Új hozzászólás Aktív témák
-
Antibá
tag
válasz
#65675776 #77 üzenetére
Az első válaszod alapján látom nem értetted a hozzászólásomat.Írhattam volna akármilyen játékot, programot is.A lényeg nem a teszten van,az csak egy példa volt,te meg erősen félreértetted.
Azt kérdeztem vona,hogy azonos teljesítményű processzorok közül melyiket választanád.
Azt amelyik elmegy passzívan,vagy azt aminek szüksége van ventilátorra(azonos hűtőborda esetén)tehát nagyobb a hőtermelése.Függetlenül attól,hogy neked milyen űberfasza,néma ventis procihűtőd van,gondolom nem a másodikat választanád.
Passzív hűtőnek meg tessék[link]
A többiek el tudták olvasni és nem értették félre,de,ha neked úgy a jó akkor tagolom.
Részemről befejeztem,mert érthetőbben nem tudom jobban leírni. -
Antibá
tag
válasz
#65675776 #75 üzenetére
Direkt nem a két processzor családot emlegettem.Csak két ugyanolyan teljesítményű procit amelyik közül az eggyiket kisseb,halkabb,esetleg passziv processzorhűtővel tudod lehűteni.A fogyasztásról meg csak annyit,hogy nem biztos ,hogy a több W-t eszegető proci melegszik jobban,ez lehet tervezési,gyártási problémája az Intelnek.Te melyiket választanád?Processzor 1
asszívan elmegy 60Celsius fokon,és 1234 pontot ér el egy akármilyen tesztben,vagy a processzor 2-t:ami ugyanezzel a passziv bordával van szerelve,de csak egy akármilyen,nagy akármiyen csendes ventillátor képes 60 Celsius fokon tartani és a tessztben ugyancsak 1234 pontot ér el.Remélem érted mire gondolok.A fogyasztásról meg csak azt írtam,hogy az engem személy szerint nem érdekel számottevően.Külömben meg fentebb te is írtad idézet: Emellett azt mutatja, hogy az intel nem tud megbírkózni a melegedés/fogyasztás problémájával.Tehát te is problémának tekinted a melegedést.Utána meg ezt írod,idézem:Egyénenként változó, hogy mi a hangos. Használtam anno Coolink Cool-122+-t és egyáltalán nem zavart a hangja. Másik kérdés, hogy mi az elfogadható hőmérséklet. Mindkét procicsaládra léteznek csendes hűtők, tehát ez a kérdés a legkevésbé sem releváns.Szerintem ez is ellentmondás.Na de mindegy térjünk vissza a fő témához,mert már megint elkanyarodtunk.Azt tudni kell,hogy nem az AM2,és nem is a Presler procik hozzák majd az áttörést,ha egyáltalán lesz áttörés.Várom a további híreket AM2 ügyben.
-
Antibá
tag
válasz
#65675776 #69 üzenetére
Tulajdon képpen eggyetértek veled.De egyedül a hűtés tekintetében tartom magamat az álltalam leírtakhoz.Pedig nekem tényleg nem számítana mert már régóta vízzel hűtök.
Idézet:A ventilátor témában egyértelműen igazad van, kiegészítve azzal, hogy ez egyénenkénet változó.
Ezt nem értem
Ha adott két proci,és tegyük fel a teljesítményük megeggyezik te neked nem számít,hogy mekkora hűtéssel tudod hüvösen tartani?És akkor még a tunningról nem is beszéltem.Engem speciel a fogyasztás nem érdekel számottevően.Tőlem ehet 110W-t is,meg fogyaszthat 130W-t is. -
Antibá
tag
Szerintem csak rajta maradt,majd lekopik,ha kijön ténylegesen az AM2.Húúúúúúúúú de várom már.Remélem beszerzel majd egy ilyen procit majd a külföldi ismerősödtől,és jól megnyagatod.Ha addig nem lesz változás Intel téren szerintem ahogy ithon megjelenik veszek valami jó teljesítmény/ár arányú AM2-t.
-
Antibá
tag
Bocs a mértékegységet elírtam.Hát ha az intel új családja csak annyira képes,hogy a sima 939-es procikat hátulról nézze,márpedig most ez van,akkor le a kalappal az intel politikája elött.Csinálnak egy 3400Mhz-s procit ami jó ha egy szinten van a 939-es vetélytársával.Ezt nem én,hanem a külföldi neves szaksajtó irta a két proci tesztelésekor.
Hát azt azért remélem,hogy az AM2 amikor kijön nem a 939-es procik alól indul majd teljesítményben ,kiforrotság ide-oda.Nézd ameddig jobb a tesztekben az AMD,addig én nem beszélnék lemaradásról,egyenlőre.Szerintem,ha valaki venni akar egy processzort
és a két processzor teljesítménye megeggyezik amiket kinézett magának,csak nem tud dönteni,akkor igenis van jelentősége a fogyasztásnak és a hőleadásnak,és ebből következőleg a drágább hűtésnek.Azért mert egy új procicsaládnak,ha már a technológia el kell ismerni meg van(376 millió tranzisztor,65nm-es gyártás technológia)mutatnia kellett volna valami,ha nem is fergeteges,egetrengető teljesítmény növekedést.
Tesztek:[link],[link],[link],[link],[link]Hát szerintem ezért bukott meg.
Nem érteted mit mondok,fizikailag ''fejletebb'' az Intel, de egyáltelán nem tudja kihasználni!
[Szerkesztve] -
Antibá
tag
Mond már el nekünk,hogy hol néztél utána ,hogy az intel el fog húzni???Meg milyen első fél évben?Körülbelül akkorra lesznek kaphatóak az új procik mind a két gyártó részéről.Persze mondják hogy 2.negyed év meg minde,de mire kiforrja magát az egész,bele értve az alaplapi chipkészleteket is bőven nyár lesz.Emlékezz vissza az első 64bites procikra milyen alaplapi gondokkal küzködtek(N-force 3,stb),amire elértek a kiforrott N-force 4-hez és a 939-es foglalathoz.Engem nem érdekem semelyik gyárat dicsérni,de annaka a gyárnak a prociját fogom megvenni amelyik a jobb az otthoni felhasználása(játék,stb),és nagy a tunningpotenciálja.Most egyértelműen ez a proci az AMD,és hiába jött ki az új 900-as szériával az Intel,alaposan megbukott.Mivel nekem még XP-m van,ezért kénytelen leszek az átállásra,ki kell cserélnem mindent(alplap,proci,vga,memória),és most úgy gondolom,hogy az AMD AM2-re teszem a voksom,de ez még változhat.Te a technológiai dolgokat nézted csak a két proci között amiben talán az Intel most is jobb egy kicsit,de mégsem gyorsabb,sőt:
Inel:-Hiába a 65ns-ra való átállás,még mindig sokat fogyaszt.
-Hiába a 65ns-ra való átállás,még mindig nagy a hőtermelés.
-Hangosabb venti.
-Nagy órajel
-DDR 2
Amd:-90 ns-os arhietúrával sem melegszik annyira
-Ergo,a 65ns-ra való átálláskor még jobb lesz
-Jó belső mag felépítés,kissebb órajel
-DDR memória hosszú időre való kitolása,sajnos a Mhz-kel nem lehet versenyezni
ezért szükséges a DDR 2
Az Intelnek meg már ideje volna kijönnie valami normális processzor családdal,mert igy nem konkurencia az AMD számára.Lsd:a (Presler) tákolmányt.
A 9250-es kártyáról meg annyit,hogy egy volt belépő szintű kártyáról beszélünk amiknek ugye szinte nincs is teljesítménye.Nállam a jó teljesítmény ár arány a régi Tí 4200,9500pro,9600 pro,6800GT,7800GT jelenti.Viszont,ha kell egy kártya a gépbe mert nincs más, lehet,hogy jó a 9250-es is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest