- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- HP notebook topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
dma''
csendes tag
A processzor labakkal, vag erintkezokkel kapcsolodik a sockethez?
-
ByB
addikt
Itthoni megjelenés mikorra várható? Ugye ez nem egy tiszavirág életű foglalat lesz?
Itt az idő, hogy 478-ról váltsak, azt hiszem kipróbálok egy amd konfigot...
-
LordX
veterán
válasz
robyeger #114 üzenetére
Még mindig csak porhintesz. Én próbálom megadni neked az esélyt bizonyításra, de neeeeeem. Mutass már egy összeszedett hozzászólás-sorozatot, amivel alátámasztod az állításod, mert az, hogy ''tessék van egy ilyenolyan nevű topik, abban az #1-től #75563-ig tartó hozzászólásaiból kiderül'', nem éppen olyan, amit megnézek, átgondolom, és levonom a következtetéseket belőle..
-
westlake
félisten
nem ertem, hogy a 4400+ -t miert butitottak 2*512 l2-re le...
azt gondoljak, hogy aki 2 megat akar, az vegye meg aranyarba az 5000+ -t? -
robyeger
addikt
Márpedig ha növelni akarják azt a szűk keresztmetszetet alapjaiban kell változtatniuk a K8 felépítésén. Erős steppingváltás ide vagy oda tavasszal remélhetőleg meglátjuk
A visszahajlás legkönnyebben a rendszer valós memóriaolvasási teljesítményén mérhető le úgy hogy az össz magórajelet változatlanul hagyva csökkentik a szorzót növelik az alapórajelet #1-#60 hsz v. google
-
törölt tag
válasz
EQMontoya #109 üzenetére
Akkoriban még csak ez volt! Választék meg nem. (Legalább is 3500+-ból. A 90nm-es procikat először az alsó s939 kategóriában (3000+, 3200+) vezette be az AMD.)
Jim Tonic: Amíg az AMD nem változtat a HT felépítésén a procijaiban, addig minden eddigi K8 chip(set) jó lesz hozzá. Ha az égiek is úgy akarják (lásd X2 vs K8T890 v1.0).
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
válasz
robyeger #106 üzenetére
Hülyék nem lesznek javítani egy ''köztudottan'' szűk keresztmetszeten (már ha egyáltalán..) 1001%, hogy lesz apró javítás szinte minden részegységben, hiszen a stepping erről szól, és azért ez egy erősebb ugrás, mint egy stepping-váltás.
Meg légyszi linkeld be a kérdéses tuningot.. -
robyeger
addikt
Nyugi, nem kell messzire menned:
Westlake tuningjai topic
Személy szerint még nem láttam 333Mhz alapórajelet szinkronban hajtott DDR-el léghűtéses A64-nél, de szívesen megnézném ha mutattok, kíváncsi vagyok én is, hogy mennyire kellett túlhajtani az összmagórajelet a visszahajlás korrigálásához.
Más: Persze azt a hírt amin ez a cikk is alapul nem veszem készpénznek, mert akkor fogjuk megtudni pontosan milyen lesz az M2 proci, ha már kijött.De jelen információk alapján arra lehet következtetni, hogy nem lesz architektúra módosítás (XBAR és L2 cache jellemzők változatlanok maradnak) csak az IMC változik, akkor pedig megmarad a teljesítményvisszahajlás is olyanak, amilyen eddig is volt.
[Szerkesztve] -
nn687
tag
hopp 2x
[Szerkesztve] -
nn687
tag
Láma kérdés: Mi is az a Pacifica virtualizáció vagy mi, és mire jó??
-
Remélem lesz hozzá deszka is. Megjegyzem, valószínűleg (max kis módosítással) jó lesz hozzá továbbra is az NF4.
-
LordX
veterán
1. ''az architektúra változatlan marad eredeti K8-as alapokon'' - Ha ezt biztosra veszed, akkor az AMD mérnöke vagy, és kötve hiszem, hogy akkor ilyen ''beszólásaid'' lennének
2. Könyörgöm, mutass már EGY tesztet, ahol teljesítmény-visszahajlás van 333MHz alapórajel felett. -
AMD!4ever
őstag
Szerintem az AMD altat!
de csitt!
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
#65675776 #93 üzenetére
Nem én írtam, csak én linkeltem. A 36 W elég komoly különbség, lévén hogy a Yonah-ban 2 MB L2 van, a 3800+ X2 maximális fogyasztása pedig 70-80 W lehet. Azt hiszem, ezt szép magyarsággal duplának hívják.
A Conroe esetében nyilván nem cél a Yonah fogyasztása, de mint második generációs 65 nm-es termékvonal, nem lehetetlen. Ha csak abból indulunk ki, hogy a Merom kb. úgy viszonyul majd a Conroe-hoz mint a Turion az A64-hez... -
fasyrt
őstag
Áááh...
Miért mindig én?
Április-június magasságában akarok majd s370-ről váltani... -
törölt tag
Ezt nem te írtad véletlenül? [link]
Szerintem olyan nagyon komoly eltérés nincs, az pedig lazán betudható az eltérő csíkszélességnek. Kérdés, hogy a Conroe fogyasztása is marad-e azona szinten mint a Yonah-é. Mindegy, majd meglátjuk.
Antibá: Pontosan értem miről beszélsz. Viszont a linkelt cikkben egy passzív hűtőt sem láttam. Attól, hogy valamilyen bordához nem adnak ventilátort, az még nem lesz passzív.
EQMontoya: Venice-szel könnyű! csináld meg mindezt Clawhammer-rel, mert nekem az van.
[Szerkesztve] -
Antibá
tag
válasz
#65675776 #77 üzenetére
Az első válaszod alapján látom nem értetted a hozzászólásomat.Írhattam volna akármilyen játékot, programot is.A lényeg nem a teszten van,az csak egy példa volt,te meg erősen félreértetted.
Azt kérdeztem vona,hogy azonos teljesítményű processzorok közül melyiket választanád.
Azt amelyik elmegy passzívan,vagy azt aminek szüksége van ventilátorra(azonos hűtőborda esetén)tehát nagyobb a hőtermelése.Függetlenül attól,hogy neked milyen űberfasza,néma ventis procihűtőd van,gondolom nem a másodikat választanád.
Passzív hűtőnek meg tessék[link]
A többiek el tudták olvasni és nem értették félre,de,ha neked úgy a jó akkor tagolom.
Részemről befejeztem,mert érthetőbben nem tudom jobban leírni. -
Fuchs
tag
Talán az AMD fogja igazán meghozni a ddr2 korát, mert az az intelnek azért még mindig nem sikerült. Mellesleg integrált ddr2es memóriavezérlővel ezek a procik le fogják mosni sávszélességben is az intelt. Meg azért tuning miatt sem mindegy az a ddr2
-
westlake
félisten
válasz
janpotocki #83 üzenetére
nem csak a ''ulvar szamtech'' ujsagban irtak am2-nek..
en mar tobb helyen is ilyen neven lattam feltunni..
szerintem azt a socket meg regebben keszult, amikor meg m2-nek hivtak a dolgot -
erdoke
titán
válasz
#65675776 #69 üzenetére
Nekem X2-es és Dothan procim is van már fél éve, a Yonah teszteket pedig alaposan elolvastam. Szerintem te a aYonah fogyasztásával kapcsolatban nagyon elnéztél valamit. Azonos órajelen, full terhelésen se fogyaszt többet mint a Dothan, ami nem mondható el az A64 és az X2 viszonyára (nyilván az azonos csíkszélesség a fő ok). Azonos órajelen jóval kevesebbet fogyaszt mint az X2. Ráadásul a Banias-Dothan vonallal nem is voltak melegedési problémái (subnotiban 2,13 GHz-es Dothan).
-
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #77 üzenetére
''Én egyébként egy olyan procit választottam, amit a mellékelt és nem hangos gyári hűtő 54°C alatt tart full terhelésen (idle: szobahőmérséklet + 4-8°C)!
''
hát, én erre az értékekre nem lennék olyan büszke... nálam idle állapotban szoba +4°C, maxra terhelve 40°C alatt (szoba 21°C). És ez szintén stock hütővel... nah, EZ már proci -
westlake
félisten
válasz
afterburner_ #78 üzenetére
olcsobbak a ddr2-es modulok, mint a ddr1-esek.. egyszeruen olcsobb a bga tokozasu memek gyartas mint a tsop-oke
-
törölt tag
válasz
afterburner_ #78 üzenetére
Miért az ár olcsósága érdekel? Te árat akarsz venni? (Ezt nem tudtam kihagyni.)
Ami a kérdésed illeti: mivel manapság már több DDR2 chip és modul készül, mint DDR(1) ezért olcsóbbak a DDR2 modulok. Ezt a tendenciát csak erősíti az AM2 megjelenése.
Minden memóriából lehet olcsót, jó ár/teljesítmény arányút, némileg drágát és irreálisan drágát venni. Függetlenül a technológiától.
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
ddr2 modulok ara olcsóbb elvileg mint a sima ddr-eké? vagy a márkásabbak ugyna azon a szinten vnanak?
-
törölt tag
Engem egyáltalán nem érdekel milyen tesztben mennyit ér el egy akármilyen hw-elem. Engem csak a valós alkalmazások foglalkoztatnak, a szintetikus baromságok nem!
Az idézetek közt nem látok ellentmondást. A Cool 122+ pedig még 7V-on is simán lehűt bármilyen Athlon XP-t, éa még hangja sincs.
Mit értesz passzív processzorhűtőn? Nem igazán létezik ilyen jelenleg (legalábbis olyan, ami egy komoly procit is lehűtene). A víz nem passzív hűtés. A kompresszor, peltier sem.
Én egyébként egy olyan procit választottam, amit a mellékelt és nem hangos gyári hűtő 54°C alatt tart full terhelésen (idle: szobahőmérséklet + 4-8°C)!
Sokkal értelmezhetőbb lenne a hsz-ed, ha vennéd a fáradtságot és tagolnád, központoznád (tudod: vesszők, pontok, idézőjelek, bekezdések...) -
Antibá
tag
válasz
#65675776 #75 üzenetére
Direkt nem a két processzor családot emlegettem.Csak két ugyanolyan teljesítményű procit amelyik közül az eggyiket kisseb,halkabb,esetleg passziv processzorhűtővel tudod lehűteni.A fogyasztásról meg csak annyit,hogy nem biztos ,hogy a több W-t eszegető proci melegszik jobban,ez lehet tervezési,gyártási problémája az Intelnek.Te melyiket választanád?Processzor 1
asszívan elmegy 60Celsius fokon,és 1234 pontot ér el egy akármilyen tesztben,vagy a processzor 2-t:ami ugyanezzel a passziv bordával van szerelve,de csak egy akármilyen,nagy akármiyen csendes ventillátor képes 60 Celsius fokon tartani és a tessztben ugyancsak 1234 pontot ér el.Remélem érted mire gondolok.A fogyasztásról meg csak azt írtam,hogy az engem személy szerint nem érdekel számottevően.Külömben meg fentebb te is írtad idézet: Emellett azt mutatja, hogy az intel nem tud megbírkózni a melegedés/fogyasztás problémájával.Tehát te is problémának tekinted a melegedést.Utána meg ezt írod,idézem:Egyénenként változó, hogy mi a hangos. Használtam anno Coolink Cool-122+-t és egyáltalán nem zavart a hangja. Másik kérdés, hogy mi az elfogadható hőmérséklet. Mindkét procicsaládra léteznek csendes hűtők, tehát ez a kérdés a legkevésbé sem releváns.Szerintem ez is ellentmondás.Na de mindegy térjünk vissza a fő témához,mert már megint elkanyarodtunk.Azt tudni kell,hogy nem az AM2,és nem is a Presler procik hozzák majd az áttörést,ha egyáltalán lesz áttörés.Várom a további híreket AM2 ügyben.
-
törölt tag
Egyénenként változó, hogy mi a hangos. Használtam anno Coolink Cool-122+-t és egyáltalán nem zavart a hangja. Másik kérdés, hogy mi az elfogadható hőmérséklet. Mindkét procicsaládra léteznek csendes hűtők, tehát ez a kérdés a legkevésbé sem releváns.
Milyen hűtéssel lehet lehűteni probléma ellentmond a 110W vs 130W nézetednek. Nem mindegy?
(És tuning.) -
Antibá
tag
válasz
#65675776 #69 üzenetére
Tulajdon képpen eggyetértek veled.De egyedül a hűtés tekintetében tartom magamat az álltalam leírtakhoz.Pedig nekem tényleg nem számítana mert már régóta vízzel hűtök.
Idézet:A ventilátor témában egyértelműen igazad van, kiegészítve azzal, hogy ez egyénenkénet változó.
Ezt nem értem
Ha adott két proci,és tegyük fel a teljesítményük megeggyezik te neked nem számít,hogy mekkora hűtéssel tudod hüvösen tartani?És akkor még a tunningról nem is beszéltem.Engem speciel a fogyasztás nem érdekel számottevően.Tőlem ehet 110W-t is,meg fogyaszthat 130W-t is. -
Antibá
tag
Szerintem csak rajta maradt,majd lekopik,ha kijön ténylegesen az AM2.Húúúúúúúúú de várom már.Remélem beszerzel majd egy ilyen procit majd a külföldi ismerősödtől,és jól megnyagatod.Ha addig nem lesz változás Intel téren szerintem ahogy ithon megjelenik veszek valami jó teljesítmény/ár arányú AM2-t.
-
westlake
félisten
azert milyen vicces, hogy a ph-n meg mindig m2-nek hivjak az uj socketet, amikor am2 a becsuletes neve
-
törölt tag
2. Az intel csak egy új családdal jött ki, ami továbbra is a NetBurst architektúrára épül. A legfőbb különbség a gyártástechnológia (90nm -> 65nm). A fogyasztás és az architektúra alapfilozófiája (alacsony hatékonyságot magas órajellel pótol) nem változott. Az AMD mindig később kényszerült eddig technológiát váltani. Ez betudható a jobb belső optimalizálásnak és a jobb technológia adaptációnak. Az intelnél az új generáció a Conroe lesz, ez viszont még nincs piacon. (a Yonah ehhez hasonlítható, de nem azonos vele. Más problémákkal kell megkűzdenie, mint az asztali változatnak. Emellett azt mutatja, hogy az intel nem tud megbírkózni a melegedés/fogyasztás problémájával. Ugyanis a 65nm-es DC Yonah (Core Duo) alig melegszik kevésbé/fogyaszt kevesebbet, mint egy 90nm-es A64 X2! Milyen lesz akkor az asztali?)
A ventilátor témában egyértelműen igazad van, kiegészítve azzal, hogy ez egyénenkénet változó.
Miért van lemaradva az AMD? A második félévben ők is átállnak 65nm-re (ez nem hátrány, csak időben, lásd fentebb). Emellett gőzerővel folyik a K9 és a K10 fejlesztése. -
Antibá
tag
Bocs a mértékegységet elírtam.Hát ha az intel új családja csak annyira képes,hogy a sima 939-es procikat hátulról nézze,márpedig most ez van,akkor le a kalappal az intel politikája elött.Csinálnak egy 3400Mhz-s procit ami jó ha egy szinten van a 939-es vetélytársával.Ezt nem én,hanem a külföldi neves szaksajtó irta a két proci tesztelésekor.
Hát azt azért remélem,hogy az AM2 amikor kijön nem a 939-es procik alól indul majd teljesítményben ,kiforrotság ide-oda.Nézd ameddig jobb a tesztekben az AMD,addig én nem beszélnék lemaradásról,egyenlőre.Szerintem,ha valaki venni akar egy processzort
és a két processzor teljesítménye megeggyezik amiket kinézett magának,csak nem tud dönteni,akkor igenis van jelentősége a fogyasztásnak és a hőleadásnak,és ebből következőleg a drágább hűtésnek.Azért mert egy új procicsaládnak,ha már a technológia el kell ismerni meg van(376 millió tranzisztor,65nm-es gyártás technológia)mutatnia kellett volna valami,ha nem is fergeteges,egetrengető teljesítmény növekedést.
Tesztek:[link],[link],[link],[link],[link]Hát szerintem ezért bukott meg.
Nem érteted mit mondok,fizikailag ''fejletebb'' az Intel, de egyáltelán nem tudja kihasználni!
[Szerkesztve] -
^Bundi^
őstag
1.: az nem ns hanem nm
2.: mire kiforr?..de ezaz, hogy az intelnek már most piacon az új család tehát tavaszra nyárra ki fog forrni az amd, meg csak akkor dobja piacra..magadnak mondtál ellen -t
hangos a venti?..vegyél halkabbat
énis AMD párti vagyok, de most le vannak maradva ami hosszútávra nézve nem jo nekik
és miért is bukott már meg a 900as sériája az intelnek?..ezt vhogy nemértem -
Antibá
tag
Mond már el nekünk,hogy hol néztél utána ,hogy az intel el fog húzni???Meg milyen első fél évben?Körülbelül akkorra lesznek kaphatóak az új procik mind a két gyártó részéről.Persze mondják hogy 2.negyed év meg minde,de mire kiforrja magát az egész,bele értve az alaplapi chipkészleteket is bőven nyár lesz.Emlékezz vissza az első 64bites procikra milyen alaplapi gondokkal küzködtek(N-force 3,stb),amire elértek a kiforrott N-force 4-hez és a 939-es foglalathoz.Engem nem érdekem semelyik gyárat dicsérni,de annaka a gyárnak a prociját fogom megvenni amelyik a jobb az otthoni felhasználása(játék,stb),és nagy a tunningpotenciálja.Most egyértelműen ez a proci az AMD,és hiába jött ki az új 900-as szériával az Intel,alaposan megbukott.Mivel nekem még XP-m van,ezért kénytelen leszek az átállásra,ki kell cserélnem mindent(alplap,proci,vga,memória),és most úgy gondolom,hogy az AMD AM2-re teszem a voksom,de ez még változhat.Te a technológiai dolgokat nézted csak a két proci között amiben talán az Intel most is jobb egy kicsit,de mégsem gyorsabb,sőt:
Inel:-Hiába a 65ns-ra való átállás,még mindig sokat fogyaszt.
-Hiába a 65ns-ra való átállás,még mindig nagy a hőtermelés.
-Hangosabb venti.
-Nagy órajel
-DDR 2
Amd:-90 ns-os arhietúrával sem melegszik annyira
-Ergo,a 65ns-ra való átálláskor még jobb lesz
-Jó belső mag felépítés,kissebb órajel
-DDR memória hosszú időre való kitolása,sajnos a Mhz-kel nem lehet versenyezni
ezért szükséges a DDR 2
Az Intelnek meg már ideje volna kijönnie valami normális processzor családdal,mert igy nem konkurencia az AMD számára.Lsd:a (Presler) tákolmányt.
A 9250-es kártyáról meg annyit,hogy egy volt belépő szintű kártyáról beszélünk amiknek ugye szinte nincs is teljesítménye.Nállam a jó teljesítmény ár arány a régi Tí 4200,9500pro,9600 pro,6800GT,7800GT jelenti.Viszont,ha kell egy kártya a gépbe mert nincs más, lehet,hogy jó a 9250-es is. -
^Bundi^
őstag
a 9250 egy nagyon jo kis kártya szerintem...mutass még 1 karit amit 10K alatt meg lehet kapni és ilyen jo teljesítménye van..no mind1
as-rock ot nem vennék, mertmert nem a teljesítményre gyúrnak, de ár/teljesítményben nagyon jo...akiknek nem a hardcore gém és a tuning a fontos hanem a tárczája annak tökéletes választás sztem
hogy on is legyek..ahogy utánanéztem az intel tényleg el fog húzni, mert még az M2 is 90nm lesz ergo 65nm csak vmikor év végén..DDR III csak 2008ban 45nm en (ha egyáltalán váltanak, bár lehet az egész eltolódik 2009re és szipi szopi
nem szeretem az intel -t, de ebben az első félévben nagyon el fog húzni:S
M2 se lesz nagy durranás...szóval lehet, hogy ebben az évben nagyot fog kaszálni az intel ha az AMD így folytatja..minden procijának az ára az egekben..fejlesztésekkel lemaradva..újdonság nuku:S -
Lortech
addikt
Mert ha a tescóba dfi-t árulnak, már egyből szarrá válik? Azért van a tescós gépekben, mert a legolcsóbbak között van, ennyi. Bírom az ilyen embereket.. Azt mondod nem vennél ilyet, feltételezem még nem is sűrűn láttál, de haverod mondta, hogy... ezért te is adod tovább a fikát.
-
7heaven
csendes tag
Úgy tudom hogy az Asrock az majdnem Asus (leányvállalt)
Persze én sem vennék ilyet.
Annál jobban örülnék ha Asus-ban lenne ilyen lap. Igaz jelen felállásban (P4P800)
elég lenne egy darab nyamvadt PCIEx csatoló még a lapomra.
(ha esetleg új video karit vennék)
-----
Amúgy miért is jó ez a PCIEx? Az tudom hogy kinek jó
(Intel, video kari gyártók, alaplap gyártók).
Egyszóval mindenkinek csak nekem nem.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Akkor nem ezt írnák valószínűleg a cikkben:
''Források szerint nem lesz jelentős sebességkülönbség a Socket 939-es modellekhez képest,...''
Úgy képzeld el, mint a Venice magos A64-eket 200Mhz alapórajelen és 500Mhz DDR ram sebességhez felszorozva, effektíve pár % teljesítmény többletet hozott csak. Az más kérdés, hogy feltuningolni szinkron átvitelre, de ha ugyan azt a crossbart kapja az M2, mint 939-es elődei akkor a teljesítményvisszahajlás gátolni fog 333Mhz-en.
[Szerkesztve] -
koko88
senior tag
az a gáz,hogy ha kijön az m2-ö és semmivel se lesz jóbb mint a s939 akkor az intel elfoghuzni az amd mögött mert szerintem mostanába jóbb volt az amd de hát ha egy generációt idézöjelbe elcsesznek akkro mi lesz?
-
-
jpisti
senior tag
az, hogy macerásan fog kinézni szvsz az elsődleges vevőkörnek nem igazán szempont az meg, hogy a gyakorlatban menyire fog tökéletesen müködni az kiderül, de azért az eddigi tapasztalatok nagyon sok jót igérnek, mert [link] eddig kb1200 hsz alatt nem igazán találni becsmérlőt vagy csalódottat.
egyébként pont az ASRock-nak van a COMBO szériája amiben van inteles (LGA775 és Socket478) és amd-s is (Socket754 és Socket939) [link]
[Szerkesztve] -
Detonator
aktív tag
Szerintem az egymagos bolti procik ára nem nagyon lesz olcsóbb, inkább egy-kettőre eltűnnek a kínálatból, ahogy megjön az M2! Tényleg összehozhatnának már vmi ütőset, mint pl. anno az A64-ek megjelenése volt! Nem örülnék, ha az Intel elhúzna, mert Intelék nem a vevőbarát árpolitikáról híresek!
-
jpisti
senior tag
Na most kezdek örülni a majdani ASRock 939Dual SATA 2 lapomnak az már fel van készítve az M2-re
-
OTIS_
tag
M2 t szerintem én úgy ahogy van kifogom hagyni. Jobban járok ha nyáron/ősszel veszek vmi jó 939 es konfigot (aminek remélhetőleg leviszi az árát az m2...) és azzal kihúzom addig amíg lesz valami jobb, valóban új fejlesztésű procc.
-
nRu3
addikt
az biztos hogy egy ideig nem lesz M2 cucom, majd ha beérik és talán mégis lesz valami sebeségjavulás akkor cserélek de addig felesleges
-
törölt tag
válasz
killahdrums #7 üzenetére
Az s940 jelenleg is létezik, ebben laknak az Opteronok (és a korai FX-ek). Az, hogy az M2 ugyanennyi kivezetéssel készül nem sokat jelent, nem lesz lábkompatibilis.
DDR2-ből a max szabványosított a DDR2-667. Hogyan támogatna ennél magasabb órajelűt az AMD hivatalosan? A DDR500 sem nevezhető hivatalosnak a mai A64-ekben. -
LordX
veterán
Nem mondtam, hogy a memóriavezérlőben van, mert nincs olyan neki
A cache-vezérlőben van, és köztudottan a cache-vezérlő irányítja a proci memória-eléréseit is, és az AXP óta van spekulatív prefech benne: [link] (De a Google több cikket is ad
)
Az lehet, hogy preprocessing van a névben, de lássuk be: nem dolgoz az fel semmit előre. -
directsl
tag
Milyen árakra lehet számítani szerintetek? Kb annyi lesz nyáron egy alaplap+proci m2-ből, mint s939-ből most, és az s939 megy lejjebb, vagy marad az s939 és m2 lesz drágább?
-
VargaI
senior tag
nagyon úgy néz ki, hogy itt kijött az, hogy az AMD lényegesen kisebb cég mint az Intel, mert ez a hír is azt mutatja, hogy a mobil irányú fejlesztések (Turion), meg az integrált DDR2-es memóriavezérlő mellett nem maradt másra erőforrás meg idő
, annak ellenére hogy az IBM-es szerződésből megint jól profitálnak(25% gyorsabb tranyókat csináltak, úgy hogy csökkentették a fogyasztást, meg a SOI-t is továbbfejlesztették...) kár hogy ezekből semmi nem jön most még ki
pedig elkéne nagyon, mert már vagy egy éve nem újítottak semmit AMD-ék (dual core nem ''nagy szám'', k8-at eleve úgy tervezték, hogy könnyen lehessen kétmagosat csinálni belőle) lényegi újítás asztali procikban jó ideje nem volt, lassan úgy járnak mint ATI-ék a 9000-es szériával, azon is 1-2 évig elüldögéltek
a DDR2 meg 800 MHz alatt szerintem is parasztvakítás, főleg 3-4 hónap múlva, de annyiban én is reménykedek, hogy másra nem is, de legalább az árakat lenyomni tényleg jó lesz
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
janpotocki #20 üzenetére
Hátha valami DASP (Dynamic Adaptive Speculative Pre-processor)-hez hasonló eljárást alkalmaznak az IMC belül, mert akkor még király lehet
-
^Bundi^
őstag
hát ez nem tűnik nagy durranásnka..reméltem, hogy az m2 vl átállnak 65nm re vagy legalább hamarosan átállnak, de ezexerint még a közeljövőben nem..
másik amit reméltem, hogy 800-1066os ramok alapértelmezett támogatása..akkor lenne értelme átállni ddr2 re így nemsok.:S -
robyeger
addikt
válasz
janpotocki #17 üzenetére
Nem hiszem hogy fix FSB : DRAM aránnyal dolgozna, mind1 majd ha részleteiben látjuk többet fogunk tudni. Remélem ez minél hamarabb lesz
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Azért gondolok megkötésre, mert annyira beharangozta az AMD jó előre, hogy ő már csak 667Mhz DDR2-vel hajlandó számolni és nem érdeklik a DDR2-400 és a DDR2-533. De ha marad a CPU alapórajele 200Mhz, akkor ugyan olyan hatékonyan tudna kezelni egy 400 vagy 533 Mhz ramokat is.
-
pschio
őstag
vajh miert erzem ugy hogy a ddr1ben meg mindig tobb van mint a ddr2ben....?
-
erdoke
titán
Abban azért igaza van, hogy csalódás a CPU belső órajelének stagnálása. Semmi szüksége nem volt egy IMC only órajel emelésnek, különösen nem a késleltetések csökkenése mellett. Ezt jól láthattuk a DDR500 támogatású IMC tesztek esetében is, csak néhány alkalmazás esetében, és ott is inkább csak az X2-nél van érezhető eredménye.
-
Detonator
aktív tag
''Források szerint nem lesz jelentős sebességkülönbség a Socket 939-es modellekhez képest'' -tetszetős mondat!
Legalább az új játékok is eldöcögnek a régebbi gépeken.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
killahdrums #10 üzenetére
igen, 940re/M2re gondoltam...
-
SLYM
veterán
5000+
-
killahdrums
senior tag
válasz
bolondember #8 üzenetére
Milyet? s940-et?
Erdoke rávilágított a lényegre sztem.
Ha nem jön össze a közeljövőben a pénzem egy s939 DC Opteronos konfigra, és kijön a Conroe, és durranni is fog, akkor lehet most sem lesz AMD-ém. -
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
killahdrums #7 üzenetére
rosszindulat ON: Érdemes egyáltalán venni még egy jó darabig ilyen gépet?! rosszindulat OFF
-
killahdrums
senior tag
Remélem ha kijön az s940, lenyomja kicst az s939-esek árait, én csak ennyit várok ettől.
Szvsz, az elején nem érdemes s940-et vanni ha csak nem vagy anyagilag nagyon eleresztve. -
erdoke
titán
Ez nudli, majd ha 65 nm-en emelkedik az órajel, akkor lesz érdemes egyáltalán teszteket olvasni. Addigra viszont már nem a a Cedar Mill és a Presler lesz az igazi ellenfél, hanem a Conroe és származékai. A 2,6 GHz kevés lesz a Conroe ellen, ami (szerintem) 3 GHz-ig fog skálázódni 65 nm-en, ráadásul egy órajel alatt akár többet is tud majd teljesíteni mint az A64.
-
HERR Z
veterán
az a mondat a legjobb hogy nem vagy alig lesznek gyorsabbak mint a s939-esek....akkor mi értelme a váltásnak?cas3 pedig jó, kiváncsi vagyok hány modul fogja tudni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- R5 5500 2024 Márciusi vásárlás
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest