén, most elgondolkodtam azon, hogy akarok-e vb lenni (eredetileg nem akartam, csak Ted felkért), mert nem látok igazán megfelelő megoldást, ami minden esetben objektív, és senkit nem sért, vagy nem hoz olyan helyzetbe, amit nem érdemelt meg. Céltábla pedig nem igazán akarok lenni csak azért, mert bizonyos dolgokat másképp gondolok.
Egyáltalán nem szeretném fényezni magam (szerencsére nem is értékelhetem magamat, mint bíró), de két kicsúszásom van a verseny során. Az első startnál. Nyomorék voltam, visszaestem.
A másik a fentebb írt. Kompenzáltam. És ennyi. Ha mindenki úgy ment volna végig, ahogy én (a kicsúszást leszámítva) - de mondhatnám példának Zsomboort is - akkor nem is lenne miről beszélni. Önfényezés vége.Minden esetre az biztos, hogy te csalsz
Igen, bizonyára ezért van most épp' egy 4. meg egy 6. helyem, mert csalok.
-
válasz
Ventur@ #2250 üzenetére
"gy bill.-esnek képtelenség olyan fékutat venni és/vagy olyan íven venni egy kanyart ami egy kormányosnak természetes"
Ez szerintem nem igazán kapcsolódik a szabályokhoz. Ha hoszabb a fékutad, előbb fékezel, ez elég logikusnak tűnik nekem. Nyilván aki gyakorolt eleget, az tisztában van a saját fékútjaival és nem fog amiatt folyamatosan szabálytalankodni, hogy bénázik. Ez szerintem ennyire egyszerű - már csak azért is, mert ha kicsúszol magaddal szúrsz ki, ha meg vágsz, akkor... nos azt már párszor leírtam. Ha levágtad a kanyart, fékezz egy kicsit, és el van intézve. Ez kormánytól, billentyűzettől teljesen független, és rögtön tudok rá egy példát is mondani:
Nézd meg a 10. körömet 0:43-nál a verseny visszajátszásban (a szerver által felvettet, mert az a mérvadó). Vágtam, de cserébe sokkal jobban visszafékeztem magam, mint normálisan, ez egyértelműen látszik is, így kompenzáltam a hibámat. Teljesen mindegy, hogy semmi előnyöm nem származott volna belőle, a vágás szabálytalan.
Csak úgy megjegyzem, hogy tudok mondani legalább 8 esetet, amikor más ezt nem tette meg a futamon (egytől egyig kormányos).Annak nem látom értelmét, hogy a büntetések kiszabásakor úgy megkülönböztessük a játékosokat, hogy mivel játszik. A hiba hiába nem szándékos, ha közben szabálytalan vagy. De a kezedben ott van a lehetőség, hogy ezt azonnal korrigáld.
Ez az én magánvéleményem (de ha lejön az ideje, ezt fogom támogatni "hivatalosan"), kéretik nem megkövezni érte.
Dani:
Az első szerintem tárgytalan (2. kör), ott nagyon elmértem a féktávot, de nem is padlógázon gyorsítottam ki,
De nem is fékeztél.
ez tipikusan az olyan kategória, ami a valóságban is belefér 1-2 szer egy versenyen, rögtön nem adnak érte büntetést.
Na de mi az, hogy "1-2 szer"?
Pl. ha a hátrébb levők közül valaki egyáltalán nem vágott (kizártnak tartom) adott esetben emiatt nyerne, mikor ~10mp-vel lassabb volt az élbolytól
Pedig van olyan, aki nem vágott, vagy láthatóan korrigálta azt. És igen, a pontos versenyzés valóban lassabb, még ha nem is sokkal.
"valaki hajt, 1-2 apró hiba óhatatlanul bekövetkezik"
De honnantól számít valami nem apró hibának? Ezt ki mondja meg.
Teljesen értem, amit mondasz, és többnyire igazat is adnék, csak látom előre, hogy miből lesz vita. Abból, hogy egyik helyzetet így ítéljük meg, a másikat meg úgy, mert akkor épp esett kint az eső, és a játékos hőbörögni fog, hogy "de hát szinte ugyanaz" és mégis miért pikkelünk rá.
Nyilván ki kell találni valami megfelelő megoldást, azt én is látom, hogy minden vágásért 5mp sok, nálad helyből 20mp jönne ki ebből, ez nyilvánvalóan elfogadhatatlan.
-
zodo
nagyúr
válasz
Ventur@ #2234 üzenetére
Jól van na, tényleg ennyit értek a témához.
, de eddig mindig mögöttem végeztek valamiért, lehet csak beetetés a próbafutamok alatt.(#2238) KaraDani
Visszajátszásból csak magunkat néztem vissza, tényleg szépen mentünk.
Össze sem értünk, pedig lett volna rá lehetőség.Vége felé inkább próbáltam a pályán autózni, mert néha úgy éreztem hogy vágok a síkánokat.
(utólag visszanézve kb. annyira mint bárki más)
Továbbá a gumikra ill. kanyarvételekre koncentráltam, mert nem volt egészen kerek a setupom és egy le vagy túlcsúszási hiba is végzetes lett volna.
Mikor elmentél már nem tekertem tovább az agyonhasznált verdát, mert "fittebbnek" láttalak és nem akartam belekergetni magam egy csúnya hibába. -
válasz
Ventur@ #2096 üzenetére
Most konkrétan én is eltüntettem és nem akar visszajönni. Otthon is ez volt, de leszartam, mert ismerem a pályákat. Aztán legközelebbi indításkor már megint a helyén volt (most nem).
Ami tutira eltünteti az az "alt+lefelé nyíl" kombináció. Ami tutira visszahozza... na azt még nem tudjuk.Ja és aktuálisan mindkét gépen, amin játszok, jelen van az idióta kis akadás. A pálya ugyanazon részén jelentkezik mindig.
A replayeket kikapcsolom ugyanez (ha törlöm a felvételeket szintén). Kipróbáltam másik verziós exét, azzal is, tehát valami más a gond. -
feri1014
senior tag
válasz
Ventur@ #2008 üzenetére
Hát ez igen nagyvonalú ajánlat.
Viszont ha valami kisebb vagy inkább nagyobb csoda folytán én nyerném a bajnokságot, akkor ez a nyereményt a 2. helyezetnek járna szvsz. Nekem már megvan a Race 07+ GTR Evolution.
Gondoltam ezt korrekt elmondani.
Még ha a valószínűsége nem is túl nagy.
-
válasz
Ventur@ #2008 üzenetére
Nos, ez igen nagyvonalú ajánlat, és kétségkívül ösztönöz mindenkit a minél jobb helyezés elérésére a bajnokságban (azaz folytonos részvétel és sok gyakorlás).
Ehhez majdnem tökéletesen passzol az, amit fentebb vázoltam. Kis módosítást eszközölve, tehát:
Összesített ponttáblázat (Ted ugye fentebb mutatta is már, hogyan fog kinézni). Majd ebből leszűrve:
A "gyári" azaz kormányos, kontrolleres versenyzők, és a "privát" azaz billentyűs versenyzők, s így kapunk még két táblázatot. Mindkettő külön kezelhető, tehát így két bajnokunk lesz, és akkor ők kapják a nyereményeket.
Illetve az összesített alapján lesz egy abszolút bajnok, aki ugye az egész bajnokságot viszi. De ő nyilvánvalóan a fentebbi kettő közül lesz valamelyik, tehát nem harmadik játékos, és így nincs szükség harmadik nyereményre sem.
-
-
YakQzA
tag
válasz
Ventur@ #1728 üzenetére
A szívem a Hondáé! Majdnem olyan festést csináltam a Cruze-ra, amin a Hondát éltetem, hirdetem!
Sajnos az idők viszont a Cruze-t igazolták. Nem akartam totál esélytelenül indulni. Mármint a billesek közt!Azért így is szinte csak japán szponzoraim vannak!
Ez az újonc(bill) elképzelés nekem tetszik. Így legalább nem gáz, ha nincs csapattársam. Bár egy mixel csapat ellen sincs kifogásom!Ted akkor neveznék, ha már így szóba jött!
Név: YakQzA
Rajtszám: 28
Autó fajtája: Chevrolet Cruze
Csapatnév: ??
Irányítás : billentyűzetHamarosan küldöm a kocsim is. Már csak apróbb finomítások vannak hátra.
-
dzsavermadar
senior tag
válasz
Ventur@ #1594 üzenetére
Innen válogathatsz bátran.
Honda Accord skinek
Ha bármi másban is tudok segíteni, szívesen állok rendelkezésedre, mert az enyém elkészült, és ráérek bütykölni, ha szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple MacBook
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Önerő nélkül is. 1-16 hónap részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest