-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
gps76
őstag
Nem tudom Ti hogy vagytok vele,de egy újabb rendszernek elvileg jobbnak kellene lennie e régebbinél.Valahogy az androidnál nálam - saját véleményem - mintha rosszabb lenne. Tegnap ismét "bizonyított" a Lollipop.Azért szeretem a Z szériás Sony-kat mert többet nyújtanak mint más gyártó hasonló kategóriás telefonjai,pl. KitKat-ig a hangszínszabályzó nem csak a zenébe tudott belenyúlni,hanem pl. egy youtube klipnél is volt hatása.Na ez Lollipop alatt megszünt,semmi hatása nincs. A fülhallgatóról kezelt rádió is másképp működik,mert pause-ra nyomva a rádiót,és újra megnyomva sokszor nem a rádió indul el,hanem a zenelejátszó. Meg jópár ilyen apróság,ami KK alatt hasznos volt,de egyre jobban kerül ki LP alatt. Ami nem tetszik még az egész LP-nál,hogy szinte semmi nem utal már rá,hogy Sony telefont fogok a kezemben,majdnem mezei android van rajta,régebben azért a Sony belepiszkált rendesen és pozitív irányban. Ennyi erővel vehetek egy feleannyiba kerülő kínai telefont lassan és ugyanazt kapom,még a Z3-am is szarabb LP-vel,megy vissza arra is a KK. Tudom mindenre vannak alternatív megoldások(Viper4FX,stb),de én Sony telefont akarok használni,ahogy a gyártó kitalálta. Különben vennék egy Nexust,és szétbuherálnám...
-
gps76
őstag
Most eljöttem olyan helyre,ahol kapcsolgat LTE/H+/E között és 5.1 alatt erősebb a jel,ha meg átkapcsol E-re akkor is használható. KK alatt ilyenkor alig olvasott be valamit. Észrevétel még hogy 5.1 alatt pl. az időkép oldala gördülékenyebb,mondjuk a radarképnél a térképet húzgálva simábban mozog.Mondjuk ez igaz más oldalaknál is,"smooth"-osabb a görgetés,megjelenítés. Dilemába vagyok tegyem-e vissza a KK-t...
-
gps76
őstag
válasz
tasika16 #24460 üzenetére
Ez nálam is jelen van.
Én úgy döntöttem visszarakom a KK-t, pl. a kamera minőség gyengébb,ha drótos füles van bedugva alig hallani ha értesítés érkezik,pedig max.-on van.Hiányzik még a közvetlen hang profil váltó. Meg úgy az egész használhatóbb a "régi"-vel. Ráadásul előfordul,hogy nem kapok meg pl.a chrome által küldött face üzeneteket. -
gps76
őstag
válasz
flash- #24411 üzenetére
Nekem a stamina be van kapcsolva,de csak a hosszabított használat van bekapcsolva a hosszabbított készenlét nem mert eldobja az SW2-t,és küldtek face-n egy üzenetet 27 perccel később,amikor felélesztettem a telefont akkor jelzett. Ha még egy bakit csinál valahol megy vissza a KK.
-
gps76
őstag
Kinél hogyan muzsikál az 5.1.1?
gondolok üzemidőre,melegedés(kint is meleg van most),kamera minőség,egyéb ami eszetekbe jut.
Én a KK-s downgrade után próbaképpen a telenoros 5.1.1-et próbálgatom,remélem megéri kínlódni vele...Van a gyári 5.1.1-ben az akkunál egy kapcsolható akkukímélő mód,ez mit csinál pontosan? Mert ugye nekünk ott van a szuperül működő stamina mód,de a droidos félénél irja hogy az emailek se biztos,hogy megjönnek meg ilyesmi,ennek nem sok értelme lenne
-
gps76
őstag
válasz
joker91 #24251 üzenetére
Én is hasonlót tapasztalok,a KK használhatóbb. Nem tudom hogyan gondolják a fejlesztők,de lehet üzletpolitika van benne. A frissített szoftverek bonyolultabbak,jobban fogják a rendszert nem fog tetszeni a felhasználóknak vagy downgrade-elnek vagy vesznek újabb tipusú telefont...És mivel sok emberkének az új szoft. kell nem lényeg hogy rosszabb meg fogja az újabb készüléket venni,márkahűségből pedig ugyanazt a márkát.
-
gps76
őstag
válasz
aytukabozs #24133 üzenetére
Vissza a KK-t,jobb lesz az egész telefon működése.
-
gps76
őstag
Mennyien mennének/mennek vissza KK-ra. Jó lenne összeszedni,mi hátránya/előnye, ha valaki a KK mellett dönt, LP helyett. Kamerán mit lehet tapasztalni jobb vagy rosszabb LP alatt? Vannak régi KK alatt készültek,de ugyanott nem tudok LP alatt csinálni.
-
gps76
őstag
Másnál is előfordult,hogy a .270-es utólag rootolt telenoros romnál a google szolgáltatások több 10000-szer ébresztve tartja a telefont és nagyon hamar meríti? Mit kellene "kiírtani"? Úgy rémlik mintha a rootolás után jelentkezett volna a probléma,de nem biztos.
-
gps76
őstag
ITT a root a LP .270-re,szerintetek működne?
Tudom,hogy ez Z3C,de a recoveryn kívűl ugyanaz kell hozzá.
Érdekes,mert a Z1C oldalán a rootnál ezt linkeli be... -
gps76
őstag
Nálatok előfordul LP-nél,hogy nem érkeznek meg a gmail üzenetek,csak kb.6-7óra múlva? A tabletem meg egyből sipákol.
-
gps76
őstag
Halljátok nem rossz az LP,de nekem kicsit vegyes érzelmeim vannak,lehet csak meg kell szokni... Ez a hang profilosdi a legkacifántosabb. Megmondom őszintén a KK-hoz képest nem sok indokot látok,hogy ezt kellene használnom. AZ ultra stamina mód meg semmire se jó,mindent kikapcsol semmi értelme nincs ilyen hosszú üzemidő mellett.
-
gps76
őstag
Na én is felraktam a rootolt LP verziót és eddig pozitívak a tapasztalatok. Kicsit szokni kell ezt a prioritásos értesítéseket mikor,mit érdemes majd tiltogatni. Ami tetszik a gyári billentyűzetbem felül ott vannak az ékezetes betűk,stamina mód annyit tud már,mint a Z2,böngésző lapjai az megnyitott alkalmazás listában külön szerepelnek,értesítések személyre szabhatóak.
-
gps76
őstag
válasz
nebulo0128 #18682 üzenetére
Köszi az infót.
Azt a rootolt recoveryből felrakhatót próbálta már valaki? -
gps76
őstag
válasz
nebulo0128 #18674 üzenetére
A hang profilokat widget-ben se lehet kirakni? Gondolok arra a fehér téglalapra amin ott van egy csomó beállítás és rákoppintva megnyílik nagyban.
-
gps76
őstag
Ezt a rootolt verziót felrakta már valaki? A 6-os menüpontban mit kell csinálni?
Tehát recovery-ből felrakom a romot,nem indítom újra,hanem rákötöm flashtool-ra? Látni fogja flash módban a telefont így? Kicsit zavaros... -
gps76
őstag
Ok,tudom hogy valami védelem az adatátvitelen,mert a Miracast adapteren amivel össze akartam hozni a telót ezt nem tudta és mindig kiiírta a telefon hogy ezért nem megy a vezetéknélküli megjelenítés.
Igazából arra lennék kíváncsi,hogy ha veszek egy gyári kábelt és rádugom a régi tv-re(mert monitornak használható csak a dvb-t szabványok miatt),akkor működni fog-e a dolog. Mert az Equip-pel működik,csak ahhoz kell táp is,a gyárin meg nem látok táp csatlakozót,hanem mintha a tv-ből kapna áramot a kábel,de ilyet tud-e minden HDMI-s tv vagy csak az újabbak.
-
gps76
őstag
B.Ú.É.K.
Használ valaki gyári Sony MHL kábelt? A dlcmb20-ra gondolok,lenne pár kérdésem vele kapcsolatban: Ez bármilyen tv-vel megy amin van HDMI? Mert olvasok olyat hogy a tv-nek kell ismerni az MHL-t,stb. -
gps76
őstag
válasz
szabozsolt87 #15734 üzenetére
Azért jól "meglovagolják" amit az ember mond nekik.A biztosító azért nem foglalkozik vele,mert nincs törve,a gyártó meg azért,mert van sérülés rajta nem gyári hibás. Ördögi kör.
-
gps76
őstag
válasz
Bandus99 #15719 üzenetére
Na az ilyenektől kímélem meg magam,mert úgy veszem észre egy belakott rom-nál nekiállok számomra felesleges dolgokat letiltani,még akadósabb lesz a rendszer,mintha futnának. Jó itt nem az 1 GB RAM-os telókról beszélek,ahol a rendszer felállása után a szabad memória 200 MB,hanem pl.ennél.
-
gps76
őstag
válasz
Bandus99 #15717 üzenetére
Én most a magyar tmobilost tettem rá,rootoltam mert lehet az időnkénti újraindulás megoldódik. Nem tudom,majd kiderül.De lehet a root miatt van. Ahogy nézem nem sok tmobilos dolog van benne,nyugodtan felrakhatod,viszont az itteniekre ez való papiron,csak nem lehet rossz.
-
gps76
őstag
Nem tudja véletlenül valaki,melyik .157-es szoftvert érdemes felrakni flashtool-lal a telefonra? Linkelje is már be,ha igen.
-
gps76
őstag
Aki használ gyári MHL kábelt,annak FullHD jelet kiad olyan tv-re ami ilyen?
Mert az Equip-et hirtelen csak 1366-os felbontású tv-n tudom kipróbálni,remélem tudja az FullHD-t,olyan tv-n. -
gps76
őstag
Ha valaki gondolkozik MHL kábel vásárlásán,annak mondanám az Equip adapterrel hibátlanul működik a telefon,és microusb aljzat is van rajta,tölti a telefont.
Rákötöttem egy régi 24"-os tv-re,BT egérrel,nem is kell hdmi-s jobb tabletet(ami hasonló gyors) vagy htpc-t építenem,mert sebességre simán eléri egy AM1-es AMD sebességét. -
gps76
őstag
válasz
Pocok256 #15587 üzenetére
Elvileg megoldható,de a Miracast wifi display nekem nem akar összejönni a telefonnal,mert valami hdcp módot nem támogatja a dongle,azt írja a Sony. Táblagépről működik, a telefon sipákol.
Csak kicsit kínai nekem a működése mert Miracast mindent kinyom a tv-re ami a tableten van,átkapcsolva a donglet dLNA módban meg csak a médiát jelenít meg. -
gps76
őstag
Nektek szokott előfordulni olyan,hogy kb.hetente egyszer magától újraindul? Volt olyan hogy hozzá se nyúltam csak látom,hogy újraindul,de volt olyan is amikor pl. a képernyő tükrözéssel szórakoztam és gondolom besokallt. .157-es rootolt rom,minden este ki van kapcsolva a telefon,nem folyamatosan megy.
-
gps76
őstag
válasz
CartmanPie #15283 üzenetére
Annyit nem ér hiába jó telefon.Az akksin meg ne a problémázz simán ki fogja bírni,míg meglesz a telefon
a Sony nagyon jó akksikat gyárt,sokáig bírják élettartamban. -
gps76
őstag
válasz
trobi28 #15177 üzenetére
Nekem is volt G2,de fullHD miatt akadósabb volt mint ez,ráadásul pocsékolta a memóriát,simán bezárogatott dolgokat,meg utáltam hogy memóriakártyát nem lehetett rakni bele.Meg az hátlapi gombok,E.T.-nek való,használhatlan a tojás,csúszós burkolattal együtt.A kijelzősárgulás,tüzesedés csak plusz...
-
gps76
őstag
Mert a szoftver marad,csak kernelt cseréltél mert a régebbit lehet rootolni egyelőre.Ha a kernel dátuma nem oct 9,hanem július akárhány,akkor rootolhatod,mert ez a 157-es kernele.
Érdemes még egy dualrecoveryt feltenni is.
Akik rootolták a 157-est kérdezném érdemes-e kitörölgetni felesleges dolgokat,nem lesz néha akadósabb az egész,mert el akarja indítgatni ezeket? Mert más telónál volt ilyen tapasztalatom,több kárt csinált mint hasznot.(jó ott 1 GB ram volt) -
gps76
őstag
Tudtok valami biztos megoldást a 14.4.A.0.157 tmobilos szoftver rootolásásra?
Mert nem akarom mókolni,csak rootot akarok a h.lye reklámok megfogására.Van még egy apróság:bootloader unlocked allowed NO: Ez milyen hátránnyal jár? Mert kártyafüggetlen a telefon,nem YES-nek kellene lennie?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Interactive Brokers társalgó
- Gaming notebook topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Last Epoch
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest