- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrTroglodyte
tag
/Grammarnazi mode ON
Hackertámadás: online védelem feltörése
Hacker támadás: valaki pofánvág egy hackertÉrezzük a különbséget?
/Grammarnazi mode OFF
-
Kakaduku
senior tag
Na ez szuper. Még nem vásároltam semmit a steam-en, csak azt nem tudom, hogy megadtam-e az ilyen jellegű adataimat. Megyek haza és megnézem.
-
DeFranco
nagyúr
Ezt láttad/tudod biztosan, vagy csak gondolod, hogy így van, esetleg mesélték?
Egyenes a kérdés, nem ugratlak, vagy ironizálok, nem tudom, hogy van ez külföldön. Az általában visszaszerzik viszont nekem nem lenne elég, mert rendkívüli esetben sem szeretném az egyenlegem bukni más hibája miatt.
Egyébként meg SMS authentikáció for prezident, egyre elavultabb ez a natúr bankkártyás vásárlás a neten, egyre több a visszaélés.
-
keIdor
titán
Na, jelszót változtattam, délután meg mehetek a bankba, kurva jó, mondhatom. Ezeket a rohadt hackereket is nyilvánosan végeztetném/végezném ki legszívesebben.
Gabe meg rohadt rendes, hogy elnézését kéri, legközelebb jobban vigyázzanak. 2004-es account-om van, 100 játékkal, ma már Skyrim is rajta lesz, kicsit gondolom zsíros falat lehet, jobban vigyázzanak már az értékekre! -
big-J
őstag
ez az "előnye" ha egy adabázisban kell szerepelj hogy játszhass a megvásárolt játékoddal ...
-
imibogyo
veterán
Ha elektronikus "leemelés" van, akkor két napon belül sztornózhatod, mondván, hogy nem te indítottad. Azt hiszem ezért talán van valamennyi költséged (500Ft ?) nem tudom biztosan.
Van egy megtakarítási számlám a 150k-kat azon tartom, nem a folyószámlámon, tehát nem tudnak sehogy sem leemelni 150k-t.
Ráadásul a folyószámlámon le van korlátozva a napi limitem azt hiszem 15k-ra. És nem is tartok rajta túl sok pénzt. Ha több kell nekem, itt van a munkahelyem mellett is, meg a lakásom közelében is a bank és felveszem személyesen a megtakarításiról. De ez ritka. Vagyis csak tervezett beruházásoknál aktuális dolog.
Ha még ez sem lenne elég, akkor pedig a két napon belül még le is tilthatom a kártyámat. Így nem férnek hozzá a továbbiakban, az addigi tranzakciókat pedig töröltetem.
Szerintem ezt így elég nehéz "csak úgy" megkerülni. De azért megteszem a szükséges lépéseket (PayPal, vagy netes kártya).
big-J: azért lássuk be ezen kívül rengeteg valós előnye van neki.
-
Dany007
veterán
Ezt nem teljesen értem, hogyan is működik?
Most ha a te számládról ellopott kártyaadatokból kifolyóan leemelnek mondjuk 150 ezer forintot, akkor miben segít téged az, hogy kapsz róla egy sms-t?
Hiszen ha már megtörtént a tranzakció akkor már hiába tiltod le a kártyádat... -
geezer
aktív tag
Az eset elég durva, és nyilván nem nyugtatja meg az embert.
De azt nem tudom, miért akkora veszély, ha pl. megtudják a bankszámla adataimat.
Nálam a netbankon keresztül való utaláshoz egy egyedi SMS jelszó is szükséges.Mondjuk ha van valakinek PayPal account-ja és azt is feltörik, meg a banki adatait is tudják, az már szívás lehet, mert PayPal-os utaláshoz nem kell a banki SMS jelszó.
-
Pantal
senior tag
Na ez szívás.
-
Ilsyde
őstag
válasz
BigBlue69 #82 üzenetére
Mint lentebb is irta valaki, fene tudja hogy mennyi ido visszafejteni az adatokat. Egy jatek termekkulcsara par ora alatt rajonnek a crackerek, de egy bankkartya adatainak sorozata mar biztosan kemenyebb dio. Remelhetoleg nem eleg okosak hozza. Es remelhetoleg nem terjesztik szet a haveri korukben, hogy mas is megprobalhassa
-
imibogyo
veterán
Nekem például 500Ft felett azonnal jön az SMS. Hogy pénzmozgás van a számlámon. Tehát rögtön látnám, ha valaki próbál vele valamit kezdeni. És azonnal letiltom a kártyát.
De ettől függetlenül én is készíttetek egy másod netes vásárlásra szánt kártyát, mert a hír első olvasatra megrémített.
-
nkmedve
őstag
Persze ez igy van, én se tartom minden pénzem egy számlán, de nem is lehet 5 bankkártyát tartani minden célra külön. Nekem egy kártyám van amire kapom a fizut és ezzel fizetek online és boltokban. Ezen általában csak annyi pénzt hagyok ami 1-2 hónapra elég, a többi (ha még marad
) megy a megtakaritási számlára (amihez nincs kártya). Eddig azt hittem, hogy ez a módszer igy működhet, és biztonságos, de úgy tűnik nem. Nem örülnék neki ha még csak az az 1 hónapi fizu is csak pikk-pakk eltűnne, mert egy online szolgáltatás nem titkosit rendesen.
-
BigBlue69
őstag
Am ez az egész vasárnap történt.. Nem vagyok nagy hacker tudos de azota eltelt 5 nap kb.. azota már ugyis kisajtoltak volna minket nem?
-
Wolverine
félisten
Gabe Newell bejelentése itt van angolul, de a Steam fórum helyett is ez a szöveg fogad.
-
imibogyo
veterán
válasz
LackoMester #73 üzenetére
azthiszem a nagyrészét áttutalom az asszonyéra
De bátor ember vagy...
Onnan előbb fog elfogyni, mint a hackerek által a sajátodról... -
DeFranco
nagyúr
válasz
Netes vásárlásra nem használunk fő kártyát (ez alól kivétel lehet, ahol a bankod oldalán kell megadni az adatokat, pl. elvira, de a fő szabály ez), hanem virtuális vagy bármilyen más alszámlát csináltatunk, amin kis mennyiségű pénzt tartunk. Ez minden banknál olcsón vagy ingyenesen elérhető. Ha nem, akkor azt a bankot ott kell hagyni. Fő kártyával neten vásárolni kb. olyan mint a családi vagyonnal járkálni a józsefvárosi piacon inkluzíve az ezüst eszcájg.
Az csak az amerikai filmekben van, hogy előkapom az amex goldot, bepötyögöm a kódot boldog-boldogtalannak, meg odaadom a pincérnek hadd vigye hátra, és mindenki mosolyog (esőben pedig táncra perdül). Ilyen már nincs.
---
Egyébként én sem vagyok benne biztos, hogy anno nem adtam meg a főkártya adatokat valamilyen bolond szél miatt, de nem félek különösebben, 2 napig le lehet tiltatni a tranzakciót, és olyan még egyszer nincs, mint a Sony esetében, hogy titkosítatlanul vannak ott az adatok. A valve ennyire nem hülye, főleg hogy látták a példát.
-
deter
aktív tag
válasz
Én letiltottam a bankkártyát, cakkumpúder. Ha a titkosított adatbázis a kezükben van, előfordulhat, hogy visszatudják fejteni. Lehet, hogy nem maholnap, de néhány hónap, vagy egy év kitudja...
nkmedve:
Most már nem számít, hogy kitörölted a fizetési adatokat. A betörés ideje alatt számított, hogy tároltad e vagy sem. De lehet az sem számít. Mivel a fizetési adatokat megőrzik, attól függetlenül, hogy te bejelölted-e a tárolást vagy sem. A gond, hogy névhez és címhez simán odafértek, mivel nem volt titkosítva.
-
nkmedve
őstag
-
LackoMester
addikt
Szóval voltam a bankaban, a vásárlási limitemet levitettem 10 Euróra, szóval max. ennyit tudnak róla leemelni, és ha ez bekövetkezni már kapom is az sms- t, és azonnal blokkoltatom a kártyát. Ez egy ideiglenes megoldás, azthiszem a nagyrészét áttutalom az asszonyéra. Meglátjuk a további fejleményeket.
-
nkmedve
őstag
Kérdés, hol lehet a jelszót megváltoztatni? Már egy fél órája keresem de se "Edit my Profile"-nál se "Account details"-ben nincs ilyen. Nem mintha számitana már.
Amúgy Gabe egy kicsit pontosabban is fogalmazhatott volna, hogy tudjuk pontosan mire számitsunk. Ebből a nyilatkozatból az jön le, hogy a halom titkositás ellenére mindenkiről minden infót megszereztek és komolyan lehet félteni a bankszámlákat. Ha ez igy igaz akkor az nagyon gáz a Steam-re nézve, lehet többet soha nem is fogom használni, hanem kevésbé legális úton fogom beszerezni a játékokat (irom ezt úgy, hogy kb. 100 játékom van a Steam-es listában).
Ez igy most eléggé felidegesitett, menjek bankkártyát letiltani (pedig folyamatosan szükségem van rá) és heteket várjak amig kapok újat. -
po1son
addikt
Itt van egy részletesebb forrás , hogy mi is történt.
Az is le van írva, hogy a bankkártya adatok kódolva vannak.
Szóval nagyon kicsi rá az esély, hogy vissza tudnak élni az adatainkkal. -
Ilsyde
őstag
Nem, hanem ahelyett hogy elfejtessek az esemenyt a kuncsaftjaikkal, letrehozhatnanak vegre egy kompetens supportot es jobb strukturat a szerverek es adatok vedelmere.
Eddig akarhanyszor feltortek nagy cegek adatokkal teli szervereit (EA, Bioware, Ubisoft stb.) mindig csak az volt ra a valasz hogy "eh, bocs" es kesz.Mondjuk daa-raa megoldasa jobban tetszik
-
wednesday
őstag
válasz
goodboy007 #64 üzenetére
Akkor úgy tűnik a bajhoz fórumosnak kell lenni, hogy az embernek legyen mitől tartania.
-
goodboy007
senior tag
Amúgy ezt írja valaki egy másik fórumon:
"A jelszavak és bankkártya adatok kódolva vannak, a felhasználók belépési adatai egyirányúval, a bankkártya-adatok salt+hash kombóval. Kb lehetetlen, hogy bárkinek is belépjenek a steam fiókjába, de erősen indokolt megváltoztatni a jelszavad, ha az ugyanaz mint a fórumon.
( Email címed jelszavát is illene persze, ha az ugyanaz, mint az előbb említett ! )Ennek ellenére egyetlen Valve vagy Steam dolgozó SEM fog megkérni a rendszeren keresztül, hogy változtasd meg a jelszavad, úgyhogy akárki rádír Steam-en keresztül bármilyen módon (Steam Friends, community, profile message) elküldheted a fszba, ne add ki személyes adataid!
Egyébként vBulletin fórum hibát használtak ki, akinél valahol ilyen motor van, frissítse mindenképp!"
-
P00By
nagyúr
Nagyon örülök....
-
CocooN-z
őstag
válasz
LackoMester #60 üzenetére
Detto, én nem is az accountom féltem, persze ott is van 40+ game, de azt szivesebben kérném vissza a steam-től, mint a pénzem a banktól.
-
LackoMester
addikt
Hát nemtudom, nálam is fut a SteamGuard, de elég zseton ( nekem az is sok ) van a kártyán, szóval áttmegyek hamarosan a bankba, és megkérdezem milyen lehetőségeim vannak, még az is lehet, h. kiveszem a nagyrészét, vagy áttutaltam az sszonyéra.
-
Wolverine
félisten
Tekintve, hogy aktiválva van a Steam Guard, tudni fogok róla, ha valaki új helyről akarna belépni; és a fizetésre webkártyát használtam, amin csak akkor van pénz, ha épp venni akarok valamit. A Steamen több, mint 50 aktivált játékom van, szóval lenne mit féltenem... de nem teszem.
-
wednesday
őstag
válasz
FehérHolló #46 üzenetére
Akkor ezt szerencsésebben is lehetne közölni. Ha van egy kis hisztéria még a teljesen egyértelmű dolgokat is meg szokták többször erősíteni. Nem tárolunk fontos adatokat stb...
Más: Mindenki maga dönti el, hogy mit csinál, de én feleslegesnek tartom most rohanni cserélni a kártyákat több ezer pénzért (persze erősen függ a számlán lévő vagyontól).
Lehet elég csak blokkolni az internetes vásárlást is. És közel sem biztos, hogy megszereztek adatok a több millió ember közül.Ha meg mégis és 4 havonta lesz betörés én nem fogok 4 havonta kártyát cserélni.
-
CocooN-z
őstag
De ha tényleg így is lesz, és megmerik lépni, részemről én azt gusztustalannak találnám, mert "jóvan evvan megtötént, itt egy gáme toljad, és kussolj, kapdat ingyér" elvet követik.
Még a végén nekünk kell megköszönni.
szerk:
Miért is? Mert sok köztünk a naiv, és sokan a main dombor kártyájukat használták erre a vásárlási metódusra, ergo a havi keresetüket is kockára tették valve-ék.
-
anulu
félisten
nálam a safe login aktiválva van. amint valaki be akar lépni olyan gépről, amiről eddig még nem volt login a fiókomba, küld nekem egy levelet. az meg azonnal megjön a telefonomra, szóval látom, ha valaki piszkálni akarja.
amúgymeg CIB Internetkártya részemről. annyi pénz van rajta, amennyi éppen kell.
azoknak nagy cumi, akik dombornyomott kártyát regeltek és nincs ez a safe dolog aktivizálva, esetleg már nem él a mail címük amivel regeltek.
-
FehérHolló
veterán
válasz
wednesday #40 üzenetére
Ha hozzáférsz több millió kártyaadathoz, akkor összességében pár kártya hitelesítését is el fogod találni véletlenszerűen, bár egyenként erre nagyon kicsi az esélyed.
Ez a figyelmeztetés annak a pár embernek szól, hogy jogilag korrekt legyen a kríziskezelés. (Persze nem tudja, hogy ki az a pár, ezért broadcastol.) -
Ilsyde
őstag
Feltetelezem hogy Mo.-on is igy van, ha valaki nemzetkozi bankkal van. Angol peldat irtam, itt mar minden online tortenik es kifinomult rendszer vedi az ugyfeleket. De tapasztaltam is ennek menetet. Sajnos. Es most nem arra gondolok hogy EN ultem emiatt par evet
@Deter az 4 napja volt, az a szep benne.
Gabe mar bejelentette hogy nagyon sajnalja es egy napig bojtolni fog penzszamolgatas helyett
-
Angel1981
veterán
"A fórum visszaállítása után mindenképpen végrehajtanak egy jelszó megerősítő procedúrát, és mindenkit arra biztatnak, hogy változtassák meg a jelszavaikat."
Ez azért gáz....
-
wednesday
őstag
válasz
FehérHolló #34 üzenetére
Akkor most mire fel mondta Gabe, hogy figyelje mindenki a számlája tranzakcióit?
goodboy007: Ezzel egyetértek. Hitelkártya adatok egy idegen féltől csak akkor kellenek ha lopni akarok, vagy visszaélni. Mégis mi másra lehet használni még?
Ráadásul vörös posztó tényleg a hackereknek, hogy van miért betörni. -
goodboy007
senior tag
Na a Valve-nak remélem a gatyáját is leperelik, ha kiderül, hogy annak ellenére tárolták a hitelkártyaadatokat, hogy ezt a felhasználó nem engedélyezte.
Amíg emberek hoznak létre emberek számára szóló rendszereket, addig mindig lesz olyan ember, aki azt fel is fogja tudni törni.
Ezért részesítem előnyben inkább a dobozos vásárlást.Kb. 10k-nyi játékom van az accomon, amiket akció keretében vettem, de ha esetleg eltűnne pénz a számlámról, akkor én is csatlakozom a perelők közé!
Bár remélhetőleg az ellopott adatokat azért kódolva tárolták, nem közérthető formában.
-
deter
aktív tag
Örvendetes. És legalább egy ki*****tt e-mailt nem tudtak volna küldeni, vagy főhírként megjeleníteni. Miért harmadik féltől kell értesülni, hogy vélhetően adatlopás történt? Már korábban olvastam, hogy feltörték a fórumot, de nem volt róla szó, hogy személyes adatok is kiszivárogtak. Örvendetes, most meg fizethetek az új bánkártyáért. Persze, a Steam felelősséget semmiért nem vállal...
-
Ilsyde
őstag
válasz
Depression #31 üzenetére
Nem, mert kozpontilag letarol mindent a Steam. Mindegy milyen vedelmet tesznek ra (authenticator stb.) mert amint beirod az adataidat, a szerverek lementik azt. Minden online bolt igy mukodik.
Ezert ved meg teged a bankod meg a kozeg, amit hasznalsz. Felhivod oket, megmondod hogy ezt meg azt nem te vetted, visszakapod a penzt es kapsz egy uj kartyat. Vagy Paypalt hasznalsz.
-
00roli00
aktív tag
Pont a napokban gondolkoztam el rajta,hogy veszek ezt-azt steamen, hát jó hogy még gondolkozok....übergáz sajnos az eset.
-
FehérHolló
veterán
Úgy mellékesen megjegyezném, hogy a hitelkártya hitelesítő adatokat tilos tárolniuk.
A jelszavakat meg főleg nem tárolhatják titkosítás nélkül.. -
LackoMester
addikt
Na azért ez szopacs, utoljára már én sem mentettem el az adataimat ( egyszer viszont igen ), azért remélem nem lesz gond, sokba kerülhet ez a Steam- nek.
-
Depression
veterán
Szerencsére nekem is lejárt a kártyám.
Ez übergáz. Tényleg nem létezik biztonságos módszer?
-
wednesday
őstag
Remélem ebből nem lesz baj.
1. Én mondjuk nem mentem soha a bankkártya adatokat (tehát ha nincs engedélyezve a tárolás és mégis megszerzik, akkor Steam még is csak tárolja, és akkor nem a hackerek a legnagyobb csalók ebben a történetben.)
2. Fórumra soha nem jelentkeztem be, nem is használtam sose. Most fene tudja mit törtek fel és min keresztül.
3. A több millió felhasználó között kishalnak számítok, csak nem figyel fel senki arra a 700Ft-ra ami már hónapok óta ott van a számlán.
-
Воланд
titán
válasz
Wolverine #28 üzenetére
jah, erre gondoltam. mert az otthoni gepemen mentve vannak a kartyam adatai, de ha mashol lepek be a steambe, akkor ott nem szerepelnek ezek az adatok.
szoval jelen esetben irrelevans azt irni, hogy nem mentettek le a kartyajuk adatait a steam kliensbe, mert ettol fuggetlenul mashol tarolva vannak ezek az adatok. vagy legalabbis egy reszuk.
-
Воланд
titán
ize, a kartyaadatok nem azon a gepen tarolodnak, ahol fut a steam kliens? szoval jelen esetben tok mindegy, hogy valaki lementette-e a kartya adatait, vagy sem, itt most azok az adatok kerultek rossz kezekbe, amik a steam szerveren voltak/vannak. vagy nem?
-
b4zsi-
őstag
ez nagyon durva
-
Tigerclaw
nagyúr
Még jó hogy azóta lejárt a régi kártyám, de azért tényleg gáz, hogy a neten semmi nincs biztonságban és mindenki abban gondolkozik, arra terelnek, sőt lassan kényszerítenek hogy a neten keresztül vásároljon, intézze a banki ügyeit, az adóját, stb.
-
kexksz
addikt
Sztem nem kell aggodni,nem hiszem, hogy baj lesz belole kesobb.
-
Sirandrish
legenda
Ez azért kicsit kellemetlen
-
Djuree
félisten
nem kéne hogy lenyúlják az accomat
szerencsére a kártyaadataim direkt nem mentem el soha. -
dBLOOD
tag
HAHAHAHA
-
CocooN-z
őstag
Ha új bankkártyát igényelek, ergo a 3 karakteres biztonsági kódom megváltozik, védett vagyok?
-
Ethar
csendes tag
-
Ethar
csendes tag
válasz
callmeakos #3 üzenetére
Pedig amúgy nagyon jó dolog. Nem kell foglalkoznod lemezekkel, update-ekkel, jó kis akciók vannak... Ha hely kell letörlöd a játékot, ha megint játszani szeretnél vele, úgyis letöltöd.
És esetlegesen Windows újratelepítésnél is marha jó az, hogy ha megmarad a Steam foldered, akkor pár perc alatt minden játékod visszakerülhet, nem kell lemezekkel, update-ekkel, stb.
Azért nekem pl. 200GB-nyi (olyan 30-35db) játéknál ez számít... -
Geller72
veterán
"és mindenkit arra biztatnak, hogy változtassák meg a jelszavaikat."
-Halottnak a csók..
-
Dany007
veterán
Az fa***a... Itt a hátulütője az "intézzünk mindent online" életérzésnek...
Persze, akinek van egy csöpp esze, az egy másodlagos paypalos számlát ad meg ilyen helyeken, ahová mindig csak annyi pénzt utal, amennyit éppen akkor elakar költeni.
Így ezesetben viszont nincs semmi nagyobb gond, max majd kap pár sampet.Észre kéne már venni, hogy online semmi sincsen 100%-ig biztonságban. Mint ez is és számos más hacker akció is bizonyítja, hogy amit az ember felrak a netre, legyen az egy fotó, email cím vagy épp bankkártyaadatok, az bizony könnyen rossz kezekbe kerülhet.
Ezért lenne szükség olyan megoldásokra, mint pl a fent említett másodlagos paypal számla. -
HaaS
addikt
Ouch.
-
Ethar
csendes tag
De jó, hogy épp bankot váltottam és még nem vásároltam ott az új kártyámmal...
-
callmeakos
veterán
Na ez a szivacs......
Még jó hogy nem vagyok híve a steames vásárlásnak.... -
BigBlue69
őstag
Végre egy magyar irás
-
kexksz
addikt
Na ne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- BMW topik
- Suzuki topik
- Microsoft Excel topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Szép állapot , Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Újszerű, Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Újszerű, akku állapot 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest