- Házimozi haladó szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yso
tag
válasz
Drenadar #470 üzenetére
+1, nálam sincs semmi gyanús a bankszámla körül.
De azt is tudhatjuk, hogy nem kell ahoz épp pont a neten vásárolni, hogy ilyen jellegű támadásnak legyünk kitéve. Elég, ha csak egy bankkártyánk van, és annak a rendszerét törik fel. Mint a napokban emiatt le is tiltottak több ezer bankkártyát, mint hallottam.
-
Drenadar
veterán
válasz
Insolent #467 üzenetére
Azóta sincs hír arról hogy bárkit is lehúztak volna pénzzel...
szóval ez megint arra volt jó hogy a maradi embereket igazolják hogy mennyire fúj a digitális vásárlás. Az már hozzájuk úgy sem jut el, hogy egy károsult sincs, csak elolvasták a hírt és megsimizték saját buksijukat majd beírták hogy így jár az aki netről vásárol és elégedetten tudtak menni aludni.
-
kexksz
addikt
válasz
FehérHolló #468 üzenetére
-
Insolent
aktív tag
Mert valaki azóta vásárolni?
Én mertem.. 6€ a Brink ennyiért ajándék.. -
szuper-t
őstag
PAyPal megvéd minket
-
InHell
senior tag
Ma meg is kaptam az új bankkártyámat.
Múlt héten Hétfőn mentem be a bankba újat igényelni.
Az évek alatt annyit vásároltam már Steam-en, hogy ez a mostani 2.5k-s kiadás simán belefért. -
Воланд
titán
válasz
deathtania #458 üzenetére
vasaroltal steamen? mert akkor tok mindegy, hogy te torolted a kliensbol az adatokat, a szerver is tarolta a tranzakciokat. ettol fuggetlenul szvsz nem kell aggodni.
-
deathtania
senior tag
pont pár hete töröltem a bankkártyadataimat a steamből... dejó
-
törölt tag
válasz
DeFranco #453 üzenetére
"- bekapcsolt steam guard
- különböző steam és email jelszó
- vagy elkülönített netszámla, vagy paypal használata"Ezt én így egészeném ki:
- bekapcsolt steam guard
- és elkülönített netszámla, vagy paypal használataA három együtt a maximális biztonság jegyében.
-
DeFranco
nagyúr
Csak kíváncsi voltam, hogy mennyire vagy egyáltalán érintett a témában
Amúgy itt játékot követelni kb. annyira jogos, mint az államtól kártérítést követelni azért, mert a szomszédhoz betörtek, és emiatt neked fel kellett szerelni egy hevederzárat, mert nem érzed magad biztonságban.
Aki betartotta a minimálisan elvárható biztonsági elveket*, annak semmilyen plusz intézkedést nem kellett volna tennie. Sem letiltást, sem kártyacserét, sem semmit.
*
- bekapcsolt steam guard
- vagy elkülönített netszámla, vagy paypal használataEzek alapvetően elvárható, százszor elmondott, és ingyenes megoldások, és ebben az esetben jelenleg 0% az esélye annak, hogy bármilyen károd származik a betörésből.
-
HaaS
addikt
Ühüm. Szegény valve. A sok gonosz tipikusember meg a pénzüket akarja, pedig semmilyen káruk (?) nem származott a szerencsétlen esetből. Jó.
Azt itt tanultam, hogy a számítógépes játék luxuscikk, és nem jár alanyi jogon: "ha nincs pénzed rá, akkor ne játssz vele!"
Most kiegészül azzal, hogy ha luxuscikkekre költesz, akkor bizony ez extra költségekkel járhat. Elvégre egy porsénak drágább a lökhárító, mint egy menetrend szerint közlekedő autóbusznak. Ausztriában is, ha jól veszem ki...Mindegy igazából, csak gondoltam érdekes lehet egy másik szempont is.
-
törölt tag
Ez érdekes fejlemény, ez van amikor évekkel ezelőtti fóruminfomációkra támaszkodom
Pedig van rokonom Ausztriában, Németországban, és Angliában is, csak hát a német nyelvterületen élő rokonságommal a Nagypapám tartja a kapcsolatot, az Angliai szál esetében meg még nem jutott eszembe erre rákérdezni, annyi mindenről megy a duma amikor évente egyszer itt van nálunk, hogy erre még nem tértünk ki
-
-
PH-User
addikt
Én nem tudom annyira nem izgatom magam, mint itt sokan, hogy egyből kártya csere.
Ha pénzmozgás van a kártyámon, azt úgy is egyből jelzik felém, amúgy meg havonta 28,5K jön rá kb. szóval nem hiszem, hogy akkora célpont lennék... -
JetiRulez
őstag
OTP kártya csere megtörtént. 1,5-2 héten belül jön postán. 500 Ft-ba került.
-
Nyugaton ez tipikusan úgy néz ki, hogy telefon a banknak és a kártya máris le van tiltva, a következő meg jön pár napon belül. Mindez ingyen.
Arról nem a Valve tehet, hogy nálunk ez nem ingyen van, és még több időbe is kerül. De el tudom képzelni, hogy reklamálással ki lehet csikarni ezt az összeget belőlük. Ha mégsem kártalanítanak, akkor tényleg baj van.
-
HaaS
addikt
Aki meg félti a pénzét, az rohan, letilt, meg új kártya, meg az idő, amit eltölt vele... ők is tipikusak, tudom.
Persze egy ilyen kis szegény apró vállalkozásnak, akinek a nevét sem ismeri senki, hatalmas törés lenne egy ötszázforintos játékot odatenni a listába, ami még nincs meg a delikvensnek, csakúgy.
Gondolom ennek olyan íze lenne, mintha beismernék, hogy "hibáztak", vagy ilyesmi.
Szóval jó így, ahogy van, a rohanóktól meg elnézést.
-
hyperspace
őstag
válasz
callmeakos #3 üzenetére
én meg csak ingyenjátékot kaptam onnan. felőlem nézegessék a nevem.
-
aram01
nagyúr
csak dobozos semmi más
-
wednesday
őstag
Lehet rosszul tudom, de a Sony még a banki adatokat se titkosította. Nem valami ilyesmi volt? De még ott se hallottam később pénz lopásos ügyekről.
A Steam-en meg elvileg titkosítottak is. Tehát fel kell törni őket először, aminek az ideje alatt többször cserélünk lejárt kártyát.
-
XZoli
aktív tag
A SONY ingyen játékokkal kárpótolta a játékosokat , elvárom hogy a Valve is így járjon el
-
Yso
tag
Én a másodlagos számlámmal vásárolok neten, ahonnét azért szintén tudnának lenyúlni zsét. Most minden nap ellenőrzöm a tranzakciókat a biztonság kedvéért. Eddig semmi.
Azért a Steam-en úgy vettem észre, töröltek minden mentett kártyaadatot. -
BemAnyó
senior tag
De jó hogy nem veszek semmit se steam en keresztül, részvétem azoknak akik igen
-
imibogyo
veterán
-
k-saca
csendes tag
Teljes mértékben egyetértek!
Ügyintézni én is másodlagos mailt és számlát tartok-muszály ha jót akar az ember-
és még csak üldözési mániám sincs
Az viszont tény hogy sokan már a neten élik az életüket
Bele sem gondolnak hogy amit kiteregetnek a magánéletükről,anyagi dolgok,vallás és még sokáig lehetne sorolni a listát rossz kezekbe is kerülhet.
Jó példa hogy majd minden országnak ha nem mindnek a rendvédelmi szerveknek külön osztálya van ami a társasági oldalakat figyeli,mert amit nem mond el ha kérdezik azt kibeszéli máshol.........ott pedig figyelik -
-
SityiSXT
őstag
válasz
Insolent #408 üzenetére
Itt a Twitter feedje - ha rákeresel a Steam szóra, láthatod, hogy dicsekszik tettével. Itt meg a videó az eseményről. Nagyon remélem, hogy elkapják a büdös kölkét.
(Persze lehet, hogy fake.)
-
törölt tag
válasz
SityiSXT #407 üzenetére
Igaz, benéztem, ehhez van a külön jelszavam
https://support.steampowered.com/index.php
Az nem változott, na majd most átírom egy újabb
-
törölt tag
Na most kicsit gondba vagyok
Ugye eddig úgy volt, hogy külön jelszó volt magához a Steampowered.com-hoz és a Steamcommunity.com-hoz. Az előbbi jelszavamat már megváltoztattam, miutáán tényleg megerősítést nyert , hogy felnyomták a rendszert.
Tegnap az utóbbit is megakartam, régen nem használtam már a community-t és oda is külön jelszavam volt. Viszont sehogy sem engedett be a régi jelszóval a community-be. Tippre beírtam a kliens-es jelszavamat azzal meg beengedett. Na most én tuti nem állítottam azonosra a két jelszót. Arra emlékeznék, meg csacsiságot nem lépnék meg.
Ja és ugye a napokban megváltoztattam a kliens-es jelszavamat, és ugye ezt csak a klien esetében tettem meg határozottan emlékszem, a community eddig eszembe sem jutott, így különösen meglepett, hogy a community az új jelszóval enged be.
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi lehet az oka, de egy tippem van, nálam amióta létezik a Steam Guard be van kapcsolva. Lehet, hogy emiatt van?
-
JetiRulez
őstag
válasz
Wolverine #401 üzenetére
Nálam a Steam kliens elindításától mindig is független volt az akciókat mutató ablak megjelenése. Amikor kedve van neki, akkor előjön. Szóval mostanában egyáltalán nem bukkant fel és csak híroldalakról értesültem róla, hiába jelentkeztem be 11-én reggel.
De igazán letörne a kezük, ha küldenének egy körlevelet?Szerk.:
Most párszor újraindítottam a Steamet. Harmadszori bejelentkezésre előbukkant végre az akciós ablak és már Én is látom az üzenetet. -
kexksz
addikt
Kiderült, hogy ki törte fel a Steamet és lopott bankkártya adatokat. Tessék megkapaszkodni, ez a 15 éves gyerek volt az: [link]
-
Hego
tag
:S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest