Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni időjárás-állomás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Mert az, hogy elég fontos, hogy gyorsan helyre kelljen állítani, az szólhat olyan szempontokról, amelyek nem információbiztonsági szempontok. Az meg, hogy nem elég fontos, szólhat arról, hogy például személyes adat nincs rajta, céges titok nincs rajta, stb. tehát amit csinál, annak nincs információbiztonsági kockázata.
A bonyolult jelszóval kapcsolatban mostanában kezdenek észhez térni, egy könnyen megjegyezhető, egyszerűbb karaktereket tartalmazó hosszabb jelszót kezdik jobbnak tartani, mint a régebbi krikszkrakszot.
-
bambano
titán
válasz
sh4d0w #42894 üzenetére
Ideális esetben a vállalati szabályzatok összhangban vannak a valós kockázatokkal. Tehát elvileg nem okoz nagy problémát megfelelni neki (mármint abban az értelemben, hogy nem tűnik teljes hülyeségnek, hogy meg kell felelni neki).
Ha a szabályzat nincs összhangban a valósággal, akkor a leggyorsabban úgy lehet a problémát megoldani, hogy szó szerint fafejűen megtartod, és akkor majd a vezetés rádöbben, hogy baj van. Más út nem fordult még elő a saját tapasztalatomban.
A kommentemet pedig úgy kell értelmezni, hogy a máshonnan átvett, oktrojált és egyéb elvárásokat javasolt kritikai szellemben megnézni. Ha azt mondják, hogy így kell, de nincs rá indok, akkor nem kell így.
A túlhúzott biztonsági előírásoknak egyébként van egy olyan következménye, hogy nagyon gyorsan elkezdik az emberek megkerülni, és akkor kevesebbet érnek, mint egy normális szabályzat. -
válasz
bambano #42889 üzenetére
A jelszókezelésben az elmúlt 15-20 évben vaskalapos hülyeségek voltak. Némelyik már kopik kifelé, némelyik ellen még küzdeni kell.
tök boldog lennék, ha leállnának azzal a baromsággal, hogy kell a jelszóba kisbetű, nagybetű, arab szám, római szám, írásjel, kanji, cirill betű, emoji, escape meg táblázatrajzoló karakter az ascii táblából.
egyrészt nem atomrakétát akarok indítani, hanem leadni egy rendelést a szaros webshopjukban, amihez normális esetben egyáltalán nem kellene account.
másrészt meg hadd döntsem el, ha már mindenképp kell regisztrálni, ez mennyi és milyen karaktert ér nekem. -
Lenry
félisten
válasz
bambano #42892 üzenetére
nem tudom elképzelni, hogy a "elég fontos, hogy gyorsan helyre kelljen állítani" és a "nem elég fontos, hogy legyen rajta rendes jelszó" halmazoknak van metszete, de bizonyára én vagyok tapasztalatlan és fantáziátlan
a bonyolult jelszó
annyiban viszont igazat adok, hogy nálam pl a bonyolult jelszó is úgy néz ki, hogy nincs benne:
- speciális karakter
- 0
- y
- z
miért? mert a nyomorult iDRAC-ba egyszerűen ezeket a karaktereket nem tudod beírni, ha amúgy nem angol billentyűzeted van -
hcl
titán
válasz
bambano #42892 üzenetére
"De az is fontos, hogy probléma esetén gyorsan helyre lehessen állítani a működést, és ebben akadályozhat a bonyolult jelszó."
Akkor sem cleartextben kell tárolni egy olyan helyen, ahol sokan hozzáférnek@sh4d0w : Ja, nálunk mondta mérnök, hogy az autóiparban nagyon kérik ezt a 10-30 évre rakd el a gyártási, mérési dokumentációt, de ő még nem hallott olyat, hogy a [tetszőleges német autógyár] valaha kérte volna
-
sh4d0w
félisten
válasz
bambano #42893 üzenetére
Nem csak a kornyezethez kell alkalmazkodnod, hanem a mindenfele compliance frameworkokhoz is (hacsak nem erted bele ezt is a kornyezetbe, mert ha igen, akkor a kommentedet nem tudom mire velni) es azok megkovetelhetnek olyan vedelmeket is adott esetben, amire egyebkent a jozan esz szerint nem lenne szukseg. Pelda: egy korabbi helyemen nem lehettunk PCI DSS compliantek, mert volt egy valag regi dokumentumunk (kb. 2 millio) mindenfele formatumban (scan image, pdf, word stb.), ami ugyan mar nem kellett semmire, de mivel a torvenyi eloiras az volt, hogy x evig meg kell orizni, a PCI DSS szerint meg amit barmilyen median oriztunk, annak titkositva kellett lennie, felajanlottuk, hogy elzart, csak biztonsagi or altal nyithato szobaban, kikapcsolt szerveren orizzuk ezeket titkositva es termeszetesen jelszovedett rendszeren. Ennel kevesebbet nem fogadtak el.
-
bambano
titán
De az is fontos, hogy probléma esetén gyorsan helyre lehessen állítani a működést, és ebben akadályozhat a bonyolult jelszó.
Sok dolgot egyszerűsíthet, ha a jelszó ismert.Az információbiztonság egyik fő alaptétele, hogy minden rendszer biztonságát a használhatatlanságig lehet fokozni. A valódi kérdés az, hogy mikor állj meg az oda vezető úton.
-
bambano
titán
Mert a jelszókezelés a kockázatokkal arányos kell legyen. Ha nincs kockázat, minek erőltetni a bonyolult jelszavakat? Ha mondjuk egy üzemben a gépen nincs se személyes adat, se értékes céges titok, se olyan kockázat, amit az adat esetleges megváltoztatása okoz, akkor minek komoly jelszó?
A jelszókezelésben az elmúlt 15-20 évben vaskalapos hülyeségek voltak. Némelyik már kopik kifelé, némelyik ellen még küzdeni kell.
-
hcl
titán
válasz
bambano #42880 üzenetére
Nem. 1., közös hálózati meghajtón volt a telepítő, abban a jelszó. 2. ha egy védett hálózaton van ilyen, az sem túl egészséges. 3. pentesten találták meg, az meg nem sok jót jelent
(Legkevesebb azt, hogy kötelező kijavítani...)
@viewdetails : Nekem gyanús, hogy Excel+VB förmedvények gyakoribbak...
-
válasz
viewdetails #42881 üzenetére
Vagy az "excelvebn futó alkalmazást" aminél aki összepatkolta már rég nincs ott a maradék meg, mint a majmok, csak használják. Sok sikert a kibogozásához...
-
hcl
titán
válasz
sh4d0w #42875 üzenetére
Látod, official shadow IT
Vagy sh4d0w IT...
@Armagedown : Mondj le
@Lenry :
Aztán mikor mondod neki, hogy nem cleartextben kéne tárolni a SQL jelszót egy ini file-ban, úgy, hogy az alkalmazása ott van egy közös meghajtón, és az alkalmazás a konkrét termelési adatbázis, akkor neki áll feljebb.
Az a baj, hogy nem mezei user, kva sok programot írt a gyárnak, de nem fejlesztő. -
hcl
titán
Ilyen álláshirdetés, hogy "User developed applications expert"
-
Armagedown
őstag
Hogy hívják a kezdő informatikust? -???
Friss IT-s! -
hcl
titán
Amúgy igen, nekem még ilyesmi hiányzik, ami a Psion Revo volt, ceruzával, érintővel, billentyűzettel. Egy Androiddal is adná, hát még desktop Linuxszal.
Amúgy a kihajtható cuccok pont jók ilyesmire, de a convertible is jó tud lenni. Ez a kategória pl. a Microsoft Surface, Dellnek is van ilyenje. X86-os, és atom drága, és csak elméletben kapod egy rendes lapos feature-it. A Linx10-em is ez, csak ugye ahhoz már akkor se volt meg a billzet, amikor vettem. Meg az egy borzalom
"amikor egyes ügyfelek úgy gondolták, hogy ezután 0,5-1 év elteltével visszahozhatják gariba, "
Megfelelő szerződés kérdése lenne" Ha van kellő hőfok, akkor beleolvad, nincs nyoma a sajtolásnak, a hőnek viszont van. Olyankor előbb szakad/törik el alatta vagy tőben a fészek, mint széttépné az anya a körülötte lévő anyagot. "
Az azért meredek, ha a gyárban nem ismerik a saját anyagukat (érdekes, hogy üzleti gépekből nem gyakran szakad ki) -> viszont az eredmény tekintetében... hát, nem tudomA hajtogatás módja és gyakorisága is sokat számít, az meg userfüggő.
-
net84
őstag
Nem felesleges, van bázisa, különben nem lenne. A TAB módozatig szétakaszthatót erősíthetnék kicsit. Arra már vevő lennék én is - még 13"-ban is. Szabaduljon meg némi feleslegtől (pl. másodlagos háttértár, csatlakozók, nagy akku
) és had cipeljek egy ultrakönnyű eszközt (még, ha csak 1-2 óra max. üzemidővel is).
Ja, hivatalos helyen sehol senki
- egy időben hivatalosan is vállaltunk ilyet. Akkor kezdtünk visszavenni ebből, amikor egyes ügyfelek úgy gondolták, hogy ezután 0,5-1 év elteltével visszahozhatják gariba, amikor megint kiszakad. Sőt, amikor már vitte a burkolat hátulját a zsanér, akkor ingyen kapja az új burkolatot...Ott így is készül.
- dehogy készül így (tisztelet a kivételnek), a lényeg: kellő hőfokon. Ha csak kicsit rámelegít és besajtolja, akkor repeszt. A körmök éles, helyenként karcos mintázatot hagynak. Ha van kellő hőfok, akkor beleolvad, nincs nyoma a sajtolásnak, a hőnek viszont van. Olyankor előbb szakad/törik el alatta vagy tőben a fészek, mint széttépné az anya a körülötte lévő anyagot. - kísérleteztem a műanyag hegesztéssel és tesztelem a sajtolásokat is.
#42866 koby11h - erre várhatunk. Fogyasztási cikk, javítani se kelljen, dobós eszköz most már a gép, mint egy mobil.
#42867 hcl - garidőben szerintem nincs sok most sem. Azt azért jól "belövik", tesztelik, hogy azt a nyitás mennyiséget kibírja, amennyit egy normál használat mellett 1-2-3 év alatt mozgatják. Utána pedig nem érdeke, hogy alkatrészt vegyél, az macera és rizikó neki is (fenntartani azt a rengeteg alkatrészt). Jobb, ha az új irányába terel.
-
hcl
titán
Na ez az. Eltérő felhasználói szokások. Szóval így kijelenteni, hogy a kihajtható gép felesleges, nem túl jó ötlet
"Már csak akkor csinálok ilyet, ha nem lehet hozzá kapni új/bontott burkolatot."
Ja, hivatalos helyen sehol senkiDe általában mire hozzám kerül valami, már nem éri meg semmit venni hozzá
"
Melegen is be lehet sajtolni egy pákával, ha van még mibe
- már a gyárban így kellene, a kellő hőfokon"
Ott így is készül. A baj az, amit írsz, hogy nincs körülötte semmi, vagy szar az anyag, és olyan kis felületen nem tudja felvenni az erőt. Nagyon másképpen kéne ezt. Akár egy 1x1cm-es lemezből kialakítani a menetes részt, és abba tekeredne bele a csavar, és maga a kis lemez lenne a műanyagba ágyazva. Sokkal nagyobb a felület. -
net84
őstag
Olvasni már rég nem olvasok mobilon vagy tableten. Max röviden, mailt, híreket. Az e-book is nagyot üt, mikor elalszok és ráesik a fejemre
(6" felett a mobil még rosszabb). Igaz, buszon sem utazok
.
A munkakörnyezetünk is úgy van kialakítva, hogy a gyors hibaelhárítások és havária helyzetek nagyrészt menedzselhetők legyenek mobilról, kis képernyőn keresztül is. Ha valami a fölbe áll, azon távolról mással sem tudok segíteni, meg kell várniuk, míg odaér valaki.A legtöbb kétkomponensű ragasztó jó, ha kellően tapad a műanyaghoz. Ajánlott az előcsiszolás, érdesítés. De az már elég sziszifuszi meló. Már csak akkor csinálok ilyet, ha nem lehet hozzá kapni új/bontott burkolatot.
Melegen is be lehet sajtolni egy pákával, ha van még mibe
- már a gyárban így kellene, a kellő hőfokon.Ahol viszont nincs 1mm sem a falvastagság, oda majdnem mindegy, hogyan van berakva, max később szakad ki, de kiszakad.
Ezek a sima áthajtható gépek azért ilyen hibáktól mentesebbek már. 2010 előtt volt inkább olyan, hogy sima laptopban szalagkábel tört, vagy kábelköteg szakadt a LCD felé, de ez már régóta nem jellemző
. - összességében ritka az átvezető szakadás. ~1 éve forrasztottam utoljára kábelt, sima laptopba. Igen, 2010-2012 környékén már nagyon elenyésző volt az ilyen hiba - ha volt, általában más "hibával" kombinálva (esés, "túlnyitás", zsanér törés).
-
hcl
titán
"Gyorsan kellett dolgozni
és addig szedtem, míg meg nem láttam az SSD keretet."
OK, neked a mobil a kényelmes, de nekem meg kicsi. 1 órás buszozáshoz a 10 colos tablet már tök jó. Meg hát otthon is. Meg mondom olvasni, nem konfigolni róla.
Amúgy még csak nem is kell szorulnia ezeknek a szaroknak, egy 17-es LCD súlyához olyan szoros kell, hogy hamar megeszi a műanyagba sajtolt fészket :S Műgyanta ragasztó szokott lenni a megoldás... (Melegen is be lehet sajtolni egy pákával, ha van még mibe
A HP tablet PC-je nagyon kívánós volt, az első munkahelyemen láttam többet, ráadásul ipari környezetben (konkrétan targoncán) használták, és nem nagyon láttam eltörve zsanért. Mondjuk az tuti, hogy szerelni sz@r lehetett
Ezek a sima áthajtható gépek azért ilyen hibáktól mentesebbek már. 2010 előtt volt inkább olyan, hogy sima laptopban szalagkábel tört, vagy kábelköteg szakadt a LCD felé, de ez már régóta nem jellemző. -
net84
őstag
Na de milyen?
- tudja fene. Valamelyik kerekített, vékonyított design. Gyorsan kellett dolgozniés addig szedtem, míg meg nem láttam az SSD keretet. Nem volt cél a gép túlélése.
Amikor processeket kell olvasni pl, akkor milyen jó. Utazáshoz filmnézni. Simán csak olvasni. Nem kihajthatón a touch kevésbé jó, de azért sokszor, főleg ha nem dokkolva van a gép, az ember odanyúl, mert kényelmesebb.
- ezek nagyját megoldom mobilon. Út közben néha még gyorsabb is, mint 13-14"-al a kézben egyensúlyozni. Többször nekifutottam ennek a dolognak, de sosem tudtam megszokni. Mindig az lett a vége, hogy ott a tepsi méretű mobil a kezemben, ami elég. Minden más pedig ráér, mert csak az elbaxás esélyét növeli a tapis billentyűzet és/vagy az egér hiánya...
Zsanér témát solena kolléga nagyjából megadta választ. 1-2 szétment zsanért láttam, a többi a kopás-szorulás hatására tépi szét a házat/fészket. A sajtolható anyákkal ott a gond, hogy általában melegen kellene őket benyomni a helyükre és nem ártana egy adott falvastagság, hogy megtartson. Emellett amikor a kijelző zsanér elkezd szorulni (tudás kell, hogy összerakva is érzékelje ezt valaki - vagy egy hibátlan kontroll darab), az elkezdi feszíteni a fészket vagy akár a burkolat azon sarkát. Egy időben több gyártó is megfogalmazta azt az ajánlást, hogy ilyen törés esetén a burkolat csere mellett zsanérokat is kell cserélni. Persze egy alsó burok + felső káva 50k-s alapköltség mellé még odatettük a 25k-s zsanérpárt, már égnek is állt az ügyfél haja. Alternatív játék volt a szerelhető zsanérok lazítása. Itt viszont néha 2-3 alkalommal is vissza kellett bontani a gépet a megfelelő beállításhoz, hogy laza legyen, de még pont megtartsa a kijelzőt az adott állásban.
#42855 solena - már nem tudom, milyen márka volt, de elgondolkodott a komplett szerviz, hogy sikerült kitörni a masszív, spiáter talpas zsanért a spiáter keretből. Fizikai sérülésnek nyoma sem volt és az ügyfél sem vallot be ilyet. A zsanér viszont teljesen megszorult. A készülék GTK kategória lett. A fém váz és zsanér nem volt beszerezhető még, a burkolat csere pedig kevésnek bizonyult volna. Ügyféllel kompromisszumos megoldás: zsanér teljesen kilazít, a fém vázat pedig két komponensű fém ragasztóval összelegóztuk. Nem tudjuk meddig bírta, többet nem láttuk.
Imádott szerelés: a HP közép-forgó zsanéros gépe (nem találom mi volt a típusa). Szalag kábel cserekor, ha nem találtam el jól a feszességet, nem lehetett forgatni vagy már összerakáskor a csatlakozó nem ért el az alaplapi aljzatig.
-
hcl
titán
Végre valami, 7 év security patch az kb. annyi, amennyit a Google szokott adni egy Android főverzióra.
-
koby11h
őstag
Acer Swift 3 és TravelMate P14 laptopok, most 3 és fél évesek és sorban szakadnak ki a csavarok és anyák a fészekből, mind a keményedő zsanér miatt.
Zsanérból minden kihagyva, ami csak egy picit is mellőzhető. A műanyag fészek falvastagsága minimalizálva, anyák vastagsága minimalizálva - akkor mit is várunk? -
hcl
titán
válasz
E.Kaufmann #42857 üzenetére
Au
Kisfinam, menj le a boltba fél kiló zsanér
-
solena
tag
Zsanérnél nem feltétlenül maga a zsanér a gáz, hanem a lefogatása. Törött zsanért eddig csak olyan esetben láttam, ahol a gép maga egyébként is károsodott (kevésbé eufemisztikusan szólva: földhöz baszták), inkább a fészkek... Tapasztalataim szerint alapból az Asus hajlamos rá, hogy csak úgy kiszakadjon (gyenge anyaghasználat és az utolsó milligrammot is kispórolták "könnyítés" címén), de a Lenovo consumer szériái is ugyanezek. Rémálom ezeket - ha csak egy karbantartásra is - szétkapni, mert ha a billentyűzetlapot kell leemelni, hogy ki lehessen takarítani, akkor nagyon óvatosnak kell lenni, hogy nyitáskor ne szakítsa ki a maradék fészket-.-" Az Acernek is vannak néha érdekes szériái, de ott nem a fészek hajlamos kiszakadásra, hanem az a műanyag korong, amivel a csavarfej le tudná fogni a burkolati elemet.
Vadiúj Thinkpadekről nem tudok nyilatkozni, mert a T és L4/590 a legfrissebb széria, ami a kezem közé kerül, de azok jól szerelhetőek.
A HP X360 laposai jó cuccok, van is itthon, mert ha csak úgy akarok kolbászolni a neten vagy bármi lájtosat csinálni, hogy az ágyon döglök, akkor csak átforgatom, és tablet. Bár ebből a detach példányok voltak verhetetlenek, csak szervizelni volt nagyon szar.
-
közben eszembe jutott, hogy a háromjegyű thinkpadek (t500 és társaik) egyik legnagyobb baja a normális kijelzők hiánya volt a 30-as sorozatig. határ szar tn panel volt mindegyikben, némelyik kicsit kevésbé szar, némelyik kicsit jobban.
még az x220-ban volt egész elfogadható ips panel, de annak meg a felbontása volt egész gyenge, meg a fix elemek a kijelzőn pár percig láthatóak maradtak akkor is, ha változott a kép.
ami meg egy rossz vicc volt, hogy a w520-ban a beépített x-rite koloriméter mellé sem volt ips kijelző. az enyémbe egyszer megvettem a legbizarrabb panelt: fullhd, tn, 6 bit frc, de wide gamut... semmi értelme nem volt az ég egy adta világon
a 13" fhd kijelzős xps rendes megváltás volt ezek után. voltak színek, volt fényerő, nem változott a kép, ha megmozdítottam a fejem...
-
hcl
titán
Készülj sok garibejelentésre
Már laptoppal. Desktopokkal nem igazán volt gond, de a másik két gyártóéval sem. (Normál desktop, tiny, és WS.)
"Van egy zacskósított DELL a raktárban. "
Na de milyen? Mert az 5*** -ből simán kijön a SSD. RAM is. Alaplap macerásabb."Értem én, hogy másnak van, de másnak is minek?"
Amikor processeket kell olvasni pl, akkor milyen jó. Utazáshoz filmnézni. Simán csak olvasni. Nem kihajthatón a touch kevésbé jó, de azért sokszor, főleg ha nem dokkolva van a gép, az ember odanyúl, mert kényelmesebb.""A többiben is fém a zsanér." - lemez (ezt minden laptop hozza, csak hogyan) vagy öntvény-"spiáter"?"
Nem sok töröttet láttam, pláne olyat, ami magától tört. A T420 zsanérgondját meg már ecseteltem ittDell convertible-t még nem szereltem, de a HP és Lenovo olyan, hogy alja le, ott az SSD.
-
net84
őstag
Állunk vissza DELL-re, ne kínozz
(a desktop 95%-a eddig is az volt, most az olcsótól a tervező és grafikai munkás gépek is brand-en belül lesznek)
"A többiben is fém a zsanér." - lemez (ezt minden laptop hozza, csak hogyan) vagy öntvény-"spiáter"?
"hogy a Thinkpad logo minek rá, az nem" - az eladást segítő feliratnak gondolták, csak megítélést rontó oldalon sült el...A Lenovo billentyűzet macerás? Van egy zacskósított DELL a raktárban. A gépcserekor át kellett pakolni az adatokat az újra. Hülye nem vagyok, hogy 100-as hálón rángassam át a 100GB anyagot. Szétszedtem. A kijelző egybe maradt az alsó kávával, az alaplapot is kiszedtem. De a napokba nyugíjazott, tartaléknak tartott DELL Vostro-m is dobozolva vár jobb sorsra. A miniPCI-e kártyát tettem át másik gépbe. Ahhoz, hogy hozzáférjek, mindent elemét szét kellett szedni (egyedül a kijelzőn maradt a burkolat).
Azért szép lenne, ha egy EliteBook ne bírná. A masszívabb kivitelek között van az x360 is. Ezen a téren HP korán kezdett a forgatós kijelzőkkel, csak a strapát nem bírta a kábelezés - meg a forgó zsanér, ha rossz irányba feszítették
.
Értem én, hogy másnak van, de másnak is minek? Újdonság varázsa a touch kijelző is, majd addig eszembe sem jut, míg épp nem magyarázok-mutogatok valamit és véletlenül rányulok (jó esetben csak elugrik, kijelöl valamit, rosszabb esetben egyből végrehajt egy folyamatot... az ideg öl meg miatta
)
Asus ZEN-ből próbáltam a kifordítós használatot. Nem sikerült megszokni. Reflexből mindig nyitottam (csak) teljes használatra. Akkor már egy Surface kialakítás és a felesleg az asztalon maradhatna. -
hcl
titán
Na ez az, én az utóbbi jópár évben azt néztem, ahogy ezeket sok-sok ember nyúzza
Még korábban ugyanezt Dellel. Azért amit ezek a gépek kaptak ipari környezetben, az nem gyenge, és azért nagyon nem sok hullott el"és talán még a tisztán fém zsanért is az elején."
A többiben is fém a zsanér."Az sem tett jót a márka megítélésének, hogy Lenovo beállt Acer/Asus és a lowbudget vonalra a 100ezer alatti kategóriába."
Azt a 3000 N100, N200 én sem értettem, de az teljesen nyilvánvaló, hogy kellett valami olcsóbb is a kínálatba (hogy a Thinkpad logo minek rá, az nem). Amúgy nemtom, az L-ek nem gázosak, a Yoga meg muszáj volt, mivel mindenkinek van a nagyobb gyártók közül kihajtható gépe (és amúgy a HP meg a Lenovo-k, amiket láttam,meg szereltem, nem rosszak , HP x360-ak sokat kibírtak).
Amúgy az L-ek se rosszak.A P-s Lenovo meg a workstation kéne, hogy legyen. Legalábbis P50, P52 volt a cégnél, az brutál
-
net84
őstag
"Mert még ugyanaz a gép volt más logoval
" - tudom, megnéztük belülről tüzetesen, alkatrészt is IBM listából rendeltünk bele.
"Mi volt az utolsó TP amit láttál üzemben?" - típusra? Fogalmam sincs. Átalában akkor láttam, amikor már nem lehetett üzemnek nevezni az állapotát. Kb. onnantól lehetett számottevően észlelni a minőségi romlást, amikor már a T széria mellé jött a P/L/Yoga (meg ki tudja milyen betűk). Lekerekített káva, ívelt alsó test, stb. T4xx még azért hozták a klasszikusabb formát és talán még a tisztán fém zsanért is az elején.
Az sem tett jót a márka megítélésének, hogy Lenovo beállt Acer/Asus és a lowbudget vonalra a 100ezer alatti kategóriába.
Azt aláírom, hogy Lenovo TP alatti minőségben jóval többen képviseltették magukat a szervizben. De ez egy másik történetés nem akarok senki lelki világába beletiporni.
-
hcl
titán
"Az első Lenovo Thinkpad-eket kétkedve fogadták az ügyfelek, de "
Mert még ugyanaz a gép volt más logovalMi volt az utolsó TP amit láttál üzemben? Mert a gyakorlatban nálunk az ezres darabszámú gépekből (mármint, amit én láttam, T440...T470 volt típusonként kb. 500 ) ami hullott az a T470 volt, más nem igazán. (480-ból már csak S-t rendeltünk, utána megszűnt a Lenovo rendelés). A 440 előttről nem tudok nyilatkozni, 430-am csak saját volt, de a többiből nem sokat láttam meghibásodni, 470-en kívül.
-
net84
őstag
válasz
bambano #42815 üzenetére
Ennyire mélyen nem kell belemenni.
Nem is fogom vizsgálni. Majd a szolgáltató - legalább velük lehet (más kezelt cég már náluk van, évente 1-2 mail tűnik csak el és jó a support csapat is).
A domain jelenleg nincs fent spam listán. A (remélem már csak a volt) szolgáltató viszont kemény dobálta el a bejövő leveleket nyom nélkül (olyat, amit utána gond nélkül engedett a google és sem blacklist sem record hiba nem volt az smtp kiszolgálójával). Mindezt horror pénzért biztosította, úgy, hogy max e-mail kommunikáció volt lehetséges.#42812dabadab - ok, azt én néztem be, hogy már a kezdet kezdetén fent volt az IBM mellett a Thinkpad logó is. Amikor viszont lekerült (ahogy qnadam kolléga a #42813 hsz-ben is fogalmazott), úgy szerintem (is) elindult lefele a minőség. Az első Lenovo Thinkpad-eket kétkedve fogadták az ügyfelek, de azért még elég jó eladási számokat lehetett vele csinálni. Meg volt bent minden, ami miatt a Thinkpad-ot szerették. Majd jöttek az olcsósított gyártással előállított darabok. 2-3 évesen ugyanolyan siralmasan néztek ki, mint a középkategória alján tanyázó Acer/Asus/HP márkatársaik készülékei. Aztán próbáltak az árban is versenybe szállni, ami szerintem még inkább nem tett jót nekik. Persze, kerekebb lett, vékonyabb, könnyebb. De pont azokon az elemeken spóroltak, ami miatt sokan szerették - masszív, elnyűhetetlen.
-
-
Igazából ahogy én látom, térünk szépen lassan vissza oda, hogy mindegy milyen célpiac, a felső polcos gépek minimum belül fémből vannak. Iroda/üzleti, ultrabook, gamer, 2in1, tökmindegy, ha a felső polcról veszed, fém házat, zsanért, stb kapsz. Pár kínos kivételtől eltekintve, persze.
-
hcl
titán
Igen, ezt elő lehet adni.
De ez a kisebb gond. Amikor beletekered a NYÁK-ba, vagy szalagkábelbe...
Nem találom azt a bejegyzésem, amikor sikerült egy Canon kompaktban a szalagkábelen áttekerni a csavart... drágább volta cserét megrendelni, mint a gép -
Lenry
félisten
Süldő koromban sikerült így laptopot megsérteni, hogy a negyed mikronnal hosszabb csavart tettem a rövidebb helyére, a túloldalon meg a - kb ugyanilyen vastagságú anyagból készült - csuklótámaszon lett egy pukli
Azóta rászoktam arra, hogy a csavarokat a csavartálcába a laptop alját mintázva rakom le (azaz a tálca bal felső sarkába megy az a csavar, amit a gép bal felső sarkából vettem ki), azóta nem volt ilyen gondom.
-
totron
addikt
Az nem tetszik, mikor az embik korholják azokat, akik merészelnek igényesebbek lenni náluk, itt most nem gondolok senkire a topik résztvevői közül, sokkal inkább általános a jelenség. Nem szabadna, hogy egy üldözött másság legyen az, ami a legalja kasztnin és még az annál is alávalóbb kijelzőn igényszintben túlmutat. Győz az igénytelen falkaösztön és akit csak lehet maga alá von, igyekszik bedarálni. A másik utálandó, sikerélményt nem adó ok a komplexitás, egy lapos top esetén nagyon meg tud ugrani a nehésség, ha akadnak elvárások, ha többrétű az elvárás. Így inkább a költséghatékony egyszerűség irányába mozdul el az elképzelés, amik láss csodák épp akadnak épp jópénzért, készre szerelve. Az ár-érték arány meg kit érdekel. Néha irigylem az egységnyi vásárlót a mag a egyszerűségében.
Hétvégi mókának szoktam elővenni XPS-t, az egy élmény. Középkori proci, de a dedikált videó miatt használható. -
i400
senior tag
válasz
qnadam #42828 üzenetére
Azért volt olyan széria régen, hogy 4 féle hosszúságút raktak bele, de volt matrica méretekkel számozással, és jelölve hogy melyik, hova megy plusz a billzeté külön piktogrammal.
Ismerem azt a Latitude-öt, szereltem olyat amin átmentek autóval#42827 hcl: A sajá T430s-emben csak billt ramot ssd-t cseréltem, mert az is egyszerű volt. Aztán inkább eladtam.
-
hcl
titán
válasz
qnadam #42828 üzenetére
A legtöbb gyártó most már leszokott erről a húszféle csavarról, meg a levehető alsó lap is alap üzleti gépeken kb. 2015 óta. Konzumeren is terjed.
Üzleti gépeken azért lényeges a könnyű szerelhetőség, mert megveszi a nagy cég a NBD garit pár ezer gépre, rohangálnak ki a technikusok szerelni a gépeket, ott nem mindegy, meddig tart, meg hogy egy rossz helyre tekert csavarral tönkre tudja-e tenni a gépet a csávó(Ugyanez igaz gyártásra is.)
-
a thinkpadeknél nagyon tetszett, hogy kétféle, nagyon különböző csavar volt csak benne, nem volt ilyen sunyi hosszabb-rövidebb összekeverhető.
viszont amikor az e6230-amban cmos elemet kellett cserélni... alapvetően mindent el lehet könnyen, az alsó lap lejön egy mozdulattal. kivéve az elemet, ahhoz apróra szét kell kapni az egészet, még a keretet is le kell bontani, mert az alá van el rejtve.
-
i400
senior tag
válasz
dabadab #42795 üzenetére
Van otthon egy T42p 15" és egy T43p 14" és nálam még építési minőségre és billentyűzetre az a széria a top. A héten szereltem egy T14gen3-at mert hűtést kellett benne cserélni. Könnyen szerelhető (ellentétben a T420s pasztázástól mert azóta is tikkelek), volt vagy 10 perc amiből az idő egy része a simtű kereséssel ment el.
-
F.E.K..
senior tag
"
- Az ismerősnél kiírt valamit kiírt a gép, mit kell vele csinálni hogy jó legyen?- Mit írt ki?
- Hát... Ha lefényképezi és elküldi, az segít?
- Persze, küldje.
"Küldött...
-
hcl
titán
-
bambano
titán
"Az gyorsan ki fog derülni. Egy levelezés vagy megy vagy nem megy": azért ezt vitatnám.
az gyorsan kiderül, hogy el lehet-e küldeni a levelet az smtp szerverig, de utána? az ip cím fent van-e spam listákon, mennyire van elkoszolva, a bejövő irányra milyen vírusvédelem és spam védelem van felrakva, és annak mi a hatása, ez nem derül ki azonnal. -
válasz
dabadab #42812 üzenetére
többek szerint akkor indult a lejtmenet, amikor lenovo lett ibm helyett. mások szerint a t60 után, vagy a széles kijelzők idején, esetleg sokkal korábban. a mélypontban nagyobb a megegyezés, a 40-es végű sorozat volt az, onnan állítólag már állítólag felfelé vezetett az út.
nekem meg fogalmam sincs, mert a chiclet bilentyűk előtt elhagytam ezt a hajót -
-
net84
őstag
"És akarja ezt valaki, hogy ledolgozzák? Az eddigi teljesítményük alapján?
" - én nem, hogy nem akarom költöztetni a levelezést, nem is vállaltam. Egy javaslatom volt, a domain-t kihúzom a mostani szolgáltató alól, megy egy új helyre, belövöm a szükséges átirányításokat, a webes csapat újrarakja a honlapjukat én pedig újként beállítom az eddigi címeket
.
Majd meglátjuk, mi lesz belőle azzal a gárdával. -
bambano
titán
Bérelt vonal megdöglend, felhívom az i* üzleti hibabejelentőjét. Felveszik az elérhetőségeimet, a bérelt vonali azonosítót, majd a hibát. Az első tanácsuk: indítsam újra az adsl dobozt.
Mondom nincs. És utána még percekig magyarázni kell, hogy nem, nem adsl, nem gpon, stb. hanem bérelt vonal.
-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #42802 üzenetére
Én már annak is örülök, ha úgy jelentik be a hibát, hogy legalább a nevüket bemondják...
Egyébként pont tegnap néztem, a mikrotiknek van olyan switche, amiben a proci elég erős egy átlag otthoni routerhez képest.
-
net84
őstag
válasz
bambano #42801 üzenetére
A vájfájvos rojtere nem működik az ügyfélnek - és még én vagyok a hülye, hozzánemértő, mert nem tudtam neki telefonon keresztül elmagyarázni, hogyan kellene beállítani, hogy jó legyen. A vájfájv-ra visszakérdeztem kétszer is, mire rájöttem, de utána sem sikerült egy nyelvet beszélnünk
.
#42791 E.Kaufmann - nekem sem... de az ügyfélbe sem kötünk bele. Ha a célhoz meg van a teljesítmény és még pénz is akad, akkor felőlem villoghat és zenélhet is
.
#42793 qnadam - az igaziak még IBM logo-t viseltek (valahol van is még a sufniban egy ilyen, Win98-al, NiMH akkuval), a Thinkpad már előre vetítette a lejtmenetet.
#42792 qnadam - azok a Toshiba Satelite-ek vonzották a színmániásokat. Occsóért (xar, de) szép gép. Bordó, lila, valami metal szürke, fehér és talán bugyirózsaszín...
-
hcl
titán
És akarja ezt valaki, hogy ledolgozzák? Az eddigi teljesítményük alapján?
"amíg nem családtag vagy nem akarja utána nekem elhozni telepítésre, kb. ez a vége az ilyen beszélgetésnek...
"
"Fél évvel később már ment a hiszti, hogy ez milyen xar."
Na de miért neked"Sorba kötve 3db Samsung mobil akkuból állt az aksija (~1400mA)."
Mi a típus?Nem lehet, hogy hamisítvány volt?
@E.Kaufmann : "Nekem a gémer meg design cuccok nem jönnek be, legyen industrial."
Ami szintén egy design@dabadab : Az átlag gémerpistikének meg mások aszempontjai.
Sőt! Több szempontrendszer is igaz lehet...@bambano : Amikor egy kvanagy telephelyen mondja a user, hogy újra kéne indítani a routert, mert nincs net...
...ja, "a routert". Nyilván mind az 5 csarnok egy TP-Linkről megyAP-kra is azt hiszik, hogy wifi router. De kollega is csodálkozott már rá, hogy az nem tud wifi router lenni
-
dabadab
titán
válasz
E.Kaufmann #42802 üzenetére
A Switchre?...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás