Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurica úr
tag
válasz
gyurica úr #6796 üzenetére
Hát igen, ennyire nem gondoltam bele a dolgokba, hogy télen is meg lesz még. Ez tényleg, csak egy kib..abrálásból lett ültetve... :-)
Szerencsére csak egy skorpió van, és már csak 4 jalapeno, amiből egyet odaadok egy barátomnak, mert nem tudok mit kezdeni velük.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyurica úr #6796 üzenetére
Azt még kibírják, inkább mikor már a napi hőmérséklet se túl magas. Még a fagyok előtt.
Amúgy nem igazán gáz neki a szél, az enyém már bőven túlnőtte a korlátot. Fenébe na, meglátjátok a pofámat.
Ilyen volt kicsit több mint fél éves korában, ünnepi díszben:
Ilyen most, kb. két és fél évesen:
Élmény lesz helyet találni neki télre.
kutga: jó lesz az még!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyurica úr #6793 üzenetére
Nem egynyári, évekig elél a csili ha nem fagy el. Ugyan viszonylag hideg lesz esténként, de én még nem tervezem bevinni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyurica úr #6791 üzenetére
Pont ugyanígy jártam a skorpiómnál az első termés széria után, onnan csak virágzott de nem termett.
Skorpiónál két napi tápozás, Voldünger Linz por formátumú táppal, amit az öntözővízbe kell feloldani. Ez meg fogja oldani a problémát és egyszer csak nem fogja ledobálni a virágait, nekiáll majd vastagon teremni. A skorpió egy ilyen érzékeny növény, másik táppal ne próbálkozz.
Nekem most egy kicsit nagyobb cserépben van, és kb. az államig ér. Per pillanat ne ültesd át, maximum ha már töpörödött a föld, akkor a tetejére tegyél egy réteg friss minőségi virágföldet.
-
gyurica úr
tag
Segítséget, véleményt szeretnék kéri.
Március végén/április elején lett elültetve Jalapeno és skorpió paprika, csak úgy (sose csináltam még ilyet, és igazából viccnek szántam valakivel szemben
de aztán túlnőtt az eredeti célon a "növénytermesztés). A Tescoban vásárolt valamelyik olasz cég termékeként.
3 helyen lett elültetve. Egy Nyíregyházi keleti fekvésű erkélyen, egy XIII-ban szintén keleti fekvésű erkélyén, és a IV-ben nyugati fekvésű lakás erkélyén.
A jalapenok hamar kibújtak, megnőttek, virágoznak termőre fordultak, a Skorpiók, lassabban bújtak ki, lassabban kezdtek nőni, de aztán belehúztak, virágoznak de termés nem lesz, a virág, azzal a kis zöld szárral együtt amivel a növény szárához kapcsolódnak egyszerre esnek le. Ráadásul mind a három helyen.
Miért? Nem porozódtak be? De hát egyszerre voltak ültetve, egymás mellett nőttek fel, műanyagpohárban, cserépben ablakban, erkélyen. Akkor mi a probléma?
A jalapenok a nyugati fekvésű lakásban kisebbek (4-5 cm) és hamarabb lettek pirosak, a keleti fekvésűekben nagyobbak (6-7 cm), és csípősebbek lettek, "becsíkozódtak".
De a Skorpió csak bokrosodik, virágzik, és semmi. 25 cm-s cserépben van a földtől 117 centire magasodik.
Tápot kap 3-5 naponta.
Mit tehetek?
-
TeeJay
félisten
hétvégén lesz a Millenárison a Chili weekend
jöttök kóstolni? -
zsiga68
őstag
https://femina.hu/hazai_sztar/vujity-tvrtko-chili/
-
vendingo
veterán
Van egy kis gondom. Van kb. 100-120 éretlen, félig ért paprikám a töveken. Hétvégétől jön a rossz idő. Szerintetek befognak érni? Sajna 1 hónappal megcsúsztunk az ültetéssel, és ez látszik is a terméseken.
Más: Lenne kedve valakinek magokat csereberélni?
Nekem van 6-7 fajta paprikám, azoknak a magjait tudnám felajánlani cserére.
Pár hsz-al korábban írtam/mutattam, hogy mik vannak itthon. -
tzimash
őstag
Megvolt az első (és idén egyben az utolsó) szüret.
Ebből készül holnap szósz.
7db moruga, 8 piros és 4 csoki jolokia.
Sajnos van pár szem, amely nem tökéletes, főleg a jolokiák között. Talán látszik a képen is, foltos elszineződés, és ezek puhábbak is, mint a többi. Ezek valamilyen betegségben szenvednek vagy hamarabb le kellett volna szednem őket? Bele merjem tenni őket a szószba vagy csak a tökéletes példányokat? Vagy vágjam ki ezeket a részeket?
Igazából inkább túlérettnek tűnnek.Birds eye füzér, kb 35cm.
-
vince
őstag
Elkészítettem életem első csiliszószát. Leszedtem a yucatan pepperoni paprikáimat, kb. másfél vödörnyi (lidl narancsos vödör) lett. Mivel a paprikákat a családból csak én eszem, nagyon megijedtem, hogy mit fogok ennyivel csinálni (van még kb. kétszer ennyi long slim és golden cayenne a töveken). Itteni és egyéb helyeken fellelhető recepteket olvasva összeraktam egy sajátot, a leszedett paprika szűk harmadából pici kápiával (ez elhagyható, nem olyan erős a yucatan és a cayenne sem) sok fokhagymával, vöröshagymával és gyömbérrel, némi zöldfűszerrel, ecet és cukor nélkül. Na, ez olyan jól sikerült, hogy azóta a család minden tagja eszi a szószt, aki jobban szereti a csípőst, az többet, aki kevésbé az kevesebbet, de a karaktere, az íze mindenkinek bejött eddig
(#6528) niyabinghi ötletén felbuzdulva vettem egy mangót a következő kísérleti szószhoz -
peestike
senior tag
válasz
Digitalpimp #6783 üzenetére
nekem is befutott a jövő évi mag fatalii-tól most, 8 nap volt.
taktikát váltok, az éven nem igazán voltam megelégedve, így jövőre nem próbálkozom 1 millió shu felett.
kathumby lesz. -
vendingo
veterán
Nálam elég gyengusz lett a fresno. Nagy mellénnyel beállítottam a szüreti ebédre az érett fresnoval, hogy ez milyen csípős... Beleszeltem az egészet a gulyásba, hogy érezzek valamit. Mondjuk bátyám meg csak belelógatott egy szeletet pár percre, aztán prüszkölt tőle, de engem meg se karcolt.
Ma meg kb 6. alkalommal felejtettem bátyámnál a 424-es szószt, ami a kedvencem. Érdemes kipróbálni, ha valaki még nem kóstolta volna. Frankó füstős, remek aromával rendelkező csípős szósz. Sokszor ketchup-hoz szoktam önteni, azt is hihetetlenül feldobja, ha éppen nem akarom nagyon csípősen az ételt. -
fausto
addikt
válasz
Digitalpimp #6779 üzenetére
A kóstoló megvolt (videó nincs
)
Hááááát... szerencsém volt, hogy csak egy vékony csíkot vágtamElég bitang volt, eddig a csokihaba volt a legerősebb, amit kóstoltam.
-
tzimash
őstag
válasz
Digitalpimp #6769 üzenetére
Így utólag egyáltalán nem bánom, ez az első nevelésem, legalább többfélét megismerek így.
-
TeeJay
félisten
válasz
Digitalpimp #6771 üzenetére
Vagy a segg lyukát égesse szét az egyik kifelé
-
Zewa
senior tag
A nagymamám kertjében voltak, ő összetörte magát, ezért kórházban illetve rehabon van. A felügyelet nélkül maradt ház illetve kert könnyű célpontnak bizonyult. Vitték a szőlőt, chilit sőt, még a búvárszivattyút is a kútból.
már megrendeltem az IP kamerákat..Remélem így is megtudom oldani a boltmentes kapszaicin készletet.
-
Zewa
senior tag
Sziasztok,
a napokban ellopták a teljes idei chili termésemet, ezért keresek eladó habanero és valami erősebb fajtát szószkészítés céljából.
(20-30szem habero és vagy egy két marék skorpió vagy Kaszás elég lenne) Baranya megye előny.
Köszönöm.
-
tzimash
őstag
Amit eddig Reaper-nek hittem (előtérben) az lehet mégsem az lesz? Hiányolom a termés végén lévő vékony farkincát.
Jobbra az éppen pirosodó hosszúkás az miféle lehet vajon? Ez is a Blumen-féle csoki habanerós zacsiból került ki, amelyben volt orange habi és csoki jolokia is, úgy néz ki sikerült 4 féle magot is beletenniük -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vendingo #6762 üzenetére
A Tabasco az egyetlen ecetes szósz amit megeszek, de én sem vagyok a híve, mert simán kiérzem bármiből.
A bolti cuccokba nyilván beleteszik, mert úgy könnyebb tartósítani...Izé, viszont mivel darált paprikáról van szó, az nem kifejezetten folyékony szósz lesz, hanem nagyjából megmarad az állaga, csak a főzéstől kicsit homogénebb lesz. Kb mint az erős pista, talán egy hangyányit sűrűbb csak.
*fokhagyma, vöröshagyma simán mehet bele, igazából nem nagyon lehet ilyesmivel elrontani a dolgokat. Az is elsőre talán vadnak hangzik, hogy mentát meg citromfűt javaslok a szószba, de az íz magáért beszél.
-
vendingo
veterán
válasz
CPT.Pirk #6761 üzenetére
Fokhagyma, esetleg vöröshagyma mehet bele?
Mennyire sűrű a te recepted?Sok receptet néztem most youtube-on, de szinte mindegyik írt ecetet, almaecetet. Utálom az ecetet, ezért nem eszem meg a tabascot se.
Volt egy ami az ecet ellenére is nagyon tetszett, abba került hagyma, fokhagyma, cukor, whiskey, de ez is víz alapú volt.
Még túrom a netet, meg várom a további ajánlásokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vendingo #6758 üzenetére
Ez a receptem felbontva lett hűtőbe rakva 2015-ben, de még úgy is jó volt idén: https://prohardver.hu/tema/re_petipetya_jalapeno_magok_elultetese_hogyan_hel/hsz_6626-6626.html
És így készült, piszok egyszerű:
[link]*a menta és a citromfű zöld leveles formában került bele. Annyit tennék még hozzá a recepthez, hogy a hűtőben pár nap után érdemes egyszer átkeverni és ellenőrizni a sósságát, hogy ne legyen sótlan, de el se legyen sózva.
Ez a szósz sokaknak ízlett, merem ajánlani. Főtt virslivel mártogatni hhhmmmmhmmhmm.
-
vendingo
veterán
Tudtok ajánlani egyszerű chiliszósz receptet, ami sokáig eláll?
A chili hungaria termékeit nagyon szeretem, de kicsit drágállom őket, főleg, hogy itthon hegyekben áll a chili.
Esetleg "erőspista" recept is jöhet.Köszönöm.
-
tzimash
őstag
Szószhoz való üvegeket honnan szereztek be?
2dl körüliekben gondolkozom. Tegnap a pepco-ban láttam 1,5-2dl-es üvegeket, de a mai trendnek megfelelően, a kupakjuk középen lyukas volt a benne lévő szívószál miatt...Szerintetek mennyi kápia paprikát vegyek, ha 7-8 reaperből és 4-5 csoki jolokiából csinálnék szószt? kb a Lidl-s Bring the pain erősségre szeretném belőni, de annál sűrűbb állagúra.
-
fausto
addikt
válasz
Digitalpimp #6751 üzenetére
Ok, köszi!
Elég vastag, szerintem nem nagyon lehet szárítani. -
Digitalpimp
senior tag
-
fausto
addikt
válasz
Digitalpimp #6747 üzenetére
Köszi, akkor max kivágom azt a részt és úgy jó lesz
Elvileg zölden (is) szokták szedni, úgyhogy gondoltam nem gáz, hogy így leszedtem
Ezek szerint normális méretűek a jalapenoim? A múltkor vettem, azok olyan 12-14 cm-esek voltak, amiatt csodálkoztam.Most kóstoltam a cherry bomb-ot, nagyon finom
Kb. akkor kis bogyó, mint egy koktél paradicsom, talán kicsit nagyobb. Ahogy bekaptam egy falatot, finom édes volt és utána kezdett el csípni, de nem vészesen, kb. a japapeno fölé lőném
-
wierra
senior tag
válasz
vendingo #6743 üzenetére
Chipotle nálam is tervben volt idénre, de a termés nem volt elég bő sajnos. Nyáron vettem egy BBQ smokert, abban terveztem a füstölést.
Én frisset használtam, ahogy egy pár hisz-szél fentebb linkelt videóban volt.
Simán mehet savanyú a többi jala, legalább megoldodik a karácsonyi ajándék kérdésköre is.
-
vendingo
veterán
válasz
Digitalpimp #6747 üzenetére
Majd kiderül. Most vacsora közben mondta anyu, hogy valami barátnőjétől kapott fűszer keverékből is csipegetett ki magokat. Azt mondta, hogy az a fűszer évek óta rohad a szekrényben, mert olyan erős, hogy nem lehet megenni. (neki erős)
-
-
fausto
addikt
válasz
Digitalpimp #6744 üzenetére
Köszi + #6742 KunEmber-nek is!
Ma megnéztem őket és már egy pár elkezdett pirulni, úgyhogy bizakodom!
Ma szedegettem azok közül, amik megértek:
Ezek anaheim paprikák, így szétrepedtek:
Ez mitől van? Túlérett (bár nem kezdett el pirosodni)? Vagy amiatt, hogy az elmúlt héten rengeteget esett? Esetleg valami nyavaja?
Ezek pedig jalapeno-k, de elég érdekes a méretük:
A legkisebb kb. 3 cm-es, a legnagyobb 7 cm, de inkább 5-6 cm. Szerintetek ezek tényleg jalapenok, csak ilyen kis minik vagy valami más fajta?
-
vendingo
veterán
válasz
Digitalpimp #6744 üzenetére
Fogalmam sincsen, hogy milyen virága volt.
Fehér volt az biztos, de nem néztem meg különösebben, hogy mintás volt-e vagy sem. Annyi nő egy kupacban, azt se tudtuk mi micsoda amikor kiültettük őket, mert össze lettek keverve a palánták. -
Digitalpimp
senior tag
Be fognak érni, nyugi. A paprika nagyon jól utóérik, nekem volt olyan, hogy még a hűtőben is megérett, vagy fellógatva száradás alatt. És még a mag is kikelt, amit ilyen paprikából szedtem ki.
Vendingo 6743: A 7-es engem a Lemon Dropra emlékeztet, főleg hogy írod, felfelé nőtt. Tarka volt a virága? Iyen:
-
vendingo
veterán
Üdv
Idén kicsit megcsúsztunk az ültetéssel, és most volt az első kisebb szüret. Leginkább csak azért kaptam le ezt a pár darabot, hogy kóstoljak, meg ne törjenek le az ágak, mert némelyik csurig van paprikával.
Tudnátok segíteni a beazonosításban?
1: Fire Flame
2: Serenade
3: ?
4: Jalapeno
5: Fresno
6: ?
7: Formára hasonló mint a serenade, de a serenade lefele nő, ez meg felfele ágaskodik. Esetleg Padron?A másik képen lévő 100%, hogy scotch bonnet.
Jalapenot termesztek évek óta a virágágyásba, gyakorlatilag virág már nincs is évek óta, de idén anyukám hozott chili paprika mixet, amikből mind szedtünk ki magot és elültettük őket. Az összes hoz termést, kb 200 palántánk volt, aminek jelentős részét elajándékoztam.
Esetleg felhasználási tippeket is fogadnék. A Jalapeno egy részéből savanyúság lesz, másik feléből meg pehely.A csípősebb, ízesebb változatokból chilis olaj készül majd. A többire nincs tippem. Esetleg mehet savanyúnak vegyesen a többi?
A fresno kóstolva lett, brutális. Bírom a csípőset, de nekem sok volt. A jalapeno a kedvencem, sütve, főzve, grillezve, pehelyként, porként, bárhogyan. Grillezve vált be leginkább. Sajna nincs lehetőségem füstölésre, pedig bejönne a chipotle. Esetleg van valaki, aki készített már? Házilag lehetne füstölni? Láttam pár ezerért halfüstölőt, jobb ötletem nincsen.
wierra Köszi a receptet, kipróbálom. A fokhagyma friss vagy szárított legyen?
-
wierra
senior tag
A termék.
Serrano - Garden Salsa - Jalapeno Fooled You - Purple Jalapeno - Jalapeno kompozíció.
Szárított paprikákat konyhai aprítóba be, majd só és fokhagyma hozzáadása. Olivaolajat 150°C-ra melegítettem, majd ráöntöttem az aprított alapanyagokra. Rövid keverés után visszahül és betölt az üvegekbe.Napraforgó vagy repceolajjal nyilván eltarthatóbb lesz az olaj. Még nem kóstoltam.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
A csoki habaneroim már méretre kb. megfelelőek, de zöldek. Szerintetek ilyen takony időben mennyi idő alatt fognak beérni? Egy hónap elég lesz nekik? Amiatt aggódok, hogy nem érnek meg, mire be kéne hozni őket.
-
TeeJay
félisten
facebook-on láttátok a chili weekend lesz szeptember 21-23 között a Millenárison
ingyenes belépő és csomó chili termesztő lesz meg kóstolás és erős evő verseny meg minden
keressetek rá, szerintem én elnézek hátha kóstolok valami komolyat -
zsiga68
őstag
válasz
tzimash #6734 üzenetére
Ha kevesebb fény éri őket akkor megnyúlhatnak. Keresik az ablakot meg a kinti fényt. Nekem tavaly az emeleti ablakban plusz fény nélkül áttelelt. Több ág elszáradt,de a növény túlélte. Viszont volt olyan ág amire azt hittem hogy elhalt viszont a kiültetés után magáhoztért a melegben.
-
tzimash
őstag
Akkor megpróbálom plusz fény nélkül. Az irodában emeleten lesz nyugatra néző ablak előtt + a neonfény.
-
tzimash
őstag
válasz
peestike #6733 üzenetére
Ez nekem új, hogy ha át akarom teleltetni, akkor világítani kell őket
Valahol mintha olvastam volna, hogy nem baj, ha kevesebb fény éri őket, mert ilyenkor amúgyis nyugalmi állapotra van szükségük.A tervem az volt, hogy 3 tő birds eye-t a lakásban, 2-3 tő reaper-t pedig az irodában teleltetek át. Ez akkor így nem működne?
-
peestike
senior tag
Alin vettem egy ilyet: grow lamp
Powerbank lenne a táp, 3 db 12 cm átmérőjű műanyag a keltetőm.
Az erkélyen lévő ültetvényt felszámoltam, a kaszás meg a skorpió még kivirágzott közben megint.
A kerti paprikák még érnek. Itt a csoki 7 pod is csoki lesz, nem sárga, mint az erkélyen. -
rob2174
tag
válasz
Digitalpimp #6731 üzenetére
Igen gondolom ki kell tapasztalni Mi a megfelelő nekik. Legfeljebb rendelek nagyobb izzót ha kell.
A habanero nagy túlélő pár hónapja egy vihar levágta a kétharmadát A növénynek, de ami maradt szép egészséges. Élesztős tápoldat a barátjuk😀 -
Digitalpimp
senior tag
válasz
rob2174 #6730 üzenetére
A watt érték az egy dolog, a fényáram mennyisége meg a másik. Nem mindegy, hogy 1 watt teljesítményből 10 lumen, vagy 100 lumen fényáram van, amely a távolság függvényében négyzetesen csökken. Ha kevés lesz úgyis látni fogod a nyúlásból, aztán be lehet majd állítani még valamit pluszba.
Szép nagyszemű a piros Habanerod. -
rob2174
tag
válasz
Digitalpimp #6729 üzenetére
A közepes 2x126 led,2x8 watt.Azt olvastam, 1-2 m² területre kb 10-20 watt szükséges.
kb ennyi helyre 10 cserép kerül majd. De itt egy kép a téli szállásról 😀
Közben Óriási vihar jégeső miatt bekerültek a balkonról.Lehet jobb is lenne már most lámpáztatni, vagy maradhat még kint? Már csak 4-5 óra közvetlen napfényt kapnak sajnos.
-
Digitalpimp
senior tag
-
rob2174
tag
válasz
rob2174 #6638 üzenetére
Sziasztok!
Elkezdett pirosodni a Chilli sarokMilyen fajta lehet zöld 3 4 centis hosszúkás paprika? Most kezdett el feketés barnás színváltásba.
A beköltöztetés még október közepéig várhat gondolom. Beszereztem télre két növényes ledlámpát, ezzel tervezem a teleltetést. Elég lesz ennyi nekik?
https://m.aliexpress.com/item/32871707966.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32871707966&aff_trace_key=0c36691109534632a9fde86385eeec80-1535655910603-04712-AMnm2vF&aff_short_key=AMnm2vF&aff_platform=msite -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Digitalpimp #6726 üzenetére
Másnap... Optimista jóslat, simán ki tud tartani napokig a dolog.
-
Digitalpimp
senior tag
-
lakisoft
veterán
Volt minden szappan domestos mosószappan trisó és végül az étolaj az ami egészen jól esett
.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
kb 5 kiló magyar csípős paprika feldolgozása során kesztyű nélkül úgy el kezdett égni a kezem.
Hogyan szoktatok ettől megszabadulni?
Next time kesztyű lesz!.
-
KunEmber
senior tag
válasz
Digitalpimp #6715 üzenetére
Eléggé utálom is őket ezért
Tegnap viszont a változatosság kedvéért egy cincér ücsörgött a haba-bogyón. Gondolom ő sem véletlenül érkezett pont oda.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
KunEmber #6714 üzenetére
Az aromásabb kínai fajtákat szeretik inkább, van ízlésük. Érdekes viszont, ha vannak Habanero fajták, meg durvább kínaiak (Jolokia, Skorpió stb.) akkor inkább ezeket válasszák. Legalábbis én a Habanerokon nem láttam. (Orange, Red Savina,Pimenta)
TeeJay 6713: Akkor marad a permetezés, sajnos.
-
KunEmber
senior tag
válasz
Digitalpimp #6710 üzenetére
Nekem cayenne és red haba volt idén, csak és kizárólag a fiatal haba terméseket szívogatták.
-
TeeJay
félisten
válasz
Digitalpimp #6712 üzenetére
Akkor jövőre ki kell találni valamit mert ez így nem lesz jó
-
TeeJay
félisten
válasz
Digitalpimp #6710 üzenetére
Reapert valakinél rágtak meg? Mert ha azt nem szeretik jövőre Carolina Reapert fogok inkább gondozni
-
Digitalpimp
senior tag
Érdekesek ezek a poloskák. Valamiért csak a Jolokia-Skorpió fajtákat szeretik csócsálni. Egy pár foltot észrevettem én is az egyik termésen. Meg is csíptem egy kis dögöt ami mászkált a növényen. Megcsináltam a linkelt csapdát, de a héten még egyet sem fogott. Egy pár légy, darázs, meg kisebb bogarak vannak benne, de poloska egy sem.
Ma megfőzöm az idei első adag szószt, már előre "élvezem" a mosogatást. -
zsiga68
őstag
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
dangerzone #6705 üzenetére
Mekkora a növényed? Mert ha kicsi és van rajta fejlődő termés azért is lehet. Vagy hiányzik valamelyik tápanyag a virágpor termeléshez.
Én olyan csiliolajat szoktam készíteni, hogy kis üveget kifőzök, öntök bele félig olajat, jól megmosott, egészséges nyers paprikát felkarikázok és belerakom. Az esetleges rossz magokat is kivágom, felöntöm teljesen olajjal és lezárom. Aztán hagyom hetekig állni az első használatig, de lehet bőven tovább is. Ugyanez működik szárított paprikával is. Illetve lehet hozzáadni még szárított fűszereket is. (koriander, kakukkfű stb.)
-
wierra
senior tag
-
dangerzone
addikt
Sziasztok. Az mitol lehet hogy a chili paprikam viragaiban nincsen viragpor? Juliusban meg volt, novekedni is kezdett 5 paprika, de az ujabb viragokban nincs, es egyszerűen leszaradnak, nem lesz beloluk termeny, hiaba "ecsetelgetem" oket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Nintendo Switch 2
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- Milyen autót vegyek?
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- DJI Air 2 / Air 2s drón akkumulátor
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest