Hirdetés
- RAM topik
- SSD kibeszélő
- Dell notebook topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
ezek vizes eredmények 18 fokos procival. léggel mit megy?
szerk már látom, hogy a program rosszul írta ki, BIOS-ban 26-28 fok 21 fokos szobában. ez elég hihetetlennek tűnik, de majd meglátjuk.
érdekes módon az AMD-vel kapcsolatban elég sokat hallottam már arról, hogy ilyenjól meg olyanjól lehet tuningolni (a C3-at is csak emiatt néztem meg), aztán a valóság erre rá szokott cáfolni, az Intelekkel meg tök könnyedén megy.
remélem ez a thuban tényleg jobb lesz. -
madgie
titán
Oké, igazad van, a mindegyik nem megy valóban nem volt helyes kijelentés. Amúgy lehet, hogy én vagyok ilyen "szerencsétlen", de ha például az 5770-em is megy teszteken 1000 MHz körül (feszemeléssel persze), viszont mikor nagyon kéne (játszanék például), akkor tuti valami galibát csinál. Mindegy, tuning nélkül is van élet
-
Pant
csendes tag
Sziasztok!
Gepvasarlas elott allok, eddig a Phenom X4 965 volt, amit kineztem magamnak. Hozza egy MSI 890GXM-G65 lap.
Amire kellene: videovagas(hd is), minimalis grafikan jatek(perpill x800-am van, amit jatszom ahhoz jo) ezert is az MSI lap a 4290-essel, es ez az egesz egy 4-5 eves tavra lenneVelemenyetek szerint jo az elkepzelesem, vagy ujragondoljam az egeszet az i5-750 arnyekaban?
Koszke!
-
helkis
veterán
nem szokásom sarazni, nyilván benne van a pakliban hogy tényleg nem véletlen, hogy a nálad lévő x3-ban tiltva van a mag, de akkor sem lehet 100%-ra kijelenteni, hogy ez mindegyik prociban így van.. ennyit akartam..
+magunk között szólva: munkagépen, tilos a tuning..
ha meglenne még a procim szívesen elküldeném hogy leteszteljétek azt is, a tesztben szereplő progikkal.. több 4magvasítható procival is találkoztam már, sőt vannak a X4 620-asok is amiben meg a cache-t lehet reaktiválni, mindegyik hiba nélkül ment (játékra használják "csak" mondjuk), kivéve egy sempron 140-et, ahol egyből texthibák voltak, amint élesedett a 2.mag..
-
iMaverick
addikt
Hasonló helyzetben voltam én is: egy C2D 6320-ról gondoltam jump-olni 4 magra (már vagy 2 éve). Körülnéztem a használton, és nem találtam egy Q9300-at 41000Ft-rt? Megvettem, túlhúztam 3Ghz-re, és még most is azt mondom, hogy vagy 1-1,5 évig nem fogom lecserélni. (Az Ati HD3870-esemet közben le kellett cserélni egy 5770-re.)
-
Chaser
legenda
Ezt magamtól is kitaláltam
de gondoltam hátha jön valami racionális magyarázat, azért röhej, hogy a legolcsóbb lapok is 20k körül vannak és asrock tálalásban. Azért 775-nél lehet belépő lapot venni 10-11k-ért ami még tuningra se rossz, amd-nél kb 12-ért, abba meg am3-as cpu is megy, s1156-ba meg idáig egy lowend cpu se jött ki, "legolcsóbb" a g9650 a maga 20k feletti árával, most aprós árakat ne nézzünk, aprón lapot meg ramot is lehet olcsóbban venni, de mezei usernek alhangon s1156-ban lap meg g9650 40k bruttó körül van és ebben nincs usb vagy sata3, nem magyarisztánnak találták ezt ki
-
Metalfan
senior tag
Jó lett a cikk
Egy kérdésem van: mikor fogtok energiatakarékos AMD-ket tesztelni? Főleg a fogyasztás érdekelne, teljesítményben szerintem szinte minden proci elegendő hétköznapi használatra.
-
helkis
veterán
(nem is néztem eddig, hogy azok linkek
)
ezesetben egy kicsit handicap-es a phenomII teszt szerintem, mivel így nem növekedett a cpu-nb-ram sávszélesség, ahogy az inteleknél..
és ahogy írod is a 7.oldal végén, valszeg vissza is fogja a procit..
illetve nem értem, hogy az ud5p-ben miért nem ment 2200mhz-fölé a nbclock, ha jól emlékszem nálam anno 2400-et tudott alapfeszen, 1,4v-al meg 2800-körül:[link] -
exor
tag
Az első oldalon a táblázatban a szorzó x "FSB" sorban az E8600nál a 25x133 szerepel, gondolom az csak elírás. Még nem volt időm egészen végigolvasni csak gondoltam szólok.
-
Lacc88
senior tag
Ja olcsóbb az AMD 965 mint az i5 , kb 5 ezer forinttal ... de ha úgy nézed , akkor fizetheted a több villanyszámlát , aztán akkor az már nem számít?
-
madgie
titán
Anno hónapokig állítgattam mindenféle frekiket, futtattam a teszteket, majd a hajam téptem, ha egy hét múlva pont akkor kakilt be az atomstabilnak hitt cucc, amikor tényleg szükség lett volna rá. Most, vagy két hónapja tényleg nagyon flottul megy minden, de ehhez azt az egyszerű lépést kellett meglépnem, hogy minden komponenst a gyári órajelén futtatok, tehát egy deka tuning sincs. Hiába Black Edition a CPU, Tweak Edition a GPU, így maradt. Lehet dobálni a sarat, hogy nem értek hozzá, meg jobban teszteljem ki, de nem fogom, mert igazából a Bad Company 2 sem lett lassabb (full HD-n 2.8 GHz elég neki multira is, bőven), a Lightroom sem konvertál sokkal lassabban, egyedül talán a videórender az, ahol az egy mínusz mag érződik igazán, de az meg nagyon ritkán kell.
-
Lacc88
senior tag
Kpal : kb. igazad van , de ha valaki nem nagyon akar kifizetni csak a ramokra 40K-t + a lapra még 40et , akkor hiába van i7-920 40ért
.
Meg amúgy is rendes garisat D0-t nem kapsz 40 ért se 45 ért 50ért meg olyan kapsz amire van még 5 hónap gari , nem mintha ezek a procik tönkre mennének ... de azért jó ha van rá bőven gari ...Angel 1981 : Q9550-et el ne add
Ha Eladod akkor már i7-et vegyél ... de jó sokáig elég lesz az neked
-
Angel1981
veterán
Elégedett vagyok a Q9550-nel, de ha most fejlesztenék, 750-et vennék, ami szintén nagyon sokáig jó lenne.
-
helkis
veterán
szvsz rengeteg dologtól függhet hogy jól mérte a prime, de instabil mégis a cucc.. pl smal fft-vel nem blend-del.. tehát lehet ram-nb, stb..
a tesztből arra következtettem, hogy egy életszerű körképet akartatok festeni a jelenlegi 40k-s procikról, ami sikerült is + tuningról is esett nem kevés szó, ezért úgy éreztem hogy a "magtuning"-nak is lenne helye a dologban, mivel a PhenomII-eseknek kb a 3.8-4.0ghz egyfajta technológiai korlátja, így akkor jobb az ár/teljesítmény viszony, ha minnél kisebb órajelű Denebet fogunk be tuningra, valszeg ugyanazok az órajelek elérhetők, (ha a 4magvasíthatóságot nem nézzük, akkor is ott a 955BE ami csak egy szorzóban tér el és akár első indításnál megemelheti bárki 1-el, ja és nem utolsó sorban - bruttó kisker: 36k)
#69-re kérnék egy választ!
-
fLeSs
nagyúr
most írták lejjebb, hogy a prime nem jelez hibát de meló közben instabil.
btw az olvasók 99%-a nem overclockertől vagy HERR Z-től fog procit venni. szép és jó dolog ez de kb. annyira érinti a júzereket mint anno a radeon 9500@9700, volt pár embernek de a többség nem ebben gondolkodik. -
CsiguszMaxim
senior tag
Üdv!
Nemtudom flLeSs mennyire emlékszel erre de marha jó volt olvasni a tesztet és hála az égnek már nem viszket a s**gem, hogy bármit is piszkáljak. Még a tuningba kéne belerázódnom mert az egy istenért nem akar összejöni és akkor tényleg elpirickálok egy jódarabig így ahogy most vagyok.Szóval
Egy ismerősőmnek pont most raktam össze egy gépet és ment a vacilálás, hogy mi legyen végül az I5 750 mellett döntött.
-
Mans20
addikt
Én Q9400 ről váltottam i5 750 re,és nem bántam meg,már nem lehetett kapni P45 UD3 lapot csak L be.ezért inkább váltottam,sajnos csak 2 giga ramot tudtam venni az új rendszerhez,és ugyan úgy mennek a játékok mint 4 gigával a régin,na meg a tuning is könnyebb,elsőre sikerült 3400MHz ra beállítani kékhalál nélkül alapfeszültségen.Az meg hogy nem bővíthető annyira mint a AM3 az nem izgat,mire kevés lesz játékra,addigra már másik gépem lesz.
-
SpeedR
őstag
válasz
dízelracer #66 üzenetére
Nem kell eldobálni, de ha eljön az idő amikor kevés a teljesítménye, akkor ugyanúgy platformcsere kell, mint a 775-ösök esetében. Az pedig nyilvánvaló, hogy egy jobb 775 és egy 1156 rendszer teljesítménye között nincs olyan egetverő különbség (pl 4GHz-es C2Q és i5-750) , tehát körülbelül ugyanakkor fognak elavulni.
-
luw2win
őstag
Nagyon jó ez az i5, csak az a fránya foglalat
-
dízelracer
őstag
Jó poén volt. Az beb@xna ha 2év múlva dobálni kéne kifelé a s1366 konfigokat mert elavulnának.
#68: Na igen. Az aktiválható mag(ok) és/vagy L3 jelentős része nem véletlenül van letiltva. Persze simán ki lehet fogni minden szempontból 100%-os X2/X3@X4-et is csupán szerencse kérdése. Bár én nem szeretem a zsákbamacskát.
-
Grat a teszthez!
Szerintem a grafikonok alapján igencsak egyértelmű hogy melyikre érdemes beruházni I5-ös teljesítménybe,tuningolhatóságba,fogyasztásba is sokkal jobb mint a phenom.
-
SpeedR
őstag
Ezek szerint jól döntöttem, amikor az E5200-at Q9400-ra cseréltem le komplett platformcsere helyett. A megspórolt pénzen pedig valószínű ramot és vga-t fogok venni. Majd kb 2 év múlva ráérek platformot cserélni, mondjuk egy Sandy Bridge-re. Addigra pedig elavulnak a S1156 és a S1366 rendszerek is, amiket szintén nem lehet majd sokkal tovább fejlesztgetni. Ugyanúgy lehet kidobni azokat is.
-
helkis
veterán
"Az AM2+/AM3-as alaplappal értelemszerűen a legjobb választás a Phenom II X4 965."
helyett a Phenom II X2 555@X4 B55 BE - 25k
-
nkmedve
őstag
Na a tesztből is kiderült, hogy jól választottam amikor beneveztem egy i5-750-re. Akkor nagyon vaciláltam a PII 965 és az i5 között.
Végül, mikor kicsit jobban utánaszámoltam a dolgoknak, rájöttem hogy az i5 az egyértelmű választás ebben a kategóriában (két hónapja legalábbis az volt). Tuningolt eredményekben eléggé megveri a Phenomot, fogyasztása jobb, azon kivül pedig árban sem volt eget rengető a különbség (proci+alaplapot figyelembe véve úgy 10-15%-kal jöttem ki drágábban mint Phenommal). -
dízelracer
őstag
Nem olvastam bele a hozzászólásokba lehet valaki már jelezte, hogy ez a rész itt nehezen olvasható. Otthon átrágom magam, az íráson most nincs időm csak átfutottam.
Lassan lehetne egy friss optimális CPU + VGA párosító tesztet írni. A legutóbbi ilyen cikk óta kijött egy rakás új proci és videokártya illetve az árak is változtak.
-
LackoMester
addikt
Hasznos teszt, köszönjük.
A Core i5 750 egy jó kis proci, jó tunungolási lehetőségekkel. Igaz picit drágább mint a X965 , de jobb is. Inkább az Intel. -
Geller72
veterán
Az E8400 és a 8200 nagyjából beállt egy árban, használtban 20k körülre. Azért a 8600 nagyon nem 20k. És sokkal többet nem tud, mint egy 8400. Tehát kategóriájában jobban megéri, mint egy 8600. Hiába lehet azt még nagyobb órajelre húzni, annyival a büdös életben nem fog többet tudni, mint amennyivel többe kerül. És így van ez a quadoknál is. Megnézhetünk egy Q9550-et, ami még a fájdalom küszöbön belül van. Elhiszem, hogy a 9770-et még feljebb lehet tornászni, de senki ne mondja nekem, hogy szignifikánsan feljebb, mint az ár/érték aránya. I7 9-es széria detto.
Ediie141: Quadot még mindig nem kimondottan játék miatt vesznek, ezt ugye figyelembe veszed? Nekem sem játékra kell.
-
jerry311
nagyúr
Ha játékokat nézem, gyakorlatilag bármelyik procit elfogadnám. A leggyengébb eredmény is legalább 48 fps.
Nem mindig volt ez így, hogy a legújabb játékok max. grafikai beállításokkal így fussanak középkategóriás hardvereken. -
SteeWe
aktív tag
Ezzel lehet, hogy sokan nem fognak egyetérteni, de a Core architektúra még 2 év múlva is meg fogja állni a helyét.
Ezzel egyetértek! Inkább +ram vagy ssd. Thx a tesztért -
Móci
addikt
Jó teszt lett, köszönet érte!
Mostanában gondolkodtam én is pont a 775 kérdésben, s rájöttem, hogy felesleges lecserélnem. Ha esetleg nagyon jó áron el tudnám adni, akkor talán egy i3 lenne az utód. Netezni, hd tartalmakat nézni, s néha egy minimális játékra pont elég lenne jó pár évig.
Bár nagy valószínűség szerint a mostani konfig fog maradni, felesleges lecserélnem.
Fogyasztás terén én is egy picit jobb eredményt vártam a Phenomtól, de annyira nem vészes. -
Henkei
tag
Joo kis cikk lett majsztro!!
ket dolog van,, olvastam korabban itt mar egy par temaban hogy bizony az am3-ba menni fog a kovetkezo gen amd proci, a csodazetor alias bulldozer! Aki hosszabb tavban gondolkodik alaplap temeban annak ez anyagi es kenyelmi szempont is lehet!
Errol a power gatingrol meg valahol a tagas weben azt olvastam, hogy 32nm csikszelen az amd is beledobja a cuccaiba a tovabbfejlesztett verziojat. Hirtelen nem talaltam a cikket rola.
-
Lacc88
senior tag
válasz
kleinguru #40 üzenetére
Hát figyelj , kinek mi de aki az ár kategóriában ütőset akar azt i5-750-et vesz.
VGA Mindíg kell és ha valaki csak netezésre vesz gépet , akkor annak elég egy 1magos amd 3000+ barton kb... nem tudom , én annyira nem alapoznék az integralt vga-ra , és ha kedve támad játszani az embernek bármivel ? Fogjaa feját h jajj de jó lett volna 20Kért belerakatni 1 közepes vgat , hogy tudjak játszani ?! ez már más téma .
Ja 2K difi van a lapnál a procinál meg jóval nagyobb az i5 részére 40-43ért simán van i5 proci itt hardveren ... -
Silentfrog
veterán
Én ugy sporolok a wattal,amikor holt időszak van a játékok terén kirántom a videokártyát,és integráltal használom, máris csak 53watt a fogyasztásom a x4 925 el
Egy ilyen jol megirt teszt uán ,ha vásárolnék uj gépet tobábbra is el lennék bizonytalanodva
hogy melyiket érdemes megvenni.
Gyengébbet .olcsobbat erősen tuningolva vagy a drágábat tuning nélkül.
Lehet aki eszes az az előző széria csucsmodeljét veszi,használtan. /jo teljesitmény poton ár/
Khaal.: A 4850 ami többet fogyaszt a 5850 nél a teszben 80 wattot kért de nálam is ennyi a 4850 fogyasztása/~78 watt/ ide állapotban. -
Chaser
legenda
válasz
kleinguru #40 üzenetére
i5 650-et apróban 25k-ért vehetsz, nehogy még számlát is adjanak mellé ennyiért
gari meg..cpu nem döglik ha tudod uralni a "feszültségnövelő gombot"..."normális" felhasználás mellett minimális az esély cpu meghibásodásra, talán az egyetlen pc-s alkatrész amit rendesen összeraknak.
-
^Clown
addikt
Nagyon jó teszt lett, tökéletes
Az AMD procitól én személy szerint ezt vártam, nem lepett meg az eredmény.
-
Devid_81
félisten
Így core i7 920 ról visszaváltva E8400-re nem veszek észre hatalmas különbséget általános munka szempontból. Egyedül ramom lehetne min 4GB, az sokat segítene.
A teszt az mindenképpen jó, köszönjük! -
sheep
addikt
egyetértek a cikkel, a c2d-t sem szabad még leírni
az én e8400-om még kb 2 évig tuti jó lesz nekem mindenre -
Így is van 2 ezer forint különbség, úgy, hogy integrált vga ára is benne van az amd lapban, ami ha nem játszik az ember pont elég
!
Az aprós árak meg absz nem mérvadóak, mert 36ért újonnan hirdetik csere garival 1 hónap se számla se semmi...
Szerkesztve:
Azért a fenti két lapot linkeltem, mert Asrock és olcsóak, illetve mind2n van raid támogatás és firewire.
-
Khaal
őstag
Sajnos, pedig már hirtelen megörültem, hogy a csúcs phenom is leköltözött a 95W-osak közé, csak én maradtam le a hírről. Mondjuk a teszt alapján nem sokat számít hogy 95W vagy 125W mert a 925-ös se fogyasztott számottevően kevesebbet, csak a 7-Zipes terhelésnél jött ki nagyobb különbség (de az is max 20W).
-
Trully
csendes tag
Yup c2-es 140w TDP- vel az újabb c3-as 125w TDP-s 0.825-1.40V-al. A tesztben 95w TDP-s szerepel 1,312 V-al.
"A 965-ös első verziója a C2 steppingre épül, mely 125 wattos TDP-vel kerül forgalomba, azonban az elmúlt hónapokban kijött egy újabb, finomított revízió, a C3, mely már a 95 wattos TDP-osztályba lett sorolva, tehát elvileg kevesebbet fogyaszt elődjénél."
a hivatalos lapon az első (c2-ami nekem is van) 140w a c3 125w
Most akkor hogyis van?
-
McClane
aktív tag
Tudtommal az AMD (is) hivatalosan max 1333 MHz memóriákat támogat.
(#30) Khaal
Biztos hogy elírás mert az AMD hivatalos honlapján is úgy van: [link]
-
DemonDani
addikt
válasz
kleinguru #14 üzenetére
Ha enyire megy a matek akkor számold ki mjuk rendes gémer/seeder gépre szabva a villanyszámlát!
-16-22W IDLE mjuk napi 18 órában egy egészséges gémernél
-23-31W Filmnézés alatt az mjuk napi 2 óra
-44-55W Tömörítgetés/Lightosabb terhelések napi 0,5 óra
-57-65W Game közben 3,5 óra.-555,5W-713W Napi szinten a fenti mondhatni átlagos használat mellett.
C3 az előbbi C2 az utóbbi fogyasztás, nem tudthatod hogy a boltban milyet kapsz! Persze vszínűleg C3at.
-
Khaal
őstag
A Phenomos TDP-ket szerintem elírtátok, a 965-ös 140W-tal kezdett és a C3-as steppingel 125W-s lett. A 945 ami 125-ből lett 95-ös.
-
Lacc88
senior tag
válasz
kleinguru #14 üzenetére
Attól függ , hogy kinek mire , és ki melyik platformot kedveli ...
Mert a Core i5-750 a Nyerő a 40 ezresek táborában ez nem vita tárgya , és nem kell alá 30-40 ezres lap , hogy ugyan olyat menjen tuning terén mint a drágább lapokkal ...
Meg amúgy is itt hardveren vannak 38-40K-ért i5ös procik ...
Tehát ha valaki a legtutibb 40 rongyos procit akarja , akkor az i5-750et vesz .
De ha valakinek nagyon fontos a bővíthetőség , akkor inkább az AMD , de leszögezve nagyon jó mindkét processzor gyártó , én megmondom őszintén , hogy azért jóval többet kéne nyújtania az AMD-nek hogy az Intellel versenyközelbe legyen .Nagyon jó teszt lett , remélem hogy lesz i7-9xx vs AMD X6 is
-
Pubszon
veterán
Na akkor én se cserélem le a jó öreg Q6600-amat ebbe az évbe.
Még annyit megnéztem volna, ha az összes processzor azonos órajelen ment volna.
Úgy még átláthatóbb lett volna az egész.Jó cikk egyébként.
-
TomLion
tag
Remek teszt, köszönjük
!
A konklúzióval teljes mértékben egyet tudok érteni
, de az ajánlásokkal már kevésbé-PH! szemszögből
.
Szerintem az ajánlott plecsni a PII X4 925 (945)-nek és az i 530-nak járna
Mondjuk, ezeket pont nem teszteltétek, mert nem ebbe az árkategóriába esnek, de teljesítményben-tuninggal ott vannak, ahol a nagyobbak, és ha már itt tartunk, az i5 750-sem ebbe az árkategóriába esik, és talán csak vágy marad az árcsökkenés, bár az erősödő forint és a közeledő 6 magos Phenomok, illetve az AMD agresszív árpolitikája miatt ezt tűnik valószínűnek.
Ennek ellenére ott van az igazság, hogy ha most kellene vásárolni, akkor először egy erős platform, alaplap, ram, egy gyengébb procival, majd később olcsóbban egy Ci5 750, vagy egy 6 magos(sítható) Phenom.
Itt már csak a vga a kérdés, bár egyenlőre továbbra is az 5850 a legjobb választás, tehát ez is stimmelt a cikkben! -
proci985
MODERÁTOR
"mert egy kis tuningal ugyan oda juthatunk sokkal olcsóbban"
csak éppen a drágábbakat is túl lehet hajtani. e8200 lazán ment a 8400 és 8600 órajelén, de aki 4.0-4.2ghz+ot akart, annak már 8400as kellett.
a 920al be lehet fogni a 975öt, csak épp a 975 is túlhajtható. a teljesítményelőny tuninggal is megmarad, a core és az i7 remekül skálázódik fölfelé, négymagosoknál meg a hűtés szokott kifogyni/fesz túl sok lenni, mint hogy architektúrális wallba fusson az ember (itt most 24/7ről beszélek).
nomeg az se mindegy, hogy mennyibe kerül a plusszhűtés. elég egy 3ks, 10ks, 20ks léghűtő egy 5-10-15ks házzal, vagy highend víz kell 60-80ért? lapot, tápot mennyire kell túlméretezni? és akkor még mindig kijöhet egy antituning darab...
más, teszt: hát ezt se hittem volna, hogy a valaha oly értelmetlennek tűnő q9400asból még érdekes vétel lehet. főleg úgy, hogy az ára se lett jobb neki. ha msot ezek közül döntenem kéne, azt hiszem bajban lennék
.
más, hatmagosok: ha majd kijön, akkor biztos lesz az ára, addig felesleges spekulálgatni.
-
DemonDani
addikt
Azonos mhzen a Q9xxx gyorsabb mint a Phenom II.
Nemtom mit szívol de leszokós témaPont, hogy ahoz kell mérni!
A 12V-os ágon tuning mellett miért nincs a 3,9Ghzes Phenom és miért került be a 3,42-es 925 a helyére?
Amugy nagyon jó lett a teszt, ezt az utóbbi hiányoságot jó lenne ha tudnátok pótolni
GRAT, most! -
Trully
csendes tag
Hmm az én Phenom 965-öm alapfesze 1,425
-
Eddie141
senior tag
Szerintem a q9-es széria igen csekély rétege hasonlítható az i5/Phenom II-höz, mert erősen lemaradnak azért komolyabb felhasználási körben (ha nem játékokról beszélünk, hiszen oda már nem is a procei ami az ütőkártya
Ha egy limitet elértünk teljesítményben a prociknál játékok terén, akkor onnan se fel, se le, és nem oszt nem szoroz az ótajelbeli és erőbeli különbség )
.tnm: Arra énis kiváncsi lettem volna
fricz19: Szerintem nem teljesített rosszul
És az AMD-k sosem a tuningról voltak híresek. Elég jól szerepelt szerintem.
-
egy e végű phenom 2-t azért elviseltem volna a tesztben (905e, 910e) ezek is 30-40 közötti árkategóriában vannak, és kíváncsi lennék, hogy mennyivel esznek kevesebbet, illetve mennyivel gyengébbek a nem e-s testvéreiknél
-
pisti
őstag
Nagyon jó kis részletes teszt, nekem sincs semmilyen hiányérzetem.
Gratula. -
ADAM1337
nagyúr
Jó kis teszt lett.
Lesz a közelben egy átfogó processzor teszt ?
Amiben pl szerepelnek ezek: yorkfiled, wolfdale, phenom 2, i3/i5/i7, és ha kijön addigra a thuban is. -
nagyon cikk. köszönjük
kicsit többet vártam a phenom 965 től -
Azért árakat nézve...
i750+legolcsóbb LGA1156 lap =47.190 + 17988 = 65.178,- Huf
Ph2+legolcsobb am3 lap=42.455 + 11.518 = 53.963,- HufAz intel drágább: 11215,- Huf ill. 20,78%-kal
Memória ddr3 az nem játszik szerepet...
Tudom az alaplap sem feltétlenül a legolcsóbb kellene, de ugyanolyan tudás mellett az intel lap mindig drágább, néha jóval mint amd féle lapok.Természetesen, @oskodók ha levonják a hosszú évek során megspórolt energiát még akkor sem biztos, hogy jobb választás az intel ár/érték szempontjából
!
-
Eddie141
senior tag
Ezaz! Különösen ajánlott a procim
Amúgy egyetértek vele, mert lehet, hogy az i5 750 csak egy picit drágább, és jobban teljesít, de az alaplapjai közel 15-20ezerrel (kategóriától függően akár még ennél is többel) drágábban kaphatóak, és igy nem térül meg, max fogyasztásban
Összeségben nagyon elégedett vagyok a 965-ösömmel! Ajánlom én is mindenkinek!fLeSs: előreláthatólag az 50k-s kategóriába fognak érkezni igen +/- 5e ft
Igen nagyot fog megint alakítani az amd, és kap megint egy Különösen ajánlott plecsnit
-
Solten
őstag
Ujabb hianypotlo teszt...
-
Jó teszt!
Megnyugodtam, hogy decemberben jól döntöttem, amikor az i5 750-et választottam
-
Syrano
tag
Remek teszt, remek időzítés!
-
TomLion
tag
Csak gyorsban:
Azé játékokban alig látszik az i750 -600 MHz-ja, ez sajnos nem túl hízelgő a Phenomokra nézve
Olvasok tovább..
És sajnos órajelben is nagyon meg vannak rekedve 4GHz környékén, ami nagyon nem egyenlő az Ci5 750 4 GHz-jával.
Konvertáló progiknál tuti sokat számítanak a különböző utasításkészletek.. -
Killer01
őstag
Korrekt és átfogó teszt, gratulálok.
-
Geller72
veterán
Véleményem szerint feljebb lehetett volna rakni egy picit a lécet. Aki 40k+ pénzért hajlandó CPU-ra áldozni, az egy kis többlettől sem riad vissza. Az elmúlt időszakot is figyelembe véve maradhatnátok az 50k környéki kategóriában. (+-5k) Abban a szegmensben már igen érdekes dolgok is találhatóak. Ha "PH-s szemmel" nézzük a használt piaci árakat, már 50 alatt is van akár i7-920, vagy Q9550. Az 50-60k-s sávban Q9650. Az AMD ebben a sávban jelenleg nem sok procival képviseli magát, de ha bejönnek az alacsonyabb órajelű X6-ok a maguk 200 dodó körüli árával, akkor lesz nemulass. Ne adj isten, elkezdenekszivárogni később az X4@X6-os procik. De az i7-es tartományban több olyan proci is van, ami közel van az általam említett lélektani határhoz. Az ezt követő kategória már valóban csak keveseket érdekel. (nem beszélve róla, hogy a tapasztalatok is mutatják, mennyire felesleges, mert egy kis tuningal ugyan oda juthatunk sokkal olcsóbban. ez már valahol véleményem szerint sznobizmus.) De ismétlem, ez csak az én szerény véleményem.
-
stol
addikt
AMD-nek viszont ott a mindent söprő aduásza, a 2 magvasítható sempron és 4 magvasítható fenom.
-
doddy
tag
Mielőtt gépet veszek szerintem megvárom az új x6-os teszteket
.
-
JoolsNOS
veterán
Nekem 920am van, gondolkoztam én is hogy cserélek 965re, de igazából nincs túl sok különbség. KB 10-15 ezer lenne a csere, annyit nem ér. Főleg, hogy 3.4re akár fel is húzom a 920at.
-
FRENK1988
veterán
A core nagyon jól sikerült és nem kell szégyenkezni egy "régi" architektúrának az új mellett. És most nem haza beszélek
A teszt az valami fantasztikus. Nincs hiányérzetem -
doddy
tag
Ez nekem pont aktuális!
Köszönöm a leírást
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest