- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
Aktív témák
-
launcser
senior tag
az a szőke csaj nem a gigabájtoss szőke volt, aki serkentette a tesztkitöltéseket és már a pillantások amik rászegeződtek attól gravitációs vihar kerekedett?
következőre én is benevezek asszem, moddolnivaló ház már van, brénsztormingoltunk ott az alaplapnyertessel, ő majd varr egy házat meg ilyesmi ötlet van elég, csak kivitelezés kell
reszkissetek!!
hát ha a sátán gépe 3ik lett akkor minden megtörténhet :))
közönségdíjat akkor is a sörösrekesznek kellett volna elnyernie, következő alkalommal az lesz a legnagyobb durranás ha befejezi pöttyös, látom már
vagy inkább menjünk el kondásnak..
modra fel! -
modd3r
őstag
-
Den
veterán
''1: Hűtés 1-10 pontig
2: Ötlet kívül 1-10 pontig
3: Ötlet belül 1-10 pontig
4: Kivitelezés minősége 1-10 pontig
5: Belső praktikusság (kábelek elhelyezése, hardverelemek elhelyezése) 1-10 pontig
6: Összhatás 1-20 pontig''
Ebből a teáltalad preferált szempont a 2,3, 4-es pont, de lényegében a hatos is. Azaz az álltalad preferált dolgokra összesen 30 pontot lehetett kapni, tehát háromszor akkora súllyal estek a latba, mint a hűtés, ami az összpontszámnak csak a hetedét teszi ki.
Mivel ez egy _számítógép_ modoló verseny volt, értelemszerűen számítógépnél fontos szempontokat is figyelembe kellett venni, különben akár nyerhette volna a versenyt egy szépen ''modolt'' autó vagy motor is, hiszen ha csak az ötlet és megvalósítás számít, akkor miért is ne nyerhetne egy gyönyörűen átalakított autó.
És mivel házi mod segítségével a hűtésen kívül nem nagyon lehet egy számítógép más paraméterét javítani, ezért a hűtés került be mint értékelési szempont. -
Dokibá
aktív tag
Pont errôl beszélgettünk a Heineken moddos sráccal (egyébként nézetem szerint egy különdíjat
megérdemelt volna és ezzel nem vagyok egyedül), hogy mi van akkor, ha valaki csak egy üres
házzal érkezik? Nem volt nevezési feltétel a m?ködô gép. Szóval ha én odaállítok egy
iszonyatosan megmoddolt überbrutálállatra festett géppel, amiben nincs semmi (de lehetne,
szóval a funkcionalitás megmarad), akkor nincs esélyem? Ráadásul az én ?gépem?-nek abszolúte
nincs szüksége semmi extra h?tésre, van benne egy procih?tô+a tápé és így 37 fokos. Asszem
sportot fogok ?zni abból, hogy extrakevés pénzbôl extrasok munkával mit lehet kihozni egy olcsó
házból. :t -
tikomio
csendes tag
hát az igazság az, hogy nem tudom milyen alaplapot nyertem, de valami überkirály lehet, mert a fiúk így csináltak, hogy: hűűűűűű, haaa, mutiii, meg ilyenek. én meg álltam a szépen csillogó dobozom mellett és úgy vigyorogtam mint aki tudja mit nyert. :)) de nagyon jól jött, mert most szeretnék új gépet, ami természetesen a satan segítségével jön létre! hát ha ez a pasi nincs.....:))
egyébként nagy felháborodás volt hogy egy lány nyerte, de amikor látták hogy örülök akkor mindenki velem örült. :)) :)) :)) :))
az egeres gépben nagyon sajnáltam a kis fehér foltost, de megnyugodtam, hogy saját akaratábol jött a versenyre, sőt könyörgött hogy ott lehessen! :)) -
modd3r
őstag
Köszönjük az értékelést, a véleményeddel egyébként 90%-ig egyetértek.
Nekem jobban fekszik a Crimson féle ''vonal'', ami ahogyan te is írtad inkább már ''műalkotás''.
Véleményem szerint ezt kellett volna inkább a zsűrinek is szem előtt tartania, és nem azt, hogy egy, vagy netán két venti van -e a gépben, és hány fokos bent a levegő... :)
Összegezve: szerintem a szervezők/zsűritagok is ''kinövik'' jövőre ezeket a problémákat, ahogyan a versenyzők is tanulnak az idei tapasztalatokból. -
atus
senior tag
Akkor egy kicsit beleugatnék én is a témába, ha megengeditek.
1. Kalandor első helyezése teljesen jogos volt, Ő nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. Ezúton gratulálok is neked! Nem csak a külsőre adott, a belsőt is nagyon korrektül elrendezte, igényesen valósította meg az ötleteit, jól szellőzött a háza. Ezen kívűl a két oldallapon gyönyörű airbrush festmények voltak, és olyan tükrösre lakkozott felület, hogy elállt a szavam amikor közelebbről szemügyre vettem, pedig azért a saját gépemnek se kell ilyen téren szégyenkeznie. Kívülről nagyon kúl volt a gép, a hangszóró pedig biztosította a szükséges pluszt. Kijelenthetjük, hogy az ő gépe egy kész munka, amit nagyon jól sikerült kiviteleznie.
2.modd3r (crow) második helyezése, és az egy pontos különbség is teljesen helyénvaló. Nekem személy szerint az ő háza tetszett a legjobban, ettől függetlenül belátom, hogy ezen a versenyen nem érdemelte meg az első helyet. Az ötlet hihetetlenül jó, eddig a megvalósítás is, de még nem készült el teljesen. A tetőre tervezett plasztikájával biztosan még ütősebb lesz a gép. (Tudom, h nem volt ideje befejezni, mert nem lett elég korán meghirdetve a kiállítás...) A gép belsejével viszont nem sokat törődött, és a szellőzés sem volt nagyon erőltetve. Van még rajta mit dolgozni, de ha elkészül a háza, akkor a mostani első helyezettnek, és mindenki másnak is nagyon fel kell kötnie az alsóneműjét, hogy versenyre kelhessen vele.
3.Satan gépe nagyon letisztult, szempihentető, és nem utolsó sorban igényes munka. No meg ördögi, de ez csak természetes... Az ő harmadik helyre sorolása főleg a belső rendetlenségnek, és valami ötletes extra fícsör hiányának köszönhető. Ettől függetlenül tegnap bankot robbantott a sátáni pár, amihez gratulálok. Még most is fáj a hasam a sok véres hurkától... :DDD
Az értékelési szempontokon sokat rágódtunk, szerintem elég jól jött ki a végére. Elárulom, hogy a hűtés eredetileg duplaennyi pontot, tehát 20-at számított! Ez pedig nem véletlen. Maga a moddolás, eredetileg a házszellőzés jobbá tétele miatt indult, a 3-4 évvel ezelőtti gépekben 10-20 ventilátor dolgozott, az volt a legmenőbb akinek a legmagasabb toronyháza volt a legtöbb turbinával. Igaz, hogy ezeknek az időknek vége, mi mégis úgy ítéltük meg, hogy a hűtés egy fontos momentum a moddolás témakörben. Crimson nem igazán jó példa erre, az ő gépei már inkább a hagyományos értelemben vett műalkotások, és nem számítógépek. Érdemes viszont megnézni G-gnome gépét, aki amellett, hogy minden idők egyik legszebb casemodját építi, vízzel hűti a gépét. Víz nélkül is lehetett nagy pontokat kapni a hűtésre, példa erre sátán, aki néhány logikusan elhelyezett ventilátor segítségével alakított ki egy nagyon jól működő szellőzési rendszert. És itt nem 20 ventiről, meg nem vízről van szó, hanem a minden részletre kiterjedő odafigyelésről.
Mégegyszer gratulálok minden moddernek, aki elhozta a házát, különös tekintettel a dobogósokra! Szép munkákat láthattunk, remélem jövőre is eljöttök!
Az meg, hogy a dobogóról lemaradás miatt valaki nem akar eljönni jövőre, a versenyszellem teljes hiányáról tanúskodik. Inkább törjétek a fejeteket minél jobb ötleteken, aztán MODRA FEL! -
F7
tag
Nem értem az egész ''csapatot''?!
Kalandor lett az első, Modd3r közönségdíjat kapott (ha jól tudom).
Miért kell nekiesni Kalandornak?
Ha nem tetszett az értékelés, talán a zsűrinek kéne feltenni egy-két kérdést, nemdebár?
Ha nem tetszik, hogy a hűtést is pontozta a zsűri, tessék kérdőre vonni Andorpapát, hogy miért? Tessék nekiesni Atusnak is...merthogy ők is szavaztak.
Nem Kalandort kéne b***ni. -
válasz
Satan-Claus #261 üzenetére
Aaaargh... így születnek a legendák.
Az a ''szöszi'' Detti volt a Ramiristől, akit kikísértem, mert éppen ment el kajálni.
Intim helyzetben nem láthattatok minket -- elég élénk fantáziátok van :P. -
Gyerekek, lehet lepörögni Kalandorról, állítsátok le magatokat! Megérdemelten nyert, fair verseny volt, a fanyalgók fanyalgás helyett inkább készüljenek a következőre -- nyilván Kalandorral és a többiekkel egyetemben.
Miért kell elrontani valamit, ami igazán nem szolgál rá? Marha szar érzés, és szar hozzáállás.
Kalandor: gratulálok -- kár, hogy nem beszéltünk, szívesen megismertelek volna. -
zsoltee10
addikt
válasz
Satan-Claus #261 üzenetére
Én is határozottan úgy láttam. Mellettem mentek el. ;] Bár utána Parci visszajött.
-
PeliScan
addikt
Sajnos nem jutottam ki a kiállításra, ám elkészítettem a gépem leírását... :) akit érdekel »» []http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=24748&start=#msg10[/L]
-
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor #192 üzenetére
Gratula a gépedhez, bár tudom , csak a festés nem a te munkád.
Viszont ha csak a külcsínt nézem akkor nekem a 2. jobban bejön, de ez az egész nem erről szólt:)
Mégegyszer gratu.AZt megkérdezhetem, hogy a tapasztalaton kívűl még mivel lettél gazdagabb?egy újabb moddolásra váró házzal?:) -
válasz
Kalandor #232 üzenetére
Ifjú lélek, toldd félre az érzelmi kitöréseidet és gondold át a mondanivalódat mégegyszer. Itt senki sem akar bántani téged, szerintem igenis jogos a díjad és örülök, hogy megnyerted. Csak máskor egy házat közelebbről is szemügyre kellene venned. Ennyi az egész... nem több.
-
Dokibá
aktív tag
Személyes érintettség miatt szólnék bele a vitába: a házat én festettem. DE. Nem az én
tulajdonom, nem én dolgoztam a többi részén és nem én találtam ki, hogy nézzen ki az egész.
Voltak tanácsaim, amiket Kalandor (elôbb-utóbb) elfogadott. És segítettem neki kivágni a házat,
ahol szerette volna, ez neki nem ment volna egyedül (biztos van aki tudja, mirôl beszélek). Sôt,
tulajdonképp én ajánlottam fel, hogy kiviszem a versenyre, különben talán eszébe sem jut
elmenni. Nekem ez egy elég jó reklám volt, remélhetôleg megdobja a renomémat, hogy az elsô
modversenyen elsô díjazott házban az én munkám is benne volt, de alapvetôleg ez a dolog arról
szól, hogy te kitalálsz valamit, elhozod nekem, én megfestem, te KIFIZETED, és passz. Az egy
dolog, hogy Kalandornak nem kellett kifizetnie (megint csak reklám indokkal). Egyébként a
következô versenyen szándékomban áll saját géppel indulni, úgyhogy majd ott meglátjuk, mire
megyek egyedül :D. -
Ye_Nő
tag
Nem akartam hozzászólni, bocsássatok meg, de szeretném arra kérni a két delikvenst, hogy intézzék el a dolgot egymás között, mailben.
Köszönettel és üdvözlettel
Ye_Nő -
Pötyi
őstag
Még jó, hogy bolti cucc, voltmérőt elég ritkán tekercsel a nagymama a spájzban... :D
-
Szerintem maga az ötlet, hogy modding kiállítás és verseny az jó volt, de gondolkozzunk el egy picit azon is, hogy reggel 10-től este 18:30-ig ott állni és várni... hát az kiábrándító volt. Egy gépről lehet órákat is beszélni, de nem akkor, amikor 15 gép is van azon kívül. Ezért fogtam rövidre a témát, csak a lénbyeget mondtam Andorpapának, nem nyomtam a süket dumát, csak a tényeket.
-
Pötyi
őstag
válasz
Kalandor #207 üzenetére
és ugye egyet mindenki kapásból kapott
Honnan lehet ezt tudni? Hát nem mondták!
De azt értsd meg, hogy elég nehéz versenyeztetni egy kivilágított gépet egy vízhűtésessel. Ugyanis nem egy kategória! Az egyik alkotójának a fény, a másiknak a wasser a fontos! Elképzelhető, hogy nem is foglalkoznak a másik dologgal. Viszont ezek szerint az értékelési szempontok szerint aki egy dolgot helyez előtérbe, az kissé szansztalan
Itt viszont ha valaki meg akarta nyerni ezt a versenyt, akkor MINDENT kellett volna csinálni... Belül is szép legyen, mondjuk kötegelt kábellel, esztétikusan... Kívül is legyen pofás. Ne feledkezzünk meg a hűtésről, legyen benne szélvihar...
Ha ezt veszed alapul, akkor legközelebb tizenkét egyformán felspécizett gép lesz, mindegyikben húsz venti, mindegyikben kötegelt kábel, legfeljebb az oldalukon lesz más a kép... -
KEndre
HÁZIGAZDA
Legközelebb közönségdíjat is kellene kiosztani, amit a kiállításon részt vevők egy szavazólap bedobásával választhatnának meg. Prohardver felvállalhatná ezt a díjat, mivel itt vannak a témában érdeklődök a legnagyobb számban.
E. -
supercow
őstag
Én ott voltam szombaton, de nem ismerkedtem meg senkivel az itteni fórumozók közül, mondjuk jó nagy pangás volt reggel 10 körül. Ez van.
-
_George
senior tag
ja! és szerintem mindenki magának MODDOL...
-
Apika
addikt
Ne vitázzatok tovább! Ez volt az első ilyen verseny. Most már mindenki tudja, hogy mit fognak értékelni, és hogyan kell(ene) csinálni. A következőre már időben fel lehet készülni...
Nekem tetszettek a gépek! Élmény volt őket megnézni! Gratula minden versenyzőnek! :C
A befutó pedig szoros volt. Az első három helyezett között egy-egy pont volt a különbség... -
Pötyi
őstag
Ah, így utólag nem tetszik az egész! Ugyanis ha tudtuk volna előre ezeket az értékelési szempontokat, akkor mindenki telebaszta volna a gépét húsz ventivel, hogy max pontot kapjon a hűtésre, stb... Így nem tud szárnyalni az ember fantáziája, ha elvárásoknak akar megfelelni... Szóval mindenféleképpen az értékelés zavar...
Viktor írta a másik topikban, hogy elvették a kedvét és csak magának fog moddolni... Lehet, neki van igaza...
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fotók, videók mobillal
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- ZEN.com
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Quadro FX 570 eladó
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged