- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dell notebook topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #297 üzenetére
"Azért a 7-Zip (122w vs 166w) és a FarCry2 (165w vs 222w) eredmények is magukért beszélnek. Ha heti szinten csak 6-8órát játszol a procik közötti árkülönbség többszörösét kifizeted az elmű-nek 2év alatt."
Ne is sörözz, meg bulizz mert a kocsmárosnak sokkal többet fizetsz. A kávé, cigi is felejtős.
Hagyjuk már ezt a: ha keveset fogyaszt a procid 10 év mulva gazdag leszel dumát. Az ember annyi f.szságra költ, hogy ez igazán nem számit. Nálad pl ott a net. Szerintem tök fölösleges.
Annak fényében meg pláne nem igaz, hogy itt a népek többsége nem kevés + fesszel húzza sz.rrá az intel prociját. Ott pedig négyzetesen nő a fogyasztás is és a melegedés is.
-
nkmedve
őstag
Aki nem tuningol annak nem számit az órajel nyilván, de PH azért egy elég tuningos közösség ahogy én látom. Ilyen tekintetben pedig jobb vétel az i5 még a magasabb árát figyelembe véve is.
Vásárlásnál én figyelembe vettem a tuningot és a fogyasztást és igy az i5 lett a győztes. Olcsóbb PII X4-ek lehettek volna alternativák, mert azokat is fel lehet tolni nagyjából annyira amennyire a 965-öt (bár a fogyasztás valószinű magasabb lesz) csal hát a maximális teljesitmény úgy is nagyon elmaradt volna az i5-től.
Tehát szerintem aki nem akar sokat rászánni a procira de kell a 4 mag, az vegyen egy olcsóbb X4-et és tuningolja, akinek pedig fontos a teljesitmény és van keret egy i5-re annak az jobb lehet. Az i5-750 tuning nélkül hozza a PII 965 szintjét (sőt), tuninggal pedig csak az i7-ek jobbak nála. -
dízelracer
őstag
Nem szamit az orajel. A procik neveiben nem is szerepelnek mar sok eve. A boltban 42 ezerert 3,4 gigas amd jar 47 ezerert meg 2,66 gigas intel. Csak ez szamit!
Akkor most döntsd el, hogy számít az órajel vagy nem mert ez a két mondatod csúnyán üti egymást!
Amúgy a prociról volt szó már bocsánat nem az alaplapról... Az Intel átlag 3-4ezer forinttal drágább miközben ugyanazt a teljesítményt nyújtja és egyértelműen az látszik a teszteredményeken, hogy kevesebbet is fogyaszt mint a Phenom. Íme:
szerk:
Azért a 7-Zip (122w vs 166w) és a FarCry2 (165w vs 222w) eredmények is magukért beszélnek. Ha heti szinten csak 6-8órát játszol a procik közötti árkülönbség többszörösét kifizeted az elmű-nek 2év alatt.
-
Henkei
tag
válasz
dízelracer #295 üzenetére
12-13 ezerrel akar!
A g45 msi 16 ezerbe kerul es egy rendkivul jo lap!
Nem szamit az orajel. A procik neveiben nem is szerepelnek mar sok eve. A boltban 42 ezerert 3,4 gigas amd jar 47 ezerert meg 2,66 gigas intel. Csak ez szamit!
-
dízelracer
őstag
És mennyivel olcsóbb?
IPON: 42.445Ft (PII 965) vs. 47.011Ft (i5-750)
AQUA: 47.640Ft (PII 965) vs. 48.760Ft (i5-750)
HARDVERKER: 40.750Ft (PII 965) vs.46.000Ft (i5-750)Azt felejti el mindenki, hogy amíg az AMD 740MHz-el magasabb órajelen jár addig a tesztek nagy részében ugyanúgy (vagy jobban) teljesített az i5-750. Ezek után nekem simán megérne plusz 3-5ezer forintot az i5. És mielőtt rohanna valaki, hogy milyen drágák az 1156 lapok ez sem igaz. Egy kulturáltabb AM3 lap is 18.000-20.000be van. 23.800ért Biostar TH55XE lapot kapsz ami azt hiszem tuning terén is komolyat villantott. Szóval az ár/érték arányra sem lehet panasz i5 konfig esetében. És ha felhozzuk azonos órajelre mindkét procit nem lehet kérdés, hogy melyik az ütősebb.
-
atee
őstag
AMD-t majd akkor, ha lesz hozzá Intel chipset
-
ZIL
tag
válasz
kelzsoca #286 üzenetére
Ahh egy Intel hívő
.
Én ár-érték arányokról beszélek, nem az abszolut teljesítményről. Az emberek többségének ugyanis nincsenek végtelen anyagi forrásai gépvásárlásra. Azt meg már ne is említsük, hogy az AM3 időtállóbb és univerzálisabb platform.
A fogyasztáson kívül semmiben nem veri bucira. De amúgy kinek merre húz a szíve...
Nekem 21E Ft-ba került a procim, ezután senki semmilyen érvvel nem győz meg, hogy rosszul vásároltam.
-
ZIL
tag
Részben igen. Az egyébként csak humbuk, hogy minden core 2 jól tuningolható. Saját tapasztalat, én 5 duót teszteltem ki és abból 3 kifejezetten szar volt (gyakorlatilag alkalmatlan a tuningra). És ami a legkiegyensúlyozottabbnak bizonyult az meg pont egy E8200 volt. 3600Mhz 24/7
.
-
ZIL
tag
Játékra meg abszolut csak a Phenomok érdemesek, mert alacsony áruk ellenére kiegyensúlyozott beállításokat használva szinte minden játékban ezek a leggyorsabbak. Márpedig szerintem aki egy Radeon 58xx-et vesz az nem 800*600-ban akar játszani, hanem inkább Full HD-ban ahol már a Phenomok uralkodnak. És ha belegondol az ember, a procin megtakarított pénzből már akár egy Radeon 5850-5870 árkülönbsége is kijöhet
.
-
ZIL
tag
Annyit azért a teszt eredményeihez még hozzátennék, hogy a piacon lévő összes Phenom II-es proci gyakorlatilag ugyanaz, azonos stepping esetén. Épp ezért ha már valaki amúgy is tuningban gondolkozik tiszta pénzkidobás egy 965BE-t venni, mert a többi is kb. ugyanott lessz korlátos az órajelben. És a visszakapcsolható magokat még nem is emlitettem, persze tudom, ez részben lutri, de nekem bejött. Phenom II X2 250BE -->Phenom II X4 B50 3,4Ghz (csak azért nem több, mert ugye gondolni kell a környezetünkre is
, amúgy 3,7Ghz körül korlátos 1,35V-on)
Szóval szerintem, játékra és általános munkára egy olcsó X4-es a legjobb, ésszel tuningolva persze. Egyáltalán nem fontos, hogy BE legyen sem, mert úgyis bírja az fsb emelést...
Sok szerencsét ! -
fatal`
titán
Köszönöm a tesztet, marad a Q9400 egyelőre.
-
Krisinto
őstag
Nagyon jó kis teszt lett!
Azért várom majd a 6 magosok tesztjét is!(ha már kapható lesz) -
dízelracer
őstag
Ahogy 2006 tájékán egyre inkább terjedtek a C2D procik az összes gyártónál sorra jöttek ki a friss bios-ok a korábbi alaplapokra is. Legjobb példa erre az ASROCK 775i945GZ ami a legelső 945-ös chipsetre épülő alaplapok egyike volt. És nézd csak meg a cpu support-ját: [link] Vagy egy ASROCK ConRoe1333-DVI/H ([link]) amibe már Wolfdale-t is tehet bárki. Nem volt ott semmi kompatibilitási probléma.
-
Hun'reeth
őstag
Jó cikk köszönjük
de azért az elejéről hiányzik, hogy az LGA1156-os platform is már most halálra van ítélve legalábbis Intel papa így gondolkozik. Azért ez sem mindegy.
Részemről megvárom míg az usb3 és a sata3 teljesen natívan ott nem lesz a lapokon és a bulldozer támogatás is garantált lesz, utána váltok csak platformot majd esetleg 6 magra - a 4-et kihagyom - de arra is csak az időtállóság miatt már ha van értelme ennek még a számtechben.
Egy 910e teszt tényleg jó lenne.
-
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #275 üzenetére
Mint bizonyságot, hogy azért mert 775-s volt a foglalat nem volt kompatibilis. Majd jóval a 965/975 kifutása után megjelent 945-s voltak jók.
Viszont az intel mivel sokáig volt a 775 most kártalanitja magát. -
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #271 üzenetére
LOL hanyadik rev 945-ben volt ez a nagy csoda? Mert úgy tudom utólagos barkácsolásnak köszönhető, hogy némelyikben a modernebb procik is mennek. [link].
G31: lol utólag nem nehéz kompatibilisnek lenni. -
sagit
veterán
Úgy látom 23k ért nem volt rossz vétel a 720BE @ 965 BE
Egy darabig nem kell váltanom... csak VGA kéne
-
dízelracer
őstag
"A kompatibilitás meg olyan volt amilyen."
Na ezt pont benézted.
A 945-ös chipsetes lapok 90%ában simán gyártótól függetlenül megy a 2,53GHz Celeron D 326 tól kezdve a Core 2 Extreme X6800-ig bezárólag bármi. Az újabb chipsetek ilyen szempontból még jobbak. Veszel 8500ért egy G31-es bármilyen full fapad lapot és olyan LGA775 procit tolsz bele amilyet csak szeretnél mert biztosan kezelni fogja.
-
Gyuri27
félisten
válasz
7Heads Drago #254 üzenetére
LOL azért mert a foglalat sokáig húzta volt ott is pipa. Hiszen chipset volt chipset hátán. A kompatibilitás meg olyan volt amilyen. Tehát hiába tudnád fizikailag bele rakni, mégse megy benne.
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
én a kétmagosomon átkonvertálgattam pár filmet a handbrakkel, kb. fél-háromnegyed óra volt egy film, emiatt nem vennék 4-6 magos procit, persze nekem nincs 800 DVD-m csak 8-10 volt (szerk utólag megszámoltam, és valójában csak 6) amit már alig volt képes beolvasni a DVD-író és emiatt mentettem el.
-
gV
őstag
handbrake elég jól használja a 8 szálat, az konvertáló progi illetve ha olyan a formátum kell amit támogat akkor media show espresso (ekkor besegít a procinak a gpu is), emellett a gta4-nek sem árt ha van alatta 1 erősebb proci, meg 1ébként is a biosban beállítottam jópár profilt különböző igényekhez: net/játék/munka, természetesen a netezéshez nem 8 szált használok
-
fLeSs
nagyúr
wow bakker, hirtelen mindenki 3D-ben tervez és videókat vág.
nem semmi. és gondolom ez a munkátok is. hol lehet ezeket a munkákat megtekinteni? -
Mankó
veterán
Eggyel feljebb Gyuri27 megmondta a frankót. A 775 amúgy is kihalófélben van, most nem lenne ésszerű egy szintén kihalni készülő platformba fektetni. Akkor marad az amd, s majd beleteszek egy Phenom II 4 magosított procit. Ebben a felállásban 4gb rammal, csak kibírja vlameddig, max megtámogatom egy fajin kis ssd-vel.
Igaz többet fog fogyasztani, de csak nem kell majd a végén eladnom, hogy kifizessem a villanyszámlát. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
tzsolesz #244 üzenetére
ja, csak a sima P5K 0.15öt droppol (és teszi ezt összevissza). 1.30hoz 1.45öket kell beállítani, szóval nagyon feszt azzal a lappal nem lehet emelni. 1.35 fölé gyakorlatilag lehetetlen menni velük épeszű bios feszek mellett. az 500 fölötti FSBt jól bírják, de a kritikán aluli áramellátás miatt ezt nem lehet kihasználni.
volt sima P5Km, vitte az 540et (tehát a legjobbak között volt), aztán pár hónap szenvedés után adtam is el a fenébe. mondjuk nekem q66 alá kellett, de e8x00ákkal is ugyanez volt a tapasztalat.
-
nkmedve
őstag
válasz
Champipi #247 üzenetére
Grafikus kártyától függően, nagyobb felbontásnál még most is elég egy húzott E5200, nagyjából bármilyen játékhoz. Alap órajelen kicsit gyengécske, de 3.3 - 3.5 GHz-en szépen muzsikálnak még azok.
(#246) fLeSs - Arra én is kiváncsi vagyok, kicsit nekem is fájt a szivem mikor kiadtam a pénzt az i5-750-re bármennyire is megérte az árát. Pedig nálam volt haszna (render, nagyobb C++ projektek kompilálása, stb.). Átlagos felhasználásban viszont csak minimálisan mutatkozik meg az ereje az azelőtti E5200-hoz képest.
-
Champipi
aktív tag
-
fLeSs
nagyúr
Kíváncsi lennék rá, hogy aki itt Core i7-et meg Phenom X6-ot vesz az mire használja a gépét?
Elárulnátok? Mi az amihez 6-8 szálon kell számolni? -
Mercutio_
félisten
AMD-től egy X4 605e vagy 905e igazán bekerülhetett volna, már csak a fogyasztás/teljesítmény miatt is.
Érdekelne a kisebb frekihez képest mennyivel gyengébbek, illetve alapfeszes tuninggal mennyit javulnának? -
Lacc88
senior tag
Igen... nekem ezért nem szimpi az 1156 ... ez helyett én AMD X6ot bevallom de már AMD ph 2 X4re nem váltanék i7 után . X6 viszont szimpatikus lehet sokaknak , persze nem a 90 ezres csúcs , hanem az 1055ht , nekem is szimpinek tűnik
Meg ha valaki most fejleszt és tényleg hosszabb távra akarja a gépét az i7-et vagy X6ot vesz .
Mindenhol lehet találni jó áron cuccokat m1ikhez , ha 1 kicsit körbe néz az ember
Kurva mindegy hogy Intelt veszel vagy AMD-t mindkettő jó gyártó , de ha 1 kicsit feljebb jönne az AMD , akkor annak csak örülni tudnék , és szerintem sok más ember is . -
tzsolesz
nagyúr
A legjobb vétel apróban egy ÚJ E8400 E0 20K-ért hűtővel, amit hirtelen 4,2Ghz-en indítunk alapfeszen.
Egy 25-30%-os tuninggal ledolgozza az új prociktól való lemaradását, és nem kerül egy vagyonba.Természetesen annak aki tuningol.
Amúgy 2x-szer ennyiért is jó vétel a többi, csak mondjuk ehhez nem kell platformot cserélni, ami megint csak egy vagyon.Amúgy köszi a tesztet, nagyon részletes lett.
Mondjuk a játékteszthez még annyit hozzáfűznék, hogy azért nem ilyen rózsás a helyzet a teljes játékpalettát illetően. A játékok jó ha 5%-a kihasználja a 4 magot.
-
VIC20
őstag
válasz
kelzsoca #230 üzenetére
"Erre majd jön a válasz, hogy itt most átlagfelhasználókról van szó
"
Felőlem mosolyoghatsz, de ha jól emlékszem, ezzel kezdtem, ó, nagy jövendőmondó.
fless: Így már oké, tehát a vérprofiknak, kiknek minden MHz fontos, azoknak biztosan hangsúlyos a különbség.
Még egy kérdés: MOst azt mondtad, hogy az i5 kevesebbet fogyaszt, ez igaz? A táblázatban a Core2-nek volt a legkisebb TDP feltüntetve. Nekem passzív géphez kellene.
-
Lacc88
senior tag
válasz
kelzsoca #207 üzenetére
Ja ha kijön az utód , akkor is Premium marad az i7 1366 széria
Meg ugyan úgy jók lesznek a Core 2 Quadok is éppen ugyan úgy mint most .
Nem hogy a 4 magos Quadok lesznek még jók , hanem szerintem még az E8400-as széria is jó lesz még .Kivéve a 4 magra épülő programokra/játékokra .
-
fLeSs
nagyúr
"Na, most szó szerint nyilván nem szerepel benne az "elavult" szó, de mi mást jelenthetne az a mondat?"
akárhogy is nézzük a core i5 gyorsabb és kevesebbet fogyaszt, ergo az e8600 elavult hozzá képest. ez még nem jelenti azt, hogy nem jó.
"Én még emlékszem azokra a cikkekre, amikor megjelent a Core2, aztán meg (azon belül) a Wolfdale: annak idején mindenki el volt ragadtatva tőlük, komoly tesztek készültek, "komoly munkákról". Tehát ha akkor jó (nagyon jó) volt komoly munkára, akkor ma miért nem az? Ez most tényleg kérdés és nem szúrkapiszka. Mi változott? (HD tartalmak megjelenése?)"
"nincs is semmi baj, amíg nem komolyabb munkára használjuk a gépet.""
dolgoztál már a gépeden olyan programmal, aminél számít hogy mennyi idő alatt végez és ettől függ a fizetésed?
-
VIC20
őstag
Más kérdés: ha igazán alacsony fogyasztású processzort keres az ember (pl. passzív hűtőhöz), akkor még mindig nincs alternatívája a Core2-nek? (Az Atomot hanyagoljuk.)
-
VIC20
őstag
Igen, volt az, hogy halott, meg a végén:
"A Core 2 Duo felett eljárt az idő, az i5-650 összességében 22%-kal gyorsabb, mint az E8600, ezért utóbbit nem ajánljuk senkinek."
Na, most szó szerint nyilván nem szerepel benne az "elavult" szó, de mi mást jelenthetne az a mondat?
Amit még nem értek:
"...az emberek többsége az alacsonyabb órajelű és jóval olcsóbb Core 2-eseket veszi meg, amivel nincs is semmi baj, amíg nem komolyabb munkára használjuk a gépet."Én még emlékszem azokra a cikkekre, amikor megjelent a Core2, aztán meg (azon belül) a Wolfdale: annak idején mindenki el volt ragadtatva tőlük, komoly tesztek készültek, "komoly munkákról". Tehát ha akkor jó (nagyon jó) volt komoly munkára, akkor ma miért nem az? Ez most tényleg kérdés és nem szúrkapiszka. Mi változott? (HD tartalmak megjelenése?)
-
Komcsi
tag
Nekem AMD 965 van és megvagyok vele elégedve nagyon. Bár a teljesítmény pénz, így át fogok váltani I7-es re!
Nagyon jó a leírás... -
VIC20
őstag
válasz
kelzsoca #209 üzenetére
Bocs, lehet, hogy félreérthető voltam: nem állítottam olyat, hogy hülyeség lenne benne, csak azt, hogy ellentmondás, "félreérthetőség".
"A tesztben láthatod hogyan szerepelt az általad is használt processzor, általában az utolsó helyet bérelte ki magának."
Igen, és ez rendben is volna, hiszen természetes a fejlődés. Csak egy dolog nem igazán jött le nekem: az, hogy ez a (pl.) 20-25%-os hátrány most nagyon súlyos, vagy igazából nem számít annyira, mert a gyakorlatban nem mutatkozik meg annyira (pl. játékoknál).
Tényleg lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású, de ezt az elavultsági dolgot továbbra sem veszi be a fejem: szerintem akkor elavult valami, ha már nem vagy csak nagy hátrányokkal lehet használni egy adott célra. Lehet, úgy tűnik, hogy ez csak játék a szavakkal, de szerintem inkább az a játék, ha egyszer azt mondom, hogy elvult, aztán meg azt, hogy még két évig is megállja a helyét.
-
Mankó
veterán
Nagyon komoly, a benti hálózat, 3x küldte el.
-
Mankó
veterán
Hi!
Platform csere állok, olvastam a cikket és kicsit elszontyolodtam. Eddig amd phenom II lett
volna a nyerő, de most elbizonytalanodtam.
A mostani konfig: P35-ds3p + e8400 + 2*2gb OCZ Reaper Kit (ezt a ramot gyorsan lecserélem a közel jövőben, akárhogy is lesz a továbbiakban.)
Kb. 10-15ezer plusz költséggel lecserélhetném Phenom 4 magosított proci B55 BE, 2*2gb dd3-1600 + GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H konfigra. Eddig jó választásnak tűnt, de tekintve az új konfig fogyasztási értékeit elment a kedvem az egésztől.
Ti mit tanácsoltok, mit tegyek?Kössz!
-
csdm
senior tag
válasz
kelzsoca #207 üzenetére
Az egy dolog hogy jön de akkor is 3 éven keresztül csúcskategória. Processzor fog még bele érkezni. Ha jól emlékazem felreppent egy olyan hir hogy jön 775be egy quad proci még. Tehát koránt sem kell leirni az 1366 ot. Szertintem aki időtallo gepet akar venni, az olyat vegyen.
sry telorol irok nem akartam az ekezetekkel veszodni. -
Eddie141
senior tag
Nekem 8500-asom van, és még csak meg se húzom, mert semmi nem lassú vele, és - amatőrként - van egy olyan érzésem, hogy ha többet használnék profi programokat, akkor sem lenne elviselhetetlenül lassú.
Ez attól függ, hogy kinek mi az elviselhető még3ds-ben azért eléggé erős a különbség a 2 és a 4 mag között. Jelenleg egy e8400-ast és egy phenom II X4 965-öt illetve egy Athlon II X4-et használok erre a célra, de még a kis olcsó x4es is elveri renderben a c2d-t
Integra: hát igen, azt a sok hangyát mozgatni, és mindegyiknél számításokat végezni, az kemény
-
ErőVarázsló
aktív tag
i7-est 45ért vettem 1év garival igaz oem c0 de megérte
-
BalaNce87
addikt
Szerintem 40k csak a prociért már sok, főleg, hogy csak kevés alkalmazásban övé a főszerep. A grafikus gyorsítás van az előtérben és szerintem inkább arra érdemes egy kicsivel többet és a procira egy kicsivel kevesebbet költeni.
De a teszt jó lett és az i5 is meglepett, hogy ilyen jó. Ez már beépített grafikus maggal van?Atee, ezzel sokak véleményét fogalmaztad meg. Azért mert a csúcskonfigra írt játékok nem mennek, az senkit nem érdekel. A játékok 90%a így is tökéletesen fut. A BC2 pont egy jó példa a proci igényre.
Az meg egy természetes folyamat, hogy ahelyett, hogy környezettudatosan mindenki sokáig használná a gépét, az idióta gyárak ontják magkból az újabb meg újabb dolgokat (szerintem feleslegesen). És emellé jön az, hogy elvileg a kisebb csíkszélességen gyártott lapkáknak olcsóbb az előállítási költségük, gondolom a gyártási technológia is javul de az árak csak az AMD-nél szoktak csökkeni. -
atee
őstag
Nagyon korrekt és hasznos cikk.
Én nem régen dilemmáztam azon, hogy legyen e új rendszer a 775 helyett.
E8400 es procim volt. Amivel teljes mértékben elégedett voltam, de a tudat, hogy kihaló félben lévő rendszerem van az aggasztott.
Picit után néztem, hogy mennyi is lenne a gépem eladása után a kívánt gép ára.
biztos én tettem magasra a mércét, de 120 ezrest nem szerettem volna költeni az újra. Csak azért, hogy az új legyen. A gyakorlati használatban pedig semmi előnyöm nem származik belőle. Max az energia takarékosság.Aztán jött egy lehetőség, hogy Q9400 as procit tehettem a gépembe.
Egyetlen egy dologban jobb az elődnél. Az pedig a BC2 játék. Ott látványosan jobban teljesít.
Azt gondolom, hogy még bőven el leszek evvel a géppel.
Egészen addig amíg megfizethető nem lesz a Core i7 is akár.AMD ben nem is gondolkozom és nem is fogok. Ez már csak ilyen
-
kelzsoca
félisten
A cikket hozzáértők írták, szóval nincs benne hülyeség
Az Intel s775 egy kifutó platform, mint azt olvashattad, további processzorok nem érkeznek hozzá, és vélhetően hamarosan már az eddig megjelent processzorokat sem fogod már újként megtalálni hozzá (vagy ha igen magas áron)
Továbbá kérdéses hogy alaplapokat meddig gyártanak hozzáA cikk sok helyen ellentmondásos, mert több helyen elavult technológiának bélyegzi a Core2-t, de másutt meg leszögezi, hogy "még két év múlva is megállja majd a helyét". (Akkor meg hogy lehet elavult már most?)
Attól hogy elavult (ami igaz is) még megállja a helyét, hiszen a technológia gyors ütemben halad(t)
Egy átlag felhasználónak tökéletesen elegendő egy 775 rendszer is, főként akkor ha már rendelkezik ilyennel.(esetleg bővíti is)
Neki nem éri meg teljes platformot váltani, viszont aki régi gépről vagy a nulláról indul, és rendelkezik megfelelő kerettel, az Intel s775 platform már nem ajánlott vétel.
Szűk kerettel rendelkezőknek ettől még jó választás vagy AMD fronton az AM2+Eddig mindenütt azt olvastam, hogy a programok többsége még a két magot sem használja ki, ami meg mégis, azok meg általában professzionális alkalmazások. Lemaradtam valamiről, és ez változott volna?
Egyre több program/játék/OS használja ki a kettőnél több magot, és ez a jövőben várhatóan még emelkedni fog.
Nekem 8500-asom van, és még csak meg se húzom, mert semmi nem lassú vele, és - amatőrként - van egy olyan érzésem, hogy ha többet használnék profi programokat, akkor sem lenne elviselhetetlenül lassú.
A tesztben láthatod hogyan szerepelt az általad is használt processzor, általában az utolsó helyet bérelte ki magának.
Még egy 27k-s processzor is csúnyán rávert, ha pedig most megnézed mennyibe kerül (már ha lehet kapni még) ez a cpu amit használsz, akkor láthatod hogy egy i3-530+hozzá egy alaplap is közel annyiból kijön már
Ami erősebb-modernebb-energiatakarékosabb. -
VIC20
őstag
válasz
drherbyke #205 üzenetére
Kicsit el vagyok bizonytalanodva, most a cikk olvasása után.
Egyrészt nem értem, hogy került ide ez a a 750-es, ami 48.000,-Ft, vagyis 20%-kal drágább, mint a címben írt árcsoport. (Az hogy majd megy lejjebb az ára, az nem indok, akkor már idejöhetnének az i7-esek is: egyszer azoknak is lemegy.)
De mindegy, nézzük inkább a fontosabb kérdést, ebben kérnék szépen felhomályosítást a hozzáértőktől.
Eddig mindenütt azt olvastam, hogy a programok többsége még a két magot sem használja ki, ami meg mégis, azok meg általában professzionális alkalmazások. Lemaradtam valamiről, és ez változott volna?
A cikk sok helyen ellentmondásos, mert több helyen elavult technológiának bélyegzi a Core2-t, de másutt meg leszögezi, hogy "még két év múlva is megállja majd a helyét". (Akkor meg hogy lehet elavult már most?)
Szóval most mi is a helyzet valójában?
-
kelzsoca
félisten
Már miért lenne lehuzott?
Ennyit tud a jelenlegi csúcskategóriás AMD, ezek tények, ha meg a 955 kerül bele, még ilyen eredményeket sem ér el (tuning nélkül) bár az a 200MHz különbség nem sok, amivel alapon ketyeg.
Ami viszont megéri a pénzt, az az 1366-os készlet. Lassan két éve van a piacon, és prémiumkategóriás processzorok mennek bele. Legjobb vétel természetesen egy i7 920/930.
Baromi jó vétel egy 60k-s processzor (hozzá drága alaplap+ram) ha azt ki is használod, tehát dolgozol vele, játékra akár az i5-750 akár az AMD phenom 955/965 is ennyit tud(olcsóbban)
Egyébként annyira időtálló platform hogy 2011-ben állítólag jön az utód [link]
-
drherbyke
csendes tag
Én 17 ezres Athlon x3 mal kezdtem amiből 3,2 es Phenom 2 X4 lett.
Megéri????? -
csdm
senior tag
Egy kicsit lehúzottnak érzem a tesztben a Phenomot. Pedig ha egy 955-öt vizsgáltak volna, akkor még jobb ár/teljesítmény jött volna ki.
Én is anno pont egy Q9400-on gondolkoztam, de úgy voltam vele, hogy 40k-t nem fogok még belefeccölni egy elavult konstrukcióba.
Véleményem szerint, Intel jó megoldásokat használ, de iszonyatosan drágán.
Ami viszont megéri a pénzt, az az 1366-os készlet. Lassan két éve van a piacon, és prémiumkategóriás processzorok mennek bele. Legjobb vétel természetesen egy i7 920/930. Az egy AM3 nál is időtállóbb konfiguráció. Viszont árban még mindig jobb az AMD.
A hatmagosaira kiváncsi leszek. Szerintem a gyengébb i7-ekell azért fel fogja venni a versenyt. -
atike
nagyúr
Jó kis teszt, grat!
-
Mappa
addikt
Amolyan megnyugtató teszt ez,tetszett
játék alá még mindig 2 mag erős vga párosítás ánnyi
-
Elmör
őstag
válasz
DemonDani #31 üzenetére
Egészséges gémer az miért járatja egész nap a gépét?
Nálam a gép max napi 6-8 órát megy és ebbe belefér szinte minden amit írtál. Mondjuk gyors a kábelnetem, régebben tényleg ment napokig a gép, de az nem volt valahogy túl egészséges.A tesztből látszik, hogy bizony jó választás az a Phenom, de azért a Quadom sem szégyenkezhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fotók, videók mobillal
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hardcore café
- Battlefield 6
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Horgász topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest