Hirdetés
- Megjött a REALFORCE legfrissebb, Topre kapcsolós klaviatúrája
- Korábbi vezére figyelmeztette az Intelt a legfontosabb célra
- 300 Hz fölé merészkedik a Philips olcsónak ígérkező monitora
- Borsos árú alumíniumfelni? Nem, egy asztali PC!
- Három év után elvette az XPU Managert a Flex és a Max gyorsítóktól az Intel
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mennyiert tudom eladni a szamitogepem?!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPad topik
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
beta
aktív tag
válasz
kelzsoca #351 üzenetére
oda van irva miert:
"A Phenom a 15%-os órajelemelés ellenére csak 7-12%-ot gyorsult, szerintünk az L3 cache alacsony órajele fogja vissza az architektúrát. Ezt sajnos nem sikerült 2,2 GHz-en stabilizálni, ezért hagytuk alapon, 2 GHz-en."
3900 core/1600 ramhoz illett volna minimum 2.4-2.6ra huzni az imct. de ha megnezed cinebenchnel ahol nem szamit a memoria igy is nagyon jol skalazodott tuninggal.
-
Oliverda
félisten
válasz
kelzsoca #332 üzenetére
Én nem védtem semmit csak itt páran égtelen ökörségeket hordanak össze amit lehet hogy még valaki el is hisz ha nem szólok.
Amúgy lehet hogy meg fogsz lepődni de ha növeled egy processzor órajelét akkor több utasítást lesz képes végrehajtani egységnyi idő alatt, nő a számítási teljesítménye ergo "erősebb" lesz.
mod: túl késő
-
ZIL
tag
válasz
kelzsoca #286 üzenetére
Ahh egy Intel hívő
.
Én ár-érték arányokról beszélek, nem az abszolut teljesítményről. Az emberek többségének ugyanis nincsenek végtelen anyagi forrásai gépvásárlásra. Azt meg már ne is említsük, hogy az AM3 időtállóbb és univerzálisabb platform.
A fogyasztáson kívül semmiben nem veri bucira. De amúgy kinek merre húz a szíve...
Nekem 21E Ft-ba került a procim, ezután senki semmilyen érvvel nem győz meg, hogy rosszul vásároltam.
-
Champipi
aktív tag
-
VIC20
őstag
válasz
kelzsoca #230 üzenetére
"Erre majd jön a válasz, hogy itt most átlagfelhasználókról van szó
"
Felőlem mosolyoghatsz, de ha jól emlékszem, ezzel kezdtem, ó, nagy jövendőmondó.
fless: Így már oké, tehát a vérprofiknak, kiknek minden MHz fontos, azoknak biztosan hangsúlyos a különbség.
Még egy kérdés: MOst azt mondtad, hogy az i5 kevesebbet fogyaszt, ez igaz? A táblázatban a Core2-nek volt a legkisebb TDP feltüntetve. Nekem passzív géphez kellene.
-
Lacc88
senior tag
válasz
kelzsoca #207 üzenetére
Ja ha kijön az utód , akkor is Premium marad az i7 1366 széria
Meg ugyan úgy jók lesznek a Core 2 Quadok is éppen ugyan úgy mint most .
Nem hogy a 4 magos Quadok lesznek még jók , hanem szerintem még az E8400-as széria is jó lesz még .Kivéve a 4 magra épülő programokra/játékokra .
-
VIC20
őstag
válasz
kelzsoca #209 üzenetére
Bocs, lehet, hogy félreérthető voltam: nem állítottam olyat, hogy hülyeség lenne benne, csak azt, hogy ellentmondás, "félreérthetőség".
"A tesztben láthatod hogyan szerepelt az általad is használt processzor, általában az utolsó helyet bérelte ki magának."
Igen, és ez rendben is volna, hiszen természetes a fejlődés. Csak egy dolog nem igazán jött le nekem: az, hogy ez a (pl.) 20-25%-os hátrány most nagyon súlyos, vagy igazából nem számít annyira, mert a gyakorlatban nem mutatkozik meg annyira (pl. játékoknál).
Tényleg lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású, de ezt az elavultsági dolgot továbbra sem veszi be a fejem: szerintem akkor elavult valami, ha már nem vagy csak nagy hátrányokkal lehet használni egy adott célra. Lehet, úgy tűnik, hogy ez csak játék a szavakkal, de szerintem inkább az a játék, ha egyszer azt mondom, hogy elvult, aztán meg azt, hogy még két évig is megállja a helyét.
-
csdm
senior tag
válasz
kelzsoca #207 üzenetére
Az egy dolog hogy jön de akkor is 3 éven keresztül csúcskategória. Processzor fog még bele érkezni. Ha jól emlékazem felreppent egy olyan hir hogy jön 775be egy quad proci még. Tehát koránt sem kell leirni az 1366 ot. Szertintem aki időtallo gepet akar venni, az olyat vegyen.
sry telorol irok nem akartam az ekezetekkel veszodni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Automata kávégépek
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Xbox Series X|S
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Intel Core i3-8100 100% tesztelt, hűtő nélkül
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- Eladó AMD Ryzen 7 3700X CPU Bequiet Pure rock 2 hűtővel.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest