-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Skynet258 #14025 üzenetére
Ott voltam a születésnél: Lap
Mennyit írtam a fórumba, tanultam rootolni, ROMot cserélni, mi mit jelent. Azt meg kell hagyni, hogy rengeteget tanultam, és nem ijedek meg ezektől. Jó kis hőskor.
Spica megvolt asszem több, mint 1 évig, aztán volt az LG Black, majd Xperia P, végül a Z1C. Én is ennél érzem először, hogy nem látok semmi olyat, ami miatt cserélnem kell. Amíg nem lassul be, vagy hal meg az akksi, addig marad. -
LonGleY
veterán
válasz
Skynet258 #14020 üzenetére
Speciális keverékű plasztik-bigyusz. :> De tényleg bármi lehet a kettő közt... Bevonatként meg a nanotech nem igazán szab határt... Vicces tény amúgy, hogy az üveg valójában folyékony anyag (pár évtized alatt mérhetően vastagszik meg bármely üvegtábla alja a lassú folydogálás miatt), viszont van annyira merev, hogy annyira ne hajoljon, mint ahogy az a videókon itt-ott látszik, még ilyen vékonyságban sem. De lehet tévedek. Hangosan gondolkozás éjjel, bele a topikba... rulez!
-
al_age
senior tag
válasz
Skynet258 #13469 üzenetére
Köszönöm, igazából végeredmény alatt nem a munkád gyümölcsére gondoltam, hanem a Z1C + US üveg párosra a Nillkines verzióhoz képest.
A Nillkin valamelyest kisebb az előlapnál (körben talán kb. egy 1 mm-es sávval), az Ultimate Shield is kb. ekkora? Ezen most ha jól értem akkor semmi kivágás nincs, csak felül középen, a hangszórónál beljebb van a szegély, ahogy a Nillkin-nél? -
BaLee
addikt
válasz
Skynet258 #13451 üzenetére
Kíváncsi leszek a hosszú távú tapasztalataidra, de a Nillkin üvegen nem véletlenül van kivágva a közelségérzékelő szenzornál az a rész...
Haverom egyik szolgáltató boltjában dolgozik és naponta legalább 1-2 ember viszi vissza olyan hibával a telefont, hogy telefonálásnál lefagy meg nem jön vissza a képernyő bla bla és ezt még ott prezentálják is. Ezek után haverom fogja magát és lehúzza a fóliát a telefonról, kipróbálják, működik és szépen búcsút mond a vevőnek.
Ha egy fólia így meg tudja zavarni a szenzort akkor az ennél 2-3x vastagabb üveg még jobban meg fogja.
-
-
fraba
aktív tag
válasz
Skynet258 #10415 üzenetére
Jó persze, ez így teljesen érthető. Meg az is, hogy nem lesz ki ápdételje az összefoglalót.
De akkor esetleg annyit lehetne, hogy amikor kijön valami új hack, akkor csak említés szinten pár szóban összefoglalni az 1. HSZ-ben, hogy: "ja, amúgy lehet ilyet is, meg ilyet is meg amolyat is", és hogy "a konkrét megvalósítás érdekében olvass vissza a topicban vagy használd a keresőt." Csak hogy tudja az ember fia, hogy mik a lehetőségei. A megoldáshoz vezető utat pedig magának kell kijárnia, hisz nem lesz az általad említett okokból kifolyólag ezüsttálcán kínálva.(#10417) darky@ által felvetett probléma meg engem is foglalkoztat. Samsung Galaxy S Plus-ról váltanák MÁR NAGYON (unom)!, és nem tudom, hogy - ugyan a z1c egy baromi jól sikerült telefon -, mi legyen... Bár már ez is nagyon a határokat súrolja, már ami az árakat illeti, a z3c biztos - sokkal - drágább lesz. Újat meg hardvergyorsaságban mutatni aligha fog (gyorsulást ember fia nem vesz észre, max. a szintetikus tesztek). Snapdargon 801 helyett 805 lesz benne. Na bumm... A kijelzője lehet jobb/szebb.
Ti váltanátok erre a telóra (Samsung Galaxy S Plus-ról)?
-
fraba
aktív tag
válasz
Skynet258 #10409 üzenetére
Ezeket, és az összes többi leírásokat, tippeket, trükköket, easter eggeket nem lehet valahogy bevarázsolni az első HSZ-be? Ha nem olvasom már jó pár napja ezt a totyikot, akkor nem szerzek tudomást erről a 4k-s dologról, ami amúgy: érdekel(na, ha meglenne már a telefon.. )
-
Quent1n
senior tag
válasz
Skynet258 #10409 üzenetére
Köszönöm!
És hogy tudok a lehető legsimábban és legtisztábban 4.4.4 et varázsolni a telefonból? Mert azt nem szeretném, hogy most ezt megcsinálom (mást már nem "barkácsolnék") aztán ha jön a frissítés akkor esetleg valami elbaszódik vagy újra kell rootolni nem tudom ez hogy megy.
-
kelly416
veterán
válasz
Skynet258 #10078 üzenetére
Hát na, nem mindegy. A Tesa csinál nagyon jó cuccokat, de egy mezei 20Ft-os celluxal nem éri meg próbálkozni. Nekem volt, hogy csak olyan volt kéznél, ott is maradt egy kis ragacs a kijelzőn, jöhetett a fólia le, kijelző újra políroz műveletsor, persze közben a fólia szöszös lett, úgyhogy jöhetett az új fólia is. Gatya.
-
akyyy
senior tag
válasz
Skynet258 #9464 üzenetére
hát igen, én is igy vagyok fele, félek a rootot, pedig aztán annak nem sok veszélye van, mert csupán rendszergazdai hozzáférés ugyebár
tudom hogy van felhő mentés, de épp nem volt még bekapcsolva, vagy akkor jött ki az miutn a másik telefon mr semmit nem volt hajlandó frissíteni kevés a hely cimszó alatt.
(bár elvileg ha arra visszateszem a játékot, mentést, mivel rootolva van, majd beálltom a felhő mentést, akkor itt ez nem fontos, viszont sok játék van aminél nincs felhő mentés. -
axioma
veterán
válasz
Skynet258 #9190 üzenetére
Ha van mobilneted (vagy megelegszel az otthon elore leterveztetessel), akkor probald ki a Waze-t. Ingyenes, es a felhasznaloi jelentesek miatt tudja a dugokat. Ferjem dicserte mikor tavaly arviz miatt lezartak a rakpartot, me'gis egesz kis idoveszteseggel, Pesten at elvezette Bekasrol a Lagymanyosi budai vegehez. Hatranya ugyan, hogy nem sok helyen tudja me'g a hazszamokat, ellenben a cimet tudod pont a googlemaps-szel pontositani, igy valojaban me'gis megoldhato.
-
válasz
Skynet258 #8118 üzenetére
Mesélnél erről, hogy műxik egy ilyen NFC tag és annak programozása? Érdekelne engem is. Külön app van hozzá?
Más: kész lett az írás: LG G2-ről Sony Xperia Z1 Compact-ra Nem túl nagy volumenű cikk, de remélem, lesz, akinek segít a döntésben.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Skynet258 #8092 üzenetére
Pontosítok, az Álmodozás alatt ki kell választani a Timely-t és mindjárt menni is fog. Nálam töltés alatt volt úgy napokig, mert teszteltem és elfelejtettem kikapcsolni.
(#8097) DjShockh89: Mindegyikben van headset, csak a tesztelő nem találta, mert valószínűleg valaki már előtte kivette a dobozból.
De ezt le is írták valamelyik hozzászólásba.
-
axioma
veterán
-
DraXoN
addikt
válasz
Skynet258 #6825 üzenetére
Komolyan. Egy anno létrehozott még dos alatt futó "kukacos" program volt (még turbópascalban kellet írni ... .exe fájl).. eredetileg még régebben írtam (középiskolába kellett anno mint házit beadni) csak pár éve megtaláltam és kicsit "módosítottam" rajta próbaképp.. és a módosítottra tényleg bejelezett emiatt az avg...
-
djelf
tag
válasz
Skynet258 #4048 üzenetére
Köszönöm a felajánlást, de megvárom az új üveget. Na meg nem is járok túl gyakran Pesten. (: A keret pedig teljesen hajlásmentes. Görbe a monitorod.
(#4049) zolimail17
Ilyen tok van rajta. Megjegyzem a kivágások nagyon nem olyanok, mint a képen. SIM és microSD ajtaja nincs kivágva és alul a hangszóró teljesen ki van vágva. De a tok teljesen sima. Ezért is csúszott ki olyan könnyen a kezemből. -
mc.g
aktív tag
válasz
Skynet258 #3627 üzenetére
A "bravia-engine" -t ki lehet kapcsolni, és mivel ismerem a sony-mobilokat (a családban szinte mindenféle van), a legelső beállítás amit elvégeztem, az az, hogy ezt kikapcsoltam ! És a családban az összesen kikapcsoltam (mivel rám vannak bízva a frissítések, beállítások, stb...)
(én sehol nem használok ilyen tuning-opciókat, se tv-nél, se monitor-nál, se mobil-nál)
-
EAndrew
aktív tag
válasz
Skynet258 #2901 üzenetére
No én is feltettem a Nillkin üveget. Nagyon király, bár nem volt egyszerű. Hiába csináltam mindent úgy ahogy le van írva és elmondtad, csak volt valami az üveg alatt és ráadásul nem a kijelzőn, hanem az üvegen és középen. Sajnos le kellett vennem és újra visszatenni. Megerősíthetem, le lehet venni csak óvatosan kell csinálni. Viszont a második felrakásnál is volt gondom, most már nincs szösz az üveg alatt, viszont szerintem egy kicsit el van csúszva lefelé, legalábbis olyan mintha alul lenne egy kis perem, pedig a közelség érzékelő függőlegesen pont középen van. Hát nem tudom ez nálad (vagy nálatok üveg+Z1C tulajdonosok) is így van? Ha teljesen középre raktam volna akkor a közelség érzékelő nem került volna a kivágásnál ideális helyre. Vajon ha zsebben hordom a telefont, a perem miatt elkezdhet felválni? Ha igen, akkor szerintetek hányszor lehet újrarakni az üveget?
-
Joeman
csendes tag
válasz
Skynet258 #2453 üzenetére
Csak arra ügyeljetek, hogy ne használjatok USB hosszabbítót se a dokkolóhoz, se a mágneses töltőhöz, mert lényegesen meghosszabbodik a töltési idő.
A mágneses töltővel például 1,5 m-es USB hosszabbító kábel használatával volt, hogy egy egész éjszaka alatt nem töltötte fel. -
Bozek
nagyúr
válasz
Skynet258 #2392 üzenetére
Azért amit itt raktam be, az már annyira nem vészes szerintem. De nekem nem is arra kell, hogy posztert csináljak belőle. A4-eshez meg elég a 3,2 MPx is, amire átméretezve már nem igazán lehet észrevenni a hibákat.
A problémám meg egyébként se azzal volt igazán, hanem azzal, hogy az 1-2 MPx-re leméretezett képeket meg istenítik, pedig azok se lennének teljes méretben ugyanolyanok. Na de megszoktam a PH!-tól, hogy a Sony egy más dimenzió, azt le kell szólni úton-útfélen.
-
EAndrew
aktív tag
válasz
Skynet258 #1622 üzenetére
@Skynet258:
Lehet hogy a kérdés elég amatőr, de ha veszek egy ilyen mágneses átalakítót, akkor azt tudom fordítva rárakni a telefonra, vagy egyáltalán okoz valamit ha fordítva rakom rá? Gondolom a kábelesnél azért a kábel meghatározza a felhelyezés irányát.Más:
Szerintetek az min múlik, hogy az ember milyen tokot fog kapni? Azért kérdezem mert már vettem egy noname merev átlátszót és sajnos azon nincs kihagyva a micro usb fedelének nyílása (minden más igen), ez így zavaró tud lenni. Viszont néztem már Nillkin és Krusell tokot is és azoknál is hol ilyen - hol olyan tok (kihagyott usb fedél vagy kihagyott sim fedél) van a képen. Nekem az előbbi lenne jó. Szerintetek egyébként a Krusell és a Nilkin mennyire különbözik egymástól? -
-
EAndrew
aktív tag
válasz
Skynet258 #1719 üzenetére
Az lehet, hogy az Airdroid helyi hálót használ, de vannak olyan esetek, amikor a munkahelyi rendszer nem engedi meg az ilyen tevékenységeket. Ilyen esetben lett volna jó egy olyan dokkoló, vagy valamilyen más vezeték nélküli megoldás ami mellett nem kellet volna nap mint nap a fényképek készítése után a "kis ajtót" nyitogatni. Lehet hogy így még a "régi" Bluetooth szabvány a legjobb, igaz kicsit lassú de nem érinti a netet
.
Más: Egyébként az a "800" Ft-os mágneses átalakító vagy a társai megbízhatóak (pl. amit te is rendeltél), nem okoznak kárt (tudom is én, mondjuk zárlat vagy stb. ) a telefonban? Lehet velük tölteni ugyanúgy gépről és hálózatról is, vagy autós töltőről is?
Ja a G2-ről. Király "kis" telefon az tuti, csak éppen (természetesen ez mindenkinél változó!) nagyocska. Nem mondom jó fogása a van a méretéhez képest, de a zsebemet már "húzta"
.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Skynet258 #1704 üzenetére
Igen ezt tudom én is, csak ha szinkoizál, akkor ha én kitörlök egy képet a telóból, az ki fogja törölni a gépről is nem?
Amúgy marhára tetszik, csak vele 1 árban ott az LG G2 marha szép nagy kijelzője van, bár lehet azér tűnt annyira szépnek mert csili vili téma van rajta
Szivem szerint Sony-t vennék de nagyon tartok a karcolódásoktól, persze leírtátok 100% hogy lehet rá venni fóliát, nem is ez a gond csak marha drága a telefon, és szükségem van a megerősítésre
A mostani L-el is meg vagyok elégedve, sebesség kijelző nagyság stb, de azért az LG-nek elnézve nagyon nagy van és ugye a telefon meg maga nem is olyan nagy arányaiban, mint pl a Z1 (sima)
-
Adamul
tag
válasz
Skynet258 #1709 üzenetére
Akkora online tárhellyel már én is ki tudnék békülni, csak fizetni nem szeretnék érte havonta...
Persze, net működik wifin, csak az accountomat nem tudom elfogadtatni a telóval, és nem értem hogy miért, meg hogy mit lehetne tenni ellene :S Mindig azt írja, hogy "Sikertelen bejelentkezés. Probléma merült fel a google szervereivel való kommunikáció során. Probálkozzon később"HELP PLS
-
Adamul
tag
válasz
Skynet258 #1672 üzenetére
Ez oké, de a másik kérdés???
Konkrétan, hogy miért nem tudok belépni az accountomba a telóról? Így gyakorlatilag semmit nem tudok csinálni, mert még a playt sem érem el!Illetve mintha ha annak idején rémlett volna egy olyan akció, hogy akik sony telóról lépnek be, kapnak életük végéig +50Gbot felhőben valahol... Csak sajna nem emlékszem a részletekre, tud erről vki vmit?
-
soldier2
őstag
válasz
Skynet258 #1704 üzenetére
Az Airdroid fizetős változatával tudok könyvtárakat is másolni? Jelenleg mindenre ezt használom, unalmas mindíg az USB kábelt előszedni
Illetve a másik kérdésem, hogyan állítható be, hogy az airdroid az SD kártyára másoljon dolgokat, mert bár jelenleg is úgy van beállítva, hogy oda mentsen, gykorlatilag a telefon belső memóriájában egy emulált SD kártyára ment, onnan kell még file managerrel átmásolni pl a zenéket az SD-re.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Skynet258 #1651 üzenetére
Örülök, hogy egy Speedshop-os is van köztünk.
Amúgy ez a 3000 Ft-os cucc mekkora felületre elég? A hátlapot is fel lehet vele amúgy tuningolni (mivel az műanyag)? Mert szerintem rendelek belőle, csak kérdés, hogy mennyi kell.
(#1652) ZolkoW: Nekem nem tűnt rossznak az Xperia V kijelzője se egészen addig, amíg mellé nem tettem a Z1 Compact-ot.
-
EAndrew
aktív tag
válasz
Skynet258 #1618 üzenetére
Én találtam egy ilyen tempered glass cuccot. Erről van szó? Egyébként a kábel dolog engem is kifejezetten érdekel. Hálásak lennénk bővebb infóért
!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest