Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
lord.lakli #33097 üzenetére
Pontosan ezt vettem, ajánlani nem merem addig, amíg nincs itt
lillip
Csakhát a Dive csöppet drágább mint a Cardboard, és kitudja mennyit fogom használni - lehet nekem pl nem fog akkorát dobni, vagy fájni fog a fejem tőle, és akkor dobhatom ki
s3nsitivity
Hát igen, Furynak nem olyan érdekes a 3D-s mozi mint nekünk
-
lillip
csendes tag
válasz
LógaGéza #33094 üzenetére
Én is filóztam melyik lehet jobb erre a célra, de végülis a dive mellett döntöttem, az stabilabbnak tűnik mint a kartonpapír
az alkalmazás meg szerintem tényleg elég pöpecül működik, egyelőre csak az androidos demo verziót tesztelem, ha beválik majd esélyes a full megvétele (a demo idő korlátos, 10 perc után bontja a kapcsolatot). Teljesen olyan képet ad mint a demo vr alkalmazások, úgyhogy izgatottan tesztelem a játékokat, és próbálgatom a jó beállításokat, nomeg várom a dive érkezését
Amit pozitívnak tartok, hogy az app fejlesztője tényleg aktívan csinálja. Nemrég jött ki az új verzió, napi szinten aktív az alkalmazás fórumán. Úgyhogy nem halott dologról van szó.
-
LógaGéza
veterán
válasz
s3nsitivity #33095 üzenetére
Pontosan
De jobb ha két lencsét veszel, úgy az igazi
-
lillip
csendes tag
üdv,
valaki esetleg próbálta már a VR élményt nexuson? durovis dive, vagy a google cardboard vagy egyéb VR headset segítségével?
ha igen, ismeri-e valaki a Trinus gyre nevű appot (ami lényegében "minden" PC-s játékot képes side by side-ban streamelni a telefonra és szinte mindenhol megy a PC egérmozgatás a fejmozgatással azaz közel teljes VR élmény bármilyen játékkal).
Egyelőre még nem rendelkezem headsettel, de az app és a streamelés elég komolyan működik, nálam wifin sem, de legfőképp USB megosztással sem volt érezhető késés, a kép meg lencsék nélkül teljesen korrekt, kíváncsi vagyok ha megérkezik a headset mi lesz belőle.
Esetleg vannak tapasztalatok?
-
roland091
senior tag
válasz
zolka95 #33085 üzenetére
nekm még 1x nem fagyott le a telefon L alatt max olyan előfordult h ha valami erőforrás igényesebbet indítottam el akkor helyet csinált neki a taskok között de legtöbbször vígan tudok 1-1 egyszerüb játékkal játszani és közben whatsappon v fb messengeren írogatni bármi féle újra töltés nélkül
-
zolka95
őstag
Nálatok 5.0.1-en vannak fagyások?
Nálam brutális. Egyre többször csinálja ezt. Leginkább film és netezés közben. Újra kell indítanom vagy 10-15 percig várok. Remélem nem telóhiba. -
törölt tag
válasz
s3nsitivity #33083 üzenetére
Stock, jaja. Neztem az APN-t, de jó, még működik is.
-
törölt tag
válasz
s3nsitivity #33081 üzenetére
Ez mit jelent? Állítsak valamit, segíts légyszives
-
törölt tag
Miért kéri folyton, hogy jelentkezzek be a hálózatba?
Automatikus választás van a beállításokban. Van ilyen másnak? -
migabi24
nagyúr
válasz
s3nsitivity #33075 üzenetére
Köszönöm, végre valaki szóra méltat, ezek egyébként full stock beállítások, erre lettem volna kíváncsi
-
gabipaci
őstag
Sziasztok! Sajnos van egy program, ami nem működik nyalóka alatt, ezért vissza kellene tennem a 4.x.x legutolsó verzióját. Hogyan megy ez a dolog?
NRT-vel? Vagy van valami egyéb trükk?
Köszönöm. -
s3nsitivity
addikt
válasz
migabi24 #33073 üzenetére
Remélem tisztában vagy vele, hogy ezek pont azok amik kb mindentől függnek.
proc/sys/fs/lease-break-time- 45
proc/sys/kernel/msgmni- 1442
proc/sys/kernel/sem- 250 32000 32 128
proc/sys/vm/dirty_ratio- 20
proc/sys/vm/dirty_bacground_ratio- 5
proc/sys/vm/vfs_cache_pressure- 100Ha más készülékre akarod átültetni azt nem ajánlom ha bár nem feltétlen okozhat nagy bajt.
De ha úgy állnak össze a dolgok egy kernel pánikot okozhatsz vele.EOS(5.0.2) + EX 2.05 (3.4.0 aaron@bella)
-
slice14
veterán
Lehet én vagyok a beteg, de az érintés visszajelzés hangja a stock 5.x-nél jobban bejött. Ezt hogy tudom vissza cserélni?
-
migabi24
nagyúr
Ezek is érdekelnének, jöhet főzött romból is
proc/sys/fs/lease-break-time-
proc/sys/kernel/msgmni-
proc/sys/kernel/sem-
proc/sys/vm/dirty_ratio-
proc/sys/vm/dirty_bacground_ratio-
proc/sys/vm/vfs_cache_pressure- -
s3nsitivity
addikt
válasz
kurucz7 #33061 üzenetére
(#33065) csipuka +1
Az NRT tényleg elég bolond biztos.
Nyitott BL-re simán flashelhető a gyári 5.0.1, arra mehetek a TWRP majd a SuperSU és minden fain!(#33064) migabi24
Miért érdekel ez pontosan?
Egyébként passz, sose foglalkoztam a Stock Kernellel.
De vannak itt sokan akik stockon vannak, valaki biztos lő egy screen egy Trickster Mod-ról.(#33067) LógaGéza
Na csak itt van a QS!
(#33069) MrPetya19
Kell neki azért idő, főleg az S szériát szokták amúgy elcseszni, mert ,hogy húúú de faszák vagyunk, aztán bukik az egész.
Nekem Note 2-n anno nem annyira észrevehető volt, ha bár jelen volt a dolog. -
leslien
nagyúr
-
MrPetya19
addikt
válasz
s3nsitivity #33051 üzenetére
Igazándiból pont ez a félelmen az alphával.
-
LógaGéza
veterán
Tegnap jött egy csendes Cataclysm update:
Changelog:
Jan 03, 2015: Hide persistent alarm icon.
Jan 03, 2015: Close dialer on hangup.
Jan 03, 2015: Show menu on both sides.
Jan 02, 2015: Settings backup.
Jan 02, 2015: Hide brightness slider.
Jan 02, 2015: Quick Toggles: resize, hide labels, custom columns, unify, longclick.
Jan 02, 2015: Expandable volume panel.Few notes on this update:
The persistent alarm icon i'm referring is the one always up, not the one when alarm is about to run.
I'm not sure which one you wanted to hide but i find more annoying this one.Show menu on both sides just mirror the right menu on the left side aswell when is up, for simmetry or left handed. Keep in mind this won't force the menu to pop, to force it there's another option.
Quick toggles received a lot of love this update. You can do pretty much anything you want now.
Since you can disable the labels now, changed the network mode icon to something related to the mode itself, so you don't have to rely on the label to check it.
Unify will convert wifi and bluetooth toggles as others so you can rearrange them and have other toggles with them together.
Doing so you will loose the ability to click the label, so added a longpress behavior to every toggle to mimic the label behavior.Most of the toggles longpress behavior is just a link to the relative settings.
Few exceptions are:Network mode --> Smart radio.
Screenshot --> takes screenshot without collapsing the bar.
Rotation --> alternatively lock the phone in portrait and finally landscape mode aswell.Many few tweaks here and there, notification stream volume got new icon to differentiate it from ringer in expanded volume panel.
Animations speed got sliders without dialogs. Animations speed in dev settings will reflect cata settings ones aswell.
OCD people screaming at me in PM got finally Nfc and Gps renamed to GPS and NFC .
The colorfade leak fix is here but i'm pretty sure it won't solve the big leak some people are experiencing."Forrás: atl4ntis - xda
Letöltés innen, nem kell wipeolni semmit, csak telepíteni.
-
csipuka
senior tag
válasz
Davzone #33063 üzenetére
Szerintem az NRT igen fasza, es elegge bolondbiztos. A kolleganak meg ha mar fenn is van, meg ert angolul, akkor siman elboldogul vele. Klikkel parat, es fenn van a 5.0.1 + felteszi a recovery-t meg root-ot szinte magatol.
Nem parancssoroznek ezzel, pedig asszony gepen linux megy -
migabi24
nagyúr
Sziasztok, aki tudja miről beszélek segítsen nekem legyenszíves, a nexus 5-nél a kitkat és a loli alatt is az interactive governor volt az alapértelmezett? Ha igen kérhetnék egy screenshotot hogy milyen stock értékeket használtak ehhez a governorhoz
-
Davzone
senior tag
válasz
kurucz7 #33061 üzenetére
Nem ertelek...
Mert akarsz rootolas utan OTAzni majd ujra rootolni lollipoppal?Rakd fel az 5.0.1 es imaget a google oldalarol.
Vagy nrtbol... De en nem ajanlom a toolkiteket.
Ha megvan cf auto root es van lollipop es root is.
Ha lehet keruld az ota frissiteseket.
A root pedig mindig elveszik ota utan.
Lollipopnal pedig mar nem lehet frissiteni OTAval ha van root.
Innen szedd le az 5.0.1 es factory imaget
https://developers.google.com/android/nexus/imagesTelefont fastbootba kell rakni.
adb reboot bootloader (ezt cmdbe beirod usb hibakereses bekapcsolasa utan)
Ha megvan elinditod a flahsall.bat-ot es kesz.
Utana lakd be .
Rootolni barmikor lehet ha nyitott bootloadered van ,nem lesz adatvesztes. -
kurucz7
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem!
Dec.31-óta van egy Nexus 5-öm. Az első dolgom volt, hogy Nexus Root Toolkit-tel rootoltam (root checkerrel ellenőriztem) de custom recovery-t nem raktam fel és a bootloadert is nyitva hagytam.
Azt olvastam itt a fórumban, hogy ebben az esetben megmarad az OTA frissítés lehetősége. Alapból 4.4.2. android volt rajta. A telefont belaktam, majd elkezdtem az OTA frissítést telepíteni. A 4.4.3 az felment, de a következőnél már hibával újraindult.
Valamint a root jogosultságom is elveszett. Úgy tűnik, hogy lassabban is indul el a rendszer (lassabban töltődnek be a widgetek), a következő frissítést ugyan felajánlja, de másodszorra is leállt hibával a telepítése.
Nem tudom ilyenkor mit lehet csinálni (nagyon kezdő vagyok), és angolul sem tudok, a google fordítóval meg nehéz értelmezni az xda-n írottakat.
Vissza lehet tenni az eredeti 4.4.2-őt a NRT-el, vagy már csak a 4.4.3-at lehet vele újrahúzni?
A root jogosultság eltűnése miatt, most először újra rootolnom kellene a 4.4.3-at?
Ha most csinálok egy factory reset-et azzal helyrejön a rendszer?
A célom az, hogy kerüljön rá egy stock android, aztán az OTA frissítéssel elmegyek a Lollipopig és majd utána rootolom és belakom újra. Az adatokat mentettem, úgyhogy az elvesztésük nem érdekes.
Kérlek segítsetek mert nem akarok téglát csinálni belőle!Köszönöm!
-
metal01
őstag
válasz
s3nsitivity #33056 üzenetére
Ott a pont
Benéztem.
-
dozsabalint
senior tag
válasz
s3nsitivity #33053 üzenetére
Thx
! Erre valahogy nem gondoltam.
metal01: én arra gondoltam, h a felső sávon... csak rosszul fogalmaztam.
-
metal01
őstag
válasz
s3nsitivity #33053 üzenetére
De az csak a felső sávban teszi középre nem? Nem az értesítő sávon.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
dozsabalint #33052 üzenetére
Az idő és dátum beállításába.
-
dozsabalint
senior tag
Euphoriában át lehet tenni valahogy az értesítősáv óráját középre?
-
m_dawe
senior tag
A januári kiadás nagyon gyors az előzőekhez képest. Elég sok beállítási lehetőség van benne. ( módosítható QS sajnos még nem
) Nehány játék, hogyha bezárom a google hirdetést kifagy
Ezt eltekintve semmi FC, semmi random reboot. Aksi időröl még nem tudok nyilatkozni, de eddig elég bíztató
(btw. CodeBlue kernellel használom) Ikonok pedig rendes LP ikonok
-
natë
nagyúr
Optipopról vélemény? Ikonok lp ikonok vagy az a KK/CM/LP kevercs?
-
marquuard
veterán
válasz
zolka95 #33032 üzenetére
Nekem van egy Samu S2 és S3 készülékem, N5 előtt az S3-at használtam. Nem tudom milyen úton-módon, de mindkét telefon rettenetesen lassult (pláne az S2) az évek során, és nem csak én vettem észre a telefonon. Soha semmi problémája nem volt, soha nem volt mókolva a rendszer. Az S2 még szervizben is volt emiatt. Csináltak egy szoftverfrissítést helyben, a helyzet ugyanaz maradt. Nem akarom ezzel leírni a Samsungot, de ha még mindig az S3-at kellene használnom, hát nem tudom mi lenne velem.
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
Euphoria 1.0-t használok (20141221) és az alábbiakat produkálja néha.
- Böngészéskor gyakran ez a hangyás kép jön elő, ahová írnám be honlap címét:KÉP
- A zenelejátszó gyakran kilép (visszadob a főoldalra), amikor a szám teljes képernyős nézetéből vissza szeretnék lépni az albumok közé. (Megy a háttérben a szám lejátszása, csak magába a programba vissza kell lépnem.
Másnál is megvannak ezek? -
Scooter74
őstag
Van Euphoria 12.31-s teszt build:
-
mukisrác
aktív tag
válasz
randras_83 #33037 üzenetére
Akksi cserét hogy eszközölsz ki?
(Én is megyek Váci útra repedés miatt, sim tálca, hangerő gomb mellett) -
lord.lakli
őstag
Nap mint nap nézem asszonynál NS-t, de még mindig használható a mostani pár 10e Ft-os készülékekhez képest, mert legalább OS nem lassít feleslegesen. Érdekes, mert kolléga Samu S1-e egy hulladék, de a vele egy idős NS meg használható. Nem mondom, hogy nem lassú N5-höz képest, de a mai olcsókhoz képest még mindig jó. Szerintem ilyen lesz N5 is 4 év múlva. Az akkori közép alját még elverhet"né", ha nem jönne 64 bit.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
zolka95 #33032 üzenetére
Ez rengeteg mindentől függ.
Biztos, hogy lassabb lesz idővel.. Az OS is és az appok is nagyobb erőforrás igényűek lesznek. Nem is olyan messze van már, ha most beállunk 64 bitre akkor ott durva falás lesz az appok terén, na de elkalandoztam.
Az N5 a mai napig csúcs kategória, a lassulások azok kernel szinten történnek. Az OS az ami lassul, a Nexusok gyárilag a Google által kiadott OS-t kapják minden más FORK!
Az, hogy a samut nem képesek optimalizálni az már egyéni szoc problem.
Már nem épp csúcs technológia van az N5-ben így senki nem tudja meddig lesz ilyen sima.
Meg, hogy mekkora lesz a vissza hátrálás mértéke.
Ez egy hihetetlenül összetett kérdés.Szvsz hamarabb éri el a tervezett elévülés a készüléket mint, hogy használhatatlanul lassú legyen.
-
eastsider
nagyúr
válasz
zolka95 #33032 üzenetére
N4-ről váltottam, az is iszonyat gyors, de a N5 érezhetően gyorsabb, simább..
N4 előtt galaxy nexusom volt, ott is elég nagy volt a sebességbeli különbség.. szóval van fejlődés bőven. inkább az alkalmazások lesznek egyre jobban erőforrásigényesek...
jah meg N5-nél L esetén 3-4 naponta újra kell indítani... (poweramp bezáródik magától) -
zolka95
őstag
Sokan mondják, hogy az android belassul egy idő után. Az egyik ismerősöm mondta, hogy a galaxy s5-je egy ideje néha megakad. Pedig 1 éves sincs az a teló. Lehet hogy ez user error, de a nem stock droidok be lassulnak egy idő után.
Nexusoknál is így van?
A nexus 4 és az azelőtti van még olyan gyors mint a maga idejében? Ez nyilván függ a fejlődő technikától és az őket egyre jobban kihasználó appoktól.
A nexus 4 is még 4 magos , 2gb rammal.
Mennyivel gyorsabb nála a nexus 5?Nem tudom elképzelni, hogy a közeljövőben lecserélném az n5-ömet csak azért mert lassú. Sebesség terén tökéletes telefon. Mégis szerintetek lassulni fog pl 5 év után?
Az appok biztos több erőforrást igényelnek majd, de nem hiszem hogy ne lenne elég nekik ami a nexusba van.Csak azért lenne érdemes cserélni újabbra, mert egy idő után nem lesz rá új droid még custom rommal sem. De ha csak a sebességet nézzük, akkor lenne értelme cserélni?
Ez az első csúcskategóriás telóm. Előtte csak egy xperia minim volt.
-
bigrock
addikt
válasz
randras_83 #33029 üzenetére
Nekem is ez a szitu, csak nincs kedvem 2-3 hétig ezért nélkülözni (Expansys)
-
adamka1313
tag
válasz
randras_83 #33029 üzenetére
Elméletileg igen
-
randras_83
addikt
válasz
s3nsitivity #33008 üzenetére
nem, hanem a peros, akarom mondani bordó twángóhoz illik
Repedt keretet cserélnek gariban jól emlékszem, ugye? (konkrétan a jack-él van elrepedve a kis drága)
-
Scooter74
őstag
válasz
s3nsitivity #33023 üzenetére
Euphoria 12/28 buildnál megoldás a system ui bugra.
Bugs:
-Dragging down notification bar results in systemui force close.Solution:
-Disable headsup in settings and re-enable it to fix the fc issue. -
zsarkov
tag
Az elsődleges Google fiókomnál folyamatosan azt írja, hogy szinkronizálási hiba, hamarosan helyreáll. Valakinek van ötlete, hogy ez csak nálam hiba, vagy a Google szerverével van valami?
-
dozsabalint
senior tag
válasz
s3nsitivity #33023 üzenetére
Mindegy
. Már a stabil bootol.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
dozsabalint #33015 üzenetére
A 28 és 31 elég crahselős.
A 26 először stabilként lett kiadva de páran rinyáltak, hogy nem tökéletes és utána már test buildként került fel. Ha bár nálam tökéletes minden szempontból.
Míg a 21 még elég fapados volt számomra.Egyébként a Sys UI FC-re volt megoldás de már nem emlékszem mi.
Valamit ki kellett kapcsolni meg vissza, tán a heads uppot. -
metal01
őstag
válasz
dozsabalint #33020 üzenetére
Na, akkor csak nem írtam hülyeséget
Viszont az OTA a 12/21-en "Cannot read properties"-t ír. Azt olvasom, hogy a köv. stabil bulid-ben ez javítva lesz.
-
metal01
őstag
válasz
dozsabalint #33018 üzenetére
Na én azt nem szeretnék, mivel már "belaktam" a mostani rendszert rendesen.
-
metal01
őstag
válasz
dozsabalint #33015 üzenetére
Hogy teszed fel? Sima wipe cahce és dalvik aztán hadd szóljon? Nem kell full wipe?
-
metal01
őstag
válasz
lord.lakli #33012 üzenetére
Csak meglepődtem, hogy kapni már itt is (mármint az aprón). Nem tudtam. Sorry... Nem reklámnak szántam.
Szerk.: Ha gáz, törölje az illetékes
-
metal01
őstag
Ez vótmá'?
-
s3nsitivity
addikt
válasz
lord.lakli #33007 üzenetére
Ugyan, csak nem vennél piros power bankhoz egy fehér Ferrarit..
-
lord.lakli
őstag
válasz
s3nsitivity #33006 üzenetére
Melyik színe? Piros, sárga, fehér, fekete, meg még ki tudja milyen színben van?
-
s3nsitivity
addikt
válasz
randras_83 #33005 üzenetére
Illik a Ferrarihoz a színe?
-
H.Bencike
aktív tag
A DiTech-nél vásárolt telefonokhoz adnak garanciajegyet is vagy csak egy számlát adnak a vásárlásról?
-
slice14
veterán
Én is a 1221-est tettem fel. Ami tettszik, hogy ha patten lock-al le van zárva, nem leket lehúzni a quick settings-t. És ami még király, hogy nem kel pöcsölni a taskerrel a lockscreen policy miatt (wifi alapú pattent).Persze, csak erre használom a rom profilokat, minden mást a tasker intéz.
-
metal01
őstag
válasz
dozsabalint #33000 üzenetére
Hát nem tudom. Ami biztos, hogy jól működik az a 12/21.
-
metal01
őstag
válasz
s3nsitivity #32999 üzenetére
Nálam a 12/21 van fent. Van valami lényeges különbség a 12/26-ban?
A 12/26-ban az OTA működik? Nálam azt írja, hogy "Cannot read properties". De rákérdeztem az EU OS fórumon és azt írták, hogy nem bug, hanem maga az OTA server még nem megy. Jó lenne, ha nem kellene flash-elgetni már az új release-eket, hanem felmenne OTA-n oszt' cső...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Oneplus 11 5g 8/128gb.
- Iphone 12 Mini - 128GB - Vodafone függő - sötétkék - Akku 80% - védőfóliával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest