- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen notebookot vegyek?
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
EQMontoya #109 üzenetére
Akkoriban még csak ez volt! Választék meg nem. (Legalább is 3500+-ból. A 90nm-es procikat először az alsó s939 kategóriában (3000+, 3200+) vezette be az AMD.)
Jim Tonic: Amíg az AMD nem változtat a HT felépítésén a procijaiban, addig minden eddigi K8 chip(set) jó lesz hozzá. Ha az égiek is úgy akarják (lásd X2 vs K8T890 v1.0).
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ezt nem te írtad véletlenül? [link]
Szerintem olyan nagyon komoly eltérés nincs, az pedig lazán betudható az eltérő csíkszélességnek. Kérdés, hogy a Conroe fogyasztása is marad-e azona szinten mint a Yonah-é. Mindegy, majd meglátjuk.
Antibá: Pontosan értem miről beszélsz. Viszont a linkelt cikkben egy passzív hűtőt sem láttam. Attól, hogy valamilyen bordához nem adnak ventilátort, az még nem lesz passzív.
EQMontoya: Venice-szel könnyű! csináld meg mindezt Clawhammer-rel, mert nekem az van.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
afterburner_ #78 üzenetére
Miért az ár olcsósága érdekel? Te árat akarsz venni? (Ezt nem tudtam kihagyni.)
Ami a kérdésed illeti: mivel manapság már több DDR2 chip és modul készül, mint DDR(1) ezért olcsóbbak a DDR2 modulok. Ezt a tendenciát csak erősíti az AM2 megjelenése.
Minden memóriából lehet olcsót, jó ár/teljesítmény arányút, némileg drágát és irreálisan drágát venni. Függetlenül a technológiától.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Engem egyáltalán nem érdekel milyen tesztben mennyit ér el egy akármilyen hw-elem. Engem csak a valós alkalmazások foglalkoztatnak, a szintetikus baromságok nem!
Az idézetek közt nem látok ellentmondást. A Cool 122+ pedig még 7V-on is simán lehűt bármilyen Athlon XP-t, éa még hangja sincs.
Mit értesz passzív processzorhűtőn? Nem igazán létezik ilyen jelenleg (legalábbis olyan, ami egy komoly procit is lehűtene). A víz nem passzív hűtés. A kompresszor, peltier sem.
Én egyébként egy olyan procit választottam, amit a mellékelt és nem hangos gyári hűtő 54°C alatt tart full terhelésen (idle: szobahőmérséklet + 4-8°C)!
Sokkal értelmezhetőbb lenne a hsz-ed, ha vennéd a fáradtságot és tagolnád, központoznád (tudod: vesszők, pontok, idézőjelek, bekezdések...) -
törölt tag
Egyénenként változó, hogy mi a hangos. Használtam anno Coolink Cool-122+-t és egyáltalán nem zavart a hangja. Másik kérdés, hogy mi az elfogadható hőmérséklet. Mindkét procicsaládra léteznek csendes hűtők, tehát ez a kérdés a legkevésbé sem releváns.
Milyen hűtéssel lehet lehűteni probléma ellentmond a 110W vs 130W nézetednek. Nem mindegy?
(És tuning.) -
törölt tag
2. Az intel csak egy új családdal jött ki, ami továbbra is a NetBurst architektúrára épül. A legfőbb különbség a gyártástechnológia (90nm -> 65nm). A fogyasztás és az architektúra alapfilozófiája (alacsony hatékonyságot magas órajellel pótol) nem változott. Az AMD mindig később kényszerült eddig technológiát váltani. Ez betudható a jobb belső optimalizálásnak és a jobb technológia adaptációnak. Az intelnél az új generáció a Conroe lesz, ez viszont még nincs piacon. (a Yonah ehhez hasonlítható, de nem azonos vele. Más problémákkal kell megkűzdenie, mint az asztali változatnak. Emellett azt mutatja, hogy az intel nem tud megbírkózni a melegedés/fogyasztás problémájával. Ugyanis a 65nm-es DC Yonah (Core Duo) alig melegszik kevésbé/fogyaszt kevesebbet, mint egy 90nm-es A64 X2! Milyen lesz akkor az asztali?)
A ventilátor témában egyértelműen igazad van, kiegészítve azzal, hogy ez egyénenkénet változó.
Miért van lemaradva az AMD? A második félévben ők is átállnak 65nm-re (ez nem hátrány, csak időben, lásd fentebb). Emellett gőzerővel folyik a K9 és a K10 fejlesztése. -
törölt tag
válasz
killahdrums #7 üzenetére
Az s940 jelenleg is létezik, ebben laknak az Opteronok (és a korai FX-ek). Az, hogy az M2 ugyanennyi kivezetéssel készül nem sokat jelent, nem lesz lábkompatibilis.
DDR2-ből a max szabványosított a DDR2-667. Hogyan támogatna ennél magasabb órajelűt az AMD hivatalosan? A DDR500 sem nevezhető hivatalosnak a mai A64-ekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen alaplapot vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged