Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cooley18
aktív tag
válasz
Nofear19 #598 üzenetére
Megoldható, de bármekkora is legyen a frissítés, tök felesleges, mert az égvilágon semmi nem változna.
Minden 3D-nél van lehetőség arra, hogy felcseréld a 2 képet, de annak sincs semmi extra hatása, szimplán felcserélődnek a képek, és a jobbos képet fogja a bal szemedre, a balost a jobbra vetíteni, de az agyad ugyan úgy képes összerakni. Gondolom valami speciális helyzetben egyik jobb lehet a másiknál, nem tudom, én nem látom értelmét. Legalább Dual Play esetén nem kell szemüveget cserélni.Nem is akarlak meggyőzni, csak vázoltam a tényeket.
Mondjuk alapvetően logikus szerintem, hogy ugye különböző képet vetít a 2 szemedre, és mindkettő 1920x540-es, tehát a 3D-s kép sem lehet 1920x540-nél nagyobb, mivel nem ugyan azt a képet látod mindkét szemeddel (különben nem is lenne 3D-s). És ez sajnos nem technikai gond, hanem agyi, ezért nem lehet kiküszöbölni, csak azzal a megoldással, amit az elősző hsz-omban is részleteztem. Azon is múlik, hogy mekkora a kijelző, én ha kimondottan vadászni akarom a csíkokat, akkor másfél méteren belülről már kiszúrom a világos részeken a 27"-os monitoron.
-
Nofear19
tag
A böngészés ezen is lassú de még élvezhető. Kissé elkeserítő hogy ezt nem fejlesztették egy kicsit tovább.
Egyesek szerint a proci kevés hozzá.
Kb 10-15 perc után már néha fagyás is előfordul sajnos. Ez a böngésző tényleg csak arra jó hogy apróbb dolgoknak utána tudjál nézni.
Itt is törölni kell időnként a sütiket és az előzményeket különben belassul nagyon.
De be lehet állítani azt is hogy ne mentse a látogatott oldalakat.Ja azt kifelejtettem hogy magic remote távirányítóval egész jó a böngészés. Nélküle mármint a sima távirányítójával nem próbáltam.
-
Nofear19
tag
válasz
Cooley18 #596 üzenetére
Persze hogy butaság de ezt nem is én hoztam fel. Én nem is mondtam azt hogy értelme lenne csak azt hogy megoldható persze nem 50 hz-el. Az hogy értelme nincs , naná hogy nincs.Felesleges bonyolítás.
A tévémen van egy olyan lehetőség hogy felcseréled a jobb és bal szemednek közvetített képet és ugrást veszel észre a képen. Némileg változik is a 3D hatás is.Bár tüzetesen nem néztem meg hogy konkrétan mi változik.Engem még mindig nem győzött meg amit mondtok az 540 sorról ( bár ha igazatok is van, engem nem zavar) mert nézem a tévét és mint mondtam gyönyörű tiszta, fekete csík mentes a kép amit látok) Ezt kb. 1.8 méterről nézve mondom.
Én azt mondom hogy a 540 sort a dual play esetén látod. Mondom úgy hogy nem néztem utána de úgy gondolom hogy mindkét lencse egyforma.
De linkeljetek be valami leírást ezzel kapcsolatban és elolvasom.
Én végigolvastam azt a cikket ami a Samsung és LG vitáról szólt. Lehet mondani hogy az egész dolog egy lefizetett műsor volt de akkor ennyi erővel bármelyik cikk lehet lefizetett.
Én abból gondolom hogy nincs benne semmi fikció hogy a Samsung nem kért újabb vizsgálatot ez ügyben mondván hogy biztos lefizették őket. Értem én a reakcióját a Samsungnak mert az LG elég cinikus videót készített arról hogy miért az övé a jobb technológia. Egyik résznél ki is tört belőlem a nevetés.
Gondolom a Samsung elég sok pénzt ölt bele az aktív szemüveg technológiába, ésszerű hogy foggal körömmel védi is. -
dezz
nagyúr
válasz
Cooley18 #596 üzenetére
Amit a 3. bekezdésben írsz, kísérletezett is vele valamelyik cég, pont a fullos 1080p elérése érdekében. Ez lett volna a "next-gen passzív 3D". Még idénre voltak beígérve az ilyen technológiájú tévék. De úgy tűnik letettek róla. Valószínűleg egyszerűbb (és olcsóbb) bizonygatni, hogy "márpedig a miénk a jobb"...
-
Cooley18
aktív tag
Jooker82-nek annyiban igaza van, hogy a kijelző 1080p-t jelenít meg folyamatosan. Azonban amint feltesszük a szemüveget, az agy a sorokat egymásba csúsztatva képes csak 3D-ként érzékelni, azaz 540 sort látunk. Amikor szemüveg nélkül nézed, csak akkor látod az 1080 sort. Egyébként ilyen monitornál a passzív 3D-s tartalom eleve 2 1920x540-es képből áll össze, szóval semmiképp sem beszélhetünk 1080p-s anyagról.
Amit meg Nofear19 mond, szerintem butaság. Egyrészt semmi értelme nem lenne soronként váltani a képet, mert ugyan úgy az agyunk összecsúsztatná a 2 képet, és így még vibrálna is.
Szerintem egyébként kombinálni kellene az aktív és a passzív megoldást oly módon, hogy mondjuk 144Hz-en (csakhogy ne legyen vibráló) váltakozna 2 teljes kép, mint aktív esetében, csak itt nem a lencse nyitna-zárna, hanem valamilyen réteg váltaná a teljes felületen a polarizálást feszültség hatására. És természetesen ugyan úgy polarizált szemüveget kellene használni. Majdnem, mint a moziban. Már amennyiben egyáltalán létezik erre megfelelő anyag. Vagy a szemüveg-nélkülit tökéletesítsék, mert ott még van probléma bőven, és sajnos gyanítom, hogy nem egyszerűen kikerülhető akadályok. Vagy tökéletesítsék a holografikus megjelenítést.
Az aktív vs passzív dologról meg az a véleményem, hogy minőségben az aktív a nyerő, amennyiben elegendő a 120Hz, de nekem speciel az zavaró. Viszont a panel és a szemüveg miatt sokkal drágább, főleg, ha több szemüvegre is szükség van pl. egy családi filmezésnél. Szóval el kell dönteni, hogy kinek mire van szüksége, és mit engedhet meg magának. Én speciel a passzívra szavazom.
-
atala
addikt
válasz
TuruCsigusz #582 üzenetére
Ez nem jó hír!
Éppen tegnap próbálgattam egy Hitachi 400 e Ft-os TV-t (2 éves) egy ismerősömnél, és valami katasztrófa volt a net rajta. A böngészője brutál lassú. Nagyon lassan jönnek be az oldalak. Az sem viszi csak a youtube videókat, azt is csak saját app-ból.Remélem ez az LG nem ilyen lassú. Néha jól jönne, hogy ha valamit hírtelen tévézés közben mag akarok nézni a neten, akkor nem kell bekapcsolni a számítógépet, hanem a tv-n megnézem.
Ha már smart tv akkor jó lenne kihasználni.Mennyire lehet jól internetezni a TV-vel? Eltekintve attól hogy billentyűzet hiányában kényelmetlen.
-
dezz
nagyúr
Mint már írtam az #562-esben, teljesen más eset, ha nem egyszerre látjuk a két képet, hanem felváltva. Ilyenkor, ha páros/páratlan sorokra oszlik a kép, tartalom szerint illeszti össze a kettőt az agy (a páratlan sorokat a párosok közé illeszti, mint interlace-nél CRT-n). Azonban, esetünkben fényesség alapján illeszti össze a szem a sorokat - főleg, hogy más nézetet is tartalmaznak. Azaz, a bal oldali 1. (látható) sort a jobb oldali 1. (látható) sorra (függetlenül attól, hogy eredetileg azok az 1. vagy 2. sor voltak az adott nézetben).
Az, hogy látod-e a fekete csíkokat köztük, a távolságtól függ. Ha elég közelről a HD-hoz, akkor látni fogod. Bár azzal egyetértek, hogy nem különösebben zavaró.
-
sub71
aktív tag
Töröltem a hozzászólásom.
Szerintem felesleges vitatkozni, állat a minőség (szerintem) és ez a lényeg! -
totyogó
csendes tag
-
dezz
nagyúr
válasz
Nofear19 #590 üzenetére
Több, mint 20 éves videotechnikai múlttal azt hiszem, van valami fogalmam a Hz-ről. 50Hz-es frissítés mellett az egy soros fel-le lépegetés 25Hz-es ugrálást és remegést eredményezne. Teljesen használhatatlan lenne így.
A továbbiakban kéretik off-ban folytani, mert nem biztos, hogy mindenki kíváncsi erre a parttalan vitára itt.
-
Nofear19
tag
Egy sornyit fog fel-le ugrálni az egész. Azt hiszem, ezt nem kell tovább magyaráznom, vagy mégis?
Ugye most viccelsz?
Vagy nem tudod hogy létezik Hz? Mégis hogy gondoltad? Másodpercenkét vált 2x?
Vagy ahogy te mondanád: Azt hiszem, ezt nem kell tovább magyaráznom, vagy mégis? -
Bela
csendes tag
Sziasztok!
Senki sem kötött még erre a TV-re műhold antennát?
"Én sose műholdaztat. Tud valaki mondani tapasztalatokat az LG 42LM620S:műholdas részével kapcsolatban?
Milyen fej kell hozzá, milyen műholdakat s adásokat lehet fogni vele?
Elméletileg kezek valamilyen fej mozgató rendszert is.
Érdemes e a szerviz menüjét piszkálgatni s hogy lehet azt elérni?
Előre is köszi a segítséget." -
dezz
nagyúr
válasz
Nofear19 #583 üzenetére
"Az 1080 sor a két szemedre elvégre minden sort látsz.. Ugyanis egyetlen sor sem esik ki a szemed számára."
Kár, hogy a szem ilyen esetben, amikor egyszerre látja a páros és páratlan sorokat, nem tartalom, hanem fényesség alapján párosítja és illeszti össze a jobb és bal szem által látott sorokat. Tehát, az 1.-t a 2.-kat, és így tovább.
"Az első képen párossal kezdődik a következő képen felcserélődnek a kép sorai vagy akár azt is mondhatnánk hogy lejjebb csúszik egy sorral az egész kép és nem párossal hanem páratlan sorral kezdődik mert kiegészül egy új kezdő sorral. Miért kellene a lencsének is változnia? Akkor semmit sem értél el vele.
Már ha erre a sorcserére gondoltok. Ettől még ugyan úgy lesz páratlan és páros sor."Ezt ugyebár nem igazán gondoltad végig... Szerinted mi történik, ha a képek hol az 1., hol a 2. sornál kezdődnek? Szabad a gazda? Egy sornyit fog fel-le ugrálni az egész. Azt hiszem, ezt nem kell tovább magyaráznom, vagy mégis?
Ezt az ugrálást úgy lehetne kiküszöbölni, ha a megjelenítőn fizikailag a páros és páratlan sorokon az odaillő sorok jelennek meg: egyszer a jobb nézeti kép páros sorai a párosokon és a bal nézeti kép páratlan sorai a páratlanokon, aztán a bal nézeti kép páros sorai a párosokon és a jobb nézeti kép páratlan sorai a páratlanokon. Ez egy szemenkénti interlace lenne. Csakhogy: hol a jobb, hol a bal szem látná az adott nézetet. Miért? Mert a páros sorok mindig csak az egyik, a páratlanok pedig mindig a másik szem számára láthatóak. Ezért kellene szinkronban cserélgetni a szemüveg lencséinek polaritását. Remélem, érted...
A 100Hz-es kapcsolatban nem láttam én itt vitát.
-
olahjana
tag
Sziasztok
Ha nem veszem figyelembe a smart funkciókat akkor az LW4500 és az LM620 között nagyon nagy a külömbség képminőségben?
Csak mert az árkülömbözetből már nagyon jó kis smartos BR 5.1 szettet lehetne venni amin aztán tényleg minden megy.
másik kérdésemre pedig hátha tudtok segíteni: valakinek sikerült az LW sorozatnál (5500, 650) DLNA-n keresztül feliratot varázsolni a filmek mellé NASról? mert azt olvastam nem megy, és eddig emiatt nem vettem az LWből semmit.
köszi -
Nofear19
tag
Sziasztok
Az 1080-as felbontásra ha logikus választ nézzük.
Azt mondjátok hogy 1080 sor amiből a fele vagyis 540 sor jut az egyik, 540 a másik szemedre.
Az 1080 sor a két szemedre elvégre minden sort látsz.. Ugyanis egyetlen sor sem esik ki a szemed számára.Olvastam feljebb hogy mi van ha a sorok képenként ugrálnak.
Miért ne működhetne?Az első képen párossal kezdődik a következő képen felcserélődnek a kép sorai vagy akár azt is mondhatnánk hogy lejjebb csúszik egy sorral az egész kép és nem párossal hanem páratlan sorral kezdődik mert kiegészül egy új kezdő sorral. Miért kellene a lencsének is változnia? Akkor semmit sem értél el vele.
Már ha erre a sorcserére gondoltok. Ettől még ugyan úgy lesz páratlan és páros sor.Egyébként ezen és a 100 hz-en is kár vitázni.
Egyszerűen gyönyörű még a sima HD adás is 2-ről 3D-be való konvertáláskor nem hogy a 3D filmek.
Engem marhára nem érdekel már ez a 100 hz mert nem látok semmi hibát akárhány hz-el is megy.
A másik. Ha látható lenne valami zavaró amiatt hogy nem 100 hz, szerintetek piacra dobták volna?
Hatalmasat buktak volna vele.Nagyon sok időt áldoztam a 100 hz-es hozzászólások miatt a témával. Vegyem, ne vegyem.
Az rendben van hogy ez is fontos téma egyesek számára de itt ez túlzásba lett víve és emiatt szerintem sokan lemondtak róla. Rosszul tették és remélem ha más gyártónál döntöttek, azt kapják amire számítottak és nem éri őket csalódás. -
TuruCsigusz
csendes tag
Hali!
Az RTL Silverlight-ot használ, azt nem viszi (azt hiszem böngészőből a flash-t sem).
MTVA Videótár App van, de nekem még semmit nem sikerült onnan megnéznem. Többnyire annyit csinál, hogy kilistázza a videókat és ha rákattintok valamire, akkor szétfagy.YouTube app szintén van, az működik is, de ergonómiailag egy rémálom, úgyhogy én nem használom. Mazochistáknak jó lehet esetleg
-
dezz
nagyúr
válasz
jooker82 #580 üzenetére
És ez most hogy is jön ide? Hányszor kell még elmondanom, hogy szerintem is a passzív 3D a jobb és én is azt választanám, ha most vennék tévét? De ez nem változtat a tényeken.
Nem kell Kínába menni, ha az ember meg akarja nézni őket, elég elmenni a legközelebbi MM-be. (Már ha valakinek nincs ott a nappalijában.)
A feltételezésed nem csak a rangomra nézve merőben sértő, de teljesen illogikus is... Ha a Samsung fizetne, akkor gondolom inkább egy Samsung topikban ajnároznám őket, és semmiképpen sem írnám azt, hogy a passzív a jobb és én is azt venném, nem gondolod? (Szoktál egyátalán gondolkodni?) De mint Szakértő, nem húnyhatok szemet a tények felett (ami a felbontást illeti)...
De most már inkább én kezdek rád gyanakorni, hiszen a szemmel látható dolgoknak és a józan észnek is szembe menve lobogtatod itt ennek a DisplayMate nevű cégnek (rosszul emlékeztem, nem német) az "eredményeit", és úgy véded, mint anyamacska a kölykeit.
Azt hiszem, ideje lesz egy nagyobb logout értekezésben kivesézni a témát...
-
jooker82
nagyúr
"Viszont az tény, hogy az LG által kiadott FPR 3D LCD TV technológia, Kínában igen pozitív véleménybe részesült, mind eladás, mind vevők általi visszajelzések alapján.
Több mint 100.000-et adtak már el belőle, alig 2 hónap alatt.
Az LG összehasonlítási lehetőséget biztosított a 3D-s szemüveg-típusok közötti különbségekre. Az aktív képzáró szemüveggel (ASG) és az FPR passzív szemüveggel nézhető 3D TV-k között,
a nézőknek az utóbbi tetszett jobban. Százalékot tekintve: kínai nézők 95%-nak, a franciák 88%-nak és az amerikaiak 85%-nak is."
azért ez is egyfajta teszt és az emberek ekkora százaléka nem tévedhet....De már kezdem azt vélni,h téged meg a samsung fizet.Ugye én is feltételezhetem rólad??
-
dezz
nagyúr
válasz
jooker82 #575 üzenetére
Még jó...
(#577) jooker82: Sorolnád azt a "több teszt"-et? (Ami nem csak hivatkozik a német oldalra?) És az LG hol is "bizonyítja"?
Tudod, én inkább a saját szememnek hiszek... Mellesleg a szakmai fórumokban is éppen így vannak ezzel...
A vonatkozó részben azt írják, hogy akkor lesz 1080p-s, ha elég távolról nézzük ahhoz, hogy ne látszódjanak a fekete sorok [*]. Nos, ez önmagának mond ellent, hiszen vagy elég közelről nézzük, hogy optikailag egyátalán láthassuk az 1080p-t (ekkor azonban a csíkokat is látjuk), vagy távolabbról, ahonnan amúgy sem jön ki az 1080p...
* Egyik szemnél a páros, másiknál a páratlan sorok látszanak a szemüvegen kersesztül feketének (mivel azokat csak a másik szem láthatja).
Van itt még egy érdekes rész: "One important detail to note is that there are actually two entirely equivalent odd-even and even-odd line pairings for both the right and left FPR images, so both FPR TVs alternate between them at their full Refresh Rate. This also eliminates image artifacts that would result from picking just one pairing or the other."
Itt azt írják, hogy a jobb vagy baloldali képből is hol a páros, hol a páratlan sorok jelennek meg, kvázi az interlace-t utánozva. Nos, ez is oltári nagy baromság, mivel így 1 sornyit ugrálna a kép le-föl. (Ez csak úgy lenne elkerülhető, ha a szemüveg két oldala is fogyamatosan fel lenne cserélgetve.)
Úgyhogy, ezek teljesen össze-vissza beszélnek...
-
jooker82
nagyúr
Nem hamis,mivel az LG is tagadja,azt az állitást,h nem 1080p-s...De ezt a továbbiakban velük kellene megvitatnod...
Biztos [ezt] a cikket is az LG javára iratták...Pedig itt is világosan leirják,h az új FPR technológia már1080p,a samsung meg azért dühöng,mert az LG keményen lenyomta több országban.. -
dezz
nagyúr
A passzív technikában nem felváltva jelenik meg a két oldali kép, hanem egyszerre. Így itt nem érvényes az CRT-s interlace effektus. A hazi-mozi.hu-s cikkben ott volt a link, de tök mindegy, mert az valójában egy "fizetett hírdetés"...
(#561) jooker82: Szerintem is jobb, mint az aktív (mint ahogy már írtam párszor), de az az állítás, hogy a két 540 soros képből az agyban összeáll az 1080 sor, egyszerűen nem igaz.
Azért próbálja most az LG mindenáron bizonygatni az ellenkezőjét, mert a Samsung és a többi aktív technikát használó, érezve "vesztüket", azzal próbálják menteni a helyzetet, hogy fennen hírdetik, hogy a passzív nem 1080p-s. És valóban nem az, csak éppen még így is jobb. De hát a vevők elsősorban a számokra hallgatnak...
-
jooker82
nagyúr
Nekem az LG is elmondta,hogy a passziv technológiánál szemenként 540-540 sort látunk,de mivel az agyunk binokuláris látással rendelkezik – a két szemünk által észlelt két különböző képet nem két, hanem egy képként dolgozza fel az agy – ezért ez 540+540, azaz 1080 sor lesz.
Tehát,amit látunk az 1080p.... Ez már az új FPR technológia,melyet 2011 év közepétől alkalmaznak és ezt már nem csak a házimozi.hu irta alá,h jobb,mint az aktiv.. -
sub71
aktív tag
mivel a szemed másodpercenként több képkockát lát (értelemszerüen), és minden képkockában más a kihagyott sorok képinformációja, az agyad képes összerakni a látott képsorokból a teljes FULL HD 3D képet, valami ilyesmit olvastam az egyik német oldalon. megpróbálom megkeresni, aztán majd belinkelem!
-
claasman
csendes tag
LG 42LM620S Input Lag-ja engem is érdekelne!
Legfőképp számítógépezésre használnám, ezért lenne fontos.
FPS játékokban észlelhető lenne a késés?
(jelenleg Samsung SyncMaster B2230 monitort használok) -
tomimidi
tag
42lm620 vs. 42lm660-re van esetleg valami összehasonlító teszt? LG oldalon jelenleg az összehasonlítás nem megy. De inkább a személyes tapasztalatokat preferálnám. Képminőség és tudás tekintetében lenne lényeges. Játék szempontjából az input lag érdekes, mert a 620-as modell jobbnak tűnik ...
-
totyogó
csendes tag
"Jelenleg egy régebbi Philips 5.1-es házimozink van. Ezzel ugye a tévé és a blu ray lejátszó ugyanúgy fog működni?"
Ha a Philips-nek van optikai bemenete akkor igen, ha nincs neki akkor kicsit macerásabb a dolog:
1. A TV-n van Scart, (a BDplayereden nem tudom milyen csatik vannak) és azzal kötöd az erősítőre, és megelégszel az sztereóval, azaz a TV és a BD hangja sztereóba fog szólni, vagy ha az erősítőd tud DolbyPrologic-ot akkor esetleg 4.1be
vagy
2. Beszerzel egy D/A konvertert amely az optikait átalakítja analóggá, ráadásul 5.1-es analóggá. (ez elég nehéz mert itthon nehezebb hozzájutni) -
zsakaizoltan
tag
válasz
jooker82 #553 üzenetére
2év a hivatalos gyártói garancia a termékre itt láthatod!
Amire Te gondolsz, az a "kiterjesztet gondoskodás" akció, amelyről itt olvashatsz, illetve az ott fellehető pdf. letölthető doksiban találsz részletest leírást, melyik boltok vesznek részt az akcióban! ( a lg 42lm620s NEM vesz részt ebben az akcióban! ) Amúgy a készüléket 2 év garival már 158 ropiért is meg tudod venni! -
atala
addikt
Valaki meg tudná nekem nézni, hogy a tv-n mennek-e az alábbi oldalon a videók?
- Youtube
- MTV tár (Magyar televízió videótára)
- RTL Most-on lévő videók.Köszi!
-
jooker82
nagyúr
válasz
claasman #543 üzenetére
full hd az LG is....és nem fárasztja a szemet...[link]
"A teszt beigazolta, hogy az FPR technológiájú TV-k passzív szemüvegen át teljes 1080p felbontást nyújtanak 3D-ben, tehát a „fél felbontásra vonatkozó állítások nyilvánvalóan helytelenek.”Honnan érdemes most a 42LM620s-t venni,ahol 200 alatt van és 5 év gari jár hozzá?
-
kois21
tag
ATV-hez eddig egy wifi adaptert és egy külön táp nélküli külső HDD-t kötöttem, amiről filmeket nézek. Veszek egy másik külön táp nélküli külső HDD-t, amire filmeket vennék fel. Melyiket hova érdemes bekötni? Nem szeretneém, ha filmeket tartalmazó HDD-t leformázná a TV, illetve a másik gondom, hogy korábban olvastam, hogy elvileg csak egy USB portra lehet külön táp nélküli külső HDD-t csatlakoztatni.
Ötlet, javaslat? -
dezz
nagyúr
válasz
claasman #543 üzenetére
Ez eléggé szubjektív, úgyhogy nem tudom, neked melyik lenne a jobb. Csak a saját nevemben: én valószínűleg az LG-t venném. Számomra kellemesebb látvány a passzív 3D. (Pedig korábban több évig aktív 3D-ztem, még CRT-n, csak éppen az nem 100-120 Hz-es volt, azaz szemenként 50-60, hanem >160/>80.)
-
japy
őstag
válasz
claasman #547 üzenetére
Én sem vagyok ebben guru,de ha ebben a rovatban érdeklődsz szerintem mindenki az LG-t fogja javasolni. Én személy szerint nagyon megvagyok vele elégedve! De nincs a két készülék egymás mellet hogy teljesen reális képet tudjak mondani róluk. Szerintem minden TV-t be lehet állítani nagyon jó és nagyon gyenge módon is!
-
claasman
csendes tag
dezz:
Melyik TV-t ajánlod leginkább számítógépezésre? (internet, játék, film)
LG 42LM620S vagy SAMSUNG UE40ES6100 ?
Kb 2 méterről filmeznék. Az ár nem számít, csak az érdekelne, hogy számomra melyik lenne a legideálisabb.
Az sem, baj ha tölteni kell a szemüveget.Az érdekelne, hogy melyiknek van jobb képe 2D-ben, illetve 3D-ben.
A Samsung 3D-ben FULL HD, az LG pedig FÉL HD igaz? Akkor ezek szerint a Samsung szebb?
Válaszod előre is köszi!
-
-
OldMike
őstag
válasz
TuruCsigusz #512 üzenetére
Szia!
Le tudnád írni, hogyan csináltad ezt az inicializálást?
Köszönöm -
OldMike
őstag
Nem felejtettem el, hogy ezt már megírtad nekem (köszönöm), csak az LG Támogatással kapcsolatos gondjaimat akartam ezzel és a másik kettővel illusztrálni. Úgy tűnik, hogy a Támogatás válaszaival másoknak is akadnak gondjai.
Az inicializálás azt jelenti, hogy minden egyes kép-, hang- stb. beállítást újra be kell állítani, akkor is ha egyébként a korábbi beállításaim mind megmaradtak? Esetleg valamilyen resetet kell csinálni, és utána újraállítgatni? -
dezz
nagyúr
válasz
TuruCsigusz #536 üzenetére
Eléggé illúzióromboló a "szappanopera mód"... Meg hát az álomszerűség... Amikor filmet nézünk, álmodni akarunk... Nem pár színész szerencsétlenkedését nézni.
A Hobbit vetítésről is a legtöbben csalódottan jöttek ki...
Legfeljebb eseménydús akciófilmeknél tudom elképzelni, csak hát azok is olyanok tőle, mint a Rex felügyelő...
Mindenesetre, akinek ez kell, tudja az LM600-as sorozat is...
-
TuruCsigusz
csendes tag
A TrueMotion és a mozifilmek viszonya szerintem egy relatív dolog (tehát nem egyértelműen rossz).
Én pl. tök poénosnak találom, hogy nézem az új Batman filmet és egyszerre van az az érzésem, hogy egy nagyköltségvetésű mozifilmet nézek, és közben az is, hogy egy kézikamerás homevideót
Ez egy egészen új élmény a filmezésben. Valahogy olyan valóságközelibb lesz a dolog tőle.
Vannak rendezők is, akik ebben látják a jövőt: Pl
De nyilván tök jó, hogy ki is lehet kapcsolni, hogy ha valakinek nem tetszik, ne legyen ráerőszakolva.
-
dezz
nagyúr
Hát, nem egy közkeletű formátum...
Egyébként úgy vettem észre, néha az okoz problémát, hogy inicializálni kellene a tévét frissítés után. (Mondjuk illő lenne úgy megcsinálni az új FW-t, hogy erre ne legyen szükség, ki a feje akarja állandóan újra beállítgatni a dolgokat?)
(#533) OldMike: Tök jó, hogy nincsenek tisztában vele, hogy a saját cégük milyen paneleket pakol a tévékbe... Mármint, hogy a nagyobbakban (32"-től) kizárólag saját gyártású IPS-t! Amúgy mintha már írtam volna, talán azt hiszed, hogy ebbe az egyetlen típusba véletlenül éppen Samsung panel kerül, vagy mi?
Nofear19: Szerintem megfelelő sebességű Ethernethez 1.4-es kábel kell.
-
Nofear19
tag
Kösz Japy megoldottam a Plex nevű progival így egyszerübb.
Neked is dezz az infót viszont kérdeznék még valamit.
Ha a külső HDD-t rádugom a tévére simán folyamatosan megy a lejátszás.
Most a plex nevű progival osztottam meg a média fájlokat és tökéletesen átmegy a videó anyag ám idönként megálla felvétel és elkezd pufferelni. Gondolom azért mert nem tud akkora adat mennyiséget átvinni az 1.3-as HDMI kábelen keresztül.A kérdésem hogy az amiatt lehet mett 1.3-as a HDMI kábel? Hogy tudom gyorsitani az átvitelt? Egyáltalán ez a gond?
A mi az 50 HZ témát illetei felejtsétek el ezt a próblémát. Egyszerüen gyönyörű a kép. Nem mosodik nem vibrál. Semmi próblémát nem észleltem eddig pedig már mindenféle adást, videót kipróbáltam már rajta.
A 3D half sbs, half ou egyszerüen mesés. Hiába keresek rajta hibát, nem találok.Még valami ami nekem fontos. Az faterom tévéjén minden csatorna váltáskor ha 16:9-re van állítva akkor az összes úgy meg függetlenül hogy abban adják-e. Az LG automatikusan arra a formára állítja be amin adják az adást.
-
OldMike
őstag
Attól tartok, hogy az LG támogatás nem tud semmit, vagy nem engedik neki, hogy bármit is mondjon. Csak 3 dolog az utóbbi időből:
Kérdeztem, hogy a frissítésekhez miért nem adnak leírást arról, hogy mi változott. A válasz: nincs információ.
Megkérdeztem, hogy miért inaktív a "levágás nélkül" funkció, holott a saját kislexikonuk szerint DTV esetén működnie kellene. Azt írták, hogy csak külső lejátszás esetén aktív (nekem akkor se), egyébként pedig - ha működik is - az eredeti képet állítja elő. Nos ez így nem valószínű, hiszen erre van egy külön menüpont "eredeti". Szerintem pedig az a funkció széthúzná a képet úgy, hogy a kijelzőn sehol ne legyen fekete sáv (a 4:3 képet simán megnyújtaná, a 4:3 adáson belüli 16:9-et pedig rendesen megjelenítené).
Azt is megkérdeztem, hogy a 37LM620S modellben IPS panel van-e. Azt írták, hogy nem tudják milyen panelt szerel a gyár a tévékbe.
Erről ennyit... -
bla07
csendes tag
Én sem akartam frissíteni, mert olvastam rossz tapasztalatokat, viszont volt olyan premium menüpont aminél azt írta hogy szoftverfrissítés szükséges. Végülis megcsináltam, és a világon semmi hátrányt nem tapasztaltam, kizárólag előnyére változott, ha csak kis mértékben is. (nem kell óriási dolgokra gondolni
)
Én folyamatosan fogok frissíteni, hátha a TV belső lejátszója kap egyszer egy m2ts kodeket...Dezz látsz erre reális esélyt?Nem tudom ki hogy van vele, de engem spec zavar hogy a plex media progi netről frissít nekem a filmekhez borítót, egyebeket. Miért kellene tudnia bárkinek hogy én miket tárolok a gépen? Nem mintha nem lenne minden egyes file jogtiszta és legális
csak nem szeretem. Sot egy saját felvett videóra egy karácsonyi 3D film adatait és borítóját húzza rá
-
japy
őstag
Nekem már alapból a 04.01.73 volt fenn. Utána már frissítettem 04.10.23-ra most meg a 04.10.37-re! Sok változás nem láttam-szinte semmit,de szerintem nem véletlenül adják ki a frissítéseket! A 04.01.73-nál nem volt aktív a picassa alkalmazás ott írta először hogy frissítsek! Utána használható volt.
-
totyogó
csendes tag
Szerintem ne törődj azzal hogy 100 Hz v. 50Hz, dezz-nek igaza van, csekély a jelentősége, nekem ilyen 620-as van, kb. 1 hónapja nézem és nagyon meg vagyok elégedve a filmek szuperek.
Villódzásnak, remegésnek, csíkhúzásnak stb. a halvány nyomát se láttam eddig
Azt hiszem ezen az áron ez az egyik legjobb tv, vagy a legjobb. Közvetlen összehasonlítottam egy Samu UE40D6530-al és én ezt láttam jobbnak mind kép mind kezelhetőség terén. -
dezz
nagyúr
A "valós" Hz a képfrissítés mérőszáma. A CRT (katódsugárcsöves) tévéknél alapvetően fontos volt a 100Hz, mert anélkül 50Hz-en villogtak. A LCD nem villog (legalábbis nem 50Hz-en), így itt már nem életbevágó a dolog. Annyi, hogy a 100Hz-eseken egy fokkal szebbek a mozgások pl. sportközvetítéseknél (a panel is gyorsabban vált a képek között és többször is frissül a képtartalom) és általában az elektronika is jobb. De ezt sokan alig veszik észre. Főleg, hogy ezek a mai LCD-k 100Hz nélkül sem olyan rosszak. Persze nem a legolcsóbb 50Hz-esekről beszélek, azokba lassú panelt szerelnek. Ebbe a tévébe viszont nem ilyen került. Ezt próbálja kifejezni a leírásokban látható "400Hz"-es adat, ami nem a valós képfrissítési ráta, hanem egy szubjektív mérőszám.
De mint írtam, a saját szememmel még nem láttam a tévét, így abból tudok kiindulni, amit olvastam róla (tesztekben, stb.). Arról, hogy mennyire jó tévé, a többiek tudnának írni, hiszen ők aktívan használják...
A filmezéshez egyébként pont rossz a 100Hz (tévés szappanopera érzetű lesz tőle a legjobb mozifilm is), mert oda a 24Hz passzol (ilyen képfrissítésűek a mozifilmek)... Szóval, ha leginkább filmezésre kell, akkor nagyjából mindegy, hogy 100Hz-es-e vagy sem, hiszen úgyis ki lesz kapcsolva (mármint ajánlott kikapcsolni filmezéshez) a 100Hz-es mód...
-
Kmanci
csendes tag
Akkor ez a tv most 400 vagy 50 HZ-es? Mert itt már olvastam mindkettőt. Egy ekkora készüléknél állítólag minimum 100 HZ kell, a 400 az már nagyon jónak tűnik, az 50-es tv-t viszont felejtsük el, azt mondták. Most állunk a megvásárlása előtt, de nem találtam normális adatot erről, itt viszont úgy látom nagy szakértők vannak, valaki segítsen légyszíves. Illetve abban is, hogyha ez valóban 50 HZ-es, az tényleg nézhetetlen, és tényleg nem érdemes rá 190 ezret kidobni?
-
csuzso72
tag
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. HDMI-vel összekötöttem a pc-t az LG tévével.
Az asztal képe automatikusan átkerült a tévére ám ezen kívül semmi.
A videókártyám menűjében mutat egy képet a videókártyáról ami egy hdmi kábellel össze van kötve a tévével és a kábel közepén egy lakat.
Fel lehet ezt valahogy oldani?
Vagy hogyan tudok a tévére bármilyen képet vagy videót átvinni? -
japy
őstag
Erre valaki?
-
totyogó
csendes tag
válasz
kmarci25 #515 üzenetére
A 640-es már vékony kávás. van benne Wifi, és tud local dimminget ami nem egy utolsó dolog, elméletileg szebb/részletgazdagabb a fekete megjelenítése. A talpa is forog azt hiszem. Nekem 620-as van annak is forog a talpa de elég szűk határok között kb. 20 fokot jobbra-balra.
Bocsi hogy én válaszoltam -
TuruCsigusz
csendes tag
válasz
TuruCsigusz #511 üzenetére
Oké, én voltam balfék, ugyhogy a kérdés tárgytalan. Újrainicializáltam a settingsben, most már megy minden.
-
TuruCsigusz
csendes tag
válasz
Nofear19 #509 üzenetére
Sziasztok!
Azt hittem, hogy csak én voltam ilyen mákos, de ugyanezzel a céggel, ugyanígy jártam. A 640s-t kaptam 620s helyett.
Egy apró problémám van viszont. Van az a prémium menü, amiben az origo, index, youtube appok is vannak. Nálam az van hogy kattintás után írja szépen hogy töltés és nem történik semmi. Tapasztalt más is ilyet?
A 3D World meg a többi működik faszán.Az első indításkor csinált is egy szoftverfrissítést, nem tudom annak lehet-e köze hozzá.
Köszi előre is.
-
japy
őstag
Megjelent az új szoftver változott valami?
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Csak tapasztalatot szeretnék továbbadni azoknak akik esetleg a PC Dream honlapján szeretnék rendelni a tévéjüket.
Valamivel több mint 2 hetet vártam az LG 42LM620S tévére mire megjött, mivel nem volt nekik raktáron.
A kellemes meglepetés akkor volt amikor meghozták ugyanis valószínűleg nem tudták beszerezni ezt a típust ezért kaptam ugyan azon az áron egy LG42LM640-es típust.
A garancialevele Magyarországi LG és 2 éves. A menüje magyar, országválasztásnál szintén megvan a magyar.( azért írom mert volt aki panaszkodott hogy gond volt ezzel )Mindent összevetve egy megbízható kis családi vállalkozás.
-
OldMike
őstag
Köszönöm a választ, ez biztatóan hangzik. UTP kábellel szeretném használni, a PC-m is azzal van a routerhez kötve, mivel a wifi megbízhatatlan volt (DI 624). Ha a PC és a tévé is össze van kötve a routerrel, akkor valamilyen programmal a tévé láthatja a PC-n megosztott tartalmakat? Nekem XP SP2 van.
-
bla07
csendes tag
Szoftverfrissítés után sem hajlandó kezelni az m2ts fájlokat, sem pendrive-ról, sem hálózatról, és ezzel eléggé meg vagyok lőve, ha van tippje esetleg valakinek szívesen fogadom.
Dezz, mire jutottál végül is a 620-as és 640-es készülék milyen tényleges képfrissítési értékkel rendelkezik?
Pár észrevétel a TV-ről:
Távirányító: Ajánlom android-os okostelefon tulajok figyelmébe a google play-ről letölthető ingyenes LG remote control-t, ami helyettesíti a távirányítót jórészt, és nagyban megkönnyíti a menükben való navigálást. (van fizetős verziója is azt nem próbáltam)
3D: Én személy szerint nem bírtam hosszú távon nézni aktív szemüveggel 3D filmeket (eddig csak ahhoz volt szerencsém), ráadásul barátnőm sem, viszont ezzel mindenféle gond nélkül végignézünk másfél órás mozikat.
Korábban volt kérdés szemüvegesek is feltehetik az "alap" szemüvegre a 3D-st, nem zavaró viselet. -
bla07
csendes tag
-
olahjana
tag
Szoasztok
Akkor ahogy nezem ez a tv csak 50 hzes. A sorozatban hol kezdodik a 100hz?
660? Vagy 760?
Csak mert ugye a tavalyi 5590 es 650 az valos 100 illetve 200 hz.
Mennyire gaz ez hogy csak 50 hz? Mert azert 47' eseten mar nem kis penzbe kerul es nem szeretnek ennyiert vackot venni.
Koszi -
bla07
csendes tag
Működik időközben minden, kösz a segítséget.
Én voltam szerencsétlen az első letöltéssel.
Nálam egy 68 Megás:
Plex-Media-Server-0.9.703.317-d4217ec-en-US.exe
és hibátlanul fut minden.Viszont az m2ts-t így megosztott mappából sem kezeli...pfffffffff
de ha gépről kirakom a képet úgy megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph LED háttérvilágítású, passzív 3D-s, LCD okostelevíziót teszteltünk, de ezúttal a kedvezőbb árkategóriából.
- Egy óra, két rendszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- Mobilinternet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Strong leap S1 4K Android Tv okositó box! Wifi bluetooth chromecast
- Philips 43pus7505 4K uhd Smart Led tv/Wifi,Dolby vision/Atmos
- Fejhallgatók, fülesek
- Screenline Fashion Diamond projektor vászon (fix keretes, 366x206, 165", 16:9, 4K, 1.2 gain)
- LG OLED 65C12LA kiterjesztett Union garanciával 2027.06.26-ig, fali konzollal és Govee RGB leddel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest