- Apple asztali gépek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Acer notebook topic
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
glacious
addikt
válasz
Vjankovics82 #29295 üzenetére
Gyári romon legutolsó tesztem 56217 pont volt.
Bozek: Antutu
-
Bozek
nagyúr
válasz
Ez melyik benchmark program?
-
flash-
veterán
válasz
Vjankovics82 #29297 üzenetére
oki, bár nekem a gyári 5.1 agyonrakott programokkal soha nem akadt be!
nem tudom hogy ez más hasonlóan erős telefonoknál is így van, vagy ez a z1c sikerült ilyen jóra
-
flash-
veterán
válasz
ez jó teszt eredménynek számít? sima rommal mennyi?
és ez a cm az akksit mennyire eszi? -
aszti75
senior tag
válasz
bnorci71 #29293 üzenetére
Osszefoglaloban benne van egyebkent:
Nem tudom visszaállítani a képernyőzáramat...
Ha további képernyőzár típusokat aktiválsz (arc, minta), majd meggondolod magad és vissza akarsz térni az egyszerű csúszkás módszerre a megoldás a "Hitelesítő adatok törlése" menüpontban található! -
bnorci71
addikt
kellene egy kis HELP
menne ugye szervizbe a teló a képernyő feloldásra minta van beállítva, de nem tudom kikapcsolni mert a sima csúsztatás inaktív és az alábbi van mellé írva
"Rendszergazda titkosítási szabályzat vagy hitelesítőadat tároló által letiltva"na akkor, hogy tudom kikapcsolni?
töröltem a tárolót....
most már kitudtam kapcsolni
-
akyyy
senior tag
válasz
aszti75 #29263 üzenetére
Most már nekem is jó, müködik is. bár először szerver hiba volt, de az már nem a telefon hibája.
Bár, most meg frissült a Fallout Shelter, nagyon jó tartalmakkal, de ha a háttérbe megy a rádió, vagy bármilyen zene lejátszás, akkor vagy a játéknak nincs hangja, vagy a zene nem fog menni
kár, mert most már nem csak pár percre töltöm be ajátékot a küldetések miatt hanem majdnem egy órácskára, de a sok loading miatt jól jönne a háttérzene, viszont szeretném hallani is a játékot, mivel az erőteljes fegyverhasználatnál vagymi fene az akkor hallanám hogy aktiválhatom, addig meg bámulnáma tájat és nem a telefont -
Gyurka81
tag
Én használtam vettem,a hátlap mindenképp cserére szorult,el is vittem egy mobil szervízbe de utángyártott háltlapot rendelt,aminek a vaku led nyílása nem pont oda esett ahol a led van,sebaj átmenetileg megtette,aztán rendeltem a speedshop-ból gyári akkut+gyári hátlapot+ragasztót(ezt csak a biztonság kedvéért) megcsináltam magamnak,az nfc tekercset átraktam az új akkura mert nem volt rajta,és ennyi.
Akku 6000,hátlap 5000,a ragasztó 1000.Szerelési segédlet van a youtubon bőven,nem nehéz,ha valakinek nincs hátlapja másik akkor óvatossan szedje le mert törékeny. -
Gyurka81
tag
Mit vitáztok ezen az aksi témán!?Ha sz@r akkor ki kell cserélni,mindenkinek más és más a tapasztalata.Nekem nem volt kikapcsolós tünet,de megrendeltem az új aksit meg a hátlapot és kicseréltem,most is kb ugyanannyit meg,tehát az akkum jó volt de nem izgat.
-
-
shifty!
senior tag
-
Bozek
nagyúr
válasz
PRDZsolesz #29286 üzenetére
Te valamit félreértettél. Most már csak céges telónak használom, de előtte (nagyjából 2 évig) rendes használatban volt és naponta töltöttem. Csak aztán Z5 Compact-ra váltottam.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Igen, ha értelmezed amit írtam, akkor abból szerintem egyértelmű, hogy a fórumtárs az az, aki beír ide, és egyre többen írnak be, hogy rossz az akksi. Ha 6 naponta töltöd, nem csodálom, hogy a tiéd nem ment tönkre...Gondolom te a kérdezőnek megírtad volna, hogy nincs ismert típushibája a telefonnak, mert neked nem jött ki semmi. De nem offolok tovább, legyen neked igazad.
-
Bozek
nagyúr
válasz
PRDZsolesz #29284 üzenetére
Nekem meg már majdnem 2,5 éve megvan és egyáltalán nem jött elő. Ez megint olyan, mint bármi más hiba. Akinek előjön, az beír ide, akinek meg nem, az nem. Innentől fogva nem lehet tudni, hogy milyen arányban vannak hibás akksik.
Mostanában már csak céges telefonnak használom, így nem sokat üzemel. Úgy nagyjából 2-3 hívás naponta, valamint az e-mailek jönnek arra. Múltkor 6 nap után 3%-nál tettem fel töltőre.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
shifty! #29283 üzenetére
Ha találsz olyat, ami még jó pár hónap garis, akkor érdemes lehet, vagy ha bizonyítottan kicserélték neki gariban az akksit. Ezek nélkül én nem vennék, egyre több fórumtársnál jön elő az akksihiba ~1,5év után. Kinek előbb, kinek később. Hardveresen még mindig "erős" a készülék, a mindennapi használatban nem vettem észre az erőforrások hiányát.
-
shifty!
senior tag
Üdv a hozzáértő fórumlakóknak!
Kérdezném, szerintetek mennyire éri meg használtban ilyen készüléket venni? Hardveresen, erőben gondolom még megállja a helyét, egy Redmi Note 4G-t váltana esetleg (Snapi 410, 2/8). Olvasom hogy akkugondok jelentkeznek elég gyakran, ez kilövi az apróságot a játékból?
Köszi előre is! -
xcds
őstag
Sziasztok! A google play szolgáltatások elkezdte zabalni az akksit. Ujrainditas helyre hozza. Valakinek van ilyen gondja rajtam kívül? Gyári 4.4.4 van rajta.
Köszi! -
kelly416
veterán
válasz
zlotty #29277 üzenetére
Igen, elégnek kell lennie. Nyomj egy gyári visszaállítást utána még a bizti kedvéért, de az már olyan, mint madárijesztőre a nercbunda.
bnorci71:
Csomagold be valami dobozba, azért ne az eredetit küldd, mert kidobják mindenképpen (mert Cordon, valami megmagyarázhatatlan értelmetlent kell csináljanak) és akkor se dobozod, se imei számod rajta, se tudomisén. Amúgy meg mindegy, mekkora csomag, egy kissebb cipős doboz is tökéletes. -
PAtr0n
addikt
válasz
Askformore #29275 üzenetére
"ezt is elérte a gyors merülés" Ebből én arra merek következtetni, hogy a gyári rommal is nagyon merült.
Ha meg 30%-ról kikapcsol, az jót nem jelent. -
zlotty
tag
Sziasztok!
Eddig Mircinko rom volt a telefonomon, de sajnos ezt is elérte az gyors akkumulátor merülés. Mostanában már ha 30-40% körül van, lemegy egyből nullára és kikapcsol. Garancia miatt vissza raktam a gyári rendszert(legalább is remélem). Letöltöttem a Flashtool, majd XperiFirm segítségével 14.6.A.1.236 / R7D számú firmware-t amit fel is rakott sikeresen. A kérdésem csak annyi lenne, hogy ennyi elég vagy kell még valamit telepíteni vagy visszaállítani?
-
bnorci71
addikt
Sony oldala azt írta ne rakjam a gyári dobozba a telót a szervízbe küldéshez mert a csomagolás a szervizbe megy a kukába, GLS levele meg azt, hogy szállításra legyen kész a csomag a futár érkezésekor
Most akkor? A gyári doboztól nem tudok jobb és biztonságosabb csomagolást
-
kelly416
veterán
válasz
alacka #29262 üzenetére
Érdekes, nekem egyszer sem szól, hogy vírus van rajta, és nincs is. Sőt, CM (clean master)-et sem használok, mégsem fogy el sosem a memóriám, nem merül rendellenesen a telefonom. Mert a droid memóriában tart ezt-azt, a cm kiüti, a droid behozza, a cm kiüti... ezzel sokkal jobban meríted, mint amennyit esetlegesen spórolni tudsz. Battery Savert is törölném a helyedben, meg az ilyen ostobaságokat, de úgy látom, nem egy a hitvallásunk az android felhasználási módjáról, úgyhogy én nem segítek Neked, mert gyökeresen mást csinálnék, mint Te.
-
alacka
tag
válasz
aszti75 #29263 üzenetére
Csak ennyit tudok mondani: 2 alkalommal scrolloztam képek, üzenetek között.
Inverzre váltáshoz min 3 kattintás, és közben pontos pozicionálás kell - azaz kb 4-5 téves és pontos mozdulat.
Másrészt nemrég ugyanezzel a problémával - hogy a fenébe lett ilyen a képernyő - találkozott egy kollégám, aki megmutatta, hogy lehet visszacsinálni.
A CM okozhatta? -
alacka
tag
válasz
kelly416 #29261 üzenetére
Köszi! Zabálnak?
Néha némely böngészésekkor felugrik, hogy azonnal vírustalanítsak, mert azt találtatott a gépem.
Emiatt tettem fe, meg a háttérben futó láthatatlan alkalmazások törlésére - bár a Battery Saver mintha takarítgatná szintén.
Reggel majd meg őrültem, WiFin maradt, s kitudja még mik szítták le az akksit 56%-ra 3 óra alatt,
pedig csak az asztalra tettem lefordított képernyővel.JÓ HÍR magamnak! Bugos az Android 5.1 minden bizonnyal. Egy kollega találkozott vele, hogy fogja magát és inverzbe vált a képernyő. Megmutatta, hogy hol kell visszaállítani - a környékén sem jártam egyszer sem, hogy eldobta magát.
-
alacka
tag
Nekem is kijelző problémám van.
Már másodszor fordul elő.
Mindkét esetben gyors scrollozás (felfele) - szinte ugyanógy a képernyő legaljáról - hozta elő.
Első eset után gyári beállításokkal újraraktam a gépet (úgy is nagyon tele volt a búrája), s láss csodát, teljesen megjavult. Sőt ahogy vártam újra megtáltosodott a kicsike.Mellékelt képen, jobbra a jelenlegi állapot, balra ugyanez a fakó, világos képernyő képernyő mentéssel számítógépre áttöltve normális színekkel.
Nem hogy valami garázdálkodik a telefonomban? Tipp? -
Agressor
tag
Biztosan kompatibilis, mert nekem megy a Z1 Compact-on! Most épp Kitkat van rajta, mindenféle móka nélkül.
Csak kipróbálásra tettem fel, és hajnalban valós térképen sétálgattam a 7. kerületben... Működik.
Amúgy ne a play-ről próbáld leszedni, mert onnan nem elérhető. Egy Index-es cikk foglalkozott vele, ott van letöltési lehetőség. Keress rá! -
-
kaciokos
őstag
válasz
bodoraudio #29255 üzenetére
Biztos, hogy nem ment tönkre a kijelző? Kipróbáltam, levittem minimumra a fényerőt, de még félhomályos szobában is látom.
-
Elementh
aktív tag
Letelt a második kilenc hónap, újra haldoklik az akksi.. Szerencsére még időben :-)
-
kelly416
veterán
válasz
bodoraudio #29252 üzenetére
Elméletileg sötét szobában csak kell láss belőle valamennyit, olyan nincs, hogy nem. Legalábbis gyári beállításoknál gyári programokkal. Ha más progit is tettél fel, akkor vagy nyomj egy hard resetet, vagy géppel húzz rá egy másik rom-ot, nekem más ötletem most hirtelen nincs.
-
bodoraudio
aktív tag
Sziasztok.
Totál le lett véve a fényerő,és bekapcsolás után nem látok semmit a kijelzőjén.
Hogyan lehet helyreállítani? -
flash-
veterán
az miért van hogy a készenléti aktív alkalmazásoknál ottvan a viber, a hangouts, és mégsem jelez a telefon lezárt képernyőnél ha ezeken az üzenetküldő programokon kapok üzenetet?
(bár sokzor még feloldott képernyő uátn sem jelez, csak ha megnyitom ezeket a programokat) -
2o1i
senior tag
válasz
bnorci71 #29243 üzenetére
Pár hónapja vettem használtan egy ilyen garanciális telót, amit akksi és bekapcsológomb hibával küldtem szervizbe. Ekkor szinte mindent kicseréltek, kivéve a hátlapot.
1 hét használat után láttam, hogy porosodik a kamera. Ismét visszaküldtem és ekkor már kicserélték a karcos hátlapot is egy újra. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Nandivagyok #29235 üzenetére
Már csak azért válaszolok, mert egyébként is akartam ide írni e témában és friss mai a dolog.
Szóval pár hete vagy egy hónapja is elkezdett púposodni a kicsike. Múlt csütörtökön vittem el a Cordonba. Mivel a T-nél csak számlát adtak, jótállási papírt nem így azzal vittem, elfogadták. Hétfőn már küldték is az sms-t hogy kész. Sajnos csak ma tudtam érte menni.
Adtak csere készüléket, átnézték, így az akksin kívül kicserélték a valamiért hibásnak vélt bluetooth-t és hangszórót (tényleg halk volt) is, a nagyon karcos hátlap helyet pedig zsír újat kaptam, mindezt gariba. (A kamera ablakának bevonata is kopott volt, ez is cserélődött a hátlappal).
Szerintem nagyon korrektek voltak. -
bnorci71
addikt
Na ma én is elküldtem a Sonynak az aksi hibát.
Netezés közben 60-70%-nál is képes kikapcsolni, Antutu teszt 1 órát ment még 70% feletti volt az aksi töltöttség amikor kikapcsolt.
Hátlapot cserélik ilyenkor vagy a régit rakják vissza?
-
akyyy
senior tag
más fel tudta tenni a pokemon GO-t? nekem azt írja ki nem kompatibilis a telefon
-
F.B.I.
veterán
válasz
Askformore #29236 üzenetére
A gyűrű külön kis ragasztóval van belül rögzítve, ha nem gond a vízállóság simán tudod magadnak állítani.
-
kelly416
veterán
válasz
Nandivagyok #29235 üzenetére
Nem baj, hogy ilyeneket írogattunk nem is olyan rég? Például én? Nem kell sokat vissza olvasni, fél oldal is elég. De segítek, elméletileg csak a telót, de ha elviszed a garipapírt, akkor nyugodtabb leszel. Mellesleg én egy métert nem mennék a Cordon felé, van futár, hozza/vigye, úgy is hamarabb vagy, mintha Te saját magad vinnéd be. Szerintem.
Askformore:
Szerintem célirányos kereséssel találsz képeket, és ha jól emlékszem, nem a hátlap szerves része a gyűrű, így akár Te magad is mozgathatod, kiemelheted még jobban, bár erről olyanok hitelesebben tudnak beszélni, akik szedtek már le hátlapot. -
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #29224 üzenetére
Valaki? Fehér hátlap kellene..vagy rendelek feketét, de az nem tudom hogy nézne ki az alapból fehér telefonon..
-
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
Cordonos akksi cserénél mit kell vinni a szervízbe?
Elég maga a telefon, vagy a papírok, töltő, kutyafüle is kellhet? -
kelly416
veterán
Én most szombaton délután fél4kor tűző napsütésben csináltam z2-vel 12 perc fHD videót. Egy szót sem szólt, pedig motoros találkozós felvonulásos móka volt, mindenhol ember, a levegő nem mozdult, és még a motorok is oda pöfögték a meleget, mert kb. térdmagasságból kameráztam.
Előtte két nappal meg árnyékban csináltam hűvös telefonnal 5-8 képet, és izzította a "kamera túlmeleg aggály" opciót egyből. Fene sem érti, mikor mit mér és mivel lehetne helyre tenni. -
Bozek
nagyúr
válasz
Pendragon911 #29231 üzenetére
Őszinte legyek? Nem. A Z3 nagyon melegszik fotózásnál, kolléga 5-6 képet tud csinálni melegben és leáll. Mondjuk szóltam neki, hogy vegye le a tokot, mert előtte úgy 3-nál túlmelegedett. Ha már váltasz, akkor vagy az X sorozat (bár erről nincs tapasztalatom), vagy a Z5. Nekem most egy Z5C van mellette, Camera ZOOM FX-el volt már 20-25 kép is egymás után, szóval az azért jobb.
-
Vjankovics82
senior tag
Sziasztok!
Valaki eltudná küldeni a modern kezdőképernyő fájlt! Abba nincs klmenü gomb!
-
Pendragon911
aktív tag
Lassan 2 éve vagyok Z1c használó, szeretem nagyon, de elgondolkodtam egy cserén. Mit gondoltok, érdemes Z3-ra váltani, abból talán nem a Compact lenne, hanem a normál. Igazság szerint több minden vonzó volna az újabb típusban, főként, hogy még kapható és aránylag jó áron, plusz még a Z1-esért is adnának jól pénzt. Ha minden igaz, szerdán ki tudok próbálni egyet, barátnőm emellett döntött, majd akkor eldől, hogy egyáltalán a szokottnál nagyobb méret mennyire fekszik. Elnézést, ha nem vág a témába a kérdésem, de talán néhányan tapasztalatból tudtok adni választ a kérdésemre. Előre is köszi!
-
aszti75
senior tag
válasz
Askformore #29229 üzenetére
32kb/s sebességű net mellet elég unalmas lenne a "youtubeozás"
Sajnos ahol lakom a vezetékes net(max1Mb/s) sem alkalmas nemhogy a 4K videóra,de sokszor még a 480p felbontású videókhoz sem.
Nesze neked XXI.század -
aszti75
senior tag
válasz
glacious #29223 üzenetére
Szia!
Sajnos az MPC-HC is docogosen jatsza leFeltolteni nem tudok sehova,mert csak mobilnetem van sajnos.Adatkeretem meg most elfogyott.Egyebkent annyira nem lenyeg,mert vissza megyek gyari 5.1.1-re.A Mircinko eleg nehezen ter eszhez,ha hivasom volt.Szo szerint lelep a halozatrol a hivas vegen,majd kb fel perc mire halozatot talal.Nem tornyok kozott valt es azert.Meg mielott valaki szova tenne
-
Askformore
senior tag
Tudnátok linkelni olyan gyári hátlapot, amin a kamera krómgyűrűje biztos ki van emelve? Vaku bevillanása miatt kellene, hogy az újabb típusú hátlap legyen.
-
aszti75
senior tag
A Mircinko rom-al készített 4K videot mivel lehet lejátszani windows-on?
Tudom nem ide tartozik,de aki használja a rom-ot és letudja játszani a notin vagy pc-n,kérem közölje,hogy mivel játsza le.
VLC-t próbáltam,az kilőve.Pedig a legfrissebb verzió -
atteee
tag
miért vannak mikro laggok a real racing 3-nál? a hardver elégnek kellene lennie.
-
Vangelis
félisten
Fiúk lányok!
Hogy tudok legegyszerűbben z1c-ről z3c-re költöztetni mindent?
THX
Asszony telója lesz a javított z3c.... de inkább söröznék mint másolgatnék mindent
-
csadi0011
őstag
Valakinek van magyarázata arra, hogy lemerülhet-e az akksi a melegtől? Kint a nagy melegben ma zenét hallgattam fülhallgatóval telefonról, aztán akartam csinálni egy képet. Megnyitottam a kamera appot, csináltam egy képet, majd csinálni akartam még egyet, de kikapcsolt a telefon. Kb úgy 70%-nál. Most a telefon elindult és 40%-ot írt. Kicsit használtam aztán megint kikapcsolt. Tegnap viszont egész nap jó volt 2 óra kijelző idő volt. Igaz nem használtam semmit amitől melegedne. De nem is érte napsütés. Köze lehet egymáshoz? Vagy csak a nagyobb teljesítményt nem tudja elviselni az akksi? És itt most a kamera volt ami megterhelte?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Yettel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Call of Duty: Black Ops 6
- Elite: Dangerous
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Viccrovat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest