Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
775-ből dual fronton volt E2/E3/E5 procim, 1x pentium E6300 és Q8200. A tény felett átsikottál, hogy arra próbáltam rávilágítani, hogy alulfeszeléssel valóban látványosabb eredményeket el lehet érni. Minden eddigi procimnál gyári órajelen kisebb feszen tudtam járatni az aktuális játékost, mint amit eist órajel mellé a c1e rendelt. Jelen esetben a 2400mhz-et is jóval kisebb feszen értem el -0.864V, bár ez kiemelkedően jó, átlag +01.V- mint amit 6x200-hoz rendelt a c1e automatikusan. Átlagban 50W-ra ki tudtam hozni bármelyik E3-as gépemet gyári órajelen netezés közben, a Q8200 lepett meg, alulfeszeléssel ugyanilyen konfigban idle az se ment 50W fölé alulfeszelve, load látszott csak meg, hogy k_vad

-
Oliverda
félisten
Pedig észrevehetetlen az órajelváltás. Nem mérhető és normális BIOS és OS mellett nem is érezhető ebből semmi.
A memóriaelérés pedig biztos nem lassabb mint akármelyik Core 2 esetében.
"egy teszt/bench futtatása közben elvileg folyamatosan terhelődik a proci szal nem kéne, hogy a CnQ vagy az EIST ugráltassa az órajelet."
Na akkor majd indíts el valamit ami 1-2 szálat használ és közben figyeld valamivel a magok órajeleit. Lehet hogy meg fogsz lepődni.

ADAM1337:
Milyen procinál? Sima Phenom-nál?
-
Oliverda
félisten
Na de ha gyakorlatilag nem lassabb a cucc bekapcsolod C'n'Q mellett akkor ez most hogy?

Nem pont az Asus-ra gondoltam de hasonlóról még nem is nagyon hallottam eddig.
"az hogy sokmindenki vett még nem jelenti azt, hogy szükségük is van rá. egyébként a fórumos emberek nem mérvadóak, egy sima júzer nem fogja megvenni, "
Persze, nyilván nem jelenti azt. A sima júzer is megveszi ha éppen van rá pénze, szán annyit gépre és elérhető számára.
-
Oliverda
félisten
Nem ugrik fel semmivel lassabban 800-ról max órajelre mint a max órajel alatti lépcsőről a max-ra. Ezt a mérések is bizonyítják. Amúgy pontosan le van írva a BKDG-ben hogy mennyi idő szükséges a procinak az órajelváltáshoz. A C3-nál még tovább is faragtak ebből valamennyit ha jól emlékszem.
"plusz sztem az SB lassabb randomban."
Van erről valami számszerűsített mérésed?
Mondjuk szerintem meg könnyen lehet hogy alaplap specifikus (is) a dolog.
"szerk: i7-870 ~14000-et kap. ezért írtam, hogy a phenom x6 munkaállomásba jó lesz."
Olyan lesz az árázása hogy akár az is bőven megveheti magának aki otthonra a sima asztali gépébe akar procit. Még mielőtt azt mondod hogy felesleges nézz körbe hogy hány ember vett itt már 4 magos procit. Meg olyat ami HT mellett 8 szálat képes kezelni.
lsc:
A csíkos dolog a különböző chipset specifikus meghajtók miatt tart más ideig. Driver-enként lehet eltérő vagy akkor is már ha AHCI helyett mondjuk sima IDE módot használsz.
-
lsc
nagyúr
Bocs hogy beleszólok, nemrég váltottam p35ds3-E8200-ról 785gud3h-pII 545 /B45/-re /két maggal használom most/, talán az igaz hogy a win mintha a "csíknál" egy picit tovább "gondolkodna", másban nem vettem észre változást. A 8200 3,2-őn ment, a pII 3150-en. Annyi "előny" van a pII oldalán hogy néha játszok egy régi játékkal, azt a 8200 nem egyszer duplán indította /legalábbis a tálcán két ablak volt /, ez a pII-vel megszűnt. Ezt leszámítva semmi kiugró dolgot nem vettem észre, igaz nem is méregettem .
-
Oliverda
félisten
"hogy érezhetően lassabb néha mint az intel déli hídja és a cnq is lassabb mint az eist (lassabban kapcsol fel). én ezt már elég régen észrevettem de nem foglalkoztam vele."
Nem tudom hogy mit vettél észre de nem fogsz tapasztalni teljesítménybeli különbséget ha ki és be kapcsolgatod a C'n'Q-t. Ezt is tesztelték már az emlegetett oldalon de akár kipróbálhatod te is.

" a déli hidas dolgot anand nemrég kimérte úgyhogy nem tévedtem."

Én azért kíváncsi lennék hogy ezeket mennyire lehet érezni általános használat közben.

Persze a placebo az létezik, ez bizonyított tény.

dízelracer:
15500 pontot ad a CB R10 az 1055-re. Ugyan a Cinebench csak egy renderelős teszt a sok közül de majd nézz utána hogy mennyit kap mondjuk egy i7 920 vagy 870.

-
Lacc88
senior tag
Ebbe igazad van i7-860 a legjobb választás 4/8-at tud 22 ezress lappal olyan tuninokra képes , hogy pislogsz mint hal a szatyorban .
Havernak van MSI gd65-el kicsit jó a cuccos , és talán nekem is azt kellett volna vennem 920as helyett , vagy MÉGSEM !?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem bántam meg , hogy megvettem , mivel fejleszthető , meg tricsenölbe nyomja a ramoakt is !
-
ZIL
tag
Részben igen. Az egyébként csak humbuk, hogy minden core 2 jól tuningolható. Saját tapasztalat, én 5 duót teszteltem ki és abból 3 kifejezetten szar volt (gyakorlatilag alkalmatlan a tuningra). És ami a legkiegyensúlyozottabbnak bizonyult az meg pont egy E8200 volt. 3600Mhz 24/7
. -
gV
őstag
handbrake elég jól használja a 8 szálat, az konvertáló progi illetve ha olyan a formátum kell amit támogat akkor media show espresso (ekkor besegít a procinak a gpu is), emellett a gta4-nek sem árt ha van alatta 1 erősebb proci, meg 1ébként is a biosban beállítottam jópár profilt különböző igényekhez: net/játék/munka, természetesen a netezéshez nem 8 szált használok
-
VIC20
őstag
Igen, volt az, hogy halott, meg a végén:
"A Core 2 Duo felett eljárt az idő, az i5-650 összességében 22%-kal gyorsabb, mint az E8600, ezért utóbbit nem ajánljuk senkinek."
Na, most szó szerint nyilván nem szerepel benne az "elavult" szó, de mi mást jelenthetne az a mondat?
Amit még nem értek:
"...az emberek többsége az alacsonyabb órajelű és jóval olcsóbb Core 2-eseket veszi meg, amivel nincs is semmi baj, amíg nem komolyabb munkára használjuk a gépet."Én még emlékszem azokra a cikkekre, amikor megjelent a Core2, aztán meg (azon belül) a Wolfdale: annak idején mindenki el volt ragadtatva tőlük, komoly tesztek készültek, "komoly munkákról". Tehát ha akkor jó (nagyon jó) volt komoly munkára, akkor ma miért nem az? Ez most tényleg kérdés és nem szúrkapiszka. Mi változott? (HD tartalmak megjelenése?)
-
rovtiv
tag
-
helkis
veterán
(nem is néztem eddig, hogy azok linkek
)
ezesetben egy kicsit handicap-es a phenomII teszt szerintem, mivel így nem növekedett a cpu-nb-ram sávszélesség, ahogy az inteleknél..
és ahogy írod is a 7.oldal végén, valszeg vissza is fogja a procit..
illetve nem értem, hogy az ud5p-ben miért nem ment 2200mhz-fölé a nbclock, ha jól emlékszem nálam anno 2400-et tudott alapfeszen, 1,4v-al meg 2800-körül:[link] -
helkis
veterán
szvsz rengeteg dologtól függhet hogy jól mérte a prime, de instabil mégis a cucc.. pl smal fft-vel nem blend-del.. tehát lehet ram-nb, stb..
a tesztből arra következtettem, hogy egy életszerű körképet akartatok festeni a jelenlegi 40k-s procikról, ami sikerült is + tuningról is esett nem kevés szó, ezért úgy éreztem hogy a "magtuning"-nak is lenne helye a dologban, mivel a PhenomII-eseknek kb a 3.8-4.0ghz egyfajta technológiai korlátja, így akkor jobb az ár/teljesítmény viszony, ha minnél kisebb órajelű Denebet fogunk be tuningra, valszeg ugyanazok az órajelek elérhetők, (ha a 4magvasíthatóságot nem nézzük, akkor is ott a 955BE ami csak egy szorzóban tér el és akár első indításnál megemelheti bárki 1-el, ja és nem utolsó sorban - bruttó kisker: 36k)

#69-re kérnék egy választ!

Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xbox tulajok OFF topicja
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szofterfejlesztők kellenének
- Kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Havernak van MSI gd65-el kicsit jó a cuccos , és talán nekem is azt kellett volna vennem 920as helyett , vagy MÉGSEM !?!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)