-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Az lehet, hogy gyárilag 2 fólia van a kijelzőn?
Most szedtem le egyet és alatta van egy vékonyabb. -
oszi666
őstag
válasz
Askformore #28497 üzenetére
Komolyan? király, akkor rendelek egy kit nélkülit, csak szállítási díj nélkül. Esetleg itt van olyasmi, hogy x gyártót el kell kerülni?
-
oszi666
őstag
válasz
kelly416 #28495 üzenetére
Na azt pont nem néztem meg, csak a fórumon kerestem rá.
Szerinted nulla műszaki tudással le lehet cserélni a hátlapot? Úgy értem, rendelnék egyet netről és én magam itthon átműteném. Találtam kitet ebay-en amihez minden cuccot adnak nem is drága [link] ő az egész pontosan.
gariban volt cserélve a hátlap is kb 3 hete, de már most olyan karcos, hogy rossz ránézni, nem hittem, hogy ENNYIRE sérülékeny. -
kelly416
veterán
válasz
oszi666 #28494 üzenetére
Nincs a hátlapon fólia, hacsak Te nem tettél oda egyet. Azaz gyárilag van, de a füllel ellátott, csomagoláshoz feltett gagyi fólia. Amúgy meg a hátlap karcolódik úgy, mint a veszedelem. Sajnos.
Üveget így is tudsz rá tenni, nem fog kilógni semmi, annyira azért nem vékony az üveg, és majdnem minden karcot tökéletesen elfed, mint ahogyan Rivaulnak is jótékonyan takart a fólia.De ezeket az infókat megtalálod ám az összefoglalóban is. (Lap teteje.)
-
oszi666
őstag
Elnézést a dupláért, lejárt a szerkesztés. Egész pontosan az érdekelne, hogyha leszedem ezt a hátlapi fóliát, akkor egy üvegfóliát fel lehet-e tenni úgy, hogy teljesen kitöltse az eredeti helyet, vastaságban is? pl a kamera lencse ne lógjon ki.
-
oszi666
őstag
Sziasztok, azt jól értem, hogy nem csak az előlapon, hanem a hátlapon is van gyárilag egy fólia? Ezt valahogy le lehet bányászni? Elég karcos már. Gondoltam ha le lehet kaparni akkor leszedem és teszek a helyére egy üveg fóliát
-
-
Rivaul
addikt
Lekerült ma a gyári vasalt fólia. Nem szedtem volna le de akitől vettem kicsit csúnyán viselkedett. Állítólag karcmentes volt a kijelző amit teljesen el is hittem mert amúgy patent az egész telefon. Volt rajta egy új matt fólia, és ez volt a csel. Ugyanis én nem szeretem a matt fóliát de mivel új volt így hagytam egy darabig. Aztán mikor lekerült a fólia, akkor láttam hogy tele van mikrokarccal az egész kijelző, amit a fóliával fedtek el
Most kapóra jött a gyári vasalt, így egy gitár pengetővel szépen felkezdtem és lehúztam. Nem volt egy nagy dolog de rendesen odavasalta a sony az biztos. Viszont ami feltűnt az, az hogy kva vastag és kemény volt az a fólia. Most kapott egy edzett üveget és boldogság van a végre valóban karcmentes kijelzővel
-
akyyy
senior tag
tegnap munkahelyre vittem telefont, hogy fönökéknél tudjam tölteni blablabla... a lényeg, hogy bekapcsoltam ezt a mintát rajta hogy ne nyuljáljanak hozzá, és most nem tudom kikapcsolni. csak pinkódot meg jelszót tudok beállítani, a két opció szürke. rágoogliztam de csak különféle programokkal, vagy hardresettel lehet ezt megszüntetni, ez komoly?
próbáltam ezt az okos smartlockot is, hogy legalább itthon ne kérje, de úgy semjó.
hitelesítő adatokat nem szeretném törölni.
-
tyuxy
tag
válasz
anonymus89 #28484 üzenetére
Hallókészülék kompatibilitás
Beállításokon belül a hívás beállításaiban találod -
steing
csendes tag
Megpróbálom ujra, hátha ez nem tűnik burkolt hirdetésnek.. :-(
szóval a segítségeteket kérném abban, hogy ha van valakinek rossz/nem működő/ repedt kijelzője a Z1Chez és amúgy is csak kidobná, de ehelyett INGYEN nekem adná, dobjon már rám egy PÜ-t légyszives.
ismétlem, ingyen...
köszi
-
alextheboss
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek gyári rom visszarakásában. Eddig nem volt ezzel problémám, de most Mircinko rom van a készüléken és nem talál drivert a flashtool.. Telepítettem is mindent, de hiába.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Geri89
aktív tag
sziasztok! használtan vennék ilyen telót. Látok sok T-Mobile függőként hirdetett telefont. Információm szerint ezek mind kártyafüggetlenek. Ez igaz? Az összes T-nél vett teló független?
-
Askformore
senior tag
válasz
VMatteo #28472 üzenetére
Ez egy hosszú sztori..kicsit több infót adtam nekik a szükségenél a garipapír holléte felől.. csak annyit kell mondani, hogy elhagytad, de imei szerint garis, Hódmezővásárhelyről vonatoztál fel csak ezért, ez az egyetlen telefon a családban, élet halál kérdés a javítás, stb.. najó, lehet az első is elég
-
VMatteo
őstag
válasz
Askformore #28471 üzenetére
Bevitted a Cordonhoz és elhajtottak?
-
Askformore
senior tag
válasz
VMatteo #28469 üzenetére
Az 5 óra körüli kijelzőidőre azt szokták itt írni, hogy jó, nekem is akörül van új akksival.. A karcos hátlapot pedig e-bayről rendelve megoldhatod 3000 Ft-ból gyári hátlappal, vagy akár 700 Ft-os utángyártott + 500 Ft-os hátsó üveg kombóval. Írtad a múltkor, hogy nincs garijegyed se számlád. Van akinek így is gariztatták, nekem speciel nem.
Szóval ha nincs vele semmi gond a hátlapon kívül (én tuti cserélném)., akkor szerintem jó üzlet volt.
-
VMatteo
őstag
37ezerért vettem másfélhónap garis hátlapján karcos Z1c-t. Indikátorai szép fehérek, mindent adtak hozzá. Youtube videót több mint 5óráig tudtam lejátszani rajta full fényerőn, és 10%on van a teló. Szerintetek jó vétel volt?
-
oszi666
őstag
válasz
crissprivat #28460 üzenetére
Erről a 444KK-ról mindig hipszter, fehércsuklyás rasszista újságírók jutnak eszembe...
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Vettem anyának egy Z1compactot, 37e Ft, fehér indikátorok, júni közepéig van rá garancia. Viszont nincs jótállási jegy, se számla. Sony oldalán néztem a garanciát, valóban érvényes IMEI alapján. Miskolci vagyok, hogy tudnám felvenni a cordonnal a kapcsolatot? Vagy mi ilyenkor a rendje-módja? -
crissprivat
senior tag
Hali.
Már lassan 2 hete az android rendszer meghülyült a telón. 444KK. Semmit nem telepítettem elötte,vagy ilyenek. Fogyaszt és csak fogyaszt. Már csináltam teljes visszaállítást is,pedig a hátom közepe sem kívánta. Nem segített,ugyan úgy 60% az android rendszer fogyasztása és nem hadja aludni a telefont. Már minden google és egyéb nem használt alkalmazást is letiltottam. Már gondolkodom az 5.1.1 rendszeren,de nem szívesen váltanék. Mit lenne érdemes még kipróbálnom? Lassan 1 éves lesz,de ilyen gondjaim nem voltak. 4-5 napot simán elment (persze nam vagyok hardcore user),most max 2. -
bogil99
aktív tag
Sziasztok!
Erre (1. kérdés) senki?
-
bnorci71
addikt
nem vagyok egy droid guru előrebocsátom
4 napja használom a Z1-t előtte az S5 mini volt
ami nem tetszik
a Kitkat kinézete nekem sokkal jobban tetszett mint a lolli illetve ami nem szimpi hogy a névjegyet oldalra húzásával nem lehet hívást indítani
nincs erre valami ficsőr?
illetve a Chromot ha a Samun lehúztam fentről feldobta a megnyitott ablakokat itt nem. Biztos én vagyok béna, de hogy lehet az ablakok között váltani? -
bimbula53
tag
Bennem felmerül a kérdés: mennyire becsületesek a szervizben a szervizesek? A javítandó készülékre kiírt anyagot nem cseréli, hanem elteszi a maszek munkájára. Így fordulhat elő, hogy a javításból visszakerült telefon ugyan azt a hibát produkálja mint amivel be adták. Csak az a baj, hogy ezt nem lehet bizonyítani.
Természetesen a hibás alkatrészt kiveszi, de nem a jót teszi bele, egy másik rosszat tesz a helyére. Így tud elszámolni az alkatrésszel. Erről ennyit. Tehát ki a jó és ki a rossz?
Bocsi még eszembe jutott az a kérdés, hogy ami jó azt miért kell elrontani, pusztán nem törődömségből és figyelmetlenségből? -
tyuxy
tag
Nos ma kaptam az sms-t hogy kész a telefonom!
Hát leesett az állam srácok azt kell hogy mondjam
Kompletten mindent kicseréltek a telefonon :
Elvégzett javítások:
-szoftverfrissítés
-elektronikus alkatrész cseréje
-a készülék hang hibájával összefüggésbe hozható alkatrész
-a készülék szétszedése során kötelezően cserélt alkatrész
-a készülék töltés hibájával összefüggésbe hozható alkatrész
-a készülék külső burkolati elemével kapcsolatban cserélt alkatrész
-akkumulátor
-a készülék kijelzésével kapcsolatba hozható alkatrész
-a készülék hálózati hibájával kapcsolatban cserélt alkatrész
-1278-5729 (ez nem tudom mit jelent)
-a készülék billentyűzetének működésével kapcsolatban cserélt alkatrésza Telenoros kislány is meg volt lepődve hogy ennyi mindent cseréltek zsír új készülékházat is kaptam meg új fóliát előre hátra
Szóval nagyon nagyon örülök!!! -
Askformore
senior tag
-
bogil99
aktív tag
Bocs a dupláért.
2 ilyen telefonom van és a másikon is visszaáll újraindítás után a gyári csengőhang. -
Agressor
tag
válasz
Askformore #28402 üzenetére
Szerintem valami driver probléma a Windows alatt. Nekem ez a tippem.
-
bogil99
aktív tag
Sziasztok!
1. Abban tudna valaki segíteni, hogy rootolt 4.4.4. alatt mi a jó fenéért nem tudok a gyárin kívül más csengőhangot beállítani? Illetve elfogadni elfogadja, csak újraindításkor mindig visszaáll a gyárira.
A csangőhangok írás olvasási jogát már beállítottam az alábbiak szerint:R R R
W
X2. Ma meglepődtem, hogy nem bír ki 1 napot a féléves telefonom. Aztán kiderült, hogy a google térkép 57%-ot lenyalt az akksiból úgy, hogy (általam) be sem volt kapcsolva. Ezzel mit lehet csinálni?
-
btomp
csendes tag
válasz
PAtr0n #28419 üzenetére
Köszi a választ!
Leadtam újra, de kicsit vitáznom kellett mert ismét szoftver hibát akart írni... Mondom, az a kijelző,erre visszakérdez, hogy de az szoftver nem??
Óvatosan jeleztem, hogy az hardver, és a szoftver az ami meghajtja...
Mindegy, megmutattam ismét a screenrecordot és beleirattam, hogy a szofvter frissítés nem oldotta meg a hibát. (úgy ahogy a hangszóró rácsot sem hozta helyre.)
Pénteken viszi tőlük futár, és 2-3 hét alatt ígérik, az első "javítás" két héten belül volt.
Nekem mindegy mit csinálnak vele, csak jussanak tovább a szoftvernél.
Most újra a mini prómat használom, amit mondjuk imádok, de a belső memóriája, vagyis a hiánya kikészít.A poén még az volt, hogy mivel nem adnak csere készüléket, szükségem lett volna egy sim átalakítóra, amit fel is kínáltak, vegyem meg nyugodtan a másik üzletben mert itt az sincs... Mázli, hogy megvolt a régi sim kerete.
-
CAB85
tag
Sziasztok!
Lassan két éves a Z1 Compactom. Készer volt szervízben december óta. Szinte az egész (nem viccelek, egy oldal volt a cserélt alkatrések listája) készüléket kívül belül kicserélték. A készülék gyakorlatilag új. Mindkét alkalommal mikor visszakaptam, rendszervisszaállítást csináltam. Leadás előtt szintén.
Mikor visszakaptam, az adatokat visszaállítottam biztonsági mentésből (telefonszámok + üzenetek -ennyi)
Egy érdekesség, hogy a telefon kártyafüggetlen azóta, hurrá...
Viszont! A probléma nem oldódott meg! Nem csatlakozok rendesen a WiFi hálózatokhoz. Egyedül az otthoni hálózathoz, ott mindig megy rendesen. A munkahelyen, vagy máshol, kiírja, hogy "mentve" aztán "kapcsolódás" majd visszaáll arra, hogy "mentve" próbáltam újra beállítani a wifi-t a telefonon, ugyanez. Aztán egyszer csak csatlakozik, és lejön húsz értesítés, üzenet. Aztán megszakad... és nem csatlakozik újra. Másnak nincs ilyen problémája egyik wifin sem. Csak nekem. A router is jól bevan állítva, tehát 100% hogy nem a hálózattal van a gond, hanem valami nálam nemjó.
Tapasztalt már valaki ilyet? Esetleg van rá ötletetek, vagy netán megoldás?
Elnézést, ha hosszúra sikeredett, vagy már volt ez téma!
Köszönöm!Üdv!
-
Fleed
aktív tag
Valaki elmagyarázná kérlek, hogy kell Mircinko 2.5 ra rárakni a végső 3.0-t? simán sd-re másol és recoveryben bemountolom és kész? wipe-olni kell? Köszi
-
btomp
csendes tag
Sziasztok!
Z1 compact büszke tulaja vagyok, de sajnos vannak gondjaim a készülékkel.
Visszatérő problémám, hogy a kijelző felső harmadán mintha rajtam kívül még 5 ujj nyomkodná a panelt, néha lehúzhatatlanná téve az értesítési sávot, vagy csak simán belép olyan almenükbe a beállításokban amire épp nincs szükségem. Sajnos régóta csinálja ezt, talán a vásárlás óta. Nem ejtettem le, nem áztattam. (indikátorok is fehérek)
Azt hittem szoftveres, mert a lollipop után nagyon gyakori volt ez a hiba, majd a 5.1.1-es frissítéssel enyhült de nem szűnt meg. (csináltam gyári visszaállítást mindegyik verziónál)
Elmentem a t-mobile-ba (ott vettem) és leadtam náluk, jelen hiba mellett megemlítve, hogy nehézkes a WiFi csatlakozás és mozog a hangszóró rács és billeg az indító gomb. Két hét múlva megjött a teló, szoftvert frissítettek rajta. Hangszóró és indító gomb továbbra is mozog, és nem múlt a kijelző problém sem. Sajnos hülye voltam és bezsongva átvettem meló előtt, azonnal vissza kellet volna küldetnem. Screen recordom is van a jelenségről, mutattam is nekik, azóta sikerült megint rögzíteni. ( a hiba mellett igen nehéz arra tapicskolni amire akarok). Persze nem perdöntő bizonyíték, de bemutatja mi is a baj.
Volt másnak hasonló problémája? Én már nem hiszem, hogy szoftveres...
Boritsam rájuk az asztalt, vagy mit ajánlotok?
Más kérdés: most melyik védettséget élvezi a teló? Ip58/55 vagy melyik? Zárt ajtóval bírnia kell még a fél méteres édesvizí mélységet? Az ajtónyitogatás miatt zárt ajtónál is beázhat (előbb utóbb){ismerem a mágneses töltési lehetőséget}, vagy a sérült hangszóró rácsnál?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Gondwana
addikt
SIP accountot használ-e valaki Z1Compacton?
Stock 5.1, hangminősége vállalhatatlan, akadozik, szakadozik, Kádár után ittmaradt HTC Explorerrel bezzeg tökéletes (na jó, az se Linksys spa3102 szint de jobb, mint egy átlagos külföldi mobilhívás)!
Van olyan ROM, amiben ez már eléri a vállalható szintet? -
kaciokos
őstag
válasz
thozoo #28408 üzenetére
Sajnos akkutechnológiában nem nagyon volt fejlődés az elmúlt években, legalábbis nem észrevehető. Nekem eddig az elmúlt 3 készülékemben mindegyikben elkezdett meghalni az akku kb. másfél év után, szóval levontam a következtetést, hogy az én használati szokásaimmal ennyit tud egy Lítium akku.
-
sutyi^
senior tag
Gondolom hetente egyszer van szállítás a szervizbe illetve vissza plusz számold rá a 3-4 munkanapot a javításra ha pedig úgy készül el a telo hogy pont a heti fuvar után, akkor majd megint egy hét. Egy két- három hetet számolj rá nyugodtan, ha csak nem személyesen hozod viszed a szervizből.
-
tyuxy
tag
Olyan kérdésem lenne hogy a telefonom már egy hete csücsül a telenornál pontosabban oda adtam be javításra elvileg ma a hölgy annyit mondott javítás alatt .. gondolom ez olyan dolog hogy elküldték és jóéjszakát mondjunk valamit a parasztnak!
Esetleg a telenoros ügyfélszolgálati telefonszámon kívül nem lehet utána kérdezni a telefonnak? gondolok itt közvetlen a cordonra valakinek van ehhez hasonló tapasztalata? mármint tepeg a seggem és szeretném már visszakapni ..... -
thozoo
tag
Nekem ennyit megért, hogy teljesen új telefonként működik. Ha még bírja újabb másfél évet, akkor pedig (olvasva azt, hogy itt minden második embernek ugyanez a problémája) szerintem teljesen jó befektetés volt. A csere pár nap alatt lezajlott, vitték-hozták a telefont háztól házig.
Kissé csalódott vagyok a Sonyban, hogy egy ilyen kategóriájú telefon másfél év után látványos kínhalált halva hullik el mindenkinél, viszont szeretem és nem akarok se ebből a fajtából használtat venni (látván a fent leírtakat), sem pedig új Sony-t venni, mert egyrészt piszok drága, másrészt pedig ha ott is ugyanezek a hibák jönnek elő, akkor megint ugyanott vagyok.
-
thozoo
tag
válasz
kaciokos #28390 üzenetére
A Telekom azt állította telefonon, hogy az akksira nincs garancia, csak 1 év. A telefonom másfél éves. Mondtam nekik, hogy nem lehet szétszedni, akkor sincs rá garancia. Bementem volna a helyi Telekom üzletbe, az megszűnt. Bementem a szomszéd város Telekom üzletébe - ők már nem foglalkoznak szervizeléssel. A legközelebb 60 kilométerre lévő Telekom pontba nem utaztam el azért, hogy továbbküldjék a Cordonnak, akik majd hetekkel később visszaküldik nekem a T-Pontba, ahová megint utazhatok. Így inkább őket választottam.
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
A Z1C akku nekem is szarakodik. Külföldi garis a teló, kb. 6000ft lenne eljuttatni gariztatni.
Nem érdemesebb esetleg itthon kicseréltetni? Úgy gondoltam rendelnék valahonnan akkut (lehetőleg gyárit, vagy jobbat), előlapot, hátlapot, majd mikor itt van, én, vagy vki megcsinálná.
Mennyire macerás ezeket cserélni? Megy otthon is? Hol lehet a legolcsóbban a fenti alkatrészeket (lehetőleg eredetiben) megrendelni? Ezek kicserélése, ha nem én csinálom, kb.mekkora összeget ér meg?
Rajt marad minden a telefonon, ha kicseréltetem az akkut? -
kaciokos
őstag
No, nekem is megjött Cordonból a telefonom (na jó, elmentem érte...). Akku hibával volt bent, bő két munkanap alatt kész lett, szóval szerintem rendben volt az ügymenet.
Az érdekes csak az volt, hogy a mellettem levő pultnál a srác épp panaszkodott az ügyintézőnek, hogy nem tudta őket felhívni, mire a válasz az volt, hogy "ne is hívj, nincs is emberünk a telefonnál". No nem, mintha a tapasztalat nem ez lett volna eddig, de azért így általuk kimondva szerintem húzós.
-
Askformore
senior tag
Visszatettem a 4.4.4.-et, Mircinko Rom V6-ot szeretnék telepíteni (Win 10 64bit), kingroot, supersu fenn van, de annál a lépésnél megáll az élet, amikor a dualrecoveryt indítom a gépen, és nyomok egy 1-est (ahogyan a videóban is látható). Kiírja, hogy waiting for device, connect USB cable.. Usb hibakeresés meg van, ismeretlen források, fejlesztői mód bekapcsolva.. Valami ötlet?
-
kelly416
veterán
válasz
crissprivat #28400 üzenetére
Néha nálam is van olyan, hogy a rendszer csak fogyaszt és fogyaszt. Olyankor kikapcsolom (nem újraindít, kikapcsol), bekapcsolom, ha lehetőségem engedi fel is töltöm egyből és elmúlik. Általában a WhatsNew (vagy mi a franc) frissítés után jelentkezik ez, de adatforgalmat és egyebeket nem dob meg, tehát fogalmam sincs, miért.
Tegyél fel egy Mircinko rom-ot, abban tuti nincs benne ez a "feature".
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest