Hirdetés
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Androidos tablet topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Az fa***a... Itt a hátulütője az "intézzünk mindent online" életérzésnek...
Persze, akinek van egy csöpp esze, az egy másodlagos paypalos számlát ad meg ilyen helyeken, ahová mindig csak annyi pénzt utal, amennyit éppen akkor elakar költeni.
Így ezesetben viszont nincs semmi nagyobb gond, max majd kap pár sampet"Nos nekem CIB Internet kártyám van, arról nem tud leszedni az illetéktelen egy petákot sem, mert csak akkor és csak annyi van rajta amennyi a vásárláshoz kell. Ami marad a vásárlás után, egyből vezetem át - vissza a nem Matercard hazai számlámra. Szóval nálam sokat nem ér el...
-
alcsa
senior tag
válasz
FehérHolló #34 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy hiába tudják a bankkártya számomat, nem tudnak pénzt le venni róla? vagy valahogy mégis meglehet ezt oldani, hogy nullázzák a számlám?
És ha megváltoztatom a Steam jelszavam, akkor megmarad az accountom és a megvásárolt játékaim?
-
Воланд
titán
válasz
Psychonaut #193 üzenetére
nem ugy van, hogy a magyar felhasznalok bankkaryta szamait szetosztottak a tobbi felhasznalo kozott?
-
Psychonaut
veterán
De, sajnos minden valoszinuseg szerint mi magyarok voltunk az elsodleges celpont. Mas nemzetisegueknek mar egy bocsanatkero emailt is eljuttattak a hackerek, es egyuttal biztositottak oket, hogy kizarolag annak van felnivaloja, aki magyar cimmel es nevvel regisztralt Steamre.
-
Tomics
addikt
válasz
agressor12 #191 üzenetére
Ezért kell INTERNETES KÁRTYÁT igényelni. A legtöbb helyen ingyenes (a folyószámlád mellett kapsz egy külön számlaszámot + kártyát). Csak akkor rakj rá pénzt, ha veszel valamit. Ennyire egyszerű
-
Drenadar
veterán
vajon az elegendő, ha az ember vásárlásnál nem mentette el a kártyaadatokat?
-
Vasinger!
nagyúr
Egy hackerek pont annyira könnyű, mint feltörni a szervert. Ha tényleg ért a dologhoz, akkor nem sok minden szab határt neki. Meg szerinted úgy törnék fel, hogy ezt nem tudták volna előre?
Nagyon kevesen gondoltak arra, hogy egyszer bekövetkezik egy ilyen és mégis. Ugyanez van a kulcsokkal is, senki se hinné, hogy fel lehet törni, de lásd a fenti mondatot.
Egyébként egy jó tanács a sok kapkodó, rémült fórumtársnak. Gondolkodás nélkül utald el az összes pénzed egy számlára. Akkor biztonságban lesz a pénzed, amíg kitalálod mi legyen a bankkártyáddal, vagy mik lesznek a további fejlemények.
-
petyu6
csendes tag
Csak abban bízom nem mi magyarok voltunk, az elsődleges célpont!!!! De szomorú viszont hogy már itt is vigyázni kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
M3Ny3'T
senior tag
Csodálom (de persze sajnálom), hogy csak most került erre sor.
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #174 üzenetére
Még valami, érdemes kérni Internetkártyát, nekem nem volt, mert úgy voltam vele jó ez is, de ilyenkor mégse az.
Sokkal biztonságosabb megoldás...
-
válasz
Képzeld te csinálod itt a királydrámát.
Hívd fel a bankodat, majd ők megmondják.
Akinek van egy kis sütnivalója nem használ olyan bankkártyát közvetlenül amin a család vagyona van.Egyébként meg vedd le a vásárlási limitet 100Ft-ra.
Kérjél sms értesítőt.Ha nagyon pánikolsz tiltasd le a kártyát.
Legközelebb meg ne kérd el apu kártyáját.
-
CocooN-z
őstag
válasz
Éppen ezért az a megoldás mint Keldor Papa-nak is javaslata, hogy ha tényleg 4K akkor kérsz egy új kártyát, ennyit nekem is megér, mintsem hogy idegeskedjek rajta. Nem másokkal kell paprikásodni, tudom hogy zavar, és frusztráló, mert nekem is main kártyám, és az accom se pici.
Türelem Tornaterem
#175: Post Time-ban énis idegeskedtem, de ahogy kidumáltuk topikban, annyira már nem vagyok az, s.elite-t se kell ezért megkövezni, totál megértem őt is.
-
válasz
Ne mondd már, hogy nekünk kéne megmondani, hogy mit kéne csinálnod. Te tényleg túldramatizálod az egészet. Ha ennyire félsz, miért nem tiltod le a kártyádat, amivel Steam-en fizettél?
-
sniper elite
senior tag
Képzeld elolvastam, sőt több helyen is utána olvastam. "Hozzátette, hogy vizsgálatot folytattak, és megerősítette, hogy a baj valóban túlmutat a fórumon, méghozzá olyannyira, hogy felhasználók neveihez, címeihez, játékvásárlási információkhoz, e-mail címekhez és ami a legrosszabb titkosított hitelkártya adatokhoz fértek hozzá." jah kurvára nincs félnivalóm amikor nem csak a fórumot piszkálták meg, hanem az adatbázist is amiben ott vannak a fizetési adatok is. Kicsit gondolkodj már mielőtt okosat akarsz mondani
Ráadásul én nem úgy vagyok mint itt páran, hogy csak pár ezrest bukhatnak a dolgon ha bekövetkezik a legrosszabb.
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #168 üzenetére
Tiltsd le a kártyákat és kész, én is ezt tettem. 4000Ft nem vág földhöz, hogy jöjjön új. Inkább ez, mint a bizonytalanság, szerintem jobb a megelőzés.
-
válasz
Ugyanabban a cipőben vagyok.
-
válasz
Ha érdekelne a téma és elolvastad volna a topicot, rájönnél, hogy sacc/kb. 0 félnivalód van.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Biztos írták már sokan, de aki megadta az egyetlen mindenre használt kártyájának az adatait on-line bárhol a bankján kívül, az adja meg nekem is, ígérem nem fogok többet költeni róla, mint a hackerek vagy a felesége... Jó a technika meg a kényelem, de ésszel. PL: Nekem meg van adva steamen az otp-s virtuális bankkártya minden adata, csak úgy lehet vele fizetni, ha engedélyezem a tranzakciót böngészőben, egyébként meg jön sms, ha történik valami, tehát a pénzem nem féltem.
A steamen van steam guard, e-mailben jön a kód, ha új gépről használnám, e-mail címet pedig sms kód védi.Az ilyen híreken ezért csak mosolygok. Mivel nem kaptam sms-t/mailt semmiról, ezért nyugodt lehetnék, ám:
A Valve nekem, mint érintettnek miért nem küldött azonnal e-mailt!?
-
XZoli
aktív tag
Nos az ilyenek miatt kell internet kártyát használni, és csak akkor utalok rá pénz amikor vásárolni akarok. Így nem tudnak lehúzni.
Mi lesz, ha steam zár majd be egy hónapra?
Tényleg kezdődik a világvége!
-
Sanchez638
addikt
válasz
Brutális eb #159 üzenetére
De a boci aero azt is megveszem és kezembe tartom a levegőt
(és ebből következik hogy a levegőért is fizetek)
ja és a levegőt nem veszem hanem belélegzem
ha te veszed akkor téged keményen átba*tak...
-
syC
addikt
"Worst case scenario"
Én az érintettek helyében megtennék minden lehetséges biztonsági lépést.
-
mpierre
veterán
Na igen. Soha nem intézek pénzügyet neten. Így, ha el is csentek valamit azzal nem mennek sokra.
Ellenben, ha feltörik a bank adatbázisát, az már érintene...
-
enginev3.0
félisten
Figyeljem a kártyámat? Miért küldenek rá pénzt?
Az enyémről nem sokat vonnak le
-
WhiteWalker
nagyúr
magyarországon csak három banknál lehet virtuális számlaszámot csináltatni...na ez a lol...
-
Brutális eb
addikt
válasz
Sanchez638 #136 üzenetére
Akkor gondolom nem is lélegzel.
-
-
Wolverine
félisten
Azért fel lehet ezt fogni humorral is
-
válasz
sniper elite #145 üzenetére
Csak egy dolog segít. Fűszoknyát húzol, és kántálva táncolsz a szoba közpére húzott számítógép körül!
-
Djuree
félisten
válasz
semmit nem kell tenni. ps3 adatokat is feltörték, bankkártya adatok rajta, nem történt semmi. ráadásul ott elismerten megszerezték az adatokat, míg itt nem valószínű. akkor lehet gond ha hitelkártyád van. szaros bankkártyákkal nem éri meg nekik szarakodni, nagy a kockázat benne, a hitelkártya korlátlan pénz, majdnem nuku kockázattal.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Pr0GrEsSiVe #150 üzenetére
mivel ez a "foglalkozása", amit úgy hívunk: internetes csaló.
-
enniyre ráérnek h pont steamet basztatják..
-
atike
nagyúr
válasz
Sanchez638 #136 üzenetére
+1
Én is szívesebben adok olyasmiért pénzt, amit meg is tudok fogni... Mármint ebben a "témakörben". Szépen mutat a polcon az összes eredeti programom... Mind a 4.
-
ddekany
veterán
válasz
Nincs sehol közölve, hogy pontosan mihez fértek hozzá, és milyen módon kódolt formában? Akkor lehetne erre választ találni. Ha valami értelmesen hash-elt kártyakódot nyultak le, és az ellenőrző kódot sem tárolták le (CVC vagy mi), akkor nem sok esélyük van a betörőknek, kb valószínűbb, hogy holnap elüt a busz mint hogy kiraboljanak.
-
CocooN-z
őstag
válasz
Én cserélem ha nem túl drága, ha meg az, akkor átutalom a manit offline számlára, és laposkúszás egy kis ideig
-
EkSYS
senior tag
Csatlakoznék azon táborhoz akik valami nem kellemeset kívánnak ennek a cseppet sem kedves heker barmoknak.
Tényleg jobb elővigyázatosnak lenni, na persze ezt így már utólag könnyű mondani :/
(amit ebből nyernek azt költség gyógyszerre) -
sniper elite
senior tag
Most enyhén szólva is aggódon, mivel vettem már onnan egypár játékot meg DLC-ket...2 bankkártya is volt használva, szóval ilyenkor mit lehet tenni?
-
konikan69
csendes tag
Hát ez nem jó hír szerencsére az én profilommal nem történt semmi
-
ddekany
veterán
"AES256-t pár évtizedig még nem fogják tudni feltürni"
Az AES már régen rossz lenne itt, mert ha megtudod a kulcsot ami nyitja (ami nem egyedi, hanem pl. cég/szolgáltatás szintű), akkor tied minden, és persze megtudhatod, mert van aki tudja, különben nincs értelme az egésznek, magyarul, AES-nél van ellopható kulcs ami mindent "nyitja" a titkosítást. De korábban itt valaki említette, hogy hash+salt-al voltak védve a kártya adatok. Az viszont egyirányú "titkosítás", ami sokkal biztonságosabb, annyira, hogy a Steam se tudja "visszatitkosítani" (mert igazából ez nem is titkosítás), de tudja ellenőrizni, mikor megadsz egy kódot, hogy ugyan az-e mint múltkor. A gáz, hogy ha megvan a hash, akkor a Steam-en kívül, saját gépparkkal, akármeddig büntetlenül próbálkozhatsz eltrafálni (habár itt is lehet ám szívatni a betörőket, ha a forráskódhoz nem fértek hozzá, és ott egy extra string hozzáfűzésével megbolondítod kicsit a hash-elést...)... de viszont ezt csak egyesével teheted meg, nincs közös kulcs ami "nyitja" a titkosítást.
-
ddekany
veterán
A szokásos szánalom kategória... Egyrészt elfelejtik közölin a T. vásárlóval, hogy mekkora is veszély, had rohanjanak az emberek bankkártyáz cserélni. Így kell ezt! Másrészt az egész kártyás-fizetős rendszer, persze Steam-tól függetlenül nevetséges. Mi az, hogy én bármilyen adatot megadok az eladónak, amivel vissza lehet élni? Eleve azzal ő is visszaélhetne... meg persze ezért van tőle mit ellopni. Soha fel nem fogom, ezeket az utalásokat miért nem tisztán a bankommal intézhetem, és az eladónak csak bevágólapoznák valami 1x érvényes átutatlási kódot, aztán csókolom. Én soha semminek a honlapján nem akarok semmiféle bankkártya kódot bevinni, csak is a kártyát kiállító bankéban. De nem, inkább csináljon mindeki pici fiókokat csak internetes vásárlásra, stb. Értelmes.
-
Zolás
addikt
Tök jó hogy változtassak jelszót, meg minden, csak a steam nem tudja jelenleg fogadni a kérésem, próbáljam meg később.
Mondjuk nekem nincs semmilyen bankkártyám, de az accountomat nem adnám szívesen. -
CocooN-z
őstag
AES has 10 rounds for 128-bit keys, 12 rounds for 192-bit keys, and 14 rounds for 256-bit keys. By 2006, the best known attacks were on 7 rounds for 128-bit keys, 8 rounds for 192-bit keys, and 9 rounds for 256-bit keys.
http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Encryption_Standard
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szimmetrikus_kulcs%C3%BA_rejtjelez%C3%A9s
Érdekes dolgokat lehet azért itt olvasni
Tudom OFFFF
-
Ethar
csendes tag
Valljuk be ennél azért bonyolultabb a dolog, minthogy "szólsz a banknak és kész". Legalábbis én úgy tudom, hogy ha levesznek egy összeget, mielőtt szólnál, azt bizony buktad. A bank se azért mondja, hogy vigyázz a kódjaidra, mert tök mindegy mi történik, még minden visszacsinálható.
Maximálisan az aznapi vásárlási limit összegét bukhatod, de azért jelen gazdasági helyzetben az sem lehet kellemes.Valszeg egyébként tényleg durván titkosítva vannak az ilyen fajta adatok. AES256-t pár évtizedig még nem fogják tudni feltürni. De van még egy rakás titkosítás, amit nem tudnak.
És van egy másik rakás titkosítás, amire elméletben van törés, gyakorlatban azonban nagyon nehéz kivitelezni.
Gyakorlatban csak pusztán V. Pistike bankkártyaszámának megszerzéséért nem fog senki zombihálózatot bérelni. -
Danex
addikt
Én ilyen esetek miatt, a WoW-nál se hagytam bent a "ha majd lejár a havi gametime akkor autómatikusan újra levonom a pénzt" módszert... mert 1. ilyenkor tárolva van a szerveren is az adat, vagy ha feltörik a gyerek ingyen játszhat (igaz authenticator erre a megoldás)
-
Zolee11
senior tag
válasz
DeFranco #129 üzenetére
Te... én teljesen nyugodt vagyok, mint nyúl a hurokban.
Igen értem én, gondolom ez a könyvelés dolga, mondjuk én nem értem, hogy hogyan működik pontosan, de miért a kártyaszámot kell letárolni, és nem a bankszámlaszámot és a nevet? Elég csak ráhibázni arra a 3 számra és máris mehet a bevásárlás...
Arról nem is beszélve, hogy a pénzügyi bizonylatokat miért ilyen felületen tárolják ami a világhálóról elérhető? Ilyen adatokat napi/heti/havi mentéssel kellene Offline szerveren tárolni, vagy nem? Lehet én vagyok a setét, de ekkora kockázatot elég nagy bátorság bevállalni.Olvastam, hogy titkosítva van, meg minden, de akkor is elég gáz...
-
Wolverine
félisten
válasz
BloodyEddie #130 üzenetére
Bízni továbbra is lehet bennük. Ezután nyilván ellenőrzik a rendszert és kiszűrik az esetleges gyenge pontokat...
-
haddent
addikt
Mint írta is a cikk, az adatok titkosítva voltak. Nagy valószínűséggel amint beírod nekik az adatokat, titkosítják, és a titkosított hash -et küldik el a banknak, aki fel tudja azt dolgozni, és levonja a kellő összeget. Persze mindezt másodpercek alatt. Tehát egy hash -el sokra nem mennek... Bankot feltörni pedig nem nagyon fognak, mert nem a jóska gyereket rakják oda, hogy nesze nézzed mán nem hekkolják e az adatbázist
-
DeFranco
nagyúr
Te... nyugodj már le.
Senki nem tárolja a pin kódodat, egyszerűen csak arról van szó, hogy a pénzügyi tranzakciók bizonylatait a világon mindenhol jó pár évig meg kell őrizni. Ez nem felháborító, ez a modern üzleti világ egyik alapköve.
Hörgés helyett egy kicsit tájékozódj mielőtt elvisz az agyvérzés.
Amúgy meg olyan titkosítás alatt vannak, amit fizikai képtelenség feltörni. A zsebedben a bankkártyád ezerszer nagyobb veszélynek van kitéve, de ha rázárod a lakásajtót, akkor is. Szú-szá van.
-
Zolee11
senior tag
-
Mappa
addikt
válasz
LackoMester #73 üzenetére
Azt az ósőn kasszánál meg csak pislogás lesz nagy bevásárlásnál
-
EyEsOnU
tag
a sony-psn-anonymous témában volt visszaélés a kártyaadatokkal? Nem emlékszem rá. Szerencsére nem tudnak vele mit kezdeni, az olyan adatbázisokat amikben ilyen jellegű infót tárolnak igen komoly titkosítással látják el.. Psn accountomnál is meg volt adva minden adat, steam-en is meg van. A világon semmi nem fog történni.
gabe newell-nek persze jár a taliga aprómajom
-
Zolee11
senior tag
az azért durva, hogy tárolják a kártyaszámokat... no komment, agyatlanság felső fokon.
-
Gergosz2
veterán
azért valljuk be ez várható volt
-
keIdor
titán
válasz
FehérHolló #99 üzenetére
Igen, jó neked.
-
DeFranco
nagyúr
-
PP=>CIB Internetkártya=>majdnem üres magánszámla
Good luck @ssh*les! -
Ilsyde
őstag
Debit kartyanal (dombornyomott bankkartya?) nem igazan van vedelem, amit lenyulnak azt lenyulnak de utana tudod zarolni. Ez kb. ami Mo.-on is van ha nem tevedek? Ha szerencsed van akkor elotte felhiv a bank hogy tenyleg te koltekezel-e. Ezert nem szabad ezt tranzakciokhoz hasznalni. Nekem is csak Paypalhoz van rendelve, ugy "lathatatlan".
Credit kartyanal (hitelkartya?) teljesen be vagy vedve, ha illetektelen hasznalja akkor "visszakapod" a penzt - azert idezojelben mert alapbol sem a tied volt - es zaroljak a kartyat. Itt is hivhatnak tranzakcio kozben/utan hogy meggyozodjenek rola hogy te vagy-e a kartyatulajdonos. Minden normalis ember ezt hasznalja ha vasarolni akar (kiveve ha nincs, bar debit utan radtukmaljak es ugyis lesz).
-
Dany007
veterán
válasz
DrTroglodyte #100 üzenetére
Ez jóóó
Asszem ebből aranyköpés lesz =) -
Kakaduku
senior tag
válasz
DrTroglodyte #100 üzenetére
Mission completed!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Tőzsde és gazdaság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Ally RC71L-NH001W. 512GB. SSD. AMD Ryzen Z1 Extreme. 16GB. LPDDR5X. RAM. CSERE IS.
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Macbook Pro 16" M4 PRO - 2025 gyártás, 14/20 mag, 24GB RAM, 1 TERA SSD, 2 ciklus - Apple garancia
- Macbook Pro 16" M1 MAX - 2022 gyártás, 10/32 mag, 64GB RAM, 1 TERA SSD - garancia (108)
- Macbook Pro 16" M1 PRO - 2022 gyártás, 10/16 mag, 32GB RAM, 512GB SSD - garancia (105)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest