Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #40999 üzenetére
(ja, a műsort nem nézem, meg ilyen leveleket se kaptam, nem kapcsoltam. Köszi.)
És amúgy mi köze ehhez a foxpostnak? Beálltak pénzért reklámfelületnek?#41001 E.Kaufmann : áááá.
Akkor sem szép az átlag usert spammelni szaros reklámokkal. -
E.Kaufmann
veterán
-
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #40995 üzenetére
-
blp85
senior tag
-
koby11h
őstag
válasz
E.Kaufmann #40995 üzenetére
Na ez jó kérdés, és a csomagom miért áll második napja a raktárban, vagy miért irányít át automatikusan másik automatához már a csomag előrejelzésekor, pedig még csak narancssárga a célautomata (és azóta sem váltott pirosra!), és ha már átirányította máshová, ami zöld, akkor oda mi a franckarikáért nem viszik ki???
Persze van 30 napjuk válaszolni
Szóval a nyamvadt levelük zavar legkevésbé jelenleg, de jogos -
E.Kaufmann
veterán
A rókaposta mi a fenének küld "pontyok között" levelet majd az összes címemre többször is
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #40991 üzenetére
Az oktatással kapcsolatban egyetértünk. Mivel majdnem én is tanár lettem, 4 évig jártam egy egyetemen épp frissen elvégzett és pályakezdőként beeső "tanárnénivel" ezért van némi rálátásom a dolgokra.
Itt azonban rájöttem, hogy nincs min megsértődni, csak mégegyszer figyelmesen el kellett olvasnom, hogy mit írtam. Pötyi sajnos kontextusból kiragadva szalmabábot csinált az állításomból, és te is ezt vitted tovább szerintem.
"ismerősi körben nekem a 2004 dec vége ADSL-re azért eléggé korainak számított" - ezt írtam. nem viszonyítottam semmi máshoz, hogy máshol máskor kinek mi volt, vagy abszolút értékben az országban hol volt, hol nem volt (mint később írtam javarészben nem volt). Igazából nem is az lett volna az állításom, hogy 2004ben egy bekötött ADSL korai volt-e vagy sem, az egész résznek annyi lett volna lényege, hogy a netezés - ami később a leginkább növekvő gépigényű dolog volt az évek során - még nem játszott, és alapból a netezés sem volt egy elterjedt tevékenység.2001 végén is egyébként csak 6550db ADSL előfizetés volt az országban, és ez minden szolgáltató összesített adata, tehát gyakorlatban létezett, de az emberek nagyon nagy részének nem. De ha neked az első félév a korai, akkor amúgy ebben a tekintetben mindegy, hogy hány előfizető volt mikor.
A C64 pedig lehet, hogy '85-ben is elavult volt (sőt, biztos is!), de még 1994-ben is jöttek rá új címek, amik szebbek, komplexebbek voltak mint a korábbiak, és virágzott még a C64-ezés itthon. Plusz addigra hiába jártam Bécsben, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban hosszabb időre, nem nagyon volt mihez hasonlítsam a C64-et. Sőt, még a 2000-es években is nyúztam már PC mellett a C64-et, végül ledobozolására 2009-ben került sor, de tudom, hogy már a tíz évvel korábban is végtelenül elavult gépnek számított. Ettől még közel 20 évig használtam szinte naponta, és mindenképp egy meghatározó gép volt számomra, no meg egyetlen PC-m nem húzta fele eddig sem. Sőt, a Windows 7-et (12 évig használtam) és a Windows XP -t (8 évig használtam, itt a sima és SP1-2-3 verziókat összesen) használtam kb addig mint C64-et... Ebbe belegondolnom is durva" hogy itthon nagy egyetemi városban is sok év lemaradással lehetett követni a fejlődést" - igen, ez marha szomorú volt, és sok esetben nem csak az internetet jelentette, hanem olykor egyéb hardvereket is
Hardverek esetén nem is annyira azt, hogy nem volt, mert mint írtam elég jó kapcsolataim voltak, hanem inkább kifizetni nem tudtuk.
"ADS -> typo" - na itt meg én értettem félre valamit, mert azt írtad, hogy " 2000-ben biza már volt ADS és vígan használtam. Drága volt, de olcsóbb, mint ADSL-t fizetni." - ebből gondoltam, hogy az ADS NEM lehet az ADSL. De lehet, hogy a végén ISDN-t akartál írni, mert úgyis logikus lenne.
-
válasz
KROK640 #40966 üzenetére
Az oktatás csődje, hogy a tanulókkal tény anyagot magoltatnak és nem tanítják meg azt értelmezni, alkalmazni és saját tudássá konvertálni. Így lehetséges az, hogy mi kanyarban előzve sereghajtóként vagyunk elsők. A tanulóimon is látom ennek hatását, a táblára felírt tényeket is képesek figyelmen kívül hagyni, marginalizálni.
Ismered a tényt, hogy nem volt korai az ADSL, hanem már évek óta volt az országban is. De a szubjektív valóságod sérti ennek elfogadása. Teljesen értem, szar dolog, hogy itthon nagy egyetemi városban is sok év lemaradással lehetett követni a fejlődést. Ahogy a C64 is 85-ben elavult volt. Ezen ne sértődj meg, hanem gondolkozz egy kicsit. Ha a mai párhuzamokat és lemaradást a nyelvtudásod, külföldi munkádnak köszönhetően érzékeled, akkor próbáld meg ezt kiterjeszteni a múltra. Ahogy ajánlom ezt az álláspontot is revízióra, mert
tájékozatlanulszubjektíven állítani tech dolgokat nem a leghelyesebb hozzáállás: "Amikor leírok ilyesmit, akkor a saját tapasztalataimra tudok elsősorban hagyatkozni, és nem állok neki utána googlezni, hogy vajon a Budapesti hightech őrült panellakó is így gondolná-e?"Nekem is volt ilyen amikor be kellett látnom 93-ban, hogy az Amiga döglődését és azt, hogy csóró keletiként csak a dzsunka jobbra aljából tudok gépet összeválogatni. De nem próbálom megmagyarázni, hogy húú de jó volt, mert visszanézve látom, hogy kurvára nem volt az. Az egész ország el volt maradva. nem kicsit, hanem nagyon.
Ettől még lehet a kedvencem a C64, a HT-1080Z vagy a szakadt, tuningolt 486-os. De nem állítok róla olyat ami nem igaz.
ADS -> typo, nem hiszem, hogy ilyenen kellene értekeznünk.
korai: Bevezetésnél, fél év maximum -
totron
addikt
válasz
KROK640 #40988 üzenetére
Hát igen, rendesen fura volt napfénynél netezni, bármikor is. Mintha nadrág és alsógyatya nélkül mentem volna ki az utcára vagy hasonló. De egy helyi nő mondta IRC-en, hogy majd megszokom. Megszoktam.
1 Mbitesként is 101-107-11 körül volt a tempó, de az a difi a névlegeshez képes ugye semmi, a legnyomorultabb csomagban viszont számottevő volt. Ezért is örültem volna némi méltányossági algoritmusnak, főleg azért a talicska pénzért. Nem volt persze, pont, mint az életben. Mekkora ugrás volt mégis ez a mikróprovideri részről való visszaélősdi a modemes lehetőségekhez képest...
Fa nem volt, azokat külön családi veszekedés keretében kivágtuk. De csak megemberesedett ecetfák voltak, nem volt kár értük. -
KROK640
nagyúr
válasz
totron #40987 üzenetére
Emlékszem nekem is volt ilyen 3.4-3.6Kbyte/sec, mutatóba 4.2, de inkább 5.0 időszakom. Erre egyszer közli osztálytársam, ha neki nem jön legalább 6-al akkor kilövi. Mondjuk nem is sok mindene volt. ISDN-nél emlékszem, hogy tudott 14-el is futni a szekér, kezdetben Napster, később DC++
De a DC++ ADSL-el volt igazi fun, nem csak a gyorsabb sebesség miatt, de akkor már meglehetett várni a 3-4el csordogáló dolgokat is, mert időbeli korlát nem volt. Reggel benyomtam a gépet, ha estére jött le, akkor estére, ráértem.
De arra emlékszem, hogy egyik havernak úgy dicsekedtem el az ADSL-el, hogy megkerestem hajnalban (akkoriban hajnalonta többen összegyűltünk egy fórumon és komoly kora reggeli trécseléseket tartottunk, időben 1-1,5 óra alatt kora reggelente indulás előtt kitermeltünk pár oldal olvasnivalót a "nappalos" brigádnak. (és volt külön délutános műszak is, ADSL-el már általában őket is elcsíptem, az estiben meg megint ott voltam, de ezek jellemzően ugyanazon topicba író szinte külön társaságok voltak, bár crossplatform, simán válaszolgattunk egymásnak is, majd másnap elolvasta, és írt megint).
Szóval hajnali csevej közben megkerestem haver DC++ -os megosztását - pont tele volt olyan cuccal ami nekem is megvolt - végre találtam valami újat : golyóállószerzetes.avi, na szedjükNeki fel sem tűnt, hogy a 768-as Chelloja megindult, majd egyszer írom neki, hogy nézzen a DC++-ra. Erre elklépedve írja, hogy látja, hogy töltök róla (láttuk egymás neveit ott ugyebár), de hogy a francba tudok 40Kbyte/s-el tölteni, ez tuti nem ISDN
Mondtam neki, hogy végre meglett az ADSL, ráadásul 1Mbites, úgyhogy akár 128-al is tudok hasítani.
Aztán sajnos ezek a hajnali trécselések szép lassan megszűntek/eltolódtak, ahogy egyre több mindenkinek lett szélessáv, már nem keltünk hajnalban azért, hogy kommentet termeljünk, aztán szét is széledt a társaság, ma már sajnos csupán egyetlen emberrel tudom, hogy mi van vele (pedig anno még fórumtalik is voltak), a többiekről még azt semDe ezek a hajnalok bizony 21-22 éve ilyenkor voltak.
-
totron
addikt
válasz
totron #40984 üzenetére
Történetz még:
- 1 városval odébb, megyeszékhelyen betört az ADSL, közölte chaten a boldog user, hogy ő bizony 50-nel tölt. totronka akkor 0.3 Kbyte/sec-cel (ott a saját modem volt a korlát, de 56-ossal sem lett volna esélyes, hogy kimaxolódott volna az elméleti vonalszélesség). Másik helyen, egy számomra új winmodemmel már megvolt a 3.4-3.6Kbyte/sec, mutatóba 4.2, legfincsibb a Datanet volt. Aztán MATÁV-, egyben korszak OFF, jöhettek a mikrós banditák. Mára biztos létezik valami baszás, amit visszaélésért ki lehet osztani, hát akkoriban ennek híjján volt a piac.
- azonos feltételekkel online-garázdálkodást művelő csaj ecsetelte, hogy elfogyott a regimentje (adatkerete), jobb lesz vigyázni, ő nem webez tovább már, nem kell a balhé. Hallgat inkább 128 kbps netrádiót, az nem fogyaszt! Közöltem, hogy deh.
- kifelé egyetlenegy IP of korsz, DC++-n nagy precízséggel jól kellett viselkednie minden egyes hálózati tagnak, különben az egész városi felhasználás repülhetett, akár egyvalaki miatt. Ha igaz volt is ebből bézbóz ütős jellegű kiszállás valakihez.Ennyi, ma már nincs vadnyugat.
#40986KROK640, mikrón némi ingás tényleg volt a keserűségemen belül, de ez mondjuk 1-2-3 Kbyte/sec-et jelentett az aktuális terhelés tükrében, a napi átlagprodukció meg simán csak nem közelítette meg az egyébként az elején teljesülő 24-et. Vagyis az ingás intervallumán jóval túlmutatott egy konstans elmaradás.
-
KROK640
nagyúr
válasz
totron #40981 üzenetére
Jól sejtettük, hogy a mikrós átok volt akkor.
Az 1Mbit/s elméletileg 128Kbyte/sec vagy ahogy röviden szoktam írni 128K. Nekem ezt 2004 végén már tudta az ADSL (eredetileg 512-est köttettem, de másnap felemelték 1024-esre ami 1Mbit volt ugyebár). A 24Kbyte/s pedig jó kis 0,187Mbitet jelent, vagyis "187-es" netet, ami még a klasszikus 256/256-nak is aláment, amit azért már szlovák kisfalvakban is tudtunk 2005-ben (netszolgáltatónál dolgoztam akkoriban)."a kiszálló overálos munkatárs persze valami sajátos logikával hivatkozott arra, hogy jól van ez így" - erről a Ciprusi Cytás jut eszembe, ahol miután 2 napig nem volt net, és amúgyis lassú volt, panaszkodtam az overálosnak ő meg közölte velem : "Cyprus internet is very well, almost one megabit". Apró szépséghiba, hogy akkor én itthon már 120Mbiten éltem meg a digitalitásomat, miközben 60 euro helyett 10 euronyi ft-ot fizettem érte.
"tényleg annyira csúcsra lett járatva a rendszer" - többnyire ez van, különösen mikor nagyon terhelt időszak van. pl vasárnap délután, kora este, rendszeres a csúcsterhelés. Ugyanakkor mondjuk dec 26-án hajnalban anno sikerült kimérnem az akkori elméleti maxomat is, mert a kutya nem volt ébren.
-
totron
addikt
válasz
hobizoli #40982 üzenetére
48 kByte/s az elején volt, aztán ívelt felfelé szépen az ADSL. 2003-2008 közt ment ez a bohóckodás részemről, a végén 1 évre lett kábelnetem - a helyi kábeltv-t is szolgáltató bandától, szóval nem keverem az ADSL-lel, sem a mikróval
- ott már számokra nem emlékszem, jobb volt, meg ár/érték arányban is jobb, de ott sem szórták két marokkal a sebességet. Utána meg le kellett mondani, mert elköltöztem a picsába. Ezt követően méglassabb mobilnet következett.
Ám legalább korlátlanul volt az.
#40983qnadam, van jel, de sokért adják. Szerk.: ja terhelés, lehet-lehet.
-
totron
addikt
Népi nevén WLAN, mikrós net, igen. Jó fej volt a rendszergazda, egyszer 1 hónap erejéig volt 1Mbit/s-em, az volt a gyakorlatban 100egynéhány Kbyte/sec ugye - a mindennapokban meg 24 Kbyte/sec, mely továbbra sem sajtóhiba. A csomag korlátozta le ennyire, hogy mennyi tartalék volt úgy egyébként a rendszerben, arra nem volt rálátásom. Mindeközben mások az említett 300-500-600 Kbyte/sec értékek mentén élték meg digitalitásukat akkor. Vót kontraszt. A 8750 Ft/hó persze elkérődött. Ja, 10 GB forgalmi korlát is volt, de azt nem vették komolyan egyáltalán - mint azt megtudtam a sokévi használatot követő lemondás után. Gondosan kell tálalni, időben jól elhelyezni az effajta infókat.
Nadeamikor a 24ká sem akart teljesülni, helyette inkább volt 16-18, akkor kivertem a balhét, a kiszálló overálos munkatárs persze valami sajátos logikával hivatkozott arra, hogy jól van ez így, a csomag ilyen, az karöltve a leterheltséggel és hogy az voltaképpen maximumérték, teljesül itt minden vállalt. :/ Mondtam, hogy szarok a maximumba, eleve is kevés, ne szórakozzunk már, erre jól nem történt semmi. Talán nem ezt mondtam volna, ha nem effektív kevés számokkal kellett volna dolgozni egész évben, na meg a fájó kontraszt a világ egyéb részeivel (városon belüli szerencsésebb fekvésű részekkel). Itt jön képbe a kérdés, hogy fos menedzselés/hajlandóság hiánya története volt-e ez, vagy tényleg annyira csúcsra lett járatva a rendszer, hogy a legszánalmasabb csomagúra is ki kellett, hogy hasson dinamikusan a Mágikus Terheltség.
De hogy biztos ne tévesszek szerepet, ma a mobilnet is a mindenkori átlag töredéke, igaz, fajlagosan jobban használható, de akkor is. -
válasz
KROK640 #40978 üzenetére
Ja, azt nem tudjuk, hogy milyen terhelés lesz, szóval nekik kéne, meg ha ennyire tudják,hogy bika proci kell, akkor azt is, hogy miért. Vagy, ami valószínű, benyögi a legdurvábbat amit ismer, hogy tuti elmenjen a gépen
(És még csak nem is ők hozzák a PC hardvert, az előzőbe se ők hozták, hogy pl. akkor azért kéne i9, mert azon többet szakít...
)
-
KROK640
nagyúr
Végülis tőled kapott rá egy ajánlatot
A két CPU nehezen összehasonlítható, de kevés magon a 14500 gyorsabb, és gyanítom, hogy játékok alatt is.Igen, tudom, hogy az ISDN mocsok drága volt, nekünk volt, és bizony diákként nem egyszer arra kerestem, hogy netezni tudjak a következő hónapban is
-
-
válasz
KROK640 #40969 üzenetére
Nemtom, de akkor mondjanak olyat, hogy i9 adott gen, követelmények.
A hálókártyát pontosan megmondják, mert az egyik beszállítójuk pontosan azt kériAbból indultam ki, hogy van egy egyszerűbb cuccuk már itt, és azon használat közben az i5-12500 használata pár %-ot emelkedik, pedig AI cucc
"Eleinte lassan terjedt a szélessáv, a nagy lökés - ahogy írtam is - olyan 2007-2010 között volt,"
korábban az ISDN mocsok drága volt, azt alig használt valaki, 2010 körül meg az dobta meg, amikor bejött a Digi olcsón."2010-es évek közepe, második fele, elég sokan felkerültek még úgy a netre, hogy nem kellett volna
"
Jaja -
KROK640
nagyúr
Na látod
Amikor leírok ilyesmit, akkor a saját tapasztalataimra tudok elsősorban hagyatkozni, és nem állok neki utána googlezni, hogy vajon a Budapesti hightech őrült panellakó is így gondolná-e? Meg akkor másik oldalról nézzük meg kis borsodi falut is
(plusz igyekszem több szempontból megnézi, pl - az előző példánál maradva - 2003 áprilisáig már két Pentium 4 3069(533) Hyper Threading CPU-val szerelt gépet is tudtam az ismerősi körben, mégsem éreztem azt, hogy ez lenne a mainstream).
Eleinte lassan terjedt a szélessáv, a nagy lökés - ahogy írtam is - olyan 2007-2010 között volt, de van egy második féle "forradalom" is, amikor a mobilnetek lettek relative olcsón elérhetőek, illetve a közösségi oldalak még nem számítottak bele a limitbe. 2010-es évek közepe, második fele, elég sokan felkerültek még úgy a netre, hogy nem kellett volna
Gondoljunk csak az aprós topic belinkelt sztár hirdetéseire ...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #40960 üzenetére
n+1 sokadik alkalom : A saját nézőpontomból tudom leírni a dolgokat, máshogy nem megy
mivel pl a te emlékeiddel nem rendelkezem. Az, hogy esetleg dél koreában már akkor Lan T1 volt, az rohadtul nem érint. Ahogy az sem, ha a Budapesti panelban akkor már két éve volt ADSL. 2002 őszén Debrecenben is kezdett terjengeni, de ritka volt mint a fehér holló, nem volt jellemző. (UPC vagy más Broadband jobban volt)
Leírtam, hogy a bekötések számosságát tekintve 2009-ig az első egy negyedben voltam. vagyis 2000* és 2004 között kb negyed annyi helyre kötötték be mint 2005-2009 között. 2004 végén az ország 80%-a legfeljebb álmodozott valamiféle szélessávú internetről. Ahogy a falum 99%-a is, mikor nekem végre megérkezett. És szerencsés vagyok, mert volt akinek még utána itt is hónapokat kellett várnia. És még mi a megyén belül a falvak között is szerencsések voltunk, nagyon elöl jártunk (erről mondjuk konkrét adatom nincs csak anekdotikus emlékek) mivel mi a(z akkor még) Matávot folyton b*szogattuk, aláírást gyűjtöttünk, a polgármesterrel beszéltünk stb. Amennyire tudom, máshol nem volt ilyen. Plusz szerencsés volt a fekvés is. Azt tudom, hogy négy környező faluban még 1 év múlva sem volt.
Ahogy te is szerencsés voltál, hogy neked már 2000*-ben volt ADS (az mi? de ezekszerint nem ADSL?), de kb annyira volt elérhető, mint mondjuk 2003 márciusában a Pentium 4 3069MHZ (533FSB) Hyper-Threading CPU. Technikailag volt pár helyen az országban a boltba, külföldön sok helyen többeknek volt mint itthon, de itthon a magyar PC-s társadalom kb 99%-a gyakorlatilag mégsem rendelkezett ilyennel, mert ilyen-olyan okból nem engedhette meg magának.* 2000 decemberében egyébként még az ADSL ahol elérhető volt ott is bitang drága volt, és eleve pl ISDNhez volt kötve.
Szélessávra igazán sokan a második sulinet után kezdtek rászabadulni az emberek, főleg 2007-2010 között, de érdemes megnézni a régi fórumok forgalmait is, akkor duzzadtak fel igazán (míg a közösségi oldalak majd el nem terelték).
Ezért mertem leírni a korai szót, de lehet, hogy nálad csak az első 1% jelenti azt, értelmezés kérdése.De ha ennyire zavar a korai szó (abszolút nem ez volt annak a hozzászólásnak lényege) akkor fogd meg és gondolatban húzd át
korai, én már szerkeszteni nem tudom, de gondolatban én is áthúztam, és most mindenki boldog(remélhetőleg)
-
-
totron
addikt
Mindig elkerült a gyors net; mikor ADSL-en hámszá-öccá tempók voltak, nálam huszonnégy. Don't tévedés. WLAN, drágán, haljon soká.
-
Lenry
félisten
sok kapcsolatom nincs a Linkedinnel, de a héten részt vettünk egy expón Londonban, aztán amikor regisztáltam volna a fancy exhibitor badge-emet, akkor aszongya a weboldal, hogy
- LinkedIn-profil?
- nekem olyanom nincs, skip.
- olyan nincs, hogy nincs, az biza' kötelező
jólvan, nembaszoltekivelem... megnéztem mi a profiloldalak formátuma és beregisztráltam alinkedin.com/in/idonthavealinkedin
linkkel. elfogadta -
-
válasz
KROK640 #40957 üzenetére
n+sokadik alkalom: Az, hogy neked új és korai, az nem jelenti, hogy valójában az. 2000-ben biza már volt ADS és vígan használtam. Drága volt, de olcsóbb, mint ADSL-t fizetni.
Tudom-tudom, 93-ban örültünk egy 386SX-nek. De ettől az már egy elavult cucc volt, akkor egy határral arrébb a 486SX volt a belépő. Itthon még hirdettek 286-ot, ott meg volt az árlista alján valahol egy 386DX-es config, mint kifutó termék.
-
KROK640
nagyúr
Igen, Pesten lakótelepeken. Debrecenben pl 2001 vagy 2002 volt mire elérhető lett.
De pár éve megnéztem egy erről szóló cikket, melyik évben hán háztartásba került be az ADSL, és mivel a bekötések a végefelé gyorsultak (a cikk 2010-ig tárgyalta asszem), így láthattam, hogy számosságot tekintve országos szinten az első harmadban (sőt, könnyen lehet, hogy az első negyedben) voltam. Mivel a bekötések kb 70%-a ezután történt az országban. Az első négy évben sokkal kevesebb előfizetőhöz jutott el, mint a következő négy-öt évben.
Az már csak hab a tortán, hogy a faluban nekem volt másodjára ADSL-em (rögtön első nap mikor kötni kezdték) a szűkebb haveri körben pedig hónapokkal előztem mindenkit. Ez nálam korainak számít.
De ha te ezekután sem így gondolod, akkor a korai szócskát húzd át gondolatban, mert úgysem az volt a lényege a hozzászólásnak -
-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #40926 üzenetére
Beírod az állásportálokon, hogy linux, kapsz egy rakás autó alkatrész értékesítő pozíciót, mert ez a gyógyegér unix kft. lopott magának egy bejegyzett védjegyet...
most arról ne beszéljünk, hogy a linkedin mennyire profi, mikor beírsz rakás végzettséget és ajánl neked tesco targoncás munkát... pont olyan ótvar, mint a tulajdonosának az összes többi terméke.
-
KROK640
nagyúr
Hát jó, de ő nem is 10th gen I9-re gondolt szerintem, hanem akkor már 14th gen I9-re.
A 14500-nál a fogyasztás is barátibb, bár 4 szállal kevesebb van, meg tele van ezekkel a korlátozott e-magokkal.A Wifi pedig LAN. Hiszen Local Area Network. Bár tény, hogy a LANról mai napig nekem is a klasszikus kábeles hálókártyás switches/routeres megoldás ugrik be.
LOL! Biztos úgy gondolta, hogy a hálózatra írja. Hasonló esetem nekem is volt a múlthónapban, "nem viszi a programot a gép" aztán kiderült, hogy kép sincs.
-
- Beszállító azt mondja, i9 proci kell neki. OK, adunk egy brand workstation gépet, i9-10920x , de különben az i5-14500 kb. gyorsabb, amit irodaiban tudunk...
- Aszongya a wifi az nem LAN
- User
"Azt írja ki a monitor, hogy no signal, rá tudtok nézni a hálózatra?" -
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #40925 üzenetére
+1 az egészre.
Így van, akkoriban a 4-5 éves cuccok maximum szükségmegoldások voltak.Volt egy osztálytársam aki úgy oldotta meg a gép kérdést, hogy mindig levetett gépeket vett. pl akkor vett 133-as Pentium 1-est, mikor én már a 466-os Celeron cseréjén gondolkodtam. Aztán elvolt pár éves játékokkal meg pár FPS-el (nem egyszer láttam játszani 10FPS alatt, simán elvolt vele). Amikor valami érezhető előrelépés ára lement a használt piacon olcsóra, akkor megint vett valamit, pl 500-as Celeront mikor én (meg a fél világ) már Athlon XP-t tolta(m). Mivel akkoriban net sem nagyon volt, (ismerősi körben nekem a 2004 dec vége ADSL-re azért eléggé korainak számított, pedig az Athlon XP-m akkor már 1,5 éves volt) meg annak is semmi gépigénye volt, elvolt a régi játékokkal.
vagy 2 éve összefutottam vele az utcán, szóba került a gép is, most egy Phenom 965BE, 8GB RAM, HD6850 (ha jól emlékszem) valami 64-120GB-os SSD meg 500-as winyó konfigot használ, amit a covid alatt vett használtan, fillérekért. Szóval tartja a szokását. ő is nap mint nap retrozik. -
tserrof77
őstag
A fene a keresési szokásaitokat
-
válasz
ladyboy kft?
-
válasz
E.Kaufmann #40928 üzenetére
Gondolom az a kereső még nem AI
Meg ha az, attól se várok többet -
válasz
"A másik, beírom a zárúkeresőbe, hogy IP kamera, erre sorra hozza fel az analóg kamerákat IPakárhány védettséggel
"
Hát, hogy működik a kereső. Szavakra keres.@frescho :
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
qqcqqc #40922 üzenetére
Én IP kamerát szerettem volna venni, próbáltam alkudozni egyre, de a fickó kötötte a karót az ebhez, valamint a hirdetésében belinkelt egy újkori árat valami 30e Huf-ról egy olyan boltból, ami szerintem már nem is működik csak ott maradt az oldala mint valami ókori építmény, amit senkinek nem volt már kedve felrobbantani az elmúlt 3000 évben
A másik, beírom a zárúkeresőbe, hogy IP kamera, erre sorra hozza fel az analóg kamerákat IPakárhány védettséggel
Erről meg eszembe jutott, hogy egyik testvércégünknek olyan nevet adtak, ha nem írom a név mögé a társasági formát, akkor első pár találatban felhoz a gugli ádámcsutkás "csajokat"
-
válasz
KROK640 #40919 üzenetére
4-5 éves cuccokat akkor nem használtunk. Vagy ha mégis, akkor az szükségmegoldás volt. Merthogy akkor még volt fejlődés. Ma meg vergődés van.
hcl: Ami 2 évtizede volt arra emlékszik. Ami két hete arra nem. Remélem nem táborozik le nála az a német csávó aki eldugdossa a dolgait, mert jó sztoriai vannak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
qqcqqc #40922 üzenetére
Igen, ezt én sem értem. Sőt, az I7 7700 még drágább is mint a 10100F, ami kb felét fogyasztja ugyanazon teljesítmény mellett. Sőt, tegnap még 10 ezer ft-ért is láttam I3 10100F-et használtan.
"Asus AM4-es lap használtan 3.000 Ft-tal" - de az szeretve voltMeg több ezer órán át tesztelve. Ezt meg kell fizetni.
-
válasz
KROK640 #40919 üzenetére
Most nézegetem az aprót itt helyben. Mai találat I7-6700 20.000 Ft, I3-10100 26.000 Ft. Oké mindkettő 4 mag/8 szál, de a kettő között van 5 év fejlesztés.
Asus AM4-es lap használtan 3.000 Ft-tal olcsóbb, mint az Alzánál újonnan garival. Szóval igen, igazad van, de ezt leírod havonta 2x. -
válasz
frescho #40918 üzenetére
@KROK640 : "Erről írtam pár napja itt a fórumon hogy régen még drágábbb móka volt ez, meg a gyors elavulás miatt 1-2 évente gépet kellett cserélni."
Úgy hetente szoktad -
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #40918 üzenetére
Erről írtam pár napja itt a fórumon hogy régen még drágábbb móka volt ez, meg a gyors elavulás miatt 1-2 évente gépet kellett cserélni.
Viszont azt kétlem, hogy a '90-es években bármikor is lett volna olyan, hogy egy 4-5 éves hardver drágább mint új korában. Természetesen kommersz cuccokra gondolok, nem valamiritkaságra.
A másik amiért nem tudom az egészet az inflációra fogni az, az, hogy bár külföldön jóval olcsóbbak a hardverek, de a jelenség ott is megfigyelhető, hogy az újak árban a régiek felé jönnek és nem nagyon nyomják le az árakat. Igaz ott a különbségek is sokszor kisebbek. -
-
-
koby11h
őstag
Nem volt azokkal sem semmi gond, csak nagyon fapadosak és nem éppen hibátlanok voltak
Lotus Notes-al évekig leveleztünk, mert a külföldi partner ezt követelte meg. Volt nekem Notes, OE, EM Client, Thunderbird, Groupwise, Outlook - egyik kutya másik ebNagyon korai gyakornoki helyen találták ki, hogy pl. munkaidőt, árumozgást, ilyesmiket megpróbálnak Lotus-ban rögzíteni és majd nagygépen feldolgozni.
Ahh, sírtak az üzemcsarnokok adminisztrátorai, amikor kiderült, hogy ez nem egy napos oktatás, és következő nap is be kell jönniük és utána meg majd használni is kell. Ötödik nap már én is!Katonaság alatt szintén a laktanya adminisztrációt próbálták Lotus 1-2-3-ban megoldani, ott voltak az 50+ éves nénik, írógéphez sem nyúlt addig némelyik, nem hogy az XT billentyűzetéhez! Együtt sírtunk, együtt nevettünk
-
F.E.K..
senior tag
válasz
E.Kaufmann #40909 üzenetére
Sőt, jegyzetek is voltak benne...
-
válasz
E.Kaufmann #40906 üzenetére
De a MS magával kompatibilis
@koby11h : "Azt meg, hogy volt valaha egy Multiplan meg a Lotus 1-2-3, olyat még a mesében sem hallottak. Én meg voltam olyan szerencsétlen, hogy mindkettőben dolgoztam "
Nekem volt melóban Notes, hát inkább ne
Még korábban, ahol dolgoztam, ott a helpdeskesek alapoodala volt az Ihatelotusnotes -
koby11h
őstag
válasz
E.Kaufmann #40906 üzenetére
Nincs olyan hónap, hogy ne csinálnék ilyet, belsőst vagy kívülről kapottat.
Mondtam a múltkor, hogy nem tanultam Excelt, nem tudok segíteni. Úgy meglepődtek, hogy elmentek.
Persze csak 2 órára, utána visszajöttek, mert korábban is én segítettem és más nem tudottVan aki még a R1C1 (S1O1-nek is hívhatjuk) hivatkozásoktól is pánikrohamot kap pl. orosz területről érkező Excel esetén, pedig sok éve már, hogy kapják.
Azt meg, hogy volt valaha egy Multiplan meg a Lotus 1-2-3, olyat még a mesében sem hallottak. Én meg voltam olyan szerencsétlen, hogy mindkettőben dolgoztam és oktatnom is kellett, 50+ éves könyvelő néniknek, még DOS alattDe hát mink itten Excel ország vagyunk
-
KROK640
nagyúr
Akkor inkább úgy írnám, hogy NEM CSAK hardverpiac specifikus.
Elsőre azt mondanám, hogy durva, hogy az infláció magasabb volt mint ezen termékek érték vesztése, DE (csakhogy, azonban) : Van némi rálátásom a német piacra is (vettem én már CPU-t Berlinben) és a régiek az újak felé jönnek árban sajnos ott is jellemző (az meg egy másik dolog, hogy a német használt piac gebrochen, és a cuccok alig olcsóbbak mint újonnan. Bár azért ott is ki lehet fogni remek dolgokat). -
E.Kaufmann
veterán
Elémtolnak egy táblázatot, hogy miért akarja hülyén nyomtatni az Excel, amikor ő ezt már évek óta használja, de olyan felháborodott pökhendi stílusban
Mintha én tehetnék arról, hogy az évek óta toldozott-foltozott vacka hülyén jelenik meg -
KROK640
nagyúr
válasz
bambano #40900 üzenetére
Persze, jogos, 27 ezer már nálam is az az összeg, amiért elgondolkodnék a másik webshopon.
Amúgy alapból mostanság botrány ami a hardver piacon megy. Az új termékek jellemzően a régiek felé jönnek árban, nem pedig lenyomják a régiek árát. CPU-knál és HDD-knél ez gyönyörűen megfigyelhető.
Az meg, hogy 2020-ban 25K-ért vettem a 4TB-os HDDmet, és ugyanaz a méret és modell ugyanott most 37 ezer, egyenesen vérlázító. Régen a 4 éves hardverek már sör/csoki árban mentek, most meg többe kerül mint új korában
Tegnap elővettem egy 2024 okt 21-es megrendelést (12th gen I7), pontosan ugyanaz a gép, - csak most külső DVD író nélkül - 517 ezer helyett most 553 ezer ft volt. Az RTX 3060 12GB-os kártyáknak 3 hónap alatt (újonnan) sikerült közel 30 ezer ft-os áremelkedésen átmenniük, és itt jegyzem meg, hogy 2021-es kártyáról van szó. De emelkedtek a CPU, alaplap és a DDR5-ös RAM árak is, csak az SSD csökkent. (meg a DDR4, az eléggé szép most)2012-ig pl a HDD árak jól mentek, akkor az "árvíz" felborított mindent és azt mai napig nem sikerült elérni, hogy normalizálódjanak az árak. De részben ez fogja okozni a piac földbeállását, 2TB méret alatt már egyértelmű választás az SSD, és a legtöbb átlag usernek bizony elég annyi
Egyre több SSD only gépet kell építsek.
-
BiP
nagyúr
+1 alza pozitívra.
Nekem memória volt így ,14 napon belüli elállás volt asszem, mert az alaplap nem szerette a memóriát, nem akart 3600on menni, pedig direkt ezért vettem.
Akkor még nem volt alzabox, visszavittem a Dózsa György útra a központba, de ott is már minden automatizált volt, ávették, megnézték, hogy nem sérült, és visszakaptam helyben az árát KP-ben. -
Lenry
félisten
válasz
KROK640 #40899 üzenetére
nekem pont visszaküldéssel volt pozitív alza élményem.
vettem egy bluetooth fülest a Playstationhöz, hogy ne kelljen a vezetékes fülest rángatnom. Sonyt, mert az biztos menni fog.
megjött, összelőttem, erre a PS közli, hogy ő ezt nem támogatja. mármint nem a konkrét fülest, hanem a vezetéknélküli audiót en bloc.
kiderült, hogy tényleg, ez van.
visszatettem az eszcájgot a dobozba, nyitottam az alzás appban egy "visszaküldeném a cuccost" hibajegyet, 5 másodpercen belül jött az üzenet, hogy "ok, tedd be egy alzaboxba".
pár nap múlva jártam arra, betettem, egy órán belül visszaküldték az árát (tutira ki se vették még akkor a boxból)
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook Firefly 14 G8 14" FHD IPS i7-1185G7 T500 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Eladó számítógép
- Thinkpad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- ÚJ Díszdobozos DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+
- ZOTAC Trinity RTX 3080 10GB OC GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest