- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
161
csendes tag
válasz
Predator2 #31142 üzenetére
a tabackup.bat -ot kell indítani
https://forum.xda-developers.com/xperia-z5/help/iovyroot-v0-3-v0-4-please-t3526743
-
161
csendes tag
válasz
Predator2 #31136 üzenetére
1.
Szervíz menüben megnézed az sl -ot és bl -t és ellenőrzöd, hogy D5503 a típus és 14.6.A.1.236 a Rom -od, a tárcsázóba írva ezzel lépsz be *#*#7378423#*#*
Sim lock ???
Bootloader unlock allowed: yes ???
ha így néznek ki nyertél2.
Flashtool + Android Usb Driver
letöltöd felteszed3.
BL nyitás előtt (!!!) TA partició mentése - fejlesztőmódban bekapcsolod az usb debug -ot a telon, usb -n csatlakoztatod majd lefuttatod a backup-TA -t úgy emlékszem az első volt a nyerő, ez egyébként rootolja is a lolipopot de ez mellékes most úgyis törölve lesz.
Backup-TA
Backup-TA v2
Egy 2 Mb -os TA_D5503_telódsorszáma_dátum.img fájl keletkezik amit elteszel a spájzba4.
lekéred a bl nyitókódot a sony -tól5.
itt: C:\Flashtool\x10flasher_lib\
ezzel a paracsal tudod a bl -t kinyitni:
fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xkódhelye6.
TWRP - Rom kezelő letöltése
ide rakod: C:\Flashtool\x10flasher_lib\
fastboot.exe flash FOTAKernel twrp-3.3.1-0.4-amami.img
ezt a parancsot futtatod és a telót kikapcsoltan hangerő gombot FEL nyomva csatlakoztatod usb -n. A parancs soros ablakban látod az eredményes feltöltést.7.
LineageOS
Gapps (ARM - 9.0 - nano)
sd kártyára rakod őket és TWRP -vel telepítd ebben a sorrendben,
aztán dalvik/cache delete és reboot után jön a friss pite+
Ezekben a videókban vizuálisan láthatod a műveleteket:
https://youtu.be/PvUIu5EG3ng
https://youtu.be/kva9-rAPG5s
https://youtu.be/4ZekGcuACnc -
161
csendes tag
válasz
Predator2 #31131 üzenetére
Mi a konkrét oka, hogy maradsz a gyári 5.11 -en? ami szerintem ahhoz képest, hogy mi rejlik a vasban borzasztóan visszafogja.
Csak, hogy tisztázzuk, ma frisebb droidot feltenni nem egészen olyan mint 5 éve. Nem egy eleve rootolt rendszert teszel fel amire utána nem tudsz tenni pl. bakos appot tehát nem arról van szó, hogy frisebb rendszerért cserébe le kell mondanod a biztonságról. Ha 'root' -ot szeretnél megoldható utólag külön Magisk -al ami egyébként nem teljesen root de ha ez érdekel utánaolvasol.
Én AICP -vel kezdtem de áttértem lineageOS -re mert a lineage -ben jobb a power managmenet.
Mit vesztesz lineageOS/AICP -vel:
Az FM Radio mono, MHL és DnLa nem lesz, az Nfc -ből a Card emulation nem fog menni de ez ha jól tudom már 5.11 -en sem megy. (bank kártya emuláció, olvasni tudja)
A call.app szerintem szarabb mivel elfelejti a nem mentett számokat de ez minden Pie -ban így van ez az új trendi.itt sok infót megtalálsz
ezekre lesz szükséged:
TWRP
LineageOS16
Gapps (ARM - 9.0 - nano)Egy TA partició mentést azért csinálj bootloader nyitás előtt, de valójában nem lesz rá többet szükséged.
-
bimbula53
tag
válasz
Predator2 #31107 üzenetére
Ha nem sajnálod a gyárit akkor ragd fel az aicpt. Persze csak akkor ha hajt az újdonság varázsa. Ha maradni akarsz az 5.1.1 nél tudom ajánlani a Mircinko féle romot. Neki nem kell nyitott bootloader.
Az aicp-nél nyitni kell. De ha mindezt nem akarod akkor gyári visszaállítás és újra belakás. -
törölt tag
válasz
Predator2 #31066 üzenetére
Hát, több módszer is van rootolni, írok kettőt:
I. a "SuperSU" módszer (XDA leírás itt)
0. Engedélyezd az "USB-hibakeresést" a Beállításokban.
1. A PC-dre fel kell telepíteni az ADB drivereket, leírás itt. Ha megvan, navigálj a C:\Flashtool\drivers mappába, és futtasd a Flashtool-drivers programot. Válaszd ki a Flashmode drivereket, a Fastboot drivereket és az Xperia Z1 Compact drivereket, majd klikk az install-ra.
2. Töltsd le az Easy Root Tool-t innen, majd csomagold ki a zip fájlt, és futtasd az install.bat-ot.
3. Töltsd le a SuperSu alkalmazást (apk) innen. Telepítsd, majd frissítsd a binárist normál módban. Ennyi.II. A "Magisk" módszer - ez profibb, mert ezután bármilyen "főzött ROM"-ot telepíthetsz...
0-1. uaz mint fent
2. Bootloader feloldása (unlock bootloader), leírás itt.
3. TWRP custom recovery telepítése, leírás itt.
4. Magisk .zip fájl letöltése innen, majd telepítése TWRP-ből (csak klikk TWRP-ben az install menüpontra).
5. Ezután ha újraindítod a ROM-odat, már ott lesz a Magisk app az alkalmazásaid között. Futtasd - ennyi. -
törölt tag
válasz
Predator2 #31057 üzenetére
Szia Predator2!
A GSMArena szerint a hivatalos ROM-ok megálltak 5.1-nél:
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z1_compact-5753.phpAzaz ha újabbat szeretnél, az mindenképpen "főzött ROM" lehet csak. A jó hír, hogy baromi sok kipróbált ROM van XDA-n, én pl. egy 9.0-ás AICP ROM-ot tettem fel, ami már most is szinte tökéletes, és ráadásul hetente frissül
Szívesen segítek felrakni Neked is újabbat, tök ingyen. Itt tudsz válogatni (sztem olyat érdemes választani, ami mögött ott van, hogy 'official', ezeket az 'Original Android Development' csoportban találod):
https://forum.xda-developers.com/sony-xperia-z1-compact -
törölt tag
válasz
Predator2 #31037 üzenetére
Valszeg jobban jársz, ha megveszed ezt donornak 6000 Ft-ért:
https://hardverapro.hu/apro/sony_xperia_z1_compact_fuggetlen_hibas_kijelzovel/hsz_1-200.htmlErre már csak a munkadíj jön rá.
-
Ano
senior tag
válasz
Predator2 #30889 üzenetére
Én 1 éve cseréltettem aksit a Smart CLinic -nél ... igaz én nem postáztam ...
A telefon azóta is működik ... a hátlapot szépen ragasztották vissza.
-
edk-
őstag
válasz
Predator2 #30889 üzenetére
Tötet kolléga pár héten belül megnyitja a szervizét Budán. Azt mondja, lehet majd postázni is.
Nekem már többször javított.
-
kelly416
veterán
válasz
Predator2 #30886 üzenetére
Ne viccelj már, Ember! Pesten halomban állnak a szervizek, sok nagyságrenddel megbízhatóbb, mint a miénk. Csak gondolatébresztőnek írtam a miénket, mert ha keresel szervizt, nem árt beleírni, hogy hol keresed azt. Ha hajlandó vagy postázni, akkor tényleg Pesten kellene körülkémlelni, hátha lesz, aki bedob 1-2 ötletet. De szerintem nagyon sokan azt mondanák, fuss neki magad. A hátlapot leemeled, a motort kiveszed, akkut kiemeled, a másikat vissza teszed, hátlap új ragasztóval vissza. Youtube segít benne.
Én kijelzőcserének álltam neki xiaomi redmi note 2-ben, még egyszer nem kezdenék bele, úgyhogy megértem az igényedet, bár ott szalagkábel, csavarok tömege és brutálisan erős gyári ragacs nehezítette a dolgomat.
-
kelly416
veterán
válasz
Predator2 #27294 üzenetére
Elméletileg nyomáspróbázzák, de van, akinek a "nyomáspróba" után simán beázott egy tál vízben. Csakhogy ezt rögzítette kamerával és a Sony-t kereste meg utána, minek következtében cserélték a telóját 3 nap alatt, ha jól emlékszem a történetre. Legalábbis dióhéjban ennyi.
-
kelly416
veterán
válasz
Predator2 #26899 üzenetére
Legegyszerűbben gmail-el. Névjegyek mehetnek oda, képek-videók mehetnek drive-ba, sms-eket pedig sms backup-al. Még valamit le akarsz menteni?
Mircinko:
A Tiéd annyit volt gépre dugva, hogy már nem is ismeri a töltőt.Amúgy attól, hogy valami új, még nem biztos, hogy jó. Ha viszont másik eszközt tölt, akkor a telód mondott csütörtököt, garit javasolnék, ha él még ez a lehetőség.
-
-
Agressor
tag
válasz
Predator2 #26580 üzenetére
Valószínűleg cserélnek mindent, ami nem frankó rajta. Nekem legutóbb az egész kasztnit cserélték, pedig nem abból a célból adtam be. Egy rakás cuccot kicseréltek, és csináltak rajta nyomáspróbát.
Arra figyelj, ha esetleg buzerálják a kamerád, vagy cserélik a kijelzőt, akkor lehetséges, hogy le kell nulláznod a "Kamera" programot, illetve kalibrálnod kell a kijelzőt. (Vagy gyári beállítások visszaállítása)
Mindez abban az esetbe áll, ha kéred, hogy ne nyúljanak a szoftverhez. Én kértem. -
knuckle
aktív tag
válasz
Predator2 #26562 üzenetére
jobban jársz ha csak a hibás részt cserélteted, még így is megeshet, mint pl nálam, hogy egy hátlapcsere helyett, az alaplapon kívül mindent kicserélnek. természetesen csak papíron...
nekem 4 alkalommal volt náluk eddig, utolsó kettőnél konkrétan semmit nem csináltak, csak papíron...
szóval luftra szaladtam. -
kaciokos
őstag
válasz
Predator2 #25694 üzenetére
Ez a 45 MB/s valszeg az olvasási sebessége, szóval nagy parasztvakítás, de mivel Class 10-es az írásinak is 10 MB/s-nak kell lennie.
Szóval elvileg jók, de személy szerint én ódzkodnék eBay-ről memóriakártyát rendelni, túl könnyű hamisítani, és túl sok ilyen esetről hallottam.
-
solti
senior tag
-
air
nagyúr
válasz
Predator2 #25611 üzenetére
A C10 töredezése kis fájlokkal nem készülék függő. Sok, kis fájlhoz C4 vagy C6 az ajánlott.
Márka egyéni ízlés szerint.
SanDisk, Transcend, Kingston, Samsung lényegében mindegy. Bármelyiknél lehetnek hibás darabok.
Viszont ha olcsón akarsz tuti jót, és nem akadály az ebay-ről vásárolni, akkor tudok ajánlani neked megbízható eladót. -
air
nagyúr
válasz
Predator2 #22170 üzenetére
Ha betörik a kijelzője, attól még flashelni lehet.
Ha pedig be sem kapcsol, akkor jó eséllyel a szervizben sem derül ki, hogy mi volt rajta.
Ha Magyarországon vetted, akkor gyanítom CE3-as változat. Arra emlékeim szerint valamelyik LP az utolsó verzió.(#22171) tsigalko87
A törés maga nem okoz garanciavesztést.
Csak annyit jelent, hogy azt a hibát nem javítják garanciában, csak önköltséggel. -
air
nagyúr
válasz
Predator2 #22168 üzenetére
Igen, fel tudod tenni a 157-es verziót.
A garancia mindaddig megmarad, amíg vissza tudsz állítani egy olyan firmware-t, amit a te készülékedre hivatalosan kiadtak.
Milyen készülékről beszélünk egyébként?
Szolgáltatótól vásárolt, hivatalos helyen vásárolt, gyári független, vagy zug GSM-ben vásárolt? -
air
nagyúr
válasz
Predator2 #22064 üzenetére
Nekem a Kingroottal sikerült. Telepít, kattint, kész.
Aztán ennek a leírásnak a segítségével a Kinguser appot lecseréltem a SuperSU-ra.
Utána már csak a su binárist kell frissíteni a SuperSU-ban, ami n+1 próbálkozás után sikerült. -
kelly416
veterán
válasz
Predator2 #14904 üzenetére
Nem lehet, hogy az "Értesítés hálózatról" miatt marad ébren mégis? Merthogy gondolom én, nem tud értesíteni nyitott wifi-ről akkor, amikor ki van kapcsolva, ezért bekapcsolva tartja, hogy érzékelhesse a nyitott wifi-ket a környékeden. De ez csak tipp. Minden esetre, ha nem akarsz minden nyitott wifi hálózatról értesítést kapni (én nem érzem szükségét, mert amikor kellene úgy sincs, amikor van, akkor meg nem kell...), ami a környékeden van jöttödben- mentedben, akkor kapcsold ki, hátha úgy fog üzemelni, ahogy Te szeretnéd.
-
Joezyka
senior tag
válasz
Predator2 #14904 üzenetére
a stamina (tapasztalataim alapján) úgy működik, hogy ha lezárod a képernyőt egy pár percig még aktív marad a wifi/mobilnet, stb. nem tudom pontosan ezt az időkorlátot, de nálam is így csinálja. lezárom, pár percig még nyekereg ha történik valami, aztán egyszer csak elhallgat. Feloldom a képernyőt és jön az infó áradat (időnként
). próbáld ki úgy, hogy lezárod a képernyőt, hagyod fél órát mondjuk, és hogy feloldás előtt (pin-kód, csúszka, bármi amid van) előtt csak a gomb megnyomásakor, hogy van-e wifi/mobilnet, stb. ha nincs akkor nálad is így működik ha van, akkor valami kehe van stamina módban. Remélem ez segít.
-
kelly416
veterán
válasz
Predator2 #14856 üzenetére
Bocsi, de a stamina mód nem pont ezt tudja? Lehet, hogy tévedek, sosem próbáltam, de így rémlik...
istika:
Próbáld ki, hogy bekapcsolod a vakut egy zseblámpa programmal, csinálsz pár képet, kikapcsolod a zseblámpát, és csinálsz úgyis pár képet ugyanarról automata vakuval. Ha közel hasonlóak, akkor sajnáljuk, csak ennyit tud a telefonod, fordulj szervizhez. Ha közel sem hasonlóak, akkor sajnáljuk, de valami nem jó a telefonodban, fordulj szervizhez.
Eredmény? Fordulj szervizhez, mert ez így nem jó. Nem egy szelfi-gép, meg nem ezzel kell meglőni a címlapfotókat, de sima kék oldalra feltöltendő party-fotóknak elegendő kell legyen a telefon. Nézd meg az én képeimet, van pár sötét is köztük, szerintem nem annyira gyengék, hogy panaszkodni kelljen. -
-
kelly416
veterán
válasz
Predator2 #13919 üzenetére
Nem is tudom. Nem használok tokot, mert vettem egy ilyent, és ugye semmi nem kellene zavarja a kijelzőt, mégis megbolondult. Véletlen érintéseket érzékelt. Eddig sem voltam egy tok-mániás, majdnem mindegyik telefonomhoz volt legalább egy, amit el is adtam vele, de egyiket sem használtam, főleg nem sokáig.
Jelen telefonomnál is üveg elől, üveg hátul volt az eredeti felállás, azóta sajna leamortizáltam mindkettőt, így maradt a fólia ide-oda.Ami Neked lehet, hogy tetszene, az szerintem ez. Védi elől-hátul, csíptethető, de talán mégis könnyebb elővarázsolni, mint az általad linkeltből.
-
kelly416
veterán
válasz
Predator2 #13240 üzenetére
Nem, a gyári fólián van az üveg is, ha az van, meg a fólia is, ha az van. A gyári fóliám így karcmentes, és elfér, enni nem kér...
thomech:
Nekem most sem recseg, igaz, nem is nyitogatom az ajtókat sem.l88t:
A telefon nagyon jó, de szerintem nem tud annyival többet a Z-nél, hogy megérje cserélni. Igen, karcolódik, mint minden, ami létezik. A hátlap sokkal kényesebb amúgy, mint az előlapon csücsülő gyári fólia.
A kártyáról nem tudok mit írni.gombii:
Mindennek, amit használsz is, megéri feltenni a frissítését. Nálam nem megy az Info eye meg a whats new, így azokat nem is frissítem, de a többi stabil és csak jobb lesz. Ha nem akarod, hogy mutassa az értesítési sávon, akkor meg ráböksz a három pontra és "elrejted" a szem ikonnal.Kovaratis:
Tudtommal át lehet, de root és xposed (vagy mi a manó) kell hozzá. A menetét nem tudom, de itt a fórumot az elejétől olvasgatva találkoztam már ilyennel.Sify:
Már megbocsáss, de adatforgalom és letöltés "korlát" van mobilneten. Egyértelmű, hogy még a bepötyögött honlapcím kimenő kérését is megszámolják. -
darvinya
titán
válasz
Predator2 #13092 üzenetére
Mini már nem tud simán menteni SIM, csak biztonsági mentésként, ugyanez van importálni is csak egyben tudja.
Tudsz vcf file-ba menteni.Fehér, nem érte nedvesség/víz.
Rózsaszín nedvesség érte.
Piros víz érte.
Lilás sötét/sötétebb/mély rózsaszín sós pára/nedvesség/víz érte. -
darvinya
titán
-
kelly416
veterán
válasz
Predator2 #12950 üzenetére
Figyelj oda, hogy a telefon ugyanazt az IMEI kódot tartalmazza, mint a doboz és a számla. Nézd meg egy totál sík felületre rakva, hogy billeg-e a telefon, megcsavarodott-e a kerete, és nézd meg az indikátorokat.
Ha ezek rendben, én simán venném a használtat, legalább ki volt már próbálva, nincs gyerekbetegsége. Nincs pixel-hiba, nem indulgat újra, stb. Esetleg még 1-2 képet csinálj, hogy lásd, ott sincs-e baj, de nem hinném, hogy bármi előfordult volna arrafelé.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OTP Bank topic
- Reklámblokkolók topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Path of Exile (ARPG)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Synology NAS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest