Hirdetés
- Memóriakártya topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Valószínűleg én nagyon járatlan vagyok az informatikában. Az én internet előfizetésem 15 Mb/s-os, a routerem pedig 54 Mb/s-os (g-s). Ha jól gondolom, akkor nálam az előbbi lehet a szűk keresztmetszet az LG 3DWorld 3D-s tartalmaihoz. Mekkora netes letöltési sebesség kellene ehhez? A szolgáltatónál ezen kívül csak 40 illetve 60 Mb/s érhető el. Valaki azt írta itt a fórumon, hogy az LG wifi adaptere (akár beépített, akár az USB-s) nagyon kis adatforgalmat tesz lehetővé. Szerinte a 8 Mb/s-os letöltési sebességből csak 2-3 Mb/s megy át a tévére.
-
bla07
csendes tag
Valószínű én vagyok nehéz eset, valami éttermi fogyatékos, de nem akar összeállni a mutatvány.
A plex media server töltöttem le és nincs értesítési ikon, ez a lenti ablak jön be. Neked Plex media manager van beépülve a böngészőbe...újratelepítem a plex med servert, hátha ott valamit kihagytam./dl/upc/2012-11/21/409026_sqv0thh4nimjhpyz_plex_2.jpg
-
Bela
csendes tag
Sziasztok!
Én sose műholdaztat. Tud valaki mondani tapasztalatokat az LG 42LM620S:műholdas részével kapcsolatban?
Milyen fej kell hozzá, milyen műholdakat s adásokat lehet fogni vele?
Elméletileg kezek valamilyen fej mozgató rendszert is.
Érdemes e a szerviz menüjét piszkálgatni s hogy lehet azt elérni?Előre is köszi a segítséget.
-
atala
addikt
Sziasztok!
Kiszemeltem karira ezt a tv-t. A kérdésem, hogy mennyire jól lehet nézni rajta internetes tartalmakat. Főként az MTV videótár, és a Youtube érdekelne.
A böngészőjében el lehet tárolni könyvjelzőket? -
-
totyogó
csendes tag
A mappamegosztást:
Plex Media Server értesítési területén ülő ikonra jobb klikk -->Configure PlexMediaServer--->megnyilik egy ablak ahol a Movie, Music, Photo stb. ikonok vannak. Ha rákattintasz a Movie-ra akkor nyílik egy ablak ahol kiválaszthatod a megosztani kívánt film mappát. Ezután ez megjelenik baloldali Library listban, aztán ugyanígy a Music-al is stb. Ha sok filmed és zenéd van akkor elég sokáig szkenneli a mappákat légy türelmes.
Itt különben leírják, nézd át: [link]
Ha baloldalon a Library-ba megjelennek ezek a mappák akkor inentől a tévéd látni fogja a mappákat.
A tévén a myapp gombot nyomd meg és ott a "Médiahivatkozás"-t válaszd. -
bla07
csendes tag
Akkor frissítek mindent, remélem menni fog. A plex telepítésekor minden összetevőt hagytam,amit fel akart rakni. Délután ezzel fogok kísérletezni.
A legfőbb kérdésem pedig inkább a mappa megosztás, amikben kereshet a TV. Bocs a sok kérdésért, de kissé idegen ez a dolog egy crt tv után. -
totyogó
csendes tag
Nekem azért nem áll be mindig de ha nagyon gyorsan kattintgatok és több mindent akarok tőle egyszerre akkor megfagy.
A PREFERENCES gomb alatt van pár beállítás főleg a Library fül meg az Agents érdekes, de alapbeállitásnál is jól kellene mennie.
Nekem is kábelen megy, egy TP-link routeren keresztül, és hibátlan, akadásmentes a lejátszás.
Nekem így nyilik meg a böngészőben: -
bla07
csendes tag
I7 3600, 8Gb DDR3, viszont gagyi a videókártya, valami 64bites 2gigás semmiség, ezzel átvertek sajna
Nem volt sok időm ma foglalkozni a tv dolgaival, de ez a plex dolog aggasztott így elsőre hogy minden alkalommal beáll mint a klinikai halál.
Te mit állítottál be?
Nálam alapban full képernyőn jött be. Amúgy nem wifin hanem routeren keresztül kábelen osztom meg, mert csak G-s a router. -
bla07
csendes tag
Sziasztok újra!
Megjött a 42lm640s masina, leszedtem az LG plex media server alkalmazást a számítógépre, (win7 ultimate 64 bit) mivel azt olvastam hogy ezzel kell megosztani a mappákat h lássa a TV, de folyamatosan lefagyogat az alkalmazás, és csak a feladatkezelővel tudom bezárni... Járt így más is? -
szvoboda
tag
Hát megoldódott,igaz egy UPC-s szerelő lett mozgósítva,de 10perc nyomkodás után jelentem müködik a legújabb firmware-el is.Hogy mit mókolt nem tudom,mert nem vagyok otthon,de egy kártyafrissítés a kp.-ból végre lett hajtva.
Köszönöm a tippeket. -
OldMike
őstag
válasz
zsakaizoltan #476 üzenetére
Köszönöm szépen. Ezek általában idegen nyelvűek, vagy van magyar nyelvű is? Esetleg magyar felirattal?
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Nézett már valaki ezen a tévén az LG adattárából 3D-s tartalmat? Milyen volt az összhatás, és hány Mbit/s-os nettel próbálta?
-
szvoboda
tag
Üdv.Minap vettem egy ilyen csodát, lecseréltem a UPC-s mediaboxomat
mediacard-ra, és az istennek sem akar a leírás szerint digitális adókat
megtalálni.Van valakinek ötlete mi a túró lehet?
Ha nem a upc-t adom meg keresés előtt,akkor megtalálja,de azt írja kódolt cucc,
nem nézhetem,pedig digitális csomagban vagyok.
Ha valaki találkozott hasonlóval,vagy tudja a megoldást, megköszönném. -
totyogó
csendes tag
Ez jó kérdés. Nekem is inaktív, kivéve ha MTV1-re (legalább is itt vettem észre) kapcsolok ott aktív és működik is de ahogy elkapcsolok egy másik csatornára átvált "teljes képernyős"-re és a "levágás nélküli" inaktív lesz???
Jó volna tudni az okát. Lehet hogy a sugárzott adás képarányához van köze.
(42LM620s. és Digi kábel tv)
-
japy
őstag
Mindenkinél inaktív a kép beállításoknál a "Levágás nélküli" opció?
-
dezz
nagyúr
Optikailag átlagosan jó szemmel 42"-en 2m-ről még a fizikai felbontásban a 720p és 1080p közötti különbség is látható, az SD és HD közötti pedig 3m-ről.
Viewing Distance vs. Screen Size Chart
(1 feel = ~30,5cm)Más kérdés, hogy milyen az adás minősége, de annyira csak nem lehet rossz, hogy fele távolságból lehessen látni a különbséget... UPC-n pl. elfogadható. (Csak pl. a m1/m2-n a műsor nagy része upconvert.)
Arra ugye figyeltek, hogy az adott csatornák HD változata másik programhelyen jön!?
-
blau24
tag
válasz
csilucika #468 üzenetére
Nekem 42LM620S van, filmeket külső HDD-ről szoktam nézni, nem volt még olyan amivel ne bírkózott volna meg, Smart funkciókat még nem próbáltam arról nem tudok nyilatkozni, a 3D engem se nagyon érdekelt de nagyon kellemesen csalódtam (gyönyörű kép és a hatás se marad el)
-
csilucika
csendes tag
Ti melyiket ajánlanátok jobban illetve ha van valakinek milyen?konkrétan 2tipus érdekelne a Samsung UE-40ES6100,és az LG 42LM620S, nem a 3d a fontos hanem a többi funkcio!pl smart rész,film lejátszás.
-
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Az LM620S tévé használati utasításában azt írják, hogy fejhallgató csatlakoztatása esetén az Audio menüt nem lehet állítani. Ez azt jelenti, hogy akkor valami abszolút alaphang jön, vagy a fejhallgató csatlakoztatás előtti utolsó beállítás? Például, ha előzőleg beállítom mondjuk a tiszta hang 2-t, akkor az nem fog érvényesülni?
Az optikai kimenethez történő csatlakozásra vonatkozó résznél az Audio menü állíthatatlanságát nem írják. Akkor azon a kimeneten milyen hangbeállítással jön a hang? Persze az erősítőn mindenfélét lehet állítani, de nem mindegy, hogy milyen alapból indulunk ki.Kérem segítsen, aki már próbálta fejhallgatóval. Köszönöm.
-
kmarci25
veterán
Ha veszel egy antennát (és a vétel is megfelelő), akkor simán nézheted hd-ben pl. az m1-et... Én is ezt tervezem, nem fogok plusz fizetni a t-nek. Egyébként a normál, nem hd adások egy 42'-es tv-n, kb 1,5-2 méteres távolságból mennyire borzalmasak? Teljesen nézhetetlen kategória vagy azért egy picit élvezhető?
Vagy ilyen távolságra elég a 37'-es is akár? -
blau24
tag
Közben olvastam egy ilyet:
T-Home IPTV: alapból kalap sz*r
Mivel nincs HD csomagra előfizetésem ne is reménykedjek, hogy pl. az m1-en futó HD adásokat HD minőségben fogom megkapni..
Ez valóban így lenne? -
blau24
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy HD adásnál az 537i/50Hz (SCART kábel) sokkal szebb képet ad mint az 1080i/50Hz (HDMI kábel)?
Előre is köszönöm! -
bla07
csendes tag
Dezz, annyi kérdésem lenne te biztos tudod, hogy ezek a TV-készülékek milyen op rendszert használnak, erre lennék kíváncsi, és így el tudok indulni keresni valami konvertert az így felvett filmek máshol való lejátszásához.
Előre is kösz...és persze az eddigi okosítást is mindenkinek -
japy
őstag
App-okat hogyan tudok letölteni? Nem enged belépni!
-
japy
őstag
Sziasztok! Most vettem ilyen készüléket! Hát a hangereje nem egy világbajnok! Simán fel tudom tekerni 100%-ra és még így sem szólnának a szomszédok ,hogy hangosan nézem a TV-t. Alap esetben 15-20%-on megy adótól függően. Nálatok is ilyen?
-
Nem akartam annyira a részletekbe menni, de nagyjából ez a legnagyobb okozója a sávszélesség csökkenésnek. Mivel a csatornát mindig csak egyik irányba lehet egyszerre használni, a másik oldalnak várnia kell, aztán a collision detection miatt megint gáz, three-way-handshake stb. Aztán erre jön még a rengeteg overhead és error detection, meg correction a wifi borzalom miatt.
Akármikor wifi hálózatot tervezünk azt mondjuk, hogy a felénél is kevesebbet érhetünk el valódi sávszélességben, ezért én automatikusan felezem mindig a számot. Ha ez nem is pontosan igaz, de jól mutatja mennyit lehet tőle várni.
-
dezz
nagyúr
Amit a #432-ben írsz, az biztos téves. Nem azért 27, mert a half-duplex miatt "rögtön feleződik". Ez az, ami nem így működik, hanem ahogy írtam. Az általad linkelt oldalon szerepel egy olyan is, hogy "Advertised: 54Mbps | Actual: 25-30Mbps". A második érték az 54Mbps mínusz az ilyen-olyan overheadek, továbbá figyelembe véve a bizonytalan átvitel miatti hullámzást, azaz ez egy átlag érték.
-
dezz
nagyúr
Dehogynem. Ha nincs jelentős visszirányú adatforgalom, akkor a másik iránynak annyival több marad. A 100% a pillanatnyi hasznos sávszélt jelentette, nem egy konkrét értéket. Amiről még nem is tudjuk biztosra, hogy mennyi. Ez a "you can probably get about 27Mbps" nem túl egzakt. Ezért írtam, hogy most már le fogom majd mérni magamnak.
-
silver-pda
aktív tag
Mindig mindenre van megoldás. Kérdés, hogy hány embert érint, érinti-e, aki képes feltörni, vagy lát-e benne kihívást. DVD kódolást is megtörték.
Kérdés, h más tv-ken is ua kódolás van-e.
Én nem értek hozzá. De elég gáz, hogy csak a tv-n tudom megnézni, mert mi van ha felveszek mást és közbe szgépen meg megnézbém amit korábban felvettem, vagy utazás közbe. -
dezz
nagyúr
A half duplex nem azt jelenti, hogy irányonként csakis a fele lehet a sávszél. Ha az egyik irányban nincs hasznos adatáramlás (csak nyugtázás), akkor ilyen 99,9%/0,1% is lehet a sávszél megolszlása.
Csinálok most már majd egy adatátviteli mérést, csak most nem nagyon érek rá.
(#441) bla07: Néhány tévétípushoz léteznek titkosítás törő konverter programok, persze nem igazán legálisak. Hogy ehhez lesz-e, azt nem lehet tudni.
-
bla07
csendes tag
A felvett műsorok csak a TV-n nézhető visszaaa??? Na ne! Voltak vele terveim, a döglődő asztali dvd írómat kiváltani, ezentúl ezzel digitalizálni a régi VHS-eket...akkor ezek szerint nem fog menni a kimentés lemezre?
Amúgy nekem is 640-es lesz úgy néz ki, jövő szerdáig meghozzák végre. -
dezz
nagyúr
-
dezz
nagyúr
Most látom, hogy erre elfelejtettem válaszolni, pedig akartam. Szóval, az LG 32"-től csakis saját és TN-nél jobb paneleket alkalmaz, márpedig a kisebb méretű TN-eken kívül nem gyárt mást, mint IPS. Szóval, az lesz az.
A "b", "g" és "n" leegyszerűsítve a sávszélben térnek el, a "g" max. 54 Mbit/s-t tud, ami még a 36 Mbit/s-os Blu-raynek is elég lenne, de pl. az átlag MKV-k jóval ez alatt vannak.
-
kmarci25
veterán
válasz
silver-pda #428 üzenetére
Sztem ha csak simán a szemüveg elé teszed, úgy is megvan az élmény... Ezeknél a szemüvegeknél mindegy a szem és a lencse távolsága.
-
válasz
silver-pda #423 üzenetére
660-hoz volt, szerintem ehhez is adnak valamit.
-
dezz
nagyúr
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy vannak erre hackek.
Bár arra nem emlékszem, hogy LG-hez van-e.
(#422) FLx: Ez nem feltétlen hw-es korlát. Én nem látok rá semmi okot, hogy így legyen. Szóval lehetséges, hogy később módosítják ezt a FW-ben. Aztán az is lehet, hogy nem foglalkoznak vele.
-
claasman
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen TV-t szeretnék vásárolni.
Pontosabban LG 42LM620S-t.Főként számítógépezésre használnám.
Internezetésre, és játékokra (leginkább multiplayer FPS pl: BF3)Szeretnék 3D-be játszani, és természetesen filmezni is.
Azt szeretném tudni, hogy számítógép használatára is megfelelő, játékra is egyaránt 3D-be?
Szép lesz a képe, mint monitoron?
Érezhető lesz játék közben, hogy TV-n játszom, nem pedig monitoron?
Játék közben érezhető lesz, a késleltetés? (input lag)Köszönöm előre is a válaszokat, ha az én kérdéseimre nem tudtok válaszolni, de viszont a TV-hez kapcsolódik és jó ha tudok róla, akkor azt is közölhetitek!
UI.: Jelenleg Samsung SyncMaster B2230 21,5" monitort használok.
-
válasz
silver-pda #417 üzenetére
Adnak a tévéhez olyan 3D szemüveget ami normál szemüvegre illeszthető. Engem mondjuk az is zavar, illetve ha a normál 3D szemüveget raknám fölé az is. Kontaklencsével mondjuk nem para.
Nem megy sajnos bármilyen stick-kel a Wifi, illetve a felvett adások is csak a tévén nézhetőek vissza.
-
silver-pda
aktív tag
Kösz dezz.
+2 kérdés a kérdéseimhez: wifi, bármilyen usb-s wifi sticket tudok használni, vagy csak lg-set?
skype, webkamera+miki bármilyen vagy csak lg-s? -
dezz
nagyúr
válasz
silver-pda #417 üzenetére
Természetesen 540! Az a 300 butaság, teljes félreértelmezés. (Leírtam, hogy miért.)
-
silver-pda
aktív tag
Hali!
Pár kérdésem lenne:
- szemüveges vagyok, ha erre rakom az lg szemüvegét az nem zavaró? (mozis szemüveggel nem volt gond)
- 3d-ben az 540 vagy 300 (topic elején írják, hogy 540 az 300) soros felbontás nagyon látható?
- dvb-t-ben a felvételt nem lehet valahogy visszanézni pc/médialejátszón? -
dezz
nagyúr
A (jelen) topik elejét nem olvastad? Már itt felmerült a dolog és később is szóba került: #159, #170, #178. Mint olvashatod, a hdtvtest.uk szerint nem valós 100Hz-es. Bloodray szerint csak azért mondják, mert a tesztkészülék FW-jében le volt tiltva a Trumotion. Ennek ellentmond a szöveg (bekapcsolva csak a mozifilmek lettek "szappanoperásak" [24p->48p, 25p->50p], de a normál tévéadás nem lett folyamatosabb [maradt 50p, deinterlacing után]). Azon feltételezés/érvelés sem áll meg, miszerint "van benne Tru motion, azaz valós 100Hz-es." Ezek után számomra nem bizonyított a 100Hz, saját szememmel viszont még nem láttam...
Egyébként ha amúgy jóféle deinterlacing van a tévében, nem tartom életbevágónak egy LCD-nél (50Hz-en sem villog) a 100Hz-et. (Így önmagában - BFI-vel együtt viszont már "kell" kategória a számomra.) A passzív 3D pedig szerintem komoly előny a Samsugokkal szemben.
(#415) kmarci25: Mind a kettőről.
Szerintem a Samsung tévékben is csak egy van (legalábbis az egyes típusokból [*]). Talán nem véletlenül van olyan félreérthetően megfogalmazva ott az a szöveg... Azt mondjuk megtehette volna az LG, hogy miközben az egyikféle tunerről (pl. DVB-C) felvesz, másik tunerről (pl. DVB-T) engedi nézni a műsort, vagy legalább valamelyik külső bemenetről (HDMI, stb.).
* Az is lehet, hogy sehol sincs még csak külön DVB-C és DVB-T tuner sem, hanem ugyanazt hangolják át, üzemmódtól függően.
A felvevős vevőegységekben 2 tuner van (két DVB-T és/vagy két DVB-C).
-
kmarci25
veterán
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de szerintem dezz fórumtárs arról ír, hogy a tv adások 50 Hz-esek.
dezz: nem tudom a Samu-ban hány tuner van, csak megakadt ezen a dolgon a szemem. De persze igazad van, csak eddig a miérteken nem gondolkodtam, csak olvastam a specifikációt. Így utánagondolva már érthető a dolog. By the way: az olyan külön DVB-T vevőegységben, ami egyszerre több adást is fel tud venni, több tuner van, vagy ott másképp oldják meg?
-
roti86
őstag
Szia,
Jól értem, hogy az LG 6x0 sorozata csak 50hz-es panellel szerelt ha kikapcsoljuk a True Motiont? Én az LG topicban mást olvastam.
Tehát semmivel sem jobb mint a Samsung 5-ös széria 100hz-es CMR-e?
-
csuzso72
tag
válasz
kmarci25 #410 üzenetére
Én is jókat találtam róluk. Nagy előny a helyszíni beüzemelés, mivel egy LG IPS-es monitoromat már megvétel után cseréltettem pixelhiba miatt. Ott postázásos móka volt.
Én egyre inkább a 42LM640 mellett vagyok (620 volt tervbe véve), viszont az LM660 "csak" 9 ezerrel lenne drágább. Ha a remote nem kellene, azt lehet el lehetne passzolni majd ennyiért... De én egyéb különbséget a két tv között nem találtam.
-
kmarci25
veterán
válasz
csuzso72 #409 üzenetére
Köszi, így már világosabb.
Én is pcdreamshop mellett vagyok, olvasd el a 761 és 762-es hsz-eket, pont erről beszélgetünk.Szerk.: ha külön megveszed az edigital hangprojektorát (kb. 30k), még úgy is jobban jársz, ha a tv-t máshol veszed... Pfff....
-
csuzso72
tag
válasz
kmarci25 #406 üzenetére
Szerintem mindkettő igaz. Tud felvenni, időt eltolni, stb, de csak arról a csatiról, amit nézel éppen. Ha jól láttam ez alól csak a smart funkciók a kivételek, tehát pl a böngésző használata mellet tudsz mást nézni, vagy rögzíteni, de azt nem tudod, hogy m1-et nézed és az m2-t rögzíted. Legalábbis nekem így jött le, mivel ahoz két tuner kellene.
Viszont nekem is lenne kérdésem:
LM620, LM640 között lényeges a különbség? Számszerűsítve: 36 ezer forintot megér (42" nál)? Wifit nem hiszem, hogy kihasználnám, mivel kábelen akarom a hálózatot eljuttatni a Tv-hez.
Az LM640 és az LM660 között csak a MagicRemote a különbség? Mást nem igazán találtam.Edigital hangprojektora szerintem nekem nem kell, ezért inkább a Pcdremshopból (Kalocsa) tervezem a vételt. Van tapasztalat velük kapcsolatban?
-
darazsa
csendes tag
A youtube-os betöltési problémára nem tudja valaki a választ véletlenül. Az új firmware óta kiírja, hogy betöltés de nem történik semmi! Valaki Please help!
-
kmarci25
veterán
válasz
zsakaizoltan #402 üzenetére
Akár az általad linkelt is jó lehet, de itt majd segítenek a profik (nekem is segítettek...
)
Az én kérdésemre párral hsz-szel feljebb valaki?
-
blau24
tag
válasz
zsakaizoltan #400 üzenetére
iso fájlokat nem kezel a tv lejátszója.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph LED háttérvilágítású, passzív 3D-s, LCD okostelevíziót teszteltünk, de ezúttal a kedvezőbb árkategóriából.
- Mikrotik routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Memóriakártya topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Windows 10
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Samsung-LG-Philips-Sony TV/MONITOR 40"-49" BAZÁR (Számlával és Garanciával) kb.: 150db
- Steelseries Nova 7 Wireless
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95CAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest