- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bluetooth hangszórók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Pentax DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Valami baja van a tápomnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
válasz
Steve_Brown #1509 üzenetére
Kipróbálom majd mire képes, anno amikor nem volt még hűtés fabrikálva rá,
csak mellé tettem egy 7cm-es AMD cpu hűtő ventit azt is úgyahogy.
És nem volt gond netezés közben, pedig csak 20%-on ment alaplapról. -
Czimby
addikt
válasz
Steve_Brown #1507 üzenetére
Eén speciel arra gondoltam, hogy idle, meg netezés közben, ne pörgesse a ventit.
(Már amennyiben a gyári borda képes lehűteni eléggé egy jól szellőző házban.) -
Czimby
addikt
Valaki próbálkozott már félpasszív BIOS hackeléssel?
Mondjuk 50 fokig ne induljanak a ventik, vagy valami túl melegedős benne?(VRM esetleg) -
Czimby
addikt
válasz
Steve_Brown #1497 üzenetére
Inkább az elért teljesítmény növekedés érdekelne mint a hőmérsékletek
-
Czimby
addikt
válasz
Steve_Brown #1495 üzenetére
Superposition, 3D Mark, Furmark eredményeket is megoszthatnád, kíváncsi lennék mit sikerült kihúzni belőle.
-
Czimby
addikt
Van aki még 1x 92mm-es ventivel hűti a kártyát?
A Cooler Master Hyper Tx3(alias Blade Master 92) venti érdemes lehet egy próbára!
92x92x25 mm
800-2800rpm, tehát nem a szokásos 1800-2000-es max fordulat, nyilván emiatt hangosabb is valamivel.
5.7 - 54.8 CFM
0.35 - 4.27 mmH2O statikus nyomás!!!
Fan Noise Level 17 - 35 dBA -
Czimby
addikt
Mivel indokolnád?
Ahogy nézem játék tesztekben elég közel vannak egymáshoz. Az id játékokban(Doom,wolfenstein) nagyon gyenge valamiért a mi8, de azon kívül nem nagy a különbség. Kb10%
Viszont ahogy nézem vizezve a mi8 kb 10%-ot erősödik ha nem többet. A víz legyen 10-15e Ft, az 590-re meg 25-30-at kellene rápotolnom.Viszont a mi8 új, az rx meg használt.
Mi8-nal a támogatottság amitől félek leginkább.
AMD már elengedte a kezét sajnos. -
Czimby
addikt
Másnak is csinál olyat a kártya, hogy idle néha lekapcsol a venti 2-3s-re de utána újra megy tovább?
Csak idle és a gép indulása után vettem észre, vagy ha sleepbe megy a gép.
Amúgy mi lehet időálóbb 1080p-re? Egy Mi8 vagy egy Rx 590 8Gb?
-
Czimby
addikt
válasz
fatpingvin #1310 üzenetére
Pont nem a légszállitás, hanem a statikus nyomás a fontos bordára fújó ventinél. Ház hűtő ventinél már a légszállitás az érdekes.
-
Czimby
addikt
Tuning mentesen mennyit tud superpositionban nálatok a kártya?
(Semmiféle power limit vagy hasonló módosítás)
Nekem 2960 amit keveslek, a proci Ryzen 2700. -
Czimby
addikt
válasz
Steve_Brown #1283 üzenetére
Tehát akkor sokkal jobban megéri akit kenand linkelt...
-
Czimby
addikt
Hogy mindenki lássa:
A ventik csatijában a pineket át kell pakolni, mert a DELL más kiosztást használ mint a standard!Nagyobb tűvel a kis kivágásokon át csak be kell nyomni a kis fém pöcköket,
és ki lehet húzni a pineket.
Utána visszahajtani őket(felfelé álljanak, be tudjanak majd akadni),
és betolni a csatiba, már a jó sorrendben. -
Czimby
addikt
9300x2 tulajok!
Találtam itthon egy 3in1 miniDP -> DVI, HDMI, DP adaptert.
Mac-hez vettük, de használva nem volt szerintem soha, ha valakinek jól jönne dobjon privit. DDR3 noti ram anyum T410-ébe jól jönne helyette -
Czimby
addikt
Itt a nem túl biztató eredmény
100%-on ment a venti a srácnak.
De az tölcsér szörnyű. -
Czimby
addikt
válasz
scott_free #863 üzenetére
Fölösleges lenne kipróbálna.
Minimális lenne az eltérés.Csak a venticsere segíthet, nyomást kell növelni.
Hiába szállít a venti sok levegőt ha nem tud nyomást előállítani.Arctic-bol a P sorozat nagyobb nyomásra képes minta az F pl.
Az F jó ház ventinek, a P meg bordára. -
Czimby
addikt
A két venti között legyen hézag, úgy erősebbek lesznek.
A távolságot próbálgatni kell, tartsd az arcod felé és amikor a legerősebbnek érzed azt a távot használd.
De mivel a blower ventik statikus nyomása kb 3x mint a hagyományos kialakítású ventiknek azzal jobban át lehet fújni a kártyát.
-
Czimby
addikt
Driver miatt nem net nálam a GPU clock és VRM temp visszajelzés.
Töröltem a leírásban linkelt drivert most a WIn10 által telepített van fent, ezzel láthatóak a szenzor értékek.
Kérdés, hogyan csináljak tiszta telepítést a drivereknek? -
Czimby
addikt
válasz
Kalacskepu #844 üzenetére
Melyik BIOS van rajta?
Nekem a GPU-Z nem mutatja az órajeleket meg a HWinfo sem a VRM hőfokot.
Ezt az R9 Nano-BIOS-t fleasheltem fel. AMD.R9Nano.4096.160212 -
Czimby
addikt
Egyik srác kipróbálta 2db 40x40x20mm ventikkel,
keményen throttlingol a kártya 920Mhz-re. -
Czimby
addikt
Az ASIC nálatok is elég alacsony 60% körüli?
-
Czimby
addikt
Mivel a fúrom nem engedi, hogy mindenkinek elküldjem privátban kénytelen vagyok ide kiírni!
Sablon üzenet következik amit minden eddigi jelentkezőnek elküldök!
Holnap reggel 8-kor fogom megrendelni a DELL blower ventiket!
Tehát mint írtam a darabár kb 1300Ft, ez változhat attól függően mennyit rendelünk.
(Ha visszamondanak megrendelést egyesek akkor kicsit emelkedhet az ár 100-200Ft max)
A foxpost pedig 1100Ft akár 1 venti akár 5db kell!
Kérném, hogy akinek BIZTOSAN kell az küldje mégegyszer a részéről végleges darabszámot!
Valamint kérnék nevet/címet/emailt/telefonszámot is és azt, hogy személyesen Hatvan v. Kőbánya
Vagy foxposttal/MPL automata kéri majd az országon belül a szállítást.
Csak annak veszem számításba a rendelését aki ezeket teljesíti!!!
Nem gond ha neked ennyiért nem kell mert sokallod postával együtt az árat, akkor írj, hogy nem kell vagy ne írj semmit.
Az a gond ha azt írod, hogy kell, utána pedig mégsem tartod a szavad.
Akinek nem inge ne vegye magára!!! -
Czimby
addikt
Remélem nem gond de kiemelem, hogy minden érintett lássa!
Elküldik hozzánk a ventikent a Lengyel shopból!
Igaz nem olcsó a szállítás de mivel kb:20 ventiről van szó, így egész jó ár jött ki/db.
Mégpedig 1300FT!
Ez az az ár, amennyiért hozzám eljönnek a blower ventik,
tehát erre még rájön az itthoni posta!
A posta oldalán ezt találtam;
"A levél legkisebb mérete 90*140 mm, a legnagyobb mérete pedig címhelyre címezve 324x229x24 mm."
Mivel a ventik 25mm vastagok, így házhoz már nem igen lehet feladni őket levélként,
a postacsomag pedig kb 1800Ft szóval felejtős szerintem.
Ha szerencsénk van akkor postán maradóként el lehet küldeni levélben.
Ennek utánajárok.
Ha nem akkor Foxpost vagy MPL automata ami 1000-1100Ft de ebbe jópár venti belefér egy csomagba.
Valamint Ciccuka talált GPU PWM kábelt Alin 10-es csomagban az kb 550-600Ft/db-ra jönne ki. Azt is megrendelhetjük közösen ha van rá érdeklődés.
Tehát foxposttal:
1db venti 2400Ft
2db venti 3700Ft
3db venti 5000Ft
Ahhoz képest, hogy 1db használt itthon 3000+posta, az újak meg 5-6000Ft/db áron mennek az Alin stb még így is nagyon jó szerintem.
Aki viszont így már sokallja az árat, dobjon egy üzit, hogy mégsem kell neki. -
Czimby
addikt
válasz
scott_free #758 üzenetére
Ezt megcsinálom , nem nagy kaland átpakolni a pineket.
Így már lehet alaplara dugni, ha a kártyára akarod akkor kell a korábban többször linkelt átalakító.
Itthonról
Vagy egy rossz VGA-ról lementeni a venti csatiját és átforrasztani.Ezen a kártyán mindenképp kell barkácsolni, csak nem mindegy mennyit.
-
Czimby
addikt
Apró színes...
Myconst videója előtt(január végén) 70euro/db áron voltak a webshopban a kártyák. -
Czimby
addikt
válasz
MasterDeeJay #740 üzenetére
Csak hónap végig megy a 30-as kupon ha más is rendelne.
-
Czimby
addikt
válasz
scott_free #718 üzenetére
3 csavar, mert alul is van még egy ami a NYÁK-hoz rögzít.
(Összesen 2 csavar a NYÁ-ra, egy a fémre)
Igen valóban csak 1 slot, de jobb ezt szétfaragni mint a gyárit, gari szempontból -
Czimby
addikt
Már 2x leírtam, de 3 az igazság.
Akit érdekelne ilyen ventim, írjon privit, darabszám megjelöléssel!
Várok 1-2 napot mennyire lenne igény és utána veszem fel a kapcsolatot az üzlettel.
Bízok benne sikerül lebeszélni velük, hogy elküldjék hozzánk.
DHL-el szállítanak, így remélhetőleg lesznek ennyire rugalmasak.Egyébként 7db ventinél járunk eddig.
Ha neked is kell tutira akkor 8.
Kenand-al már 9.
De akinek kell írjon privit. -
Czimby
addikt
válasz
juliabrilke #707 üzenetére
Dobj privit hány db érdekelne.
-
Czimby
addikt
válasz
Steve_Brown #704 üzenetére
Nemigazán
Neked az a véleményed, én meg úgy vagyok vele megér egy próbát.
3 másik külföldi fúrumot követek ebben a témában, és úgy néz ki ez a legegyszerűbb, legolcsóbb és szinte a leghűvösebb megoldás.Gondolom nem véletlenül van blower venti a régi Ati referencia kártyákon ahol hasonló a bordakialakítás.
Tudom én is, hogy nem a leghalkabb megoldás, de desktop hangtalan és játékban is tűrhető a külföldi vélemények alapján.
-
Czimby
addikt
Lengyel oldal, alapból nem írják, hogy szállítanának külföldre, de ha összegyűlünk páran hátha sikerül lebeszélni velük.
És ítt az új kerül ennyibe máshol meg a használt 5000-6000Ft
Akit érdekel írjon, jó lenne ha összejönne egy pár darabos igény.
Én tuti veszek 2-t ilyen áron. -
Czimby
addikt
A DELL blower ventivel nagyon jó eredmények születnek!
50%-on hajtva, 56C a VRM!!!
Igaz hallható, de nem hangos azok szerint akinek már van ilyen.PET palack hajszárítóval rázsugorítva
Én megpróbálok rendelni ilyen ventit! (Kb 1000Ft/db)
Ha valaki mást is érdekelhet dobjon privit, és felveszem a bolttal a kapcsolatot.
Hátha több darabnál már szóba jöhet a nemzetközi szállítás. -
Czimby
addikt
Az, hogy a fenti visszadolgozik azért van mert nehéz átnyomni a bordán a levegőt.
Próbálkozhat nagy statikus nyomású ventivel, az borda esetén mindig jobb mint a légszállitásra optimalizált.Amit írtál szűkítő a venti elé működik, egy srácnak a discordon 3fokot hozott, de még úgy is gyenge volt a végeredmény.
Félő, hogy a hátulról megfujas csak blower ventivel lesz jó, vagy szerver ventikkel, de ezek ugye egyik sem a leghalkabb.
-
Czimby
addikt
válasz
MasterDeeJay #643 üzenetére
Jajjj
-
Czimby
addikt
válasz
MasterDeeJay #629 üzenetére
Mennyire volt hangos nálad ez a setup?
Van 4db ezekből a ventikből, lehet akkor én se veszek semmit hanem kipróbálom ilyennel. -
Czimby
addikt
Ehhez a hűtés kialakításhoz nagy statikus nyomású venti kell, ami képes végig fújni a bordát, erre pedig a blower ventik képesek.
Szóval vagy borda vágás/burkolat fúrás, vagy blower venti hátulról.
Még megvárom, hogy mit hoz majd a srácnak az a adapter a 2db 40-es noctua-val
-
Czimby
addikt
válasz
Steve_Brown #613 üzenetére
A Dell Brand gépek arról híresek, hogy sivítanak
-
Czimby
addikt
Még mindig hűtés
Ha valaki szert tud tenni Dell Optiplex SFF 790, 990, 7010 hűtőre az is elég jól muzsikál a kártyával.
Csak kicsit hangos, de 50%-on is csak 80 fok a GPU és 65 a VRM vele teszt alatt.Itthon nem találtam, de lengyeleknél nincs 1000Ft/db ez a hűtő.
-
Czimby
addikt
A linket elszúrtam, Ez a jó link.
-
Czimby
addikt
Ha egy ilyet meg tudnál rajzolni az lenne az ultimate megoldás a hűtésre
Bár a 92mm-es venti szerintem jobb lenne, akkor szinte egyforma szélesség lehetne végig.
-
Czimby
addikt
Még egy tippet olvastam most, power limitet kell emelni +20%-al.
Volt akinek a DVI-portról HDMi-re váltás megoldotta a hasonló hibát, de sajnos ez jelen esetben csak sok forrasztással lenne megoldható...
Érdekesség képpen megjegyezném, hogy az Rx570-em DVI-n keresztül nem volt hajlandó Freesyncben működni az LG monitorommal(pedig elvileg csak így működne a dolog) viszont HDMI-vel működik azóta is.
Holnap v. holnapután tesztelem kicsit az Rx570-et HDMi vs DVI kábelek stb.
Után jöhet a Mi8 BIOS és hűtés mod meg a DVI kimenet teszt. -
Czimby
addikt
Valamint az is kérdéses, hogy akinél előjött a fekete kép az Dp-Dp vagy Dp-Hdmi használja a kártyát, illetve milyen kábellel Dp 1.1, 1.2...
-
Czimby
addikt
válasz
Steve_Brown #497 üzenetére
-
Czimby
addikt
Írtátok, hogy vettetek egy belépű színtű VGA-t és azon jön ki a kép.
Kérdés, a freesync így működik? -
Czimby
addikt
DP porton keresztül többeknek is elmegy a kép?
Sajna nekem nincs IGP, és ezért még egy kártyát venni már nem nagy biznisz. -
Czimby
addikt
Aki teheti hátulról fújja a kártyát, mivel ezen a kártyán a VRM a legforrófejűbb, és sok esetben amiatt droppol!!! Hátulról fújva kb egyforma hőmérsékletű a VRM és a GPU, nincs közte 15 fok különbség, és mondjuk így a GPU +5 fokkal melegebb de a VRM-meg 10-el hűvösebb.
Lengyel srác tapasztalataiból fordítottam.
Újrapasztázás és padozás 3-5 fokot tud hozni, 1mm vastag padokra van szükség. -
Czimby
addikt
BIOS flash-t megcsinálhatom egy Lenovo M83 gépben?(230W a tápja)
Mert ezen kívül csak UEFI-s AMD-s gépek vannak az elérhető közelemben.
Így DOS-ba nem lenne kép, Win-alatt meg települ az AMD driver ami mellett nem lehet BIOS-t flashelni ha jól olvastam itt korábban.
Szóval csak a flash idejére egy 1150-es intel konfigban lenne, ami csak 230W körül táppal rendelkezik. Gondolom ha nem kap 3D terhelést nem gond a kicsi táp.
Utána már 550W-on fog lógni a gépemben. -
Czimby
addikt
Nekem egy másik típusú kártyám akkor coil whine-olt ha az FPS elszaladt.
Tehát kell állítani egy FPS limitet, mondjuk 75-re és nincs nyávogás. -
Czimby
addikt
Temp at the turbine at 100% 63 ° C in the benchmark.
In games at the turbine at 50-60%, it does not go to 70 ° C and I have not replaced the paste yet.
Interestingly, the Dela turbine already had the same connector as in the GPU, but the wires were in a different order, it was enough to pull out and put them in the right one and it's ready. -
Czimby
addikt
As for the temperatures, I quickly got something like this:
As you can see in the photos, the housing is open, the temperature in the room is 22.4 degrees, the fans are set to 100%:
- max temp in tests - 70 degrees
- max temp in games - 54 degrees (fhd, forza 5 after 40 minutes of playing)
- max temp in tests after voltage changes - 65 degrees (settings someone threw here earlier)
- max temp in games after voltage changes - ran out of time. -
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
válasz
juliabrilke #239 üzenetére
A tölcsér miből készült?
Nagyon igényes! -
Czimby
addikt
Egy jó tölcsér egy nagy sztatikus nyomású ventivel, megérné egy próbát hátulról fujva is szerintem.
Ha valaki pasztázásra szánja a fejét csinálhatnak, egy előtte utána tesztet, mert ha ezek tényleg új kártyák nem kellene kiszáradtnak lenni a pasztának. Persze egy minőségi paszta akkor is hozna pár fokot de 3fokért pl én nem pasztaznek, mondjuk 5fok fölött már elgondolkodtató.
-
Czimby
addikt
válasz
MasterDeeJay #171 üzenetére
Bevásároltam anno belőle vagy 3 szettet, azóta is csak dísz :-D
Ehhez a ventihez kellene tölcsért gyártani a kártya végére.
Egyébként 1db 40x40-es is elég még egy tesla-hoz is.
Szóval lehet 2db 40x40 lesz a megoldás nálam(ha találok itthon) vagy az IBM ventiből 1db -
Czimby
addikt
És az első elbaltázott flash az, hogy készült?
Win-es progi vagy parancssoros móka?
Mert elvileg a parancssoros kellene legyen a tuti az eredeti leírás szerint.Még szerencse, hogy van 2 BIOS, csak ha valaki elcseszi az egyiket nehogy nekiálljon kapcsolgatni és újra flashelni!!!!
Nem lehet a Flash miatt dobja el nálad néha magát a kari?
Anno volt egy 3650-em ami akkor dobta el magát amikor órajelet váltott, vagy a venti fordulatot.
(Bios editorral megoldottam, írtam a sapphire supportnak és közölték, hogy az a kártya nem tud venti fordulatot szabályozni.... akkorjóvanakkor)
Tényleg milyen ventit raktál rá, az nem lehet gond, hogy túl sok az áramfelvétele? -
Czimby
addikt
válasz
MasterDeeJay #164 üzenetére
Köszi a tesztet!
ui: szerintem nekem is van ilyen venti itthon, narancssárga keret fogta őket össze valami szerver venti asszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gumi és felni topik
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- One mobilszolgáltatások
- Mazda topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bluetooth hangszórók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest