Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni időjárás-állomás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640 #42783 üzenetére
hogy akkor milyen színű???
Szép. Leírta 2x is. Mit nem értesz ezen?#42778 dabadab : az általad leírt kritériumok közül a nem hozzáértő user leírta, hogy könnyű, tele van portokkal, és legújabb Win van rajta.
Ezekkel már bőven kiemelkedik az átlag halmazból.
A tartósságról meg gondolom (még) nem tud nyilatkozni.#42789 bambano : Aki nem képes követni a köznyelv változásait, és ennek fejében még kötekedő típus is, annak lesznek nehézségei az életben.
#42792 qnadam: Oké, de ehhez a rácsodálkozáshoz az kellett, hogy azt vegye meg, amit ajánlottál neki. Úgy meg könnyű
-
válasz
E.Kaufmann #42791 üzenetére
sokáig meggyőződésem volt, hogy az igazi
laptopnotebook fekete, szögletes, és thinkpad logót visel. azóta tudom, hogy már az se az igazi. -
net84
őstag
Az már tény, hogy nem tudják kifizetni, ezért kellene ledolgozniuk
.
"boldogítson másik balekot" - amíg nem családtag vagy nem akarja utána nekem elhozni telepítésre, kb. ez a vége az ilyen beszélgetésnek...
#42779 hcl és #42785 KROK640 - van olyan Sony nálunk is a családban. Az is egy olyan vásárlás volt, ahol mindenáron fehér kellett és megvette egyedül. Fél évvel később már ment a hiszti, hogy ez milyen xar. De asszony is beújított egy Samsung lapost akkortájt. Vékony, könnyű, szép fehér, ezüst kerettel és billentyűzet is hófehér. 1 óra volt a max akkuról. Mikor végre lecserélte, szétszedtem. Sorba kötve 3db Samsung mobil akkuból állt az aksija (~1400mA).
#42787 E.Kaufmann - voltam, de ezek már nem abból az időből valók. Adtam el nőnek gépet úgy, hogy a legnagyobb kell és nem lehet nőies (még, hogy a méret nem számít
). Egy 17"-os Asus gaming notebookra esett a választás - netezni, filmet nézni és dolgozni kell. De nehogy már olyan hétköznapi legyen, mint másnak.
4,5kg, így gyorsan rásóztam a legnagyobb hátizsákunkat is, hogy legyen miben elvinni.
Egyébként én is elfogadnák egy szép asztrofekete vasat valami BMW szerű procival. Csak ne nekem kelljen kifizetni...
#42789 bambano - olvasd magyarosan, betűről betűre, ahogy írom: notebook, laptop, toplep, notbuk, not búk, notebók, lapostop, hajtigálós gép, hordozható számítógép - most hirtelen több nem jut eszembe, hogy miket hallottam már
-
KROK640
nagyúr
Úgy tíz éve az akkori baránőmnek laptop kellett. Menjünk, hát vegyünk egyet. Hosszas válogatás után meglett, I5, 8GB RAM, SSD, gyönyörű kékesszürke szálcsiszolt külső, tetszik neki nagyon. OK, akkor majd eljössz és ezt a gépet kéred.
Két nap múlva újságolja, hogy látnom kéne milyen szép laptopot vett. WTF? nem azt vetted meg amit beszéltünk? Áh! Talált egy még szebbet olcsóbban, így azt vette, nézzem meg olyan gyönyörű bordó. Tényleg szép bordó volt, csakhát egy I3-as 4GB RAMmal és HDDvel. Igaz, a HDD nagyobb volt mint a másik gépben az SSD lett volna.
Végül szerencsére aztán nem az én gondom volt a gép, mert nem sokkal később szétváltunk, és bár néha beszélünk, de a gép azóta sem került szóba -
válasz
dabadab #42778 üzenetére
+1. Laposoknál a hw addig érdekes, amíg a user számára kötelező minimumot tudja.
Viszont olyan szempontból meg nagy -1, hogy ahonnan a téma indult, ott már mindegy, ott már megvan a lapos, onnantól meg fordul a kocka, ott már azok az infók a fontosabbak, amik vételnél még sokadlagos szempontok voltak. Pl ha valaki lassúságra vagy rossz akkuidőre vagy instabilitásra panaszkodik, nem fogod elkezdeni a fém zsanér gyönyöreit megénekelni, mert azon a ponton már ki nem szarja le, ami van, az van és kész.
-
dabadab
titán
Bocs, de itt tényleg SENKI sem ért a laptopokhoz?
Egy laptopnál az az érdekes, hogy mekkora, milyen nehéz, mennyire tartós a háza, milyen minőségű a billencs, tapipad, csiklóegér, kijelző, hogy van ellátva portokkal, cserélhető vagy forrasztott a RAM meg az SSD, milyen a hűtés, hogy bírja az akksi...
Őszintén szólva sokkal jobban megértem azt, akit a szín érdekel, mint azt, aki a CPU-t sasolja. -
net84
őstag
Aki nem ért hozzá:
- milyen legyen a laptop?
- fehér
- olyan nincs, a szín nem releváns, teljesítményben mire kell?
- ha nem fehér, akkor mindegy, nem érdekel
(ezek után adj neki megfelelő gépet - nem lett fehér)
Aki nem ért hozzá, de próbálkozik:
- Milyen géppel szenvedsz, hogy nem megy?
- Dell, valami 5-ös, 2,4-es, 16 valamivel és 512 másik valamivel. Az van még rajt, hogy intel.
(legalább a címke egyes részeit elolvasta és nem az SSD méretét diktálta be RAM-nak) -
net84
őstag
válasz
KROK640 #42757 üzenetére
Nem én akartam, először nem is tudtam arról, mi van a háttérben.
Később megkaptam azt az ajánlatot is véleményezésre. Egy nulla volt a keretösszeg (amiért én elvállaltam) utánra még beírva a havidíjba. Igaz ezért az összegért vállalták a webes tartalmak átköltöztetését a saját szerverükre. Ez az igazi bebetonozás.
#42758 E.Kaufmann - nem játszok ilyet. Amihez nem férek hozzá, azt nem ütöm, míg nem ég a ház. Ezt vázoltam is nekik - amit pedig csak lehet, új rendszerre költöztetünk.
#42760 hcl - a kisördög nekem is ezt mondta
. De akkor már annyi munkám (pl a pénzügyi elszámolás szakmai véleményezésében) volt bent, gondoltam hasznom is legyen belőle. Az még nem jött össze, cserében nem is töröm maga.
A terv meg van a teljes átvételre, meg is kapták a forgatókönyvet. 2 helyre viszont nem fizetnének (van tartozása, garanciális munkája az előző csapatnak), így pl. a levelezés átköltöztetését nekik adták ki (teljes szolgáltató váltás is lesz, így nagy szívás, nem is bánom, hogy nem én kaptam a megtiszteltetést). -
válasz
KROK640 #42764 üzenetére
Nem tudom mi a bajod, laikustól szerintem ez egy nagyon jó és részletes leírás. Esetek 90%-ban ennyit se kap az ember. Ő meg legalább próbálkozott, és igazából adott tök sok infót. Ezek alapján ha megkéred, hogy küldjön egy fotót a lapos seggéről, amin olvashatók a feliratok meg a matricák, fel fogja fogni a kérést, és pikkpakk megkapsz minden létező infót a lapos kódnevéből.
-
KROK640
nagyúr
Mai laptop leírás : (csajtól)
Oh, hát szeretem mert könnyű és szép a színe.
Van benne egy Ryzen hétezer valahanyas proci, meg tizenhat memória, meg egy 1 terrás SSD (ezt tű pontosan eltalálta) , sok port, de mégis könnyű, meg videókártya, és az az új Windows is benne van. Ez jó gép, mert nagyon szép a színe -
hcl
titán
Szerintem ez az, amit nem szabad elfogadni
Nyilván az előző banda nem fog átadni semmit, onnantól nettó szívás
@KROK640 : Szerintem egyik se volt rendben
A 90-es évek és a 2000-es évekelejének designja nem sok maradandót tud felmutatni
@E.Kaufmann : Na de ahhoz neki meg kell mozdulnia
@Pikari : Anyám se szokta érteni, hogy asszonyék (miután Unixos) miért dolgoznak minden hétvégén.
Mert ha hét közben állítanának le valamit, akkor a világon gyanúsan sokan lennének morcosak, először a szállítmányozási szektorban, aztán mindenhol, mert nem ékezik meg időre a cucc, amire szükségük van -
Pikari
veterán
Nekem mindenhol úgy kellett elfoglalnom egyesével a rendszereket, mint az oroszoknak a délkeletukrajnai határvidéket: évekbe tellett. Még a routereket is mindenhol resetelni kellett egyesével. Persze mindenki folyamatosan dolgozik a gépekkel, és kell hozzá a net is, nem lehet csak úgy semmit se csinálni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #42712 üzenetére
Igazi profi a gyerek, én mutassam meg neki, hogy az egyik elterjedt CMS megoldást hogy kössem össze a másik top3-ban lévő levelező szolgáltatással. Nem mintha én tudnám, de ott volt az ikonja a szolgáltatónak a beállítás varázslóban és persze, hogy nem azt választotta
aztán csodálkozik. Hát még én
-
net84
őstag
válasz
KROK640 #42734 üzenetére
Üzemeltetésre vettem át évekkel ezelőtt egy rendszert (meghívásos alapon). Aprópénzért, de sok munka sem volt vele. Állami fenntartás, így más a szerződő és más a feladat kiosztója. Mint kiderült, a helyi vezető és annak a haverjának a bizniszébe tenyereltem bele. A haver mondott egy horror árat, amit odafent nem fogadtak el és kézbe vették a dolgot. Engem a keretösszeggel kerestek meg, ha elfogadom, enyém a buli.
Már az első hónapban bekóstolt a vezető, majd úgy gondolta, ha a web üzemeltetés az én dolgom, egy új honlap is belefér. Volt egy-két összemorgásunk, néha be is mószeroltam feljebb, de végül elfogadta a helyzetet. Aztán kaptam megbízást webfejlesztésre, amit először nem fogadtam el, majd egy későbbi időpontban mégis. Azt az ajánlatot csont nélkül elfogadták, pedig kicsit szemtelen volt. Az üzemeltetés díja viszont a mai napig hű a topichoz.
Friss sztori:
Megkeres X (barát, korábbi főnök, kolléga), hogy kössünk szerződést IT üzemeltetésre, az eddigi IT-s csapat nem kap újabb melót és amúgy is elszámolási vitában állnak (tudtam, én véleményeztem az év végi elszámolást). Kell egy mindenre kiterjedő szerződés, mert nekik igazolniuk kell a partnerük felé, hogy van IT támogatás a cégnél és biztosított a rendszerük zavartalan működése. OK. Már a megbeszélés elején kiderül, hogy nem gondolkodnának átalánydíjas szerződésben, hiába vázoltam fel 2 konstrukciót is (az egyik nekik lutri költségben, a másik nekem). Adtam ajánlatot eseti megoldásra, karbantartás és felügyelet nélkül. Gyakorlatilag hibaelhárítás, csak prioritással kezelve. Nem telt el fél óra, hív X, megkapta, kevesebbre gondolt és most nézegeti az IT cégek óradíjait a neten. Azok is kedvezőbbek, mint az enyém és bemondott egy SW-s óradíjat. OK. Vállalom annyiért:
- amikor hiba van, odahozzátok, ahova mondom és megnézem, amikor sorra kerül, majd érte jöttök, amikor kész. Nincs prio és nincs helyszíni hibamegoldás.
- ez nem hangzik jók
- nem, de ez fér így bele. Amúgy szerintem elég baráti az első ajánlat is, ha nem Te lennél, akkor nem ennyi lenne (megadtam neki, hogy mennyi az annyi ha "idegen" keres meg). Maradunk az eredeti felállásnál, ha kell, olcsósítani tudunk az óradíjon, de akkor van havidíja a rendelkezésre állásnak.
- jó, igaz, jobb a reagálási időd, mint az előző csapatnak, akkor legyen ennyi.
Szerződés megköttetett. Már 3x próbáltak feladatot adni, mindig kértem adatokat és jelszavakat a végrehajtáshoz, mindig megakadtunk. A saját gépeik és wifi hálójuk jelszaván kívül semmihez nincs hozzáférésük (nem tudják a levelezés jelszavait, nem tudják pontosan mi fut a szerverükön és ahhoz ki fér hozzá, a hálózat csak azért átlátható mert szolgáltatót váltottak és egy volt kolléga összerakta nekik normálisan). Még szerencse, hogy jól tudok szerződést írni, így a megbízó kötelezettségei most engem védenek (habár nincs belőle még gond, megértik, mikor visszadobom, hogy nem megy). -
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #42746 üzenetére
valami opensource cucc volt, amit akkor használtunk, az admin felülete tudott olyat, hogy az összes hozzászólást időrendei sorrendben mutatni tudta. és egyetlen kattintással ki lehetett jelölni mondjuk a fórum utolsó 500 hozzászólását is akár, és mégegy kattintás, és hopp, máris törölve van
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #42745 üzenetére
Igen, ezek a botok ellen jók. De mint írtam nálunk ilyenkor csak elkezdtek jönni a ruszki meg kínai emberek, akik ugyanazt aszart másolták be az összes topicba (mindegyik mást bár akadt pár azonos is). Aztán kicsit sem örömteli mikor 80 topicból kell ugyanazt a szart kipucolni, esetleg aznap már másodjára ...
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #42744 üzenetére
Ilyen nekünk is volt anno, amikor ilyet üzemeltettünk. Az volt a titok nyitja, hogy regisztrációnál volt egy olyan mező, hogy "írj magadról pár szót". Ezt a botok már nem tudták sikeresen venni
Na meg a register.php és login.php át voltak nevezve mindenféle egyedi dolgokra.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #42742 üzenetére
Ezt nem írtad. És afacebook csoport nagyon nem fórum. Ott pl nincsennek topicokok, de avatarok sem igazán, mindenki (a többség) a rendes nevével van fent stb.
Ami a hagyományos fórumokat illeti pedig csak tartják a regisztrációval a szigorodó elvárásokat
(amik azt okozzák, hogy lassan már sehová nem tudom megjegyezni a jelszavamat, főleg, hogy a böngésző hetente figyelmeetet, hogy ez a user név és jelszó páros már megint(!) kiszivárgott és legott változtassam meg ott is a jelszavamat.
A másik, hogy mint fórum üzemeltető (csapat tagja) pontosan tudom, hogy a könnyű regisztráció miatt bejönnek a botok és teleokádják az egész fórumot. Akkor tettünk be capta-t, akkor már nem botok jöttek, hanem mindenféle alacsonyan fizetett ruszki meg kínai "user", aki mindneféle spammal meg reklámmal nyomták tele az egészet, naponta kétszer takaríthattunk. Na akkor meguntuk, és kikapcsoltuk a regisztrációtHogy veszettünk-e ezzel potenciális új usert? Aligha... maximum évente egyet, és jó eséllyel az is lelépett volna pár hét után, ahogy nyitott regisztráció idején is történt.
Ráadásul a francnak se hiányzik, hogy az atomfegyverek indítókódjai topicban offoljanak. -
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #42740 üzenetére
én a facebook csoportokat és hasonlókat is fórumként definiálom.
ea 2000res években egy témára volt mondjuk egy portál.
most van kb 10 hagyományos fórum, 200 közösségi médiás felület (csoportok, videósok)a hagyományos fórumok sokszor maguk alatt vágják a fát, pl regisztrálni se lehet rájuk email visszaigazolás, 245264 karakteres jelszó, kölyöksárkány fogának megadása nélkül, mire végzel, már el is felejted, hogy mit akartál. azt hiszik egyesek, hoyg atomfegyverek indítókódjait őrzik a nyomorult php szkriptjeik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #42739 üzenetére
Ez igaz volt a 2000-esévek legvégére meg talán a 2010-2011 körüli időszakra.
De manapság abszolút nem. Épp ezaz, hogy minden átköltözik facebook csoportba
Alig tudok olyan magyar fórumot ahol még van élet. Ezen is azért van szerintem mert egy csomó oldal (Prohadver, Mobilarena, IT café, GAMEPOD.hu, LOGOUT.hu) összetolta a userbázisát.
Bezzeg a tematikus facebook csoportokból minden témára akad több is, van olyan téma aminek kapcsán benne vagyok 3 csoportban is, de kb ctrl+c ctrl+v mindegyik, még a nevében is majdnem. -
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #42737 üzenetére
Ez hasznos programnak tűnik
Hát, akkor nem megyek vissza. Sajnos rengeteg jó fórum szűnt meg az utóbbi években
a Gamestar Fórum is csak a PCW Segélyvonallal egyesülve egy maroknyi lelkes taggal maradt meg, és egy másik fórumon ahol admin vagyok ott is, 15 éve még napi 100-150-200 post született, ma már egy 10-15 postos nap is azt jelenti, hogy nagy volt a forgalom
-
válasz
KROK640 #42736 üzenetére
ezzel nem volt semmi trükk, ami hangot analógon beleküldtél, az megszólalt. amióta meg az átlag pc-nek is van 3-4 kimenete, azóta az egyik leghasznosabb cucc az eatrumpet, amivel egy kattintásra látszik, hogy melyik program van némítva, melyik kimenet aktív, nem kell a control panel mélyén '95-ből maradt paneleken keresgélni.
a többi nekem túl bumfordi volt, de főleg a színes
ez a retró meg az átmenetes csíkkal pont azt a minimális pluszt hozta dizájnban, aminél több nem is kellett soha. aztán persze az aero tetszett, most meg megint a minimál a divat.
a hwsw fórumra már ne menj vissza, 9 éve szűnt meg...
-
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #42735 üzenetére
Na a webcamot nem is figyeltem. De ilyen beépített hangszórós monitorok akokriban divatosak voltak, Feri haveromnak még 2009-ben is olyan monitorja volt. Utáltam nála Windowst telepíteni, mert a rohadt monitor hangszórókat művészet volt megszóllaltatni utána.
A jó öreg HWSW, te jó ég, vagy 10 éve nem jártam arra sem. Jegyzettömb, winamp, total commander nekem ezek ma is mindennapos kellékek
"az xp zöld-kék dizájnját meg sose szerettem" - volt egy tök jó ezüstös is, meg egy undorító olaj zöld (amit tényleg senkinél sem láttam). Bár nekem már olyan 2006 őszétől folyamatosan customizálva volt, az említett középkori design után többnyire valami Vistás megjelenés volt
-
válasz
KROK640 #42733 üzenetére
beépített hangszóró és beépített webkamera
azóta leszoktam a tévézésről
hwsw fórum volt az, az ablakok száma pedig nem is durva. így a rettentő minőségű kép alapján pár jegyzettömb, winamp, total commander, firefox, thunderbird, és a messengere is van esély
az xp zöld-kék dizájnját meg sose szerettem.
az alaplap specialitása meg a dvi (+vga) kijárat volt, asszem az akkoriban nem volt gyakori egyáltalán. -
KROK640
nagyúr
"A megrendelőnek csak akkor drága az időd, ha ki kell fizetnie...
" Milyen igaz
. Aláírás, meg cég szlogen gyanús
Pikarinak már meséltem, hogy pár napja, majdnem bementem tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe :
Megjelenik "Olcsó úr", aki ismerős ismerősétől tudja, hogy én csinálok weblapokat, és olcsón és jól dolgozok. Felvilágosítottam, hogy nem, nem csinálok, DE ... most az egyszer kivételt teszek, hátha megtudunk egyezni.
Felsorolta az igencsak komplex és komoly igényeit. Erre mondtam neki egy 200 ezerrel csökkentett árat ahhoz képest, amit gondoltam, - mivel asszonnyal kicsit utazgatnánk, meg kinéztem egy autót is, amit jó lenne megcsípni, szóval kell a pénz - , valamint egy kedvező határidőt, mert jó lenne bezsákolni a megrendelést.
Szóval mondtam X összeget, amire Olcsó úr úgy lefehéredett, hogy már épp tölteni akartam neki egy pohár sétáló jánost, hogy el ne ájuljon, amikor hebegve megjegyezte, hogy ő ennek az X összegnek negyedére-ötödére gondolt és azt is úgy, hogy majd három részletben havonta fizetné. Felvilágosítottam, hogy egy hivatalos cégnél amit ő kér, kb 2-2,5Xért vállalnak el, kb dupla határidőre, egy összegben, szóval így gondolkodjon. Neki az akkor is nagyon sok. Én meg mondtam, hogy akkor legalább nem raboljuk tovább egymás idejét.Kikísértem. És még sétáló jánost sem kapott
Tudom, tudom ... KROK640 a gonoszsághoz konyit, nyolc évesen példaképül választotta Jockeyt. Pedig milyen szép ide illő story kerekedhetett volna belőle
-
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #42729 üzenetére
Az első kép nagyon ott van, az egész tényleg annyira 2006... Legszebb időszak szerintem a PC-zésben. A HDD250GB-os, a gép valami Athlon a hűtő alapján Jó kis beépített hangszórós monitor, és ami szuper menőség, hogy ablakban tévézel telepítés közben.
Második kép : Jó kis oldschool fórum (valakinek a RA2-es Apokalypse tank az avija). Melyik fórum volt ez?
És közben billentyűzetet is cseréltél, ami a korszakra oly jellemző kialakítású. Jó sok ablak nyitva, mintha még az MSN-t is vélném felfedezni. A Windows meg XP, 2000-es kinézettel, egy ideig én is így használtam. (bár 2006 decemberében épp egy csili-vili hóeséses középkorira hajazó full custom megjelenésem volt). -
F.E.K..
senior tag
válasz
sh4d0w #42725 üzenetére
"
Jol ertem, a ceges e-maileket forwardolja egy publikus szolgaltatasba?
"Jól. Pontosabban egy publikusba, ahonnan egy másik privát címére küldené, ha sikerülne neki.
Én ezeken eleinte kiégtem, de már kezdek rezignált lenni...
@dabldafab: "De attól még technikailag le lehet tiltani, legalábbis az automata forwardot."
Persze, pár perc alatt, de abból most erős háborgás lenne -ezért bízom benne hogy hamarosan tényleg elfogadják a vonatkozó szabályzatot.. (pontosabban a szabályzat vonatkozó mellékletét).
@bambano: "ha a céges szabályzat nem tiltja, de törvény igen, az nem jó?"
Ha rajtam múlna, sose lett volna ilyen opció egyáltalán....
-
rémséges setupok, 2006 szeptember: múlt ködébe vésző konfig ház nélkül, és akkor hatalmasnak tűnő 20 colos tft, ráadásul analóg videóbemenettel. az asztal szélén álló vhs videó szolgált tunerként.
2006 december: a konfig beköltözött az ariába. ha jól emlékszem, egy történelmi folyóirat csinált előadásokat, amiket én vettem fel. itt írom be a gépbe az anyagot (lenti windv ablak), plusz az asztali felvevővel készítem az időkódos verziót (monitor pip a jobb felső sarokban), hogy a megrendelő kitalálja, melyik részekre van szüksége.
mellékszál: sok hétvégényi anyagot felvettem, összesen egy napból készült valami rövidített, összefoglaló dvd, a többiből soha semmi, csak az időkódos, tehát semmire nem használható lemezek. évekig tartogattam a nyersanyag kazettáit, de aztán elkezdtem őket újrahasznosítani, jó ideig nem kellett ilyesmit vennem
szerintem már nem fognak jelentkezni.
a helyszín az elte jogi karának egyik előadója volt, csíptetős mikrofonnal volt megoldva a terem hangosítása - jó szarul, aminek a fő oka az, hogy a csíptetős mikrofon alapvetően nem erre való
ha az előadó elkezdett mászkálni a teremben, gerjedt mint a fene.
engem ez túlzottan nem érdekelt, feltettem az előadóra a saját (mármint akkor még úgy saját, hogy én béreltem) mikroportomat, onnantól volt jó minőségű hangom, más cuccához nem nyúlunk, meg egyébként is mi közöm hozzá.
egyik szünetben odajött hozzám az egyik történelemtanár (az esemény valami hivatalos továbbképzés is volt), és elkezdte megmagyarázni, hogy azért gerjed a hangosítás, mert két mikroport van az emberen, és ez így nem lehet jó. nem röhögtem ki, nem is küldtem el a picsába, de nem emlékszem, mit mondhattam neki, hogy békénhagyjon a hülyeségével -
bambano
titán
az lehet a probléma, hogy másfajta ügyfélre szabott szerződést írtak alá, az ügybuzgó csóka meg be akarja hajtani az egészet.
az emberek (leendő megrendelők) zöme nem üzemeltet se dns, se smtp szervert, így az ügymenet erre van optimalizálva.ettől még nem válik tolerálhatóvá, ha elkezd pattogni az elvtárs.
-
totron
addikt
válasz
F.E.K.. #42717 üzenetére
#jáváválsz #tinázható
De hiszen könnyen predesztinázható az ilyen dolgozói következtetés. Agilisnak kell lenni, különben könnyedén mások egóinak és végtelenül ferdült elképzeléseinek rabjává válsz. Nem csak a jelenben elkövetett eredményeidért fizetnek, hanem a látnoki képességeidért is ráadásul a jelen is a múlt következménye. Ha ezt más nem látja át, az annak a jele, hogy ő nem te vagy. Rád vár viszont a feladat, hogy ezt megértesd másokkal is, elvégre ezért fizetnek. Ilyen emiles senki földjei, lyukak nem kellenek a rendszerbe.
Usánkás ismerős épp meséli, hogy náluk barbershopos ellátás is van, ~cafetéria. Egy-egy ilyen szeánsz után határozottan el tudom képzelni, hogy könnyebb tenni bármilyen beállításra vagy hitre. -
Lenry
félisten
válasz
F.E.K.. #42717 üzenetére
hagyományosan így maradt
nálunk most a jó Skype fog kimúlni ennek köszönhetően. évekkel ezelőtt bevezettünk egy belső chatet, mindenkit automatikusan regisztrálunk, amikor kezd, szóval az egész cég elérhető benne. persze vannak, akik Skypeolnak, mert korábban az volt, aztán hagyományból nem bántottuk, de én nem vagyok hajlandó a Teamsre átmenni, örülök, hogy eggyel kevesebb szar tud csipogni a telefonomon meg a gépen, szóval elmondtam, hogy a Skype lezártával ezentúl nem támogatunk más chatet.
-
koby11h
őstag
válasz
F.E.K.. #42717 üzenetére
"Sajnos momentán nincs szabályzatban tiltva a céges e-mailok külső címre való továbbítása"
Alap volt, hogy tiltottuk. Miért lehetett rá szüksége bárkinek? Amúgy jó hogy nem citromail.hu-ra irányította"Biztos vagyok benne, hogy nem nálam keresendő beállítási hiba."
Ticketet lezárva. -
F.E.K..
senior tag
Szabályozás hiánya, és az önérzetes felhasználó esete...
Sajnos momentán nincs szabályzatban tiltva a céges e-mailok külső címre való továbbítása (elvileg már végre benne van, de elfogadva még nincs, így technikailag nem tiltható, amolyan "hagyományosan így maradt". Nincs rá támogatás rá, de tiltás se.)
Felhasználó panaszkodik, hogy nem kapja meg a nagyonfontos kétfaktoros belépéshez szükséges kódot az e-mail fiókjába, és irgum-bugum stb. (használhatna természetesen hitelesítő appot is, de ott az e-mail is mint lehetőség).
Ránézve: a kérdéses rendszer elküldi a mailt a céges címére, ott valamikor régen beállított egy továbbítást a freemail-os címére (praktikusan úgy, hogy nem marad belőle másolat sem a fiókban, így ugye sose telik meg a fiókja, mondjuk amúgy se lép be), onnan a freemail továbbítaná a levelet az outlook.com-os címére, de a freemail visszadobja: "SMTP service is disabled for this account"
Jelezve lett neki, hogy mi történik, és ugyan állítsa már le az átirányítást, és használja a céges postafiókját... erre a válasza:
"
Biztos vagyok benne, hogy nem nálam keresendő beállítási hiba.
"Hát jó, a te Cafetéria nyilatkozatod, nem a miénk...
-
hcl
titán
válasz
E.Kaufmann #42714 üzenetére
-
E.Kaufmann
veterán
Van, passz, általában hozzám már csak utólag terelik az ilyen pácienseket. Mint annak idején a VoIP, megrendelte a felettesem, jöttek ki szerelni, aztán csodálkozott, hogy még mindíg az analóg fővonalakon megy minden kimenő forgalom. Azt hitte annyi elég, ha az internetre van kötve a PBX, megkérdezni, meg nem kérdezett
-
hcl
titán
válasz
E.Kaufmann #42712 üzenetére
És van-e vele szerződés? Ha van, akkor mire terjed ki?
-
E.Kaufmann
veterán
-
totron
addikt
válasz
Pikari #42705 üzenetére
Amíg mások logikája is arra fekszik fel amire az övé, addig van logikája és létjogosultsága az ilyen domaineknek, személy szerint sikítok ezektől. Átvette a Google a címsor szerepét, egy facebook.com-ot is találati listából érnek el 10-ből ~8-an. Milyen rémes, mikor idomulni kell a világhoz.
#42699E.Kaufmann, nyikhaj dolgozó lehet, kifinomult szociális készségekkel bíró, ki azt hiszi izomból kell megoldani dolgokat. Megeresztenék a munkamódszeréről egy telefont/málét a főnökei felé. Ilyenkor jön jól, ha jó a kaccsolat a főnököddel. Nem ebben a fázisban kell megpróbálni elérni a támogatást ami alap lenne.
-
-
Pikari
veterán
válasz
E.Kaufmann #42699 üzenetére
De miért?
Mert nem tudja, hogy mit jelent a keresőoptimizálás, mert valószínűleg értelmi fogyatékos. Egyszer láttam egy olyan kóklert, hogy beregisztrált valami ürgefüttyjómegoldások.hu kaliberű weboldalt, és előadta utána nagy boldogan nekem, hogy ő keresőoptimizálst csinál, mert ha beírja a googlebe, hogy ürefüttyjómegoldások, akkor az ő weboldalát adja ki elsőnek.
Pár hónappal később már nem létezett a domain neve, úgyhogy valószínűleg el kellett takarodnia szart lapátolni valami sertéstelepre, ennyi ésszel kb oda való -
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #42701 üzenetére
Keressetek másik szolgáltatót.
Aki fenyegetőzik, azzal nem érdemes foglalkozni.
A levelezést meg ne add ki, ha már megcsináltad magadnak, mert titokvédelmi, információbiztonsági probléma lehet. Főleg, ha auditáltatni kell titeket.Az ilyet úgy kell intézni, hogy odamész a főnöködhöz, elmondod neki a helyzetet és megpróbálod elérni, hogy téged támogasson, benned bízzon. Utána pedig helyre kell tenni az illetőt.
-
hcl
titán
válasz
E.Kaufmann #42701 üzenetére
Meg is tudja indokolni? Szerződésben mi van vele?
Gondolom külsős.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync