Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen videókártyát?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NORBl
aktív tag
Aki rendelt már eBay-ről magot, és valóban az lett belőle, amit ígértek, az belinkelné, hogy tudjam, hogy az az eladó valószínű azt fogja küldeni, amit szeretnék.
-
NORBl
aktív tag
Ez működőképes lehet ? Sima alufóliából is meg tudom csinálni, nem ? Az se engedi át a fényt. Az nem gáz, ha nem nagyon szellőznének a palánták ? Vagy pl éjszaka világítanám őket, nappal meg kinyitnám a dobozt, hogy, azért ne nagyon fülledjenek be, az járható, nem ?
-
Dilikutya
félisten
-
jansky1
senior tag
Üdv!
Teleltetéssel kapcsolatban kérdezném, hogy ti miként csináljátok?
Első elágazásig vágjátok vissza?
Hol van a helyük télen? Hidegben, melegben, fény kell nekik ilyenkor? Köszi -
TeeJay
félisten
nekem van mindkettő
Red Moruga meg Carolina Reaper krém amiben csak só van semmi másilletve már egy üveg Insanity Sauce-t elfogyasztottam
[link]jelenleg meg van úgy 3/4 üveg Ultimate Insanity Sauce
[link]a Moruga meg Reaper finom és csíp mint állat
a két szósz meg hagymával meg mással van keverve meg chili kivonattal és az meg ahogy a nyelvedhez ért már szénné égeti csak nem olyan finom az íze, inkább az erőre gyúrnak rá a kivonattal
szerintem mindenkinek célszerű mindkettőt megkóstolnia szósz gyomorban jobban fáj és csikar kifelé kevésbé csíp
a paprika meg befelé csíp úgy normál mértékben gyomorban nem érzek sok mindent
kifelé meg rakéta vagyok tőlepárom meg egyikre sem érzékeny, hihetetlen a nők mit bírnak
-
TeeJay
félisten
Külföldről tudsz venni olyat amiben van "chili extract" azaz kivonat
Daves gourmet Insanity szószok, Blairs ultra death és társai, azokban Habanero meg olcsóbb chili van mint Jolokia csak mellé adnak még chili kivonatot ami ugye kapszaicinÉs igen a Carolina Reaper krém gyengébb mint ezek a szószok illetve másképp hat a nyelvre
A szósz sokkal fájdalmasabb ellenben a valódi paprika krém meg finomabb -
NORBl
aktív tag
A frissen leszedett paorikából a magokat, hogy tegyem el, komposztáljam? Csak leszedem, és kiteszen valahova, hogy megszáradjon? Most hogy letéptem egy párat a paprika húsából is hozott magával, az nem baj? Olvastam, hogy van jó, meg rossz mag, honnan tudom meg, hogy melyik fog kikelni és melyik nem?
-
Dilikutya
félisten
Én olyan ételekhez használom a Heinz-et, ahol nem zavaró az ecet, illetve egyébként is savanykás, bár szendvicsbe is belenyomom.
Csak az volt fura, hogy a Pokoli konyha habanero szósza elég durva volt, a paprika viszont egyáltalán nem. Mondom, termelői szószhoz és nyers, friss chilihez még nem volt korábban szerencsém.
-
escape
aktív tag
válasz
Dilikutya #4381 üzenetére
A magyar termelők nem tesznek bele kivonatot, sem semmi szintetikusat. Ez általánosan elmondható, illetve nem tudok olyanról, aki így turbózná fel a szószt. Az a helyzet, hogy a Heinz nem fog olyan erős szószt gyártani, mint ami egy Habaneroból valóban kijönne, ugyanis azt nagyon kevesen vennék a hipermarketekben. Én nem is szeretem a szószaikat, nagyon ecetes és elviszi az étel ízét. Az átlag embernek pont jó, de van aki azért erősebbre vágyik.
-
Dilikutya
félisten
Amit veszek rendszeresen, az a Heinz habanero szósza, kellemes, zamatos, nem brutális. Úgy egy hónapja kóstoltam az abádszalóki Pokol konyhája habanero szószát, az viszont megizzasztott rendesen. Akkor néztem, mi van benne, külön nem volt feltüntetve kapszaicin kivonat. Amúgy ilyen kézműves szószt még nem szereztem. Nyáron szintén tőlük egy skorpiós szószt kóstoltam, attól ömlött a nyálam és lángolt a pofám egy negyedórán át.
Amiről tudom, hogy kivonat is van benne, azt nem venném meg. Komlókivonatos sört sem veszek. -
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Este húslevesbe vagdostam egy kicsit a habaneroból, és nyersen is kóstoltam. Csípett, de nem volt vészes, ettem sokkal erősebb habanero szószt már. Jó sok mag van benne, elteszem őket azért, de kicsit olyan érzésem van, hogy ez nem az. Kb. annyira erős, mint egy felpaprikázott kosszarvú.
-
e=mc²
őstag
válasz
Dilikutya #4370 üzenetére
En legeloszor mindet nyersen megkostolom, egy pici darabkat levagva belole. Aztan megeszem tojasrantottaval, huslevessel. Utana minden mashoz, pl. zsiroskenyerre, porkoltbe, szendvicsbe, toltott kaposztaba, bolognaiba, lasagne-ba, egyeb levesekbe, stb.
Elallni egesz sokaig, ha nem nedves helyen tarolod (vagy fulledni tud), azonban ha megbontod, akkor gyorsabban fonnyad.
-
Dilikutya
félisten
Két friss habanero termést mire érdemes felhasználni, illetve meddig áll el? Kollégától kaptam ma, a magokat kimentem, a paprikát okosan kéne kóstolgatni, úgy, hogy a lehető legjobban érvényesüljön az íze. Embertelenül gusztusosak, itt vannak előttem az asztalon, ha csak rájuk nézek, folyik a nyálam.
Tavasszal én is kihajítom az orchideákat az ablakból... -
scope2007
addikt
Hétvégén végre találkoztam a carolina reaperrel, pizzahoz egy felet sikerült megenni
Nem semmi -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Miután mindenfélét próbáltam, erre jutottam:
Vegyél olcsó virágföldet, ami nem szürke marha trágyás. Pl. Florimo, ezt ajánlom. Nedvesítsd meg, majd tedd bele a magokat. Gyönyörűen ki fog hajtani mindegyik, csak legyen szoba-hőmérsékleten, nem kell melegebbnek lennie mert begombásodik. A kihajtott növénykéknek meg fény kell, 5W feletti ledes lámpa ideális és nem fogyaszt kb. semmit...
Röviden ennyi, több szakmai titok meg benne van a logoutos cikkemben.A magrendeléssel eddig még nem fáztam rá az ebayről.
LuckyL: thx!
-
TeeJay
félisten
valaki nem tervez összefoglalót írni hogy honnan érdemes magokat rendelni, hogyan kell az ültetést csinálni és egy általában miket olvassunk el?
nagyon kedvet kaptam úgyhogy tavasztól ezerrel ültetek én is Habanero, Jolokia, Red Moruga és Reapert
és ami terem ledarálom és eladom kis üvegekben
saját célra elég lesz 2-3üveg mindből a többi meg eladásra és legalább bele tanulunk
ott van szülőknél vidéken vagy 1hektár föld üresen mert semmit se éri meg ültetni
majd most chilire ráállunk úgyis szeretjük az erőset azt Habanero elég lesz nekik én meg viszem a rekordereketemésztési gondjaim voltak aztán most hogy tolom a chilit megszűnt minden bajom, max kifelé csillagokat látok de hát a jó chili minimum 2x csíp
-
sisu2
aktív tag
Ezek nagyon jó magok kedvenceim, és elég ritkák is Pl. 7pot Brainstrain Red az egyik kedvenc de nekem nem kelt ki egy sem ebből
(nem innen vettem) amúgy minden 7pot és Fatalii nagyon durva, komoly lista
(#4355) Akmak .: Nekem is van ilyen levél ezek a rohadt poloskák remélem már eltűnnek ha jön a hideg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kínlódok itthon az egy szem skorpió palántámmal meg próbálom termésre sarkallni erre nagyszüleimnél meg csak annyi kellett a szerencsétlen növénykéknek, hogy fedél alá kerüljenek
:
Balról jobbra Tabasco, Tamási rettenetes és azt hiszem Carolina Reaper.Mondjuk kevés fényt kapnak és nincs is túl meleg a kazánházban, majd kiderül ez mire lesz elég nekik.
LuckyL: ha már puha, csak akkor vedd le mert akkorra érik meg. A magokat meg nem kell szárítani, a paprikából frissen kivettek is simán csíráznak, úgy sem kerülnek azonnal a földbe.
-
-
Digitalpimp
senior tag
Igen, a szép pirosak már érettek. A zöldek meg majd megérnek, maradhat a növényen rajta. Az ablak tökéletes hely neki, a hőfok is rendben lesz. Mikor leszedtél minden termést kicsit meg lehet metszeni, hogy jobban férjen. Ne locsold agyon, hagyd kiszáradni mindig a föld tetejét, akkor nem penészedik be. Ha mégis, akkor meg kell szórni vékonyan Dithane M45-tel, vagy keversz egy kis adagot és belocsolod. Kb. ennyi.
-
Akmak
tag
Sziasztok
Ezek mitől lehetnek?
[kép]
[kép]
Azt jól gondolom, hogy a lyukakat ő és a rokonai készítik?És még egy utolsó kérdés.
Valaki innen csinált már bonsait a csilijéből?
-
NORBl
aktív tag
válasz
Digitalpimp #4351 üzenetére
Oksa, köszi, és honnan tudom, hogy megérett a paprikám ? Ha ilyen szép piros, akkor azt leszedhetem ? A zöldekkel mi legyen ? Be fog érni, ha esetleg lámpázom, vagy rakjam banán mellé ? Mire figyeljek, hogy ne pusztuljon ki télen ? 22-24 fok körül van a belső hőmérséklete a lakásnak, az elég lesz neki, illetve, ha figyelem, hogy ne száradjon ki a földje ?
-
kiszi07
senior tag
Na meg volt az első skorpió szüretelés, elég sikeres volt.
Kb 35-40 termés lett 2 fán.
-
Digitalpimp
senior tag
Tuti, hogy Habanero és idei. A "fehér cucc" rajta a megszáradt víz, vagy a tápos víz nyoma, amennyiben egyre gondolunk. A Premiertől vehetsz nyugodtan magokat, én már vettem tőlük rengeteg fajtát és eddig mindig az volt amit rendeltem. Érdemesebb a nagyobb mennyiségűt venni mindig, nem sokkal drágább, viszont van tartalékod, esetleg cserélni is jó lesz.
-
escape
aktív tag
Nekem ez Habaneronak tűnik, de hogy melyik azt senki nem tudja neked biztosra megmondani.
Ebay-ről nem érdemes magot venni, sem vateráról. Samillas.de és pepperseeds.eu a két legjobb forrás, onnan biztosan azt kapsz amit a képen látsz, meg szoktak küldeni ajándék magokat is mindig. Nekem van most 22 fajta magom Semillasról, mindegyik 10 darabos. Bedobom ide a listát, hátha valakinek kell belőle 1-2 darab.
Amount Order-# Price Sum Name
--------------------------------------------------------------------------------
1 2622 1.50 Euro 1.50 Euro 7pot Brainstrain Red
1 1395 1.50 Euro 1.50 Euro Aji Pineapple
1 2639 1.50 Euro 1.50 Euro 7pot White
1 1319 1.50 Euro 1.50 Euro Aji Amarillo
1 2314 1.50 Euro 1.50 Euro Bhut jolokia Strain II
1 2733 2.00 Euro 2.00 Euro Bhut Jolokia Caramel
1 1034 1.50 Euro 1.50 Euro Cayenne
1 1699 1.50 Euro 1.50 Euro Craig“s Double Hot Orange Habanero (TM)
1 2638 1.50 Euro 1.50 Euro Bhut Jolokia Peach
1 2299 1.50 Euro 1.50 Euro Black Habanero
1 1632 1.50 Euro 1.50 Euro Bolivian Rainbow
1 2012 1.50 Euro 1.50 Euro Golden Marconi
1 2438 1.50 Euro 1.50 Euro Fatalii White
1 1318 1.50 Euro 1.50 Euro Fatalii
1 2298 1.50 Euro 1.50 Euro Explosive Ember
1 1414 1.50 Euro 1.50 Euro Lemon Drop
1 1411 1.50 Euro 1.50 Euro Joe“s Long Cayenne
1 1953 1.50 Euro 1.50 Euro Praire Fire
1 2748 2.00 Euro 2.00 Euro Thunder Mountain Longhorn
--------------------------------------------------------------------------------
Ez csak 19, a többi ajándék volt, azért nincs a listán.
Moderátoroknak jelezném, hogy ez a rendelésem összegzője, nem árulom a magokat. -
NORBl
aktív tag
eBay - es magok mennyire megbízhatóak ?
-
tocsek18
senior tag
Megtörtént a szüret, igaz még nincs fagy, még 2 hétig lazán kint lehettek volna de szerintem nem sokat értek volna már. Lett 2 láda ilyen kápia szerű vastag húsú nagy piros de kurva erős paprika persze sok zöld, elvileg darálva lesz valami szósznak többet nem tudok, meg lett pár kis csili, fele zöld
, ugyan úgy erősek persze megjaik használhatattlanok de még kicsit pirosadnak még el nem kezdenek száradni, leveleket leszedtem ennyi lenne. Kövi szezonba megpróbálok pár Reapert és Orange Habanerot, aztán meglátjuk mi lesz, persze marad ez az igénytelen kicsi alig erős (nekünk erős
) csilike, valamint tv paprika.
Egy
Kettő
Három[link] megtekinthető az indulás
-
TeeJay
félisten
válasz
Paddington #4344 üzenetére
Azért van egy átlagos SHU értéke a rekorder paprikának is meg ugye van egy rekord értéke is ami sokkal magasabb. Nem azt mondom h a Reaper nem csíp de ha Ed Currie Reapert ennék jobban érezném mert ott megfelelőbb a környezet h tényleg a maximum jöjjön ki az erejéből.
Amit vettem az nagyon csíp de közel sem olyan erős h sírva fakadnék pedig Reaper és erősebb mint a Moruga Red de mégsem fog ki rajtunk. Másnap WC-n rakéta vagyok de páromnak semmi
Nekem befelé kellemesen csípős kifelé meg sokkal gázabb. Úgy tűnik kimeneten több a receptor mint a számban
-
Paddington
csendes tag
Ezen már én is gondolkodtam. A már korábban idézett videóban, miután 9:30-nál Klaus autista vonásokat vesz fel említi, hogy az a Reaper erősebb, mint amit Dániában megszokott.
Szvsz igenis befolyással van mind a talajminőség, mind a klíma és napsütéses órák száma. Értem, hogy lámpákkal meg fóliasátorral/üvegházzal lehet bűvészkedni, de egy karibi/indiai/ázsiai eredetű chili valószínűleg az autentikus körülmények között produkál a legjobban.
Hozzáteszem nem volt még szerencsém valóban az említett térségekben termett paprikákhoz, addig ez csak kávéházi okoskodás.
-
jansky1
senior tag
Apró barnás, feketés pöttyök a paprikán, azok fagyási sérülések ?
Vagy itt, vagy az FB csoportban írta valaki, hogy túlérett banán mellé tette be a zöld paprikákat és beértek. Hűtőbe kell rakni az ételest ebben az esetben? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem érdekes hol terem a paprika, csak a körülmények számítanak. Olyan földben neveled, ahol szeretnéd. Ha eltalálod a földet és az egyéb körülmények is stimmelnek, akkor jól fogja érezni magát a paprika. Szerencsétlen paprika úgy sem tudja, hogy melyik kontinensen hajtott ki.
Ha biztosra akarsz menni, akkor a jóféle földhöz amit vödörben tartasz a csilivel adj hozzá sok gilisztát, mert a giliszta trágya igen előnyösen hat a csípősségre.
-
TeeJay
félisten
továbbra is él bennem a kérdés hogy az idehaza kertben termesztett rekorder chilik vajon mennyire közelíthetik meg a rekordot elérő termesztő paprikájának erejét?
most hogy van Red Moruga krémem és Carolina Reaper is, a kettő közt kb. annyit vettem észre hogy a Reaper erősebb de egyáltalán nem ehetetlen. párom szintén így vélekedik bár a nők amúgy is jobban bírják
azt gondolom hogy egy Budapesten termesztett paprika sosem fogja elérni a rekord erősséget
csak olyan 1-1,5millió SHU között fog lenni
és gondolom évente változik az is milyen kemény lesz meg az időjárás meg még sok minden befolyásolja mégti mit gondoltok?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyik ismerősöm egy ilyen elmesélés után megkérdezte, "miért, ti szájjal eszitek? De hát az buzis!"
NORBl: ez az urban legend kategória. Mellesleg nem tudsz annyit enni, hogy okozzon bármit is, mert jönnek a tünetek másnap reggel és megtanulod, hogy mi a magyarok istene.
-
Digitalpimp
senior tag
A lényeg mindig a mértéken van. Na meg ki mit bír. Aki már régebben fogyaszt napi szinten, idősebb stb. azok jobban bírják. Átlagban egy 30-50E SHU-s paprika fogyasztásra még éppen jó, akár főzéshez is elég 1-2 darab.
Idén ültettem Fish paprikát, ez még bőven ehető kategória, de némelyik elég kis gonosz volt.Viszont hideg kajához, pizzára, főzéshez nagyon jó volt. Ugyanez a Cayenne is. 1-2 egy fazékba kellemesen csípős ízt ad, ideális levesekbe, pörkölt alapú ételekbe, savanyúság közé.
A durva kínaiak meg inkább szósz, darálék alapanyagok. -
NORBl
aktív tag
Elég kezdő vagyok, de nagy ambíciókkal jöttem, illetve olvagatok a témával kapcsolatosan. Ez a sok erős amúgy nem gáz ? Egyik barátom szerint egyenes út a gyomorfekélyhez, most gondolok itt ezekre a brutál erősekre. Jó, oké, minden nao, sok, az valszeg tényleg nem oké, de akár minden nap egy kevés ?
Nemsokára lesznek magjaim, csíráztatás, ültetés (melegházban való nevelés), majd tavasszal, nyár elején kiültetés a szabadba az oké, nem ? Soha nem neveltem még semmit, tervezem, hogy szobába készítek egy kisebb melegházat, amibe tudnak növögetni.
-
Dilikutya
félisten
Holnap lest pár darab narancs habaneróm kóstolónak. Mit lehet vele kezdeni? Azon kívül, hogy a magokat elteszem tavaszra.
-
TeeJay
félisten
már tárgytalan
ma sikerült vennem a XX. kerületi termelőtől 2 darab 110ml-es Red Moruga krémet 1500-1500-ért
meg egy üveg 110ml-es Reapert 2000-értmegkóstoltuk hogy tényleg bitangpusztulatos
szendvicsre a Morugát kentem késhegynyivel és nagyon finom és égető érzés
a Reapert meg simán kóstoltam és királyságjövőre fogok most már komolyan ültetni és darálni hogy legyen minden fajtából vagy 50üvegem és hasonló áron eladom majd
-
Exian
addikt
1700 Ft a Carolina Reaper-es "NO 1." szósz. Ez 100 ml-es üvegben van, de szerintem simán 110 ml -re van töltve. Tehát ugyan az az üveg lehet szerintem.
A gyengébb, édesebbek 700 Ft.
Az őrlő flaskás füstölt cayenne 1500 Ft (1000 Ft alatt nem találtam ilyen minőségű és méretű őrlőt üresen, de inkább 1500-2000 Ft körül láttam csak, szóval simán megéri, kvázi ingyen van a paprika. És elég sok van benne).
Tessék. Szerintem tök ugyanez az üvegcse.
-
TeeJay
félisten
árban mit takar?
mert Pesten itt van a Gabkochili és neki híresen durva a szósza mivel Moruga meg Reaper van benne főlegegyelőre ma megyek 20. kerületbe egy fickóhoz Red Moruga krémet venni
ő 110ml csavaros üvegben adja 1500-ért és csak Moruga van benne meg só semmi egyébGabko-t akarom még megkeresni csak hát 100ml löttyöt 2400-ért adja
a 110ml krémet meg 2800-ért akkor meg minek fizessek dupla árat egy kis Reaper összetevőért isGabko a paprika port is drágán méri
kulcstartó 4g – 1 800,-Ftüveg fiola 5g – 1 800,-Ft
szóval még nézelődök
-
Exian
addikt
válasz
CPT.Pirk #4323 üzenetére
Hát senki nem olvassa / nézi a topikot?
A no1 szószjukról van szó. Számomra ölég brutális.
A standnál lehet kóstolni is, már amikor épp kint vannak valahol. De ha kell, egy kis kóstolót én is tudok adni.
Az édes szószuk a feleségem kedvence, de én is szeretem, az olyan laza, édes. Icipicit csípős. A darálós cucc elég gyenge, de van, amire meg pont az a jó. Nem minden kajában lehet szószt használni, olyankor abból szoktam szórni. De azt főleg a nagy pofás, minőségi üveges daráló miatt vettem meg, hogy majd a saját paprikáimat tudjam őrölni benne. Gyakorlatilag annyiért adták azt a cuccot, mint amennyiért üresen lehet venni ilyen normálisabb üveges őrlőt!
-
TeeJay
félisten
azt hiszem találtam egy fickót akinek Red Moruga krémje van és nem adja drágán
veszek is vagy 2-3üveggel és kitart tavaszig
ez a Carolina Reaper krém vagy szósz vagy paprika nehezen akar összejönni -
Exian
addikt
-
Laraxior
titán
Vettem két darab Carolina Reaper és egy Jolokia paprikát.
Szeretném őket ledarálni, pritamin paprikával keverve, hogy valami édes dolgot kapjak, de erőset.
Kérdésem, hogy mennyire kell felfőzni, illetve kell-e.
Úgy kalkulálom, hogy 1-2 hónap alatt elfogyna.
NA Benzoát szükséges a keverékbe? -
somasz
addikt
Valakinek nincs meg a Habanero szósz receptje, ami fent volt a chilikertész fórumon? Épp szerverkarbantartásuk van.
-
-
somasz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4300 üzenetére
Nem erős pistára hajazót akarok, a tavalyi Toxic Steve szószomból még rengeteg van.
Kiérződhet egy kicsit, de szerintem végül belesimul az összképbe. Tegnap ezt csináltam meg: EASY CHILLI PLUM SAUCE
Új hozzászólás Aktív témák
- TELJES Gamer Setup PC + Gamer Billentyűzet + Egér + Fejhallgató + Monitor (TV)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- GAMER PC! Ryzen 5900X / RTX 3090 24GB / X570 / 36GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 750w! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Graphite Gray, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Garanciális
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest