- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #1683 üzenetére
WX4100 22eft (RX460 GPU 1024sp 50w 4gb)
S7150 Active 27eft (R9 285x GPU 8gb 256bit, kb rx460-470 8Gb )
Az tény hogy ezek jobb kártyák mint az asztali fosok amik aprón vannak széthasználva, javítva, bányászva stb.
Ha lenne normális forint akkor azt mondom megérné picivel olcsóbban. -
PinguPingvin
csendes tag
válasz
fatpingvin #1683 üzenetére
AMD FirePro S7150 Active: 27 000 ft
AMD FIREPRO S7BS100X: 8 500 ft
AMD Radeon Pro WX 4100 (Full size): 21 000 ft
27% Áfa beleértve, 408 eur/huf-fal számolva, kerekítettem 500-ra.Többi mind elfogyott, Radeon MI8 32 000 Ft lenne, ha lenne készleten.
-
Kecsua
tag
válasz
fatpingvin #1558 üzenetére
-
korcsi
veterán
válasz
fatpingvin #1381 üzenetére
Épp ezt magyarázom.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #1341 üzenetére
Igen erről volt szó, de akkor hagyjuk.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #1329 üzenetére
Biztos ez? A legtöbben a coldplate leszerelésével szokták utántölteni ezeket.
P41N hol lehet ilyen T idomot és csövet kapni?
-
kenand
veterán
válasz
fatpingvin #1313 üzenetére
Csak a Nano desktop, arra reagaltam. Azért lett lejjebb véve, hogy ne zabáljon/melegedjen. Ha szabadjara van engedve jobb power /vrm résszel, tud zabálni de hatékony hűtés kell
De így is szuper kis kártya lett nekünk. Ha nem száll el a forint kíváncsiságból vettem volna az egyikre egy Frostflow x-et ( használtan szerzett Frostflow +, sajna gyenge volt, egy E5649/x5670-es Xeont sem tudott lehűteni)
Egyelőre jól megvagyunk a léghűtéssel -
Czimby
addikt
válasz
fatpingvin #1310 üzenetére
Pont nem a légszállitás, hanem a statikus nyomás a fontos bordára fújó ventinél. Ház hűtő ventinél már a légszállitás az érdekes.
-
snake1977
őstag
válasz
Köszönöm, mindenképp valami komolyabb légnyomású ventillátort vennék hozzá, a víz is elférne végülis a gépházam szép tágas, csak nem tudom hol lehet ehhez valót beszerezni emberi áron, azért túlzásokba nem esnék a költségekkel, pláne mostanság. Sajnos nekem is sikerült lecsúsznom a webshopos vételről 2 nappal.
Egyébként két eredmény hasonlításképp, a 1060-assal ugyan csak high beállításokkal teszteltem anno, de a nitro+ oc rx480/8gb kártyával extrémből is megmaradt egy kép.
-
kenand
veterán
válasz
A NANO és a MI8 biosában nincs különbség a TPD és a megengedett max hőmérsékletekben.
Maga a NANO van lejjebb véve a Furryhoz képest -
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #1248 üzenetére
Adjatok egy laptopventit
-
kenand
veterán
válasz
fatpingvin #1187 üzenetére
Olyan szerverben használod amibe a kártyát tervezték, megfelelő hűtő rendszerrel.
Nem asztali gépben moddolt hűtéssel. -
kenand
veterán
válasz
fatpingvin #1180 üzenetére
A web shopon kiírt 1 hónapos gari már le is jár lassan.....
Amúgy az elején húztam rá pet palackot ideiglenesen, két kis lyuk a fekete takaróra nem jelentős modding..Ha valaki hátsó befúvást választ és nincs kihagyva a tápcsati+venti vezeték hely, érdemes toldót használni, hogy a tölcsérlevétele nélkül lehessen csatlakoztatni
-
Smithy87
senior tag
válasz
fatpingvin #1111 üzenetére
Jelenleg szemre tudok mérni az meg nem pontos 95%, hogy moddolni kell ha mást nem külön lecsavarozni a bordát és vissza teni a ventit. Nem valóban nem fér bele ezért jön majd ki. De jelenleg őúgy fesz az egyik memria slot nem az igazi
-
MuFFo
tag
válasz
fatpingvin #959 üzenetére
Köszönöm! Megnéztem, egyik sem használja ki, sőt a Photoshop jó eséllyel le is fagy azt írják.
-
válasz
fatpingvin #938 üzenetére
Cégnél egyik géphez szétszedett lankábel megy mert nem tudtam átnyomkondi a falon lévő radiátorcső mellett. De mindegy mert a csavart érpárakat nem hajtottam ki csak páronként van széthajtva 2 méteren
. Működik bár sávszélben nem hiszem hogy maxot tudja.
Sokmindenre jó a lan kábel én is azt használom nagyrészt. -
válasz
fatpingvin #892 üzenetére
39eft, azaz most ugye forint gyengesége miatt ennyi.
Na máris out of stock. -
Smithy87
senior tag
válasz
fatpingvin #836 üzenetére
há de akkor vagy teszek rá még egy ventit vagy valamit vagy kendácsolok egy nagy rézlapból vagy aluból egy platet amire rá rakom a vizet?
-
punk520
csendes tag
válasz
fatpingvin #805 üzenetére
igen másik vga val van,hang és megvan az oösszes felbontás is (4k tv-m van)
-
válasz
fatpingvin #747 üzenetére
Az a helyzet hogy egy rakás cikkem van még amik nincsenek készen időhiány miatt pl:
meg van több olyan ami a régi gépeim tesztjei, dual procik, SLI, CF, meg egy rakás kínai lap amiket használtam de az életbe nem fogom befejezni őket.dbj19
Meg kell várnom miyconst youtubert mert ő úgyis végigtököli a dolgokat amiket majd nekem nem kell.Na majd az alapján lesz a cikk.
-
válasz
fatpingvin #745 üzenetére
Lesz még egy cikk is róla természetesen!
-
válasz
fatpingvin #735 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #735 üzenetére
Túl sok projekt van még. M40-et éppen vámolják azzal kellene majd foglalkoznom inkább sztem egy hét és itt lesz.
Csábító a 9300x2 de nem fér be a pro duo mellé quad cfre meg sztem táp is sarkos lesz úgy. -
válasz
fatpingvin #706 üzenetére
Leszámítva azt a tényt hogy Fury X2-t nem adták ki (asztali játékos verziót), csak Pro Duo néven VR-re és professzionális célra.
A 9300 x2 két nano, nem két fury x mint a Pro Duo. Ezt bios miatt érdemes megemlíteni mert nem kompatibilisek egymás biosaival. VRM és TDP limit is más. Nano az -5% órajelű GPU-ban. (azaz ahogy nézem a 9300x2 még kicsivel kevesebb is -50w tdp és -1db 8pin táp a duohoz képest)
Még annyi hogy a nano-t limitálja valamennyire a TDP-je, hűtése és a Bios de csak azért mert egy ITX egyventis kártyában van bezsúfolva az ami igazából egy 3 ventis vagy vizezett dögnek kellene lennie ahogyan a furyx-ek.
9300x2 6000 USD induló ár, a Duo meg 1500 USD -
kenand
veterán
válasz
fatpingvin #669 üzenetére
Szerintem a nano és a mi8 boardja megegyezik, még a bios beállítasok is, nincs nagy különbség. Az orajelet mindkettő hamarabb leveszi , ha nincs korlátozva az a furry de az jóval többet zabál. 2x8 tápcsati.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #669 üzenetére
Tehát azt akarod mondani, hogy gyengébb minőségű alkatrészekből van? Vagy mire akarsz ezzel kilyukadni?
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #654 üzenetére
280-as víz már úton van
No joke
-
válasz
fatpingvin #476 üzenetére
Többen jelezték hogy elmegy a kép a dp porton. Megnézem miyconst csatornáját írnak-e valamit.
Szerintem frissíteni kellene a dp port firmwarejét ahogy nvidia kártyánál bár nem tudom hogyan.Extra info:
Open hardware monitor vrm hőfokját kiírja. [link] -
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #471 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #473 üzenetére
Itt elég extrém dolgokkal megy ez az mi8. Igazából mehetne ilyen kártyákkal is.
-
válasz
fatpingvin #471 üzenetére
Nyertél.
-
kenand
veterán
válasz
fatpingvin #457 üzenetére
A gond hogy a VRM-eknek egyáltalán nem lesz hűtése. Ugyan ott a + borda, de az eredeti hűtő fedte azt is, a vízhűtéssel meg szabadon állnak és a moddolt 775 talp amivel felteszed útban van, így még kis chipset bidékar sem lehet rátenni
Quadro NVS300-nak létezett eleve PCIe1x váltotzata
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #429 üzenetére
Csak vicceltem.
De a ventillátoros kérdésemre válaszolhatna valaki -
válasz
fatpingvin #421 üzenetére
Az élet túl rövid a rendes megoldásokhoz
-
válasz
fatpingvin #395 üzenetére
Én csak a valós mérésekben hiszek. Konektoros mérő van már 10eft alatt egész jók.
Nálam a konfig 250-300w játékok alatt*. Egy sima 8 magos procival elég lenne hozzá márkás egy ágas 400-450w-os táp. Hatásfokkal számolva 200-240w ami azért messze van még a 400w-tól is.
Ott bukik meg az egész ha több ágas a táp vagy ugye nyilván 12v-os ágai gyengébbek (jellemzően a régi vagy régebbi tervezésű tápok)
650w-ot a több procis vagy több gpu-s rendszerekhez szoktam ajánlan.
Itt most a jó minőségű márkás tápokról van szó, Bequet-et nem ismerem.
*Xeon 6138ES, 6x8gb ddr4 2666, GTX650, Mi8, pár ssd.
Super flower 750w-os platinum ami bizony 50%-os terhelésen esélyes hogy 80% vagy alatti hatásfokú. Nyilván ilyenkor nincs kihasználva 20 mag, még a fele sem szóval a proci az csak tököl.
Korábban volt Corsair VX450-esem ami szintén elég volt mindenre, X6-os AMD 4ghz vizezve meg 7970 6gb húzva ment 470-500w-on ami még pont a táp max terhelése alatt volt (550w-ot vethetne fel 80% hatásfokkal számolva) persze ez prime95+furmark amit valós használatkor nem érne el.Steve_Brown
R9 290 kb egy szint durván tpd-ben.kenand
Nekem a proci szinte termeli az áramot, 135w-ra van írva gyakorlatban a régi 4790K-m alapon többet evett konektorból mérve.410W konektorból mérve 328w a táp felől mérve 80% hatásfokkal számolva
-
válasz
fatpingvin #336 üzenetére
Végiggondolva lehet megoldható de több buktató is van.
Matx lapom van ami nem lenne gond és kettő 16x-es kártya is elfér dupla slotos de valami eszement állat a supermicronál úgy gondolta hogy a plusz 8087-es sata csatikatüggőlegesen rakja fel ezzel kilövi hogy hosszú kártyát be tudjak rakni az alsó 16x-be. Le kell mérnem de a pro duo nem annyira hosszú szóval elférhet.
A gépház egy régi lassan 20 éves chieftec abba elférne.
Táp sem gond mert van rajta 4db 8 pin-es plusz átalakítókkal rakhatok még rá amenyit csak akarok 750w-os szóval bőven belefér. Szerintem talán olyan ~600w-ot venne fel a konektorból 4 GPU-val.
Hűtés az necces, csak a kártya hátulján tudnám fújni, és ismerve azt hogy 300w-tdp-t kell kifújni háát ötletem sincs rá, több nagynyomású venti kell meg valami szűkítő.Ja ha már táp:
A kis Mi8 250-305w vesz fel tesztek és játékok alatt a konnektorból, ami elég kevés tekintve hogy a gépben 20 magos proci van, 6db ram, GTX650 amiről a kép ment, jópár SSD stb. És nyilván hiába a platinum táp 50% alatti fogyasztásnál nem annyira jó hatásfokú. (amúgy passzívban ment a táp végig mert annyira nem terhelte le) -
válasz
fatpingvin #290 üzenetére
Játékra nem igazán jó, vegyes teljesítménye van. De ha elég neked GTX1060 feletti szint amit biztosan tud akkor jó lehet. MGPU módban meg brutál szintet is képes ütni.
-
válasz
fatpingvin #285 üzenetére
Hát ahol megy dx12-be mgpu módban (Nem CF!) ott akár rtx2080ti-t karcolja szint is lenne. [link] De ez ritka.
Ki kell próbálni, de azért ahhoz hűtés is kell. -
Kecsua
tag
válasz
fatpingvin #275 üzenetére
én pár órája rendeltem akkor még 200db-ot írt.
-
válasz
fatpingvin #263 üzenetére
Én PH-t gugliztam. [link]
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #260 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség de nem ez az?
XHP-4 -
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #258 üzenetére
Várj... a hestore forgalmaz ilyet?
Link?
-
rokapet
tag
válasz
fatpingvin #254 üzenetére
Pontosítok: nyomtatáshoz az STL honnan?
-
Csupingo
veterán
válasz
fatpingvin #249 üzenetére
Akkor azok a hírek kimaradtak neked, hogy abba az irányba akarnak, vagy fognak indulni a gyártók, hogy mindent az alaplap felől vegyen fel pl. a vga? Akár 300W-okat is. Ezt mondjuk én is hülyeségnek tartom, mert csak bonyolultabb alaplapok lesznek emiatt, meg talán a lakástüzek is el fognak szaporodni.
-
Csupingo
veterán
válasz
fatpingvin #244 üzenetére
Ez manapság már szinte csak egy gesztus a vga gyártóktól, hogy törekednek a teljes visszamenőleges kompatibilitásra. Persze nem is árt, mert presztízs vesztés is lehet belőle, mint mikor megjelent az rx 480 és valami elvetemült pcie 1-es alaplapba tette. Meg is olvadt a lap a csatlakozónál és tönkre is ment, aztán a kép mint valami véres kard keringett a neten rombolva az amd hírnevét. Azt hiszem 80-85W körül vett fel az a ref. kártya a pcie felől és az már sok volt. Gyorsan változtattak rajt így a későbbiekkel már nem volt gond.
Viszont akinek legalább 2.0-ás lapja van, annak ilyentől nem is kell tartania, meg nem is a legoptimálisabb összeállítás 1.0-ás lapban használni egy gtx 1060 erejű kártyát. (Talán elég erős proci se tehető már ilyen régi alaplapokba.)
Itt 78-83-at mértek. Talán ez volt az az eset. -
Csupingo
veterán
válasz
fatpingvin #240 üzenetére
Ph cikk, a 3.0-ról és szabvány leírás a 2.0-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest