Hirdetés

LG 42LM620S: 3D Smart tévé megfizethető áron

LG 42LM620S

Az idei évben a tévégyártók nagyon odatették magukat az ultravékony kávákkal, a kétmagos processzorokkal, a fejlesztett smart rendszerekkel, 2D-3D konverzióval, a hang- és mozgásvezérléssel és a különleges talpakkal. Legalábbis ami a prémium modelleket illeti. Na de mit kap az, aki nem tud vagy nem is akar egy kisebb vagyont kifizetni egy tévéért? Kölcsönkértünk az LG-től egy alsó-középkategóriás modellt, hogy ezt megtudjuk, így került hozzánk a 42 hüvelykes LM620S.

Külső nézet

Hirdetés

Első pillantása kiüti az ember szemét a különleges, szalagszerű talp, ami alapvetően meghatározza a tévé összképét. A megoldás ismerős lehet a drágább darabokról, ráadásul amellett, hogy jól néz ki, még a funkcionalitásával sincs baj. Ellentétben például a Samsung szánkótalpával, ezt lehet forgatni, ami jól jöhet, ha valaki a sarokba állítaná.

Viszont ultravékony kávákról szó sincs, hiszen annak vastagsága meghaladja a két centimétert. Az pozitívum, hogy az átlátszó – dizájnerek szerint kristályhatást keltő, szerintünk ronda – műanyag éleket elhagyták. Még a fényes lakkfekete beidegződésttől is képesek voltak megszabadulni, aminek már nagyon ideje volt. A helyette bevetett szálcsiszolt, sötétszürke árnyalat jobb választás, ráadásul matt és jóval kevésbé kényes. A derékszögek és egyenesek által határolt formavilágot csak az alsó káva lenti, íves kiegészítése töri meg, ahova a mérnökök az érintésérzékeny kezelőgombokat, a szenzorokat, és a kontroll-lámpákat pozicionálták.

A logón kívül semmilyen egyéb díszítés, felirat, plusz fényforrás nem található a készüléken, ami a néhány évvel ezelőtti LG tévék ismeretében egy picit meglepő. Egyébként nem rossz ez a visszafogott, minimalista vonal, hisz ennek köszönhetően a tv szinte minden típusú térbe szervesen beilleszthető. Státusszimbólumnak azért nem a legjobb választás, arra inkább egy beépített kamerás-mikrofonos, minimálvékony kávákkal bíró, Cinema Screen dizájnvonalba tartozó termék alkalmasabb. Az Edge-LED háttérvilágításnak köszönhetően a tévé legnagyobb vastagsága mindössze 3,5 centiméter, súlya pedig állvánnyal együtt is csak tizenöt kiló.

A csatlakozókat a hátlap síkjával párhuzamosan építették be, ami akkor hasznos, ha valaki a falra szeretné fellógatni. A négy 1.4-es HDMI (van ARC-támogatású is) mellett helyet kapott rajta három darab USB 2.0 port, egy-egy AV, kétirányú SCART, komponens, D-Sub és Ethernet csatlakozó. Illvetve fejhallgató-, PC audio-, valamint digitális (optikai) audiokimenet és a fizetős műsorok dekódolására szolgáló CI+ modul. Így természetesen a digitális tunerek (DVB-T, DVB-C, DVB-S) sem hiányoznak belőle.

LG 42LM620S
Panel Full HD IPS LCD
Maximáis felbontás Full HD (16:9)
Képernyőméret 42 hüvelyk (106 cm)
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő n. a.
Betekintési szög 178°/178° (2D)
24p lejátszás Támogatott
Képprofilok élénk/játék/mozi/normál/intelligens érzékelő/2 db felhasználói
3D képprofilok mozi/normál/extrém/sport
Hangprofilok mozi/normál/zene/sport/játékgép/élénk/felhasználói
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S
Interfész 4 db 1.4 HDMI, 3 USB 2.0, komponens, kompozit, AV, Scart, analóg és optikai audio, D-Sub, Ethernet, CI slot, felhallgató-kimenet, PC audiokimenet
Extrák 3D, 2D-3D, smart rendszer, médialejátszó, TruMotion interpolációs technológia, virtuális térhangzás, Magic Remote támogatás, Dual Play, kislexikon, DLNA-kompatibilitás, time-shift, műsorrögzítés
Teljesítményfelvétel 72 watt, készenléti üzemmódban 0,3 watt
Méret 979 x 594 x 35,5 (álvánnyal: 265) mm
Tömeg 13,1 (talppal: 15,3) kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 42LM620S
Fogyasztói ár 180 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés