Hirdetés
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Monitorkalibráló eszközök
-
PROHARDVER!
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Nem értem én ezt... tegnap elment a telefon ~15 órát reset nélkül, de csak alig-alig nyomkodtam, szinte semmit. Aztán elkezdtem használni, csakhamar újraindult, pedig semmi komolyat nem futtattam rajta, nem terheltem.
Most a Fejlesztői beállításokban lekorlátoztam ezt-azt és most már a második film megy lassan végig újraindulás nélkül, márpedig egy Youtube HD videó azért gondolom terheli valamennyire a CPU és a GPU-t is.
Na mindegy, ha Youtube-ot bírja, akkor max. megmarad ilyen célra korlátozva...
-
Exian
addikt
Sajnos nem lett jó a P30-am akkucserével sem, most hoztam el a szervizből, hetekig próbálkozott vele a srác, lelkiismeretes volt, de alaplaphibás, végül kiderült. Keresek mondjuk kijelzőtörött vagy bármilyen külsőleges hibával, de hibátlan alaplappal rendelkező példányt, ha lenne valakinek eladó, jelezze kérem!
-
adrig
csendes tag
Hmmm érdekes, tervezett elavulás lenne a háttérben?
Most nyáron lenne kereken két éve, hogy megvan. Viszonylag olcsó volt, kicsi, könnyű, tudott mindent mire szükségem volt... Már megfordult a fejemben, hogy a telefon a ludas és megérett a csere, mégsem mai darab. Már kezdtem kacsingatni az S23 ultra felé
De akkor ez alapján az órával lesz a gond vagy az appal...
Adok neki még 1-2 hetet, hátha javítják a problémát -
-
janeszgol
félisten
-
wallace
tag
Az óráról jut eszembe, hogy én egy Samsung Galaxy Watch 4-et használok P30-al, ami ugye elvileg nem használható, mert android wear alapú és a teljes Huawei telefon termékvonal ki van tiltva a használatból, de mégis meg lehet oldani, úgyhogy ha valaki ilyenen gondolkodik, vagy esetleg ezért akar telefont váltani, ne tegye, segítek!
-
Exian
addikt
Na ma már meg is jött a tok, szerencsém volt, valószínűleg utolsó darab lehetett. Ez lesz a harmadik, sajnos nem sokáig bírják (másfél év kb.), cserébe viszont a telefont kivéve a tokból olyan, mintha új lenne. Azt hiszem ezt a tokot még elhasználom, aztán utána már valószínűleg telefont is cserélni kell addigra. Ez meg jó lesz tartalék/másodlagos telefonnak, vagy valamelyik gyerekemnek (van 4 is, úgyhogy a telefon kérdés mindig amúgy is napirenden van valamelyiknél).
Egyébként az első tokot még 10500 Ft-ért vettem, aztán a mostanit bontatlanul, de magánszemélytől 2000 Ft-ért, ez a 7000 Ft-os ár pedig nem rossz, ez a tok mindig is drága volt boltban. Ja és ingyenes szállítás volt, úgyhogy olyan, mintha mondjuk 5500 Ft plusz szállítás lett volna.
-
xrvman
őstag
Total Commander LAN pluginnal jó, az tudja az SMB3-at is, de azt az asszony nem nagyon tudja kezelni.
Viszont érdekes, nem tetszik nekem, hogy a Huawei féle App Galleryben a Total Commander verziószáma után egy d van, ez a Google Playban nincs. Tudtommal a Total Commander nem alkalmaz betüket a verziója követésére. -
adrig
csendes tag
Ha kicsit is érdekel és szoktál fotózni, ne nagyon gondolkozz a Honor 90-en.
Ezzel a kamera felhozatallal eléggé lemarad a P30-hoz képest:
200 MP, f/1.9, (wide), 1/1.4", 0.56µm, PDAF
12 MP, f/2.2, 112˚ (ultrawide), AF
2 MP, f/2.4, (depth)Én a mái napig nem találtam megfelelő utódot, de mondjuk nem is ad rá okot, hogy keressek (ezek az árak mellett meg végképp)
-
atike
nagyúr
Nagyon gáz amúgy és eddig nem is futottam bele sehol, hogy nem működik. Egyszerűen a Galaxy Wearable alkalmazás kiírja, hogy ezzel a telefonnal nem működik az óra és pont.
Ez azért is fájó, mert pld a Galaxy Watch Active 2-vel meg simán ment (csak az EKG és vérnyomásmérés nem). -
Nekem sem volt alaposabb indok a cserére azon kívül, hogy 4 év után már vágytam valami újra. Ja, és nem akartam teljesen lelakni az akkuját, mert így még el tudom adni 50 ezer körül. Ha addig használom, míg romlani kezd az akkuja, akkor a fiók alján végzi ez is, mint már jónéhány telefonunk.
-
laaceee98
tag
Tech2 csinált róla egy pár perces videót, vett is tőlük egy felújított X szériás iPhonet meg valami hasonló korú androidos készüléket és bemutatta hogy néznek ki, milyen állapotban vannak, hogy működik az egész rendszer. Bár nem vagyok használt készülék hívő, de maga az ötlet szerintem szenzációs és hiánypótló. Garanciát is adnak, sok készülékhez 3-4 féle állapot van a jótól az újszerűig, amiből választhatsz, némelyiket új akksival is lehet kérni +párezer forintért. Nagyonis ésszerű és nem mellesleg környezet és pénztárcabarát ötlet.
-
Az én P30-am is refurbished számlával vásárolta az előző gazdája. Aztán egy hónap után eladta még olcsóbban, mert akkor terjedt a hír, hogy " elveszik a Huaweitől az androidot". Aztán gyorsan túladott rajta, mielőtt arra ébred, hogy se kép se hang.
Én meg úgy voltam vele, hogy annyiért a hülyének is megéri, hát még nekem! -
Igen, ott van a desk mód amikor a telefon touchpadként működik.
DJGABI
Nem olcsójánoskodás nekem sem, mert pénzem lenne rá, kp-ban azonnal fizethetném, és még spórolni se kellene utána. De egyszerűen ennyi pénzt nem adok egy telefonért. Nagyon elszaladtak az árak. Ahogy cipőt sem veszek 50 ezerért és még sorolhatnám. 350 ezer? Annyiért már alig használt amoled kijelzős laptopot és egy Xiaomi 12X-et kapok másodkézből, garanciával. A feleségemnek és a gyereknek új telefonokat veszek, de magamnak már 10 éve csak másodkézből. Még szórakoztat is amíg keresgetek egy igazán jó vételt. -
laaceee98
tag
Köszi a válaszokat. Nem néztem meg elég alaposan. Valójában van egy relatíve izmos karc a kameraüvegen, biztosan abban törik meg a fény.
Majd utánakérdezek, hogy lehetséges-e külön azt cserélni valami emberi áron és az megoldja-e a gondot. Mert a komplett hátlapi kamerát ezért nem fogom kicseréltetni egy garancián túli két 2+ éves mobilon.
-
-
AtHoS
nagyúr
Aztán milyen rádiót is hallgattok amihez YT kell?
Én innen [link] leszedem a rádió stream fájlt és hozzáadom egy zenelejátszóhoz (esetemben PowerAMP). Innentől kezdve csak a zenelejátszót kell indítani és kiválasztani melyik stream-et akarom hallgatni, majd lehet lekapcsolni a kijelzőt.
-
Úgy csinálsz mintha nem tudnád/sejtenéd az okát:
1, nincs youtube prémium előfizetése, ezért ha kikapcsolja a képernyőt, elhallgat a youtube.
2, nem vancedet vagy new pipe-t stb használ amik tudnak háttérben is lejátszani youtuberól.
Ebből következik, hogy ha te lekapcsolt képernyővel hallgatod a youtube-ot, akkor a fennti kettő megoldás közül használod valamelyiket. -
Pityu89
senior tag
Telefonon egyeztettem velük, 2 napra rá jött a futár érte. Gondosan becsomagoltam ám meglepetésemre egy párnázott műanyag dobozzal érkezett a szállító, amit le is plombált. 200 000Ft csomagbiztosítás van rajta.
Most az 5 éves Honor 8at használom. Meglepő mennyire jó még most is.
-
Valamelyik nap láttam hirdetve egy gyakorlatilag használatlan P30 példányt . Azon agyaltam, hogy azt megveszem, a mostanit olcsóért eladom. A különbözet kb 20-30 ezer, annyit nekem megér teljesen újra cserélni. Sokkal olcsóbb, mint akku és kijelző cserével felújítani a mostanit.
-
Ha most muszáj lenne váltani, csak kompromisszum árán lehetne. Vagy a méretet kell beáldozni, vagy az üzemidöt.
Zenfone 8, hardverben erősebb (tavalyi csúcs) méretben ugyanaz, kamera gyengébb de nem vészes, üzemidő alig több mint a fele a P30-hoz képest=naponta tölthetném, néha kétszer is.
Másik alternativa Samsung A52s. Kicsit nagyobb, kicsit nehezebb, hardver kb egyszint, üzemidő picit kevesebb mint a P30, de még elfogadható. Kamera gyengébb, de nem bántóan.
Fél évnél nem régebbi modelleket meg sem nézem az áruk miatt. Tök mindegy mit tudnak 300+ vagy 400+ ezrekért, amikor patika P30-at lehet kapni 60 ezerért, de 80 ezerért makulahiányos P30 pro-t veszek másodkézből. -
Akkor azt mihamarabb tedd meg. Az én p30-am 3 éves, gondolkodtam idén a cserén, de nincs alternatíva emberi áron. Én még előrendelésbe vettem 230-ért, ha azt nézzük, h szar a forint és ilyen kategóriájú telefonok 300-tól kezdődnek, elmegy az ember kedve.l, és marad ezen a telefonon.
-
laaceee98
tag
Én is nézelődtem. Ha neked (is) ez a mobil az, ami a teljesen megfeleő, akkor aligha találsz olyat, ami pont ezt tudja. Valahol kompromisszumot kell kötni. Üzemidőben, fotós képességekben, árban, méretben. Vagy egyszerre több tényezőben is. Persze nem elkeseríteni akarlak, de én már végigjártam ezt a kört. Ha mégis találsz valamit ne tartsd magadban. 1 éven belül lehet, hogy nekem is váltanom kéne...
Xiaomik szimpatikusak, de ami tényleg komolyabb az árban már Samsung/Apple kategória, ráadásul jórészt iszonyat nagyok, méretben nekem már a P30 is határeset, de még elmegy. Almáknál a mini sorozat szimpatikus volt, de 2.0-s adatátvitelen maradt, ráadásul a fotós képességekre is sokan panaszkodnak, az üzemidő is legalább harmadával visszafogottabb, és szűk 300 ezerért ez nekem nem gyerebe. Samsungom volt sok, már egyáltalán nem tetszenek, nem is érdekelnek igazából. Huaweinél maradnék, eddig minden termékük (füles, okoskiegészítők stb.) meggyőzött, de többszázezer forintért nem én akarok GMS appokat mókolni rá, köszi nem. OnePlusok közt is vannak jók, azt érdemes átmazsolázni, de ott is 200-300 ezres kategóriában vannak az igazán komoly készülékek, úgyhogy ha egy P30-hoz viszonyítunk, amit anno 130-160 között megvettél, akkor elég gáz a helyzet. -
pete_21
addikt
Koszi a valaszt! Nem Magyarorszagon elek, igy az ar szerintem nem relevans - vagyis nem feltetlen lenne ertelme osszehasonlitani.
Belinkelem ezt a hsz-t P40 topikba, hatha ott tobben fordulnak meg, tobb tapasztalattal.
De ahogy olvastam, sokaknak van ilyen problema kijelzo csere utan. Olyat is olvastam, hogy valakinek Huawei szerviz sem tudja eletre kelteni a fingerprintet kijelzo csere utan... -
Végigolvastam. Erre reagáltam: "Szóval azért mondom, ez valami nagyon furcsa hálózati probléma volt és nem kimondottan a Face-hoz volt köze...." De. Kimondottan a facséhoz volt köze. De ez végülis lényegtelen. Nálam az verte ki a biztosítékot amikor a Huawei telefonok háttérsumákolását kezdték el vizionálni ketten is. Mert az a logikus, hogy titokban kínába jelentget a telefon, de ha ezt nem tudja megtenni, akkor egy bazi feltünő sárga felkiáltójellel jelzi
-
-
tom570
aktív tag
-
Én meg a kollégák mérgelődéséből tudtam az esetről, mivel az említett alkalmazások közül egyik sincs a telefonomon. Nem is volt problémám se wifis, se mobilnetes internetezéssel.
Akik viszont érintettek voltak, azok telefonmárkától függetlenül ugyanúgy szívtak. Samsungos, Sonys, iPhone-os, Xiaomis ismerősök lényegében ugyanazt tapasztalták Szóval a Huawei nem tett ehhez hozzá semmit. -
Tessék itt egy cikk: [link]
Ebben elmagyarázzák, hogy hálózati hiba okozta a facse (+ Messenger, az Instagram, a WhatsApp, és az Oculus) elérhetetlenségét. Ha a telefonon, vagy számítógépen futott ezek közül valamelyik program, akkor az hálózati hibát jelzett, mert a háttérben nem tudott kommunikálni ezek szervereivel. -
Localmatador
tag
Go Talk+ a díjcsomag neve pontosan. Ebben voltam egy ideje már, most csak hosszabítottam +2 évet. Feket színű, dual sim a telefon..
Óra nem járt hozzá, ez Vodánál nem divat sajnos, hogy összecsomagolnak ajánlatokat. Így is örültem, hogy maga a telefon egyáltalán még elérhető újonnan, normális gyári garival. A Telekomnál gondoltam, hogy te régebben vetted. Ott is néztem egy ideje, és már bő 2 hónapja vagy több, nem volt a webshopon. Náluk is van előfizunk, ott is vehettem volna.
Érdekes, de a Pro-t meg orrba-szájba nyomja még mindig az összes forgalmazó. Én személy szerint gyűlölöm az edge jellegű kijelzőt, szóba sem jöhetett a Pro. A jack hiányáról meg a batár nagy és hosszú készülékházról nem is beszélve. -
kuk@c
tag
Tudom persze, mindenkinek vannak jogaik. Sajnos csak azt felejtik el nagyon sokan, hogy a jogaik mellett lennie kellene becsületnek is. De ez már más téma, nem offolok tovább. :)
Pjotr:
Igen, azt rögzíti, ezt már észrevettem lejátszásnál. A beállításainál fel kell venni az érzékenységet rögzítésnél. Régóta így használom, eddig megállta a helyét.@
-
kuk@c
tag
Ha nem kamuznának annyit telefonba akkor semmi gond nem lenne. Jópárszor megtörtént hogy telefonba elmondott dolgra személyesen már másképp "emlékezett", főleg pl. főnök jelenlétében, saját kolléga. Én xarok az adatvédelemre, kamu embereket lebuktatni kész élmény.
CubeACR hibátlanul megy 10.1 alatt is.
@
-
Igen nagy a szórás. A 10.0-t én is hamar megkaptam, amikor elkezdték írni itt a srácok nekem 1 hétre rá jelzett is telefon. A 10.1-et meg 15-én kaptam meg, a 133 végű 10.1 ma reggel jött... Ismerősök körében P30 pro volt az elsők között, majd Mate 20 pro, nova 5t is előbb megkapta. Tényleg jó lenne tudni, mi alapján szórják ki, pláne, hogy előrendelésbe vettem tavaly a telót, az elsők között.... Nagy probléma amúgy nincs mert 10.0-val is szépen működik a készülék csak érdekelne
-
Jajj, ne is mond. Tegnap 3 órán keresztül csak frissített, egymás után. Gondoltam is milyen kőkorszaki megoldás, a helyett, hogy kihagyja a 9-es verziókat, ha látja, hogy van 10-es főverzió és egyből cseréli arra a régebbi 9-est. Ez azért így lenne elegáns.
Na, majd akkor gondolom majd nekem is megjön egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mazda topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rendszergazda topic
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Gurulunk, WAZE?!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest