- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
Askformore #27698 üzenetére
Felhasználóneved biztos van, mert anélkül nem is lehet Windows-t telepíteni. Ha rányomsz a Start menüre, akkor a jobb oldalon a legfelső lesz az. Ha így nem megy, akkor állíts be egy jelszót, aztán a PC-n a netplwiz-el meg állítsd be, hogy ne kelljen ezeket megadnod a bejelentkezéshez.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Quasi_modo #27694 üzenetére
Nem rossz, de így kikapcsolhatom a monitort (vagy lehajthatom a laptop fedelét) és akkor nem zavar. Vagy például így másoltam a router-re dugott pendrive-ról cuccokat a telefonra. Azt mondjuk Xperia kapcsolattal nem lenne egyszerű megoldani.
Vagy azzal is meg lehet oldani, hogy a telefonon egy tetszőleges fájlkezelővel lásd a gépen lévő cuccokat?
-
Surci1
tag
válasz
Quasi_modo #27694 üzenetére
+1
-
Quasi_modo
nagyúr
Én másolgatásra az Xperia kapcsolatot használom Z3C-n. Oda sem kell kábel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Askformore #27692 üzenetére
A Beállítások - Tároló - Távoli megosztások alatt találod. A + jellel tudsz hozzáadni egyet és kitöltöd az alábbiak szerint:
Megjelenítendő név: bármi lehet, az a lényeg, hogy a /storage/remote alá ilyen névvel fogja becsatolni a könyvtárat.
Gazda: a számítógép IP címe a hálózaton (pl.: 192.168.1.120).
Megosztás neve: a számítógépen lévő megosztás neve, de működnek az adminisztrátori megosztások is (C$, D$, stb.).
Felhasználónév és jelszó: az, amivel a számítógépbe bejelentkezel.Ezután rányomsz a mentésre és a kapcsolóval csatlakoztathatod is. Az említett /storage/remote-ot megkeresed egy fájlkezelővel (én Solid Explorer-t használtam rá) és ide-oda tudsz másolgatni. Gyakorlatilag olyan lesz, mintha a telefonodon lennének a fájlok, tehát akár még másolás nélkül tudsz videót is nézni.
Azt nem tudom, hogy ha a számítógépnél nincs beállítva bejelentkezés, akkor hogyan működik.
-
Bozek
nagyúr
Én meg elköszönök, mivel egy Z5C váltotta a Z1C-t. Ami hiányozni fog, az a root (egyelőre) és a Távoli megosztás. Ez utóbbi pedig hasznos volt a Z1C-nél, mert nem kellett mindig USB-n a gépre dugdosni a telefont.
Azért még olvasgatom a topic-ot, hátha valakinek tudok segíteni.
-
-
Gondwana
addikt
Beköszönök, mert ùgy illik, vettem egy fekete Z1c-t. Vibra nincs, hàtuljàn itt-ott ragasztòsorja a peremen, màgneskonnektor felett két helyen light leak, 4%-100% külső kütyüvel mérve 2080mAh-t vett fel (közben kikapcsolva, ne legyen hozzàadva a fogyasztàsa), 5GHz wifin eldobàlja a netet, még nem 100%, hogy marad is, de hàtha
-
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #27674 üzenetére
Most vettem észre, hogy gyakorlatilag nem tudom működésre bírni.
Nem lehetséges, hogy le tiltottam valahol? Hol nézzem meg? "Vibra tester" nevű progit is felraktam, de semmi rezgés. "Szokott" ilyen hiba lenni? Vagy én tiltottam la valahogy? (gyári legfrissebb rom van rajta) -
Soma01
veterán
Segítsetek légyszi nekem!
A telefon elég fura hangot ad ki amikor a rezgőmotor működik. Olyan mint ha berezonálna benne valami. Először azt hittem, hogy a rajta lévő tok rezeg, de a nélkül is csinálja. Lehet hogy belül valami ragasztott fólia vagy ilyesmi elengedett?
Ha szétszedetem, hogy csinálják meg, utána össze tudják úgy rakni, hogy vízálló marad? Gondolom új tömítés kell. De úgy, azzal jó lesz? -
darvinya
titán
Üdv
Melyik a legújabb fw és mennyire stabil, és várható újabb fw?
(Bocs nem olvasom a fórumot mostanában)Mágnes fejhez tudnátok adni linket.
Köszönöm
-
-
kaciokos
őstag
Egyrészt szerintem nem csak a töltés gyakoriságától függ, hanem pl. attól is, hogy milyen erős töltővel töltöd, lehúzod-e 100% elérése után (bár ez vitatott, hogy számít-e), meg a használat módjától, meg attól, hogy milyen hőingadozásnak van kitéve rendszeresen az akku, stb.
És ha mindezt pontosan úgy csinálod, mint egy másik Z1C tulaj, akkor is lehet, hogy gyártási különbségek miatt a tied egy évvel tovább húzza, mint másé.
-
vitya81
tag
nekem már akkor sem mindig rezgett mikor megvettem
megrázom és magához tér
emiatt nem akartam szervizbe küldeni, együtt lehet vele élni, de mielőtt lejár a 2 év, megcsináltatom (vagy 'elcseszetem' még jobban Cordonékkal)
-
glacious
addikt
Na van egy utam a cordonba, most a rezgő adta meg magát, jelen pillanatban nem rezeg a teszt során, előtte visított, remélem z5c-re cserélik
-
kaciokos
őstag
válasz
kelly416 #27657 üzenetére
Én a Z1C-t is naponta töltöm. Általában estére 60% környékére merül, de vannak olyan erősebb napok, amikor 30-40%-ra merítem, és ha ilyenkor reggel nem tele telefonnal indulnék, akkor napközben kellene tölteni, ami problémás lehet. Egyszerűen így kényelmesebb, biztonságosabb.
Nem azt akartam mondani, hogy mindenkinek másfél év után tönkre fog menni, csak annyit, hogy akik hasonlóan használják, mint én, azoknak valószínű (de még itt sem 100%), hogy másfél év után elkezd gyöngülni az akku.
-
kelly416
veterán
válasz
kaciokos #27647 üzenetére
Csak az a kérdés, hogy másfél év alatt azokat naponta és ezt két naponta töltöd, akkor ez miért hal meg szintén másfél év alatt? Hiszen sokkal kevesebbszer töltöd, meríted. Persze lehet, hogy pont Te naponta töltöd, de mindenkinek nagyjából másfél év alatt megy gallyra, és sokan másfél, két, három napig elvoltak egy töltéssel.
-
peu407
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Ez alapján szeretném a névnapokat megjeleníteni a telefonomon. Mindent a leírásnak megfelelően csináltam.A google naptár felületen meg is jelennek a névnapok,de a telefonon a gyári naptáron belül nem jelenik meg a kijelölendő "Magyar névnapok" felirat.
-
kaciokos
őstag
válasz
Askformore #27650 üzenetére
Azért ez nem így működik.
A dupla koppos bekapcsoláshoz az kell, hogy kikapcsolt kijelzőnél működjön az érintésérzékelés, ez pedig SOC és kernel függő...
-
xcds
őstag
válasz
Askformore #27650 üzenetére
Kikapcsolni nem nagy cucc...
-
Askformore
senior tag
A dupla koppintásról: Nova Launcher Prime-mal beállítottam, hogy dupla koppintásra lezárja a képernyőt. Ha ez sikerült, akkor csak rá lehet bírni valahogy, hogy ugyanezzel a módszerrel fel is oldja..
-
DeNi91
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. A What's New app-ot nem tudom frissíteni kb. december óta, de lehet, hogy kicsit előbb se ment. Sikertelen telepítés, mindig ezt írja ki. Más találkozott ezzel a problémával? A legfrissebb android van a telefonon ami elérhető, 14.6.A.1.236. Gondoltam rá, hogy a root miatt lehet, de a frissítés után nem volt rootolva, és akkor sem engedte frissíteni az alkalmazást. Másnak rootolva is frissíti, illetve korábban nekem is engedte, csak ennél a verziónál akadt ez a gond. Az alkamazás a 3.4.A.0.5 verziót töltené le, de mindig sikertelen. Próbáltam letöltött friss apk-val felfrissíteni, azzal is ugyan így volt.
Valaki találkozott már ezzel, vagy tudtok rá javasolni valami megoldást?
Köszönöm!
-
Szoszo94
őstag
válasz
kaciokos #27647 üzenetére
Nekem is gyengusz már, lassan érik a csere, de addig nem akarok rendelni amíg nem csinálja a hirtelen 0-ra való merülést. Most ”csak” gyorsan merül akkor is, ha nem használom, szűz rendszer vagy belakott teljesen mindegy neki. Még a stamina üzemmód sem segít, bekapcsolva fél óra alatt lemerül az utolsó 15%
Addig meg viszonylag konstans százalék/óra arányban merül, meredek lejtőt húzva az akkustatisztikába
-
kaciokos
őstag
válasz
glacious #27646 üzenetére
Úgy látszik, ebben a telóban sincs csodaakku.
Elég sok mostanában a cserére szoruló akku a másfél év körüli telefonoknál.
Nekem mindkét előző droidos telómban másfél év után kezdett látványosan gyöngülni az akku. Persze nyilván felhasználás függő is, de mivel a Z1C-t is úgy használom, mint az előző két droidot, valszeg ennél is számíthatok az akkucserére másfél év körül.
-
Taru
tag
Sziasztok!
Kis problémám van mostanság a Z1 compactommal. Másfél éves, pár hete tűnt fel, hogy előfordul (ritkán, de elégszer, hogy feltűnjön), hogy 50% körül hirtelen leesik a töltöttsége először 35%-ra majd kb. fél perccel később 3%-ra és leáll (ezt olyan napon, amikor lakásból nem vittem ki). Illetve ma 2x is pár perc használat után újraindult, majd az jelezte, hogy 0% az akku.
1. alkalomnál 89% volt amikor újra indult, utána rögtön 0%-ot mutatott, 1 óra múlva sikerült bekapcsolni, 45% volt az akku, 30 másodperccel később már csak 37%, és 1 percen belül 0% és leállt, kb. 0,5 óra múlva sikerült megint bekapcsolni, akkor már 77%, majd 2 óráig minden ment (59%-ig merült) leállt ismét, újraindítás után 1%. Ez idő alatt nem volt 1x se töltve (suliban voltam és nem volt nálam töltő, voltam vele utcán, de zsebben volt, és nem utcán állt le (hátha fontos)).
Nem szoktak lekapcsolni, nem használom vízben, még esőben is csak ritkán (ernyő alatt vagy eresz alatt, így nem éri víz), tokban van, napközben általában nincs töltőn itthon se, éjjel töltőn van (alvás ellenőrző illetve ébresztő megy rajta éjjel, ha nem rakom töltőre lenullázza reggelre, erre figyelmeztet is a program).
Ez milyen gond lehet? Javítható esetleg akku cserével megoldható (még garis, ha megoldható, akkor beviszem szervizbe)?
Segítséget és válaszokat előre is köszönöm!
Taru
-
R3laX
addikt
Sziasztok!
Lehet már ezerszer kérdezték, de van egy 2014 októberi telefonom garanciajeggyel, amire a Tcom 1 év garanciát vállal. Olvastam, hogy 2 év gyártói van a telefonra, ez hogy érvényesíthető?
-
kelly416
veterán
válasz
motoflug #27640 üzenetére
Nekem például megvonták a Defy gariját, mert beázott a hangerő gomboknál. Egyáltalán nem értettem a döntést, de fiatal voltam, bele nyugodtam. Nem kellett volna.
Aztán nem is tudom, mivel toltak ki velem, vagyis nem velem. Vettem egy Z-t kézből, alig volt hálózaton. Beküldtem, megvonták a garit. Azt vissza is vetettem az eladóval, szerencsére rendes srác volt, vissza is vette ugyanazon az áron. Ekkor annyira nem haragudtam a Cordonra, nem volt miért.
Aztán félve beküldtem a z1c-t, de csak T-n keresztül mertem, mert ott ismerős dolgozik, megbeszéltük, hogy kitapossuk a Cordonból a megfelelő javítást. De küldtek egy z3c-t, így minden rendben volt, nem elégedetlenkedtem. Szóval a Defy bukott, lehet azt sem kellett volna hagyni, de a z1c-nél már csak pozitívan tudok nyilatkozni.
-
kelly416
veterán
-
-
Samott
addikt
Koszonom, mindenkeppen megy meg a gari lejarta elott szervizbe, mert a kepernyo is elszinezodott mar. Akkor ez is felkerul a listara. Megvarom hogy milyen lesz a Z6C es beadom, majusig raerek.
Szerk: nem ment mas, bongeszni szoktam meg egy jatekot tolok, de egyik se futott.
-
Samott
addikt
Az normalis, hogy fel ora navigacio (waze) alatt 55-60%-rol kikapcsolasig merul? Lassan ket eves lesz, ha nem nyomkodom tulsagosan, akkor altalaban eleg jol tartja magat.
-
Elementh
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik a legutolsó gyári verzió? Terméktámogatásnál azt írja,hogy a 236 végű,viszont a telefonon 368 végű van.
-
kelly416
veterán
válasz
Askformore #27620 üzenetére
Durván jó az a naptár, névnap, időjárás widget, ha szabad kérdezni, melyik az?
air:
Nekem anno volt egy mappám az alsó sorban, benne a fontosabb dolgok, mellette telefon, kamera, qiuckpic és az eltüntethetetlen menü, amibe kb hetente ha egyszer beléptem, akkor sokat mondok. -
air
nagyúr
válasz
Askformore #27620 üzenetére
Nincs ezzel baj, ha mindössze ennyire van igényed.
Én utálok az app drawer-ben programok után vadászni. Ezért ami kell kint van mappákban, és tudom, hogy melyik app, melyik mappa, melyik pozíciójában van.
Plusz a mappa első alkalmazása indítható húzásra. -
Askformore
senior tag
Akkor az enyém ehhez képest csicsás
Most nézem a képet, 7%-kal indultam dolgozni reggel
bátor voltam
-
air
nagyúr
válasz
Askformore #27617 üzenetére
Én is egy oldalt használok.
Gyors kapcsolók, BMW Pro widget, és ikonok mappákban.
Egyszínű, pasztell háttér. -
kelly416
veterán
válasz
Askformore #27617 üzenetére
Ameddig azt használtam, csak egy naptár widget volt kint az ébresztő ikonjával meg egy "zseblámpa" widget. Na meg egy tetszetős háttér. Egy oldal, csak a lényeg.
Szerk.: Amint újra z1c lesz, újra ugyanez lesz.
-
Askformore
senior tag
Engem most erősen kezd behúzni ez a widgetelés-ikoncserebere-testreszabás dolog, szóval szívesen megnézném, hogy a többi Z1C tulajnak milyen a homescreene..
linkelhetnétek pár képet, persze csak ha nem nagyon off a téma
-
Askformore
senior tag
Szia,
én ezt rendeltem, 4 nap alatt itt volt:
http://www.ebay.com/itm/301841672834?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Te is könnyen ki tudod cserélni, nézz youtube videót. Csak egy hajszárító és egy gitárpengető kell hozzá
Ha garis, akkor meg mindenképpen Cordon!
-
solti
senior tag
Sziasztok!kb másfél éves a Z1C-m, és mintha kezdené magát megadni az akksi (kb 1 napot bír folyamatosan nettel, szinkronnal és bluetoothal). Szerintetek érdemes nyomnom rajta egy resetet, hátha csak app húzza le, vagy ez már ilyen idős korban normális? (mintha a google play services húzná az átlagosnál jobban).
Ha az akksi eddig bírja, akkor tudtok ajánlani Bp-n helyet, ahol lehet venni újat? Olyan 10e körnéykén láttam gyors guglizás után szereléssel. Gondolom ez garivesztést is jelent, lehet, hogy érdemes lenne Cordonnal?
előre is köszi -
gery1243
csendes tag
Sziasztok! olyan gondom lenne nekem is h nem régóta rettentő hamar merül a teló, töltéskor nagyon melegszik és lassan is tölti, de nem esik le 0-ra ugy mint az elöttem íróknál volt. Nem púpos a hátlap se, csak ezek a tünetek jelentkeznek egyelőre. aki tudna rá vmi okosságot h ez már aksi baj, vagy a töltö azt megköszönném. üdv Gergő
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Nem találtam a megfelelő hozzászólást: Melyik célravezetőbb\ gyorsabb, ha a Sonyhoz vagy, ha Cordonhoz viszem a gyári független hibás készülékem? -
Szoszo94
őstag
válasz
Pistike1985 #27601 üzenetére
Gyári recoveryből csinálj wipe/factory resetet. Nekem volt hasonló, bár csak rendszercsere után, kernelt nem piszkáltam és a bootloopot helyrehozta a reset/wipe. Egy próbát megér.
Gaben, neked is egy factory reset segíthet. -
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok! SOS segítség kellene. Feltettem a leújabb cm 12.1-et és recoveryből a z M5 kernelt, na azóta csak újraindulgat. Hiába raktam fel flashtoollal gyári romot, pin kérésig jut és újraindul? Mit tudok csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kutya topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Medence topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest