- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- TCL LCD és LED TV-k
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PLC programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Amennyiben a tévé beállításában szereplő órára gondolsz, akkor az már a kezdetektől nem volt soha beállítva, mert a tévéműsort a Telekom IPTV-n kapjuk, ott pedig saját óra van. Ha nem erre gondoltál, akkor kérlek pontosítsd, bár én más órabeállítással nem találkoztam (ettől persze még lehet).
42LM660S
-
OldMike
őstag
Üdvözletem. Nekem ugyan LM660S tévém van, de az LM620S közel áll hozzá, az LG topikban meg talán már nincs is olyan, akinek még LM tévéje van.
A kérdésem: néhány napja a böngészőben nem tudom megnyitni a met.hu oldalt, TLS Handshake hiba miatt. Egyszer ugyan a Prémium inicializálása után sikerült, de azóta már egyszer sem. Kicsit korábban a Praktiker oldalával is így jártam, már az sincs. Megnézné-e valaki, hogy nála működik-e? Sajnos annyit már megtudtam az LG-től, hogy a böngésző frissítése már nem várható.
(megjegyzem, hogy például az időkép még működik, a prohardver is)Köszönöm
42LM660S
-
zzz03
őstag
xiaomi mi box 3-mal osszekapcsolva hasznalja valaki a tvt?
-
zzz03
őstag
miert kezdtek el akadozni a filmek a tvn? vinyorol, pendriverol, halozatrol . formatum is mind1. xvid, 720p, 1080p mkv stb. mind-mind 1-1pillanatra neha neha beakad. valakinek otlete? gyaribeallitasok visszaallitasa nem oldotta meg az akadozast.
-
OldMike
őstag
válasz
Yogibear974 #2498 üzenetére
Tudom hogy vannak okosítók a "butított" smart(?) tévékhez, de nem használnám annyit, hogy megérné beszerezni.
Megkérdeztem az LG Támogatást chat-en, flashplayer vagy inkább szoftver hibára gyanakodtak, és a gyári visszaállítást ajánlották. Ezt ugyan utálom megcsinálni, mert a rengeteg saját beállítást fel kell írni a visszaállításhoz, mégis megtettem, de nem segített.
Így használom amíg bírja szuflával a tévé. Talán kibírja addig, amíg összeszedi magát az LG. A másik topikban elég sok rosszat olvastam az utolsó évjárat tévéiről, meglepő módon különösen a felső középkategóriáról.42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik hogy valamikor mostanában jött el a tévémen való youtube-ozás vége. Eddig a böngésző alatt még működött, igaz teljes képernyőre nem lehetett tenni. Tegnap is megnéztem volna egy videót, a honlap be is jött, kiválasztottam a videót is, de a lejátszó ablak fekete maradt. Valószínűleg ment a videó, de a kezelőgombok sem jelentek meg, ezért nem tudhatom biztosra.
Nem értek hozzá, de talán jött egy újabb FlashPlayer verzió, ami a tévére nem települt, de szükséges lenne. Sajnos az LG nem hajlandó a tévén lévő böngésző frissítésére, vagy másik böngésző telepítésére, egyedül az üzeneteit küldözgeti (pl. a szabályzatának módosításáról).42LM660S
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Sérnyovác #2494 üzenetére
Úgyszinént! Most újra 'okos' lett a TV-m! Tökéletesen teszi a dolgát! Kapott még egy usb-elosztót! Így nem kell
a külön táp! MM-el lehet vezérelni is az alap funkciókat, ha átküldted mobilról! Utolsó kenetet még feladtam a TV-nek! Bár megjegyzem tökéletesen működik, ez köztudottan nem a TV 'hibája'!Üdv: -=Yogibear=-
-
OldMike
őstag
válasz
Sérnyovác #2491 üzenetére
Szia!
Sajnos amióta a Google megszüntette a Flash rendszerű YT támogatását, azóta a 2012-es (és korábbi) tévéken már a DLNA megosztás (pl. Androidos alkalmazás) sem működik, a telefon képének megjelenítése pedig valamilyen más ok miatt, de szintén nem működik. Amennyiben nincs valamilyen külső eszköz (pl. a korábban ajánlott), akkor a tévé böngészője alól még használható a YT, de nem lehet teljes képernyős módban használni. Ezt leszámítva tulajdonképpen olyan, mint a PC-n, de memóriagondok előjöhetnek.42LM660S
-
Sérnyovác
tag
Üdv!
A család ragaszkodna a youtube használatához az lg lm620s tv-n. Szeretném ha a telefon képernyőjét át lehetne küldeni a tv-re. Próbáltam wifi direct-el sajna a tv kábelen kapja a hálózatot, wifi adapterrel pl AN-WF100 vagy hasonlóval lehet a telefon képernyőt kivetíteni? Nem csak a telefonon lévő tartalmakat szeretném megnézni, hanem a YT-ot elsősorban. Második lehetőség a chromecast2 ára miatt tanakodom, van aki használja és ajánlja is? Vagy valami hasonló jól működő..
Köszömöm a válaszokat -
jiatur01
csendes tag
Szerbusztok Szép jó napot kívánok. Volna egy kérdésem. Kérlek titeket Segítsetek a tapasztalataitokkal.. Van egy "LG Vebos TVUH6207-ZA" készülékem és az USB Hobon Nem tudok felvételt csinálni a TV műsorokról.
Ha már felvettem direkt az USB csatlakozáson, és utána csatlakoztatom a hobot akkor letudom játszani rajta keresztül. Mikkor hobon keresztül akarok felvételt csinálni akkor azt írja ki, hogy ez hob nem kompatibilis. több hobot is kipróbáltam. Van egy 7 USB bemenetű tplink Hobom de azon is csak Lejátszani tudom de nem tudok felvételt csinálni. Kérlek be neteket Segítsetek. SOS. SOS. Áldásom és szeretetem kísérjen titeket. -
Yogibear974
senior tag
válasz
scabi78 #2486 üzenetére
Ez van! Eljárt felette az idő! Vegyél újat, tartja s bölcs koreai, lehetőleg 2 évente! :-o Hiába kifogástalan a 2012-es tv-m. Kiveszik a technológiát alóla! Flash alapú yt-app. A böngészőt meg hagyjuk :-o Persze lehetne "okosítani", már nem éri meg! Használom így amíg megy:-o Szerencsére a Plex kiválóan műxik!
Üdv: -=Yogibear=-
-
OldMike
őstag
válasz
Yogibear974 #2480 üzenetére
Sziasztok!
Nekem LM660S van, de a rendszer azonos, talán a hardver sem különbözik lényegesen. Kipróbáltam ma a YT-t, persze a böngésző alól. Nálam egy 20 zeneszámos összeállítás lejátszása nem okozott gondot, bár az egyik zene vége és a következő elindulása között van 2-3 mp. A beállított automatikus lejátszásnál is hasonlóan történt a listában következő számok lejátszása.
Ugyanakkor korábban én is jártam úgy, hogy néhány 10-20 perces videó lejátszása után elszállt.42LM660S
-
samu74
addikt
válasz
kriszpontaz #2482 üzenetére
Nem böngésző,ahogy írtam az LA620s szériában van youtube app.Az egy frissített verzió,2 magos proci,stb.
-----------
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, miért van az, hogy a youtube a videók között lefagy? Vége egy zenének, kiírja, hogy betöltés és ennyi. Ki kell lépnem, majd újra be, hogy lejátsszon egy számot, de a következőt soha nem tölti be. Jó ideje ilyen már, csináltam gyári visszaállítást, inicializálást...
Valaki járt már így? Esetleg van megoldás?
Tiszta Windows, rendes ház!
-
nyikszi
őstag
Én routeren keresztül játszom le a filmeket. A routeren lóg a HDD és arról samban keresztül simán megy. Még nem találkoztam olyannal, amit ne játszott volna le akadás mentesen. Most egy Asus routerem van, azelőtt egy TP-link volt.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
nyikszi
őstag
Lehet a kódolással van baja. Én az egyik rajzfilm sorozatnál tapasztaltam, hogy nem játszotta le, aztán újra kódoltam és akkor lejátszotta érdekes módon. A HDD elég gyors már ehhez. Ilyen filmet hálózaton keresztül simán lejátszok akadás nélkül.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
zzz03
őstag
Sziasztok!
epp ezt a filmet nezem:
Ghost.in.the.Shell.2017.3D.1080p.Half-OU.BluRay.DD5.1.x264.HuN-HyperX
a gond az, hogy többször beakad lejatszas közbe 1secre max aztan megy tovabb. nehany filmenel meg tapasztaltam ilyet.
mitöl lehet?
a film egy 500gb-os vinyon van amit a tv usb csatlakozojara kötöttem ra.
esetleg ssd-re rakjam a filmeket es ugyanilyen rakötessel nezzem öket vagy valami mas megoldas?
-
B.i.L
senior tag
válasz
Yogibear974 #2470 üzenetére
Én itt vettem HA-n olyan eszközt, ami droid és almás cuccot is kitesz a képernyőre ( egyszerű,mint a rakalap) kb 5k volt / darab 3-at vettem
ebben az utazási ktgs is benne volt,értelemszerűen dugóval.
Mirascreen a neve.... ( siessetek)
Ui : input lag van ![ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
zzz03
őstag
nezegettem ebay-en ezeket a chromecast-okat. eleg nagy a szoras lehet kabni 10$ ert amit 200+ folott dicsernek (az elado is 98% os) es van 60$-ert is hasonlo. akkor most melyik a gagyi?
esetleg valaki linket tudna adni biztos helyrol 10k ft alatt?
-
Yogibear974
senior tag
válasz
kriszpontaz #2468 üzenetére
Melyik a jobb?! Chromecast 1-2?! Intel az milyen?!
-
yuhui
csendes tag
válasz
kriszpontaz #2468 üzenetére
Sziasztok!
Nekem a kezdetektől fogva nem igazán jött be a gyári app. Nem is használtam igazán, amíg nem lett meg a kisfiam. Utána meg beledugtam egy Google Chromecast 2.0-t. Azon túl, hogy van normális youtube, simán átküldöm a laptop/telefon teljes tartalmát is rá. Nagyon jól használható.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Yogibear974 #2467 üzenetére
Valószínűleg az lesz. Kap egy Inteles stick-et.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
kriszpontaz #2466 üzenetére
Ez van, skacok! Sz@rnak a felhasználóra! Vegyél újat, ha használni szeretnéd! Vagy reokosítsd fel a 'butatévédet' stickel!
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz
Yogibear974 #2464 üzenetére
Nos valóban megszűnt a YT alkalmazás, és ezzel együtt a lehetőség is, hogy a tévére YT videót küldjek át. Sajnos a Wi-Fi Direct sem működik, három eltérő telefonnal próbáltuk. Látják a tévét, mint eszközt, de a kapcsolódás nem jön létre.
A böngésző alól működik a YT, de teljes képernyős mód nincs. DLNA szerverként működik a telefon a tévé felé, de ilyenkor csak a telefonon lévő tartalmakat lehet lejátszani.
Ennyi volt, a 2012-es tévé már öreg
.
42LM660S
-
Yogibear974
senior tag
válasz
OldMike #2463 üzenetére
Olvastam azután, sajnos! A flasht már amúgy is temették 5-10 éve. Rég ki akarták írtani végleg. Sajna, akkor ezt a technológiát volt a legjobb a tv-be integrálni. Kár, hogy nem hagynak egy low minimal megoldást. Lehetne egy fw frissítéssel még egy esélyt adni!
-
OldMike
őstag
válasz
Yogibear974 #2462 üzenetére
Gondolom ezt a YT súgót láttad. Eszerint a Google szünteti meg a tévégyártóknak fejlesztett Flash alapú alkalmazást. Nyilván a tévégyártóknak akar vele "kedveskedni", mert így több új készülék fogyhat (tervezett elavulás).
Majd meglátjuk, hogy a böngésző alól fog-e működni, vagy már ott sem. Az persze nem az igazi, mert pl. teljes képernyős mód nincs.
42LM660S
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Yogibear974 #2461 üzenetére
Erről beszéltem! Nem tudom mi köze a html5-höz. Nem browser alapú. Max. flash. Miért kényszerítenek arra, hogy egy tökéletesen működőképes tv-t lecseréljek, mert szerintük 'elavult' Ezzel a húzással teljesen kiherélik, mint okos tv-t. Pedig pont azért vettem anno! Ezt a döntésüket nem tudom elfogadni és nem értek egyet a policyvel. Imho a soc bírná, csak sz@rnak rá! Vegyél újat, ha használni szeretnéd a felhasználói élményt! Köszönjük, Emese!!!
-
Yogibear974
senior tag
válasz
OldMike #2460 üzenetére
Valóban a YT-app. indult el a tv-n, ha a telefon screen mirroring, vagy smart viewel osztottad meg a tartalmat. A html5 inkább a tv böngészőjére vonatkozik. A wifi direct nem mindig jön össze. Szvsz kicsi a sávszélesség és sokat bufferel.
Remélem a jövőbe megmarad átjátszásánál a yt appÜdv: -=Yogibear=-
-
OldMike
őstag
válasz
Yogibear974 #2459 üzenetére
Ma beszélgettem az LG Támogatással a YT alkalmazás megszűnéséről. Szerintük az LM és korábbi sorozatok hardveresen nem alkalmasak a HTML5 működtetésére. Én nem értek ehhez, nem tudom megítélni, hogy valóban van-e olyan hardveres igénye a HTML5-nek, amire a mi tévénk nem képes, ezért kénytelen vagyok tudomásul venni. Nem kaptam választ viszont arra, hogy a megszűnés azt is jelenti-e, hogy ezután a telefonról sem lehet videót átküldeni a tévére (ugyanis ilyenkor is a YT app indult el a tévén, ami meg ugye nem lesz).
Sajnos a telefon kijelző megjelenítése nálam nem működik, hiába látja egymást a két készülék, nem jön létre kapcsolat. Ez más telefonnal is így van, ellenben az én telefonom WebOS rendszerű tévékkel rendesen kapcsolódik.42LM660S
-
Yogibear974
senior tag
válasz
kriszpontaz #2457 üzenetére
Vegyék, csak a 3D-t. :-D Úgysincs rá tartalom.Behalt.(visszarakom a régi crt tv-t
1-2 éve már meg sem említik, csak a 4K. Igaz ahhoz sincsen tartalom. Max.1080i ad a szolgáltató még mindig. A yt-appot pl. használtam majdnem naponta. Böngészőből még felejtős.[ Szerkesztve ]
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok
Van itt köztetek olyan aki jobban ért a tv elektronikájához?
Van egy pc alaplapom amin van LVDS csatlakozó. Azzal közvetlenül rá tudom csatlakoztatni vajon a tv-t az alaplapra?
Jól gondolom hogy akkor az pc-ről tudnám szabályozni a fényerőt, kép beállításokat?A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Yogibear974 #2456 üzenetére
Gondolom ezt is úgy oldják meg mint előzőleg, hogy addig nem tudod a smart részt használni amíg el nem fogadod a szerződési feltételeket (ami automatikusan kiszedi a YT appot a háttérben). Amúgy tényleg menjenek az anyjukba. Még a végén a 3D funkciót is kiszedik (nem lesz kapcsolható
).
[ Szerkesztve ]
-
Yogibear974
senior tag
Regg!
suxx on...na végleg kiherélik a tv-t.Yt app. jún. közepétől nem lesz elérhető. Ad egy linket a valamilyen listától. Lesz egy 'buta'Tv-m.
Pedig annak idején nem ezért vettem.
Folyamatosan veszik ki az appokat
Socialból fb. skype, most yt. Bepakolták a netflixet. Ki a franc kérte! Én a régieket használnám. Kit érdekel, hogy a 'felhasználló szokások megváltoztak'. Nekem ugyan nem! Menjenek az anyjukba a rízszabállók, nem veszek ezért új tv-t! End of suxx.Üdv: -=Yogibear=-
-
Yogibear974
senior tag
válasz
OldMike #2453 üzenetére
Igaz! Skype-ra gondoltam! :-o
Sajna a YT-app még mindig lecsapkodja a videk végét eléggé erősen!
Böngészőből meg hagyján!!!...ugye a memória gondok!Úgyhogy nem tudom mire volt ez 19x mb frissítés!
Vagy a netflixet optimalizálták?,...na azt azt meg pont...
A fuso még elment...azt is kiherélték, ill. megszűnt!
Inkább tegyék vissza a Socialba az FB-t...ki a fene használja ott a Twittert!!!
Az legalább jól ment!Biztosan megint valami jó kis kém cuccot nyomtak rá!
-
OldMike
őstag
válasz
Yogibear974 #2451 üzenetére
A 04.62.12 verzióra gondolsz? Fogalmam sincs, az AccuWeather-t nem használtam sose, nem tudom hogy változott-e. A Youtube appra miért mondod hogy kivették?. Működik rendesen. A böngészőből indított Youtube esetén kell minimálisan trükközni, mert azt írja hogy nem támogatott böngésző és frissítsd. Ezt persze nem lehet, nem is kell vele törődni, nemet kell mondani, és indul a YT. Sajnos itt már régen nem lehet teljes képernyőre tenni, de más gond nálam nincs.
42LM660S
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Yogibear974 #2451 üzenetére
Mi a verzió? Nálam semmi nincs (04.62.12), YT app megvan, a Premium appok közt.
2016.11.14-én kivették a Skype-ot, az tuti.[ Szerkesztve ]
-
Yogibear974
senior tag
Mi volt ez az a nagy FW frissítés?! Ilyen régi modellhez már ritka! Érdemi változást nem tapasztaltam!
Youtube appot kivették már! AccouWeather ikon megváltozott! Más semmi-Üdv: -=Yogibear=-
-
madstunt
addikt
Sziasztok
Ti tapasztaltatok olyat, hogy az HBO Go bármit, akár reg nélkül elérhető tartalmat akarsz megnézni, a szokásos hbo-s szöveg után csak bufferel, de nem kezdi el lejátszani, még ha 2 évig várok akkor sem. Net van és gyors, a saját eszközeivel ellenőriztem, és update-elve van -
OldMike
őstag
válasz
dangerzone #2448 üzenetére
Még nem találkoztam ilyennel, de meg kellene próbálni egy Prémium inicializálást. Amennyiben nem segít, akkor lehet még egy teljes gyári visszaállítás, de ez minden beállítást (kép, hang, csatornák stb.) töröl, tehát célszerű - ha megoldható - minden fontos beállítást felírni.
Ez minden bizonnyal a smart rész szoftverének hibája (valami beragadhatott) lehet, nem tudom szervizben foglalkoznának-e vele.[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Egyik napról a másikra fellépett egy probléma. Amikor elindítom az Internet vagy a kereső alkalmazást, és gépelni szeretnék valamit a címrészbe, nem ugrik fel a billentyűzet, a kurzor többet nem vált át "kézre", nem tudok megnyitni semmilyen oldalt.
Találkozott már valaki ilyen problémával? A tv-n egyébként az elérhető legújabb firmware van.
-
japy
őstag
válasz
Yogibear974 #2445 üzenetére
Már jön az E-bay-ről a T-con panel! 5,5K ! Ez azért barátságosabb ár mint a szervizesek szerinti komplett kijelző cser 150K-ér mert csak együtt adták volna!
[ Szerkesztve ]
-
Yogibear974
senior tag
Szüleimnek a led háttérvilágítás ment ki a 32LN5400 tv-n. Először az LG szervízes csóka, mikor hívott az mondta, hogy valószínűleg a trafó és a led ment ki. cc. 27K lesz a javítás. Azután hívott, hogy csak a
led. így megálltunk 16.860.- Ft-ban.ez jóval barátibb. Fél év garit adtak rá! Úgyhogy van pozitív
dolog is! Persze a gari már lejárt a tv-re 5 hónappal és nem volt kiterjesztett, de legalább ennyiből meg-
úszták, nem kellet új!Jelenleg jól van az LM620-asom
Pedig már 2012 Q4 Én is fosok, hogy valami smd kondi vagy valami
megadja magát! Remélem minél tovább fogja bírni. Panelen beégés nincs!
Igaz egyre több okosfunkciót vesz ki belőle az LG! Pl. a Social Centerben nagyon jó volt az FB app.Üdv: -=Yogibear=-
-
nyikszi
őstag
válasz
kriszpontaz #2439 üzenetére
Szomorú, hogy ezekbe is ilyen trágya kondikat tettek be
Remélem, azért még egy-két évet ki fog nálam bírni
-
japy
őstag
válasz
kriszpontaz #2441 üzenetére
Szerintem a 4K az csak egy jól hangzó reklám szlogen. Még Full-HD adás sincs mire az a felbontás?
-
japy
őstag
válasz
kriszpontaz #2439 üzenetére
Hát megnézte a szerelő és a T-con panelt kell kicserélni. Érdeklődtem az LG szervizekben és az egész kijelzőt akarják velem megvetetni. Elég mókásnak tűnik. Na az ára az már nem annyira mert azt mondták majdnem annyiba kerülne mint egy új TV. Most megpróbáltam és rendeltem egyet az E-bay-ről és vagy szerencsém lesz és jó lesz vagy így jártam.
-
japy
őstag
Mi lehet a gond? Este elmentek a színek és teljesen beszürkült a kép. Háttér világítás van de kép nincs! Kikapcsolás bekapcsoláskor már az LG logó sem jön be. Viszont a TV adások hangja hallható.
-
OldMike
őstag
válasz
Yogibear974 #2435 üzenetére
A böngészőből indított YouTube esetén továbbra sincs teljes képernyős lehetőség? A keresés és a találatok kezelése sokkal praktikusabb a böngészősben.
42LM660S
-
Yogibear974
senior tag
Valamit csináltak a yt. appal, mert mostanság nem vágja le a végét a filmnek! ;-) Ugyanakkor eltűnik a skype alkalmazás.
-
Wasquez
senior tag
válasz
Godfather #2433 üzenetére
Nekem az nem világos, hogy az aktív megoldást miért ne tudhatná megoldani egy megfelelő képfrissítési frekvenciával rendelkező síma 2D-s tv. Hiszen itt nem kellene mást tennie, mint a képkockákat amiket a külső eszköz elküld neki, egymás után megjelenítenie. A szemüveg szinkronizálásáért, is a külső eszköz lenne a felelős. A samsung féle tv-k esetében ez az egység a tv-ben van, itt meg kikerülne kívülre. Az, hogy a CRT másként működik, érdektelen, mivel a végeredmény a lényeg, hiszen ha 1/100mp-ig az egyik kép, 1/100mp-ig a másik kép meg van jelenítve, akkor a tv-nek nincs más dolga vele. Az LG rendszere más téma.
PC
-
Godfather
aktív tag
válasz
Wasquez #2432 üzenetére
Ez egy hosszú történet, mert amit említesz tnt-3d kártyát, az egy elég kezdetleges 3d megjelenítés volt, 30Hz szemenként. A Samsung, és aki aktív 3d-t használ, az nagyjából hasonló elven oldotta meg. Az egyik fél kép esetén a szemüveg az egyik szemed elött takar be, a másik kép esetén a másik szemed elött. Itt jön képbe szerintem a képfrissítési freki is. Minél nagyobb frekvencián frissít a tv, annál jobb lesz a térhatás. Nyilván a nem a végtelenségig feltolva, mert azt már az emberi szem se érzékeli. Ugye elvileg 25 kép/mp-től már folyamatos képet látunk. 3d esetén itt is valami kavarásnak kell legyen, ugye itt szemenként kéne minimum 25 képkockát kirakni, tehát itt nem árt, ha legalább 50 képkocka van/mp.
Az LG pl passzív 3d-t használ, ami azt jelenit, hogy a szemüvegben polarizált lencsék vannak, plusz a kijelzőn is van szerintem valamiféle polarizált réteg. Így a kép nem vibrál, mint az aktív 3d esetén, de a felbontás feleződik. Itt a teljes kép egyszerre megy, de a kijelző más rétegére kirakva, ezért kell a polarizáció. (Lehet, rosszul mondom, sok hasznos irodalom van a neten, ami egyszerűen leírja).
Szóval a sima, nem 3d tv a 3d-s jelet csak úgy tudja megjeleníteni, hogy vagy egymás alatt van a két félkép, vagy egymás mellet. A hw se elég rá, meg szerintem szoftveresen se tudná egymásra rakni a képeket.
Ráadásul a CRT képmegjelenítése is tök más elven működött, mint az lcd.A 3d médiaplayer pedig pl 3d-bd filmek esetén tud jól jönni, ha lemezen van. Mivel a 3dtv-k alapból lekezelik a 3d tartalmakat, így ezeknek a mai világban nem sok értelme van.
[ Szerkesztve ]
A lényeg lényege lényegében lényegtelen,mert a dolgok stilisztikája úgy kopszerválódik,ahogy a tendencia dominál.
-
Wasquez
senior tag
válasz
Godfather #2431 üzenetére
Akkor a 3d médialejátszó az mire jó, ha csak a tv-n múlik?
Ezt egyébként azért nem értem, mert 2000 körül volt olyan tnt2 vga kártyám, amire lehetett lcd-s szemüveget rakni, amivel akármelyik crt monitor 3d-s lett. Elég szar volt, mert a monitorok frekije nem volt elég, de maga a megoldás működött, csak megfájdult a feje az embernek, a 60Hz felezése miatt.
Elvileg a tv csak megjeleníti a kintről kapott felezett jelet, és a szemüveg szinkronizálását is a külső eszköz végzi. Ez miért nem lehetséges? Az világos, hogy a tv hardvere más, de ez az egység elvileg kívülre is kerülhetne, a kijelző miben más?
PC
-
Wasquez
senior tag
Van olyan lehetőség, amivel egy lcd tv-ből 3d képes tv-t lehet csinálni?
Arra gondolok, hogy 3d médialejátszó képes egy sima 2d-s tv-n megjeleníteni a 3d hatást?
Ha kifutatják a 3d opciót a tv-kből, akkor lesz valami külső megoldás?PC
-
Yogibear974
senior tag
válasz
kriszpontaz #2428 üzenetére
Akkor tudja a szösz! Igaz 64GB és már van rajta pár felvett film! Szövegel a tv, hogy nincs elég hely, ha vennék fel.. hiába van még rajta kb. 1.5 óra. Akkor majd kipróbálom vinyóval! Köszi!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Yogibear974 #2427 üzenetére
Nálam sima USB 2.0 3,5"-os külső winyóval sem és 2,5"-os külső winyóval sem volt ilyen gond.
-
Yogibear974
senior tag
Regg'!
Kérdés! DTV time shift rögzítés! Közben visszanézve a műsor eléggé random módon beszaggat. Az audió sáv
elcsúszik...közben ugye háttérben megy a timeshift. Gondolom nem tud realtime-ba elég gyorsan írni/olvasni a pendrive-ra. Kicsi a sávszélesség?! Azt olvastam itt, hogy másoknál is volt ilyen jellegű hiba hddn lévő filmek lejátszásakor.Mindaddig, amíg a HDD/SSD-t lecserélték pendrive-ra! Most akkor az érdekelne, hogy merevlemez esetén a 90 perces timeshift közbeni visszanézésnél nincs ilyen frame eldobás gond?!
Vagy ennyit tud a tv?! Pedig nem lassú a pendrive sem írás/olvasásra! Eléggé idegesítő, hogy így nem nézhető a műsor!
Nap'![ Szerkesztve ]
-
Yogibear974
senior tag
Netfix megjött...akkor mi lesz a coming soon?! ;-)
-
samu74
addikt
válasz
Yogibear974 #2422 üzenetére
Lehet,de azért is írtam hogy a 32-re is lehet felvenni...Igaz ez is egy Sundisk Extreme.
Most hogy írtad már értem miért csak 15 gb látható a 32-ből.Mindig tanul az ember.
Ja,amúgy én is az X akták miatt üzemeltem be.[ Szerkesztve ]
-----------
-
Yogibear974
senior tag
-
Yogibear974
senior tag
Nem hinném, hogy gond lenne az írási sebességgel USB 3.0-ás Sony. Hibátlan! Lehet, hogy a vezérőchip, vagy az ID-t nem szerette a TV. A SanDisk Extreme USB 3.0 64GB-ot gond nélkül szeresse! Igaz 40 GB-ot lát inicializálás után! Gondolom a többit a 90 perces timeshiftnek tartja fönt!
-
OldMike
őstag
válasz
kriszpontaz #2420 üzenetére
Annak idején a FUSO-hoz nekem nem kellett semmiféle bankkártya. Megnéztem jó néhány nagyjátékfilmet, egészen jó minőségben. Aztán fogytak a játékfilmek, a minőségük meg elment VHS-be. A fizetősben lettek volna, de a kínálat egyre gyatrább lett (a minőségét nem tudom, mert fizetni nem voltam hajlandó érte). Sajnos a FUSO nálam most már szitokszó lett
.
Kívánom hogy a Netflix ne jusson ilyen sorsra, van rá esély hogy nem fog, aztán majd magyar felirat is lesz valamikor.42LM660S
-
kriszpontaz
veterán
válasz
OldMike #2419 üzenetére
Igen. A Fuso-nál is így volt, volt egy próbaidőszak, visszamondtam utolsó előtti nap (mondjuk egy kalap k@ki volt). Netflixnél csak egy a baj, hogy full angol, és magyar felirat nincs még. Nálam ez nem lenne gond, de asszonyka el van veszve felirat nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz
kriszpontaz #2417 üzenetére
Ez valóban úgy működik, hogy az ingyenes egy hónapot is csak akkor kapod meg, ha megadod a bakkártyád adatait? Csak kíváncsi lettem volna rá hogy milyen a kínálat és a minőség, az angol nyelv miatt úgysem akarnék előfizetni rá.
42LM660S
-
samu74
addikt
válasz
Yogibear974 #2414 üzenetére
Nekem a 32-re is engedi a felvételt.Szerintem az írási sebesség is számít,lehet amiatt nem engedte azon.
-----------
-
kriszpontaz
veterán
A Netflix ott figyel a premium alkalmazások közt!
-
nyikszi
őstag
válasz
Yogibear974 #2414 üzenetére
Azt nem értettem soha, hogy honnan jött a 40 giga az LG-nek mert ugye az se nem 32 és se nem 64
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz
Yogibear974 #2412 üzenetére
Min 40 GB kell.
-
Yogibear974
senior tag
DTV, csak dedikált HDD/SSD-re lehet rögzíteni?! Gondoltam 32gb-os pendrivera, felvettem volna kisérleti jelleggel az x-aktákat:-), de úgy néz ki az igazság odaát van és csak lemezre lehet :-o vagy min. 64 gb kell?!
[ Szerkesztve ]
-
Yogibear974
senior tag
Emmá' bíztató! Remélem nem offol majd be, mint a fuso és lesz magyar szinkronos tartalom is!
-
nyikszi
őstag
válasz
Polllen #2408 üzenetére
Köszi, igen, csak szerinted oda olyanok is írnak, akik értenek is hozzá? Mármint kifejezetten az LG TV-khez. Na megkérdezem, de sok jót nem várok tőle. Tudom, minden annyit ér, amennyiért el lehet adni.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
Nézegettem a nagyobb méretű TV-ket, maradnék is az LG-nél, de pont nagy a 42"-os (jelenleg 32"-os van). Meg baromi drága még mindig újonnan. Hogy árazzak? Dollár? Mert akkor érthető miért van még mindig fenn az ára. Ami meg "olcsó", abban nincs 3D és DLNA támogatás. Egyébként mennyiért lehet szerintetek eladni egy 32"-ost? Nem akarok se túl sokat, se túl keveset kérni.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Yogibear974 #2405 üzenetére
Spanyol LG oldalon fent van a kompatibilitási lista.
A 2012-es modellek mind benne vannak. Ha még nincs Netflix app a TV-n, a következő szoftverfrissítéssel bekerül.
-
Yogibear974
senior tag
-
Gyb001
senior tag
Szerintetek megkapjuk mi is?
[link]A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
nyikszi
őstag
válasz
Yogibear974 #2401 üzenetére
Jó kérdés, nálunk is ugyanez a helyzet. Mondjuk már rég néztünk így rajzfilmet, pont ezért.
-
Yogibear974
senior tag
YT app. miért csapkodja le a klipek végét?!...eddig is így volt persze, de zavaró. Mintha elfogyna a puffer, és mire a következőt előtöltené, rögtön lecspja az előzőt. Eléggé idegesítő! Lányom nézi a rajzfilmet és pufff, oda a happy end! Jön a következő!
Új hozzászólás Aktív témák
ph LED háttérvilágítású, passzív 3D-s, LCD okostelevíziót teszteltünk, de ezúttal a kedvezőbb árkategóriából.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- Hisense 43E7NQ QLED ÚJ BONTATLAN
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
- Sennheiser HD800S (Garanciális) VÉGSŐ ÁR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest