Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- Memóriakártya topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nofear19
tag
Köszi
Egy olyan kérdésem lenne még hogy melyik fajta 3 D-s filmeket érdemes letőlteni?
A Half-OU vagy a Half-SBS.
Mi a különbség ? Illetve van még más amire figyelni kell? -
Nofear19
tag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne.
Az LG 42LS570S tévéhez melyik Magic Motion távirányító kell?
Az AN-MR 300 vagy az AN-MR200.
Mi a különbség?Mind a kettő távirányító esetében azt írják a boltok hogy a 2012-es LG tévékkel kompatibilis.
-
sebyoz
csendes tag
Sziasztok!
THX a válaszokért!
Már nagyon várom, hogy megnézhessem otthon is az LG-s promo 3D-s cumókat meg a GRU-t, amivel a MediaMarktban folyton promózzák a TV-t !
Egy kérdés merült még fel: milyen fájlrendszerű pen-drive-ot külső vinyót tud kezelni a beépített lejátszó?
Nem tudjátok, a "MAC OS Extended"-re formázottal vajon elbánik?Köszi ezt is!
Szép napot hejjj!
-
Unsign
tag
Nekem sem volt gondom eddig az MKV lejátszásokkal. Az, hogy az MKV 3D-s vagy sem, mindegy. 3D-s MKV esetében felezve van a kép és a felezett (felbontású) képet ki tudja tenni teljes képernyőre (2D), de akkor a felirat az eredetihez arányosan jelenik meg (nagyítva és a kép feléből elcsúszva). Lehet van más megoldás, majd megnézem újra. Külső felirattal még nem próbáltam.
Internet böngészés a lehetőségekhez mérten jónak mondható. Androidos telefonnal (vagy iOS) hálózaton keresztül könnyen irányítható (mutató, szövegbevitel), a sima távirányítóval ugyanez szenvedés .
Képe nagyon szép, de jól is kell beállítani. (gyári, üzletekben használt beállítások felejtősek)
Szerintem ár-érték arányában a 157e Ft-os induló árával maximálisan jó vétel.
-
sebyoz
csendes tag
Sziasztok!
Arról van valami tapasztalat, hogy a TV beépített lejátszója a HALF-OU 3D-s MKV-kkal hogyan birkózik meg?
Azt olvastam, hogy az MKV-kkal alapjában véve nincs baja, de bírja a 3D-s tartalmakat is?Illetve, ha va egy angol 3D-s MKV-m a külön leszedett feliratot 2D-ben megjeleníti, ha ugyanaz a neve, de 3D-s feliratot hogy lehet ezekhez mókolni? Lehet egyáltalán vagy ez már media lejátszót kívánó feladat?
Előre is köszi a válaszokat!
-
CoRt3z
tag
Sziasztok.
Ha minden igaz nemsokàra Èn is boldog tulaja leszek egy ilyen TV-nek! (Ès mièrt is ne lenne így, hisz màr kèt hónapja nem eszek a spórolàs céljàbòl) Szóval làtom problèmàba ütköztek többen is az RCA-s hangrendszerük csatlakoztatàsàval kapcsolatban. No hàt ötleteltem kicsit ès arra gondoltam, hogy a SCART-ból varazsoljuk ki a hangot a hàzimozink szàmàra! Ez kivitelezhető? Arra gondolok, hogy a TV-nek el lehet magyaràzni, hogy a HDMI-ből kapott hangot küldje ki SCART-on? Mert akkor egy mezei SCART->3 RCA átalakìtóval meg lenne oldva a problèma. Persze nem lenne valós tèrhangzàs, de a semmitől több. Vèlemèny?
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Nagyon sokat olvastam a hozzászólásaitokat és még ha nem is nekem írtátok :-) akkor is köszönöm mert 90%-ban már válaszoltatok is a kérdéseimre :-)
Nemsokára megveszem én is az LG 42LM620S -es tévét.
Az egyetlen amit még nem igazán értek illetve nem látom át az az internetezés a tv-n.
Teljes internetes böngészést lehet végezni rajta? Vagy csak valami alap internet elérést engedélyez?Esetleg videó linketek nincs hogy lássam hogy is néz ki a böngészés rajta?
LAN-on kell csatlakoztatni a tv-hez az internetet vagy pl. működne ezzel a hálozati adapterrel is? -
kois21
tag
Kinéztem magamnak ezt a smart tévét. Boltokban tesztelgetem 3D-s trailer-ekkel és tetszik amit látok.
A kérdésem az lenne, hogy a hosszabb, pörgős 3D filmeket akadás nélkül játsza-e le, vagy lehetnek részek ahol akadozik. Mitől függ az akadozás? Külső vinyóról, pendrive-ról vagy PC-ről nézném majd. -
Antonio
senior tag
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni,
sajnos nincs lehetőségem jobban utána nézni a dolgoknak.
A szüleim szeretnének karácsonyra egy új tv-t
a kritériumok (ezeket én adom mert ők úgy se nagyon értik
legyen
- LED
- 40"-42"
- alacsony fogyasztás
- jó minőség 2D ben
- ~150 -170 e Ft környéke
- 3D nem fontos mert egyrészt ebben az ár kategóriában gondolom még nincsen elfogadható 3D, bár e téren nem vagyok képben, (szülők meg úgy se nagyon fognak ezzel él ni max ha lesz 3D adás) tehát ha egy készülék csak 3D miatt drágább akkor az nem játszik.- PC HDMI USB csatlakozás (DivX MKV lejátszás, mondjuk ezek már alap dolgok sztem mindegyik gépnél)
- esetleg közvetlen netes elérés, Wi-fién ezeket néztem ki hirtelen
-Panasonic VIERA TX-L42E5E
-LG 42LE7510
-LG 42LM620S
-Samsung UE40D5700 40"
-SAMSUNG UE40ES6710 3D LED Tvsegítségeteket előre is köszönöm
-
kvojnovics
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Egy nagyon bagatell ügyben fordulok hozzátok, mert én nem találtam semmit ami segítene, pedig már lassan 2 órája túrom a netet!
Arról lenne szó, hogy elvesztettem az lg 42lm620s-hez kapott kábeleim, amire eddig nem volt szükségem, viszont most kellenének! Valaki meg tudja mondani milyen kábelek járnak hozzá, illetve honnét tudnék beszerezni!?
Nagyon megköszönném!
Szép napot!
-
dezz
nagyúr
"TruMotion: Off"
Így még jó, hogy nem szappanoperásít...
(#268) nyunyezke: Az 50Hz a tévéadásra vonatkozik. De egyébként a 400 Hz Motion Index (vagy mi) nem valós 400 Hz-t jelent (akkor sokkal drágább lenne...), hanem a szubjektív mozgásélmény számszerűsítése. Maga a tévé legjobb esetben is 100Hz-es, de inkább 50 (mely esetben a TruMotion annyit csinál, hogy a 24/25/30p-s anyagokat 48/50/60p-re alakítja, ami filmeknél nem előnyös).
-
totyogó
csendes tag
válasz
nyunyezke #270 üzenetére
Igen, FLx jól írja, egy optikai-->RCA (analóg) átalakítóra van szükség, azaz egy Digitál-->Analóg konverterre.
Ezek vagy túl drágák vagy nem kapható itthon.
Korrábban itt [link] írtam egy ötletet egy PC-s külső hangkártyával de nem próbáltam még ki.
Az ötlet csak akkor jó ha talál az ember olyan külső hangkártyát (boxot) amely megy önmagában is PC nélkül tehát nem kell hozzá a szoftvere. -
Unsign
tag
válasz
nyunyezke #270 üzenetére
ezt a megoldást én is kerestem múltkor a tv-n
Gondoltam, hogy osszunk meg olyan képbeállításokat, amiket jónak tartunk. Ezt egy külföldi fórumon találtam és jelenleg is így megy nálam az SD TV adás (IPTV). Szép nyugodt a kép, bőrszín tónus nekem rendben van, van fekete is
és élénk, de nem túlzó színek és nincsen olyan erős fénye mint egy 300 wattos égőnek vagy a napnak.
Azt észrevettem, hogy a Pana Plazmánkkal ellentétben ennek az LCD-nek lelke vanés sokkal többet számít a beállítás (javít vagy ront rajta).
Az alábbi beállítással még a TruMotion sem "szappanoperásít" nálam (vagy megszoktam már :)
Picture Menu:
Energy Saving: Off
Picture Mode: Expert 1
Backlight: 50 (reduce it more if you are watching in a dark environment)
Contrast: 92
Brightness: 51
H Sharpness: 0
V Sharpness: 0
Color: 47
Tint: 0
Aspect Ratio: Just ScanExpert Control Menu:
Dynamic contrast: Off
Super Resolution: Off
Color Gamut: BT709
Edge Enhancer: Off
Color Filter: Off
Expert Pattern: Off [Grayed Out]
Gamma: 2.2White Balance Menu:
Color Temperature: Warm
Method: 2-points
Pattern: Outer
Red: -15
Green: 40
Blue: 50Color Management System Menu: (Saturation, Tint , Luminance)
Red: (3,24,0)
Green: (2,0,1)
Blue: (2,0,3)
Cyan: (1,0,1)
Magenta: (2,0,2)
Yellow: (0,0,0)Picture Option Menu
Noise reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Off
Black level: Low
Eye Care: Off [Grayed Out]
TruMotion: Off
Real Cinema: On -
nyunyezke
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a lg42lm620 tv-t ,hogy lehetne csatlakoztatni
olyan házimozihoz amin nincs optikai bemenet csak rca.Fontos lenne.
Előre köszönöm az ötleteket. -
nyunyezke
csendes tag
Sziasztok!2 kérdésem lenne.
Van egy lg42lm620s tv-m
1.Amikor simán tv-t nézek és megnyomom az info-t miért írja ki ,hogy 50hz
ha tv-t 400hz adják el.
2.Hogyan tudnám öszzekötni régebbi házimozi rendzerrel,hogy hang is jöjjön ki rajta.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
uregpapa
csendes tag
Tv vásárlás előtt állunk, jó jönne némi tanács.
180e-ig kellene, vmi jó tv. 3 méterről néznénk, mindenképpen hd, fullhd tartalmakat, valamint a gyerekek tolnák a ps3 at rajta. 3d nem fontos, de a smart az igen, + a 100hz. Lehet led, plazma is.
Előre is köszönjük -
blau24
tag
SOS segítség! Bármit nyomok a távírányítón az infót hozza be (fent legördülő) illetve folyamatosan villog a tv-n a bekapcsoló gomb melletti piros led! valami ötlet valakinek? Köszönöm!
-
quby01
csendes tag
android telefonnal - xperia p több remote control alkalmazást is letöltöttem (LG Smart Remote, LG Remote, LG TV Remote) de egyikkel sem sikerült párosítanom a tv-t. A két készülék egy hálózaton van. Valaki tud esetleg egy olyan alkalmazást amivel legalább a billentyűzetet tudom a telefonról használni? köszi!
-
Sziasztok,
Arra van valakinek tippje, hogy a menüben az országok között miért nincsen ott Magyarország? Több tesztben is láttam, hogy simán választható és így elérhetőek a magyar alkalmazások is, de nekem abszolút nincsen a listában. Köszi.
-
sebyoz
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata, hogy 2011-es MacBook PRO-val, HDMI kábellel összekötve mennyire müxik a 3D lejátszás? Illetve OSX-en milyen progival célszerű nekimenni? Jelenleg 2D-s tartalmakra nekem a VLC a nyerő, jó lesz az 3D-re? Előre is köszi a választ! -
dlt
tag
Sziasztok!
Ha 2D-s filmnél bekapcsolom a 3D-re konvertálást, a kép két szélein mitől jelenik meg egy kb 1cm-es fekete sáv? Van valakinek ötlete? Főleg pendriveról nézett tartalmaknál csinálja. Egyébként egy lw4500-as készülék is járt nálam ezelőtt, képminőségben messze jobbnak tűnt mint a 620-as. :/
-
blau24
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, melyik wifi adapter jó ehhez a tv-hez?
Köszönöm
Üdv -
nemtudom
csendes tag
Más. Lehet-e csatorna sorrendet menteni? Valahol mintha hallottam ilyenről, de én nem találtam megoldást.
-
nemtudom
csendes tag
Baja nem lehet, csak az a tapasztalatom, hogy a kimenő jel gyenge. A tv hangereje 80-100% és az erősítő is 40-50% mire hallgatható, eleinte azt hittem nem szólal meg mert a tv önmagában 10-15% hangerőn hallgatható. Kíváncsi vagyok, hogy az optikai kimeneten milyen lesz csak még várom az átalakítót mivel az erősítőm analóg.
-
adri.k
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van-e valakinek tapasztalata az LG tévéknél elérhető 2D-ről 3D-re való konvertálásról? A konkrét kérdésem az lenne,hogy huzamosabb ideig nézhető-e így a tv? Nincs-e valamilyenfajta vibrálás vagy valami hasonló a tv-n,esetleg képromlás vagy valami,ami zavarná a tv nézőt. Előre is köszönöm!
-
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
Két kérdés a FiiO D3-hoz:
- a TV (mondjuk pl. ez az LG 42LM620S) USB portja tud áramot adni a kütyünek, vagy külön táp kell?
- működik-e úgy, hogy a TV hangereje teljesen le van véve (mute), azaz hangerő szabályozástól független állandó erősségű jel van-e az optikai kimeneten?
Nekem elég lenne a 2 csatornás kimenet. -
nemtudom
csendes tag
No, csatlakoztattam egy 500-as WD, megformázta csináltam egy próbafelvételt minden ok.
A számítógépre dugva nem jelenik meg a tartalom sőt a meghajtó sem, hogyan lehet visszaállítani? -
ngeza67
csendes tag
A mai napon vásároltam egy LG 42 LM 620 S típusu TV. Próbálgatom beállítani de a teletext adás nem működik, folyamatosan azt írja ki, hogy ez a funkció nem elérhető. Mi a probléma, és, hogy lehet megoldani ?
-
totyogó
csendes tag
válasz
nemtudom #224 üzenetére
Többen kérdezik hogy, hogy lehet analog hangot kicsikarni a tévékből.
Itt egy ötlet, (ha valaki próbálta írja meg hogy mükszik-e, én még nem próbáltam.)
-Elméletileg a legtöbb TV-nek van optikai hang kimenete ( az lm620-nak van), ha veszünk egy külső PC-s hangkártyát, pl. ilyet [link], amelyiknek van optikai bemenete és van többcsatornás (5.1, 7.1 ) analog audio kimenete akkor elméletileg ez megoldaná az új tv és régi erősítő összekötésének a problémáját.. . vagy nem
mit gondoltok?
-
törölt tag
válasz
dobika76 #214 üzenetére
(#214) dobika76: "...onnan folytassa a filmet ahol abbahagytam"
Távirányítón megnyomod a MY APPS gombot, majd ott megkeresed a "Recent list" ikont és ha arra rányomsz akkor ott látod a legutóljára lejátszott fájlok listáját. Ha innen indítod a filmet akkor onnan folytatja a lejátszást ahol abbahagytad.
-
nemtudom
csendes tag
Nos a scarton jön hang aminek a jele ugyanolyan mint a fülesé, de ez már jó lenne viszont érdekes mert csak a tv müsorok hangja megy ki, ha usb vagy más smart alkalmazáról megy adás akkor nem.
(előzmény #221)
Valaki? -
BloodRay
veterán
A 620T nem magyarországi modell. Egyébként ami biztos különbség, hogy nincsen benne műholdas(DVB-S) tuner.
Input lagja megegyezik a két modellnek megfelelő beállítások esetén(nem csak a játék módot kell kiválasztani).
"hivatalos bolti garival" az meg mi?Olyan van, hogy hivatalos magyarországi garancia, de hogy hivatalos bolti??
Vigyázz az ilyen készülékekkel ha számít a garancia(mert ezekre konkrétan nincs).
-
Cole86
senior tag
Sziasztok!
Első körben szeretnék pár hozzáértő szakembertől véleményt kérni.
Mi a külömbség az LG LM42 620S illetve a 620T között?
Egy oldal szerint a 620Tben 31ms az input lag, ami elég korrekt. vajon akkor ez az adat érvényes a 620S-re is?
Mennyire alkalmas pc monitornak a 620S szerintetek, szigorúan HDMI kábelen keresztül kb 2méterről? A képcső akkor valódi 100hzes, gondolom játék módban minden szűrő és effekt 0án és akkor nyilván az számit.
Várom a véleményeket
Amúgy pedig akciósan tudok LG LM620S tipusú készülékből, kb a legolcsóbb bolti ár alatt 5.000 hufal, hivatalos bolti garival (2év) ill ingyenes budapesti kiszállitással. részletekért PM!
-
nemtudom
csendes tag
Van e valakinek ötlete, hogy a fülhalgató kimeneten kívül hogyan tudok analóg hangot ráküldeni erősítőre?
A fülesen nagyon gyenge jel jön le, max hangerőt küldök az erősítőre és még ott is 70-80% hangerőn hallgatható.
Esetleg megoldás lenne e egy hasonló kütyü? [link] vagy nagyon csúszna a hang? -
törölt tag
Van egy kis gondom a Nero MediaHome-al. Megosztok fájlokat, a TV-n látom is, de amikor el akarok inditani bármit hibaüzenet jön, miszerint "This file is invalid" (LG 42LM620). A gépen le tudom játszani a fájlokat és ha pendrive-on rádugom a TV-re akkor a TV is lejátsza. Ötlet?
-
dobika76
csendes tag
Meg lehet hackelni vajon a lejátszó menüjét? Esetleg firmware updatekkel javítják?
pl. Onnan folytassa a filmet ahol abbahagytam. Vagy a nézeten változtatni?
Vagy eddig fel nem ismert formátumot lejátszani? -
dobika76
csendes tag
Az egyetlen hibája, hogy a programbemenet választásnál és a navigálásnál szürke a háttérkép teljes fényerővel működik. Ez este és korán reggel nagyon zavaró.
Ezt át lehet állítani valahol? -
dobika76
csendes tag
Sziasztok !
Az új szerzeményem 47lm620S. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Bár plazma párti vagyok, ezek az új led-es tv-k már kinőtték a gyerekbetegségeket. Kizárólag HD tartalmat nézek, nagyon ritkán avit-t. Miután beállítgattam a színeket a magam izlésére szép a képe is. Nagyon féltem az EDGE Led technikától de filmnézés észrevehetetlen a nem szabályos háttérvilágítás.
A videólejátszója is szinte mindennel megbírkózik, LAN-on keresztül DLNA támogatással NAS-ról. Úgyhogy a médialejátszómat átrakom a hálóba. -
ugyeletes
tag
Sziasztok!
Ha veszek egy ilyet az LM620-hoz, akkor ezen at tudok 3d-s bd-t lejatszani? Egyaltalan felismeri a tv az usb bd playert? Van tapasztalat errol valakinek?
koszi. -
dezz
nagyúr
válasz
Hohocali #202 üzenetére
Maga a HDMI 1.3 óta bírná sávszéllel a 2x1920x1080@60p-t, csak valami miatt a 1.4/a/b-beli "3D Over HDMI" ezt még nem támogatja. (De attól még az adott tévé tudhatja.)
1.4a-ban egyébként ezek a választási lehetőségek:
- For movies - Frame packing, 1080p@23.98/24Hz
- For game content - Frame packing, 720p@50 or 59.94/60Hz
- For broadcast content - Side-by-side horizontal, 1080i@50 or 59.94/60Hz; Top-and-bottom, 720p@50 or 59.94/60Hz and 1080p@23.97/24Hz -
Hohocali
aktív tag
válasz
Tuninger #201 üzenetére
Nem kell nvidia, de a tridef program kell AMD-hez. A trialos verziót próbáld ki. Többfajta képformátumot állíthaszt be.
Ha a játék alapból támogatja a 3D-t, akkor nem biztos, hogy kell tridef. Azért bizonytalan, mert a játék ragaszkodhat az AMD HD3D-hez.Az AMD HD3D játékhoz nem jó, mert nagyon laggos lesz (filmhez ok). Ebben a módban két teljes felbontású kép megy ki képkockánként, de ez csak max. 24fps-el mehet (ezért laggos), mert a HDMI szabvány nem támogat magasabb sávszélességet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph LED háttérvilágítású, passzív 3D-s, LCD okostelevíziót teszteltünk, de ezúttal a kedvezőbb árkategóriából.
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Revolut
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Spectre Divide - Befellegzett a játéknak, lekapcsolják a szervereket
- Yettel topik
- AliExpress tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lg OLED55C17LB 140CM 4K, SMART, PRÉMIUM OLED ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95DATXZU) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LH98QMTBPGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest