- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
fausto
addikt
Köszi, cayenne és hababero-kat fűztem fel, akkor inkább behozom. Én azért félbe vágtam őket.
-
Exian
addikt
válasz
zsiga68 #6697 üzenetére
Én mindig lakásban szárítom, sosem vágtam ketté. Mondjuk mi panelban lakunk, igencsak száraz a levegő
úgyhogy a falak gyorsan beszívják a nedvességet, de így is kell pár hét. Mondjuk a belső rohadásra hajlamos fajtákat (pl. habanero) én is félbe szoktam vágni, de a hosszúkás, amolyan fűszerpaprika jellegű - állagú fajtákat sosem. De egy nagyobb páratartalommal rendelkező lakásban lehet, hogy célszerűbb, ez igaz, hogy ne a rohadás, penészesedés, hanem a száradás induljon meg.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Pénteken szépen felfűztem a csiliket, hogy kiszárítsam őket, kint az udvaron fel is lógattam őket. Na, azóta megállás nélkül esik az eső
Ez gáz? Elvileg holnaptól megint napos idő lesz, pár nap alatt ki fog száradni? Vagy inkább óvatosan sütőben szárítsam? -
Digitalpimp
senior tag
Szerintem elég jól felveszi a többi alapanyag, egy kicsit édeskés az alapíze, de jó összhangban van a fűszerekkel. Meg lehet a cukrokkal is variálni, barnával inkább "füstösebb" ízű, meg a színe is sötétebb, olyan barnás-narancs. Hideg kajára is jó, meg pácolni, pizzára is mehet.
-
n00n
őstag
válasz
Digitalpimp #6688 üzenetére
Nem sok ez a cukormennyiség bele?
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok ha esetleg valaki kazincbarcikán nevel paprikát pár szemre vevő lennék . Habanero carolina reaper. Trinidad scorpion. Sajna idén nem voltam itthon és levél tetű csúnyán elintézte.
-
Digitalpimp
senior tag
Külön tartósító nincs benne, kifőzött üvegekbe öntöm, utána dunsztolom. Ha nincs megbontva 1 évig simán eláll hűtés nélkül. Felbontás után meg hűtőben sincs hónapokig semmi baja. Ebből a mennyiségből 1-1,2 L van, attól függ mennyire főzöd sűrűre, meg a hozzáadott paprikák mekkorák.
-
tzimash
őstag
válasz
Köszi a receptet, már alig várom, hogy beérjenek.
-
fausto
addikt
válasz
Köszi, tök jól hangzik! Csoki habanero-m már van pár darab, szerintem kipróbálom!
Tartósítani nem kell valamivel? Ebből a mennyiségből kb. mennyi szósz lesz? -
Digitalpimp
senior tag
válasz
tzimash #6687 üzenetére
Azokból már főzhetsz egy pár liter jó csípős, de még ehető szószt. Pl. Ezt:
"Habanero kb 5-6 db
4 darab tv paprika
1-2 Kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
3-4 cikk fokhagyma
3dl cukor (egy bögre)
0,5dl ecet, 0,5dl olaj, (ízlés szerint citromlé/limelé)
Ízlés szerint 1.5 evőkanál só, 1/3-ad e.kanál bors, 1/2-ed e.kanál oregáno, majoranna, 6 levél bazsalikom (lila) (maximum háromféle zöldfűszer)Elkészítés:
Annyi vizet oda rakunk forrni, amennyi ellepi a Habanerokat.
Amint felforrt a víz, beledobáljuk a négybe vágott, szár nélküli Habanerokat magostul ázni.
Hagyjuk ázni amíg a többi hozzávalót daraboljuk.
A paprikákat és hagymákat kisebb darabokra vágva, minden mással együtt belerakjuk egy edénybe, a Habanerokat a vízzel együtt.
Az egészet elkezdjük főzni, vizet csak akkor adjunk hozzá, ha látjuk hogy nem elég.
Amikor már rotyog egy kis ideje, botmixerrel vagy turmixal összeaprítjuk (ki milyen szószosra akarja).
Ha kész, üvegekbe töltjük. A kihűlt szószt hűtőben tároljuk. Nekem már hónapok óta megvan , nagy befőttesüvegben és hibátlan ! "A Tv paprika Kápia, vagy kaliforniai aránnyokkal lehet szórakozni, inkább a színét befolyásolja. (Sárgább, vagy pirosabb a kész cucc.) Izlés szerint lehet hozzáadni citromlevet, mézet, koriandert. A sima cukor helyett barnát, esetleg pálmát. Én minden évben főzök belőle pár litert, barátoknak, ismerősöknek adok ajándékba.
-
zsiga68
őstag
válasz
szokeherceg #6685 üzenetére
Nekem is ilyen volt. Késsel kivágtam a területet és megoldódott a gond.
-
TeeJay
félisten
ami volt jó paprikám ledaráltam vidéken szülőknél az udvaron
de utána a darálót fent mostam ki a fürdőben hát az egész szinten könnyeztünkjól sikerült a cucc lett egy erős pistás üveggel az úgy 1évig elég lesz szerintem bőven
-
wierra
senior tag
-
peestike
senior tag
ma olvastam egy friss anyagot a vándorpoloskákról, esetleg hasznos lehet.
-
Exian
addikt
Hát, ilyen ez a popszakma. Nekem volt szőlőültetvényem, többszáz tő szőlővel, volt olyan évem, amikor egy gramm szőlőt nem tudtam leszedni és egy deci bort sem tudtam csinálni, mert egy sima- és lódarázs invázió elpusztította az egész termést. Volt, amikor madarak csináltak hasonló kártevést.
Ez sajnos mindig benne van a pakliban, részvétem
"pedig panel erkélyen 4. emeleten ki gondolta hogy pont erre fognak majd menni"
Mi 3. emeleten lakunk, nekem több évben volt, amikor tetűinvázió miatt lett alig termésem. Én azzal küzdöttem évekig, ezért nem nevelek palántákat már az erkélyen, érdekes módon kint a kertben (van egy kiskertünk a közelben) sosincs semmi kártevés. De az erkélyen hol a poloskák, hol a tetvek pusztítottak... érthetetlen.
-
peestike
senior tag
ma megkóstoltam a beérett kaszást. nagyon durva volt.
viszont kb a fele kuka lett, mivel a magok már barnák voltak. erre levettem még kettőt, félbevágva ugyanaz, kuka. ez elszomorított. még a szabadföldiekben bízom, remélem azok sikerülnek majd, még ott zöld a termés. viszont ezek megszáradnak napon rendesen? vastagabb a húsa, mint a cayennek, azért kérdezem. nem fog összepenészedni? aszalógép gondolom segítene, de az meg nincs sajnos. -
TeeJay
félisten
válasz
ricsipontaz #6676 üzenetére
ja örültem ha arra volt időm hogy hajnalban meglocsoljam
úgy néz ki lesz csomó érett chili de szerintem mindet megrágták a mocskokszülőknél voltam ott meg tudtam menteni úgy 15-20paprikát kivágtam a rágott részeket amin pici volt
de amin a fél paprika meg van rágva az kuka mert olvastam hogy büdösbogár szaga és íze lesz azt meg nem akarja senkiledaráltam, a házban olyan volt mintha paprikaspray-t fújta volna mindenhova
de végül 20% konyhasóval elraktam és bitang lesz
a többit átnézem de ha rágott akkor idén kb. kuka a termésem
jövőre meg valamit ki kell találni a mocskok ellen mert nálam nincs idő szedegetni őket az erkélyen -
Digitalpimp
senior tag
Szerencsére én eddig egész szezonban 1-2 darabot láttam csak, gyorsan el is intéztem őket. Én se örülnék, ha az összes kínai fajtát gallyra vágnák, rogyásig van a Red Savina, Narancs Habi, meg a Fatalii. Max. a megrágott részeket levágod, a többit meg feldolgozod. Hacsak belül nincs valami meglepi.
peestike 6671: A Cayenne hozza mindig a papírformát, terem mint állat. Vagy 2 éve november közepén számoltam fel az erkélygazdaságot, és még tele volt zöld paprikákkal. Már vagy háromszor azt hittem leszedtem az összeset, de még mindig találtam rajta elbújva.
Darálás előtt azért vágd félbe mindet, hogy ne legyen benne esetleg penész, vagy valami lakó.
-
TeeJay
félisten
megszívtam mert kb. az összes paprikám még a zöldek is ilyen fehér foltosak már...
azt hiszem hiába szórakoztam február óta az egésszel a mocsok poloskák mindet megrágták és így esélytelen lesz sajnos...fenébe is
pedig panel erkélyen 4. emeleten ki gondolta hogy pont erre fognak majd menni -
zsiga68
őstag
Pár tipp:
Készítsen fokhagyma spray-t:Öntsön 2 bögre vízbe (500ml), 4 teáskanál szárított fokhagymaport, és keverje fel jól az oldatot. Az elkészített oldattal kezelje le az ablakpárkányokat, külső falszakaszokat az ablak körül, és egyéb olyan területeket, amit gyakran látogatnak a mezei poloskák. A fokhagyma szaga sok esetben sikerrel távol tartotta a mezei poloskákat az érintett felületről. Egyeseknek sikerült a napi 20-30 címeres poloskát néhány darabra szorítani. Fokhagymaport bármely élelmiszerüzletben fog találni a fűszerek között.
Miután elkészítette az oldatot pár óra elteltével már használhatja is. Az oldatot öntse egyszerű virágpermetezőbe, melyet szinte bármely virágosnál meg tud venni 500-700 Ft-ért, majd permetezze le az érintett külső falszakaszt az oldattal. Párkányokat, redőnytokokat szintén.
Vagy használjon mentaolajat/levelet:
A menta illatát is sok helyen említik meg a mezei poloska távol tartására. 10 csepp mentaolajat, vagy 2 teáskanál őrölt mentelevelet kell összekeverni 500 ml vízben.
Próbálta már a teafaolajat?
Szintén sikereket értek el a mezei poloska távoltartására a teafaolajal. Ebből a szinte bármely drogériában beszerezhető olajból kb 2 ml-t (kb 60 csepp) kell elkeverni 500 ml (0,5l) vízben. Majd jól összerázott állapotban alaposan be kell permetezni a mezei poloskák által gyakran látogatott területeket.
Ha vegyszer, akkor biokill.
Ha az illóolajak, különböző házi praktikák közül egy sem válna be, vagy nem szeretne ezekkel próbálkozni, és inkább a vegyszerre bízná a munkát, akkor a háztartás számára megvásárolható szerek közül a biokill készítményt tudjuk javasolni. Sajnos a szigorú biocid szabályozás végett meglehetősen kevés a szabad forgalmú irtószerek száma, így sok készítményt nem tudunk javasolni.
A biokill-el hasonlóan a fent említett különböző oldatokhoz, szintén az érintett falszakaszt kell lekezelni. Érdemes vagy a megjelenésükkor, vagy az előtt közvetlenül kijuttatni a készítményt.
-
peestike
senior tag
válasz
Digitalpimp #6668 üzenetére
A citromsavat a szín miatt gondoltam. Több helyen olvastam, hogy megmarad a szép színe. Cayenne lesz szárítva is bőven még. Nem tudom, hogy mennyi lesz turmix után, ha értékelhető a mennyiség, akkor nem keverem meg a skorpiót azért, marad tisztán, nem higítom fel.
Érdekes a kaszás is egyébként. Az első pár darab, ami érni kezdett narancssárga, van, ami bő héttel később kezdett színesedni, az meg gyönyörű piros, mint a képeken, amiket dob a gugli. A piros skorpió még csak most mutatja a pirosodás jeleit. A barna 7 pod az erkélyen sárga lett, de gyakorlatilag kuka az egész tő. Rohad meg belülről, ami érett az meg harmatgyenge. Már most eldöntöttem, hogy jövőre csak kaszás, max sárga, vagy csoki az erkélyre. Jobban bevált, mint a másik kettő.
Cayenne-nek meg mindegy, kertben is, erkélyen is van bőven, nem finnyás. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
peestike #6666 üzenetére
A rum nekem is megvolt, még a 80-as években hozta nagyanyám Svájcból.
A citromsavat az íz, vagy a tartósítás miatt akarod beletenni? Én a Cayennet inkább szárítanám, aztán január magasságában ledarálnám.TeeJay: Elég érdekesen néz ki, kicsit olyan, mintha valami lerágta volna a külső piros részét. Vagy valami gomba, esetleg kálium-kalcium hiány?
-
TeeJay
félisten
mi lehet ez a sok fehér folt minden paprikámon?
ehető még így vagy kuka? mitől lett mind szinte ilyen? -
peestike
senior tag
válasz
Digitalpimp #6665 üzenetére
Igazad van, tényleg mindegy, csak az érzés, hogy ez is kipipálva, mint a nyolcvanas spitz rum.
Más :
Sok a sárga érett cayenne féleség, hétvégén paprika krém gyártással próbálkozom meg. Csak paprika, só, késhegynyi citromsav, ezekre gondoltam. -
peestike
senior tag
a héten beérett az apósék kertjében a 7 pod, meg a skorpió. mindkettő sárga. a 7 pod-ok nem valami nagyok, abból a héten egyet megettem. ma rámentem a skorpióra, eddig soha nem ettem ennyire erőset, a feléig jutottam. 5 papír zsebkendő ment el, kb. 20 percig égett a szám és a környéke.
az erkélyen, itthon a 3.-on lassan jók lesznek a kaszások is. már várom! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Bolti csiliknél kb. felesleges ezzel foglalkozni, csili és kész. Annyira sok alfaja van mind a 4 csili törzsnek, de különösen az annuumnak, hogy akármi lehet. A mindenféle hibridekről nem is beszélve.
Ha tudni szeretnéd milyen csilid van, akkor vegyél nevesített magot, de még ott is előfordul néha, hogy nem pont az lesz belőle amit ráírnak.
-
Digitalpimp
senior tag
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Az első csoki habanero-m,ennek kb, ilyen színűnek kell lennie, amikor már jó?
A "mini-jalapeno"-k, vártam-vártam, hogy nőjön, érjen, erre már be is pirosodott, hát ez nagyobb nem leszKb. 5-6 cm-es bogyók vannak rajta
Ő meg az anaheim, ilyet termeszt valaki? Nem tudom, hogy leszedem-e ilyen zölden vagy hagyjam, amíg elkezd pirosodni, láttam így is - úgy is. Már most jó 15 cm!Végül egy kis off: vannak paradicsomok is, amik ilyen , meg ilyen , meg ilyen leveleket produkálnak, az mitől lehet? Egyébként a termések szépek, egészségesek, azok a szárak ilyenek, amim nincs bogyó.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
zsiga68 #6653 üzenetére
Azért én a megpuhulást nem várnám meg. Akkor már igencsak "túlérett". Meg attól függ, magnak, szósznak, vagy enni lesz? Mert az átszíneződés után még hetekig elvan a növényen, de olyankor azt is kockáztatod, hogy valami beleköltözik, aztán tönkremegy. Ha már szép narancs a színe, biológiailag is érett, csíraképes magokkal.
-
zsiga68
őstag
Csak egy kérdés: Honnan lehet tudni hogy mikor ért be az Orange habanero? Szedném is meg nem is..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tök ugyanolyan a téli termés, mint a nyári. A skorpiómat 2 éve karácsonykor feldíszítettem, a piros gömböket a csili hozta.
Azt amúgy nem tudod eldönteni, hogy pihenjen a növény. Ha teremni akar, akkor fog is. Mondjuk a virágokat kicsipkedted, de én speciel nem tenném. Ha úgy érzi jónak, akkor virágzás és termés helyett úgy is ágakat fog növeszteni, a tavasz folyamán még többször !metszenem! kellett a skorpiót, erre most meg 26 termés érik rajta...rob2174: meg lehet. Pl. "grow light" az ebayen mindenféle formában, vagy 1-2 erősebb, meleg fehér led égő a boltból.
-
fausto
addikt
válasz
CPT.Pirk #6645 üzenetére
Lehet hogy majd teszek egy próbát, de nem tudom milyen lehet a téli termés, mégis csak mesterséges fény. Télen neked volt már termés, jó volt? Bár hajlok rá, hogy télen pihenjen a növény és tavasszal induljon meg a termés.
#6647 rob2174 6500K-es izzót szoktak ajánlani, nem kell spéci lámpára gondolni
Más: jalapeno-ból csináltam savanyúságot, ecetesen + raktam hozzá egy kis borként. Mikor lehet megkóstolni? Ahogy kihűlt vagy hagyni kell állni pár napot? Illetve így tartósítva hogyan kell tárolni? Hűtő vagy elég sötét/hideg helyen? Meddig áll el egy ilyen savanyúság?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
energy4ever #6642 üzenetére
Igen. De ha ez az ablak mellett van, akkor kívülről azt fogják hinni, hogy bordélyt működtetsz. Tudom, nekem a pincében volt ilyen régebben, az is elég érdekesen nézett ki kívülről.
zsiga68: igen, meg lehet turbózni úgy.
fausto: ha kap fényt és meleget, akkor egész évben terem a csili. Amire te gondolsz, az a visszavágásos teleltetés, amikor csaknem egy csonkra megkopasztják és elrakják hűvösre. Azt próbáltam én is, de a fele tő nem érte meg a tavaszt.
Ha megoldod a fényt és kapják a szobai meleget, akkor tök simán teremnek télen is a csilik. Nyilván két termő szezon között eltelik némi pihenő időszak. -
fausto
addikt
Télen pont hogy kerülni kell a világosságot és a meleget? Mintha ezt olvastam volna, plusz nagyon ritkán kell locsolni, hogy ne induljon virágzásnak, növekedésnek
-
energy4ever
addikt
válasz
CPT.Pirk #6641 üzenetére
Ezis led, de nem natur feher. Kimondottan erre a celra: Noveny nevelo led lampa
-
rob2174
tag
válasz
zsiga68 #6639 üzenetére
Az ablak túloldalán a szobában tervezem,meg remélem A tulipán chili és a Red habanero után a Carolina Reaper is beindul. Az magról lett ültetve a másik kettő palánta volt. A tulipán meg a habanero már szép nagy de még zöld terméseket hoz, a Kaszás az első bimbóknál tart... Van közte áruházi apró lila fajta az kitelelt simán. Keleti fekvés miatt csak délig sütő a nap öket sajnos.
-
zsiga68
őstag
Tavaly kaptam pár magot és ez lett belőle. Milyen paprika lehet ez?
-
energy4ever
addikt
Letezik, hogy a thai dragon-bol nem mindegyik pirosodik be?
A legelso paprika meg mindig zold, 1db mar egy hete bepirosodott, egy frissebb pedig mara lett piros, de az ami eloszor not ra, meg mindig zold...
Most varjak, mert piros lesz, vagy ne varjak, es jo mar, mert van ami piros lesz, van ami zold marad?
-
-
-
zsiga68
őstag
válasz
energy4ever #6621 üzenetére
Most látom hogy kimagoztad a csilit. Szerintem nem jó a magokat kihagyni mert azoktól lesz erős. Ha kihagyod gyengébb lesz..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Digitalpimp #6625 üzenetére
Az első általam készített és félig elfogyasztott szószomat megtaláltam a hűtő egyébként nem bolygatott sarkában, 2 év után. Tökéletes állapotban volt, megettem a maradékot is.
Semmi mesterséges nem volt benne, csak édes paprika, csilik, menta, citromfű, köri, oregánó, só. Összeturmixoltam a paprikákat, kicsit egybefőztem a fűszerekkel és ment az üvegbe. Még azzal se foglalkoztam, hogy kifőzzem az üveget külön.
-
Digitalpimp
senior tag
Paprika mag fagyasztásról még nem hallottam, max azok akik nagyban forgalmaznak-tárolnak szokták hűtőben tárolni adott hőmérsékleten és páratartalmon, hogy minél tovább életképes maradjon. Mivel a paprika magja a természetes élőhelyén esetleg hűvös közegbe lehet, csak a sima hűtés jöhet szóba. Az eper magját szokás pár hétre lehűteni, utána jobban kel. Viszont nekem az is kikelt simán hűtés nélkül, lehet, hogy előhűtött volt.
energy4ever 6621: A visszaolvasztást és újrafagyasztást én sem ajánlom, esetleg a paprikákat célszerű mélyhűteni ha egyszerre kevés van, aztán feldolgozni ha több összejött. A szószod szerintem pár hétig eláll a hűtőben, ha odafigyelsz és mindig tiszta kanállal nyúlsz bele. Aztán a következő adagot célszerű kifőzött üvegbe rakni, dunsztolni, esetleg egy késhegynyi benzoát bele. Úgy tuti eláll.
-
zsiga68
őstag
válasz
Biztos érdekes íze lehet. Bár annyi mindent adtál hozzá hogy elvész a paprika íze. Fagyasztani én sem javaslom.
-
lev258
veterán
válasz
A visszafagyasztás eleve nem nyerő dolog, én hanyagolnám. Inkább főzd ki az üveget, amibe kerül és reménykedj, hogy bírja (esetleg hűtőbe beteheted).
-
energy4ever
addikt
válasz
Digitalpimp #6606 üzenetére
Na levagtam tegnap az elso Thai Dragon Chilli-met...
Megis csinaltam a Chilli szoszt(igen, egy szem paprikabolturelmetlen vagyok, na...
)
Hatha erdekel valakit:
-1db Thai Dragon Chilli (apritva, zoldje nelkul, kimagozva)
-2 girizd fokhagyma (preselve fokhagyma nyomoval)
-Nagy evokanal vaj
Ezeket felraktam kis langon, ameddig ossze nem estek szinte teljesen omlossa.
Majd hozzaadtam:
-egy csapott kiskanal petrezsejem
-1/2-ed kiskanal orolt bors
-1/3-ad kiskanal so
-fel citrom(a legkisebbet vettem meg a boltbol)
-2db paradicsom (felvagva, kemeny kozepet kivagva)
Addig foztem tovabb, hogy puha legyen a paradicsom, majd levettem, picit hagytam hullni. Atontottem turmix gepbe, osszeturmixoltam az egeszet, majd vissza a labasba, es elfoztem a levet jo surure.Ha uvegbe rakom, majd fagyasztoba meddig allhat el?
Ha lefagyasztom, majd kiolvasztom, hozzarakok megegy apritott Chilli-t, majd ujraforralom, es visszafagyasztom az mennyire tesz neki jot?Azt leszamitva hogy dupla olyan csipos lesz...
-
wierra
senior tag
válasz
Elemental #6618 üzenetére
A habanero erősen gyűmölcsös jellege miatt egyébként sem jó -szerintem- magyaros ételekbe. Habaneroból vagy valamilyen gyümölcsös vonalú szósznak a legjobb vagy szárítva és porrá törve a leghasználhatóbb.
Jövőre próbáld ki a garden salsa-t. Hasonló a mi hegyeserősünkhöz, csak valahogy teljesen máshogy csíp; szépen bemelegítí az arcot, nem "torokra megy" mint a ződpaprikánk.
-
Elemental
addikt
Nekem a habi túl erős. Pacaloztunk a hétvégén, habi volt az erős papi, egy kis vékony szeletet tettem bele a tányérba, de sok volt. Másodikba nem tettem, hogy érezzem mit is eszek. A harmadikba megint egy szelet habi
Azt, hogy túl erős úgy értem, hogy egy kajáláshoz kell magamnak (a családban csak én szeretem az erőset) kb 2-3 szelet habi, a maradék meg csak ott fonnnyadozik. Az a lila, amit fentebb írtam mindig elfogy.
-
Exian
addikt
Jah a sok éves átlag nekem is ez, hogy a normális, egészséges magok mindig kikeltek. Most ezt csak úgy kíváncsiságból kérdeztem
Ezek szerint kár ezzel szórakozni. Pláne most, hogy elvileg jövőre olyan helyen tudok palántázni, ahol masszívan meleg van és a páratartalom is megfelelő.
-
Exian
addikt
Bár nem éppen most aktuális ez a téma, de most jutott eszembe:
Hallottam egy olyat, hogy a magok elültetése előtt célszerű berakni a fagyasztóba a magokat, és utána ültetni. Mert hogy állítólag ettől úgy érzékelik, hogy "megtörtént a tél", aztán amikor felmelegednek, jobban és nagyobb számban indulnak be.
Mivel alapvetően (én legalábbis) szobahőmérsékleten tárolom a magokat télen is, de a természetben ugye elvileg a magok átélik a telet normál, természetes módon, így akár még lehet is benne valami.
Próbálta már valaki ezt a trükköt? Mennyi időre kell berakni és vajon a -18 fok nem nyírja ki őket?
-
zsiga68
őstag
Remélem finom lesz
-
zsiga68
őstag
válasz
Digitalpimp #6609 üzenetére
Ilyet a lidlben lehet kapni rendszeressen. Én is ott vettem. Éretlenül lila, aztán pirosodik be.Ilyen pici növény marad mint a képen. Viszont áttelel egy konyhaablakban is.Persze a belső oldalon..
-
Elemental
addikt
válasz
Digitalpimp #6609 üzenetére
Piacon egy palántaárus komától.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
energy4ever #6605 üzenetére
Nem kéne neki.
Viszont pár napot még rajta hagyhatod, utána mehet a kajába vagy cérnára.
-
energy4ever
addikt
válasz
Digitalpimp #6604 üzenetére
3 nap alatt pirosodott be igy teljesen ahogy a kepen van. Hulye kerdes, de belul meg nem zold?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Bestbuy játékok
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest