Hirdetés
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
Kattints a linkre ha bejön az oldal, tudod használni. Nem hinném, hogy csak a T-sek használhatják, de megeshet.
http://192.168.9.1/teszt.html -
siralywarez
csendes tag
Sziasztok!
Én is lemértem a sebességet, datanet van nálam a TV LG-42LM620S típus, a letöltés és feltöltés ugyanannyi mint a gépen 10Megás net, de a városi vonal nem tud annyit, 8,5M letöltés, 0.573 feltöltés, megnyitottam a youtube hd videót a TV-n, nem akad, viszi szépen.
Viszont a szervíz menüt nem tudtam előhozni, a phyton-os módszerrel, van akinek sikerült?
Nincs rendes facebook app erre a TV-re? -
zsakaizoltan
tag
HTC Desire C tipusú telót tudok csatlakoztatni a tv -hez? (tv vezetékkel, teló wififel csatlakozik ugyanahoz a hálozathoz) És ha igen, akkor hogyan?
-
atala
addikt
Lefuttattam egy sebesség tesztet a tv-n, az alábbi t-home-os hivatalos mérővel.
http://192.168.9.1/teszt.html
Meglepett. 5mbps-nál nem mértem többet. Gyakorlatilag azt mutatta, hogy 5/5-ös netem van, holott 25/5-ös van.
Szerintem futtassátok le ezt a mérőt a TV-n, mert azt gyanítom, hogy le van korlátozva 5/5 mbps-ra TV hálókártyája. Legalábbis a böngészője mindenképp. Én az 1024-es, és a 2048-as csomagokkal próbáltam, mert minél nagyobb, annál pontosabb az eredmény.
Kíváncsi vagyok kinek milyen eredmények jönnek ki! -
coxy01
tag
Megjött a válasz az LG-től!
Idézem:9/12/2012
Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot LG Electronics
Tisztelt .........!
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Azért nem éri el a tv a weblapunkon fent lévő szoftvert mert nem egy szerveren keres. Feltelepítheti a neten fent lévő firmwaret a tv készülékére, de sajnos nincs informácionk milyen hibákat javít a tv-n. Ha rendesen működik a tv készülék és ön nem tapasztal hibát akkor nem javasoljuk a frissítést.
Reméljük tudtunk segíteni.
További információért készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a 06 40 54 54 54-es telefonszámon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).Tisztelettel:
LGE Ügyfélszolgálat----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Received Date : 28/12/2012 12:28 35
The type of inquiry : Software/Hardware updates
Product/Model No. : LCD TV ( 33" Under )/32LM620SPuff! Hát nem vagyunk előrébb! No meg ezt a "nem egy szerveren keres" dolgot nem értem?
-
warju
csendes tag
Nálam is megakad az animáció, de szerintem ez nem gáz. Ez nem egy Pc. (Fogalmam sincs, mennyi RAM van benne. illetve a flash player a TV-n nem 11-es, asszem 10es)
Amúgy ha Thome neted van, akkor itt tudsz mérni hivatalos sebességet: [http://192.168.9.1/teszt.html] -
atala
addikt
-
atala
addikt
A sebesség már nekem is rendben, amióta frissítettem a szoftvert, csak ez az akadozás aggaszt.
Rákötöttem egy smc ruotert a cisco-ra, és akkor már a számító gépen is látszódott az akadozás. Felerősítette.
Minden bizonnyal a modem lesz a hibás, de azt nem tudom lecserélni, mert az a "T" tulajdona. -
coxy01
tag
válasz
zsakaizoltan #854 üzenetére
Írtam az LG-nek levelet ezzel a szoftver frissítéssel kapcsolatba, hogy mikor lesz tv-vén letölthető a 04.10.43-as és alapjában mi a különbség a két sw. között. Külső eszközről nem merem frissíteni egyelőre. Ha kaptam választ megírom.
-
atala
addikt
Igen, az ingadozás zavar.
A routerem, egy T szolgáltató által adott. Cisco EPV3925. Benne van a kábelmodem is. De van egy másik routerem is, majd lehet, hogy azt közbeiktatom, és megnézem mit csinál.
Készítettem két videót. Az egyik a UPC sebesség mérőjével, a másik pedig a datanet, hogy lássátok, mi is az az ingadozás, ami engem zavar. -
atala
addikt
Érdekes, hogy a feltöltési sebesség mérésnél nem annyira ingadozik, de ott is látszik, hogy megy, egy kicsit megáll, majd megint megy. Közben csak kicsit csökken a mérési szám.
UTP kábelt már cseréltem, hármat is kipróbáltam.
Szerintem nem szereti a tv böngészője a nagy sebességű internetet. -
atala
addikt
Én is mértem már 50-60 közötti értékeket, pedig csak 25-ös a net. A számítógépen szép egyenletesen beáll 25-26mbps-ra. Biztos, hogy a tv böngészőjével lesz a gond, de akkor ezek szerint nem nálam van a hiba, mindegyik ilyen. Még a ups-nek a sebesség mérője ami jobb, mert az nagyobb méretű fájl-al dolgozik. Azzal nézd meg a tv-n a sebesség mérést.
http://www.upc.hu/kabel-internet/internet-sebesseg-mero/ -
coxy01
tag
Hello.
Bocs de nem értem az utalást: "Szerintem neki is szaggat". Nekem a teszt mérésénél az adat állandó, tehát nem ingadozik le-fel. A ping is jó, igaz nekem a net csomagomból kifolyólag a sebesség sajna nem a leggyorsabb. Javasolnék még esetleg egy UTP kábel cserét, mert lehet az is a hiba forrása! Ami meg az alkalmazások sebességét illeti, abban az LG-nek még fejlődni kell kicsit.Van, hogy nekem is egyes alkalmazás ami pl. adatkapcsolattal jár, az ő szerverükre lassú és nehezen töltődik be pl. 3DWorld
de ez sem mindig állandó. Hát rá kell tudni, hogy bárhonnan is nézzük ez csak egy TV
-
atala
addikt
Na, meg volt a frissítés a tv-n.
Az eddigi stabil 5 mbps-os mérés, most 25-30 mbps-os (25-ös a netem), de iszonyúan szaggat.
Néztem, pl hogy egy videó betöltésénél mit csinál, és ott is az van, hogy tölt-megáll, tölt-megáll.
Ráadásul alig akar bejönni a 3D-s tartalmak. Nagyon sokára tölti be. Eddig elég gyorsan bejött.Nektek hogy viselkedik a sebesség mérő? Főleg attól érdekelne, akinek 04.10.37-es szoftver van fent.
Ettől féltem, hogy ha frissítem a szoftvert, akkor szarabb lesz az egész. -
OldMike
őstag
válasz
zsakaizoltan #854 üzenetére
Ez 2012. dec. 4-i kiadású, ami biztosan frissebb a neten lévőnél, de Bloodray nevű fórumtárs szerint a napokban egy még újabb (és állítólag érdekes dolgokat tartalmazó) frissítés is várható. Bár valószínűleg az is az LG honlapján jelenik meg először (úgy látszik, hogy a netre valami miatt csak később kerül fel).
-
OldMike
őstag
A másik LG fórumban ezt írták (nem próbáltam, csak továbbadom):
"Sokszor olvasok lejátszási problémákról.
Én pl. nem értem hogy miért kell pl. bd25, bd50 fájlokat letölteni. Minőség?
Pl. az Avatar megvan nekem 3D-ben 24 GB méretű mkv fájlban és tökéletes sőt mesésen szép képe van a 106 cm-es tévémen.
A tv természetesen nem játssza le a bd25 m2ts fájl formátumot mert nem ismeri fel de ha átnevezed a kiterjesztését mkv-ra akkor már lejátssza." -
zsakaizoltan
tag
Software_File(Version_04.10.43).zip - ez a legújabb firm amit le lehet tölteni az lg oldaláról.
Valaki telepítette már? Miben más, mint az előző? A tv nem frissíti automatikusan magát erre, csak az előzőre! -
atala
addikt
Komolyan mondom, az LG is megéri a pénzét. Írtam nekik egy email-t, hogy a 25mbps-os internet a TV-n csak 5 mbps-os. Ennyit lehet mérni. Azt írták vissza, hogy a megtekintett oldal lassú, nem a tv rossz.
Erre felhívtam őket, mire a hölgy közölte, hogy nem internetezésre van kitalálva a tv, és lehet, hogy csak ennyit tud a böngészője. Mondtam, hogy mások is mértek ugyan ilyen tv-n, és nekik annyit lehet mérni, mint a számítógépen.
Adott pár szerviz számot, majd holnap Őket is felhívom, addig meg le frissítem a szoftverét.Nem hiszem, hogy a böngészőjét ennyire lebutították volna.
-
coxy01
tag
Helló!
A probléma ott van , hogy a switch nem elég. Szükségeltetik egy router, ami az ip címet osztja a gépnek és a tv-nek. Működhet még esetleg úgy a dolog ha nincs routered, hogy gépet simán tv-hez (cross-over UTP) kábellel közvetlenül összekötöd, így a windows oszt címet a tv-nek. Készítés házilag (cross-over bekötés, alul): http://utp.atw.hu
üdv.
-
filucci
csendes tag
Ami lemaradt előbb!
Nekem kábellel van rá net varázsolva, úgyis lehet a szgép képernyőjét átlökni?vagy csak wifi screen?
-
filucci
csendes tag
Hali!
Nekem is van egy ilyen masinámHa tudtok segíteni miért van az hogy, a 3D beállításnál amikor jobb-bal nézőpontot állítom mennyire legyen közeli illetve távoli ha balra állítom folyamatosan összeugrik a két oldal,ha jobbra nézhetetlen
remélem nemcsak nálam jelentkezik.
Illetve tudtok olyan megoldást hogy játszam le az m2ts fájlokat?
Valamint tudtok olyan 3D demót ami igazán kinyúl a képernyőn?
Köszi a válaszoakt előre is
-
Nofear19
tag
Ja még valami. Ha mindez sikerült akkor a tévéd menüjében lépj bele a média hivatkozásokra. Ott megjelenik a mappa amiben benne lesznek a videó fájlok amiket előzőleg a böngésződben kijelöltél.
A tévéd csak ezeket a fájlokat fogja látni, mást nem. A tévén böngészni a számítógépeden lévő fájlok között nem tudsz. -
Nofear19
tag
Ha jól értem lan kábellel van összekötve?
Ha lan kábellel és a plex fel van telepítve illetve el is van indítva akkor kattints 2x a jobb sarokban megjelenő plex program ikonjára.
Ekkor megnyitja a böngésződet és benne 1 lapot.
Ott már lehet kezelni az adatokat. Létrehozol egy mappát és kijelölöd azt a mappát amelyik tartalmazza a videó fileokat.
A többit rendezi a plex. Igaz hogy angolul de a tartalmat is lekéri meg borítót hozzá. -
atala
addikt
Légyszives akinek a 04.10.43 számú szoftver van fent nyilatkozzon, hogy minden működi-e a tv-n. Főleg a youtube érdekel, mert valaki írta, hogy frissítés után nem ment neki.
-
Bela
csendes tag
Sziasztok!
Az érdekelne hogy mekkora s milyen particiókat tud kezelni a 620.
Valamint kellene 1 kis segítség mert szenvedek 2 napja s nem tudom a TVt összekötni a PCvel a Plex Media Server segítségével switch-en keresztül.Előre is köszi a segítséget.
-
tokman6
csendes tag
Keress fel egy nagyobb elektronikai üzletet, és próbáld ki... karácsony elött a nagyobb tesco üzletekben is ki volt rakva 620-as készülék... és sok más is... de ajánlom az euronics üzleteket. ott mindig van kint.... játszd el hogy ott akarod megvenni, és egyből akár órákig nézheted, segítenek mindenben, kinyalják a s........-ed ha pénzt látnak benned
-
MacSell
csendes tag
válasz
Motion_Blur #832 üzenetére
Érzékeny a szemem az ilyesmire, hamar fárad. Óriási különbséget véltem felfedezni saját 4 éves Sony-m (KDL-46X3000) és egy kb. 2,5-3 éves hasonló méretű LG (típust nem tudok) közt. Az LG-vel kifolyt a szemem 3 óra után, itthon ilyen problémám sosem volt. A Sony valós 100Hz (ha minden igaz).
Találtam még két sarkalatos pontot.
- A 620-as IPS paneles, a 659-esről semmi infó ezügyben.
- A 620-as tud Dual Play-t, a 659 specifikációiban nincs benne. De a service menüben Dual Control kapcsolható (ez nem tudom mi), illetve megoszlanak a vélemények, hogy firmware frissítéstől vajon Dual Play-essé tehető-e.Nagyon rágódom a kettő közt, mindegyiknek vannak gyengébb és erősebb pontjai.
-
MacSell
csendes tag
Üdv!
Két lényegi kérdésben kérlek segítsetek!
Már megrendeltem a 42LM620S tévét, de csak most találtam a képfrissítésre vonatkozó - számomra - aggasztó adatokra. Végülis nem tudom; mi a konlkúzió, 100Hz-es -e a panel, vagy ez "gagyibb"?
Mindenesetre a másik jelöltem a 42LW659S lenne, természetesen korrekt információ egyikről sincs az LG honlapján, ami észrevehető, ellenben a 620-as "400Hz"-ével, erre "850Hz" MCI-t írnak. Ezek szerint utóbbiban legalább 100Hz-es panel is van? Erről a modellről nem sok bővebb információval szolgáló tesztet találtam.
Nem sok az árkülönbség, inkább vennék rendesebb panellel rendelkezőt, ha már ~ 180e-t költök.
A másik zavaró tényező, a 620-as elvileg fényes (glossy) LCD felületű? Ha jól sikerült informálódnom, a 659-es viszont matt lenne? Ugyanis ez a (számomra fontos!) információ minden egyes termékleírásból kimarad.
Köszönöm!
-
-
Nofear19
tag
Na megmértem az exploreren keresztül. A mozillánál szaggat a mérés.
Pc-n:
Ping:19
le: 41.36
fel: 8.70Tévén
Ping:többszöri mérés miatt mert nem egyértelmű mint a pc-n: 60-84 között
le:35.22
fel:7.84A tévén nehéz lemérni mert a letöltésnél a mutató néha megáll és hirtelen felugrik.
A feltöltés mindig stabil 7.8. -
Nofear19
tag
Hát én lemértem a net sebességem az általad linkelt sebességmérővel de téves mérést csinál nálam.
40 megabites netem van erre 89 megabitet mért elsőre utána 30-at. Mérés közben fel,le töltés nem ment a gépemen.Ja amúgy lehet hogy az lehet a gond hogy a mérő óra 30 megabitet tud csak mérni? Fene tudja.
-
warju
csendes tag
Hali!
30 / 5Mps-os ne telőfizetésnél, Thome:
PC: 31,4 / 5,35
TV: 29,04 / 4,87 42LM640S (ver:04.10.37)
Mind a kettő WIFI-n mérve. -
OldMike
őstag
-
atala
addikt
Légyszi segítsetek!
Akinek van legalább 10mbps-os, de inkább nagyobb net, és a számítógépén jön is ezzel a sebességgel, az nézze már meg, hogy a tv-jén is lehet-e ekkora sebességet mérni!
Valamint légyszi írjátok meg a tv szoftverének a számát is. Nekem ez van fent: 04.01.73
Ezzel mérjetek a számítógépen, és a tv-n is.
[http://speedtest.datanet.hu/datanet.html]Köszi előre is.
-
tokman6
csendes tag
egy olyan kérdésem lenne hogy vezeték nélküli egeret meg billentyűzetet lehet csatlakoztatni az lm620s tv-kre?
-
atala
addikt
Azt gondoltam, hogy frissíteni kellene a firmware-t, csak valahol olvastam, hogy frissítés után sok minden nem megy a tv-n.
-
-
atala
addikt
Össze kötöttem a modemmel a Tv-t, és csináltam egy sebesség mérést. 25/5-ös netem, ami a számítógépen, és a laptopon jön is, de a TV-n csak 5/5-öt mértem.
Valakinek ötlete? -
zsakaizoltan
tag
válasz
Motion_Blur #808 üzenetére
Hát olyan távolságról az én régi sima hd lcd tv-m is tökéletes minőségű volt
Akkora távra remélem egy 55" vettél, oda elkél, különben nem-látod, amit látnod kell
Amúgy legyen sok örömed a tv-ben, tényleg szuper
-
tokman6
csendes tag
válasz
zsakaizoltan #807 üzenetére
Szóval kell... bár telóról nyögvenyelősen tudtam átfutni a cikket, lehet rosszul értelmeztem.
-
Motion_Blur
félisten
3 hete vettem meg a TV-t, de csak ma tudtam elhelyezni a végleges pozíciójában, a falon. Engem teljesen elképeszt a minősége, holnap még felfúrom alá a hangprojektort és kész
3 vagy 5 méterről nézem, utóbbi esetben az analóg adás is teljesen elfogadható
-
tokman6
csendes tag
Srácok. upc direct előfizetésem van, és arra lennék kiváncsi hogy ha megjön az lm620-as tevém, akkor csak fogom, beleteszem a kártyát a készülékbe, az antenna kábelt rákötöm, és megy is majd minden, vagy a kártyához kell egy átalakító vagy adapter vagy ilyenek????
-
blau24
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, össze tudom-e kötni a 42lm620s tévémet az alábbi házimozival és ha igen hogyan:
http://hardverapro.hu/apro/sony_str-de585_hazimozi_erosito_elado/hsz_1-50.html
Sajnos normális leírást nem találtam, a hirdetésnél vannak képek a csatlakozásairól.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph LED háttérvilágítású, passzív 3D-s, LCD okostelevíziót teszteltünk, de ezúttal a kedvezőbb árkategóriából.
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- Jelszókezelők
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Steelseries Nova 7 Wireless
- Sony 7.1 hangfalszett és Yamaha erősítő
- SAMSUNG (QE65S95DATXZU) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Strong leap S1 4K Android Tv okositó box! Wifi bluetooth chromecast
- Philips 43pus7505 4K uhd Smart Led tv/Wifi,Dolby vision/Atmos
- Fejhallgatók, fülesek
- Screenline Fashion Diamond projektor vászon (fix keretes, 366x206, 165", 16:9, 4K, 1.2 gain)
- LG OLED 65C12LA kiterjesztett Union garanciával 2027.06.26-ig, fali konzollal és Govee RGB leddel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest