-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Akelaus #31003 üzenetére
Hali,
Sokat tényleg nem kapnál érte, ahogy néztem, 10-15eFt egy működőképes használt példány, de azokon is tuti aksi cserével kell kezdeni, ha gariban még nem volt. Viszont átszámítva 4k körül kapni ebay-en akkumulátort hátlappal, szerszámkészlettel. Szóval, ha barkácsolós vagy, akkor érdemes megmenteni másodlagos telefonnak, gyereknek, stb. Mert egyébként király telefon még mindig, s elég strapabíró.
-
-
-
Hali!
Nekem most tűnt fel, hogy a specifikációban 20Mp a kamera, de a fényképek csak 8Mp-esek. Más programmal sem tudok beállítani nagyobb felbontást. Ez miért van? Telenor szoftver van rajta, lehet azért?
Köszi,
-
-
Üdv!
Olyan gondom van, ha az autóra kapcsolódok BT-szal, akkor a navigációt (Google Maps) nem hallom, csak a bejövő hívásokat. Meg lehet oldani, hogy mindkettőt halljam? Értem ezalatt, hogy a navigáló nénit hallgatom, egészen egy bejövő hívásig, majd, ha leteszem, megint a navi szól.
Köszi,
-
válasz
frankstork #30775 üzenetére
Nem tudom, csak tippeltem... sosem cseréltem házilag beépített aksit, inkább a szervizre bíztam.
-
válasz
frankstork #30773 üzenetére
Akkor meg szimplán rossz az aksi... vagy nem lehet, hogy kihagytál valami kalibrációt?
Soma01: vegyél memóriakártyát
-
-
-
-
-
Hali!
Na, olyan történt a telómmal, hogy nem értem. Elraktam a zsebembe, 10 perc múlva elővettem és mintha egy gyári resetet nyomtam volna. Kezdődött az 5 lépéses beállításos menüvel, repülős üzemmódban. Repülőst kikapcsoltam, PIN-t nem kért. Ezután felraktam Play-ből egy programot, majd néztem volna az SMS-eimet, de arra meg azt írta, hogy csak a tulajdonosnak van jogosultsága hozzá.
Hirtelen ötlettől vezérelve újraindítottam a telefont (Windows-nál is 99%-ban beválik) és újra normális lett minden.
Ez mégis mi a franc volt? Valamiféle felhasználóváltás nyomódhatott meg a zsebemben, ha van egyáltalán ilyen?
Előre is köszi!
-
-
-
-
válasz
Pulykahuszár #30623 üzenetére
Ja, ezt csinálta az én aksim is.
Sajnáltam volna, ha másikat kellett volna vennem, de szerencsére ugye kiderült, hogy csak a FB sz*r. Amire használom, nekem bőven elég és miket kibírt... akkorákat repült a bringás tartómból, mikor elfelejtettem bekötni a biztonsági szalagot
Gumitokban van meg van rajta pluszban egy védőüveg, de így is csoda, hogy még megy.
kaciokos: hát, ez van
-
-
válasz
zsolt19900 #30616 üzenetére
Ja, ha garis, akkor ezt még megteheted, de nekem az kifújt már régen. Még azt meg tudtam csinálni szerencsére garanciálisan, hogy aksit cseréltettem, mert az eredeti aksi töltöttsége ugrált össze-vissza. Nem tudom, mit tettek bele, de ez feleannyi ideig bírja egyébként. De legalább működik.
Szvsz a melegedés is a FB miatt van, az túráztatja a telefont. Érdekes, hogy jó ideje fennáll ez a hiba, mégsem javították még. Lehet, hogy már csak mi használunk Z1c-t?
Na, majd, ha nagyon unatkozom, jelentem én is a FB hibát.
Van egy játékom, ami FB kapcsolatot igényel, az sem indult. De a FB törlésével megoldódott és ettől még indul.
-
válasz
zsolt19900 #30605 üzenetére
Már az eredeti ROM-nál is feltűnt, hogy a Facebook uninstallálása után nem fagy a telefon. Egyébként sem működik az alkalmazás, szedd le, egy próbát megér. Most, hogy váltottam Telenor ROM-ra, ugyanúgy vacakolt a telefon, de a FB törlése után jó lett.
-
-
válasz
Dark Archon #30602 üzenetére
-
0.9.23.1
A patch a 0.9.23.2-re nem megy, a Java VM nem hajlandó telepíteni, de ez gondolom az újabb telefonoknál érdekes.szerk: és mégsem ott érdekes, most, hogy egy akármilyen oldalon le volt írva, hogy a JAR-t nem telepíteni kell, hanem kicserélni a meglévőt, most csinálja a bundle-t
-
válasz
Dark Archon #30599 üzenetére
Ja, mégse, az egy korábbi letöltés volt. XperiFirm bezárásakor ez jön a Flashtool-ban:
10/018/2017 09:18:16 - INFO - Creating bundle for Xperia Z1 Compact Telenor HU 14.6.A.1.236
10/018/2017 09:18:16 - ERROR - nullPassz... szerintem valahol itt hagytam abba annak idején is.
-
Onnan indítottam, persze. Érdekes, most itt a benti gépemen tényleg megcsinálta, otthon nem működött. Meg még a ~1,5 évvel ezelőtti próbálkozásomból rémlik, hogy van valami szupertitkos egyedi azonosítója a telefonnak, amit ezzel a módszerrel remekül törölni lehet örökre, ha nem figyel az ember. Ez még aktuális?
-
-
-
-
-
Üdv!
A telóm mostanában fagyogat. Hol mondjuk egy játék nem indul el (fekete képernyő), vagy csak a háttérkép látható, semmi más. De van, hogy egy mezei bevásárlólistás programnál is behal. Utána nem reagál az alsó menüs érintőgombokra, de a bekapcsológombos menü látható és úgy újra is tudom indítani. Csináltam egy gyári visszaállítást az Xperia Companion-nal, de nem használt. Előtte elmentettem mindent a Drive-ba, majd vissza, de néhány program kivételével nem raktam fel semmi mást. A teljes képhez még hozzátartozik, hogy néhányszor bizony puffant a telefon a földön.
A fentiek fényében inkább hardware vagy software eredetű lehet a gond?
Előre is köszi,
-
-
-
-
válasz
Nestle1 #29699 üzenetére
100-ért vettél egy használt Z1c-t? Több év garancia, amikor max. 2 év van és bizonyára használták is? Garanciális, mégis pénzt kérnek a javításért / bevizsgálásért?
Hát, ebben a történetben több dolog sántít. Furcsa, hogy én bármit beadtam idáig garanciába, szó - és pénz - nélkül megjavították. Lehet, azért, mert nem én tettem tönkre.
-
válasz
Dark Archon #29523 üzenetére
Megkaptam a telefont 3 hét után végre, kicserélték az aksit
-
-
-
válasz
PRDZsolesz #29524 üzenetére
Köszi
-
Hali,
Elkezdett szórakozni a telefonom, 50%-ról hirtelen kikapcsol, aztán, ahogy töltöm 4%-ról 50% körüli töltöttségre ugrik meg ilyenek. Mit tudok vele csinálni?
Jó eséllyel garancia lesz, a Sony holnap szerint 2016.09.15-ig garanciális. Azonban a kapott Telekomos jótállási jegyen eléggé csak 12 hónap szerepel. Most akkor mi van?
Előre is köszi!
-
-
-
-
Hogy a fenébe lehet a gyári recovery menübe jutni? Próbáltam már a bekapcs + hangerő le, bekapcs, majd hangerő le nyomogatást, ugyanezeket hangerő fel gombbal is, semmi... egyedül valami csökkentett módot sikerült behoznom. Ennyire nem lehet bonyolult... egyes leírás szerint várni kéne, hogy a LED rózsaszín legyen, de abszolút nem világít az egész boot alatt.
-
-
-
-
-
Hali!
Segítség kellene. A telefonomra még mindig jönnek a FB üzenetek, pedig rohadtul nem érdekel. Leszedtem / letiltottam már minden SociaLife meg egyéb baromságokat, FB maga nincs fent. Ha rányomok a megnyitásra, akkor a FB mobilos oldala jön be a böngészőben. Legújabb FW van rajta, s mintha az 5-ös verziótól kezdődött volna az egész.
Előre is köszi!
-
válasz
Csari93 #23885 üzenetére
Okostelefonban Motorola Defy+-t fogdostam idáig, meg Atrix 2-t, s nem is a vastagságuk volt a lényeg, hanem a borításuk olyan gumi-szerű, nem csúszós. Az nagyon király volt, nem féltem, hogy kiesnek a kezemből
-
-
TESSÉK, saját képek, 5.0.2-vel. Van beltéri, kültéri napos / borús, makró jellegű is. Általánosságban azért vállalható képeket csinál, ha nem túl fakezű az ember. Lett 1-2 fókuszhibás meg egyetlen egy lila, azt nem tudom, hogy sikerült. De az arány szerintem kiváló.
ZS3NI: használtan vettem kb. 1 hónapja. Életem legjobb telefonvásárlása volt eddig. Z3c még jobb lett volna, csak az még használtan is drága nekem.
-
válasz
VMatteo #23800 üzenetére
Nem csak telefonnal, bármi mással is így van, ha az adott termék már nem elérhető. Például VGA esetében, ha az elromlik és helyette nem tudnak adni másikat, akkor minimum az adott termék paramétereivel (teljesítményével) egyező terméket ajánlanak fel. Ha nem tetszik, választhatod a pénz visszafizetését.
Én pl. egy Kingston SSD-t cseréltettem a gyártóval, mert az meg gyári hibás volt. Adtak helyette egy kategóriával feljebbit. Nem reklamáltam érte
De vittem már vissza Sony vezeték nélküli fejhallgatót is, mert szimplán zajos volt, ott a pénzt adták vissza.
-
-
-
válasz
Joe.36 #23754 üzenetére
Nálam is ez volt LTE-n. A telefon Telekomos, de Telenor kártyával használom és csörgés helyett sms-t kapok, hogy az sms feladójától volt egy nem fogadott hívásom. Mindez csak LTE módban, egyszerűen beltéren szar a Telenor LTE lefedettsége.
Ja, és zsír új SIM-et kértem, nem a régit vagdostam.
-
-
válasz
crissprivat #23604 üzenetére
Nekem nincs vele semmi bajom
Leszámítva, hogy két gombot kell megnyomnom a rezgő módhoz meg egyéb apróbb kényelmi hibák. De az is igaz, hogy utoljára 4.0.2-t használtam másik telefonon, közte kimaradt minden.
-
válasz
andriska0725 #23572 üzenetére
Ja, nálam is volt már ilyen, többször, s nem csak, ha hívnak. Azóta se tudom, miket csinált
A kifelé fordítás segíthet, de egyrészt (nekem) úgy nem esik kézre elővenni, ha csörög. Másrészt garantáltan betörik a kijelző, ha az ember nekinyomja vagy üti valaminek a zsebében, míg a hátlap erre kevésbé érzékeny.
-
válasz
Partyface007 #23442 üzenetére
5.0.2 van.
-
válasz
Partyface007 #23437 üzenetére
4%-ot használ nálam a Viber, de csak tegnap 19:00-tól van mérve.
-
-
válasz
csadi0011 #22964 üzenetére
Ez OTA frissítés? Mert nekem nem jelzi.
Viszont olyan gondom van, hogy a régi telefonomon 4.0.2-vel volt a jobb felső sarokban egy ikon a lezárási képernyőn, amivel egyszerűen át tudtam kapcsolni csak rezgésre és vissza rezgés+hangra. Ez most hogy van?szerk.: a videó alapján rájöttem
Előre is köszi!
-
-
-
Üdv!
Volt már olyan valakinek, hogy a telefon nem csörög ki? Annyit észlelek, hogy kapok egy sms-t, hogy volt egy nem fogadott hívásom. Mit állítottam el?
Átirányítás, prioritás mód inaktív, azt néztem.
Előre is köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest