Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpee
aktív tag
Ugyanazért a szolgáltatásért (értem ezalatt a 3D-t) kb 30% -al tobbet kell fizetni a plazmáért (a tárgyalt modellek esetén), ugyanis a 4 szemüveget a plazmához meg kell venni, míg az LCD-hez adják gyárilag. Ez azért már jelentős különbség. Hosszútávon meg mégtöbbet fizet rá a júzer, ugyanis kb dupla a fogyasztása.
Kérdés az, hogy ez a többlet kinek éri meg a jobb 3D és a kicsivel jobb 2D képinőséget.Igazából az lenne egy jó alternatíva ha egy 3D plazma használható 3D-vel (értsd szemüvegekkel együtt) kerülne mondjuk 5% al többe mint az LCD (nyilván azonos képátló mellett).
Én általában nem azért veszek valamit, h azt ne használjam. Márpedig a pana 3D-jét csak akkor tudom használni, ha még költök rá nem is keveset, így már annyira nem tűnik versenyképesnek, hiába jobb a minőség...
-
Sh4rk
aktív tag
Nem egészen egyértelmű.
Az x50 sztem nem túl jó készülék.
Azonos 180 -as árkategóriában már ott a ut50 ami viszont agyonveri ezt a tv-t!
A szemüveg drága, de legalább 2D-ben is alázza a tesztben szereplő tv-t.
Semmilyen összevetésben nem jobb az LG. 3x nagyobb mozgókép felbontás!
Szemüveg téren igaza van a fiúknak. Az aktív szemüvegek drágábbak, sokkal.
Sőt az áruk igazából Sokkol!Ha nem igazán a 3D a lényeg, (szemüveg szempontjából) mert az x50 sem 3D, akkor nem kérdés az UT50 a legjobb választás.
ÜDv
-
Attic09
tag
Sziasztok, képminőség szempontjából ez a jobb vagy pana 42x50 plazma?
-
torma1981
veterán
Igen az aktívnál mindegy milyen messziről nézed a tv-t. A passzívnál a betekintési szög sem mindegy mert akkor is szétesik a kép. Házi körülmények között kipróbálnék egy aktiv 3d-s tv-t. Hogy ott mennyire vibrál. Mert a boltban mindegy maxon plusz nagy a fény. Az nem ad reális képet. Pécsen nincs netán valaki ahol meg tudnám nézni? Állom a sört.
-
Sh4rk
aktív tag
válasz
torma1981 #90 üzenetére
Ez igaz, de ez az állítás, hogy a szemed felbontása nem olyan jó, ekkora távolságban az a 720p és a 1080p között igaz. Jelen esetben viszont 1080 vs 150 sor a helyzet ez bizony látszik.
A 3D minimális távolság csak a passzív technológiára igaz! Pontosan azért mert közelebről már szétesik a kép. Pontosítok, bele láthatsz a másik szemnek szánt képbe! Valamint meglátod milyen rossz a felbontás.
Tehát jelen esetben ez is hátrány. Egy újabb!
-
torma1981
veterán
De most mi értelme a Full HD 3D-nek? Általában az ember 2-3 méterről nézi az ember a tv-t. Sima 2d-s Full HD-t sem látsz meg 47"-os tv-n. Akkor a Full 3d sem fogod nem? Akkor ugyan az lesz kb mint a passzív tv-nél. A 3d-nél ajánlják is a kellő távolságot mert csak akkor jó.
-
kiszi07
senior tag
köszi a tesztet
-
Sh4rk
aktív tag
Nekem nincs problémám!
Nézd én az olimpiai megynyitót és zárót is fekve néztem végig, szal van értelme.
Böhöm nagy szemüveg?
Viccelsz? 27g a súlya, és fizikálian kisebb mint a passzív szemüveg!Az, hogy ti nem mozogtok sosem, nem hajolgattok, nem álltok fel, nem fekszetek el, az nem az én hibám, hanem ti kompromisszumotok!
Ültük (álltok) mint katiban a gyerek vigyázülésben!
PL: felállok tölteni valami üdítőt, ne kelljen már megállítanom stb stb
eldőlök a kanapén és a fejem a karfára teszem, ilyesmi.Én csak azon pörgök mindíg, hogy fikázzák az aktív szemüveget, de valósan előnynek csak a villódzást tudjátok felhozni a passzív mellett. Semmi más előnye nincsen az aktívval szemben. Hátránya viszont annál több. Soha nem fogsz olyan hivatalos nyilatkozatott hallani, hogy jobb képminőséget értek el a passzív technológiával. Az egész technológia alapja egy nagy kompromisszum, a képminőség / felbontás kárára. LG olcsó tv-inél meg aztán hatványozottan elképesztő a különbség! 1080 vs 150 sor. Ennyi!
De ugye azért mert én hülyeségeket akarok.
Azt egy percig sem tagadtam, hogy az általam favorizált (mások által is) Panasonic 3D plazma egy egészen más világ mind képben mind árban.
-
Dany007
veterán
Nemigazán értem a problémád.
Már vagy fél éve megvan a TV, de egyszer se jutott eszembe, hogy a fejemet elfordítva nézzem a 3D-t. De erre kíváncsi vagyok, hazamegyek és kipróbálom.Ami a fekve nézést illeti, nem tudom hogy aktív shutteres technológiával hogyan oldanád meg? Mert ott lehet, hogy nem esik szét a kép, de hogy egy akkora böhöm szemüvegben te nem fogsz sokat fekve tévézni az is holtbiztos!
Az a 15 fokos szög meg inkább 20 fok. De igazából nálam az alap, hogy a TV-t és az azt tartó szekrényt úgy építettem meg, hogy az az ülőgarnitúrán ülve pontosan szemmagasságban legyen. Ezt már akkor beterveztem mikor még csak egy 27 colos monitor töltötte be a tévé szerepét. Az egész bútor úgy lett tervezve, hogy egy 47 colos Tv pont beférjen (igaz most csak 42-es van). Tehát ez a rész minimális előregondolkodással orvosolható.
-
Sh4rk
aktív tag
Ismét össze akadunk!No Elég sok ilyet láttam és látok. Samsunggal alpból sem foglalkozok. Az ő 3D-jük valahol a passzív és a kuka között van!
Tv síkja: Ha magasabban vagy mint kéne szétesik a kép! Kb 15 fokot fed le csak!
Elforgatott fely: Polarizáció miatt szétesik a kép!
Fekvés pont emiatt és a 15 fokos sík miatt szétesik!Nem azért lett passzív a 3D mert fantasztikus a képminőség, hanem mert nem tudták az lcd, ken megoldani az áthallást! Nem egy tanulmány készült erről, hogy nem tudják eléggé gyorsítani a frissítést.
Valamint mivel eleve nem tudnak 1080p mozgást úgy is mindegy alapon még rontanak rajta.Plazma:
természetesen van akit zavar, de őket az alap vibrálás is zavarja.
Folyton ez a szar marketing, hogy kit mi zavar miért jobb az lcd.
A plazma jobb mint az LCD de sajna úgy fog járni, mint a a BETA a VHS-sel szemben vagy a HDDVD a Bluray-el szemben. Csak a szar LCD gyártók reklámoznak eleget, istenítve a terméküket.A betüs mizériát nem én írtam! Én csak leírtam, hogy amiről ő beszél az bizony 3mm ( 8 pt)
-
csaabz
őstag
Nem rossz tv, de engem a 3D tovabbra se vonz...
-
ZeroLimit
tag
Jó teszt jó tv
-
-
lono981
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtok valamit az egykoron nagy cégnek számító Grundigról?
Nézegettem, de elég ritkán találkozik velük az ember.
Üdv:
Nonó[ -
BloodRay
veterán
Konvertálásnál, normál 3D-nél, vagy mindig inaktív?
Igen, firmware frissítés után már állítható, fejből sajnos nem tudom a firm számát.(#48) noisia -> 1: Szemenként nem kapsz full hd-t, míg az aktív megoldásoknál igen, viszont cserében ott egy pillanatban csak az egyik szemed kap képet, míg itt mindkettő egyidőben.
Tökmindegy min játszol le egy 3D-s filmet. Bármilyen 3D-s anyagot meg tudsz nézni aktív és polarizált tv-n is.
2: Idehaza minden ingyenes. Külföldön már vannak fizetős filmek is.(#55) Peat
-> Belenyúltál akkor rendesen. Ennyi alapján azért én nem általánosítanék.
(#61) Sh4rk ->
(#66) Sh4rk -> Van jópár ismerősöm akiknek aktív 3D-s tv-je van, nem is használják a 3D-t szinte soha, de biztos azért mert olyan jó otthoni környezetben... plazmákról van szó...
"az otthoni vibrálás szinte észre sem vehető" -> Igen, te lehet nem látod, de az agyad ugyan úgy érzékeli...
"De pl amit nem reklámoznak az az, hogy nem forgathatod el a fejed, nem állhatsz fel és állhatsz ki a kép síkjából, fekve nem lehet nézni...meg ilyenek." -> Khemm ez csak azért vicces, mert csak az aktív Samsungoknál nem forgathatod a fejed, mert kikapcsol a 3D, mindegyik másik gyártó megoldotta már ezt(a polarizált megoldásoknál sem gond)... Nem állhatsz ki a kép síkjából?? Fekve nem lehet nézni?? Vicc, hogy ezek is csak aktív Samukra igazak. Próbáltál te már ilyen körülmények között LG-t??
Voltak már feliratos tesztek cinema 3D-s LG-ken, ahol igencsak nem igazolódott be az olvashatatlansági elmélet. -
capafog23
őstag
Látom van rajta ethernet csatlakozó ha rádugnám az itthoni hálózatra látná egy hálózati meghajtón (nas) lévő filmeket?
2 hónapja szemezek a tv-vel, csak nem tudom eldönteni hogy kell e ez nekem. -
Sh4rk
aktív tag
válasz
donjohnson #72 üzenetére
Köszi srácok leírtam annó, hosszabban részletesebben, de ide túl hosszú lett volna.
Abban a kedvenc részem ez:
"No meglett. Örült is neki, Azt mondja megvan a pixelhiba!, Mondtam neki: nekem 2 hete megvan, már ráégett a retinámra."Ma már lazábban kezelném, persze.
-
donjohnson
addikt
-
Sh4rk
aktív tag
Pixelhibára van jó storym, engedjétek meg hogy megosszam!
50-es plazmáról beszélünk nem írok márkát, se típust, de az emlegetett 700-as kategória.
Történt egy napon, hogy hoki összefoglalót néztem és felfigyeltem egy fekete pontra a jégen.
Na mondanom sem kell levert a víz a tv 4 hónapos, mindenki leka..lná, hogy ezzel reklamálok.
Egy élet, egy halál, mondom hát csak nem hagyom magam: reklamálok.Telefonálgatás, anyázás. szerelő.
Kijön ellenőrzi, szte van de nem vészes tűréshatáron belüli.
fejem fölött felhők, villámok, Feleségem ekkor tapasztalta, hogy bizony az ember képes a színváltozásra!azt mondta olyan lila a fejem, hogy azt hitte felrobban.
Telefonálgatás, anyázás. szerelő. Ekkor már eltelt 2 hét. Nem nyugodtam űztem a vadat!
Eredmény: újabb szaki, aki kijött nézegette, lefutatta a progit majd közölte nincs dead pixel.
Mondanom sem kell színváltás ismét. Matatott még az öreg, majd megkérdezte, hogy nem e tartok itthon cd író filcet jó vékonyat. Na itt majdnem repült az öreg, de szerencsére nem. párom odahajolt hozzá kinyitotta a szekrényt a tv alatt és oda adta neki.Faszikám felált és oriási vigyorral a képén csak annyit mondott meg van a megoldás!
Pulzusom 500 lehetett!Kedélyesen befújt egy rongyot valami speckó anyaggal és letörölte a pixel hibám.
Kiderült édes kisfiam kivette a filcet és játszott vele. Majd egyetlen ponton hozzá érintette a tv-hez.Mondanom sem kell, égett a pofám rendesen!
Sűrű elnézések közepette elváltunk egymástól, de elötte még én 12 pezótól! -
Sh4rk
aktív tag
Szia,
már elég egy st50et is megnézni! 210 az ára! és az még csak 900 sort tud!az OLED érdekes lessz!
Mindig a beégést veszik első helyre a csatákban a plazma hátrányára!
Na most nem tudom mit mondanak majd, mert az OLED is beég!
Ráadásul 3000 óra az élettartama. A kék dioda megy ki ilyen hamar!A vastagságával nem lehet vitatkozni, 4mm!
Ha pesti vagy és érdekel küldök priviben egy helyet ahol otthoni körülményk között lehet megtekinteni a plazmákat!
-
Sh4rk
aktív tag
Szerintem egy Panasonic 42ET5-tel kellene összehasonlítani.
Nagyjából 20-25K körül van a különbség. Persze a Pana a drágább!
Az érdekes lenne, mivel a panel ugyan az! -
Sh4rk
aktív tag
Láttál már ilyet?
Áthallás? ez a betegség mint olyan csak LCD technológiával létezik! Erre nagyon jó példa a samsung összes tv-je!
Egyébként a technológiát firtattam, nem a tv-k típusok (LCD vs Plazma) közti különbséget, azt mindenkinek magának kell eldöntenie!
"csak unom ezt a jó marketinget, hogy : " ez a passzív technológia ára"
Ez nem egy velejáró kis rossz, amit megéri beáldozni, mert annyira jó ez a technológia. Ez csak egy jó marketing!
A villogásról meg annyit, hogy nem a boltban kell nézni a plazmát! 5000W más frekvenciájú világítás mellett.A fényerőt a tv-k már rég korrigálják tehát sötétedés minimális! az otthoni vibrálás szinte észre sem vehető. Ezzel szemben én bárhol állok, látom a tv kicsi felbontását!(gondolom megszoktam a plazmám) De pl amit nem reklámoznak az az, hogy nem forgathatod el a fejed, nem állhatsz fel és állhatsz ki a kép síkjából, fekve nem lehet nézni...meg ilyenek.
Figy az lcd kevesebbet fogyaszt, sokkal. Ez tény! De mondjuk ha filmet nézünk és annak a képaránya nem 1,78:1 hanem 2,39,1 akkor már nem olyan nagy a különbség. Ugyanis ebben az esetben az LCD teljes képernyője fogyaszt, ráadásul ahol a fekete részek vannak ott maximális fogyasztás van, míg a plazma csak a megjelenített részen fogyaszt. De a kevesebb fogyasztás igaz!
amit a tv-től való távolságra írsz csak akkor igaz, ha 720 és 1080 ról beszélünk de itt 300 sor van, tehát igen is látszik.
azt ugye tudod, hogy a 8 pontos betű az 3mm magas ugye?
-
Dany007
veterán
Elhiszem. Persze nálam is az volt az első, hogy amint megkaptam RGB + W + B színeknél kerestem kb 2 centiről a pixelhibákat.
De szerencsére nem találtam. Bár azt mondják, hogy 1 héttel utána is kijöhet. Azóta nem néztem.
De igazából - ahogy te is írtad - ha ezek megtalálásához olyan erőteljesen kell vizslatni a kijelzőt akkor igazából nem is számít. Ha csak 5-10 centiről találja meg az ember, akkor 2-2,5 méteres nézőtávról az nem lesz észrevehető. Szvsz.
(mondjuk megértelek, én is biztos felrobbantam volna mérgemben ha találok egy deadpixelt. tuti addig küdözgettem volna vissza a boltba amíg nem küldenek egy hibátlant. igazából a futár a melóhelyre is kihozza a csomagot)
-
Gicz
addikt
nem, hanem azt h 2.5 méterről ahonnan nézem, nem egyáltaán nem feltűnő. meg ne hasonlítsuk össze plazmával, mert azért az már durva.
az aktív szemüvegben meg az áthallás, a nagy fényerő csökkenés meg a 60 hz es villogás zavar. pont mintha egy 15 colos 15 éves 6O HZ es crt-t néznék.
emelett plazma eszembe sem jutott, ez a tv 30 as fényerőn 4o Wattot eszik.
nem csak a villanyszámla miatt, mert ott nemsok a különbség, de azt, hogy egy plazma egész nap nyáron 15o Wattal fűtse a szobát, azt inkább kihagyom
-
Sh4rk
aktív tag
Ezt most nem mondod komolyan ugye?
A passzív technológia azt jelenti amit az elötted szóló leírt!
Ezen tv esetében nemhogy 540 sor van, hanem 300! This is sparta!Ne mond nekem, hogy nem látod a különbséget mondjuk egy 3D plazma és e között a tv között.
Mondjuk vt50-es széria, vagy mondjuk a gt50 is jó, az 1080-as 3D.
De alap esetben is 1080p mozgóképe van!
Ez az LG összesen 300 sort mozgat 1080 helyett!R-GO: 1080 sor helyett Te csak ezen esetben 150 sort látsz szemenként.
Ha erre azt mondod nem látod, akkor vak vagy!
Van aki nem bírja az aktív szemüveget, de a szem megszokja egy idő után.
És igazából az agy irányítja ezeket a dolgokat. Moziban is kaphatsz fejfájást a 3D-től, és pedig az is passzív.Aki azt állítja, hogy a passzív technológia ugyan olyan jó mint a FullHD3D az még vagy nem látott FullHD 3D-t (nem a samsung féle kamut), vagy az LG-nél dolgozik. :-)
-
Peat;)
veterán
-
Peat;)
veterán
Legfőbb tulajdonság a smart hiánya, ez htpc miatt tökmindegy. A 3d-ben a több funkció megléte nem tudom mennyit számíthat, fórumokon kell kutakodni. Maga a kép szerintem tökugyanaz. Az árkülönbözet 42-es méretben kicsit kisebb, 47-es méretben viszont már több mint 20k, nekem annyit nem ér a pár plusz funkció, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Fontos: Sajnos találni pixelhibákat. Egy 42lm620-as modellen egyet találtam, de nem néztem át tüzetesen. A 47lm615-ösön 2-őt tüzetes átnézés után. Persze él a 72 órás pixelgarancia, kérdés ha nálam kettőből kettő hibás volt más helyről akkor mennyi a többinél az arány. Egyszínű piros 1080p-s képpel találtam meg legkönnyebben a hibákat mindkét tv-n, volt olyan pixel ami csak a pirosat nem tudta megjeleníteni, így aki teszteli annak ezt ajánlom.
-
vtechun
veterán
24p kepes eszerint a teszt szerint, ezek szerint az LG-nel az ezevi modelleknel ezt kozolni a honlapon mar nem tartottak fontos infonak, gondolom akkor mindegyik tudja...
Ha jol olvastam egy korabbi kommentben a 615 ugyanez, csak smart nelkul? Vagy nem ennyire fekete-feher a keplet? Mert nekem ugyis htpc lesz rakotve, viszont a mostani lg lc41-nel barmelyik hatalmas minosegi ugras lenne, mindenkeppen passziv 3d-st, es 24p-t tamogato tvt szeretnek
mod: ahogy nézem eszerint az összehasonlítás szerint azért nem ilyen egyszerű a képlet
-
Gicz
addikt
azért ez nem ennyire fekete-fehér....
mert ott van az agyad, ami meglepően jó munkát végez összerakáskor. azt mondanám h kb 10%al csökken a felbontás...
de ha 1,6 méternél messzebbről nézel 42"-t akkor meg ugysem tudja már megkülönboztetni a szemed a képpontokat.
ha nem lenne meg 3-d ben a fullhd, akkor nem tudnád elolvasni a 6-8 pixel magas szövegeket. márpedig eltudod.
-
Hohocali
aktív tag
A passzív 3D esetén a képsorok előtt van polarizációs réteg, amit a szemüveg választ szét. A bal szemed csak a páros, a jobb csak a páratlan sorokat látja(vagy fordítva). Tehát 1 szemed 1920x540 felbontást lát. Ezért vízszintes fekete csikokat láthatsz a képben. Ha közelebb mész, feltűnőbb, és érzékeny a függőleges látószögre is, gondolom belátsz a polarizációs réteg mögé (fontos, hogy a polarizációs réteg a számára kijelölt sor előtt legyen pontosan).
-
nincsisbéla
aktív tag
Jó kis teszt, jó kis tv, köszi!
-
noisia
aktív tag
2 darab kérdésre szeretnék választ kapni valaki hozzáértőtől:
1.:
- Az alatt mit kell pontosan érteni, hogy 3D-nél elfelejthetem a FHD felbontást? Ha veszek Amazonon mondjuk egy 3D-BD anyagot (mert szeretnék majd), azt nem játssza le vagy esetleg "lekonvertálja" teszem azt 720p-be? Vagy ezt most hogyan? Pl.: A legtöbb 3D-s anyag, amit a "nemnevezünknevén"-forrásból szerzek, mind 1080p 3D-s, ezeket is elfelejthetem akkor?2.:
- A nevezett LG 3D-World szolgáltatás keretében beszerezhető összes tartalom fizetős vagy vannak ingyenes dolgok is?Nagyjából ezek merültek fel bennem elsőre, tetszik ez a készülék, kb ez a plafon amit most nemsoká hajlandó vagyok kifizetni egy tévéért.
Előre is köszi!
-
-
DestructoMOM
csendes tag
Köszönjük szépen a tesztet,nagyon tetszik a televízió,árban egy kicsit sok nekem.
-
frenetik
tag
dts-t tud-e?
ja, valaki már írta, hogy igen.
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz
nightshadow #39 üzenetére
Amúgy jó TV. 180-ért főleg.
-
Tonyo
őstag
Pl. 3 D mélység állítása. Azt az egy sort látom, de szürke, inaktív.
frimware frissítéssel már állítható a True motion? Korábban olvastam, hogy nem kapcsolható ki..ezek szerint csak bug volt..615 nem mintha 100 Hz-s lenne, de gondolom ott is állíthatónak kell lennie, hogy rakjon be fekete kockát vagy sem..
Most, hogy így belegondolok elég spártai a menüje és állítási lehetőségei..
-
-
BloodRay
veterán
"Ezenkívül feltűnő még, hogy az egymagos processzorral mennyivel lassabb a böngésző" -> He?
Minimális a különbség az egymagos és kétmagos LG-k között. A 2 magos proci nem ehhez kell a felső kategóriába.
(#6) nightshadow -> A legelső firmware-k hibásak voltak, hiányzott belőlük a Tru-motion. Ez persze javítva lett, már jópár frissítés jött azóta az idei modellekre.
(#9) nightshadow -> Persze... Főleg aki allergiás a plazmára, vagy a 3D-t használná(aktív vs polarizált, alapból nem jár szemüveg vs alapból jár és olcsó)...
(#19) varmi2 -> Ég és föld a kettő.
(#29) Tonyo -> Jó kérdés, szerintem mert nem smart-os a modelled. Mi hiányzik egyébként?
(#36) pusszycat -> Te mit olvastál?
-
nightshadow
veterán
válasz
menyhartlevi #38 üzenetére
-
menyhartlevi
aktív tag
Amúgy nem tudja valaki hol lehet a legolcsóbban megvenni?
-
Dany007
veterán
Azért a 180 ezer forint egy 107cmes 3D-s tévéért egyáltalán nem magas ár. És jócskán a megfizethető kategória ha azt veszed, hogy legalább 4-5-6 évig használni szeretnéd. Nyilván tévét nem 2 évre vesz az ember. És igen a magyar egyhavi átlagfizetésnél ez az ár egy kicsit több. Pontosan 40 ezerrel.
De közelébe sincs a korábban bemutatott 4-5-700 ezer forintos tévéknek. -
Mi az hogy már nem rögzít adást ennyi pénzért...
-
raziel01
veterán
Megfizethető szerintem a 100.000 Ft alatti kategória de ahogy érzitek.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszönjük a részletes, minőségi tesztet.
Nem fenyeget az az állapot hogy egy ilyen csodát bámulhassak a szobában sajnos, de nagyon tetszik a cuccos.
Jelenleg egy LG 42LK430-am van, amit 2-3 hónapja vettem, és már ennek is nagyon szép képe van. Kíváncsi lennék ha ezt melléraknánk szívrohamot kapnék-e az irigységtől. -
dlaj
őstag
válasz
torma1981 #28 üzenetére
Nem valós 100 Hz? Nem értem, itt azt írják 400 Hz-es. Vagy ez más paraméter?
-
nicu71
addikt
ez a tv egy nagyon eltalált termék a teszt alapján,bár én tv fronton inkább a Samut favorizálom,de nagyon elgondolkoznék ezen!
-
torma1981
veterán
Azt mondják a szakik, hogy ez nem valós100hz-s.Több külföldi teszt alapján. Most akkor mi az igazság?
-
lujo10
aktív tag
Nagyon tetszik
-
Peat;)
veterán
Kipróbálni érdemes vásárlásnál, amivel én találkoztam azon volt egy kis pixelhiba. Akinek nem kell a smart az +35-ért 47"-ban kapja meg ezt a kép/3d minőséget (47lm615s), igaz a médialejátszója állítólag nem olyan jó, de szerintem sokan úgyis vesznek egy minden 3d tartalommal boldoguló külső médialejátszót(25k) függetlenül attól hogy smart vagy sem.
-
stbtamas
aktív tag
Nagyon jonak tunik.. hamarosan lehet lesz egy ilyenem
-
pigster
senior tag
Nekem tavalyi modell van (LW5590). Decemberben vettük, de a távirányító már néhol kopottas. Ahogy elnézem a képeket meg a leírást, az ún SMART TV rész továbbra egy kalap sz@r. Laptopot kell rákötni, ha normálisan akar az ember pl böngészni, vagy skypeolni. Már csak azért is, mert a kamera horror áron van hozzá. Magic motiont én is külön vettem, aztán egy hét múlva el is adtam. Ha esetleg be kell pötyögni valamit, arra van Androidos távirányító alkalmazás, azzal is megoldható. Csak a passzív 3D miatt nem Samsung lett a nyerő akkoriban (a Samsung 3D megoldása katasztrófa)
Jó az LG, de most inkább egy Samsung UE40EH5300, lesz a következő beszerzés (nem 3D-s)
Képátlót illetően - sosem lehet elég nagy: nem kell méterekkel, meg inchekkel bajlódni! A lehető legnagyobbat kell venni, amit az ember ki bír fizetni. -
nightshadow
veterán
Aki az LM620-ban gondolkodik, de nem érdekli a 3D, annak jó alternatíva lehet a Panasonic E5, aminek a hdtvtest szerint jobb a képminősége ennél az LG-nél, s jóval olcsóbb. Árak: [link]
"Panasonic has produced an LED LCD TV that is worthy of recommendation. They have listened to our feedback, and corrected the issues that plagued previous models. In comparison to the Samsung ES5500 and the LG LM620T we recently reviewed, the Viera TX-L42E5B is a clear winner in spite of the Samsung’s lower blacks and the LG’s 3D capability." forrás: [link]
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Nekem egy 3 éves 32B550-es samu tv-m van, eltekintve a képátlótól, van értelme lecserélni erre az LG-re?
-
ugyeletes
tag
Most vettem egy ilyen tv-t a pc dream shop-tol, nagyon franko a cucc, tenyleg sikertermek lesz ebbol!
DTS hangot is viszi a TV speakeren, mig az LM615 -os allitolag nem.
Nagyon kellett mar egy ilyen eszkoz, ami gond nelkul lejatszik akar az androidos telorol is filmeket s boven 200 000 Ft alatt van az ara. S a passziv 3D is jo, nem veszem eszre hogy nem FULL HD a 3D! Az aktiv meg ugyis fejfajast okoz. -
Dany007
veterán
Bizony. Én is apám 102-es régi típusú Samu LCD-jével hasonlítottam össze. Brutálisak a méret / kijelzőkülönbségek.
Ha van rá pénz én akkor a vékonykávás verziót venném. Annyival nem drágább viszont látványra már maga a TV is brutális olyan vékony kávával!@kleinguru:
"Kellene egy - a megfizethető 200K alatti - LCD vs Plazma összehasonlítás"
Persze, már akit nem zavarnak a Plazma képernyők negatív tulajdonságai. Fogyasztás, beégés stb... Amúgy amit írtak, hogy fekete szint, mozgás stb biztos, hogy a plazma lenne a jobb. A fekete miatt irigylem is a plazmákat.
De mivel nekem htpc-ről megy az LCD és gyakorlatilag a TV-t nézzük rajta a legkevesebbet, ezért nálam pl alapból kiesett a plazma a lehetőségek közül.
-
Kowa
tag
jo kis teszt. nekem szemely szerint samsung van otthon azt is favorizalom de az Lg mostanaban olyan fejlödést mutatott hogy én is nézegettem màr ezt a tipust bàr szerintem a 660s tipus jobb vétel az viszont nagyon jól néz ki. bàr nagy dilemàba vagyok hogy az aktiv vagy a passziv e a jobb vàlasztàs . kicsit olyan "csikosnak" ereztem a lg 3d alkotàsàt
-
válasz
nightshadow #13 üzenetére
Köszi!
Akkor megvárjuk a karácsonyt hátha lesz 5 év gari megint illetve az ára is eshetne picit!
-
jookomak
őstag
Csak nekem volt furcsa, hogy a 7 oldalas tesztből gyakorlatilag 2x3 sor szól a képről? A többi az ilyen olyan smart, 3d, led, képarány, epg ismertetése.
-
t256
őstag
Én arra lennék kíváncsi, hogy az IPS panel és a régebbi (TN?) között van-e akkora minőségbeli ugrás, mint a monitoroknál.
Legszívesebben Én is plazmával vetném össze.
-
válasz
nightshadow #9 üzenetére
Biztosan, nekem is sok dolog egyértelmű, de ezekhez nem értek
!
Mi az ami miatt ez egyértelmű?
-
nightshadow
veterán
E PH-ás teszt szerint a tévé interpolál (azaz 100Hz-es), a hdtvtest szerint meg nem.
"Motion Resolution
The LG LM620T doesn’t feature a 100hz or 200hz-capable LCD panel, so unsurprisingly, it managed only about 300 lines out of a possible 1080 in the horizontally scrolling motion tesolution test from the FPD Benchmark Software disc. The black text on the grey background also displayed with white ghost images (overdrive errors).
Don’t be fooled by the fact that the 42LM620 features several [TruMotion] motion interpolation modes: the panel isn’t capable of any higher level of motion clarity, so enabling this option will only give films a “soap opera effect”, and do nothing to improve motion clarity with high motion video content (such as TV sports).
The good news though is that the panel fitted to the LG 42LM620T has no significant motion issues beyond the blur you’d expect with an LCD TV (and beyond the slight overdrive errors we just mentioned). For example, in the FPD Benchmark disc’s “Hammock” clip, we observed very obvious low-tone smearing on the last similarly-priced budget LCD television (the Samsung ES5500) we reviewed: the girl’s face would be covered with blue trails. There’s nothing like that to be found on the LM620T, a feat almost certainly owed to the usage of the IPS LCD panel.
For a non-100hz/200hz LCD TV, the LG 42LM620 exhibited very good motion performance. It obviously pales in comparison to the faster LCDs, and especially Plasma TVs, though."
-
Dany007
veterán
Szerintem a passzív 3D miatt mindenképpen LG-t válassz. Na meg itt nincs panel lottó. Tehát tuti IPS paneles lesz a készüléked.
Igazából ha már ez a készülék ilyen olcsó - mert az! - akkor én simán beruháznék egy 47 colos darabra. Amennyiben 2,5m+-ról nézed a tévét. A 27 colos monitor után nekem is nagynak tűnt a 42 col, de csak pár hónapig... -
Daniford
tag
Jó teszt és jó időben! Köszönöm!
Pont ilyet akarok venni pár hét múlva. Most már legalább tudom,hogy mit veszek.
-
Dany007
veterán
Ejha, köszönjük ezt a tesztet!
Végre egy olyan teszt ami már a megfizethető kategóriában lévő készülékről szól!
Egyébként ahogy látom nem sokban különbözik a tavalyi modelltől. Én még azt vettem és tényleg teljesen korrekt minden téren.A 2D-3D konverziót amúgy még érdemes kipróbálni állóképek esetében!
Tudnak azok is nagyon jók lenni. 1-1 tájkép igen látványos tud lenni így 3D-ben.
-
JoeYi
őstag
köszi a tesztet.
érdekes lenne egy LG 42LM620S vs Samsung UE40ES6100
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph LED háttérvilágítású, passzív 3D-s, LCD okostelevíziót teszteltünk, de ezúttal a kedvezőbb árkategóriából.
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE65S95DATXZU) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Harman Kardon AVR 171S erősítő és Harman Kardon HKTS 16BQ/230
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Strong leap S1 4K Android Tv okositó box! Wifi bluetooth chromecast
- Philips 43pus7505 4K uhd Smart Led tv/Wifi,Dolby vision/Atmos
- Fejhallgatók, fülesek
- Screenline Fashion Diamond projektor vászon (fix keretes, 366x206, 165", 16:9, 4K, 1.2 gain)
- LG OLED 65C12LA kiterjesztett Union garanciával 2027.06.26-ig, fali konzollal és Govee RGB leddel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest