Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Ami a papíron van, az mindig erős túlzás, direkt valami irreálisan nagyot írnak oda, hogy ha valakinek nem megy, akkor ne tudjon reklamálni.
Én az 550-es EVGA G2-re kötve 4db GTX 1060-nal bányásztam ETH-t, meg R9 290X ment vele hibátlanul szénné tuningolt i5-tel.
Nehogy már egy csenevész Nano-t ne vigyen, egy Codegen 550-essel is el kéne jutnia legalább a Windózig.
Az valami defektes/hibás táp lehet, ha még képet sem sem ad vele (már ha tényleg a táp a baj). -
-
ityam
őstag
Félek a keskenyebb ventivel sem férne el a lenti slotban a mi8.
Ha a fentiben marad a a mi8 akkor az NVS levágva elférne végülis az alsó 16X alatti 4X slotban levágva,csak sokat kitakarna a ventikből és félek az sem célszerű.
Illetve ez esetben kéne 2 új venti meg új 3d nyomtatás is. egy pci-e 1X to 16X riser a fenti 16X fölötti 4X es slothoz nekem szimpibbnek tűnik elsőre. Az 2000 Hufból kb megvan. -
pumi1980
tag
Gyári BIOS értékek
75-100-4836-85www.overclock.net -et oldalon talált mod (Cooling1)
50-100-12090-75saját próba (Cooling2)
50-100-20000-75Undervolt: ezeket az adatokat pont tőled vettem:
Fiji editorral módosított BIOS: (Note:- Any stock ROM even with a UEFI/GOP module within it, is technically non-UEFI once modified. There is a bios signature within Legacy ROM section, which is a hash of the hashes of protected tables within ROM. As the mods we do are within the protected tables and we can't update the signature in Legacy ROM to reflect the changes it will fail UEFI checks, thus you need CSM support enabled in motherboard bios to use a modded ROM. The only solution to allow custom UEFI ROM with CSM = Off, is to use a custom UEFI/GOP module in ROM. This solution was provided by Lordkag of Fernando's Win-RAID Forum. The update tool is located in appropriate heading below.)
AMD.R9Nano.4096.160212.COOL2UV.rom
[link]A fenti BIOS a GOP update után(the custom UEFI/GOP module in VBios will allow CSM=Off and Fast boot= On, but will not allow Secure boot = On, reason being the signature in UEFI/GOP can not be updated by us AFAIK)
AMD.R9Nano.4096.160212.COOL2UV_updGOP.rom
[link]Az UEFI-s gépben csak a nano gyári BIOS, később pedig csak GOP update-s BIOS-ok voltak
probálva, mindig volt kép BIOS-ban is. Az eredeti AMD Instinct MI8 BIOS meg egy régi non UEFI-s 775 lapban lett átirva nano-ra. -
snake1977
őstag
Nekem ez jobban kézre esik, plusz az msi-nek mindig sikerül valamire panaszkodnia, hibaüzenettel indul rss server not hooked up, egy időben meg millió ablakot dobott fel mert nem telepítettem az rss szervert, amire nem volt szükségem, én ezt megunta elég egyszer jelezni ha gondja van, nem kell mindjárt 20+ kisablakban.
A trixx-el meg még nem volt bajom, de egyéni preferencia dolga.Néztem a 270W TDP-t a topikban, de 8 pinen ahogy mondod ekkora felvételt nem tud, azaz tudna csak a VRM elfüstölne. A techpowerup-on a nanohoz 175W-ot írnak, ami sokkal reálisabb érték. Viszont akkor ez így most érdekes ha kitolom manuálisan a tdp keretet akkor vajon mekkora tdp-ből garázdálkodik a kártya?
Ez a 3070 pont magasabb az átlagos méréseknél, a gpu/memória órajele viszont alacsonyabb volt, a TDP többlet csak stabilizálja a gpu igényét, én ezért gondolom hogy jelentősen meg van szoritva a keret, annak ellenére hogy 270W a bios editor szerint. -
snake1977
őstag
Köszönöm, este olvastam a neten hogy akár +15fokkal is magasabb lehet a hbm hőmérséklete, a +10 azért kellemesebb érték.
Este hozzám került a bestia, az már most biztos hogy rettenetesen vissza van fogva a TDP, és szépen tud melegedni. Kis érdekesség hogy visszavettem a gpu és a memória órajeleit 940mhz/480mhz-re, de emellett kapott +15% tdp limitet, superposition-be 3070 pöttyöt hozott így, huh brutál, ugyanezen értékek mellett -10% tdp limittel elfogadható a hőmérséklet, a world of tanks alatt 70 fokig szalad fel, defaulton elérte a 75-76 fokot egyetlen 8-10perces meccs alatt, nyitott gépházban és 20 fokos szobahőmérséklet mellett, persze a ventilátor szabályzást felül kellett bírálni hozzá különben még feljebb is ment volna simán.Aki nem akar a radeon szoftverben szerencsétlenkedni annak javaslom a Sapphire Trixx utility V6.8.0 verzióját, profilokba lehet menteni a beállításokat, a ventilátor kezelés is könnyen testreszabható. https://cdn.sapphiretech.global/assets/software/TRIXX680.zip
ugyanaz -10% TDP mellett, 5 fokkal hűvösebb és alig 2fps a difi.
-
-
-
ace666
tag
Ha csak egy tengely mentén akarod skálázni, pl a magasságát növelni, azt általában tudják a szeletelő programok is, amivel a nyomtatónak generáljuk a kódot a modellből.
Persze ilyenkor pl torzul a kerek furat és ovális lesz... nyilván itt nem nagy gond.Ha más méretű és felfogatású ventit tennél rá, akkor inkább érdemes újra rajzolni egy ilyen egyszerű modellt... Ezek az STL fájlok már nem valódi testmodellek, hanem háromszögekből összerakott héj, nem olyan egyértelmű szerkeszteni őket.
Ha megírod, lerajzolod pontosan mi kell, megcsinálom szívesen. -
korcsi
veterán
Ha módosítod a bios-t, akkor ugrik az uefi, nem?
"
Note:- Any stock ROM even with a UEFI/GOP module within it, is technically non-UEFI once modified. There is a bios signature within Legacy ROM section, which is a hash of the hashes of protected tables within ROM. As the mods we do are within the protected tables and we can't update the signature in Legacy ROM to reflect the changes it will fail UEFI checks, thus you need CSM support enabled in motherboard bios to use a modded ROM. The only solution to allow custom UEFI ROM with CSM = Off, is to use a custom UEFI/GOP module in ROM. This solution was provided by Lordkag of Fernando's Win-RAID Forum. The update tool is located in appropriate heading below.
" -
fatpingvin
addikt
ennek az egyetlen tényleges műszaki paramétere a kártya hátsó vége és az IO panel mögötti külső légtér statikus légnyomáskülönbségében jelentkezik, teljesen biztos vagyok benne hogy ha végigtúrnánk a részletes OEM manuálokat akkor ezt találnánk meg benne. ezt pedig egy irányított tölcsérrel is meg lehet valósítani.
-
Fatpingvin gyorsabb volt.
Nem tudsz olyat elfogadni ami alapból olyat korlátoz amit nem lehet.
Eu szabályozást nem tudja felülírni egy nála kisebb szerződés. Téves tájékoztatás miatt amúgy be lehet jelenteni őket de mivel most csak ők az egyedüli forrás ilyen kártyákra ezért nyilván nem lenne jó ha büntetést kapnának.
Az Eu-n kívüli vásárlókra vonatkozhat ez a 30 nap.
Számlán amúgy nem szerepel semmilyen 30 nap.
-
fatpingvin
addikt
ez hülyeség már bocs. az hogy egy kis webshop mit ír ki a weboldalára, lényegtelen, az EU-s szabályozás vonatkozik rájuk is, akkor is ha megpukkadnak. ez hogy beleírják a szerződésbe, ez egyedül azt a célt szolgálja hogy aki nem elég tájékozott azt elriasszák a jogérvényesítéstől.
egy szerződés nem írhat felül jogszabályt, ha mégis megpróbálja akkor a vonatkozó részét semmisnek kell tekinteni. -
-
-
-
Azt én is tapasztaltam hasonlót hogy ha a nagytestvérét S9300x2-t elindítom nagyobb (furmark, superpostition) tesztre akkor beremeg a monitor képe induláskor bár ez egy EVGA 600w-ost táppal van amiről emlékeim szerint nem olvastam jókat.. meg d-sub-al HD8570D integráltal.
-
_kovi_
aktív tag
Nekem nincs 3D tölcsérem. "Anacs" megoldása és "Czimby" által rendelt Dell blower hűtők lesznek a megoldások úgy hiszem.
Amit mondtál azzal sincs baj, csak amíg a gari tart addig nem barmolnám szét.
+vízhűtőnél le kell kaparnod az egyik csavaron a biztonsági kis papírt, így ugrott a gari. -
Steve_Brown
senior tag
Végülis nekik megéri 3x annyit fizetni 8%-al gyengébb kártyáért (gondolok a 6500XT-re). Csak azért mert van rá garancia és BIOS Flash vagy integrált/másodlagos videókártya nélkül is megy out of the box.
Most ha belegondolok, hogy ez a kártya 3x megdögölhet a másik garanciájának ideje alatt és ha újat veszek még akkor is jobban megérte.
-
-
Na hát remélem nálam nem lesz ilyen gond, és látni fogja Windows 10 alatt
Múlt héten rendeltem ali-ról egy CH341A-t csipesszel meg mindennel együtt, de csak márciusban ér ide.
Itt van egy 3DMark benchmark S9300 x2-ről, Pro Duo bios van rajta, és kapott egy kis OC-t, és persze megy a CrossFire.
-
ace666
tag
Azt olvastam, hogy csak akkor megy a crossfire, ha közvetlenül adja ki a képet a mini dp-n.
Smithy87: én is egy dell T1700-ba akarom tenni.Ma jött meg a kártya meg a nagyobb táp is, de a kártya hossza miatt a házat is moddolni kellett, mert elöl-alul voltak a hdd tartó fiókok. 27cm plusz a hűtés, ha blower megy a végére.
Az ebben levő xeonban nincs igpu, még egy vga meg nem fér bele, szóval másik gépen próbáltam biost frissíteni. Egyelőre sikertelenül, adapter not found hibára fut az amdvbflash, radeon driver nem megy fel, device manager felkiáltójelesen látja. Ez eg uefi enableddel telepitett gép…
Holnap megpróbálom egy friss windowssal, másik lapban…
Marhára melegszik terheletlenül is.. -
ityam
őstag
Én is egy quadro NVS310 et rendeltem olcsó pénzért, csak azt nem tudom biztosra hogy a 3440x1440 es felbontású monitort meg tudja e hajtani natívba vagy sem mert csak 2560x1600 at írnak hozzá max felbontásra. A FullHDs TVmre gondolom DP-hdmi átalakítóval a hangnak is ki kéne mennie. Vagy szóljatok légyszi.ha hiú reményeim vannak.
ui: én még a kis mi8-am nem szereltem be, mert HOból dolgozok és 2 moncsi kell mindenképp és egyébként is el vagyok úszva melóval, úgyhogy csak hétvégén lesz tesztelés(reményeim szerint)
-
Smithy87
senior tag
Azért nem hatalmas a különbség gappadokkal át lehet hifalni találtam tegnap kinai vizet a fury x2 höz 140 amcsi pénzért.
De hogy mióta megdzaporodtak a pro kártyával játszunk blogok azóta elszaladtak az árak, egy m40 már 70 fölött k40 is 60+ már ez is minden csak nem olcsó
-
-
-
_kovi_
aktív tag
Köszi, ezzel a feszültségtáblával már nem crash-elt le a Superposition bench.
84 fokig ment fel a hőfok, ami magas, de szerintem nem a benchamrkkal játszunk, s több játék alatt is figyeltem, 50-60-70 %-ban van a GPU kihasználva.Táp: nekem ilyen van [link]
Pedig csak 450-es, de régen is mondták hogy atom jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged