Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
F.E.K..
senior tag
Azért egy szerver esetében nem a gyors indulás az elsődleges szempont. Normál esetben nem igen állítgatja le az ember (cserében cpu-t, ramot, stb is lehet olykor cserélni röptében).
-
Pikari
veterán
válasz
hobizoli #43389 üzenetére
Arra jó, hogy egy szerveren ne kelljen videókártyát dugdosni a gépbe. Egy ideig én is ezzel használtam, amíg 1360x768as monitorom volt, persze le kellett hozzá fordítani a driverét linuxhoz, hogy tudjon 1024x768nál magassabb felbontást. Aztán lett helyette radeon x1550, halkan jegyzem meg, hogy itt már a 2020as évről beszélnük, mert ennyire modern vagyok
Amit aztán 2021ben 8800GT-re cseréltem.
-
válasz
hobizoli #43389 üzenetére
Legjobb teszterkártya. Elmegy mindenben is, felismeri minden is, meghajtja egy félig lemerült ceruzaelem szintű, olcsó, brand gép tápja is, rá lehet dugni bármilyen kijelzőre is, és az enyémhez volt normál meg lp magas "bizbasz aminek nem jut eszembe a neve de ezt a vaslapot csavarozod be a gépházba" is.
Nekem is volt, imádtam. Nem biztos, hogy pontosan ugyan ilyen, de a lényeg stimmelt. Csak én abszolút vadbarom naiv gyökér faszkópé kölcsön adtam egy arcnak egy "gyors diagnosztika, max pár nap és hozom is vissza" erejéig, aztán soha többet nem láttam szegény karit. Azt az enyves kezű parasztot se sokszor mondjuk, még neki állt feljebb, hogy "mit basztatom ezzel a szarral, úgyis régi olcsó szar, ha eszébe jut majd visszahozza". Cserébe onnantól "Enyves"-nek vagy "Enyvi"-nek hívtam, ami idegesítette, de a karit soha nem hozta vissza.
Na mindegy, kiváló lecke volt, soha többé senkinek semmi ilyet nem adtam kölcsön.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari #43385 üzenetére
tudom
az a RAM leszamolasa kb a halalom volt...mondjuk egy akkorra is mar tizeneves PCI videokartya nemtom mennyire volt letkerdes a 2000-s evek legvegen, 2015 utan meg foleg,...
egyebkent ugy emlexem volt vmi integralt VGA is rajta, de nem volt hozza epkezlab driver
vmi Volari nevu talan -
Pikari
veterán
válasz
hobizoli #43384 üzenetére
Felesleges. Abban a korszakban, amikor azt a platformot készítették, ennek a 2x6 magnak kb a low end i3masok is elverték a seggén a port. Ráadásul nagyon szar a platform, nem tud suspendelni 6 maggal, de pci videókártyáról se tud bootolni. 2 percig pörgeti a ramot bekapcsoláskor. Nem hiszem, hogy valaha használni fogom még, csak a dekoratív megjelenése miatt tartottam meg egyet.
-
KROK640
nagyúr
Akkor van ott még más is gyűjtve.
Kapott egyet, igaz csak gyufás doboz méretűt, de annak is nagyon örült.
Bírnék egy normál igazit is, csak kifizetni nem
Nekem sajnos 2014-ben rengeteg adatom ugrott, a 2000-es évek és a 2010-es évek elejének képeinek nagyon nagy része (90%) utána elfértem 100GB-on is egy ideig. Mostanra van megint rengeteg minden, egy 4TB a zenékkel együtt tuti kéne, és még nincs backup. Mondjuk azóta rengeteget utaztam.
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
A "Nem indul és mi a baja a gépemnek topik"-ban egy időben elég sok memória bajos Ryzen volt, főleg a 3000-es sorozatból, de az 5000-es is érintett volt, kevésbé. Végül kiderült, hogy a legjobb az, hogy elkerüljék a gondokat, ha 2db slotot használnak, és egy idő után ez volt tanácsolva.
Na most, hogy a ténylegesen - akár csak a fórumon - használt Ryzenek hány százaléka ütközött ebbe a problémába azt nem tudom. Bennem mindenesetre megmaradt, hogy a 3000-es és az 5000-es Ryzeneknél elég két modult használni a békesség érdekében. 64GB ígyis kirakható, az meg nem olyan vészesen kevés.De sosem baj, ha téged elkerülnek az efféle gondok, mindig jó a pozitív példát is olvasni
-
hcl
titán
válasz
KROK640 #43372 üzenetére
Ja,meg ruhát
Meg tortacuccokat
"milyen jó lenne a házhoz egy klasszikus '65 körüli Ford Mustang"
Ebben mondjuk egyetértekFőleg, ha te fizeted...
8TB egy 4TB-os, meg 2x2. Ez csak itt. Anyóséknál van egy gép 6TB winyóval, meg valahol még egy USB-s pár terás. Az a backup.
Az egész életem elfér a NAS+virtuálhost gépen 4TB-n, abból 1,2TB még szabad. Vagy 20 virtuális gép, meg életem összes adata, és nem kevés nyers képe
@hobizoli : Igen, ez mindig fura, ott a nagy vas sok erőforrással, és desktopra meg nem gyors
Nem arra való. Desktop gép se igazán való szervernek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #43371 üzenetére
16GB volt az
a videoattomcsin kivul semmi nem hasznalta ki a 12 core-t benne, de amugy G4560 sokkal gyorsabb volt siman a Win alatt
az Opteron-ban 1core 2GHz volt, meg annak az IPC-je sem vmi magas, 2008-9-s cucc volt
a G4560 meg 3.5GHz per core, magasabb IPC-vel, okosabb core logic-l, gyorsabb buszrendszerrel, meg ~4x akkora orajelu RAM-l
szoval hiaba volt az Opteron quadchannel, a dualchannel DDR4 savszelessege igy is ~2x nagyobb volt -
KROK640
nagyúr
Örülj neki, hogy csak HDD-t gyűjtöget
(mondjuk az enyém is beszerzett egy 2TB-os külsőt)
De nekem kitalálta, hogy milyen jó lenne a házhoz egy klasszikus '65 körüli Ford MustangAz amerikai autó b*zi énem oda meg vissza van az ötlettől, de nagyon jól tudom, hogy ez kb fentarthatatlan lenne nekünk.
Azért tetszenek az efféle ambiciói, amíg nem kell kifizetni
Lehet, hogy evesebb amcsi autós talira kéne hordjam?A 8TB meg nem rossz, még haszna is lehet bőven, különösen ha több device.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #43368 üzenetére
Azért így első blikkre faterodnak a 2×6C Opteron meg 32GB RAM után a Pentium G4560 + 8GB RAM eléggé komoly visszalépés lehetett.
"i7, 32GB RAM, 2TB SSD, de akkor ezek meg kb aranyba kerultek" - hasonló story, haver Árpi, 2022 január :
Van otthon pár kacat, össze kéne építeni egy géppé. Ok, de mi van? Erre pakolja kifelé mint nagymellű a dekoltázst, hogy asszondja, RTX 3090 24GB (a cripto láz miatt ért vagy 1 millát csak a VGA), 4db 32GB-os DDR4-s modul (ez is volt vagy 250 ezer akkoriban), 2db 18TB-os WD Gold HDD (darabja 200+ ezer), 2db 4TB Sata SSD ... Én meg csak lestem mint Rozi a moziban. Végül CPU, lapot, M2 SSD-t és tápot kellett csak venni, minden más volt.
A végeredmény meg ez lett : MSI MPG Z590, INTEL Core i7-11700K 3.60 @ 5 GHz (8C16T), 128GB RAM, GeForce RTX 3090 24GB, 1TB M2 SSD, 8TB SATA SSD, 36TB HDD. Ez 2022 elején igencsak vállalható gépecske volt, de szerintem még most is bőven az -
hcl
titán
válasz
sh4d0w #43365 üzenetére
Neked RAM-ra kattant rá? Az enyém winyót bővít folyamat, most a T410-es letöltőgépén 8TB lóg USB-n...ON
Hyper-V-n valaki látott már olyat, hogy fut egy gép (ami desktop tetején fut egy hipervén, ha ez érdekes), aminek a helyfoglalása random nő? Van egy vhdx és egy avhdx file mellette, és ha az avdhx-et törlöd, akkor nem indul el többet.
Na most elvileg be van pipálva az automatic checkpoint, és az avhdx lenne a checkpoint file. Az avhdx dátuma mindig az aktuális dátum, a vhdx meg valami 1 éves. Az avhdx majdnem akkora, mint a vhdx
Jól tippelem, hogy ez a szar folyamatosan checkpointol, és az zabálja a helyet?(Ez asszony céges gépe, használnak virtuális gépet, mert ugye Unix adminként csomó mindent nem tudnak Windowsról csinálni
.)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
sh4d0w #43365 üzenetére
faternak volt egy 2x6core Opteron-ja 8x4GB DDR2-667 Reg.ECC-vel
itt arulta ezeket vki a HA-n occsoeeleinte mentek rajta a video attomoritesek, azokat eleg jol vitte a korabbi A64-II-X4-631 4x2.6GHz +4GB RAM-s gepehez kepest
erre vmi Win7-x64 update utan azt a csinalta a gep, hogy bejott a Win dekstop es 10-12sec utan csontta fagyott
na megjott az otlet, hogy legyen vmi mas cucc helyette
lett is egy G4560+B250-s deszka meg 2x8GB DDR4-RAM, akkoriban ez tok uj stuff volt, par hete lehetett kapni...ez 2017 eleje volt februar korul
ment is minden zsirul ujra az ujjal, utana 1-2 hettel feltettem ide a HA-ra eladonak az Opteron-t 25k-ert egy PCIEx1 USB3.0 kartyaval egyutt, amit meg az ebay-rol vettem, mert Opteron-n csak USB2.0 volt hatul es pendrive-ra kirakni az attomoritett vagy letoltott videokat eleg nyugos volt
jott is egy jelentkezo ra, elvittem hozza, srac vmi virtual machine-t akart rajta futtatni, mert hogy ebben van sok core is, meg RAM is
ugye akkoriban meg az i7 4c8t volt max, a Xeon meg qrva draga volt, nem voltak meg frutti aron Ali-s X79 meg X99 megoldasokodaerek hozzajuk, pont ott volt vmi nagybatyja is, hogy o majd leteszteli Linux alatt
asztalon osszeraktuk egy alaplap dobozara on-the-fly, desktop gepbol kivettek hozza a 10-12 eves VGA-t is, hogy legyen kepe is, de a VGA oregebb volt, mint az Opteron, pedig az sem volt eppen ujdonsag
na pendrive be, vmi Linux disztribucio betoltodik arrol (nem ertek hozza melyik), de az siman "DOS szeru" parancssorban is mentna odaul a nagybaty a monitor ele az ölében(!!) a billentyzettel es azzal kezdte, hogy egy 30+ chr-s parancssort begepelt 1.5-2sec alatt ugy, hogy nem volt benne egy elütés
akkor mar gondoltam, hogy lehet szokott csinalni mar ilyet maskor iselkedztunk YT videokat nezni meg kozben a CPU terhelest nezte, mert a VGA annyira buta volt hogy onmagaban a videolejatszast "gyorsitani" nem tudta, inkabb csak megjeleniteni
de pl a 4K-s videot a 12 core letolta igy is 22-23fps-l, viszont a megjelenites csak kisebb felbontasban ment igazabolelkezdett ott meselni, hogy o egy programozo egyebkent, es hogy multkor is ment a trolin melohelyere, eszebe jutott egy programkod es ott utazva gyorsan elovette notijat, hogy beirja ne felejtse el
ekkor elmondta a Dell notija fobb paremetereit....i7, 32GB RAM, 2TB SSD, de akkor ezek meg kb aranyba kerultek
pont egy hete jelent meg a 1gen Ryzen CPU, erre aszondja, hogy mivel haladni kell korral, ebbol is ossze kell raknom egyet, de a 32GB RAM-t a jelenlegi desktop i7-mnel is kezdem sokszor mar nagyon kevesnek erezni, ezert azt 64GB-l fogom osszerakni vagy lehet inkabb 128-l...meg a persze 2x2TB SSD meg stb, ami kellülök ott a kis széken: uhm, okkkéééé...
aztan meg 1 percig beszelgettek, hogy egesz jol megy, nem is gondolta volna, hogy ez ilyen, meg mondta a fiatalabbnak, hogy ennyiert ez siman vedd meg most azonnal...
-
sh4d0w
félisten
válasz
KROK640 #43364 üzenetére
Rohogni er: nem akartam 32-nel tobbet, de mivel az elozo laptopban 32 GB volt, felesegem mondta, hogy legyen mar erosebb. Hat jo, velem lehet alkudni...
Persze, hogy ennyi van, ki is hasznalom, alapbol a Debiannal egyutt indul egy pihole vm, minden DNS keres azon fut keresztul es meg igy is van eleg kakao tobb masik vm futtatasara is, pl. icipicimini AD kornyezetre - biztonsagi tesztelesekhez.
Persze megesett az is, hogy egyetlen python programmal sikerult kifutni a memoriabol, csak vegig kellett kerdezni a django teljes fuggosegi permutacios fajat...
-
hcl
titán
válasz
KROK640 #43359 üzenetére
Általában véve ahol valamilyen tevékenységet tudsz folytatni, ott kellett account mindig is. Fórum, webshop, stb. (Ilyen kivételek, mint Imgur, nagy file küldők, de ezeknél azért nem őszinte a mosolyom, hogy vajon mi lesz azzal, amit oda felteszel.)
A webshopokban inkább jellemző au tóbbi 5 évben kb., hogy reg nélkül is lehet vásárolni. Az jó, de inkább csak kényelem miatt.
És általában appra, accountra, bejelentkezésre panaszkodtok, ami úgy tűnik, vagy 30 éve létező dolog -
sh4d0w
félisten
válasz
KROK640 #43341 üzenetére
"...Ezenkívül a 3000-es és az 5000-es Ryzeneknél hiába volt 4 slot, erősen ajánlott volt csak két modult használni..."
Csak hogy legyen ellenpelda is:
sudo dmidecode -t 17 | awk 'BEGIN { FS=":"; OFS="\t" } /Size|Channel/ { line = (line ? line OFS : "") $2 } /^$/ { print line; line="RAM" }' | grep -iv 'no'
RAM 16 GB
RAM 16 GB
RAM 16 GB
RAM 16 GB
Ryzen 5700G mellett - azt gondolom, inkabb az nem mindegy, milyen alaplapba teszed a 4 modult. -
KROK640
nagyúr
Pontosan. És régen volt is.
Nem, nem 2020-ban találták ki, már 1997-ben volt mikor netezni kezdtem. Viszont sokáig lehetett nélküle létezni, a 2000-es években pl csak torrent oldalak meg fórumok kértek SZINTE(! ezen hangsúly van, hogy szinte, biztos volt még más is azért ami kért) csak regisztrációt.
A 2010-es évek második felében kezdett az divat lenni, hogy egyre inkább minden szarért kellett fiókot regisztrálni.Telefonos app megint teljesen más téma, nem érdemes ide keverni a sima egy fileos letöltéshez.
-
bambano
titán
válasz
koby11h #43355 üzenetére
Jaja, de ez még mindig piszlicsáré x86, fel bírom emelni
[link]
Erről egyébként az ugrott be, amikor egyszer régen vettem 10+ szervert. IBM kiszállította egy dobozban az alap default gyári konfigot, és minden darabot külön becsomagolva a bővítést. A resellernél nekiálltunk összerakni a gépeket, a szoba egyik sarkában mennyezetig felstószoltuk a csomagolóanyagot...
-
hcl
titán
válasz
KROK640 #43352 üzenetére
"meg a között, hogy egyszer a "download file" gombra kattintasz, "
Ez mondjuk én sem értem, lehetne erre opció, hogy pl. külsős is letölthesse, meg csak fórumtagok.
De azért érted. A regisztráció eléggé szükséges rossz. És nem is 2020-ban taláták ki, hanem kb. amióta web van, sőt, még régebben.Ami telefonos app, vagy stb., aminek a működéséhez kell online adattárolás (és rengeteg ilyen van) ott se csodálkozz.
-
KROK640
nagyúr
Ezt a részét már több mint 23 évvel ez előtt kitaláltam :
Azért kellett a login, hogy majd egy szép napsütéses tavaszi hétfő délutánon Hcl-nek a PH-n legyen mit megkérdeznieKomolyabbra fordítva a szót : Azért megvan a különbség szerintem a között, hogy valakik egy adott platformon beszélgetnek, (és akkor nem szerencsés, ha mindenki Guest_ néven tolja* ) meg a között, hogy egyszer a "download file" gombra kattintasz, és kb sose látnak többször.
Ez gondolom azért belátható.* Egyébként az egyik ilyen fórumon még 2014-ben is volt Guest mód. Akkor kapcsoltam ki, amikor észrevettem, hogy egyes (akár törzs) tagok "névtelenül" szeretnek "erősebb" véleményeket megformálni bizonyos kérdésekben, vagy más tagokkal szemben, mert azt hiszik, hogy úgysem tudja senki, hogy ők azok. Mintha amúgy az IP-jük ről nem azonnal tudtam volna, hogy melyik ki
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #43346 üzenetére
DDR5-ből persze, van 48GB-os is, bár nem olcsó.
Azért én jobb szeretem a 4 slotos lapokat, inkább olyanokat igyekszem venni (a tuningot nem zárják ki) és bár 4 slotal elvileg lassabb, de néha jól jön, hogy nem kell a régit kivenni és újat berakni helyette (ezáltal lemondani a régi kapacitásáról). Most e pillanatban épp 4×8GB van a gépemben, 2 slot esetén max 16GB-ot tudnék most belerakni, ha nem veszek másik modult.
-
-
KROK640
nagyúr
Nekem az összes ilyen accountos dologtól már lábrázásom van. Máshol is találkoztam már ilyennel, hogy "be vagy lépve? nem baj, lépj be mégegyszer".
Meg hogy eny nyamvadt 500kb-os akármilyen file-ért hosszasan regisztrálgassak, és persze valós címet adjak meg a megerősítő link miatt. Meg azért, hogyha egyszer 5 év múlva megint arra vetődök és (tök jogosan) nem emlékszem a jelszavamra, akkor tudjanak küldeni emlékeztetőt, ami még sosem segített, mivel a legtöbb helyen nem eszedbe juttatják, hanem találj ki valami újat. Pár helyen olyat ami korábban volt, már nem írhatsz be... De kisbetű nagybetű, szám, spec karakter minden szar legyen benne! így még esélyesebb, hogy mire megint arra jársz nem fogsz rá emlékezni."és csodálkoznak, ha valaki felcrackeli az egészet a picsába" - ahogy már sok éve is mondtam : "valódi szoftver, valódi hátrány". Jó ideje a gyári rendszerek, meg a másolás védelmek olyan szinten szivatják a usert, hogy az is crackel inkább, akinek korábban eszébe se jutott volna.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #43295 üzenetére
Bár alapból egyetértek veled, egy normális lapon 4 RAM slot van, csak a csóró kis belépőkön van 2 slot, de : azt vettem észre, hogy az extrém tuner lapokon megint csak divatba jött a kettő, mert elvileg úgy könnyebb tuningolni.
Ezenkívül a 3000-es és az 5000-es Ryzeneknél hiába volt 4 slot, erősen ajánlott volt csak két modult használni.Ma meg azért 2×32GB beszerezhető 40 ezer ft környékén, és az jó ideig elég lesz mindenre
(pláne, ha csak általános felhasználás a cél)
-
hcl
titán
válasz
bambano #43333 üzenetére
Memtest, értsd, futtatod egy órát, addig alszol egyet, vagy valami. ha inkompatibilitási baja van, az kijön annyi alatt.
És az ilyesmit úgy kell elrakni, hogy szerelhető legyenAz előző VM hostom a végén már úgy ment, hogy a 4 foglalatban háromféle RAM volt, semmi baja nem volt
Az első Core i és AMD integrált memóriavezérlős dolgok óta már nincs ezen para, azok voltak hisztisek.
-
Pikari
veterán
válasz
bambano #43335 üzenetére
Az előfordul, de az nem amiatt van, hogy különböző típusú ramokat kombináltál, hanem azért, mert hibás a ram modul.
Ha két ram modul egymásra köp, akkor az oprendszer se nagyon szokott már elindulni. Ha igen, akkor is pár perc alatt eltaknyol.
Mivel egy nap alatt nem vágódott el, így ezzel már nem kell számolnod. A kérdés az, hogy működik -e a dual channel.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
totron #43312 üzenetére
Az érdemi szerkesztők, persze, hogy többet tudnak, mint az Audacity, de cserébe ennek meg k* jó pluginjai vannak, olyan is, amiket más szerkesztőkben még nem találtam (pl. az AI pluginok baromi hasznosak nekem...). Szóval az Audacity is elég használható hangszerkesztő.
-
Pikari
veterán
válasz
totron #43323 üzenetére
Amit a minőségről írsz, az teljesen így van, hiszen ez eleve sokszor izlés kérdése, így arról nagyon nehéz érdemben beszélni. Gyenge pontjai minden programnak vannak, a libreoffice se kivétel ez alól, de akármilyen másik alternatíva sem az. Ha a végtermék minősége során probléma lép fel, akkor az tapasztalataim szerint azért szokott bekövetkezni, mert valaki valahol egy 10 másodperces feladatot meg akart spórolni. De például - mondok egy példát - valaki nem címsorokkal oldotta meg a tartalomjegyzéket a libreofficeban, emiatt elcsúszik a számozás, és emiatt ütni kezdi magát, az ugyanúgy el fogja rontani ezt wordben, vagy az adobe tetszőleges programjában, és ha nem is ugyanezt rontja el, akkor valami mást fog elrontani.
E produktum tekintetében én nem fejlődök, mivel ezt már jópár éve csak azért csinálom, mert más nem tudja megcsinálni, így én csinálom ezt. Én ebben elértem azt a szintet, hogy pár perc alatt meg tudom csinálni a szükséges színvonalat. Na most igazából 2024 elején el lett küldve az egyik kolléga pont egy adobés tanfolyamra (vagy coreles, nem emlékszem pontosan), abban bízva, hogy micsoda nagy csodákat tudnak majd művelni, ami 3 hóhónapon át zajlott, de feladta, azt mondta, hogy nem szimpatikus a szoftver neki, nem is akar foglalkozni vele, és nem hozta azt, amit elvárt, így továbbra is azt a heti 2 szerkesztenivalót én fogom megcsinálni. Illetve rajtam kívül van még egy valaki, aki ezeket csinálni szokta, ő szintén libreofficet használ, viszont ő csak a nagyon egyszerűeket csinálja (nincs grafikai elem, csak szövegek, pár helyen átszínezve), aztán ha ennél több kell, akkor jön a taszk rám.
-
totron
addikt
válasz
Pikari #43316 üzenetére
De te meg azt értsd és lásd légyszi, hogy sokan alapfelhasználásig használják felfele az egyszerűszoftvert, így nem buknak ki a különbségek. Nem csak a projekt nagysága/elemek komplexitása/megvalósíthatóság, hanem az előállított minőség sem mindegy. Amiről beszélni nehéz, mert ha én azt mondom, hogy nagy különbséget látok egy Chrome-i és egy Vivaldi-i megjelenítésben, akkor 10-ből 9.5 ember azt fogja mondani, hogy dehogy, nincs ott semmi különbség, én meg hülyét kapok a Vivaldi előadásmódjától. Azaz kiadványt a legmagasabb igényszinttel szerkesztünk, hogy biztos ne legyen panasz. Mondjuk ismertem olyan grafikust, aki olcsó TN-en nyomta és csak a végeredményt rakta ki, akkor még CRT-re. Meg volt elégedve magával, ettől függetlenül ez nem egy követendő példa. Flyer, szórólap persze többet elbír, de érted.
Honnan tudod továbbá, hogy nem-e jó lesz az neked, ha kicsit a forma is írja a tartalmat, tehát egy nagy tudású szoftver lehetőségeiből merítesz? Az Office-ban összedobott produktum biztos elég az üdvösséghez, az idők végezetéig? Hogyan fejlődsz? -
Pikari
veterán
Segítek: az a kiadványszerkesztő, amiben kiadványt tudsz szerkeszteni. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy valaki önkényesen egy definícióban meghatározza, hogy szerinte mi a kiadványszerkesztő, és mi nem az. Amikor a notepaddal egy kategóriában említed, akkor több ezer nagyságrenddel lebecsülöd a libreoffice funkcionalitását, vagy szándékosan, vagy tájékozatlanságból. Azt egyenesen bizarrnak találom, hogy a libreoffice említését a munkaköröd elleni személyes támadásnak vetted
-
Pikari
veterán
A "nyomdakész könyveket", amik általában inkább csak 1 vagy 2 oldalas plakátok vagy szórólapok az én esetemben, én libreoffice write-ben szoktam összerakni, havi 3-8 darabot, már 10 éve.... még nem volt rájuk panasz. Egyszer egy komplett újságot kellett összeraknom, A4, 3 hasáb, amolyan new york times szerűen, az is libreoffice volt, fél óra alatt már kész volt a teljes dizájn, és az összes grafika és elem hozzá, a fontok ki voltak válogatva, és csak bele kellett tolni a szöveget utána.
Néha úgy érzem, hogy az emberek olyan szoftvereket fikáznak, amiket életükben nem láttak. Akkor lesz ez vicces, amikor olyan emberek szeme láttára teszik ezt, akik -részben- ezért kapják a fizetésüket
-
totron
addikt
válasz
Pikari #43310 üzenetére
Semmi, a helyén kezelve. Az Audacity is biztos tök jó, csak a hívei elfelejtik összehasonlítani az érdemi szerkesztőkkel, így egymagában kihozzák istennek és nem esik le nekik, hogy az nem a valóság, az egy hype, ami egy érzelemirányított állapot. A szemellenző nem menő. Ne mondd már, hogy egy Gimp labdába rúghat egy Adobe mellett.
-
Pikari
veterán
válasz
E.Kaufmann #43309 üzenetére
Azóta már átraktam másik random portra, remélhetőleg azzal nem lesz sehol gond. Normál esetben mindent a 80-as portra szoktam rakni, csak az már foglalt.
-
Lenry
félisten
az, aki az Adobe kibaszott bejelentkeztetését kitalálta, az kurvára remélem, hogy a ráknak valami kibaszott fájdalmas módján pusztul el a picsába.
fel akarsz rakni egy triál verziót? lépjél be. itt egy QR kód, de be is illesztheted az alábbi linket egy böngetőbe.
már be vagy lépve? nem baj, írd be azért az email címed. most küldünk egy OTP-t. most írd be a jelszavad. igen, tudom, hogy amúgy be vagy lépve.
frissült a login képernyő? nem?
itt egy QR kód, de be is illesztheted az alábbi linket egy böngetőbe.
írd be az email címed. most küldünk egy OTP-t. most írd be a jelszavad. igen, tudom, hogy amúgy még mindig be vagy lépve.
be tudtál lépni? szuper, mehet a telepítés. feltelepült ez a fos.
akkor lépjél be, itt egy QR kód, de be is illesztheted az alábbi linket egy böngetőbe.
már be vagy lépve? nem baj, írd be azért az email címed. most küldünk egy OTP-t. most írd be a jelszavad. igen, tudom, hogy amúgy még mindig kibaszottul be vagy lépve.és csodálkoznak, ha valaki felcrackeli az egészet a picsába
-
Rimuru
veterán
En is hasznalom tableten (es a v48-at varom triple buffering miatt).
Extensionnel meg sose lehet tudni, minden verzio valtaskor van egy *csomo* breaking change. Legutobb pl v45-nel az ESM-re valtas is eleg nagy volt, de abban igazad hogy sokszor csak egy manifest update hianyzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Mobil flották
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Synology NAS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gitáros topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával