- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
#65675776 #93 üzenetére
Nem én írtam, csak én linkeltem. A 36 W elég komoly különbség, lévén hogy a Yonah-ban 2 MB L2 van, a 3800+ X2 maximális fogyasztása pedig 70-80 W lehet. Azt hiszem, ezt szép magyarsággal duplának hívják.
A Conroe esetében nyilván nem cél a Yonah fogyasztása, de mint második generációs 65 nm-es termékvonal, nem lehetetlen. Ha csak abból indulunk ki, hogy a Merom kb. úgy viszonyul majd a Conroe-hoz mint a Turion az A64-hez... -
erdoke
titán
válasz
#65675776 #69 üzenetére
Nekem X2-es és Dothan procim is van már fél éve, a Yonah teszteket pedig alaposan elolvastam. Szerintem te a aYonah fogyasztásával kapcsolatban nagyon elnéztél valamit. Azonos órajelen, full terhelésen se fogyaszt többet mint a Dothan, ami nem mondható el az A64 és az X2 viszonyára (nyilván az azonos csíkszélesség a fő ok). Azonos órajelen jóval kevesebbet fogyaszt mint az X2. Ráadásul a Banias-Dothan vonallal nem is voltak melegedési problémái (subnotiban 2,13 GHz-es Dothan).
-
erdoke
titán
Abban azért igaza van, hogy csalódás a CPU belső órajelének stagnálása. Semmi szüksége nem volt egy IMC only órajel emelésnek, különösen nem a késleltetések csökkenése mellett. Ezt jól láthattuk a DDR500 támogatású IMC tesztek esetében is, csak néhány alkalmazás esetében, és ott is inkább csak az X2-nél van érezhető eredménye.
-
erdoke
titán
Ez nudli, majd ha 65 nm-en emelkedik az órajel, akkor lesz érdemes egyáltalán teszteket olvasni. Addigra viszont már nem a a Cedar Mill és a Presler lesz az igazi ellenfél, hanem a Conroe és származékai. A 2,6 GHz kevés lesz a Conroe ellen, ami (szerintem) 3 GHz-ig fog skálázódni 65 nm-en, ráadásul egy órajel alatt akár többet is tud majd teljesíteni mint az A64.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Revolut
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asztalos klub
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Quadro FX 570 eladó
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged