Aktív témák
-
Pötyi
őstag
Sorry, most látom: SZÉPSÉGVERSENY...
-
Pötyi
őstag
De különben rosszul tudod, mert a ruhaversenyen igenis a tervező kapja a dijjat, nem pedig a maneken...
-
Pötyi
őstag
Már legalább háromszor leírtam, nem hiszem el, hogy nem lehet megérteni:
Ha valaki azt mutatja be, hogy ő képes egy számítógépház KERETÉRE felszerelni az egész gépet - nincs oldala a gépnek - akkor az értékeléskor hogy kap pontot a külcsínre? EZ nem volt tisztázva! Nulla pontot? Vagy egy középértéket: ötöt? Vagy megkapja a maximális tíz pontot, mivel ezt a szempontot nem lehet az ő alkotására értelmezni, de emiatt ne szenvedjen hátrányt? -
ZCoyote
őstag
nem tudja senki:O:O
-
Pötyi
őstag
válasz
Kalandor #192 üzenetére
Jó, én nem akarok személyeskedni, de ha itt tartunk, akkor hadd kérdezzem meg, hogy miért nem az vette át a kupát, aki festette a házat? Miért Te? Csak azért, mert a ház a tied?
De hidd el, nem veled van bajom, hanem azzal, hogy a verseny [i]után lehetett elolvasni az értékelési szempontokat és az esetleges kérdések nem lettek tisztázva! -
ZCoyote
őstag
Sziasztok. Nekem tetszett a dolog. Itt is megkérdem: nem tudjátok hol lehet megnézni, hogy mit nyertem a gigától. Köszi
-
Egyébként gratulálok a PH!-s moddereknek, markánsan reprezentálták magukat a nyertesek között!!! :P
-
Pötyi
őstag
válasz
Kalandor #187 üzenetére
Várjál, én nem a használhatóságot kérdőjeleztem meg! Naná, hogy legyen használható!
Én aszondom, hogy aki festésben profi, az nem feltétlenül mester gépösszerakásban! De elmegy egy olyan versenyre, ami általános modder versenynek van kiírva. Azt gondolja, hogy de szép a gépem kívülről, biztos lenyűgözi majd ez a rajz a látogatókat, meg a zsűrit... Na és a zsűri mit értékel? Hát a gép belsejét... Illetve azt IS...
De mondok egy példát, hogy világos legyen, mire gondolok:
Autószalon. Az a kocsi nyeri GAZDASÁGOSSÁG versenyt, amelyik a legkevesebb benzint fogyasztja százon. Jön a zsűri. Első kocsi a japánoké. Mennyi benzint fogyaszt? 1,2 litert százon. A zsűri beírja. Második kocsi a németeké. Mennyi benzint fogyaszt? 0,9 litert százon. A zsűri beírja. Harmadik kocsi egy ausztrál főiskolás srácé, napelemes meghajtású. Mennyi benzint fogyaszt? Kérem szépen ez nem is benzinnel működik. Teccik látni azt kis nyolc négyzetméres napelem-táblát a tetején? Az termeli az ÁRAMOT... A zsűri csóválja a fejét. Saaasjnos nem tudjuk összehasonlítani a fogyasztását a többi kocsival, mert nekünk csak benzinre vonatkozó rovat van az értékelési lapon - nulla pont...
A szabályok azok olyan dolgok, hogy vagy alkalmazkodunk hozzájuk (mondjuk ha ismerjük őket előre), vagy megváltoztatjuk őket, ha nem racionálisak... -
modd3r
őstag
Egy pár kép a rendezvényről + hogyan készült a Chrome Hell :
[L]crow.kepeim.hu[/L] -
modd3r
őstag
Gratula a díjazottaknak !
Nekem is az a véleményem, hogy egy modding versenyen nem szabadott volna azért pontokat levonni (pontosabban meg sem kapni), mert a zsűritagoknak nem tetszett a ház hűtése.
Én személy szerint azért nem raktam a házba plusz ventiket, mert egyszerűen felesleges, és álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt is nézi a zsűri...
Nézzétek meg a nagyobb modderek munkáit külföldön (pl.: Crimson Sky,stb.) egyszerűen nem is foglalkoznak a hűtéssel.
Egyéb iránt nagyon köszönöm a szervezőknek, hogy egy ilyen színvonalas rendezvényt tudtak ilyen rövid idő alatt összehozni, és lehetőséget biztosítottak a hazai moddereknek a munkáik bemutatására. -
flatcoke
csendes tag
Igen, abban igazad van, hogy közölhettük volna előre a feltételeket, de erre a látványra és belső dolgokra nem igazán tudtam (tunk) felkészülni, még úgy sem, hogy megkaptam a képeket, amit sajnos ídő hiányában nem tudtam minden zsűritaggal megosztani, szóval a korábbi elképzeléseket ott tudtuk közösen egyeztetve kialakítani, amikor láttuk élőben hogy mit is kell majd értékelnünk..., ez az első verseny volt a második sokkal combosabb lesz, hiszen a mostani, és leendő versenyzők is célirányosabban tudnak majd felkészülni..., nagyon kiváncsi leszek mennyit fejlődik a dolog az első versenyhez képest...:-)
Az hogy ki mit csinált a gépén, illetve azt valójában ki csinálta, az szerintem abszolúte nem lényeges, de elképzelhető, hogy a következő versenyen a túlzott pénzalapú moddolás, komolyabb figyelmet fog kapni, illetve a kategóriák közé bekerülhet az is hogy mennyi a saját munka illetve mennyi a megvásárolt..., ezzel már csak egy baj van, hogy ezekben bárki azt mond amit akar, és nem lehet utánnanézni..., ezzel az okfejtéssel csak arra akartam rávilágítani, hogy most az első versenyen még kiderült, hogy ki mit csinált, és mit nem, illetve megvette, a másodikon pedig ha ez szempont lesz (ami koránsem biztos) akkor ezt az élelmesebbek el fogják majd halgatni..., a véleményeket várom erre a problémára...
Mindenkinek nagyon köszi a jelenlétet, nagyon jó hangulatban zajlott a rendezvény, örülök, hogy ti is jól éreztétek magatokat...:-))), a cégek is nagyon örültek(nek)...:-))) és mi is...:))) -
Pötyi
őstag
Nem akváriumra írták ki a versenyt, hanem számítógépre.
De hogy találjak neked is választ, tessék: a dobozban egy 40 Mhz-es 386-os proci zéró hűtéssel - mert nincs rá szükség. Na, ekkor hogy értékelik a HŰTÉST? Nulla pont - de csak mert a procinak nincs szüksége se aktív, se passzív hűtésre? Jöhet Andorpapa a hőmérővel... :D
Nem tudom, te hogy vagy vele, én azért szeretem, ha a versenyszabályokat előre közlik... -
LukE
veterán
azért nem ártalmas, ha van gép is a dobozban, különben hozatott volna valaki egy moddolt akváriumot is, halakkal:DDD
jól hűt, sőőt, gizdul a vízhűtéssel
ötletes, mint áálat:DDD
1: Hűtés 1-10 pontig
2: Ötlet kívül 1-10 pontig
3: Ötlet belül 1-10 pontig
4: Kivitelezés minősége 1-10 pontig
5: Belső praktikusság (kábelek elhelyezése, hardverelemek elhelyezése) 1-10 pontig
6: Összhatás 1-20 pontig -
Pötyi
őstag
Hát, fene tudja...
Olvasom a cikkben az értékelési szempontokat...
Tételezzük fel, hogy egy modder airbrush-sal felrajzolja Mona Lisát a gép egyik oldalára, a másikra meg az Utolsó vacsorát, halál élethű meg minden, majd' megszólal, csak éppen a ház üres! Ő ugyanis a KÉZÜGYESSÉGÉT hozta bemutatni a modder kiállításra, nem az ÖSSZ GÉPÉT! Szóval egy gyönyörűen kifestett, de üres házat hoz.
Ebben az esetben a belső kivitelezés meg a hűtés nem igazán sokat számít a művésznek - viszont veszít egy valag pontot, mert ezek is szempontok voltak, darabja tíz pontért...
Szóval mi lett volna, ha előre közölték volna az értékelési feltételeket? -
LukE
veterán
eredmények: [L]http://www.radikalmod.hu/index.php?p=1&x=ne&y=168[/L]
-
engusz
veterán
Éppen kúszik felfelé az utolsó képadag mára. Ha majd találok, akkor pakolok fel!
Így elnézegetve tényleg nagyon jó volt ez a 2 nap! Végre a mi kis hazánkban is elkezdődtek az ilyen jellegű dolgok! Már csak a LAN party-k felé kellene ezzel párhuzamosan orientálódni!
[L]http://web.interware.hu/engusz/kepek/kiallitas2728[/L] -
_George
senior tag
MI is hazaértünk sikeresen, épségben... :) bár atus toltanekimintállat....
a gépek ók voltak, a kiállítás is profi volt, fél füllel azt hallottam, lesz tavasszal is...
arra már én is benevezek, és remélem többen is így tesznek...
remélem holnapra már sok kép lesz fent......
:) -
válasz
Satan-Claus #159 üzenetére
Én nem tudok róla, hogy ott lett volna a kedvesem, de kíváncsi vagyok, kit gondolsz annak -- hátha van esélyem ;]
-
LukE
veterán
rádiókáve 98.6Mhz, MOST (vagy legalábbis a zene után:D)
-
engusz
veterán
Annyi képet találtam, hogy nem győzöm töltögetni! :DDD Nemsokára felrakom őket!
[L]http://web.interware.hu/engusz/kepek/kiallitas2728[/L] -
Mosqu!to
addikt
ja télleg, grat kalandornak, meg minden nyertesnek:D
-
Mosqu!to
addikt
válasz
GigabyteFan #133 üzenetére
ja a bal lábamon.
-
LukE
veterán
grats a nyerteseknek.
(SC - bejött a disznó ára is:D:?) -
launcser
senior tag
válasz
Satan-Claus #159 üzenetére
ott volt parci asszonya is?
nem nagyon mutogatta
nem moddolta meg rendesen tuti :)
ögész hamar hazaértetek, még lehet sütni fűzni -
c*
aktív tag
JUj KAlandor nagyon szep a hazad ...
Gratulalok !
Gyonyoruu festes . . -
Satan-Claus
senior tag
No, mi is hazaértünk. Annyi szajrét hoztunk haza, mint a pejva, a benzinpénz bőségesen visszajött. :)
Támogatásról jut eszembe:
Andor, Atus, jó étvágyat a ma esti disznótoroshoz. Befért a fél coca a Polo-ba? :D -
c*
aktív tag
maajd :)
-
c*
aktív tag
jaa amugy most epitek egy konfigot es csinalok rolla par kepet errol arrol elkuldjem a weblapodhoz ??
-
c*
aktív tag
hmmm elbizonytalanodtam hogy a 9011 es hazamba amit halistennek hogy ajanlottal :C milyen elolapi panel menjen enermax vagy termalthake nagyon szeep . ..
-
c*
aktív tag
Ohh plz kepeket !!
Engusz toltsd mar fel plz a lapodra . .amik neked vannak -
c*
aktív tag
juuj bocsanat ha tul nagy a kep :F
-
c*
aktív tag
sracok valaki megtudna mondani hogy ez melyik elolapi panel ??
[L]http://www.szamitogep.hu/images/news/2003-09/27-18-15-DSCN6407.JPG[/L] -
launcser
senior tag
én hazaértem
kis beszémoló következik:
1. hír: majdnem nyertem egy pénztárcát, csak aszittem az 3 slot van a lapon, és nem 4 (volt egy ilyen teszt, valami nforsz2-es lapot kérdeztek, én még csak olyant láttam amin 3 van :) )
utána jött a meglepetés: tikomio, a sátán asszonya megnyerte a fődíjat, a p4-es lapot (nagy éljenzés közepette)
ph-s érintettség még hogy sátán 3ik lett és a laphoz kapott még kulert meg kábeleket is, kalandor meg 1. lett
nem rossz mi?
kalandor nem tudom miket nyert, sokmindent a kupán kívül
ph-ról több ember volt még, pötyi sörösrekeszes megoldása nem volt rossz elképzelés, viktor egeres megoldása kicsit felháborította az állatvédőket, de az se volt annyira rossz
akikkel találkozni lehetett még: j.bravo, luke, parci, brekk, sz_george, zsoltee, (zsűri tagjait nem is említve), nemazazatus is ottvolt többen mondták de én csak negyed3-ra értem oda
amúgy 14 gép volt összesen kiállítva, úgy láttuk, ötleteket lehetett meríteni sokat, és ezért már megérte
meg a társaság! :)
majd lessétek a cikket ami lesz! pécsiek fényképeztek sokat
na én ennyiben foglaltam gyorsan össze, de ez annál sokkal több volt -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Papa-Georgo #135 üzenetére
ilyen polow kéne nekem is..3000-ig simán beleférne..
-
_Volkovy_
nagyúr
Sebaj srácok,a 2. már jobb lesz :))
-
Papa-Georgo
senior tag
Kár, hogy nem voltam kint, szívesen kivittem volna a gépet a modra. Mondjuk nem egy nagy szám de nekem teccik.
Meg megnéztem volna még mimegy arra fele!
amúgy milenne, ha mondjuk aki akar PH! pólót, az befizetne egy ezrest, ez kifizethető és akkor lenne rajta egy PH! logo + a nick.
Ez megoldható lenne teljesen! -
atus7377
aktív tag
A full gyári házat mi is ócsároltuk a haverral.Pont mellettünk állt a gazdája.Azt mondta,hogy ebben az a pláne,hogy nem lehet nálunk ilyen vízhűtést kapni.LOOOL.Mondom neki,hogy ez szép,de mi köze a mod-hoz?A válasz széttárt kezek.
-
GigabyteFan
aktív tag
.. de majd legközelebb .... :DD
-
GigabyteFan
aktív tag
jah és a lényeg nem nyertem semmit ... :((
-
Mosqu!to
addikt
hát most tértem vissza a versenyről. volt a gigabyte sorsolás, érdekes volt, mert nyeremények felét ki sem osztották, szal aki nem jelent meg, és nyert, annak az ajándékát nem a következő nyertesnek adták oda, hanem fogták, és eltették a szervezők.(nem félreérteni, nem lenyulták, hanem szimplán nem osztották ki, gondolom ment vissza a támogatóhoz.)
aztán volt a modding verseny. hááát volt úgy 10 gép. volt elég sok szép, volt olyan is amin semmi modding nem volt (vásárolt az illető egy plexi oldallapot a chieftec házához, meg tett a gépébe vízhűtést, színes ventiket és kész. nc...) de volt egy pár szép is, pl a sörösrekesz ház ötletes volt, csak eléggé úgy tűnt mint ami előző éjjel lett összeállítva. voltak viszont gyönyörrűek, pl aktatáskák, szépen átalakított házak, full plexi ''ház'' stb. a végeredményt nem tudom, ugyanis az eredményhirdetés jelentősen csúszott, bent tolongott vagy 60 ember, levegő alig volt, és halálra untam a végén a fejem.
off
senkin sem láttam PH! kitűzőt, vagy valami jelzést hogy ph!-s ezért senkivel sem tudtam megismerkedni :D)
on -
Apika
addikt
Aki holnap jön a modding kiállításra, annak a figyelmébe ajánlom a következőt:
[L]http://index.hu/politika/bulvar/futo0927[/L] -
engusz
veterán
Aki ma nem volt ott:
[L]http://www.szamitogep.hu/show/read.php?id=15191[/L] -
Mosqu!to
addikt
gyerekek mindenki fogjon 1 papírcetlit, és írja rá hogy PH! hogy 1másra találjunk :) esetleg még a nicket is :P
-
zsoltee10
addikt
Remélem lesz holnap Aopen h700b ház. :) Atusékkal nemtom mikor érünk fel. Majd érkezünk. :) viszek kamerát, hogy meg tudjam örökíteni az utókornak a jeles eseményt. :P
-
engusz
veterán
Képeket készített valaki? :)
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Kalandor #113 üzenetére
[L]http://bpterkep.index.hu[/L]
ha evvel sem menne akkor megpróbálom elmagyarázni:
a nyugatitól: feljössz aluljáróból a bajcsi zs. úton, és ott sétállsz asszem 2-3 sarkot. ott jobbra be, és úgy a 3. kapu, egy lakóház belseje, de nem kell bemenni hosszan, hanem a fal után 1ből balra vár rád egy naaagy izomagy szekuricsi :D
a gépedre kiv leszek, és ugye tod hogy PH! kitűző közelező? ;] -
Mosqu!to
addikt
most tértem vissza a kiállításról, és vélemények:
rengeteg faxajó cucc van, csak kevééés :)) az ember 10 perc alatt végigjárja az egészet ha mindent rendesen megnéz(najó, lehet van az 20 is) a tuning versenynek csak a hírdetésére értem oda, de ott csak a helyezés volt, pontos eredményeket nem mondtak :
van ott gigabyte nyeremény játék 1 helyes csajjal, érdemes nála játszani :)
és az utolsó érdekesség az egy AMD Athlon 64 el szerelt gép.
kiváncsi leszek holnap mi lesz, az viszont zavar hogy nem fogom látni a f1 -et :(( -
engusz
veterán
Kedvcsináló a kiállításra
[L]http://hardwareoc.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3627&mode=thread&order=0&thold=0[/L]
Kedvcsináló a kiállításra II.
[L]http://hardwareoc.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3628&mode=thread&order=0&thold=0[/L] -
_George
senior tag
válasz
Satan-Claus #107 üzenetére
;]
-
zsoltee10
addikt
válasz
Satan-Claus #107 üzenetére
Ez csak természetes. :P
-
zsoltee10
addikt
válasz
Satan-Claus #103 üzenetére
Tényleg!! De valami két napos, henna vagy ilyesmi! Milyen király lenne. :) no de tényleg most jól jönne, ha lenne ph-s póló. Névre szóló, így könnyebben megtalálnánk egymást. :D No persze téged, meg aki volt Pécsen megismerlek, de a többieket nem nagyon.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest