- Apple asztali gépek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Acer notebook topic
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dark Archon #30997 üzenetére
Csak a gyári kamera alkalmazás tudja a 20,7 Mpx-et, a többinél csak a 8 elérhető
-
kelly416
veterán
válasz
Dark Archon #30997 üzenetére
20,7 kérem szépen, mert az mégsem 20, ha már itt tartunk.
-
Hali!
Nekem most tűnt fel, hogy a specifikációban 20Mp a kamera, de a fényképek csak 8Mp-esek. Más programmal sem tudok beállítani nagyobb felbontást. Ez miért van? Telenor szoftver van rajta, lehet azért?
Köszi,
-
xcds
őstag
válasz
kelly416 #30987 üzenetére
Mit nem próbálok ki? 4.4.4 van rajta és nem megy. Van már hely véüglis, mert átraktam, amiket írtál is, meg a podcast-es appban is be tudtam állítani, hogy az SD-re mentsen (ez mondjuk érdekes, mert állítólag pont ezt nem lehet...). Van még egy navi appom , azt akartam még átrakni igazából. De ha nem lehet , akkor hagyom a p-ba.
Mindig írogatta ki, hogy kevés a tárhely és kicsit lassúbb mostanában, de nem vészes. Játék nincs rajta.
Ami még fura, hogy szoftverfrissítéseke kersésénél azt írja ki, hogy a legfrissebb van rajta, ami tuti nm igaz.
5.1.1-re nem akarok átállni, ha nem muszáj, mert akkoriban olvastam itt, hogy nem olyan már azzal sem,mint a 4.4.4-el. -
kelly416
veterán
Ha ennyire érdekel, miért nem próbálod ki? Oka van a kérdésednek, újra kellene húzni szépen lassan a telódat, mert lassúcska. Jól sejtem? Akkor meg vissza mész 4.4.4-re, ha nem lehet átpakolni, hagyod frissíteni belakás előtt.
De had kérdezzem meg, mennyi appod van Neked? Nekem relatíve sok, minden ismerősöm ki van akadva, hogy nekem mindenre van valami marhaságom, mégsem volt kevés a z1c, amikor vissza kellett költöznöm bele. Zene, videók, fényképek az sd-n vannak? Mert akkor elképzeléseim szerint játékokkal tudod megtölteni, amik eleve már túlterhelik szegényt, egy passziánszon kívül már semmit nem nagyon bír el. Vagy a sok közösségi app eszik ennyit? Mert őszintén megvallva, messengeren túl nekem semmi ilyen nincs fent, nincs róla tapasztalatom. -
xcds
őstag
Sziasztok! 4.4.4-en nem lehet áttenni az appokat az sd-re? Nem ajánlja fel...
-
válasz
csadi0011 #30976 üzenetére
Ha esetleg megtalálod a választ, akkor oszd meg, kíváncsi vagyok. Én már sajnos régóta gyanakszom a tervezett elavul(tat)ásra, mivel az utóbbi két évben szinte semmi sem került a telefonomra, de az említett akadások sokszor előjönnek. Úgyszint Mircinko ROM-ot használok és gyanús alkalmazás még nem került a telefonra.
-
xcds
őstag
Sziasztok!
Akksicsere miatt keresek akkufedelet. Ez jó lehet? Valaki nem vett esetleg tőle?
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Már más használja a készülékem, de arra panaszkodik, hogy nem ritkán befagy egy pillanatra. Pl. gépelésnél a leütött karakterek késve, egyszerre jelennek meg. Nálam is csinálta párszor, de azért ránéztem a telefonra. Semmi érdekeset nem vettem észre, de ez a pillanatnyi fagyás nagyon durva. Ilyet nem csinált nálam. Tovább tart és sokkal kevésbé reagál.
Mircinko ROM-ot raktam a készülékre mielőtt neki adtam. Alig használja pár hónapja. 1-2 agyonreklámozott alkalmazás volt rajta, de töröltem őket. Sűrűn van újraindítva a készülék, és akkor is csinálja. Nem láttam semmi gyanúsat a készüléken. Root jogot használó appokat is tiltottam, mert nem használja. Szinte csak üzenetküldésre van használva a telefon. Chrome-ban sincs megnyitva 1 tab sem. Nem értem. Mielőtt átadtam nem csinált ilyet.
Szarravaló reklámappok hagyhattak valamit a telefonon, ami miatt lehet ez? Ilyen ingyenes lockscreen-t töltöttek le rá pl., de mikor megláttam, töröltem. -
glacious
addikt
válasz
Stefi_dzsi #30973 üzenetére
Xperia Companion.
-
akyyy
senior tag
válasz
Stefi_dzsi #30966 üzenetére
nekem is ugyanezt csinálta ma a telefon, de hozzá kell tenni, hogy épp szivárványt fotóztam és próbáltam elküldnei Messengeren
amúgy én még aktívan használom a telefont, de nagyon érik már a csere, egy huawei p10, vagy egy p20 lite a kinézett eszköz, csak kérdés mi köztük a különbség.
-
válasz
diablo1984 #30969 üzenetére
Erre azt csináltam anno, hogy két fóliát tettem egymásra. Jobb lett a helyzet, de aztán most már az idő múlásával mintha csökkent is volna a jelenség.
-
kelly416
veterán
válasz
Stefi_dzsi #30968 üzenetére
Csak, mert a jelenség olyan, mint a fantom érintés, ami viszont a gyengébb minőségű utángyártott kijelzőknék szokott előjönni. Minden esetre érdekes, amit írtál, de az igazság az, hogy ez a készülék már kiszolgálta bőven azt az időt, amire tervezték. Akármennyire is jó kis telefon, nekem is itt csücsül egy a fiókban végszükség esetére, már igyekszik nyugdíjba vonulni, sajnos.
-
diablo1984
veterán
válasz
Nekem csak hiperèrzèkeny, bejövő híváskor a zsebben kèpes magát felvenni, sms-t küldeni, ha víz vagy izzadság kerül a kijelzőre, akkor nem reagál semmire, kissè idegesítő....
-
kelly416
veterán
válasz
Volt már cserélve a kijelző?
-
Stefi_dzsi
tag
Sziasztok!
Az akksi csere előtt beköszönt egy igen kellemetlen hibajelenség a készülékemen. "Önálló életre" kelt a kijelző és random módon működik. Ha főlapon vagyok, akkor érintés nélkül is tetszőleges irányba és intenzitással vált a lapok között, akár oda-vissza is többször. Ha valami app-ba lépek, akkor az ott elérhető menüpontok között "válogat". pl. Chrome esetében kiválasztja a címsort és a kurzor vándorol jobbra-balra.
Eddig elvégzett hibaelhárító tevékenységek.
- újraindítottam
- éjszakára kikapcsoltam
- megtisztítottam a kijelzőt
- csökkentett módban indítottam
- szerviz menüt is megnéztemEgyik sem hozott eredményt, az anomália továbbra is fent áll. Még a szerviz menüben is előfordult, hogy választott magának egy tetszőleges menüpontot.
Bármilyen hasznos segítséget örömmel fogadok, mert teljesen tanácstalan vagyok.
-
válasz
Stefi_dzsi #30964 üzenetére
Valahol feljebb van a hozzászólásom, nekem bejött mind az akku, mind a hátlap és NFC is van. Ha találsz lime hátlapot belőle, akkor nyugodtan rendeld meg.
-
Stefi_dzsi
tag
válasz
Bandus99 #30962 üzenetére
Sziasztok!
Úgy tűnik engem is elért a problémakör.
Akku tekintetében ezt néztem ki:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.de%2Fulk%2Fitm%2F382290544583Viszont a hátlappal és az nfc antennával gondban vagyok. Lime színben keresek üveg hátlapot a műanyag helyett, de az ebay és az aliexpress böségének zavarában elvesztem.
Tudtok ajánlani olyat, amin megvannak a logók, jól ragad és a kamera lencse is rendben van?
(Az nfc-t át lehet műteni vagy rendeljek azt is?)Köszi!
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Nem kovetem a topikot, de tudtok segiteni abban, honnan erdemes mostansag akkumulatort rendelni a telefonhoz?
Termeszetesen hatlapra is szuksegem lenne, a cserehez.Koszonom.
-
heidricha
őstag
Elegem van a SONY-ból... egyszer már sikerült kijelzőt cserélni több hónap utánajárással (hogy ne kerüljön többe a csere, mint amennyibe egy új ennél jobb készülék) viszont ez a kijelző 2 hónap után spontán elrepedt az asztalon fekve.
A bajom nem csak az a készülékkel, hogy ugyanezek a felhasználók eddig semmi mást nem amortizáltak le, de a szerelhetősége is nagyon gáz. Értem, hogy ez pont nem szempont a gyártónak, de azért van példa ilyesmire is. Nálam a Sony leszerepelt, az tuti.
-
akyyy
senior tag
eddig bírta a kis fedlap, a lapka kijött, de az egész gumitömítéses rész benne maradt a telefonba.
majd ragasztóval megprobálom megcsinálni, de azért vicces -
-
mpierre
veterán
válasz
DanielLong #30955 üzenetére
Reméljük nem az imc fog beszarni...
De igen a hardverek örök életűek. Ja.
-
zsolt0638
tag
válasz
DanielLong #30955 üzenetére
Szerintem csinálj egy factory resetet , gyári beállítások visszaállítását...stb. Gyakran segít a gondokon.
-
válasz
mpierre #30954 üzenetére
99%-ban biztos vagyok, hogy ez szoftveres gond. Egyébként is hiszek a tervezett szoftveres elavulásban/elavultatásban, úgyhogy csak jól felhúzom magam.
Ha ez hardveres lenne, akkor még szerencse, hogy pl. a laptopom procija nem gondolta úgy, hogy 5 év után alzheimer kórt kap, és csak a 3 nappal korábbi számításokra fog emlékezni...
-
mpierre
veterán
válasz
DanielLong #30953 üzenetére
Gyári szofttal is ez van. Öreg már a teló... a hardver kezd kehes lenni.
-
Olyan problémám van, hogy a telefon wifi funkciója egyre jobban megőrül, ha helyet változtatok. Pl kijövök munkahelyről, de még mindig csak a munkahelyen érzékelt hálózatokat mutatja és ezen egyedül a restart vagy a repcsi üzemmód ki/be segít. De ez kb 1 hónapja volt, azóta romlott a helyzet, már görgetni sem tudok szinte a hálózatok között mert szétfagy, illetve bizonyos idő után eldobja a wifit, pedig a telefont meg sem mozdítom, a jel erős, és csak úgy tudok újra kapcsolódni, ha repcsi üzemmód ki/be.
Valaki tapasztalt ilyet esetleg? Nincs kedvem visszaállítani, mert már évek óta jól bevált rendszerem van rajta Mircinko ROM-mal.
-
akyyy
senior tag
na meg is jött, szétszedés nélkül bele tudtam rakni. úgy rá tapad, hogy most ha ki akarom nyitni szinte rendesen feszíteni kell
a szine picit elüt, de legalább tutira pormentesen zár.
ha esetleg valakinek sdd kártya vagy sim kártya ajtó kellene, mert azt is küldtek, és miskolc környéki irjon rám és oda adom neki. azok még bírják -
truz
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #30949 üzenetére
Ez nem rootolt, és a 4.4 fut rajta (ha ez számít a megoldáskeresésben
).
A bekapcsolás egy újabb műsorszám, igen..., de majd meg lesz javítva később a power gomb, csak most az új tel beüzemelése az elsődleges cél, aztán ez már ráérne később is. Nem futnék a szolgáltatónál köröket egy másik SIM miatt, ha van homemade lehetőség
.
-
truz
csendes tag
Sziasztok!
Egyelőre még nem találtam meg a választ: tudnátok abban segíteni, hogy mi a megoldás arra, ha a be-/kikapcsológomb megadta magát, és teljesen kikapcsolnám a telefont? Az akku lemerítésen kívül milyen barátibb megoldás van rá? Nem újraindítani akarom, hanem rendesen leállítani (a SIM és SD kártyát venném ki belőle, de nem szeretnék olyan gengszter megoldást, hogy csak hoppsz, kikapom, mert vigyáznék a szentem lelkivilágára).
-
akyyy
senior tag
válasz
csiziktomi #30944 üzenetére
innen rendeltem
drágább, de angliából jön, így hamarabb itt lesz (nem akarom egy hónapig így hagyni a telefont, hogy nem fedi semmi az usb-t ) -
akyyy
senior tag
és erre valaki tud valamit?
(#30935)
4 év után lehet nekiállok rootolni meg valami főzött roomot fel tenni rá. tényleg, elvileg független lett a telefon, akkor igy fel megy rá bármi nem úgy mint anno a neo-mal. -
akyyy
senior tag
válasz
kelly416 #30938 üzenetére
hát már rendeltem ebayről, asszem anglia, van postaköltség, de itt lesz jövőhéten.
hogy a minősége milyen lesz, az már annak fényében mindegy, hogy ami eddig rajta volt, szinte csak disznek volt jóazzal mit lehet egyébként kezdeni, hogy elég sokszor, ha épp nyomkodom, játszom valamivel, kiírja, hogy a facebook, meg a messenger alkalmazás leállt.
-
kelly416
veterán
Persze, hogy lehet. Kiügyeskeded a bent maradt darabot, aztán meg helyére tolod az új ajtócska pöckét és már csukhatod is. De hogy honnan veszel jó új ajtót manapság, azt már nem tudom megmondani. Talán az összefoglalós linken árulnak, ha már akkut is árulnak meg hátlapot.
-
akyyy
senior tag
vajon ki lehet cserélni, hogy megbontanám az egész telefont?
ebbe a videóba úgy csinálja, de ez Z2-es. amiket eddig találtam videót abba mint szétszedte darabokra.monjduk egy próbát megér, egy nagyon kicsi darakba maradt a telefonon, ki lehet húzni sztem. -
akyyy
senior tag
loool, ma reggel felkelve, volt usb töltóajtó-> nincs ajtó.
-
akyyy
senior tag
lehet valahogy rootolni biztonságosan a telefont?
-
-
Unit12
újonc
Sziasztok!
Felraktam a Mircinko romot. Ment is szépen. Valamilyen démontól vezérelve, úgy döntöttem frissítem az Xposed keretrendszer moduljait. Az eredmény, hogy folyamatosan újra indul a telefon, milyen megoldást tudtok javasolni a helyreállításra??
Köszönöm!
Unit12 -
nji
aktív tag
Lehet, hogy már nem éri meg új akkut venni bele, mert csak pót-telefon lesz.
-
-
Bozek
nagyúr
Ha 50%-ról hirtelen leesik, akkor az akksi rossz már. Nekem ilyent nem csinált, a merülés mindig lineáris volt.
A másik kérdésedre sajnos nem tudom a választ, én csak telefonkönyvet, híváslistát és SMS-eket szoktam átvinni, kezdőképernyőt nem. Abból amúgy is a Nova-t használom.
-
nji
aktív tag
Ez a hirtelen merülés mitől van ? Az akku már elhasználódott? Az enyém 4 éves és ugyanez van, hogy 50 %-ról hirtelen nullára esik.
Szeretném átköltöztetni a z1c tartalmát z5 DUAL-ra.
Xperia companion-nal próbáltam:
- laptopon letöltött programmal,
- azonos wifi hálózaton,
- SD kártyára mentéssel, de egyik sem sikerült.A laptopon kiírta, hogy sikeres, de a kezdőképernyő beállításai nem mentek át.
Wifin lefagy annál a résznél, hogy "szinte kész" .
SD kártyával már ott megáll, amikor az SD-re akarom másolni az adatokat és ott "karikázik".Mi lehet a gond? A kezdőképernyő beállításait jó lenne átvinni, a többi lehet, hogy sikerült a laptoppal.
Valaki járt már így? -
Bozek
nagyúr
válasz
kelly416 #30924 üzenetére
Nekem nincs bajom az 5.1.1-el sem, igaz, már csak céges telefonnak használom. 1,5-2 hét múlva meg megy nyugdíjba, amint függetleníteni tudom a Z5C-t. Szép hosszú ideig kiszolgált azért.
Néha előfordult olyan problémám, hogy gyorsan merült a telefon, de az már 4.4-el is. Ott volt olyan nap, amikor tölteni is csak kikapcsolva tudtam, mert kiírta, hogy gyorsabban merül, mint töltődik... De 1-2 nap és megjavult magától.
-
crissprivat
senior tag
Akkor nem lesz frissítés,köszönöm.
-
glacious
addikt
válasz
crissprivat #30923 üzenetére
Akksiidő szignifikánsan csökken, cserébe lehet írni a külső memóriakártyára.
-
kelly416
veterán
válasz
crissprivat #30923 üzenetére
Annak idején sokan vissza sírták a 4.4-et.
-
crissprivat
senior tag
Érdemes amúgy 5.1.1-re frissíteni a 4.4.4-es rendszert,vagy inkább ne? Már gondolom soknak van erröl tapasztalata.
Köszi az infót. -
törölt tag
válasz
crissprivat #30920 üzenetére
Sziasztok! Szerdán megérkezett a telefonom. Tökéletesen működik. Viszont, egy probléma van vele. Nem jelzi hanggal, ha hívnak.
Hívnak, az értésítési led világít, rezeg is a készülék, de a hang meg sem mukkan! Pedig nincsen néma üzemmódban a készülék...És a hangszórója is jó, mert zenehallgatásnál is működik a hang, és ha felveszem, a hívófélnek a hangját is hallom. Egyedül akkor meg sem mukkan, ha hívnak. Légyszi, ha valaki tud segítsen! -
xcds
őstag
válasz
crissprivat #30918 üzenetére
Szia! Van rá app. Call blocker-re keress rá.
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok. 4.4.4 fut még a telón. Az lenne a kérdésem,hogy megoldható valahogy egy bizonyos bejövö szám letiltása a telefon menüjéböl? Nézegetem,de nem találok semmit
Vagy ezt valami kis appal lehetne megoldani? Köszi a segítséget. -
kaciokos
őstag
válasz
diablo1984 #30915 üzenetére
Pedig 5.1 még volt rá...
-
törölt tag
Sziasztok! Holnap érkezik a Sony Xperia Z1 Compactom! Kártyafüggetlen, fóliázott, ajándék eredeti Sony mágneses töltővel!
Nektek mi a véleményetek? Megbízható? A kamera, arra nagyon kíváncsi vagyok...? 2 ismerősömnek van 3 éve. Soha semmi baj nem volt velük, mai napig mindketten azt használják.
-
Bandesz78
csendes újonc
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehet elérni azt, hogy bejövő híváskor ne csak a nevet és telefonszámot mutassa, hanem pl a cégnevet is, ami a névjegyzékbe be van írva. -
edk-
őstag
válasz
csiziktomi #30910 üzenetére
Csak be kell flashelni recoveryből.
-
edk-
őstag
válasz
csiziktomi #30908 üzenetére
*** Xperia users, and others experiencing bootloops ***
Please use this version instead: https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4164510&d=1496008012(Direkt nem linkesítem, úgy nekem nem jó. Kopipészt kell)
-
csiziktomi
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a gond,ha frissítem a SU binálist akkor újrainduláskor bootloop lesz.Ez a ROM van fennt[link]?
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
scarbantia #30906 üzenetére
Hát én annak idején a gyárival is megjártam. Magyarországi nagykertől rendelte a szervíz. Nem működött, rendelt még egyet az sem, a harmadik sem. Valószínúleg egy sorozat volt. Aztán kerestek egy másik nagykert, az (a 4. akku) már tette a dolgát. Szóval a raktárkészleten lévő...kitudja mióta...gyári dolgok sem feltétlenül 100%-osak.
-
scarbantia
aktív tag
Köszi! Szóval akkor maradjak az eredeti gyári kódú akkunál? (mondjuk néha a kompatibilisre is ezt a kódot írják az eladók) Igazából csak arra gondoltam, hogy esetleg a SONY később piacra dobott egy újabb szériát, miután kifutott az eredeti, ami esetleg valamiben jobb, mint a régi, vagy a régiből már csak sokat tárolt raktármaradék van, stb.
Veszek gyárit, azzal valószínű nem lövök mellé.
-
fraba
aktív tag
válasz
scarbantia #30904 üzenetére
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Z1 compacthoz vennék akkut. Sok helyen látok gyári, és elvileg SONY gyártmányú, kompatibilis akkut. Általában ez utóbbi drágább mint a gyári, és nem Li-polymer, hanem Li-ion. Kapacitás megegyezik.
Melyiket érdemes venni?
-
Ha benne van az aksi, világít a LED és megpróbálod bekapcsolni, akkor rezeg egyet? Szerintem, ha a kijelző a rossz, akkor be kéne kapcsolnia és pl PC-re dugva láthatnád a telefon tartalmát. Ha nem lesz jobb ötletünk, nekem van egy félig elhasználódott aksim itthon, amit egy hónapja vettem ki a telefonból. Teszt céljából el tudom küldeni Neked. Annyi a baja, hogy 50% alatt azonnal leesik 5-10%-ra a töltöttség, de 50% felett teljesen jó volt, 1-2 óra kijelzőidő összejött vele.
-
Fleed
aktív tag
válasz
DanielLong #30900 üzenetére
rajtahagytam órákig, szét is szedtem, kivettem az akkut, akkor rádugva megint világított a led. De szerintem ez kampó. Nem merek kijelzőt venni hozzá , h hátha csak az romlott el. nem lehet ezt vhogy tesztelni? h csak a kijelző fekete és ezért nem reagál.
-
Ano
senior tag
válasz
Predator2 #30889 üzenetére
Én 1 éve cseréltettem aksit a Smart CLinic -nél ... igaz én nem postáztam ...
A telefon azóta is működik ... a hátlapot szépen ragasztották vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Formula-1
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple asztali gépek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- BestBuy ruhás topik
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest