Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
Tuninger #198 üzenetére
A Catalyst 10.10-től kezdve benne van a drivercsomagban egy bizonyos AMD HD3D Technology, de nem egészen világos, hogy ez önmagában elegendő-e.
Valószínűbb, hogy külső stereo-3D driverre is szükség van a DirectX játékok stereo-3D-sítéséhez. Két cég készít(ett) ilyet AMD-hez:
1. iZ3D
2. TriDef 3DSajnos mindkettő fizetős, illetve az első cég nemrég csődbe ment, így csak trial verzió van a driverükből. De elképzelhető, hogy találsz valami megoldást.
-
Tuninger
addikt
A segítségeteket szeretném kérni.
Ilyen TV (vagy ST50, még elválik) vételét tervezem. PC-ről kijátszva szeretnék 3D-ben játszani (mondjuk NFS: Run) HDMI-vel kötném össze, a VGA egy Radeon HD 7750 lenne. Mire van szükség hogy a játékokat 3D-ben tudjam kijátszani a TV-re?
-
Peat;)
veterán
válasz
watchfun #191 üzenetére
Aktív 3d a plazma tv-vel van jó viszonyban, így a panasonic aktív szemüvegeit nézd meg hogyan vannak kialakítva, bár 3d plazma+szemüvegek elég borsos árat jelentenek, de jobb is a minőség, csak többet fogyaszt valamivel.
Ha maradsz lcd fronton akkor a passzívtól nem kell félni, sok túlzás elhangzott a fórumban egy illetőtől, de Ő inkább az lcd/plazma különbségen lovagolt egyébként. Pl. samsung tv-n sokan nem bírják az aktív 3d-t, mindenképpen ki kell próbálni. A passzív jóval jobb a szemnek, nincsenek fekete csíkok, a függőleges felbontás feleződése sem nagyon szembetűnő egy 42-es tv-nél. A legújabb 4k felbontású óriás tv-ken is a passzív technológia ter nyeret, pl a Sony is átáll aktívról passzívre azoknál a tv-knél, vajon miért
Ha van gyerek is a családban és pl samsung lcd és lg lcd között fogsz dönteni én azt mondom hogy lg. Azért az aktív villódzása nem hiszem hogy sok jót tesz.
Legjobb ha bemész egy nagy áruházba/MM-be és kipróbálsz minden félét, melyik kényelmes, csak természetesen eszedbe ne jusson ott megvásárolni a készülékeket, hiszen a kisebb boltokból 20-30%-al olcsóbban kapod meg ugyanazzal a gyári garanciával.
-
csiki79
csendes tag
Tud vki olyan helyet, ahol jó áron (175e) körül tudok venni holnap (szombat!) egy ilyen TV-t azonnali átvétellel??
-
holodp
aktív tag
válasz
watchfun #191 üzenetére
Hát szerintem olyan clip biztosan nincs aktívból, de én a MM-ban próbálgattam szemüvegre a Samsung aktív szemüvegeit, és egyáltalán nem volt kényelmetlen, bár ez nyilván személyfüggő. Ez volt az.
-
WiNZO
tag
Sziasztok!
A TV médialejátszója támogatja a hd mp4 fájlokat?
Köszi!
-
ugyeletes
tag
felraktatok az uj firmware-t? mindig csesztet a tv bekapcskor hogy megjelent az uj es ugyan rakjam mar fel...
-
Tonyo
őstag
Hülye kérdés:
1.4 hdmi kábelen elvileg megy enthernet. Ez azt jelenti, hogy hdmin pc-ből átmenne a net a tv-be?
-
timarcell
tag
Ma reggelre eltűnt a TV-ből az internet ikon! Tapasztalta más is?
-
watchfun
tag
Végigolvastam a topikot és sikeresen elbizonytalanodtam aktív és passzív 3D terén... Ami a passzív mellett szólt, hogy az egész család eleve szemüveges, passzív 3D-re meg létezik szemüveglencsére csíptethető, lehajtható "egység", nem is tudom minek nevezzem. Aktívra létezik valami hasonló megoldás? Tudniillik ami aktív szemüveget idáig felpróbáltam/tunk a dioptriás szemüvegre rá, az mind kényelmetlen, billegős, vagyis jórészt használhatatlan volt.
Vagy erre nem gondolt egyik gyártó sem? -
x6radio
tag
Szerintem elérhető áron van tényleg. Meg is tetszett, de sajnos nem veszek mert nem TV-zek 2,5 éve.
-
dezz
nagyúr
válasz
BloodRay #170 üzenetére
TruMotion 50 Hz-esen is lehet(ne), akkor csak a 23.976/24/25/30 mozgásfázisos anyagot duplázza. (Filmnél pont nem előnyös, más alacsony fps-es cuccoknál jó lehet.)
Ha valóban 100 Hz-es, akkor kikapcsolt TruMotionnal is gyors marad a panel... Gáz, hogy egy HDTVTest látja, hogy nincs (nem volt ugye a korai FW-ben, mondjuk elég érdekes így kiküldeni tesztelni/árulni) TruMotion, és már mondják is rá a "300 sor" mantrát.
El Kebir, Hohocali: Köszi a "közreműködést", megspóroltatok nekem pár
-t.
Én már csak pár morzsát csipegethetek. (Azt feltételezve írom ezeket le, hogy Sh4rk barátunk nem csak okosnak akar látszani, okos is akar lenni.
)
- Két okból álltak rá a g2g (az Eizo egyébként m2m-nek írja, mint midtone-to-midtone) megadására: 1. A szabványosan megadott válaszidő érték valójában két váltás összege (Tr+Tf = rise time + falling time, paneltípustól függően fekete->fehér->fekete vagy fehér->fekete->fehér). 2. Középértékek között lassabban váltottak a panelek (leginkább a VA-k, utánuk jött a TN, és végül az IPS csak kicsivel), mint a végpontok között, ezért bevezetésre került az overdrive megolás, ami egy rövid idejű túlvezérléssel ad lendületet a váltásnak. A két dolog együtt azt hozta, hogy szívesebben adták meg a gyártók a g2g-t, mint a Tr+Tf-et. Ilyen, hogy 4ms g2g mellett 16-20ms egy teljes (vagy akármilyen) váltás, nem nagyon van, vagy legfeljebb egyes VA-knál a sötétebb árnyalatok közötti váltásoknál. Vagy esetleg a Tr+Tf lesz mondjuk 12 ms, azaz feketéből fehérbe és fehérből feketébe 6ms alatt vált.
- A TN panelekre igaz, hogy full ON-ban fekete a (szub)pixel, a többi paneltípusnál fordítva van. (Egyébként ez a fogyasztásra egészen minimális hatással van, hiszen a fogyasztás nagy részét a háttérvilágítás viszi el, a maradék nagy részét pedig a képfeldolgozó elektronika.)
- Ez a "blokkos együttmozgás" jellemzően a temporális zajszűrés okozta jelenség (magas fokozaton). (Vagy tömörítési artifact alacsony bitrátán.)
- Egy 100 Hz-es panelen 100 Hz-es frissítés (és mozgás-interpoláció) mellett 2ms-nél is van egy nagyon enyhe kis elmosás (pl. scrollozó szövegnél látható). 16-20ms igen "látványos" elmosást eredményezne. Nem hiszem, hogy akár az 50 Hz-esek ilyenek, vagy csak a legócskábbak. (Olyat viszont nemrég is láttam, hogy az interlacing sima blend volt: minden mozgó dolog megkettőződve látszott, darabos mozgással. Az ilyet tényleg tiltani kellene.) Meg pl. az overdrive overshotját is lehet látni (bár tévén még nem láttam, ott rendesen megoldják, hogy a folyadékkristály ne kövesse a túllövést), néhány ms-es paneleken. Annyi, hogy pl. egy 2ms-es panelen látványra vékonyabb az overshot, mint mondjuk egy 8ms-esen.
-
szalmark
csendes tag
Ha Magic Remote-ot szeretnék használni hozzá, akkor kell egy wifi stick is plusba, vagy elég a Remote set?
-
El Kebir
őstag
így van ez, ha nem azt írod, amit gondolsz...nekem nehezen megy a távgondolatolvasás (a közeli se nagyon), bocs, hogy nem sikerült...
mert pl ezt:
"megadnak mondjuk 4ms-et de a szines képnál az átlag 16ms-20ms között van."
nehéz lett volna másképpen értelmezni... (persze ha időközben újraértelmezted mit írtál, akkor rájöhettél magad is, hogy hibás amit fogalmaztál, mégha akkor azt gondoltad is, meg akkor is ha nem)Persze elérhet a "gyári" megadottnál nagyobb értéket (ez pont a gtg meghatározásából adódik, hiszen az csak egy jellemző érték, nem a panel leglassabb váltása), de csak a kritikus fokozatú váltásoknál, a váltások többségénél a "gyári" idő is elég... (és paneltípus és annak vezérlésétől függ, hogy mennyire tér el a leglassabb váltás a jellemzőtől)
De most akkor mi is a vita tárgya?
(mert a gyártók sem hírdetik azt, hogy a jellemző, a gtg érték, az a leglassabb váltás lenne)
-
Sh4rk
aktív tag
válasz
El Kebir #174 üzenetére
Azt hiszem újra járom a sulit, valamit nagyon rosszul csinálok. Egészen mást értetek mint amit írni akarok.
Tehát, nem a 16-20ms az átlag, hanem az átlagos hogy egy - egy filmnél elérheti a 16-20 ms-et is. Tehát mondjuk 10 tvből mondjuk 8-nál mérhető lenne akár 16-20 ms is a váltások közt.
azt hiszem most jól írtam, de lehet nem mostmár nem tudom.
-
El Kebir
őstag
"Mondjuk a megadott 4ms gtg, az egy filmnél átlagban eléri a 16-20ms-et. Így értettem."
ha így értetted, az sem igaz, pont hogy a váltások nagyrésze belelér a gyári adatba, de a legrosszabbak nem, átlag 4ms mellett, a kisebb résznyi átlag alatti sebességű váltások miatt lesz homályos a kép. (az egyszerűen nem igaz, hogy 16-20ms lenne az átlag, inkább csak a maximum, vagy a legrosszabb váltások)
talán ezért gondoltad azt, hogy össze-vissza vannak a sorok frissítve, mert tényleg a kép nagyrésze lefrissül, csak a kritikus színű váltások késnek, a válaszidő miatt lemaradnak a kép nagyrészétől.
szerk.: ja a szín helyett helyesebb a "subpixel fokozat", tehát vannak olyan fokozatok amelyek között lassú a váltás annak ellenére, hogy a legtöbb váltás 4ms alatt lezajlik. (tehát ez a jellemző érték, amit megadnak)
csak ez is olyan mint a játékoknál az átlag fps, ami hiába jó, ha sokszor "akad", mert a min fps értéke rossz...
-
Sh4rk
aktív tag
válasz
El Kebir #169 üzenetére
jaj, ez komoly mellébeszélés
Ha félre érted amit írok akkor persze!
Nem arra gondoltam, hogy szines pixelek vannak, és azok váltanak.Hanem egy átlag színes képnél (mondjuk filmnél), lassabb a váltás mint amit megadnak.
Mondjuk a megadott 4ms gtg, az egy filmnél átlagban eléri a 16-20ms-et. Így értettem." látnád a fekete átmenetet a kialvás és az új szin között."
Itt sem helyes a fogalmazásom, sőt eléggé sarkított is, ez tény. De én arra gondoltam, hogy mind a 3 szín ég akkor lessz fekete, a pixel. A kialvást meg arra értettem, amíg eltűnik a régi szín és megjelenik az új. Nem arra, hogy fekete lesz a pixel mert kikapcsol.
Itt meg pont azt írod le, amit én is írtam, hogy a valos eredmény és 4ms nem áll összhangban egymással.
"A kevésbé statikus képek pont ezért homályosabbak, mert nagyobb az átmeneti tartomány egy-egy élnél, szélesebb sávban vannak nem teljesen átváltott pixelek, mivel a gyors mozgásnál a mozgó él mentén több pixelnek kellene átváltani a képfrissítés alkalmával."
4ms es váltást, szinte észre sem vennél, Nem úgy mint most amikor akár egy homlokon belül blokkokban mozog a kép és utánhúz.
-
törölt tag
válasz
BloodRay #170 üzenetére
Nem én vitatom, szerintem is 100Hz-es
a hdtvtest.uk szerint pedig nem.
-
Hohocali
aktív tag
Utána néztem a témának, itt egy leírás a problémáról :
Minden sor frissül, csak a motion blur miatt összefolynak. A megadott érték meg úgy jön ki, hogy egy teszt ábrát mozgatnak, és kielemzik, mennyi hasznos információt látni akkor.
-
-
El Kebir
őstag
"Monitoron és tv-n is jól érzékelhető, hogy a panelt frissítési adatnak a GTG (gray to gray) adatot adják meg, nem a valósat. megadnak mondjuk 4ms-et de a szines képnál az átlag 16ms-20ms között van. "
jaj, ez komoly mellébeszélés
, valójában nincs is színes subpixel, hanem csak "szürke" (két szélsőértéknél fekete és fehér), a színt a különböző színszűrőkkel érik... (a folyadékkristályok csak különböző szürke subpixeleket "készítenek")
A gtg érték pont a "színes" váltások jellemző értékét jelöli... (tehát nem a legrosszabbat... és nem a legjobbat)
" látnád a fekete átmenetet a kialvás és az új szin között."
... lcd-nél nincs "kialvás" amíg nem változik a pixel/subpixel értéke, addig ugyanazt a "színt" (vagyis ugyanazt a három "szürke" pontot, amiknek a színszűrők adnak színt) látod, ne kevered a crt-vel...
az lcd-k egyik színből közvetlenül váltanak a másikba és pont ezért homályos, mert amíg nem váltotattak át teljesen addig a régi és az új szín között egy átmeneti helyzetben vannak, tehát leromlik a homogén színeket határoló élek élessége.
A kevésbé statikus képek pont ezért homályosabbak, mert nagyobb az átmeneti tartomány egy-egy élnél, szélesebb sávban vannak nem teljesen átváltott pixelek, mivel a gyors mozgásnál a mozgó él mentén több pixelnek kellene átváltani a képfrissítés alkalmával.
-
Sh4rk
aktív tag
NO azért ez nem így van!
Az meg hogy mindig frissül minden sor...inkább olvassgass még utána.
Sanci leírása a helyes. A kevésbé statikus képek lassabban frissülnek.
Ezt szabad szemmel szinte lehetetlen észre venni, mert a ciklusok egyébként gyorsak.
Annyit érzékelsz belőle, hogy utánhúz a kép, blokkok külön mozognak és hogy valahogy mosottab a kép, nem olyan részletgazdag a video."Ez így nagyon zavaró lenne ": Az is! Ma már nem szabadna 50Hz-es tv-ket kiadni. Egy katódsugaras tv után, az olcsó lcd tv-t vásárlók elégedetlenek. (tapasztalat) Nincs öröm csak csalódás!
Monitoron és tv-n is jól érzékelhető, hogy a panelt frissítési adatnak a GTG (gray to gray) adatot adják meg, nem a valósat. megadnak mondjuk 4ms-et de a szines képnál az átlag 16ms-20ms között van. Ettől is lassul a kép, Ha fizikálisan mindegyik frissülne, akkor folyamatos szaggatás lenne, a lassú panel miatt, látnád a fekete átmenetet a kialvás és az új szin között.
-
dezz
nagyúr
válasz
#09634560 #165 üzenetére
Valamit félreérthettél. Ez így nagyon zavaró lenne (jól látszana a dolog). Maximum pár "őskori" LCD monitor működhetett így.
Az egyes LCD szubpixelekre értendő, hogy (frissítés után) a kontrasztosabb változásokra hamarabb reagál a folyadékkristály, mint a kisebbekre. Leginkább a közepes értékek közötti váltásokra igaz ez (azért vezették be az overdrive technikát), pl. a VA panelek kimondottan sokkal lassabban reagáltak arra, de még overdrive-val sem tökéletes a dolog. Tehát, a kisebb változást szenvedőket nem hogy később, hanem előbb kellene frissíteni. De már régóta kellően gyors az elektronika ahhoz, hogy fentről lefelé haladva elég gyorsan megtörténjen a dolog. Ilyen mozgás-lekövetés, amit írsz, eleve nincs a monitorokban többségében és az olcsóbb tévékben. (És ahol van, ott a mozgás-interpolációra használják.)
-
törölt tag
Először az első 300 sor, aztán a második és így tovább? Vagy először minden 3. sor, aztán minden 2., végül minden 1.? Vagy keverve a pixelek? Vagy hogy?
Amikor anno utánanéztem(több éve) azt olvastam: mndig a legnagyobb változást "szenvedő" képsorok frissülnek először, utána amelyek kissebb változást szenvedik igy általában a svenkelésnél először a középső, utána a szélső sorok változnak. mindezt ugye 1/50-ad mp alatt teszik és így 300-as mr. értéknél is max 4/50-ed mp alatt kicserélődik a teljes képtartalom. Erre van Benchmark mérőlemez is. -
dezz
nagyúr
Hogy a tévéhez is szóljak: ha most kellene tévét vennem, lehet, hogy elcsábulnék. Nekem speciel fontos a 3D, számos film be van már tárazva. (Bár néhányat már meglestünk anaglifben, de normál színekkel sokkal jobb. Gyerekre amúgy sem adnék anaglif szemüveget.) Egyébként Stereoscopic Playerrel játszom le, növelt parallaxisszal, úgy nagyobb a tér. Nem tudom, hogy ez a tévé tud-e ilyet beépítetten, vagy csak csökkenteni lehet az eredetihez képest.
De... Kicsit sokallok 180k-t egy 50 Hz-es tévéért. Ennyiért 2D-ben 100 Hz-est kapok (idei modellek közül). Gyorsabb panel, általában a deinterlacing is jobb a 100 Hz-eseken, illetve nekem speciel a 100 Hz-es mozgás-interpoláció is fontos (de csak sportműsornál és más effélénél, filmnél pont kikapcsolom). Bár ez sokaknak nem igazán szempont, általában kikapcsolják és úgy is hagyják. Én mindenesetre akkor veszek majd új tévét, ha ennyiért együtt megkapom a 3D-t és a 100 Hz-t. (Már ha LCD lesz, bár valószínű.) Lehet, hogy erre még várhatok...
Szerintem kellemesebb a szemnek a passzív 3D, még ha látom is a fekete sorokat. Aktív shuttereset max. akkor veszek, ha szemenként 100 Hz jut.
Apropó: "Amennyiben valaki szédülne, akkor ezen a 3D képkorrekció bekapcsolása segíthet, de mivel velünk ilyesmi nem történt, ezért nem tudjuk megmondani, hogy ez tényleg működik-e."
Ez szerintem a jobb-bal oldali nézeteket cseréli fel (néha fordítva vannak egyes anyagokban).
-
dezz
nagyúr
válasz
#09634560 #162 üzenetére
Én nem csak feltételezek valamit, hanem az elejétől a végéig tudom (különben nem szállnék vitába). Hogy gondolod egyátalán? Először az első 300 sor, aztán a második és így tovább? Vagy először minden 3. sor, aztán minden 2., végül minden 1.? Vagy keverve a pixelek? Vagy hogy?
Nem, elektronikailag mindig minden sor frissül. A különbség a következőktől függ:
- Válaszidő (lassabb panel vs. gyorsabb panel).
- Valós frissítések száma (50 Hz, 100 Hz, stb.).
(A 100 Hz-esekbe eleve gyorsabb panelt tesznek, így 50 Hz-en is [kikapcsolt mozgás-interpoláció] is hamarabb reagál, "kapcsol".)
- A változás a szem előtt zajlik-e le. A plazmánál nem (bár egy frame több sub-frame-ből áll össze). LCD-nél attól függ, van-e BFI (Black Frame Insertion), ami egyrészt biztosítja, hogy a szem mindig "kész" képet lásson (frissítés alatt ki van kapcsolva a háttérvilágítás), másrészt hogy 1-1 frame-et, azaz pillanatképet ne túl sok ideig lássunk, mert az is rosszat tesz a mozgásnak.Ezt, hogy 300 vagy 600 sor, stb. nem egzakt számként kell venni, ez egy szubjektív index. 50 Hz-es LCD panelekre séróból rányomják, hogy "300 sor", 100 Hz-esekre "600 sor", stb. Lényegében hogy Pista bácsi tudjon viszonyítani.
-
törölt tag
Szerintem ebben te tévedsz: nem frissül egyszerre mind, csak több lépésben az elektronika és a vezérlőpanel lustasága miatt. Ha igy lenne akkor miért mosódik el svenkeléskor az 50Hz-es és miért nem a 200 Hz-es vagy jobb LCD-k képe,különösen az alacsony frekvenciás jelnél,pl a Philips vagy a Samsung low-end modelljei szenvednek benne, és miért nem szenvednek ebben a betegségben a plazmák, mivel azok alapból gyorsabbak.
-
dezz
nagyúr
válasz
#09634560 #140 üzenetére
Na ez nem egészen így működik! A motion resolution egy szubjektív érték! Mindig frissül mind az 1080 sor (különben szétesne a kép)! De a mozgás szubjektív szépsége más és más 50 Hz-es, 100 Hz-es, jobb vagy rosszabb deinterlacinget tartalmazó, illetve mozgásinterpolációs vagy anélküli modelleknél.
(#160) Tonyo: Akár jó is lehet, csak kissé darbos lesz az egérmozgás, ablakmozgatás, stb.
Az egyébként valójában 23,976 Hz-es mód.
Azt nem tudom, hogy a VLC támogatja-e (néhány player meghülyül, ha nem 60 Hz a frissítés.)
Miért nem inkább az MPC-HC-t használod, ott beállítható, hogy csak ilyen tartalomnál váltsa 23,976 Hz-re a képet. -
Tonyo
őstag
24 p-s lejátszással kapcsolatban mennyire jelent megoldást, hogy ati driverben 24 Hz-ra állítom? Így mindig ennyin lesz. Innentől ha vlc-n lejátszom jó lesz? Így nem szaggat..
-
Tonyo
őstag
Drivereket frissítem majd.
Fekete
Elvileg 1920*1080 a tv, acer kijelzője kikapcsolva. A fekete csík csak a mozinagyítás képaránynál tűnik el, szóval biztos ez lehet a probléma, mivel vlcnél 3 D nél hiába nagyít rá..nem lesz éles 3 D.vtechun: Systems, video, playbacknél refresh sor..
-
Sh4rk
aktív tag
Szia,
szedd le az acerhez a legújabb videokártya drivert.
Szedd le a legújabb vlc-t.
Majd állítsd be az aceren, hogy ne ugyan az legyen a felbontása mind a kettőnek.
Lehet hogy az acer laptop nem tud full hd-t, és így azonos képet küldd a tv-nek is.(1366*768)
Állítsd be úgy hogy a második kijelző az 1920*1080 legyen! Az aceré az alap amit tud.
Akkor talán eltűnik a fekete csík. -
Tonyo
őstag
-
Sh4rk
aktív tag
Szia,
no talán a legegyszerűbbel kell kezdeni.
Ha nem 3D Bluray-a lejátszó, akkor teljesen mindegy az 1.4 HDMI!
Ha a számítógép valamilyen programjával játszod le, attól az még nem 3D.Mind a Half Tab, mind a Half SBS, kimeneti jelként egy sima Full HD anyag.
Nincs 3D jelzése se semmi.A kábel ezen esetben lehetne 10Ft-os 1.3 as is. Nem az 1.4 miatt megy át a 3D.
Nincs plussz szál az 1.4 HDMI kábelben ami a 3D-ért felelne.
Egy szál van benne plussz, de az a High Speed Ethernet.
Ez teszi lehetővé a ARC-t.Tehát mindenképpen, a laptop erősségén, valamint a software-ken, valamint a drivereken múlik minden.
-
Sh4rk
aktív tag
válasz
BloodRay #131 üzenetére
Esküszöm bemegyek valahova és megnézem az idei modelleket!
Alap esetben a polarizáltság technikája miatt szétesik, szét kell essen. (Ha a lencsék egymáshoz képest alul fölül vannak, ,tehát nem egymás mellett, akkor szétesik. Ez egy alap tézis, nem LG függő! IMAX terem fordítod a fejed és máris szétesik."1080 vs 150 sor a helyzet ez bizony látszik" -> Na persze, már 320x240-et sem látok, magyarázd már meg.
Azért nem ennyire dúrva a helyzet. Nem is így értem. Egyértelműen egy szemedbe jutó mozgó képről beszélek. Ha teljes mind két szemes megoldást nézed, akkor amikor mozog a kamera, pl: egy csatamezőn a tájat pásztázza, akkor nagyon kevés info marad meg a FullHD felbontásból és csak 1920*300-at nézel ciklusonként. Erre gondolok.
-
Tonyo
őstag
Számomra azért érthetetlen mert a dvi hdmi hosszú kábel noname és talán nem is 1.4. és azzal ment jól.
A furu egy 20 ezres hdmi kábel.
A másik ami nem tiszta nekem, h akkor is számít, hogy 1.4-es-e ha pcről játszom le?
Ott csak a 2 oldalt meg kell jelenítenie és a tv csinál belőle 3 D-t nem?A másik problémám, hogy xbmc nél ha beállítom,h 24 p legyen csúnyán elkezd szaggatni.
LM615 sem van, azt hittem nem tudja 24 p-t, de kiírja, hogy 24 Hz, csak épp élvezhetetlen..
-
Alpee
aktív tag
-
Alpee
aktív tag
válasz
nightshadow #139 üzenetére
Ez így igaz, elismerem.
-
Tonyo
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy 42 colos cinema 3 D-s LG tv.
Egy dokkolós fujitsu laptop és egy dvi-hdmi kábel.(noname!!)Ebben a felállásban jól működött a 3 D. VLC-->tv pedig lekezelte.
Jött az ötlet, hogy inkább az Acer laptopom legyen a forrás. Vettem is egy furutech alpha hdmi kábelt, és összekötöttem. Szebb lett a kép, viszont a 3 D-t nem tudja normálisan lekezelni a TV, két oldalt 10-10 cm egy csík lesz mintha ott duplázná a képet, a lényeg, hogy nem tiszta a 3 D-s kép.
Mi lehet az oka? Az, hogy 1.3-as csak a furutech? Vagy driver?
-
törölt tag
válasz
Hohocali #133 üzenetére
Nos ez a fogalom a motion resolution azt takarja kb.hogy 1 képváltáskor a 300as (vagy 150, 100 Hz LCD-nél 6-700,plazmánál főleg a NeoPDP-nél a teljes 1080) csak 300 sort tud frissiteni. Attól még megvan mind az 1080 sorod a képen,nem fog lecsökkenni 300ra,tehát nem ugrik össze neked a kép de 1 képváltáskor csak 300 sor frissül. a 2. váltáskor már 600, 3.nál 900 4.nél belekerül a maradék is. Tehát főleg magasabb Hzes tévén-en főleg 400 vagy 600 hertzen nem veszed észre a különbséget Ott venni észre hogy ha teljes vagy a képernyőnagy része elmozdul,ott viszont kicsit elmosódik a kép,már nem olyan részletgazdag.(nem akadozik,az más hibaforrás,az a pulldown hibája!) De csak akkor ha a teljes képtartalom frissül,pl.mikor az egész kamera mozog,vagy nagyon nagy képfelület mozdul hirtelen. A 900 nál már csak tesztlemezzel veheted észre,főleg magasabb ,pl 100 Hz tévéknél. A Mindigtv sorváltása pl.900as,ezt még kezdetekkor olvastam.Blu-ray nél vagy upscaled anyagoknál már számithat.Ezért (is) drágább a NeoPDP vagy a 200Hz-nél jobb tévék.
Plazma tévémüködési elve és szinhőmérséklete a képcsővel gyakorlatilag megegyezik, így a kettő találkozásánál kioltás jön létre.Ezért fakóbbbak áruházban. Szobában már nincs ilen veszély, nyugodtan használhatod viszont állandó magasfényerő növeli a beégés eszélyét, ezért nkább normál, alacsonyabb fényerővel járasd be, bővebbet a plazma topikban rájuk keresve( mozgásmegjelenités és bejáratás) találhatsz. -
Alpee
aktív tag
válasz
nightshadow #137 üzenetére
Akkor ha akarok venni egy fullhd pana plazmát de nincs szükségem 3D-re, az nem számít mert így is úgy is kifizettetik velem... még roszabb...
-
Alpee
aktív tag
Lássuk már be, h nem egy árkategória a kettő.Az UT50 valóban annyi, vagy kevéssel drágább, de 3D nélkül, mert az csak a szemüvegekkel lesz elérhető... Ha meg nem téma a 3D akkor meg minek fizetni olyan szolgáltatásért amit amúgy sem használnék...
Ebben az árkategóriában sztem nincs aktív vetélytársa a passzívnak.
Passzív gyengébb de olcsóbb
Aktív minőségibb de drágábbmindenki döntse el mit áldoz be, ha 3D-t szeretne...
Valahogy olyan érzésem van mint mikor a gyors, minőségi és olcsó munkáról olvastam, de a jelzőkből csak kettőt lehetett választani...
@vtechun: a plazma bizony majdnem 2x annyit fogyaszt mint azonos képátlójú LED-es LCD...
-
Hohocali
aktív tag
Valaki írja már le ennek a 150 vagy 300 sornak a műszaki magyarázatát LCD-n! Mert ezek a hozzászólások nagyon zavarosak annak, aki nem tudja mi ez. Mi köze a képfrissítéshez? Vagy egy link is jó.
Plazmán mit jelent az, hogy az áruházban túl világos van? Csak sötétben van jó képe? Mert az én szobámban nappali világosságban nézek filmeket. Ez is ok a plazmához?
-
menyhartlevi
aktív tag
Nem olvastam végig a hszólásokat de valaki megtudja mondan hogy mivel jobb ennél a 660s?
-
BloodRay
veterán
TV síkja: Ez igaz, hogy magasabbról szétesik a 3D. Mondjuk alapvetően kevesen nézik állva otthon a tv-t.
Elforgatott fej: Mi esik szét?? Cseppet sem torzul a 3D, itt valamit nagyon elnéztél.
Fekvésnél ugyan így jó. Tényleg félreolvastál valamit..."Valamint mivel eleve nem tudnak 1080p mozgást úgy is mindegy alapon még rontanak rajta." -> Ez azért jó volt.
Ha már rossz, legyen rosszabb. Ez jó indok lehet.
Ami a plazmát illeti, te sem szereted/akarod elhinni, hogy valaki nem szereti, nem bírja. Hiába jó, jobb a képminősége alkalmasint, mert ezt én is elismerem.
(#88) Sh4rk -> Khemm... passzív szemüvegből is van drágább, kisebb, dizájnosabb darab, mint a készülékekhez alapból járók, ezt gondolom te is tudod...
"Az, hogy ti nem mozogtok sosem, nem hajolgattok, nem álltok fel, nem fekszetek el, az nem az én hibám, hanem ti kompromisszumotok! " -> OMG, tényleg nem tudom mikor próbáltál te utoljára polarizált LG-t... Pedig értesz a tv-khez, szóval nem értem miért írsz ilyen batár hülyeségeket.
"Semmi más előnye nincsen az aktívval szemben." -> Khemm... Akkor írok párat a villódzáson kívül: lemerül(film közben a legjobb, főleg elemes szemüvegnél), igen drága egy polarizált szemüveghez képest és egy-két év múlva már nagy eséllyel nem fogsz kapni szemüveget a tv-dhez."1080 vs 150 sor a helyzet ez bizony látszik" -> Na persze, már 320x240-et sem látok, magyarázd már meg.
-
törölt tag
válasz
nightshadow #129 üzenetére
Igazad van, nekem sem tetszik. Rengeteg felesleges, sőt, kamuadattal bombázzák a vásárlókat, az egyetlen fontosat pedig a Motion Clarity álca mögé bújtatják. A Samsung tavaly a felezett 3D-vel csinált hasonlót. Szóval egyik sem jobb a másiknál, sajnos.
-
nightshadow
veterán
válasz
#75912448 #128 üzenetére
a felhasználók egyéni szokásuk alapján választhatnak kinek melyik fontosabb
Ez így van. Egyébként, ami idén nem tetszik az LG-ben (s gyakorlatilag a vásárló átvágásának tartom), az az, hogy nem lehet megmondani, hogy melyik tévéje valódi 100Hz-es, s melyik nem. Hogy egyáltalán melyik típusnál kezdődik a valós 100Hz? A Samsung ebben korrektebb, ott a 6-os sorozattól van.
-
törölt tag
válasz
nightshadow #126 üzenetére
Hogy a plazmának minden tekintetben jobb képe van egy LCD-nél, az nem nézőpont kérdése, hanem tény. Ha nem lenne hátránya a ghost és a beégés, akkor a többségnek szerintem plazmája lenne, nem LCD-je.
Ezt írtam kb én is, egyet is értek vele. Ellenben te csak az LG-t említed, miközben a teljes LCD középkatra vonatkozik. Ez a szélsőség nem tetszett, ennek adtam hangot.
Nemcsak én, az összes tesztíró ezt hozza első számú negatívumnak az LG-vel szemben.
És megemlítenek mellé másik 4 jó tulajdonságot, amitől összességében semmivel nem rosszabb, mint a vetélytársai. Egykutya mind, apróságokban térnek el, a felhasználók egyéni szokásuk alapján választhatnak kinek melyik fontosabb.Egyébként ha látnál egy kalibrált 760-ast, akkor meg sem fordulna a fejedben kontrasztról beszélni, egyáltalán nem hiányzik. A 620-as pedig sokkal gyengébb, mint a tavalyi LW55xx sorozat, utóbbinak szintén semmi baj a kontrasztjával, az összhatás teljesen rendjén való a technológia határait figyelembe véve.
-
nightshadow
veterán
válasz
#75912448 #123 üzenetére
Hogy ki mit eszik meg reggelire, nézőpont kérdése.
Hogy a plazmának minden tekintetben jobb képe van egy LCD-nél, az nem nézőpont kérdése, hanem tény. Ha nem lenne hátránya a ghost és a beégés, akkor a többségnek szerintem plazmája lenne, nem LCD-je.
Neked a Samsung tévék kontrasztja tetszik
Nem tudom, hogy jön ide a Samsung, mert most LM620 kontra plazmáról esett szó. Ha valaki sötétben szeret házi-mozizni, akkor a kontraszt, s a fekete mélysége az elsődleges, utána jön minden más.
Állandóan ezen a kontraszton lovagolsz.
Nemcsak én, az összes tesztíró ezt hozza első számú negatívumnak az LG-vel szemben.
-
Dany007
veterán
"Komolyan mondom kikészítetek!
"
Tudod, ez a cél!
Amúgy, amit írtam azért írtam mert számomra pitiáner dolgokon agonizálsz. Fej fordítás, kimenni piáért... Ez nekem annyira nem téma, hogy eddig eszembe se jutott amíg nem írtad le.
Számodra ugyanilyen a súly meg a vibrálás és hasonlók.
És már mondtam ezerszer nem számít a szemüveg súlya mert elbírom azt a plusz 10g-ot.
A 16grammos szemüvegben sem tudok lefeküdni. Sőt a mezei szemüvegben se tudok lefeküdni mert ha ledöntöm a fejemet a párnára vagy a karfára akkor a szemüveg szára nyomja a halántékomat!
6 évig voltam szemüveges tudom, hogy mennyire nem lehet fekve szemüvegben tv-zni. De mondom, ez nekem annyira pitiáner dolog, hogy nem foglalkozom vele mert nem érint.
És nem ülünk vigyázzban a tévé előtt.
De amit te írtál az csak akkor érvényes ha felállok a TV előtt vagy épp leguggolok a TV elé. Az ülőgarnitúrán mozoghatok amerre csak kedvem tartja nem látni torzulást. Volt már, hogy négyen ültünk a TV előtt és mindenki rendesen látta.
-
Sh4rk
aktív tag
Szia,
továbbra sem érted amit írok.
1. Az ut50 ugyan ennyibe kerül, igaz nincs szemüveg.
2. Az egyikben van aktív lcd a másik egy sima lencse!
Tehát ha az vibrál egyébként 120Hz-en és te felülről oldalról 50hz-es neonnal világítasz, akkor még jobban kiemeli a villódzást. Erre írtam. Egyébként minden 3D fórum sötét szobát ír megfelelő környezetnek.3. egyszerüsítsünk: döntsd a fejked oldalra mintha a karfán feküdnél a tv vel szemben. ekkor a szemüveg lencséi már inkább egymás alatt vannak nem egymás mellet. Na ekkor meglátod miről beszélek!
4. semmi marketing ez így igaz.
5. Semmi stílus nem volt benne. Szimplán az lg marketingjére gondoltam.
"Villodzás mentes 3D!" -
törölt tag
válasz
nightshadow #119 üzenetére
Állandóan ezen a kontraszton lovagolsz. Úgy állítod be a kontraszt témát, mintha ettől az egy tényezőtől függene a megjelenítő minősége. Van még 20 másik összetevője egy tévének, amitől TÉVÉ lesz. Furcsának találom, hogy nem így gondolkodsz. Hogy ki mit eszik meg reggelire, nézőpont kérdése. Neked a Samsung tévék kontrasztja tetszik, más meg elhányja magát a foltos-csíkos képétől, 5 percig nem bírja nézni. Valakinek az IPS természetes színei jönnek be, valaki jobban szereti a mélyebb feketét egy Sony LCD-n. Sokunknak lélegzetelállító képet LCD fronton az IPS nyújt, tehát megesszük reggelire a Samsungot a hiábavaló kontrasztjával?
Még ha egyet is értenék a 2D-s lcd-plazma hasonlatoddal, akkor is inkább így fogalmaznék helyesen:
Mert én szerintem a 2D kép legyen lélegzetelállító, s ha így nézzük, akkor a plazma megeszi reggelire bármelyik LCD tévét, legyen az Samsung, LG, Sony ésatöbbi.
-
Peat;)
veterán
1. Ismétlem önmagam: ha nem akarjuk kavarni a kategóriákat akkor én a samsung készüléket tudtam meglesni, mivel az áll legközelebb árban az lg-hez ha az aktív szemüvegeket is belevesszük akkor a plazmák már eléggé meghaladják árban. A plazma jobb és kész, 2d-ben is jobb minőséget eredményez ahogy mindig is tette, 1-2 hátránya azonban van. Pl. Hülye módon régen szajkózták a fogyasztást miközben régen nem is volt olyan nagy különbség, most már viszont van, összességében az az évi pár ezres mivel pár évre veszi az átlag a tv-t megint megdobja az árat. 4 szemüveg+fogyasztással már totál más árkategória pl a 42LM620S és pl TX-P42st50e, én erre utaltam hogy egy olcsóbb típus tesztjében ez az összehasonlítás túl meredek számomra. Annyit kellett volna írnod hogy az aktív 3d sem csak egy fajta nem kell általánosítani. Én is ennyit írtam feljebb, hogy aktív sokféle van addig passzívot nem lehet nagyon elrontani.
2. Nem értelek, ugyanolyan környezetben hasonlítottam össze a tv modelleket. Vagy az LG direkt neonra fejleszt?
3. "Elforgatott fely: Polarizáció miatt szétesik a kép!
Fekvés pont emiatt és a 15 fokos sík miatt szétesik!" Akkor félreértettem. Én ha elfekszek a tv előtt azt azzal egy vonalban történik (oldalirány) nem elé hasalok, hátra fekszem mert akkor a szemnek a plafon lenne a kényelmes. Talán megállapodhatunk abban hogy kinek ezt kinek azt jelenti a fekvés. Egyébként én alapból félig fekve nézem a tv-t, ha elfekszem akkor is kicsit meg van emelve a fejem, szerintem ez az emberek 90%-ra igaz és ilyen esetben a kép még nem esik szét. Így nem értelek megint csak.4. Igen ez jól hangzik. Sokkal jobban hangzik mint ha azt írná az ember hogy az átlagos tv nézőknek csak a 90%-át fedi le a szögtartomány.
Gondolom ez szakmai ártalomként egy kis marketinges megközelítés. A távolság igaz, a 47-esnél pl 2 méterről már ok a 3d, 42-esnél gondolom akkor meg már azt nyomja amit tud.
"ekem te hiába írod, hogy nem látod a különbséget" Én ilyet nem írtam, ugyanakkor utaltam rá hogy a plazma 3d jobb.
Megint nem értelek. A mozgásban is igazad van, miért is tenném. Van egy felára és kész, sokaknak megéri.
"Ha egymás mellé teszed a 2 tv-t normál körülmények között, akkor nincs az az ember aki nem látná a különbséget." Igazat adok. Otthon csak egy tv-t nézek szerencsére.. Ha megüti a mércét 175-ért 4 szemüveggel akkor megüti. Másnak meghaladja, másnak meg sem közelíti. Szerintem az már rég rossz ha valaki egy 50%-al drágább megoldáshoz hasonlítja a kiszemelt modelljét, max akkor tegye ha nem gond a többletpénz és csak meggyőzödésre vár hogy annyival jobb-e.
"Az LG nagyon jól a szátokba adta ezt" Ilyen stílus ide felesleges, mely annak fényében nyeri el értékét hogy én fent mindenkinek azt ajánlottam tesztelje a pixelhibákat ha teheti.
Én itt befejeztem, szerintem nekem tulajdonítottad azokat az állításokat amikkel én sem értek egyet...
-
Sh4rk
aktív tag
Figy a vita fölös ez igaz, csak nem szeretem , amikor alátámasztás nélkül irogattnak egyesek! Most sajna Te is. 6-7-8 cm káva? Gt50 kb 2 cm, vt50 kb 1,2 cm, tiszta üveg előlap, króm keret.
A háttér világítással interpolált és gyorsított képet most nem komolyan mondod ugye?
Az a 800 -900 sor valósan csak 350-400! Nincs mögötte tartalom, csak amit a tv gondol, hogy szte van. az egész egy interpolált valami.Fogyasztás! Nagyon fontos!
LG 42LM660S: 74,8 Kwh/év
Pana 42UT50: 191 Kwh/évKülönbség 116Kwh, ami 5916 Ft egy évben Pesten). azaz nekem havi 493 Ft omba kerül!
Fűtés! Mind 2 technológia melegszik. A nagyobb fogyasztás miatt a plazma jobban ez tény.
Nightshadow: ez most nem erről szól.
-
Gicz
addikt
válasz
nightshadow #119 üzenetére
egyecsak, nekem fontos a vékony keret, meg h ne helyettesítsen egy villanyrezsót, mikor már a pc is fűt 300W-al
-
nightshadow
veterán
Hány db. olyan 3D-és film van jelenleg, amit érdemes is megnézni (az animációsak nem érdekelnek)? Mert én szerintem a 2D kép legyen lélegzetelállító, s ha így nézzük, akkor a plazma megeszi reggelire bármelyik alacsony kontrasztú IPS paneles LG-t.
-
Gicz
addikt
tisztán technologiát nézve nyilván jobb az aktív, de csak akkor tudnám használni, ha mind2 szemlencse minimum 100 hzel villog
amugy meg gúnyosan írtad, de ha nem csak tvzek, hanem filmet nézek, akkor betolom a fotelt a tv elég, kb 1,5 méterre, pont a fejemnél van a tv közepe horizontálisan és vertikálisan is. én így szeretek filmet nézni, lábamat felteszem egy puffra, és kaja pia nélkül végignézem. én így szeretem(nem azért mert szétesik a 3d, sima filmet is így nézek)
amugy megirnád h pontosan milyen TV-d van? csak kiváncsi vagyok
-
Sh4rk
aktív tag
Komolyan mondom kikészítetek!
Miért abba köttök, bele, hogy én hogyan tv-zem? Tudom ti mindannyian magatokat kihúzva pontosan a tv közepénél nézitek (vertikálisan és horizontálisan is)a filmet egyenes háttal.
Én a technológiáról írtam ráadásul elég tényszerűen.nem figyelitek a fejlődést csak beszéltek valamiről amiről (ahogy látszik )semmit sem tudtok.
Töltögetni kell: 2 perc feltöltéssel 3 órát működik. Kb egy cigi ideje.
Nagy és nehéz: erre már válaszoltam egyszer. 26 g az lg passzív szemüvege 16 gramm.
Úristen borzalmas a különbség!Mi is maradt? Jah a vibrálás! No akkor tessék szépen elmenni, egy olyan helyre ahol meg lehet nézni ideális körülmények között egy minőségi tv-t. Egy jó plazmát 3D-set.
Akkor ha minden rendben vele akkor tessék legalább 20 percet nézni, mert kb 10 perc mire megszokod az amúgy nagyon "dúrva" villódzást. És ekkor tessék kihirdetni a győztes technológiát. Nem csak arra támaszkodni, amit a MM-ben meg a hasonló hülye helyeken látni. nincs is sötét 3D szoba. Továbbra sem az lcd vs plazmát kell eldönteni csak a technológiát.Annyira jó hogy a 2 legszarabb gyártó legszarabb termékeit hozzátok példának: Sony, Samsung! Felejtsük már el ezeket a gyártókat. Két komoly 3D-t gyártó van. Az LG és a Panasonic. Ezek legalább azt gyártják és úgy ahogy azt kell. Az LG a passzív mellett tette le a voksát mert nem tudott többet kihozni a 3D-ből aktív oldalon. A panasonic elönyben volt és van a plazmák gyorsabb frissítése miatt ezért náluk tökéletesen működik az aktív technológia! A samsung meg a sony kullog a sorban és még mindig próbálják a lehetetlent!
Miért nem lehet csak tisztán a technológiát nézni.
-
Gicz
addikt
sztem tök fölöslegesen megy itt a vita. mindenkinek el kell dönteni h mi a fontosabb neki. az általad linkelt oldalon megnéztem a plazma teszteket, és átlag fogyasztása 250 W/ot irnak, mig a 620 ra 40/50 et. nem a villanyszámla a lényeg, hanem a fűtés amit csinál.
ellenben pl 660 nál, ott van 100hz, 400hz-es háttérvilágitás villogtatással, ott biztos megvan 8-900 soros felbontás. cserébe keveset fogyaszt, és sztem sokkal szebb egy 1 centis keret, mint egy 6-7-8 centi vastag. nekem számít h szép legyen a TV, és keveset fogyasszon, neked meg az hogy meglegyen az teljes mozgás felbontás, cserébe fűt, meg nem olyan szép (sztem).
plusz nem volt kérdés a választás, mert ahogy írtad, téged nem zavar a villodzó szemüveg, nekem meg 5 perc után fáj tőle a szemem. ez passzívval nincs. nekem emiatt szóba sem jött aktív 3D.
plusz ott az IPS panel, ami igaz h kontrasztban átlagos , szín reprodukcióban viszont jobb mint a samsung MVA paneljei, nekem az többet ér...
ui: technikai oka van annak h plazmák nem "keretnélküli"-ek?
-
Sh4rk
aktív tag
Szeretem az ilyen hozzászólásokat!
1. Sztem a samsung féle 3D a létező legszarabb! Ezt le is írtam! Mivel nem képesek felgyorsítani a képet nagy az áthallás, ezért olyan mintha szétesne. Ezért lett az LG passzív! Nem azért mert kúrva jó, hanem azért mert nem voltak vele minőségi konkurencia a 3D plazmáknak, hiszen azokon egyszerűen nincsen crosstalk!
2. Ismét valami kibaszott MM el jössz a kibaszott 5000W neon mellett, hogy vibrál.
F.szom a neon alapból vibrál! Ráadásul más frekvencián.
3. Egyszer sem írtam, hogy oldalirányba szétesne a kép. Kimegyek tölteni egy italt a felállásra gondoltam, nem az oldalirányú elmozdulására.
4. Nem szoktam ezt meg azt csinálni... Na erre írtam, hogy be vagytok állva mint Katiban a gyerek. Be vagytok kényszerítve bizonyos távolságra, bizony szögekre a tv síkjától!
Nem arról beszélek, hogy a 400e plazma jobb, ez nem kérdés!
Én azt mondom, hogy ha aktív szemüveg, úgy működik ahogy annak kell pl: pana vt20/30/50 nem szar samu led lcd tv, akkor nekem te hiába írod, hogy nem látod a különbséget, legfeljebb csak nem akarod látni és ez óriási különbség.
Ha egymás mellé teszed a 2 tv-t normál körülmények között, akkor nincs az az ember aki nem látná a különbséget. én kb 2m ülök a tv-m től. Nehogy azt mond nekem, hogy nem látod a különbséget, hogy az egyiken mondjuk 900 sor van azaz 1920x900 a másik meg 1920x300 jut a szemekbe. (és ekkor már interpolált a képed amin még tovább ront, hogy le is felezed) Ugyan már kérem ez elvakultság! Tudom, hogy az enyém vibrál, de akkor sem olyan zavaróan mint ahogy írjátok. a szem megszokja.Az LG nagyon jól a szátokba adta ezt, és még a saját szemeteknek sem hisztek.
Halljátok magatokat közbe? "Legfeljebb messzebb kell menni..."
Most hülyültök? Ha 102 cm a tv akkor kb a jó 3D élményhez 1 m max 1,5 m kell lenni!
Ahhoz hogy igazán jó legyen, be kell teríteni a látótered! Tessék csak azon elgondolkodni, hogy mit szólnál igazi moziban az általatok felvett arányokhoz! -
Peat;)
veterán
Nem szeretem amikor a szezont keverik a fazonnal. Márpedig itt erről van szó ráaádsul olyan valakitől aki ért hozzá. Az az aktív 3d amiről te beszélsz nem egészen ez a kategória. Pl. a samsung féle 3d-nél (áruházban 400k-s tv volt, így gondolom boltban 350k) sokkal gyengébb volt a 3d mint egy lg-n, vibrált, az sem bírta a helyzetváltoztatást igazán. Az lg képe oldalról nem esik szét olyan hamar mint írod, felülről meg alulról valóban szétesik. Azonban én nem szoktam gugoló gyakorlatokat végezni tv-zés közben, de akik fitnessre, vagy más 18+-ra vesznek 3d-t(biztos sok a 3d-s tartalom) azoknak marad a 3d plazma egy más árkategóriában.
Összegezve: aktívból több fajta van más hátrányokkal. Passzív egyszerűbb megoldás fix hátrányokkal, olcsóbb, a jelenlegi 3d-re (agy becsapása) és 3d tartalomra szerintem pont elég mert pár év és mindkét technológia úgy landol a kukában ahogy annak a rendje és módja.
-
Dany007
veterán
"Nézd én az olimpiai megynyitót és zárót is fekve néztem végig, szal van értelme."
Nézd, én mezei szemüvegben nem se tudtam fekve tévézni, sőt lefeküdni sem. Ugyanis a szára szétnyomta a halántékomnál a fejemet.
Ami aktív shuttert próbáltam az meg hatalmas volt. Sony tévéhez volt kirakva egy MM-ban. Na az kb olyan hatást keltett mint valami vadászrepülős sisak. Hatalmas volt és relatíve nehéz is."felállok tölteni valami üdítőt, ne kelljen már megállítanom stb stb
eldőlök a kanapén és a fejem a karfára teszem, ilyesmi."Nem volt probléma. Igazából ezek másodperces dolgok. Ellenben egy kétórás film alatt legalább egyszer kimegyek cigizni és egyszer wc-re. Addig pedig megállítom a filmet.
Úgyhogy mégha meg is kéne állítani az se lenne gond.
Itt egyébként apróságokon aggódsz. Ennél sokkal többet ér a villódzásmentesség. A vízszintes felbontásfelezést pedig nem lehet észrevenni, csak ha már ~ 1,5 méterről nézem a tévét.Én nem fikázom csak nem látom értelmét a poláros szemüveges megoldást fikázni.
Igazából az aktív szemüveg drága, nagy, szvsz nekem kényelmetlen is volt, tölteni kell(!), és ugye a kedvenced a villódzás.
A polarizált megoldáshoz pedig csak azt lehet felhozni, hogy a vízszintes felbontás csökken. De ez kiküszöbölhető ha mondjuk egy 42-es tévét 2-2,5 méterről nézel. A többi amit felhoztál mint "probléma" olyan csekély, hogy elhanyagolható. Most komolyan. Feküdni tévézés közben, meg üdítőt tölteni...Szal na érted...
-
Sh4rk
aktív tag
Nem is erről volt szó.
Egyértelmű, hogy aki 180 ért akar 3D-t annak jó. Nem fog még majd 60 at szemüvegre költeni. Sajnos az ut50-hez nem adnak szemüveget. Így megdrágítja, de a különbség zongorázható 2D és 3D-ben is.
Ráadásul a "James" kolléga megint szít egy plazma vs lcd vitát, pedig ez a 3D ről szólt!
-
Sh4rk
aktív tag
válasz
#88471552 #103 üzenetére
Igazi jó arc vagy
Olvasgass! Után küldözgethetsz, de tudod mit belinkelem!
Ha már lusta vagy megkeresni."Motion resolution 300 lines"
LINKNem kell hozzá plazma fannak lenni. Csak érteni kell hozzá ,és olvasni. (ez a szakmám) Ha neked led lcd vagy sima lcd tv-d van akkor még soha életedbe nem láttál 1080 mozgóképet! Mindemellett el kell fogadni azt a tényt hogy az LCD tv-ket, legfőképp az LG-t nem lehet minőségnek tekinteni ebben a kategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph LED háttérvilágítású, passzív 3D-s, LCD okostelevíziót teszteltünk, de ezúttal a kedvezőbb árkategóriából.
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mobilinternet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Strong leap S1 4K Android Tv okositó box! Wifi bluetooth chromecast
- Philips 43pus7505 4K uhd Smart Led tv/Wifi,Dolby vision/Atmos
- Fejhallgatók, fülesek
- Screenline Fashion Diamond projektor vászon (fix keretes, 366x206, 165", 16:9, 4K, 1.2 gain)
- LG OLED 65C12LA kiterjesztett Union garanciával 2027.06.26-ig, fali konzollal és Govee RGB leddel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest