- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Használt VGA / videókártya ajánló
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitya81
tag
válasz
Rebel007 #27817 üzenetére
Hali!
Nagyon jó minőségű tok. Jó a fogása, tapad rendesen, kellemes anyaghasználat. Én 1,5 évig használtam úgy hogy a telefon kijelzőjén volt egy 'üveg' is, viszont ajánlom hogy a hátlapra is tegyél fóliát és úgy rakd a tokba, ugyanis a tok és a telefon hátlapja közt sok szösz, por fog összegyűlni, havi szinten érdemes 'kitakarítani'
Szerintem nagyon jó választás ez a tok.Üdv, Viktor
-
vitya81
tag
nekem már akkor sem mindig rezgett mikor megvettem
megrázom és magához tér
emiatt nem akartam szervizbe küldeni, együtt lehet vele élni, de mielőtt lejár a 2 év, megcsináltatom (vagy 'elcseszetem' még jobban Cordonékkal)
-
-
vitya81
tag
válasz
Quasi_modo #27582 üzenetére
Hali!
lezáráshoz sem
mit tudnál ajánlani, amihez nem kell root? csak simán letöltöm playből és működik? feloldásra nincs már módszer? (duplakopp, vagy "Siri wake up!"
) igazából a javíttatást prefereálnám, de nem tízezerért.....
-
vitya81
tag
Üdv!
Másfél éves telefonom képernyőlezáró gombja kezd tönkremenni (vagyis pontosan nem tudom, hogy mi a hiba), nehezen reagál, csak erős nyomásra zár le, old fel, van amikor többször reagál egymás után. Kérdésem az lenne, hogy tapasztaltatok-e hasonló 'meghibásodást', továbbá hogy lehetne orvosolni, mi lenne az anyagi vonzata, szervizigénye, valaki tud-e konkrét ajánlatot tenni a javításra. Volt szerviz, ahol látatlanban azt mondták, hogy szalagkábel (?) csere szükséges 10.000 HUF....
picit sokallom, Én arra gondolok (józan ésszel), hogy a gombot kell cserélni, de nem vagyok jártas e téren ezért kérdezlek titeket. Amúgy elégedett vagyok a telefonnal, akkumulátor még mindig tökéletes állapotú, csak ez a fránya gomb (az igazat megvallva, rengetegszer zárom-oldom fel a képernyőt nap, mint nap (meg sem lepődök rajta, hogy megadja magát) Kérlek titeket javasoljatok valami megoldást. Az is megoldás lenne, ha más módszerrel tudnám lezárni/feloldani a képernyőt (a dedikált fényképezőgomb alkalmas a feloldásra
) ......
Üdv, Viktor
-
vitya81
tag
Hali Askformore!
Fém bumperről írtam neked véleményt privátban.
Üdv, Viktor
-
vitya81
tag
"Nincsenek alapértékek beállítva" se a gyárinál, se QuickPicnél.... feladom mára. Ha nem lesz megoldása a dolognak, akkor majd megszokom vhogy. Nem is lenne baj ezzel az album appal, ha a fényképezésnél csak a kamerával készített képalbumot nyitná meg, nem időrendben visszafele mindent, ami kép a telefonra került (messenger, viber, screenshot....) nekem az lenne a fontos, hogy csak a Kamera album tartalma jelenjen meg ha az elkészített képre 'bökök'
-
vitya81
tag
válasz
Matyko52 #27005 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
Letiltottam. Most az van, hogy fénykép készítés után megnyitja a képet, de nem tudok navigálni az albumban (gondolom mert nincs neki megadva/megengedve az 'alapértelmezett' album, félek nincs is ilyen lehetőség, hiába keresem nem találom) .... ez is valami már, de még mindig jobban örülnék, ha a QuickPic-kel össze tudnám hozni. Esetleg ha van ötlet, javaslat nagyon megköszönném...
-
vitya81
tag
Üdv!
A mai napon rávettem magam hogy frissítsek Lollipopra. Bízom benne hogy nem fogom megbánni, egyelőre nincs nagy bajom vele, viszont két dolog nem úgy működik ahogy KitKat-en megszoktam és tökéletes volt:
#1 A helyzet az, hogy a telefon saját fotóalbum programját nem használom, nem is használta soha, mert szvsz egy kula. Ezért mindig is a QuickPic-et használtam (teljesen jó, és szeretem). A probléma akkor van, ha fényképet készítek, és a jobb alsó sarokban az albumra kattintva a 'gyári' album alkalmazást nyitja meg, a megszokott QuickPic helyett. Kérdés az lenne hogy tudnám ráerőltetni, hogy az alapértelmezett album az előbb említett program legyen, és ne az ő saját sz@rát akarja rám erőltetni....
#2 Egy érdekesség ha már a fotózásról van szó. KikKat-en nem akadozott a kép kamerahasználat közben, viszont itt rémes, pedig nem is hirtelen mozgatom a telefont -ez nem nagyon tetszik-, erre valami megoldás?
Viktor
-
vitya81
tag
köszönöm a gyors segítséget Original01 és BRIKLY
Üdv.
-
vitya81
tag
válasz
kelly416 #17658 üzenetére
Én is úgy döntöttem, hogy nem kell a rezgés gépelésnél, elég ha hívásnál, értesítésnél vibrál, de vagy nem jó helyen kapcsoltam ki, vagy sz.pat a szoftver, de ez ugyanúgy rezeg (persze csak egy ideig, aztán egyáltalán nem, míg már említettem, meg nem rázom a telót)
Előre elnézést, ha ennyire láma vagyok, és máshol is ki kell kapcsolni valamit, de ez így semmit nem változik.
Köszi. Viktor
update: igaz a menüben, képernyő feloldásánál már nem rezeg, de gépelésnél igen....
-
vitya81
tag
válasz
hossszú #17062 üzenetére
Számomra ez a rootolás, ROM-ozás, 'sufni tunningolás' (és senkit nem akarok megsérteni, csak magamról írok), nem nyerő, tőlem idegen dolog, nem is kezdenék bele, mert úgy vagyok vele, hogy ha egy készüléket kiadnak egy rendszerszoftverrel, akkor az működjön rendesen, tudjam frissíteni, ne kelljen piszkálni, az én igényeimet szolgálja ki. Nekem ez olyan, mintha az étteremben felszolgálnák a sült húst, én meg a táskámból kivennék egy másikat, amit az én igényeim szerint készítettem el (kicsit furcsa hasonlat, tudom,de én így érzem)
-
vitya81
tag
válasz
hossszú #17059 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy a Telekomos készülékek hol kötnek ki, de esélyesnek tartom, hogy Cordonnál, mivel,
(ezt itt a fórumon tudtam meg) ők az egyetlen Sony márkaszerviz M.O.-n.....A sok felhasználó, és hozzászóló között én is találkoztam olyannal itt a fórumon, aki meg volt elégedve az említett szerviz hozzáállásával, szakértelmével, de sokan, sokat panaszkodtak/panaszkodnak, és ez engem elgondolkodtat, 'megrémít'.
Már az említett gondjaimmal is beadhatnám szervizbe, mert ezek már okod adhatnak rá -
bár nem vagyok biztos benne, hogy egy gyári szoftver újrahúzás nem oldaná-e meg, hozzáteszem semmi mókolás nincs a szoftverben, csak még nem volt kedvem megtenni, mert már elég jól 'belaktam', ahogy mondani szokták, meg ez az első androidos telefonom, egyelőre barátkozunk -, de mégsem merem megtenni, mert nem megbízhatók. Lehet mielőtt lejárna az 1 év garancia, és a problémák továbbra is fenn állnak, akkor beadom, de addig semmiképp. -
vitya81
tag
válasz
hossszú #17057 üzenetére
A hiba a közelségérzékelővel nálam is dettó így jelentkezik, kb. hetente egyszer úgy gondolja hogy nem akar működni, aztán megjavul egy újraindítást követően. Ami még idegesít az az állandó ugrálás a hálózatok között (EDGE--3G--LTE), gondolom ez azért van, mert 'vidéken' ilyen sz.r a lefedettség. Bosszantó, hogy sokszor csak sms-t kapok arról hogy xy keresett....hívhatom vissza. Továbbá egy hónapja elkezdődött a kamera fagyás probléma is: elkészítem/elkészíteném a fényképet....hibaüzenet... a kamera nem érhető el, vagy mit ír ki, csak az újraindítás segít azon is. Nem akarom lehúzni és offolni ezt a telefont, de én eldöntöttem, hogy soha többet Sony-t, és ennek az oka leginkább Cordontól való félelem. Csak járjon le a hűség, vagy eladom ha akkor még ér valamit, vagy b.szom a falhoz. Inkább utóbbi, az megnyugvással töltene el
Nagyjából fél éve olvasom e topikot, és legtöbbször csak panaszt hallok a szervizre, félnék beadni... Jah! Most jut eszembe egy másik gondom, ami a készülék megvásárlása óta jelentkezik.
Néha gondol egyet, és nem rezeg, egészen addig míg meg nem rázom a telefont, utána minden oké. Ezt naponta kb. 2-3 alkalommal produkálja.
-
vitya81
tag
válasz
Joe.36 #16358 üzenetére
Sziasztok!
Én hasonló kemény flip tokot vettem a telefonhoz, ugyanez a típus, kihajtható (állványos). Nagyjából 3 hétig használtam, ez idő alatt kb. 5-6 alkalommal vettem ki a telefont a tokból, minek következtében, vagy nem tudom mi okból a telefon oldalát rögzítő műanyag keret (nagyon vékony, és könnyen elpattan) eltört... lásd: fotók.
Azóta nem is használom, bár a telefon nem esik ki belőle. Azt javaslom, hogy vásárlás előtt mindenképp nézd meg, vedd kézbe, és döntsd el, hogy jó lesz-e neked. Én neten rendeltem, akkor még nem gondoltam, hogy ez lehet majd a probléma vele. Körülnézve a neten, vannak sokkal jobb minőségű (igaz drágább) tokok, de szerintem megéri kicsit több pénzt áldozni rá.példa1: [link]
példa2: [link]
(én ezt használom kb. 4 hónapja, és tökéletes)Üdv:Viktor
-
vitya81
tag
válasz
andriska0725 #9253 üzenetére
Hali!
Mágneses töltőkábel, vagy dokkolóba csatlakoztatás után fordul csak el a főképernyő vízszintesre.
-
vitya81
tag
Hali!
Mi a 'titka' annak, hogy ha mondjuk dokkolóba rakom a telefont, akkor a főképernyő is elforduljon és vízszintesen olvasható legyen? Nekem sehogy sem akar összejönni, Aut. képernyőforgatás ON. Filmnél, fényképnél, böngészésnél, minden másnál el is fordul, csak a főmenü nem akar
Viktor
-
vitya81
tag
válasz
kicsibacsi #7969 üzenetére
Szia!
Nekem 'csak' egy Nillkin 9H előlapi üveg+hátlapfólia kellene. Dokkolókat is nézegetem, de a gyári 10e HUF körül van
(kicsit sajnálom rá a pénzt). Tudom, hogy azt írtad, hogy szigorúan Újpesti átvétel, de én vidéki vagyok, és mostanság nem is fogok arra járni, sok a melóm. Nem lehetne, hogy megrendeled a kiválasztott terméke(ke)t (természetesen a pénzt még ma elutalom, megbízok benned) és ha megérkezett, akkor elpostázod nekem?
Üdv:Viktor
-
vitya81
tag
Hali!
Miért van az, hogy egyszer csak megszűnik rezegni a teló (se hívásnál, se érintésre)? Elég idegesítő. Opcióknál, rezgés ki-be kapcs. nem segített, Restart se. Kíváncsi vagyok mikor lesz hajlandó újra rezegni, ami nekem annyira nem hiányzik, csak hát... prémium telefonhoz képest egy hét használat után elég sok bajom van vele. (hívást kb. 5. alkalommal tudom felvenni, mert a zöld kagylót nem húzza ki jobbra. nem vizes, nem zsíros a kezem, minden más alkalommal tökéletesen működik az érintőkijelző, csak a hívásnál szarakodik.
-
vitya81
tag
Hali!
Én nagyon nem vagyok elégedett a telefon által készített fényképek minőségével, pedig már rengeteg 'opciót' kipróbáltam. Bármilyen beállítási lehetőség érdekel, amivel lehet javítani. Egyébként a régi Sony Ericsson K800i-m jobb képeket csinált, a 3 éves iphone 3GS-m szintén. Kicsit csalódott vagyok, egyébként minden más tetszik a telefonon.
Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest